Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
A muskátliolajról
  2021-02-21 21:24:02, vasárnap
 
  A muskátliolaj nemcsak az egészségünket védheti, hanem a szépségápolásban is nagy hasznát vehetjük. Az egyik legjobb tulajdonsága, hogy eredményesen csökkenti a depressziós tüneteket, illetve a szorongást is jól oldja.

Ez a gyógynövény még a gyulladás csökkentésében is a segítségünkre lehet. A muskátliolajban két olyan vegyület is van, melyek lehetővé teszik, hogy egyes egészségügyi problémák orvoslására is alkalmazzuk.

A muskátliolaj antimikrobiális, antibakteriális és antiszeptikus hatással rendelkezik. A benne található fontos vegyület, a citronellol csökkenti a gyulladást, mely leginkább az agyban fejti ki a hatását, amivel az agysejtek rohamos pusztulását is megakadályozhatja. Egyes tanulmányok szerint éppen emiatt nagyon hatékony lehet az Alzheimer-kór és a szklerózis multiplex kiegészítő kezelésében.

Amennyiben túl sok folyadék halmozódik fel a testben, a szövetekben, úgy ödéma alakulhat ki. Ilyenkor nemcsak egy-egy végtag duzzadhat meg, de a bőr is fényessé válik, illetve fejfájás és más fájdalom is megjelenhet. Mivel a muskátliolaj gyulladást is csökkent, így hasznos lehet az ödéma kezelésében is.

A muskátliolajat a kozmetikai ipar is előszeretettel használja különféle szépészeti és kozmetikai termékekben. De az aromaterápiában is használhatjuk, mivel pozitívan hat az agy limbikus rendszerére, jó hatással van a tanulási funkciókra, a hangulatra, és még a memóriára is kedvező hatást gyakorol. Az olajat csakis külsőleg, és az aromaterápiában lehet alkalmazni, belsőleg fogyasztani tilos, mivel mérgező hatásokkal rendelkezik.

Az muskátliolajat pattanásokra és gyulladásos bőrproblémákra is használhatjuk. Talán kevesen tudják, de a muskátli olaja az öregedési folyamatokat is lassítja, hiszen kisimítja a bőrt és csökkenti a finom vonalak és a mélyebb ráncok megjelenését.

Amennyiben valamilyen bőrsérülésben szenvedünk, akkor óvatosnak kell lennünk, hogy a sebben ne szaporodjanak el a baktériumok, mert az akár végzetes is lehet. A muskátliolaj nagyon hasznos lehet ebben az esetben is, hiszen megakadályozza a baktériumok elszaporodását és a fertőzések kialakulását.

Mivel a muskátliolaj összehúzó hatással is rendelkezik, így a sebre akkor is használhatjuk, ha a vérzés nem akar elállni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyógynövények ízületi fájdalomra
  2021-02-21 21:17:30, vasárnap
 
  Az ízületek gyulladása és fájdalma nem igazán jellemző fiatalabb korban. Ez a betegség elsősorban a 40 életévüket betöltött férfiak és nők problémája. Sokan szednek rá gyógyszereket, melyek csökkenthetik az ízületi gyulladásra jellemző fájdalmat és gyulladást, azonban néhány remek gyógynövény is sokat segíthet a tünetek csökkentésében, a fájdalom enyhítésében és megszüntetésében. Ezért nem érdemes gyógyszereket szedni, hiszen nagyon sok kellemetlen mellékhatásuk lehet.

Az emberek már ősidők óta alkalmaznak két gyógynövényt, melyek nagyon hatásosnak bizonyulnak az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésében és a betegség kezelésében. Az egyik ilyen gyógynövény a kurkuma, a másik pedig a boswellia.

Az ízületi gyulladás számtalan tünettel párosul. Ezek közül a legjellemzőbb a gyulladás okozta duzzanat és merevség, melyek hosszabb távon akár az ízületek deformitását is előidézhetik. Aki ebben a betegségben szenved, gyakran tapasztalja az ízületi funkciók elvesztését is.

Indiában már évszázadok óta alkalmazzák a kurkumát az ízületi gyulladás tüneteinek enyhítésére. A kurkuma nemcsak antioxidáns, hanem gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik. Aktív hatóanyaga a kurkumin egy olyan bioaktív vegyület, melyet minden ízületi gyulladásban szenvedő betegnek rendszeresen fogyasztania kellene. Erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása miatt ugyanis mérsékeli az ízületi gyulladás megannyi tünetét, amelyre önmagában talán egyetlen gyógyszer sem képes.

A másik remek gyógynövény ízületi gyulladásban szenvedő betegek számára a boswellia, amely szintén csökkenti a gyulladást, és ezzel együtt a kellemetlen tüneteket és a fájdalmat is jelentősen enyhíti.

Egy kutatásba ízületi gyulladásban szenvedő betegeket vontak be. Az embereket 3 csoportra osztották. Az első csoport tagjai csak kurkumakivonatot, a másik csoport tagjai csak boswellia-kivonatot, míg a harmadikba tartozó emberek a két gyógynövény kombinációját kapták. A vizsgálat végeztével megállapították, hogy a reggeli izom- és ízületi merevség, illetve a fájdalom azok esetében csökkent leginkább, akik a két gyógynövény kombinációját fogyasztották rendszeresen.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Spessartine ásvány
  2021-02-21 14:56:08, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Szelenit rozetta
  2021-02-21 14:54:14, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Tengerpart ásványai
  2021-02-21 14:52:26, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Linarit ásvány
  2021-02-21 14:50:50, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Kvarc-pyrit-rodokrozin ásvány
  2021-02-21 14:49:51, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 439 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1658
  • e Hét: 10440
  • e Hónap: 41926
  • e Év: 246627
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.