Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/38 oldal   Bejegyzések száma: 372 
Erősítsd a hitedet! (1)
  2019-02-23 20:29:40, szombat
 
  ,,Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek." (Zsidók 11:2)

,,A hit pedig a remélt dolgokban való bizalom, és a nem látható dolgok létéről való meggyőződés. Ennek a hitnek az alapján nyertek Istentől jó tanúbizonyságot a régiek." (Zsidók 11:1-2).

A zsidókhoz írt levél 11. részében felsorolt hithősök nem voltak tökéletes emberek távolról sem. Nóé hitt Istenben, megépítette a bárkát, és megmentette a családját. De nem sokkal azután, hogy kijött a bárkából, leitta magát.

Ábrahámot úgy ismerték, mint aki ,,Isten barátja", de hazudott és a feleségét is veszélybe sodorta azért, hogy a saját életét mentse.

Amikor Isten azt mondta Sárának, hogy kilencven éves korában fiút fog szülni, Sára nevetett -- valószínűleg te is nevettél volna.

És mi a helyzet Józseffel? Börtönviselt rabszolga volt, mégis Egyiptom kormányzója lett. Vagy ott van Ráháb, a prostituált; valószínűleg nem engednénk, hogy a gyülekezetünk énekkarában énekeljen, Isten mégis a hithősök közé sorolja.

Na, és Jákób? Aki kijátszotta a bátyját és rászedte az apósát, hogy meggazdagodhasson? Te kötnél üzletet ilyen emberrel? Aztán ott volt Dávid király, aki egy nőügy miatt gyilkosságra vetemedett és közbotrányt okozott.

Még Gedeon és Sámuel, a két nagy lelki ember is kudarcot vallott a gyermeknevelésben, mert fiaik letértek a helyes útról.

Mindannyian éppen olyan emberek voltak, mint te. Ingadoztak, megtántorodtak, hibáztak és kudarcokat éltek át. Csak azért tettek szert hírnévre, mert hittek Istenben, és Isten megjutalmazta hitüket -- és ezt megteszi veled is, ha hiszel, ha megbízol benne.

Erősítsd a hitedet! (1)
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A házasság szövetsége (4)
  2019-02-14 12:42:55, csütörtök
 
  ,,De ti is, mindenki egyenként úgy szeresse a feleségét, mint önmagát, az asszony pedig tisztelje a férjét." (Efezus 5:33)

Pál azt írja: ,,az asszony pedig tisztelje a férjét." Észrevetted, hogy felszólító módot használ? Ez isteni parancs, nem javaslat, nem olyan kérdés, mely megbeszélés tárgyát képezheti. Figyeld meg azt is, hogy a Biblia nem azt mondja, hogy az asszony ,,szeresse" a férjét, hanem azt, hogy ,,tisztelje".

De férfiak, mielőtt elfoglalnátok a trónt, és parancsokat kezdenétek osztogatni, ne feledjétek: ez azt jelenti, hogy tiszteletre méltónak kell bizonyulnotok! A tisztelet azt jelenti, hogy nagyra becsüljük, értékeljük a másik embert.

Amire egy feleségnek szüksége van, az a férj szívében található; amire egy férjnek szüksége van, az a feleség fejében található. A férjnek szüksége van a felesége tiszteletére az önbecsülése miatt.

,,Nem fogom az egóját hizlalni" - mondod. Ez olyan, mintha a férjed azt mondaná: ,,nem fogom a szívedet táplálni." A férfiak arra vágynak, hogy az egójukat táplálják. Ha ezt nem teszed meg, akkor sebezhetővé válik, és máshol fogja keresni azt, ami az önbecsüléséhez szükséges.

Isten úgy teremtett, hogy feleségként képes legyél egészséges módon táplálni férjed önbecsülését azzal, hogy tiszteled és értékeled őt. Semmi sem veszélyesebb egy házasságra, mint a tiszteletlenség.

Ha egy férfi nem érzi, hogy tisztelik, akkor vagy fellázad, vagy eltávolodik, vagy passzívvá válik. Isten két egyszerű szabályt adott a sikeres házassághoz. Az első, hogy a férj szeresse a feleségét, a második, hogy a feleség tisztelje a férjét. Ha Isten törvényei szerint működtök, akkor isteni eredményt fogtok kapni. Tehát, ha szeretnéd Isten áldásait látni a családodban, kezdj el így élni!

Bob Gass * Mai Ige
Link



 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A házasság szövetsége (1)
  2019-02-13 14:52:55, szerda
 
  ,,A házasoknak pedig nem én parancsolom, hanem az Úr..." (1Korinthus 7:10)

Akkor van Isten áldása egy házasságon, ha a házasfelek az ő törvényei szerint élnek. Ahhoz, hogy védelmét, békességét és bőségesen kirendelt gondoskodását élvezhessétek, követnetek kell az ő utasításait. Előfordulhat, hogy valamin órákig vitatkoztok, de megoldást nem találtok, míg ha követtétek volna Isten törvényeit, akkor a vita perceken belül lezárulhatott volna.

Sőt, mindkét fél elégedett lett volna a végeredménnyel. Ha az autód elromlik, visszaviszed az autókereskedésbe. Miért? Mert ők adták el neked, és ők tudják, hogyan kell megjavítani. A házasságot Isten találta fel. Ha tehát kapcsolatotokban gondok támadnak, bölcsen teszitek, ha Istennel beszéltek róla, mielőtt egymással beszélnétek.

Ha pedig azzal a hozzáállással köttök házasságot, hogy: ,,ha nem működik, legfeljebb majd elválunk", akkor Isten Igéjével ellenkező irányba haladtok. Pál azt írja: ,,A házasoknak pedig nem én parancsolom, hanem az Úr, hogy az asszony ne váljon el a férjétől.

Ha azonban elválik, maradjon házasság nélkül, vagy béküljön ki férjével! A férj se bocsássa el feleségét!" (1Korinthus 7:10-11). Igen, vannak elfogadható okok a válásra, de ezek a kivételek, nem pedig a szabály! Nemrégiben egy hollywoodi sztár milliókat költött az esküvőjére, aztán két hónappal később elvált a férjétől, mert ,,nem illettek össze". Amikor kimondod: ,,míg a halál el nem választ", Isten előtt mondod ki a szavakat, tehát vedd komolyan!

Bob Gass * Mai Ige
Link Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Minden gyermek különleges
  2019-01-27 20:14:05, vasárnap
 
 

,,Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek, népek prófétájává tettelek." (Jeremiás 1:5)

Vajon egy gyermek már összetett személyiséggel jön a világra, vagy üres lapként, melyet majd a tapasztalatok írnak tele? Régen a viselkedéslélektan kutatói azt hitték, hogy az újszülöttek nem rendelkeznek személyiségjegyekkel és érzelmi beállítottsággal.

Úgy tartották, hogy kis személyiségüket teljes egészében azok a tapasztalatok formálják, melyek a következő években érik őket. A legtöbb szülő azonban ezt másként tapasztalta. Minden két- vagy többgyermekes anya meg van győződve arról, hogy mindegyik gyermeke egyedi személyiséggel rendelkezik - másként érez, másként reagál már az első pillanattól, amikor édesanyja a karjába veszi.

Most, sok évnyi kutatás után számos fejlődéslélektani szakértő elismeri, hogy az anyáknak van igazuk. Egy fontos kutatás kilenc jellemzőt azonosított be, melyek az egyes csecsemőknél különböztek, ilyenek például a hangulatingadozás, a tevékenységi szint és a reakciókészség. Azt is felfedezték, hogy az egyes gyermekek közötti különbség jellemzően a későbbi életkorban is megmaradt.

Igen, a kisbabák végtelen sok olyan dologban különböznek, melyek meghatározzák személyiségüket, emberi mivoltukat. Ha nincs két egyforma hópehely, ha minden homokszem különböző, akkor értelmetlen az a feltételezés, hogy a gyermekek futószalagon készülnek egyforma mintára.

Nem tagadjuk a környezet és az emberi hatás fontosságát személyiségünk és gondolkodásmódunk formálódásában, de az is kétségtelen, hogy a földön minden ember egyedi és megismételhetetlen teremtmény már az élete első pillanatától kezdve. Ahogy Isten Jeremiásnak mondta:

,,Mielőtt megformáltalak az anyaméhben, már ismertelek, és mielőtt a világra jöttél, megszenteltelek:" Ezt neked is tudnod kell gyermekeidről!

Bob Gass * Mai Ige
Link

 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Ne csak olvasd, tedd is meg! (1-2)
  2019-01-24 14:06:17, csütörtök
 
  ,,Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói, hogy be ne csapjátok magatokat." (Jakab 1:22)

Egy lelketlenségéről, önteltségéről és vallásosságáról ismert üzletember azt mondta Mark Twainnek, hogy mielőtt még meghal, szeretne ellátogatni a Szentföldre, szeretne felmenni a Sínai-hegyre, és ott hangosan felolvasni a Tízparancsolatot.

,,Jobb ötletem van - mondta neki Twain. - Csak maradjon itt Bostonban, és tartsa meg a parancsolatokat!"

Szívesebben töprengünk azon, amit nem tudunk ahelyett, hogy megtennénk azt, amiről tudjuk, hogy meg kell tennünk. Például egy vállalat tudja, hogy javítania kellene a minőségen, ezért az igazgatósági tagok megvitatják a problémát, előterjesztéseket hallgatnak meg, mindenféle könyveket elolvasnak, megvizsgálják a legkorszerűbb rendszereket - de soha nem jutnak el odáig, hogy valóban tegyenek is valamit.

Nem az a baj, hogy tudatlanok lennének, hanem az, hogy túl sokat tudnak, de túl keveset cselekszenek.

Egy másik mindennapos példa: az emberek szívesebben vitatkoznak arról, hogy proteint vagy szénhidrátot kell-e fogyasztani, hogy a francia konyha jobb-e vagy a vegetáriánus, hogy a súlyemelés vagy a kardio-edzés ér-e többet, ahelyett hogy megváltoztatnák étrendjüket.

A lényeg egyszerű: több kalóriát kell ledolgozni, mint amennyit elfogyasztunk. Ehhez hasonlóan vannak olyan keresztyének is, akik inkább a tanításokon vitatkoznak ahelyett, hogy azt tennék, amit Jézus mondott.

Ahogy a régi Nike szlogen is mondta: ,,Just do it!" [Csak tedd meg!]

Gyakorold a szeretetet egy nehéz természetű ember felé; próbálj megbocsátani valakinek; mondj áldást egy ellenségedre; ha hibáztál, kérj bocsánatot! Nézz szembe vele, már most is többet tudsz, mint amennyire szükséged van.

Az emberek pedig semmit sem utálnak jobban, mint azokat, akik tele vannak okossággal, de jellemtelenek és hiányzik belőlük a kegyelem. Ma is ugyanúgy igaz, mint amikor Jakab leírta:

,,Legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói!"

Bob Gass * Mai ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Isten átlagembereket használ (1)
  2019-01-15 13:06:32, kedd
 
  ,,Tanúim lesztek..." (Apostolok cselekedetei 1:8)

Szemtanú az, aki látott valamit, átélt egy eseményt, aztán a bíróság előtt tanúskodik erről, és ezáltal meggyőz másokat. Erre kaptál elhívást te is! Azt mondod, nem érzed alkalmasnak magad? Isten nem az alkalmasokat hívja el, hanem alkalmassá teszi az elhívottakat.

Ne hagyd, hogy a Sátán meggyőzzön az ellenkezőjéről, bármennyire próbálkozik is!

Azt fogja mondani, hogy Isten megkíván egy bizonyos IQ-szintet vagy belépési díjat; hogy csak szakembereket, szakértőket és nagyhatású személyiségeket alkalmaz. Nem! Jézus azt mondta tanítványainak: ,,tanúim lesztek... a föld végső határáig." Ti, egyszerű, tanulatlan emberek. Ti, heves vérmérsékletű halászok és ti, adószedők. Ti lesztek a tanúim.

A tanítványok mellett csak egy dolog szólt, hogy készek voltak elindulni, amikor Jézus azt mondta: ,,Kövess engem!" Nos, ha vízvezeték-szerelő vagy és nem vállalatigazgató, ha nem kékvérű vagy, hanem kék munkásruhában jársz, figyelj rám: alkalmas vagy!

,,Mert nézzétek csak a ti elhívatásotokat, testvéreim; nem sokan vannak köztetek, akik emberi megítélés szerint bölcsek, hatalmasok vagy előkelők. Sőt azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében bolondok, hogy megszégyenítse a bölcseket, és azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében erőtlenek, hogy megszégyenítse az erőseket, és azokat választotta ki Isten, akik a világ szemében nem előkelők, sőt lenézettek, és a semmiket, hogy semmikké tegye a valamiket, hogy egyetlen ember se dicsekedjék az Isten színe előtt." (1Korinthus 1:26-29).

Imádkozz tehát így: ,,Uram, te hívtál el engem, hogy országodban éppen ezen a helyen, ebben az időben és ezzel a céllal szolgáljalak. Bár átlagember vagyok, de a tiéd vagyok - és te cseppet sem vagy átlagos! Segíts, hogy ma kegyelmedet és együttérzésedet tudjam árasztani másokra, hogy ők is megtapasztalják szereteted gazdagságát!"

Bob Gass * Mai Ige
Link Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Isten meg akar szabadítani
  2019-01-10 14:21:46, csütörtök
 
  ,,Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek." (János 8:36)

Aki hadifogoly, annak az ellenség uralja minden mozdulatát, és az ellenség dönt arról, hogyan telnek napjai. Téged is foglyul ejtett az ellenség? Talán már sokszor próbáltál szabadulni a függőségedtől, de még mindig a börtönében vagy.

Íme, a jó hír: ,,ha tehát a Fiú megszabadít, valóban szabad leszel."

Akár a kábítószer, akár a kéjvágy, az alkohol, a játékszenvedély, az evés vagy bármi más függőség kötöz, a megoldás nem természetes - hanem természetfeletti! A függőséged csak ,,tünet", mely jelzi azt a mélyben rejlő lelki betegséget, amit Jézus, az áldott Orvos meg akar gyógyítani.

Minden tizenkét lépéses programnak ez a lényege: csak akkor tudunk megszabadulni és szabadok maradni, ha egy nálunk nagyobb erőhöz fordulunk, és kapcsolatot alakítunk ki vele. Mi pedig tudjuk, ki ez a nagyobb erő, ez a nagyobb hatalom: Jézus!

Amikor nyugtalannak, ingerlékenynek és elégedetlennek érzed magad, az ő jelenléte hoz békességet és józanságot. Amikor kísértést érzel, hogy a függőségedben keress feszültségoldást, az ő jelenléte tölti be a benned lévő űrt, és segít nemet mondani.

Amikor olyan emlékek jutnak eszedbe, melyek pozitív fényben tüntetik fel a függőségedet, és a legjobb napokra gondolsz ahelyett, hogy a legrosszabb időszakok jutnának eszedbe, Isten Igéje megújítja elmédet, és átalakítja hozzáállásodat, megmutatva a helyes utat.

,,Lábam előtt mécses a te igéd, ösvényem világossága" (Zsoltárok 119:105).

Péter azt mondta: ,,meg tudja szabadítani az Úr a kegyeseket a kísértésből" (2Péter 2:9).

Isten ma meg akar szabadítani.

Bob Gass * Mai Ige
Link



Madarasi Hargita- Lóránt Máté
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
Átalakulás - metamorfózis
  2019-01-09 15:43:10, szerda
 
  ,,... betegségből épültek fel, háborúban lettek hősökké..." (Zsidók 11:34)

A metamorfózis szó egyik formából a másikba történő átalakulást jelent. A zsidókhoz írt levél 11. részében olyan hithősöket találunk, mint Mózes és Dávid. Voltak gyengeségeik? Igen. Időnként küszködtek valamivel? Természetesen. De: ,,felerősödtek a betegségből, erősek lettek a háborúban" (Zsidók 11:34 Károli).

Képzeld el, ahogy a hernyó pillangóvá alakul. Első formája lassú és nyálkás, órákig tart, amíg a hernyó néhány méternyit araszol. De miután végbemegy a teljes átalakulás folyamata, gyönyörű lepkévé lesz, ami hatalmas távolságokra tud elrepülni, egyszerűen a légáramlatokkal sodortatva magát.

A lepke szárnyai az idő alatt fejlődnek ki, amíg nagy erőlködések közepette kiszabadul a bábból.

Ez a küszködés szükséges ahhoz, hogy majd repülni tudjon. Érted már a lényeget? Küszködsz valamivel mostanában? Szellemi harc csatáit vívod?

A küzdelmek fejlesztik erődet, és a harcok hozzák el a győzelmet. A Sátán nem akarja, hogy ezt tudd. Azt reméli, hogy a csata, melyet vívsz, elpusztít ahelyett, hogy megerősítene, ezért mindig fokozza rajtad a nyomást.

Amikor Pál élete olyan nehézzé vált, hogy azt gondolta, már egyetlen napot sem bír ki, Isten azt mondta neki: ,,elég neked az én kegyelmem, mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz" (2Korinthus 12:9).

Hogyan reagált erre Pál? Azt írta: ,,Legszívesebben tehát az erőtlenségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje lakozzék bennem. Ezért Krisztusért örömöm telik erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldöztetésekben és szorongattatásokban, mert amikor erőtlen vagyok, akkor vagyok erős." (2Korinthus 12: 9-10).

Bob Gass * Mai ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A bibliatanulmányozás kulcsa (2)
  2019-01-05 12:26:05, szombat
 
  ,,Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." (Zsoltárok 119:18)

Íme, néhány hasznos ötlet, ami segíthet többet kihozni a bibliatanulmányozásra fordított idődből:

1) Kérdezz! Minél több kérdést teszel fel, annál több választ fogsz kapni. Kinek íródott? Milyen helyzetben volt az író? Mi volt a szerző fő üzenete, amit át akart adni? Ha felteszed ezeket a kérdéseket, elkezded felfedezni azokat a dolgokat, amelyek felett korábban elsiklottál vagy egyáltalán nem vettél észre. A zsoltáríró rendszeresen elmélkedett Isten Igéjén, mélyrehatóan tanulmányozta azt. Ezért imádkozott így: ,,nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed."

2) Írd le a válaszokat! Azért kérdezünk, hogy válaszokat kapjunk. Dawson Trotman, a Navigators nevű keresztyén szervezet alapítója gyakran mondogatta: ,,A gondolatokat könnyebb kibogozni, ha kimondjuk és leírjuk őket." Ezért legyen kéznél a jegyzetfüzeted, és írd le az igazság aranyrögeit, melyeket Istentől kapsz. Ha nem teszed, el fogod veszíteni őket.

3) Ne elégedj meg a felfedezéssel, cselekedd is! D. L. Moody evangélista mondta: ,,A Biblia nem azért adatott, hogy növelje tudásunkat, hanem azért, hogy megváltoztassa az életünket!" Jakab azt írta: ,,legyetek az igének cselekvői, ne csupán hallgatói" (Jakab 1:22). Kérdezd meg magadtól: Min kell változtatnom? Mit kell abbahagynom vagy elkezdenem? Miben kell hinnem és mit nem kell elhinnem? Milyen kapcsolatokat kell építenem? Hogyan szolgálhatok mások felé? Ne azért olvasd a Bibliát, hogy felfedezz valamit, amit még soha senki nem vett észre, vagy valami olyat, amivel hatást gyakorolhatsz másokra. Azt keresd, hogy mit mond neked Isten!

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
A bibliatanulmányozás kulcsa (1)
  2019-01-04 15:12:36, péntek
 
  ,,A te parancsolatod végtelen." (Zsoltárok 119:96)

A zsoltáros azt írta: ,,Látom, hogy vége lesz mindennek, ami megvan, de a te parancsolatod végtelen." Mit jelent ez? Azt jelenti, hogy minden alkalommal, amikor a Szentírást olvassuk, valami újat látunk meg benne.

Olyan ez, mint amikor fény vetül egy gyémántra. Miközben lassan forgatjuk, mindig újabb oldalát látjuk meg szépségének. Ebben különbözik a Biblia minden más könyvtől. Megismerhetjük Istent személyes tapasztalatból vagy mások gondolatait és élményeit hallgatva, de mindennél jobban akkor ismerjük meg őt, ha olvassuk Igéjét.

Megtörténik, hogy ugyanazt az igerészt tanulmányozod újra meg újra, mélyére ásol, majd három-négy hónapra ott hagyod, és amikor visszatérsz hozzá, ismét sok újat fedezel fel benne. A kulcs, hogy ne hagyd abba!

Annyit kérdezhetsz, amennyit csak akarsz, nincs határ; semmi sem korlátozza, hogy mennyi üzenetet kaphatsz belőle, és határtalanul sok alkalmazási módot találhatsz. Csak ne add fel!

A legjobb hozzáállás a bibliatanulmányozáshoz az, amit Jákób mondott, amikor az Úr angyalával birkózott: ,,nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz" (1Mózes 32:27). Kitartásának eredménye az lett, hogy Istentől új nevet kapott, új természetet, új életet, új jövőt.

A bibliatanulmányozásban nincsenek rövidebb utak. Erőfeszítés kell hozzá. De ha szorgalmas és türelmes vagy, nagy jutalmat fogsz aratni. Ha egyszer megízleled az örömöt és elégedettséget, ami abból adódik, amikor felfedezel valamilyen nagyszerű lelki igazságot, és alkalmazod azt az életedre, akkor teljesen megváltozik a bibliatanulmányozáshoz való viszonyulásod.

Bob Gass * Mai Ige
Link
 
 
0 komment , kategória:   Mai Ige * Bob Gass *  
     2/38 oldal   Bejegyzések száma: 372 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 36 db bejegyzés
e év: 401 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 170
  • e Hét: 5819
  • e Hónap: 9620
  • e Év: 70921
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.