Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Egy csók és más semmi - magyar film
  2021-01-23 10:48:14, szombat
 
  1945 előttről Videó Link

Egy csók és más semmi Eisemann Mihály operettjéből készült, 1941-ben bemutatott fekete-fehér, magyar, romantikus, zenés vígjáték Jávor Pál, Tolnay Klári és Rajnay Gábor főszereplésével.
A népszerű operett filmváltozata egy válóper és egy bimbózó szerelem története. Albert Sándor sármos fiatal ügyvédnek megtetszik egyik ügyfelének felesége, Anni. Miután a házaspár éppen válni készül, Annie a tárgyalásig egy szállodába költözik. A fiatalasszonynak a per miatt nem szabadna ugyan új férfiismeretségbe bonyolódnia, azonban saját ügyvédje, dr. Sáfrány legkomolyabb figyelmeztetése ellenére elfogadja a ,,szemtelen tolakodó fráter" kompromittáló közeledését, elfogadja virágait és találkozik vele. A két fiatal nem fedi fel egymás előtt kilétüket, és csak a tárgyaláson derül ki, hogy Sándor nem más, mint a válni nem akaró férj ügyvédje. A magánnyomozókkal megfigyeltetett Anni azt hiszi, hogy a fiatal ügyvéd közeledése nem más, mint egy neki állított csapda. A bíróság előtt Sándornak sikerül tisztáznia a helyzetet, így a felperes asszony kérésére végül is kimondják a válást és a civódó-évődő pár egymáséi lehetnek. A történet másik szerelmespárja, ifjabb Sáfrány ügyvéd és titkolt gyermekének anyja, Zsuzsi a film végére szintén hivatalossá tudja tenni kapcsolatukat.

Szereplők
Jávor Pál - Dr. Albert Sándor ügyvéd
Tolnay Klári - Nadányi Ervinné, Anni
Rajnay Gábor - Dr. Sáfrány Béla ügyvéd
Peéry Piri - Dr. Schön Tóni kémikus
Pataky Jenő - Sáfrány Péter ügyvédjelölt, Sáfrány Béla fia
Ölvedy Zsóka - Zsuzsi
Dénes György - Nadányi Ervin
Pethes Sándor - magánnyomozó
Simon Marcsa - Dr. Albert ügyfele
Vándory Margit - Teréz, cseléd Sáfránynál
Kelly Anni - énekesnő
Misoga László - magánnyomozó
Berczy Géza - Bobby
Fülöp Sándor - Dr. Schön Tóni segédje
Vándory Gusztáv - bíró

Annie, a válófélben lévő fiatalasszony a tárgyalásig egy szállodába költözik, ahol megismerkedik egy sármos fiatalemberrel, Albert Sándorral. Annak ellenére, hogy Snnie a per miatt nem bonyolódhatna új kapcsolatba, beleegyezik egy kompromittáló találkába. Csak a tárgyalás napján derül ki, hogy Albert Sándor nem más, mint Annie válásról hallani sem akaró férjének az ügyvédje, aki magándetektívvel figyelteti az asszonyt. Annie azt hiszi, csapdát állítottak neki.

.........

 
 
0 komment , kategória:  Filmek  
Szent mise Szent Ágnes szűz emlékére 01.21
  2021-01-23 10:39:23, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Szent mise Boldog Öcséb áldozó papra emlékezve
  2021-01-23 10:36:33, szombat
 
  2021.01.20 Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Ünnepi püspöki szentmise 01.22
  2021-01-23 10:25:32, szombat
 
  Ünnepi püspöki szentmise és a Boldog Batthyány László-díj átadása
...... ........


Nagyobb kép Link
...... ........... ........



...... ...........



...... ........... ........... ..............



Videó Link

- Facebook oldalon
2021. január 22-én Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékeztek Körmenden. A hercegorvos halálának 90. évfordulóján a Szent Erzsébet-templomban átadták A test és a lélek orvosa - Boldog Batthyány László-díjat. Idén ketten, dr. Horváth Klára kőszegi iskolaorvos és Ráczné Varga Bernadett szakápoló vehették át az elismerést.
Január 22-én Boldog Batthyány-Strattmann Lászlóra emlékezik Egyházunk. A hercegorvosra akire már életében szentként tekintettek az emberek és aki imádságos életével, hivatásának gyakorlásával, családi életének áldozatos és nagyszerű példájával igyekezett valóban Istenhez irányítani a vele kapcsolatba került embereket. Körmend ma is őrzi emlékét, a Szombathelyi Egyházmegyében pedig több helyen is kilencedet imádkoznak égi születésnapját megelőzően. A Szent Erzsébet-templomban hálaadó szentmisével vette kezdetét az ünnepség. Szentbeszédében Székely János megyéspüspök Boldog Batthyány László jellemének három vonását állította példaként a megjelentek elé. Az egyik az orvosi elhivatottsága,, az az energia, amivel a gyógyítói hivatását végezte. A második az örök élet reménye. Most, amikor a járványban megérintett minket a halál szele, fontos lenne arra gondolni, hogy ne csak a magam életét féltsem és várjam a végét, hanem tudjam a hit szemével, az örök élet szemével látni az életet és a halált is. Nem az a fontos, hogy meddig életem, hanem, hogy hogyan éltem és hogyan lépem át az örök élet kapuját. A harmadik a nagy szeretet a szegények, az emberek és a családja felé.
A szentmise végén Székely János megyéspüspök és Kiss László plébános imádkoztak Boldog Batthyány László ereklyéje előtt, majd következett a díjátadó. A 2018-ban alapított A test és a lélek orvosa díjat idén két személynek adományozta Székely János megyéspüspök. Elsőként dr. Horváth Klára vehette át az elismerést. Doktornő Pécsen szerezett diplomát az Orvostudományi Egyetemen. 1966-ban Szombathelyen a tüdőbelgyógyászaton dolgozott, majd 1967-től Kőszegen előbb körzeti orvosként, majd iskolaorvosként teljesítette hivatását. Mindeközben az egyházközségnek is aktív tagja volt. Több évtizedes gyógyító tevékenysége során példát mutatott emberségből, szolidaritásból és önzetlenségből. Segített a véradásban, mozgássérült táborokban, egészségnevelésben és a megelőzésben. Idén első alkalommal A test és a lélek orvosa díjat egy ápoló is megkapta. Ráczné Varga Bernadettnek, a szombathelyi Markusovszky Kórház szakápolójának adományozta a díjat Székely János megyéspüspök. Varga Bernadett a Markusovszky Kórház Intenzív Osztályán dolgozik a nyugdíjazását követően. Hosszú időt töltött el korábban is ezen az osztályon, majd az urológián dolgozott, ahol főnővér is volt. Isten áll az első helyen az életében, ezt követi a lelkiismeretesen elvégzett munka a családja körében és a betegek ágya mellett. Munkáját szolgálatként éli meg, tudását szívesen kamatoztatja nyugdíjasként is. Precízen végzi feladatát, tájékozott a rábízott betegek állapota felől. A legsúlyosabb betegek mellett is odaadással, készségesen, lelkiismeretesen és mindemellett nagy szakmai tudással szolgál. Kiemelt helyet foglal el életében a szentmise, a szentáldozás. Ebből merít olyan erőt a hivatásához, amelyet máshol nem kaphat meg. A rendszeres imádság valóban támaszt jelent számára, ami nélkül az élet keresztjeit ő sem tudná hordozni. Varga Bernadett szakápolóként és hívő emberként egyaránt példát mutat. Tanulhatunk Tőle hitet, emberséget, az élet feltétlen tiszteletét.
...... .........



...... ........



...... ........... ......



...... ........... .........

 
 
0 komment , kategória:  Dr. Székely János püspök  
Szentírás üzenete 2021 január 23
  2021-01-23 10:12:52, szombat
 
  Videó Link  
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Útravaló – 2021. január 23
  2021-01-23 10:09:59, szombat
 
  A mai evangélium csupán három mondat. Márk bravúrja, amit ezzel a három mondattal közöl. Kiderül, hogy Jézus Kafarnaumban otthonra lel. Péterék befogadják házukba, de ettől a perctől kezdve valószínűleg nekik sincs nyugalmuk. Meg Jézusnak sincs, mert van egy tartózkodási hely, ahol kereshetik. Keresik is tömegek, hogy gyógyulást nyerjenek, de keresik a rokonok is, akik úgy gondolják, hogy ő a beteg, és Názáret ebben a helyzetben nagyobb biztonságot nyújthat a Rokonnak, akiről ellentmondó hírek érkeznek. Sokat elárul ez a picinyke epizód Jézus názáreti rejtett éveiről, a csendes magányról, ahonnan most előjönnek a rokonok, hogy hazavigyék. A magyar fordítás mindent elmond: erőnek erejével.

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
2. évközi hét szombat 01.23
  2021-01-23 10:08:55, szombat
 
  SZENTLECKE a Zsidókhoz írt levélből
Jézus saját vérével lépett be egyszer s mindenkorra a mennyei szentélybe, hogy megtisztítsa lelkünket.
Testvéreim!
A szent sátor első részében állt a gyertyatartó és az asztal a felajánlott kenyerekkel. Ezt a részt nevezték szentélynek. A második függöny mögött volt a legszentebb sátorrész, a Szentek szentje.
Krisztus a ránk váró javak főpapjaként jelent meg, és belépett abba a nagyobb és tökéletesebb sátorba, amelyet nem emberkéz alkotott, vagyis nem ebből a világból való.
Nem a bakok és bikák vérével, hanem a saját vérével lépett be egyszer s mindenkorra a szentélybe, és örök megváltást szerzett. Ha ugyanis a bakok és bikák vére és az üsző hamva a tisztátalanokra hintve külsőleg megszenteli őket, mennyivel inkább megtisztítja lelkünket a holt cselekedetektől Krisztus vére, aki a Szentlélek által saját magát adta tiszta áldozatul, hogy az élő Istennek szolgáljunk.
Ez az Isten igéje. Zsid 9,2-3.11-14

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus igazi küldetését még rokonai sem értik meg.
Jézus az apostolok kiválasztása után tanítványaival együtt hazatért (Kafarnaumba, Péter házába). Ott azonnal nagy tömeg verődött össze, úgyhogy még evésre sem volt idejük.
Amikor rokonai ezt meghallották, elindultak, hogy erőnek erejével magukkal vigyék, mert az volt róla a szóbeszéd, hogy eszét vesztette.
Ezek az evangélium igéi. Mk 3,20-21
...... .............



Elmélkedés
Márk evangéliumának ezen a pontján észrevehetően megváltozik mindenkinek a hozzáállása Jézus személyéhez. Az eddig hozzá csatlakozó tanítványok nagyobb köréből Jézus kiválaszt tizenkettőt, akik ettől fogva még szorosabb kapcsolatban vannak vele. A tömegek viselkedésében megjelenik a lelkesedés, az igyekezet, a buzgóság. Nem ismernek határokat és távolságokat, mindenütt keresik őt, gyorsan terjed körükben, hogy merre jár, egymást bátorítják, hogy keressék fel a betegekkel. A vallási vezetők már nem csak maguk között beszélgetnek az új tanító ügyéről, hanem nyíltan fellépnek vele szemben.
Jézus családtagjai is megjelennek a mai evangéliumban, akiknek szintén változik a hozzáállása. Hallották a híreket Jézus cselekedeteiről és tanításáról, értesülnek a vallási vezetők ellenségesre forduló értékeléséről. Most szükségesnek tartják, hogy közbeavatkozzanak és megszüntessék a nagy felfordulást, ami családtagjuk körül kialakult. Nincs bennük semmiféle rossz szándék, csak nem értik egészen a helyzetet és hitelt adnak annak a híresztelésnek, miszerint Jézus az ,,eszét vesztette." Nem akarják, hogy családjukra rossz fényt vessenek a szokatlan események, amelyek Jézus körül történnek.
Az én életemben is vannak olyan határpontok, amikor érdemes megújítanom az Úrral való kapcsolatomat.
C. Horváth István Sándor

Imádság
Uram, Jézus, a te küldötted vagyok, ezért mindenkor a te örömhíredet akarom továbbadni és rólad akarok tanúságot tenni. A te szereteted és irgalmad jele szeretnék lenni a világban, naponta gyakorolva az irgalmas szeretet cselekedeteit. Mindent a te nevedben akarok tenni, hogy te győzz a rossz és a gonosz felett. Vezess engem Szentlelked által, aki indít és megerősít engem és az egész Egyházat a küldetésben!

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2020.12 2021. Január 2021.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 392 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3433
  • e Hét: 19825
  • e Hónap: 32501
  • e Év: 266248
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.