Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Egy híres mese szerint: egy kisfiú története - tanmese
  2021-02-08 12:19:05, hétfő
 
  Egyszer egy kisfiú életében megszólalt egy gyönyörű dallam. Szép volt minta az első tavaszi kék égbolt, mint a hegyi patakok csobogása. Amikor a kisfiú meghallotta, azt mondta magában: annyira szép. hogy elviszem az Úristenhez, odaadom neki. valóban elvitte a dallamot az Úristenhez.
Az Úristen örömmel hallgatta a dallamot és azt mondta: valóban gyönyörű.
Ha akarod, hogy segítsek neked, hogy egészen tökéletes legyen és megajándékozta a szeretettel.
A kisfiú növekedett, érlelődött és közben a dallam is változott a szívében.
Amikor meghallotta azt gondolta készen van és elvitte megint az Útistenhez. Isten megint nagy örömmel hallgatta és azt mondta: valami még hiányzik belőle és megajándékozta az embert szenvedéssel.
- Az ember küszködött és lázadt. Sokszor úgy érezte, hogy nem bírja tovább, belepusztul és elveszíti a hitét. De aztán lassan felülkerekedett a szenvedésén és legyőzte azt.
Közben a dallam is változott a kisfiú szívében. Egy mély szomorú hang is belekerült. De ettől még zengőbb lett meg diadalmasabb. Amikor meghallotta újra elvitte az Úristenhez. és azt mondta: mindenemet amim volt beleadtam ebben a dallamba. A szívem vérével írtam. Nincs másom, amit adhatnék neked. Fogadd el. Isten azonban azt mondta: van a számodra még egy ajándékom és megajándékozta őt a magányossággal
- Az ember körül a a világ hangja lassan elcsendesedett. És hogy átküzdötte magát a magány keserűségén és kegyelmén a dallam újra változott a kisfiú szívében. Egyre szellemibb lett. egyre áttetszőbb. Amikor az Úristen meghallotta meghatottan elfogadta.
A szeretet dallamát tanuljuk egy életen át az élet nehéz iskolájában. És ahhoz, hogy egy osztállyal előbbre lépjünk néha nagyon fájdalmas utakat kell végigjárnunk.
*
- C.S Lewis azt mondta: hogy Isten az örömeinkben suttog, a lelkiismeretünk hangjában érthetően beszél és Isten a szenvedéseinkben hangosan kiált.
- A biblia arra tanít, hogy szenvedéseinkkel kiválthatjuk Krisztus megváltó szenvedését.
 
 
0 komment , kategória:  Iskola  
Hittan 6. hét - Jézus betegeket gyógyít
  2021-02-08 10:40:44, hétfő
 
  A vasárnapi Evangéliumhoz (Mk 1,29-39) most több feldolgozásban is találtam értékes gondolatokat. A Csendes percekben a maga egyszerűségében nyilatkozik a történtekről: "Simon házánál Jézus úgy foglalkozott ezzel az egy beteggel, mintha semmi baj nem lett volna egyébként a világon... Máskor úgy nyilvánul meg Jézus ereje, mint a Kapernaumi utcát megtöltő betegek meggyógyításában.
Martos Levente írásának címe: Egy nap Jézus mellet. Ő átveszi Máté evangéliumának lendületét, aki "egyetlen szombati napba sűríti mindazt, amit a nemrég meghívott tanítványok tapasztaltak: ördögűzés, gyógyítások, útra kelés egész Galilea felé nyitottan... Jézus egyedül akkor szólal meg, amikor szeretettel helyre kell tenni Simont és a vele lévőket: Menjünk máshová, hogy ott is prédikáljak. Hiszen ezért jöttem el... Miért hihető, hogy ez a Jézus valóban az örök Isten országát, kezdte el akkor és ott Kafarnaumban? Talán mert Márk Jézusa egészen szabad. Nem azért tesz csodát, hogy higgyünk benne. Egyszerűen életet ad, magától, kegyelemből, ingyen ajándékként...Olyan, mint egy robogó vonat, amelyre szívesen felszállnék, de nem tudom, megáll-e a kedvemért.
- Szentírás Mk 1,29-39
Péter anyósának meggyógyítása.
29 A zsinagógából Jakabbal és Jánossal együtt egyenesen Simon és András házába ment. 30 Simon anyósa lázas betegen feküdt. Ezt azonnal elmondták Jézusnak. 31 Odament hát hozzá, s kézen fogva fölsegítette. Erre megszűnt a láza, és szolgált nekik.
A betegek meggyógyítása.
32 Napnyugta után, amikor beesteledett, odahordták hozzá a betegeket és az ördögtől megszállottakat. 33 Az egész város az ajtó elé gyülekezett. 34 Sok beteget meggyógyított különféle betegségekből, és sok ördögöt kiűzött, de nem engedte őket szóhoz jutni, mert tudták, hogy kicsoda.
Jézus imádkozik.
35 Hajnaltájban, amikor még sötét volt, Jézus elindult, és kiment egy elhagyatott helyre imádkozni. 36 Simon és társai utánamentek, hogy megkeressék. 37 Amikor megtalálták, ezt mondták neki: ,,Mindenki téged keres." 38 De ő így válaszolt: ,,Menjünk máshová, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az evangéliumot, hiszen azért jöttem ki." 39 S bejárta egész Galileát, tanított a zsinagógákban, és ördögöket űzött ki.
Új fordításban Mk 1,29-39
29 Mindjárt ezután kimentek a zsinagógából, és Jézus elment Jakabbal és Jánossal együtt Simon és András házába. 30 Simon anyósa lázasan feküdt, és mindjárt szóltak felőle Jézusnak, 31 aki odamenve megfogta a kezét, és talpra állította, úgyhogy az asszonyt elhagyta a láz, és szolgált nekik. 32 Estefelé pedig, amikor lement a nap, hozzávittek minden beteget és megszállottat; 33az egész város összegyűlt az ajtó előtt. 34 Sok, különféle betegségben sínylődőt meggyógyított; sok ördögöt is kiűzött, és nem engedte beszélni az ördögöket; azok ugyanis felismerték őt. 35 Nagyon korán, a hajnali szürkületkor felkelt, kiment, elment egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. 36 Simon és a vele levők azonban utána siettek, 37 és amikor megtalálták, így szóltak hozzá: ,,Mindenki téged keres." 38 Ő pedig ezt mondta nekik: ,,Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az igét, mert azért jöttem." 39 És elment Galilea-szerte a zsinagógákba, hirdette az igét, és kiűzte az ördögöket.
Ide tartozó kép nagyobb méret Link
.......


*
- Belon Gellért egyetlen gondolatmenetet ragad ki a az Evangéliumból és ezt tovább viszi a saját elmélkedése soraival: "Mindenki téged keres". És Jézus nem megy az őt keresőkhöz, hanem kiadja a parancsot: "Menjünk máshová". Mintha az őt látni vágyók elől menne távolabbra, a látás-hallás határán túlra. Ugyanígy...a tanítványokkal el is szomorodhatunk, amikor a Krisztus-élmény vagy a Krisztus-megtapasztalás közvetlensége és melegsége eltávozik lelkünkből... úgy érezzük, hogy az Isten is elhagy bennünket: vagy arra gondolunk, hogy valamit vétettünk... Mi történhetett itt?...Manapság fontos ezt meggondolnunk, mert sokan azt tartják, hogy csak az élmény-vallásosság az igazi; az értelmi és akarati vallásos magatartást alacsonyabb rendűnek ítélik, sőt elhibázottnak... Jézusnak vannak olyan szándékai, amikhez nem ér fel az emberi értelem. Hogy miért hagyja el azokat, akik vágyva keresik és szomjaznak utána, ezt mi nem fogjuk föl soha, kik a látás-hallás foglyai vagyunk...A lelki élet nagyjai örülnek a Jézust láttató élmények fényének és melegének, de nem esnek kétségbe, ha ezek a fények kihúnynak, Isten akaratát tisztelik ebben...
Szentírás: Márk 1,29-34 - csodálatos gyógyulás
29 Mindjárt ezután kimentek a zsinagógából, és Jézus elment Jakabbal és Jánossal együtt Simon és András házába. 30 Simon anyósa lázasan feküdt, és mindjárt szóltak felőle Jézusnak, 31 aki odamenve megfogta a kezét, és talpra állította, úgyhogy az asszonyt elhagyta a láz, és szolgált nekik. 32 Estefelé pedig, amikor lement a nap, hozzávittek minden beteget és megszállottat; 33 az egész város összegyűlt az ajtó előtt. 34 Sok, különféle betegségben sínylődőt meggyógyított; sok ördögöt is kiűzött, és nem engedte beszélni az ördögöket; azok ugyanis felismerték őt.
Másik fordításba
Péter anyósának meggyógyítása.
29 A zsinagógából Jakabbal és Jánossal együtt egyenesen Simon és András házába ment. 30 Simon anyósa lázas betegen feküdt. Ezt azonnal elmondták Jézusnak. 31 Odament hát hozzá, s kézen fogva fölsegítette. Erre megszűnt a láza, és szolgált nekik.
A betegek meggyógyítása.
32 Napnyugta után, amikor beesteledett, odahordták hozzá a betegeket és az ördögtől megszállottakat. 33 Az egész város az ajtó elé gyülekezett. 34 Sok beteget meggyógyított különféle betegségekből, és sok ördögöt kiűzött, de nem engedte őket szóhoz jutni, mert tudták, hogy kicsoda.
Szentírás: Márk 1,35-38 - másnap reggel
35 Nagyon korán, a hajnali szürkületkor felkelt, kiment, elment egy lakatlan helyre, és ott imádkozott. 36 Simon és a vele levők azonban utána siettek, 37 és amikor megtalálták, így szóltak hozzá: ,,Mindenki téged keres." 38 Ő pedig ezt mondta nekik: ,,Menjünk máshova, a szomszédos helységekbe, hogy ott is hirdessem az igét, mert azért jöttem."
Ide tartozó kép nagyobb méret Link
...... ........... .......

 
 
0 komment , kategória:  Biblia - szentírások  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 257 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2208
  • e Hét: 8898
  • e Hónap: 21574
  • e Év: 255321
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.