Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Mókusmosoly :-)
  2021-01-22 22:18:42, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Csíkos mókus
  2021-01-22 22:15:18, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Mókusok  
Koronavírus ellen
  2021-01-22 15:02:24, péntek
 
 


Új magyar felfedezés: ez a gyógynövény jó a koronavírus ellen is

A CMC Déli Klinika kutatói a világon elsőként igazolták, hogy a mediterrán bodorrózsa kivonat gátolja az új koronavírus szaporodását szövettenyészeteken, valamint pozitív irányban befolyásolja a vírusfertőzés által okozott kóros immunológiai reakciókat is.

A magyar kutatók a világon elsőként bizonyították egy speciális gyógynövény kombináció koronavírust (SARS CoV-2) semlegesítő és fertőzést gátló hatásait. A mediterrán bodorrózsa (Cistus creticus) kivonat gátolja az új koronavírus szaporodását szövettenyészeteken, valamint pozitív irányban befolyásolja a vírusfertőzés által okozott kóros immunológiai reakciókat is.

Mivel az új koronavírus világszerte már több mint 43,5 millió embert fertőzött meg és több, mint 1 millió halálesetet okozott, a világjárvány elleni küzdelemben igen jelentős előrelépésnek számít, hogy az Európában honos gyógynövények egyedi kombinációja jelentős vírusellenes hatásokkal rendelkezik. A CMC Déli Klinika kutatócsoportja Dr. Jankovics István virológus és klinikai mikrobiológus vezetésével kimutatta, hogy a vírusszaporodás vizsgálatához elterjedten használt szövettenyészeten a Cistus creticus semlegesíti/elpusztítja az új koronavírust, illetve jelentősen gátolja a szaporodását.

,,Ez a speciális - a zöld majom (Chlorocebus) veséjéből származó sejtkultúra nagyon érzékeny és a SARS-CoV-2 remekül szaporodik benne. Az elért eredmények alapján ezért feltételezhető, hogy a bodorrózsa-kivonat képes lesz meggátolni a vírusszaporodást, és így megelőzi a fertőzést az emlősök légző-rendszeri nyálkahártyáján is" - mondja Dr. Jankovics István.

Az elért eredmények igazolták továbbá, hogy a bodorrózsa nemcsak hogy gátolja a vírusok növekedését, hanem egyben irányítja a vírusfertőzés által okozott kóros immunológiai reakciókat is, így csökkenti a betegség megnyilvánulási súlyosságát.

,,A SARS, MERS és madárinfluenza esetében a bodorrózsa-kivonat irányítja az úgynevezett citokin vihart, tehát egy súlyos immunreakciót, amely során a megtámadott emberi szervezet immunsejteket és proteineket termel, melyek más szerveket károsíthatnak. Egyes szakemberek szerint éppen ez az immunreakció lehet a fiatal COVID-19 betegek halálának az okozója" - tette hozzá Dr. Jankovics István, a CMC Déli Klinika kutatási vezetője.

,,A bodorrózsa nemcsak a légúti vírusok, baktériumok bejutását és növekedését gátolja, hanem segíti az új koronavírus, az influenza és más légúti fertőzések kialakulásának a megelőzését, illetve a tünetek súlyosságának a csökkentését" - hangsúlyozta az orvos igazgató.

A hatásossági és toxicitási vizsgálatok megrendelője a Fytofontana Kft. volt, amely nemcsak a tiszta bodorrózsa-kivonatot vizsgáltatta, hanem a bodorrózsa-alapú oldat és az orvosi zsálya, bíbor kasvirág (echinacea pupurea), acerolok és citrusz bioflavonoidok keverékét is, amelyet Virostop néven évek óta sikeresen forgalmaz.

,,Önmagában azonban a bodorrózsa-kivonat gátló hatása - annak ellenére, hogy a 96 órás vírusinkubáció után is fennállt - gyengébb volt, mint a Virostop szájspray esetében mért teljes gátló hatás. További kutatásokkal ezért szeretnénk megvizsgálni a többi növényi összetevő gátló hatását, valamint azok egymást potencírozó, szinergia-hatásait is" - mutatott rá Dr. Jankovics István.

A szuharfélék bizonyos fajait és a fent említett erős vírusellenes hatású gyógynövényeket a népi gyógyászat már az ókorban használta és megvan a helyük a modern orvostudományban is. A koronavírusos megbetegedések megelőzésében viszont ez ideig a használatukat igencsak alábecsülték.

A Virostop készítmény szabadon forgalmazott, regisztrálására Magyarországon 2011-ben került sor. Mostanáig a száj- és orrsprayből mintegy 1,5 millió dobozt adtak el, amelyet eddig az influenza és egyéb megfázásos megbetegedések megelőzésére, kezelésére javasoltak, de a jövőben fontos szerepet kaphat a COVID-19 világjárvány elleni küzdelemben is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Immunrendszer erősítése gyógynövényekkel
  2021-01-22 14:55:05, péntek
 
  Az immunrendszer erősítése most kiemelten fontos minden korosztály számára!

Válasszunk ehhez természetes alapanyagokból készült, hazai terméket, a mi igényeinkre szabva. A legfontosabb a megelőzés óvatossággal, a higiéniai szabályok betartásával, valamint immunrendszerünk működésének megerősítésével.

A Bálint Cseppek Virulitas Csepp ebben tud segíteni:
21 gyógynövény, köztük a bodorrózsa komplex erejével: afrikai muskátli gyökér, bodorrózsa, bíbor kasvirág virágos hajtás és gyökér, ökörfarkkóró, kakukkfű, citromfű, apróbojtorján, pemetefű, tüdőfű, zsurló, édesgyökér, sáfrányos szeklice, torma, homoktövis termés, vasfű, bazsalikom, körömvirág, gyermekláncfű gyökér, őszi vérfű, orvosi zsálya, rozmaring
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A BODORRÓZSA gyógyhatásai
  2021-01-22 14:49:54, péntek
 
 



Bodorrózsa az ókori gyógyászatban a legértékesebb gyógynövények közé tartozott. Bodorrózsa azóta kevésbé közismert, de az utóbbi időkben igazolták immunerősítő hatását!

Hallottál korábban erről a napokban népszerűvé vált mediterrán gyógynövényről? Pedig nem véletlenül nyerte el a bodorrózsa az ,,Európa gyógynövénye" megtisztelő címet 1999-ben.

NEMZETKÖZI KUTATÁSOK RÖVID ÁTTEKINTÉSE
A Marokkói Egyetem kutatócsoportja már 1999-ben is megállapította, hogy a bodorrózsa különböző fajtái jelentős mértékű antibakteriális aktivitást mutattak, ugyanis teljes mértékben megállították a humánpatogén mikroorganizmusok terjedését és szaporodását. 2007-ben a németországi Friedrich-Loeffler Immunológiai Intézet további vizsgálatokat végzett a vírus ellenes hatásáról, így fény derült rá, hogy a Cistus incanus bodorrózsa kivonata antivirális hatást fejt ki a madárinfluenza (H7N7) ellen. 2009-ben Berlinben kimutatták a bodorrózsa kiemelkedő polifenol tartalmát, ezzel párhuzamosan alátámasztották az antibakteriális és antivirális hatását, tovább kiegészítve azzal, hogy a bevont páciensek felső légúti megbetegedéseinek tüneteit jelentős mértékben csökkentette. 2011-ben a Római Egyetem kutatói más, de nem kevésbé hasznos irányban vizsgálódtak: a Cistus incanus és a Cistus monspeliensis bodorrózsa-faj a jóindulatú prosztata megnagyobbodás kezelésében is sikeresen alkalmazható, ugyanis a vizsgálat ideje alatt jelentős mértékben gátolta a prosztata sejtjeinek növekedését. 2015-ben Drezdában szintén a növény antibakteriális hatását igazolták, mellyel hatékonyan felvették a harcot a fogszuvasodás ellen.
MINEK KÖSZÖNHETI A BODORRÓZSA KIEMELKEDŐ HATÉKONYSÁGÁT?

Az eddigi analitikai eredmények 733 kémiai összetevőt azonosítottak benne, köztük 397 terpént, 162 fenilpropanoidot, 24 szénhidrogént, 35 zsírsavat, 36 karbonilvegyületet, valamint 18 fitohormont.

Ami kiemelkedik ezek közül, az a magas cserzőanyag tartalmának köszönhető számottevő polifenol tartalom, amely megakadályozhatja a vírusok bejutását a sejtekbe, ezzel gátolva azok szaporodását és elterjedését a szervezetben.

A bodorrózsa ezáltal elsősorban felső légúti megbetegedésekben használva lehet igazán hatékony, egyaránt eredményes lehet a vírusos, bakterális és gombás eredetű betegségekben, támogatja a szervezetet az elhúzódó, szövődményekkel járó fertőzések esetén, gyulladás fennállásakor pedig védi a sejteket és szöveteket a károsodástól.

A bodorrózsa antioxidánsok tekintetében megelőzi a zöld teát és a citromlevet is, így eredményesen csökkentheti a szabadgyökök okozta károkat, meggátolhatja a káros folyamatok beindulását, vagy hozzájuk kötődve stabilizálhatja őket. Hatékonyan támogatja az emberi szervezet ellenálló-képességét, a sejtek anyagcsere-folyamatait, a szív- és érrendszer egészséges működését is.

HAZAI SIKEREK A KUTATÁSBAN
Dr. Jankovics István virológus és klinikai mikrobiológus, valamint az általa vezetett CMC Déli Klinika kutatócsoportja sikeresen kimutatta, hogy a mediterrán bodorrózsa (Cistus creticus) kivonata gátolhatja az új koronavírus szaporodását szövettenyészeteken, valamint képes pozitív irányba befolyásolni a vírusfertőzés által okozott kóros immunológiai reakciókat is. A Cistus creticus elpusztítja, de legalábbis semlegesíti az új koronavírust, jelentősen gátolva a szaporodását és csökkentve a kialakuló betegség súlyosságát.

"Mivel a Cistus creticus nemcsak a légúti vírusok, baktériumok bejutását és növekedését gátolja, hanem pozitív irányban befolyásolja az immunológiai reakciókat és természetes gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így több fontos támadáspont gátlásával segíti az új koronavírus, az influenza és más légúti fertőzések kialakulásának a megelőzését illetve a tünetek súlyosságának a csökkentését."
- emelte ki az orvos igazgató.

Dr. Balázs Anna, a CMC Déli Klinika vezérigazgatója az eddigi kutatási eredmények alapján ismertette, hogy a Cistus creticusban speciális hatóanyagkoncentrált formában megtalálható polifenolok az új koronavírus semlegesítése, gátlása mellett:

gátolják a vírusok felszínén lévő fehérjét (az úgynevezett neuraminidáz enzimet) és így a vírusok nem tudnak bejutni a sejtekbe és szaporodni
így megakadályozzák az influenza (egyéb vírusfertőzések) kialakulását
szignifikánsan csökkentik a felső légúti fertőzések tüneteit
a magas koncentrációjú polifenol tartalomnak köszönhetően jelentős antioxidáns, gyulladáscsökkentő hatásuk is van
és így támogatják a szervezet védekezőképességét, a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességét valamint nemcsak jelentős vírus, hanem baktérium ellenes hatással is rendelkeznek
Forrás:Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 388 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3563
  • e Hét: 8408
  • e Hónap: 39894
  • e Év: 244595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.