Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Szentírás üzenete - 2021. február 16.
  2021-02-16 15:19:07, kedd
 
  Füleczki István egri fő egyházmegyés atya gondolata

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Boldogok, akik hittek az ígéretnek 02.15
  2021-02-16 15:12:54, kedd
 
  Nyolc Boldogság Közösség, a megszentelt élet egyházi családja
2020. december 8-án az Egyház a megszentelt élet egyházi családja intézményi struktúra szerint elismerte a Nyolc Boldogság Közösséget. Február 14-én a budapesti piarista kápolnában szentmise keretében, amelyet Mohos Gábor Esztergom-budapesti segédpüspök celebrált, a magyar közösség tagjai megújították fogadalmukat az új intézményi forma szerint.
Az alábbiakban közreadjuk a közösség bemutatkozását. Link

...... ........... .....

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
Útravaló – 2021. február 16.
  2021-02-16 15:09:51, kedd
 
  Aggodalmaskodó tanítványokat látunk Jézus mellett, akik éhesek, így nem is nagyon tudnak ráhangolódni Jézusra. Figyelmüket eltereli korgó gyomruk. Testünk állapota nagyban befolyásolja lelkünk állapotát: mennyire tudunk figyelni, örülni, cselekedni. Ép testben ép lélek - igaz ez a mondás ránk nagyon, nem lehet elhanyagolni a testet. Jézus azért túllép ezen az egyszerű ókori meglátáson, és a lelkiekre irányítja a figyelmet. Főleg annak, aki mellette van, követésére adja a fejét, meg kell tanulnia lelki módon élni, lelki módon szemlélni a dolgokat. ,,Még mindig érzéketlen a szívetek" - jegyzi meg szomorúan. Mi képesek vagyunk továbblátni, lelki módon élni?

Magyar Kurír
 
 
0 komment , kategória:  Útravaló_Adoremus  
6. évközi hét kedd 02.16
  2021-02-16 15:06:53, kedd
 
  OLVASMÁNY Mózes első könyvéből
Amikor Isten látta, hogy az emberek gonoszok lettek, elhatározta, hogy eltörli őket a föld színéről.
Miután az emberek elszaporodtak a földön, látta az Úr, hogy nagy az ember gonoszsága, és hogy szívének minden gondolata és vágya mindenkor a rosszra irányul. Meg is bánta, hogy embert alkotott a földön, nagyon bánkódott miatta.
Azért elhatározta: ,,Eltörlöm a föld színéről az embert, akit teremtettem; el az embert, a barmot, a csúszómászót és az égi madarat, mert bánom, hogy alkottam őket." Noé azonban kegyelmet talált az Úr előtt.
Miután Noé az Úr parancsára elkészítette a bárkát, azt mondta neki az Úr: ,,Menj be egész családoddal együtt a bárkába, mert egyedül téged találtalak igaznak ebben a nemzedékben! Végy minden tiszta állatból hetet-hetet, hímet és nőstényt; a nem-tiszta állatokból pedig kettőt-kettőt, hímet és nőstényt, hogy maradjon utódjuk az egész földön! Mert még hét nap, és azután negyven nap és negyven éjjel esőt bocsátok a földre és eltörlök a föld színéről minden élőlényt, amelyet alkottam."
Noé úgy tett, ahogyan az Úr megparancsolta neki. Hét nap elteltével aztán a vízözön hullámai elborították a földet.
Ez az Isten igéje. Ter 6,5-8;7,1-5.10

EVANGÉLIUM Szent Márk könyvéből
Jézus emlékezteti tanítványait, hogy csodákkal igazolta isteni küldetését.
A tanítványok egy alkalommal áthajóztak a Genezáreti-tavon. Elfelejtettek kenyeret vinni magukkal, és csak egy kenyerük volt a bárkában. Jézus a lelkükre kötötte: ,,Vigyázzatok! Óvakodjatok a farizeusok és Heródes kovászától!"
Ők egymásközt arról beszélgettek, hogy nem hoztak magukkal kenyeret. Jézus észrevette, és így szólt: ,,Mit tanakodtok azon, hogy nincs kenyeretek? Még most sem értitek, és nem fogjátok föl? Még mindig érzéketlen a szívetek? Van szemetek, és nem láttok? Van fületek, és nem hallotok? Nem emlékeztek arra, hogy amikor öt kenyeret megtörtem ötezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt válaszolták: ,,Tizenkettőt."
,,És amikor hetet törtem meg négyezer embernek, hány tele kosár maradékot szedtetek össze?" Azt felelték: ,,Hetet."
Erre újra megjegyezte: ,,Hogyan lehet, hogy még mindig nem értitek?"
Ezek az evangélium igéi. Mk 8,14-21
...... .......



Elmélkedés
Azt követően, hogy Jézus csalódottan otthagyta a tőle égi jelet követelő hitetlen farizeusokat, tanítványai körében felidézi korábbi csodáit, ténylegesen a két kenyérszaporítást, amelyek jelek voltak, mégpedig az ő istenségét tanúsító jelek, azt igazoló jelek, hogy ő a Messiás. Jézus korában általánosan elterjedt volt az a nézet, miszerint az eljövendő Messiás meg fogja majd ismételni a manna csodát. Ahogyan az Egyiptomból való kivonulást követően, a pusztai vándorlás során, Mózes idejében Isten az égből hullatott mannát és így táplálta a választott népet, ugyanúgy a Messiás is kenyeret fog adni az embereknek.
Az evangéliumi jelenet alapján úgy tűnik, hogy még a Jézushoz legközelebb álló tanítványok sem értették meg a csodák láttán azt, hogy Jézussal elérkezett a messiási idő. Hiányzik még belőlük az Úrba vetett feltétlen és teljes bizalom. Hiányzik még belőlük az érzékenység, hogy a Mesterük által véghezvitt cselekedetekben jelet lássanak.
A tanítványok nem azonnal, hanem fokozatosan jutnak el a hitre. Mesterük arra hívja fel figyelmüket, hogy vegyék észre cselekedeteinek jelentőségét. Arra neveli őket, hogy higgyenek benne. Ő bármikor képes csodát tenni, tehát a tanítványoknak nincs okuk aggodalomra az ennivaló miatt. Lényeges, hogy nem csupán a testi táplálékot köszönhetjük a gondviselésnek, hanem Isten adja nekünk a lelki táplálékot is.
C Horváth István Sándor

Imádság
Jóságos Istenem, hálás szívvel köszönöm neked mindazt, amivel mindennap elhalmozol jóságodból, köszönök mindent azok helyett és nevében is, akik ezt nem teszik meg. Édes Jézusom, határtalan jóság! Milyen sokat tettél azért, hogy az emberek viszontszeressenek. Miként lehetséges mégis, hogy sokan nem szeretnek téged? Szent kegyelmeddel eltökélem, hogy amennyire csak képes vagyok, szeretlek téged mindenek fölött! Ámen.

Hanganyag Link
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 193
  • e Hét: 11823
  • e Hónap: 44977
  • e Év: 278724
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.