|
2/121 oldal
|
Bejegyzések száma: 1202
|
|
|
|
2018-08-02 00:38:55, csütörtök
|
|
|
Vöröslencsés, zöldséges vegetáriánus lasagne
Hozzávalók
12 lasagne lap
1 ek. olíva olaj
só
1 ek. ghí (vagy olíva olaj)
1 sárgarépa
2 cukkini
250 g vörös lencse
1/4 tk. asafoetida vagy 1 fej hagyma
1 konzerv paradicsom (darabolt)
1 tk nádcukor
só
bors
bazsalikom
oregano
kakukkfű
csipet rozmaring
20 g vaj
2,5 ek. liszt
2 dl tejszín
szerecsendió
bors
só
Elkészítés
A répát és a cukkinit megtisztítjuk, és kockákra vágjuk. Egy magasabb falú edényben felmelegítjük a ghít. Beleszórjuk az asafoetidat és egy-két másodpercig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldségeket és egy kicsit forgassuk meg, majd hozzáadjuk a vörös lencsét, összepirítjuk a zöldségekkel, majd hozzáöntjük a paradicsomot és beletesszük a fűszereket és a cukrot. Felöntjük egy kis vízzel, majd felforraljuk a szószt, majd lassú tűzön, folyamatos keverés mellett főzzük tovább, amíg a lencse megfő, és szépen besűrűsödik.
Fogkeményre főzzük a lasagne lapokat.
A szószhoz egy edényben megolvasztjuk a vajat, majd beleszórjuk a lisztet és a szerecsendiót. Habverővel csomómentesre keverjük, és egy picit megpirítjuk. Hozzáöntjük a tejszín felét, majd simára keverjük, majd beleöntjük a maradék tejszínt is, sózzuk, borsozzuk. Folyamatosan keverjük, amíg szép, krémes lesz a mártás.
Egy tűzálló edény vagy tepsi aljára egy kis olívaolajat teszünk, majd a lencsés szósz negyedét rákenjük. Ráhelyezünk egy tésztalapot, majd újabb sor lencsés keverék és a szósz következik. Majd újra tészta, aztán lencsés keverék (ebbe a rétegbe nem kerül mártás), aztán tészta, lencse és a tejszínes mártás következik, majd az utolsó réteg tésztára rákenjük a maradék mártást, majd a 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25 -30 perc készre sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára pirul.
Megjegyzés
A lasagne egy igen laktató étel, ezért sokan a lasagne-t csak hússal tudják elképzelni. Ezt a receptet nem csak vegetáriánusok, de olyanok akik néha szeretnek egy-egy húsmentes fogást kipróbálni is elkészíthetik. A vörös lencsének köszönhetően nagyon laktató és teljes értékű fehérjéhez juttatja a szervezeted, hiszen minden szükséges aminosav megtalálható benne, ami ahhoz kell, hogy a szervezeted ellásd fehérjével.
vitaik
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-08-02 00:30:27, csütörtök
|
|
|
Tejszínes rakott krumpli
Hozzávalók
1 kg burgonya
só
5 dl cukrozatlan habtejszín
1-2 gerezd fokhagyma
bors
őrölt szerecsendió
20 dkg szeletelt bacon
vaj a formához
10 dkg sajt
Elkészítés
A meghámozott burgonyát félpuhára főzzük sós vízben. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük.
A tejszínt megmelegítjük, hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, és egy kevés sóval, borssal, valamint 1-2 csipet őrölt szerecsendióval ízesítjük. További néhány percig melegítjük a keveréket.
Száraz serpenyőben ropogósra sütjük a felcsíkozott bacont, azután összeforgatjuk a felkarikázott burgonyával és a fokhagymás tejszínnel. Megsózzuk, megborsozzuk a keveréket, majd egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, megszórjuk a lereszelt sajttal, és a 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.
DÖMÖTÖR VIOLA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-07-28 02:37:54, szombat
|
|
|
Juhtúrós sztrapacska
Hozzávalók:
1 kg krumpli
40-45 dkg liszt
1 teáskanál só
2 tojás
50 dkg juhtúró (juh sajt)
15-20 dkg füstölt szalonna
tejföl
Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, és a reszelő apró lyukán megreszeljük, picit kicsavarjuk. Sózzuk, hozzáadjuk a tojást, és apránként a lisztet. A krumpli vizességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk, amennyitől galuskaszerű tésztát nyerünk.
Lobogó, bő, sós vízbe galuskákat szaggatunk a tésztából, és kifőzzük. A tapasztalatom szerint tovább kell főzni, mint ami után a galuskák feljönnek a víz tetejére, kóstolással ezt meg is lehet állapítani.
A szalonnát apróra kockázzuk, és ropogós-pirosra sütjük, a túrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük.
A leszűrt krumplis galuskákat hideg vízzel leöblítjük, és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban.
Tejföllel megöntözve tálaljuk.
Megjegyzés
Fokhagymás-chilis uborkasalival mennyei.
sildiko2
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-07-26 00:44:22, csütörtök
|
|
|
Karfiolrizs, a legdiétásabb köret
Hozzávalók
1 fej karfiol
3 ek olívaolaj
1 fej vöröshagyma (elhagyható)
só
petrezselyem
Elkészítés
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük és egy aprítógépben összeaprítjuk.
Az apróra vágott hagymát olívaolajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a karfiolmorzsát, megsózzuk és 5-6 percig pároljuk, míg a karfiol megpuhul. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Fogyaszthatjuk önmagában, vagy párolt zöldséggel összekeverve, vagy köretként hús mellé.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-07-25 00:41:47, szerda
|
|
|
Csilis gombapörkölt nokedlivel
Hozzávalók
A pörkölthöz:
70 dkg csiperkegomba
2 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
1 db csípős hegyes paprika
2 db csili paprika
só
őrölt fekete bors
őrölt csípős pirospaprika
csiliszósz
olívaolaj
1 db csípős hegyes paprika díszítésnek
A nokedlihez:
1 db tojás
20 dkg liszt
só
1,5 dl víz
Elkészítés
A hagymát és a gombát megpucoljuk, felszeleteljük. A paprikát felkarikázzuk, a paradicsomot felkockázzuk, a fokhagymát és a csilit felaprítjuk.
A hagymákat egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a csilit, a paradicsomot és a gombát. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával.
Közben elkészítjük a nokedlit. Összekeverjük a hozzávalókat, majd a kapott masszát forró, sós vízbe szaggatjuk.
A pörköltet a legvégén meglocsoljuk csiliszósszal, majd tálaljuk a nokedlivel. Felkarikázott hegyes paprikával díszítjük.
Megjegyzés
A hűtőben várakozó gombával kellett valamit kezdeni. Egy egyszerű gombapörköltre esett a választás, mivel nem volt itthon tejföl a paprikáshoz.
hobbychef
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-07-22 01:06:37, vasárnap
|
|
|
Cukkini zöldséges töltelékkel
Hozzávalók
2 db közepes cukkini
2-3 db lila újhagyma
1 gerezd fokhagyma
6-8 db paradicsom
1 csésze kukorica
1/2 csésze árpagyöngy (gersli)
10 dkg edami sajt
só
őrölt bors
bazsalikom
1 dl fehérbor
olívaolaj
Elkészítés
A cukkiniket félbevágjuk, majd kanállal kivájjuk a magokat. Ezután megsózzuk a belsejét, és hagyjuk kicsit állni. Mielőtt beletöltenénk a tölteléket, papírtörlővel felitatjuk a mélyedésben összegyűlt vizet.
Az árpagyöngyöt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt lila újhagymát, és üvegesre pároljuk.
Ezután hozzáadjuk az apróra felvágott fokhagymát, majd pár pillanat után a kukoricát. Ízlés szerint megsózzuk, -borsozzuk, és megszórjuk apróra vágott friss bazsalikomlevéllel. Alaposan összekeverjük, majd aláöntünk kb. 1 dl vizet, és puhára főzzük. (Mire a kukorica megfől, addigra a víz teljesen elpárolog)
A puhára párolt hagymás-kukoricához először hozzákeverjük az alaposan lecsepegtetett árpagyöngyöt, majd az apró kockákra vágott sajtot, és a nagyobb darabokra vágott paradicsomot. Ezután a cukkiniket megtöltjük az elkészült töltelékkel.
Egy tepsibe kevés olajat öntünk, majd egymás mellé helyezzük a megtöltött cukkinicsónakokat. Alá öntjük a bort, majd fóliával lefedjük a tepsit. Előmelegített sütőbe helyezzük, és közepes hőmérsékleten kb. 40 perc alatt puhára pároljuk.
Ezután levesszük róla a fóliát, és megszórjuk a töltelék tetejét reszelt sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, és szép pirosra sütjük.
Megjegyzés
A cukkini ezzel az egyszerű zöldséges töltelékkel is nagyon finom és laktató.
kgizike
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-07-16 23:59:26, hétfő
|
|
|
Rántott cukkini gluténmentesen
Hozzávalók
2 db cukkini
só
10 dkg rizsliszt
3 db tojás
10 dkg zabpehely (gm)
5 dl olaj
1 doboz tejföl (lm)
1/2 db citrom
2 szál újhagyma
2 szál bazsalikom
Elkészítés
A megmosott és szárazra törölt cukkinit felkarikázzuk és megsózzuk. A szeleteket meghempergetjük a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a gluténmentes zabpehelyben. Ezután felhevített olajban kisütjük mindet.
A tejfölhöz hozzáadjuk a citrom kifacsart levét, a felkarikázott újhagymát és a felaprított bazsalikomot. Megsózzuk, majd botmixerrel pépesítjük. Mártogatósként kínáljuk a rántott cukkini mellé.
Íme a recept videón:Link
Glutén- és laktózmentes
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-07-09 23:57:49, hétfő
|
|
|
Spenótos tortilla zöldségraguval töltve
Hozzávalók
4 db házi spenótos kukorica tortilla
1 csokor friss petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 db piros pritamin paprika
fekete olajbogyó
10 dkg krémsajt
1 db újhagyma
olívaolaj
Elkészítés
Megmossuk és megszárítjuk a zöldségeket. A petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk.Apróra vágjuk az olajbogyót, apróbb kockákra a pritaminpaprikát és karikákra az újhagymát.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, és ha elég forró,a krémsajt és a petrezselyem kivételével beletesszük az összes hozzávalót.
Ha a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a krémsajtot, majd, amikor teljesen elolvadt,beletesszük a petrezselymet is. A petrezselyemből egy keveset meghagyunk a díszítéshez.
Ha kész a krémsajtos, zöldséges töltelék, akkor áttesszük egy tányérba és elöblítjük a serpenyőt, majd szárazra töröljük, majd átmelegítjük benne a házilag készített, spenótos kukoricatortillát.
Amint a tortilla átmelegedett, egy vágódeszkára helyezzük, rákenjük a tölteléket, majd szorosan, hengeresen feltekerjük, és egyforma szeletekre vágjuk.
Megjegyzés
Figyelem! A fűszerek adagjai relatív mértékűek, mennyiségük ízlés szerint csökkenthető, növelhető. Az elkészítési idő a gyakorlottság függvényében változhat.
ChefbagMME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-07-07 23:53:47, szombat
|
|
|
Zöldborsós rizses hús
Hozzávalók
50 dkg sertés felsál
1 fej vöröshagyma
40 dkg mirelit zöldborsó
1 csokor petrezselyemzöld
só
1 tk őrölt fehér bors
30 dkg gyors rizs (3 zacsi)
2 ek zsiradék
Elkészítés
A vöröshagymát apróra vágjuk, és egy nagy evőkanál zsíron megpároljuk.
Hozzáadjuk a kis kockára vágott húst, ízles szerint sózzuk-borsozzuk. Fedő alatt puhára pároljuk, majd fedő nélkül zsírjára lesütjük.
Hozzá adjuk, még fagyos állapotban a zöldborsót, a frissen vágott petrezselymet és a borsó puhulásig főzzük.
A rizst az előírás szerint megfőzzük, lecsurgatjuk és a zöldborsós raguhoz keverjük. Reszelt füstölt, vagy parmezán sajttal tálaljuk.
Megjegyzés
Elkészíthetjük pulyka- vagy csirkemellből is!
MME
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2018-07-07 01:04:39, szombat
|
|
|
Sajtos rántott cukkini
Hozzávalók
2 db cukkini
15 dkg sajt ( tetejére is rakhatunk )
3 tojás
4 evőkanál liszt
6 evőkanál zsemlemorzsa
só
bors
olaj
Elkészítés
A cukkinit meghámozzuk, vastagabb szeletekre vágjuk és lesózzuk. Legalább fél órán át állni hagyjuk, majd lecsöpögtetjük.
A sajtot vékony szeletekre vágjuk. Két szelet cukkini közé teszünk egy szelet sajtot, majd bepanírozzuk, lisztbe tojásba, zsemlemorzsába. Óvatosan dolgozzunk, hogy ne csússzanak szét a cukkini szeletek, ha szükséges duplán is panírozhatjuk.
Kiolajozott tepsibe tesszük a bepanírozott cukkinit, a tetejét átkenjük olajjal, és 190 fokos sütőben, 35 perc alatt megsütjük. A sütési idő felénél meg is fordíthatjuk őket, hogy egyenletesen piruljanak.
Wagensommer Alexandra alexandra29
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-húsmentes ételek |
|
|
|
|
|
2/121 oldal
|
Bejegyzések száma: 1202
|
|
|
|
2021. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | |
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 118
- e Hét: 926
- e Hónap: 14831
- e Év: 144538
|
|
|