Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 407 
Loyolai Szent Ignác áldozópap 07.31
  2020-07-31 09:11:30, péntek
 
  Loyolai Szent Ignác áldozópap, a jezsuita rend (Jézus Társasága) megalapítója, a Lelkigyakorlatok szerzője. A jezsuita rend alapítója.
Alakja a kultúrában: Az 1984-ben bemutatott Legyetek jók, ha tudtok című filmben Philippe Leroy alakítja.
...... ........... ........... ...........



...... ........... ..............


- Útravaló Magyar kurír 2020.07.31
A győri bencések templomának védőszentje a ma ünnepelt Loyolai Szent Ignác. Nem sok ilyen templom lehet a világon, sokan rá is csodálkoznak, hogy fér meg ez a kettő együtt. De nagyon szépen megfér, tanúsíthatom. A templom főoltárán Szent Ignác indul a Szentháromság felé, a kép alsó részén azok figyelik útját, akikkel életében jót tett, akiken segített. Mi lehetne egy bencés vágya több ennél? Isten felé tartani, fölfelé növekedni és minél több emberen segíteni, jót tenni velük, szolgálni őket. Talán a módok, módszerek, megoldások mások a jezsuitáknál és a bencéseknél, de a cél ugyanaz: mindent Isten nagyobb dicsőségére - vagy ahogy a Regulában szerepel: hogy mindenben dicsőíttessék az Isten.

- Igenaptár oldalon
SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Szent Ignác az ő jelmondatát Szent Pál apostoltól vette: ,,Mindent Isten nagyobb dicsőségére!"
Testvéreim!
Akár esztek, akár isztok, vagy bármi mást tesztek, tegyetek mindent Isten dicsőségére.
Se zsidót, se pogányt, se Isten egyházát ne botránkoztassátok meg, mint ahogy én is mindenkinek kedvében járok. Nem azt keresem, ami nekem hasznos, hanem ami másoknak van javára, hogy üdvözöljenek. Legyetek követőim, mint ahogy én Krisztus követője vagyok!
Ez az Isten igéje. 1Kor 10,31-11,1

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Aki közületek nem mond le mindenről, amije csak van, nem lehet az én tanítványom.
Abban az időben amikor Jézust nagy népsokaság követte, ő hozzájuk fordult, és így szólt: ,,Aki hozzám jön, de nem gyűlöli apját, anyját, feleségét, gyermekeit, fivéreit és nővéreit, sőt még saját magát is, nem lehet az én tanítványom.
Aki tehát nem hordozza keresztjét, és nem így követ, nem lehet az én tanítványom. Ha valaki közületek tornyot akar építeni, vajon nem ül le előbb, hogy kiszámítsa a költségeket, hogy van-e miből befejeznie? Mert ha az alapokat lerakta, de (az építkezést) befejezni nem tudta, mindenki, aki csak látja, gúnyolni kezdi: »Ez az ember építkezésbe fogott, de nem tudta befejezni.«
Vagy, ha egy király hadba vonul egy másik király ellen, előbb leül és számot vet, vajon a maga tízezer katonájával szembe tud-e szállni azzal, aki húszezerrel jön ellene? Mert ha nem, követséget küld hozzá még akkor, amikor messze jár, és békét kér tőle.
Tehát mindaz, aki közületek nem mond le mindarról, amije van, nem lehet az én tanítványom."
Ezek az evangélium igéi. Lk 14,25-33

- - -
- Magyar kurír oldalon Link
Istenünk, te Loyolai Szent Ignácot Egyházadban arra hívtad, hogy neved mind nagyobb dicsőségét terjessze. Add, hogy őt kövessük földi életünk harcaiban, és közbenjárására vele együtt koronát érdemeljünk a mennyben. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké. Ámen.
,,Amint a durva, alaktalan farönk nem tudja, hogy oly szobrot faraghatnak belőle, melyet a művészet csodájaként bámulnának, s csak a szobrász látja, hogy mi válhat belőle: úgy sokan [...] nem látják be, hogy Isten kezétől szentekké formálódhatnának, ha e művészi kéznek ellen nem állnának."
/Loyolai Szent Ignác/
Ignác 1556. július 31-én halt meg.

- Wikipédia oldalon Link

- Jezsuita oldalon Link

- Kultúra oldalon Link

- Ferenc pápa üzenete: Szent Ignác tanítson minket alázatra, mely által tudatára ébredünk annak, hogy nem mi építjük Isten országát, hanem mindig Isten kegyelme működik bennünk, törékeny cserépedényekben, akik azonban hatalmas kincset hordoznak és hirdetnek.

- Loyolai Szent Ignác imája és videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Férfi szentek  
17. évközi hét péntek 07.31
  2020-07-31 09:10:15, péntek
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Fenyegető jövendölései miatt meg akarja ölni Jeremiást a papság és a nép.
Jojakimnak, Jozia fiának, Júda királyának uralkodása kezdetén ezt a szózatot intézte az Úr Jeremiáshoz: ,,Ezt mondja az Úr: Állj oda az Úr házának udvarába, és azokat a szavakat mind, amelyeknek a hirdetésére parancsot adtam neked, hirdesd Júda városai lakóinak, akik imádkozni jönnek az Úr házába.
Ne hallgass el egyetlen szót sem!
Hátha szót fogadnak, és megtérnek gonosz útjaikról.
Akkor én is visszavonom azt a veszedelmet, amelyet rájuk akarok hozni tetteik gonoszsága miatt.
Így beszélj hozzájuk: Ezt mondja az Úr: Ha nem hallgattok rám, és nem jártok törvényeim szerint, amelyeket elétek tártam, és nem figyeltek szolgáimnak, a prófétáknak szavára, akiket én folyton-folyvást küldtem hozzátok, de ti soha nem hallgattatok rájuk, akkor ezt a templomot Silóhoz teszem hasonlóvá, ezt a várost pedig gyalázni fogja a föld összes nemzete."
A papok, az álpróféták és az egész nép hallotta, amint Jeremiás elmondta ezt a beszédet az Úr házának udvarán. Amikor tehát Jeremiás mind elmondta, amit az Úr parancsára el kellett mondania az egész népnek, a papok és az álpróféták megragadták, és így szóltak: ,,Halállal kell lakolnod!
Miért jövendöltél az Úr nevében így: »Ez a templom Siló hegyéhez lesz hasonlóvá, ez a város meg úgy elpusztul, hogy lakója sem marad!«?"
Erre az Úr házában az egész nép egybegyűlt Jeremiás ellen.
Ez az Isten igéje. Jer 26,1-9

EVANGÉLIUM Szent Máté könyvéből
A názáretiek hitetlen magatartása Jézussal szemben.
Tanító körútján Jézus az ő városába, Názáretbe érkezett, és ott tanított a zsinagógában.
Hallgatói csodálkoztak, és így beszéltek róla: ,,Honnan van ennek a bölcsessége és csodatevő ereje? Hát nem az ács fia ez? És nem Mária az anyja? Nemde Jakab, József, Simon és Júdás az (unoka)fivérei? És nem itt élnek-e közöttünk az (unoka)nővérei is? Honnét vette hát mindezt?" És csak botránkoztak rajta. Jézus erre így szólt: ,,Sehol sem becsülik kevesebbre a prófétát, mint szülőföldjén és otthonában."
Hitetlenségük miatt nem is művelt ott sok csodát.
Ezek az evangélium igéi. Mt 13,54-58
...... .......


Imádság
Uram, Istenem! Jól tudom, hogy te minden ember szívében elültetted a szeretetet, az én szívembe is. Taníts engem a helyes szeretetre, az önfeláldozó szeretetre, az önzetlen szeretetre. A szeretet hassa át életem és minden cselekedetem! A szeretet mindennapi gyakorlásában találjam meg életem értelmét! A szeretet törvénye érintsen meg engem isteni kegyelemként!

Elmélkedés
Názáretbe visz bennünket a mai evangélium jelenete, abba a városba, ahol Jézus felnevelkedett. Most pedig már felnőttként tanít a zsinagógában, az emberek pedig hallgatják őt. Talán büszkék is a földijükre, hogy ilyen bölcseket tud mondani, és máshonnan is olyan hírek érkeznek róla, hogy csodálatosan tanít. Legalábbis kezdetben büszkék, hogy egy körükből származó férfi híres tanító lett.
Aztán előkerülnek a kérdéseik. Ki az apja és az anyja? Kik a rokonai? Hiszen ismerik a családját. Sosem gondolták volna, hogy az egykori kisfiú valamikor őket fogja tanítani! A názáretiek elvárásainak szűk keretébe nem fér bele Jézus. Csak az embert ismerik, de nem ismerik fel Jézusban az Istent, aki isteni erejével rendkívüli tettekre képes.
És nem ismerik fel Jézusban a prófétát, aki arra figyelmezteti őket, hogy térjenek vissza Isten törvényeinek útjára. Az ószövetségi időkben a próféták azzal a tudattal léptek fel, hogy Istentől kaptak meghívást üzenetének hirdetésére. E tettek kapcsolódtak a próféta életéhez, életviteléhez. A próféta megéli mindazt, életével megvalósítja, amit Isten megbízásából hirdet. Jézus is próféta, hiszen életével valósítja meg és cselekedeteivel bizonyítja azt az igazságot, aminek a hirdetésével a mennyei Atya megbízta. Hiszem-e, hogy Jézus az Isten Fia?
C. Horváth István Sándor

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Aktuális képek a Balatonról - Webkamera
  2020-07-31 08:13:18, péntek
 
  Webkamera segítségével Link  
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
2020 évben az 52. Kékszalag Nagydíj győztesé RSM2 katamarán
  2020-07-31 08:02:26, péntek
 
  - Az idei Kék szalagra 535 hajó nevezett, 27 hajóosztályban. A rajthoz állt 535 hajóból 338 teljesítette az 52. Kék szalag Raiffeisen Nagydíjat, A Kék szalag Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye, amelyet 1934-ben rendeztek meg először.
- 2020 évben Az RSM2 katamarán péntek hajnalban 2 óra 52 perc 57 másodperckor ért célba az utóbbi tíz év leglassabb Kékszalagján.
Facebook oldali videó a célba érkezésről Link
Nagyobb kép Link
...... ........


Vándor Róbert: ,,2010 óta erre vártunk"
Végig tudatosan vitorláztunk, megvolt a sebességünk, nem kockáztattunk, jó ritmusban voltunk a mezőnnyel, a széllel, a természettel, úgyhogy igazából jól kijött minden. Együtt, közösen értük el ezt az eredményt. Rengeteg munkánk van ebben a sikerben. Ezt a hajót három évvel ezelőtt hoztuk be. Ez már a harmadik katamaránunk 2010 óta. Nagyon sokat fejlesztettük ezt a hajót, mire ilyen tempót ki tudtunk belőle hozni, amire most szükség volt" - nyilatkozta Vándor Róbert, az RSM2 kormányosa a célba érkezés után. Hozzátette, hogy Balatonkenese után már érezték, hogy jó napjuk lehet.
,,Kenesét ugye második helyen vettük, utána élre álltunk és ott éreztük már, hogy kezdtünk ellépni. Nyilván az még a verseny eleje, ott még az ember nem dőlhet hátra, de nagyon szép előnyt kovácsoltunk, a tihanyi átkelés után már szinte alig láttuk az üldözőbolyt. Ott már egész jó éreztük magunkat elállt a szél és mindenki utolért bennünket, így újra kezdődött minden. Nagy küzdelem volt a keszthelyi öbölben nagyon kevés széllel, ott szintén sikerült valahogy az élre kanyarodnunk és elsőként venni a bóját. Visszafelé volt még egy-két visszaesés, éreztük, hogy az északi part a jobb, oda többször, amint tudtunk visszafordultunk. A végén viszont éreztük, hogy át kell jönni délre. Igazából ritmusban voltunk a természettel, jól működött minden" - értékelt Vándor Róbert, aki hozzátette, hogy bár elfáradtak, de ha kellett volna, bírták volna még pár órán keresztül.
A győztes hajó legénységének további tagjai Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Margitics Botond és Fekete András voltak.
Gratulálunk az 52. Kékszalag Nagydíj győztesének!
Beérkezés pillanata
...... ..........


Nagyobb kép Link
...... ...........



* * *
Időeredmények:
1. RSM2 17 óra 52 perc 57 másodperc
2. New Black Jack 18 óra 36 perc 25 másodperc
...... ........... .......


3. MKB-Prospex 18 óra 40 perc
(......)
Ltkey Farkas Pervital hajója nincs információ a beérkezés idejéről
Nagyobb kép Link
...... ........... ......


A Kék szalagon 1993-ban indult először 2001-ben beérett a csapat 2001 és 2009 között mindegyik Kék szalagot megnyerte. Ezt a bámulatos teljesítményt már a szakma is elismerte, és Farkast az év vitorlázójának választották 2005-ben. A rangos tókerülő versenyen eddig tizenháromszor bizonyult a legjobbnak - legutóbb 2017-ben.
...... ......



4. Orange-Utan (Ralph Schatz)
5. Raiffeisen Opel Fifty-fifty (Józsa Márton)
6. Nanushka BMW Wallis (Váradi Szabó János)
Nagyobb kép Link
...... ........... ......


7. Raffica (Király Zsolt)
Nagyobb kép Link
...... ........... ......


8. Racing Django (Petrányi Zoltán)

A Yardstick hajóosztályban a libera típusú Raffica volt a leggyorsabb.

Versenyről részletes beszámoló és csodálatos képek Link

* * *
- A verseny rekordidejét 1955-től 57 évig a Nemere II. tartotta. Az 1944-ben épült 75-ös cirkáló az akkor már kétszeres győztes Németh István kormányzásával 10 óra 40 perc alatt ért körbe. Ezt a csúcsidőt javította meg a Fifty-Fifty, amely Józsa Márton kormányzásával 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt teljesítette a Kékszalagot, 2014-ben. A tavalyi versenyen 561 hajó állt rajhoz, amelyből a rendkívül gyenge szélben végül 269 futott be a limitidő alatt. Petrányi Zoltán kormányozta Racing Django katamarán nyert, amely 15 óra 37 perc alatt teljesítette a távot.
Az első Kékszalag 1934. július 27-én rajtolt a Balatonfüred - Alsóörs - Keszthely - Balatonfüred távon. A 21 induló hajó közül csak kettő nem teljesítette a távot. Az abszolút győztes Ugron Gábor, a Rabonbán nevű hajó kormányosa volt.
A versenynek több olyan meghatározó vitorlázója is van, akinek többször is sikerült abszolút győzelmet aratnia a Kékszalagon. A rekorder Litkey Farkas tizenhárom győzelmével. Többszörös győztes Kovács Béla (1936, 1938), az első női győztes Kultsár Istvánné Godor Evelin (1940, 1942), Németh István (1951, 1953, 1955), Lovas József (1977, 1979), Eindl Steeg Simsalabin (1985, 1987) és Tuss Miklós (1993, 1995).

* * *
- Az utóbbi 10 év leglassabb Kékszalagja még mindig gyorsabb, mint az 1936-os győztes ideje.
"Több mint 30 órai versenyzés után július 18-án 14 óra 14 perckor haladt át elsőnek a tihanyi célvonalon Kováts Béla vezetésével a Kincsem III. nevû 22-es versenyjolle. Legénység: Kendy Dezső és Novák Károly. Nem sokkal később (14.24) megérkezett a Lehetetlen, a Schimert fivérek 22-es jolléja
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Black Jack győzelem a balatonfüredi Évadnyitó Nagydíjon
  2020-07-31 08:00:19, péntek
 
  A 2019 évi Balatoni Évadnyitó Nagydíjra 210 hajó nevezett. Elsőként a New Black Jack futott át a füredi célvonalon.
- Első 14 óra 47 perckor a New Black Jack (Decision 35) katamarán futott a célba, az olimpiai bronzérmes, tízszeres világbajnok Roland Gaeblerrel a kormánynál.
...... ..........


- Második Második RSM2 - Vándor Róbert
...... .........



A csapatok a hagyományos Balaton koszorúzás és Vitorlabontó ünnepség után gyenge, 2-4 csomós szélben indultak el délben.
A szél a rajt után gyengült, 1-1,5 csomósra, majd 13 óra után helyenként teljesen leállt, csíkossá vált. Később észak-északkeletire fordult és erősödött 4-6 csomós szintre.
Elsőként 14 óra 47 perc 8 másodperckor a New Black Jack (Decision 35) katamarán futott a célba, az olimpiai bronzérmes, tízszeres világbajnok Roland Gaeblerrel a kormánynál. Mondhatjuk, hogy címvédés történt, hisze a tavalyi Évadnyitót is Roland Gaebler csapata nyerte, akkor még egy SL33-as katamaránnal.
A versenyrendezőség 15 óra után úgy döntött, hogy lerövidíti a távot és a tihanyi bójánál befuttatja a mezőnyt.

Képek itt nézhetők Link


 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Kék szalag vitorlás verseny - éjszakai képek
  2020-07-30 21:00:08, csütörtök
 
  ...... .............



...... ..............

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Térj be te is Jézus műhelyébe! - Veszprém
  2020-07-30 17:59:16, csütörtök
 
  Lelkigyakorlat-sorozatunk nyolcadik alkalmát a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola kápolnájából közvetítjük.
Jézus műhelyében ezúttal Meleg Sándor Máté atya gondolatait hallgathatjuk meg a hit személyiségformáló erejéről, életünkben kibontakozó hatásáról. Az Életadó hit című lelkigyakorlaton az érdeklődők személyesen is részt tudnak venni, itt az előadás után szentségimádásra is lehetőség nyílik.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Kegyhelyek   
52. Kék szalag Raiffeisen Nagydíj
  2020-07-30 16:29:37, csütörtök
 
  155 km a verseny táv.
Élő közvetítés M4 sport tv Link

...... .........



...... ........



...... ..............



...... ........... ......


9 óra 30 perckor
...... ........... ............


14 óra 30 perckor
...... ........... ........


16 óra 30 perckor
Nagyobb kép Link
...... ........... .......


Verőfényes napsütés_szélcsend
...... ........... .......



...... ........... .....


Este 21 óra
...... ........

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Fotók a versenyző hajókról - Vitorlázás
  2020-07-30 16:24:45, csütörtök
 
  Rafika vitorlás hajó
...... ...........



...... .......



...... .....



Nanushka vitorlás hajó
...... .....


Nagyobb kép Link
...... ............


Női csapat - Gardena hajón
...... ..............


Prevital hajó - Litkey Farkas vezetik a hajót.
...... .............



...... ...........



...... ........... ......



...... ............

 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
Kékszalagot 17 élő webkameránk egyikén.
  2020-07-30 14:39:02, csütörtök
 
  Itt nézhető a webkamera Link

- Folyamatosan frissülő információk, fotók, videók ebben a cikkben, időrendben jelenítjük meg az 51. KÉK SZALAG információit Link
 
 
0 komment , kategória:  Balatonról  
     2/41 oldal   Bejegyzések száma: 407 
2020.06 2020. Július 2020.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 407 db bejegyzés
e év: 6233 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 391
  • e Hét: 16783
  • e Hónap: 29459
  • e Év: 263206
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.