Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Önbizalomhiányosoknak javasolt
  2021-02-08 21:17:07, hétfő
 
  Az ember életében sokféle személy megfordul: rokonszenvesek, nagyszerű barátok, akár példaképek, de sajnos olyanok is, akikről bizony megvan a véleménye.

Az, hogy valaki akarva-akaratlanul is képet alkot a többi emberről, egy természetes, emberi dolog, ahogyan az is az, ha saját magát, cselekedeteit minősíti. Sokan azonban átesnek a ló túloldalára, és önmagukkal szemben jóval keményebb ítéleteket fogalmaznak meg, mint másokról, így lassan, de biztosan alááshatják az önmaguk iránti szeretetüket. Ezt a káros folyamatot talán a többiektől érkező pozitív megerősítés, dicsérő szavak tudják valamelyest ellensúlyozni, ám az emberek jó része ritkán ad hangot elismerésének, így kevés az esély, hogy a jó szavakra szomjazó, saját kritikájában fulladozó lélek mentőövet kapjon.

10 dolog, ami segít megszeretni önmagad:
Ha akár csak egy morzsányit is, de számodra sem ismeretlen a fenti probléma, akkor Hannah Rose pszichológus tanácsait érdemes megszívlelned: a szakértő szerint ugyanis az ember képes a saját önszeretetét táplálni, és akkor is sikerülhet elfogadnia önmagát, ha mások felől nem kap elegendő pozitív visszajelzést. A következő tíz egyszerű dolog segíthet benne.

1. Cselekedj is úgy, ahogy helyesnek tartod. Rose szerint mindaddig, amíg az ember cselekedetei nincsenek összhangban azzal, amit értékítélete szerint jónak vél, nem lesz megelégedve önmagával. Például, ha úgy gondolja, hogy hazudni vagy pletykálni csúnya dolog, de mégis megteszi, óhatatlanul rosszban lesz önmagával.

2. Fogadd el, hogy te olyan vagy, amilyen. Lehet, hogy van olyan testrészed, ami nem a kedvenced, vagy olyan belső tulajdonságod, amiket hátrányosnak vélsz, de fontos, hogy ezeket is elfogadd. Ha tudatosítod magadban, hogy minden porcikád és minden személyiségvonásod te vagy, akkor könnyebben elfogadod önmagad.

3. Adj pozitív megerősítést magadnak. A pszichológus szerint jó, ha nemcsak kívülről vársz dicséreteket, hanem saját magad felé is megfogalmazol ilyeneket. Mondd ki bátran, hogy szép vagyok, vagy ügyes vagyok, mert meg tudtam oldani a problémát.

4. Légy őszinte. Romboló, ha az ember nem meri vállalni a véleményét. A pszichológus arra biztat, hogy bármi is blokkoljon abban, hogy ki merd mondani az igazat, döntsd le az akadályt.

5. Tedd ezt a nap végén. Rose azt tanácsolja, vess számot magaddal minden egyes nap végén. Vedd sorra, miben hibáztál, vagy mit tettél jól, így tudni fogod, hogy pontosan mi az, amiben fejlődnöd kell, és érzed, hogy a gyeplő a te kezedben van.

6. Tartsd a kapcsolatot azokkal, akik táplálják a lelked. A szakértő szerint az önszeretet szempontjából is kulcsfontosságú, hogy kikkel veszi körül magát az ember. Az a jó társaság, akik előtt önmagad lehetsz, mégis húznak, fejlődésre késztetnek. Ha viszont szerepet játszol a barátok előtt, jobb, ha elfelejted őket.

7. Légy hálás. Nem a boldogság vezet a hála érzéséhez, hanem a hála vezet a boldogsághoz. A pszichológus szerint ezt a bölcs gondolatot az önszeretet táplálása érdekében is be lehet vetni: tedd fel magadnak a kérdést, miért mondasz köszönetet ma, önmagadban?

8. Bocsáss meg magadnak is. A megbocsátás a kapcsolatokban is fontos, de ahogy Rose is felhívja a figyelmet, saját magad felé is az. Ne feledd, hogy ember vagy, aki hibázhat. Ha ez így történt, beszéld meg magaddal a dolgot, és lapozz. Ne vádold magad tovább, ha megbántad, ami volt: te is megérdemled saját bocsánatod.

9. Segíts másoknak. Különös lehet, de azzal, hogy másoknak segítesz, magadért is teszel. A pszichológus szerint ilyenkor megbizonyosodhatsz arról, hogy igenis van valamid, amit másoknak adhatsz.

10. Tanulj meg nevetni önmagadon. Meglátod, megkönnyíti a mindennapjaid! Ez segíthet elfogadni azt, hogy igenis ember vagy, aki nem tökéletes de nem is kell annak lennie. Ha tudsz mosolyogni magadon, akkor a nehezebb helyzeteken is könnyebb lesz túllépni.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Pirit ásvány
  2021-02-08 12:39:35, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Pietersit ásvány
  2021-02-08 12:03:52, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Orpiment ásvány
  2021-02-08 11:51:11, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Vírusok baktériumok ellen : illóolajok
  2021-02-08 11:38:42, hétfő
 
 



llóolajokat már az ókorban is használtak. Nemcsak a kellemes illatuk nyűgözte le az elődeinket, hanem az egészségügyi hatásaikat is kihasználták, hiszen a legtöbb illóolaj csodálatos befolyást gyakorol a testünkre és a lelkünkre. Fontos megjegyezni ugyanakkor, hogy az illóolajok csak külsőleg használhatók, nem szabad lenyelni őket.

A levendula-illóolajnak nemcsak kellemes az illata, hanem csökkenti a fizikai és az érzelmi stresszt, és a szorongást is nagyszerűen oldja. Ez az illóolaj javíthatja az alvás minőségét, eredményes vérnyomáscsökkentő, ezen kívül gombaellenes és antibakteriális hatással is rendelkezik. A levendula csodás illóolaja a fájdalmat is csillapítja, így ha ízületi vagy izomfájdalmak gyötörnek bennünket, bátran fordulhatunk hozzá.

A teafaolajnak nemcsak friss illata és fertőtlenítő hatása van, amit a háztartásban is kihasználhatunk, hanem rendkívül sok egészségügyi előnnyel is rendelkezik. Mivel gombaellenes hatású is, használhatjuk köröm- és lábgombára egyaránt. Fontos, hogy a teafa illóolaját csakis külsőleg alkalmazhatjuk, tilos lenyelni, belső fogyasztásra nem alkalmas!

A borsmenta-illóolaj kellemes illatát a mentol nevű vegyület adja. Ez az illóolaj is sokrétű gyógyító hatással rendelkezi, használhatjuk az irritábilisbél-szindróma tüneteinek csökkentésére, de a fejfájást és az izmok feszültségét is jól oldja.

A borsmentaolaj megszünteti a bőrfertőzéséket, különösen ekcéma esetén nagyon hatásos. A hajhullás sok nő rémálma. Ha azonban a samponunkba csepegtessünk néhány csepp borsmenta- és rozmaring-illóolajat, hamarosan a múlté lehet a hajhullással kapcsolatos problémánk.

A citromfű egyik pozitív tulajdonsága, hogy antioxidáns hatással rendelkezik, emellett remekül oldja a szorongást. Antibakteriális tulajdonsága is kiemelkedő, illetve gyulladást is csökkent. Amennyiben valamilyen gyulladásos bőrbetegségben szenvedünk, nyugodtan használjunk a kezelés során citromfű-illóolajat. Az ízületi gyulladásban szenvedő betegek pedig készíthetnek egy masszázsolajat, valamilyen hordozóolaj és citromfű-illóolaj keverékéből.

Az eukaliptusz-illóolaj is sokak kedvence, mely elsősorban a felső légúti panaszokkal küzdők számára hozhat enyhülést. Ezen kívül antibakteriális hatással is rendelkezik, így használhatjuk gombás bőrfertőzések megszüntetésére is, hiszen kiemelkedő a gombaölő képessége.

A narancsillóolaj is rendelkezik antibakteriális hatásokkal, illetve a gyulladáscsökkentő képessége is kiemelkedő, mindemellett nagyon kellemes az illata.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A citromfű előnyeiről
  2021-02-08 11:33:55, hétfő
 
  1fcc



A citromfű nagyon népszerű gyógynövény, melyet millióan használnak szerte a világon. Nemcsak a kellemes illata és íze miatt olyan nagyon népszerű, hanem az egészségügyi előnyei miatt is. Cikkünkben a citromfű csodás hatásait soroljuk fel.

A citromfüvet a középkor óta használják gyógyászati célokra. Elsősorban nyugtató hatásáról ismeretes, nem véletlen, hiszen csökkenti a stresszt és a szorongást, fokozza a kognitív teljesítményt, elősegíti a pihentető alvást, eredményesen küzd meg a vírusokkal és még az emésztést is támogatja.

Számos tanulmány igazolja, hogy a citromfű eredményesen enyhíti a szorongásos tüneteket. Ahhoz, hogy a szorongás csökkenjen, az agyban növelni kell a GABA-szintet, ami nem más, mint a gamma-aminovajsav. A citromfűvel kapcsolatban bebizonyosodott, hogy javítja a GABA hatékonyságát.

A depresszió olyan állapot, olyan hangulati rendellenesség, amikor a depresszióban szenvedő személy akkor sem tud örülni az életnek, amikor nincs is semmi oka a szomorúságra. Azonban a citromfű remekül enyhíti az enyhe és közepesen súlyos depressziós tüneteket.

A stressz, pontosabban a kezeletlen stressz krónikus betegségekhez vezethet és még az alvási nehézségekért is felelőssé tehető. Amennyiben a szervezetben megemelkedik a kortizol, azaz a stresszhormon szintje, úgy csökken a szervezetben a fehérvérsejtek száma, ami pedig gyengébb immunrendszert eredményez. Emiatt azonban az emberek fogékonyabbak lesznek a különféle betegségekre, beleértve a megfázást és más fertőzéseket.

Mivel a citromfű nyugtató hatással rendelkezik, így a segítségünkre lehet a stressz mérsékelésében. A gyógynövény nemcsak a stresszhormonok szintjét csökkenti, hanem az álmatlanság leküzdésében is segítségünkre lehet.

A citromfüvet akkor is használhatjuk, ha szeretnénk megelőzni a fertőzések kialakulását. Kutatások igazolják, hogy a gyógynövény olyan anyagokat tartalmaz, melyek szerepet játszanak a baktériumok és a vírusok elpusztításában.

Ez a kellemes ízű gyógynövény antioxidáns hatással is rendelkezik, így hozzájárul a sejtkárosodás megakadályozásához, ami azért lényeges, mert így sok betegségtől óvhatjuk meg magunkat.

Kutatások igazolják, hogy a citromfű, csakúgy mint a kamilla vagy a borsmenta még az emésztési zavarokon is segíthet.

A citromfűvel kapcsolatban sok kutatást végeztek. A vizsgálati eredmények azt mutatják, hogy ez a gyógynövény javítja a memóriáját azon betegeknek, akik Alzheimer-kórban szenvednek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Opál
  2021-02-08 00:37:16, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Ónix
  2021-02-08 00:36:10, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Olívin ásvány
  2021-02-08 00:35:07, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
Obszidián
  2021-02-08 00:34:17, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ásványok-ékszerek   
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2021.01 2021. Február 2021.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 439 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 581
  • e Hét: 14949
  • e Hónap: 28698
  • e Év: 233399
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.