Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Ínycsiklandó rakott brokkoli
  2019-04-01 15:28:37, hétfő
 
  Rakott brokkoli hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csirkemellfilé
1 fej brokkoli
10 dkg trappista sajt
1 kis doboz tejföl
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma só bors
oliva olaj
Elkészítés:
A brokkolit mosd meg, szedd szét rózsáira, és enyhén sós vízben főzd meg négy-öt perc alatt. Ha kész, szűrd le, csöpögtesd le.
A hagymát vágd apróra, és kevés olajon dinszteld meg.
Add hozzá a megtisztított, felcsíkozott húst, és fehéredésig kevergesd. Akkor sózd, borsozd ízlés szerint, nyomd hozzá a fokhagymát, és párold néhány percig.

Egy hőálló tálat vajazz ki, és rakd alulra a brokkoli felét, arra mehet a hús szépen elrendezve, majd ismét a brokkoli következik. Végül öntsd rá a tejfölt, és szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 180 fokon süsd meg, 15-20 perc alatt. Akkor jó, ha a sajt szép piros.
Forrás:femina.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Csirkés cukkinispagetti – a diétások kedvence
  2019-04-01 15:22:25, hétfő
 
  Ehhez a fantasztikus recepthez mindössze 3 zsenge darab szükséges. Olyan egytálételt alkothatunk belőle, amelyet a diétások, fogyókúrások is kedvelni fognak. És persze köze nincs a tésztához...

Hozzávalók:

3 zsenge cukkini
60 deka csirkemell kockára vágva
fél-kk köménymag só, bors,
1 dl főzőtejszín
2 kk csili (őrölt) elhagyható
1 kisebb citrom v lime
1 csokor petrezselyemzöld
pici olaj
Elkészítés:

A tököt spagetti formára reszeljük (ha van rá mód). Nagyobb edényben olajon megpirítjuk a csirkehúst, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk őrölt köménymaggal. Kiszedjük az edényből, és az edény alján maradt zsiradékon megpirítjuk a lereszelt cukkinit. Hozzáadjuk a megpirított húst, majd 1 dl főzőtejszínnel felöntjük. Lime-mal vagy citromlével meglocsoljuk, és a legvégén megszórjuk a friss petrezselyem zölddel.
Forrás:eletforma.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!



 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Medvehagymás, hegyi sajtos krémkarfiol
  2018-05-28 11:58:36, hétfő
 
  Hozzávalók

1,5 db korall, vagy krémkarfiol (de hívják romanescunak is), 3 dkg vaj, 3 dkg liszt, 2 dl tej, só, bors, szerecsendió, 10 dkg medvehagyma, cukor, petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg cremor sajt

A krémkarfiolt lobogó, forrásban levő sós vízbe tesszük, egy pici cukrot is adhatunk még hozzá (arra figyeljenek, ha brokkolit főznek, akkor szódabikarbonát kell tenni a vízbe!). A korallvirágot szép máglyába tesszük.

A vadfokhagymát, vagy ha így már jobban ismernék, a medvehagymát lepirítjuk, kevés borssal, sóval ízesítjük, majd hozzáadjuk az öntetet, ami vajból, lisztből és tejből készült. Ezt legírozzuk, reszelünk bele egy kevés szerecsendiót. Várunk, amíg egy picit hűl, aztán ráöntjük a karfiolra.

A tetejét reszelt hegyi sajttal szórjuk meg, valamint egy kis zsemlemorzsával, hogy szép piros legyen. A 180 fokos sütőben kb. 10 perc alatt készre sül.

A tálalás előtt közvetlenül szórjuk meg egy kis petrezselyemzölddel, snidlinggel, aki szereti, egy kanálka tejfölt is tehet mellé.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Zöldséges nudli
  2018-04-23 16:25:15, hétfő
 
  Többféle nudli található blogomban de ezt a zöldségeset most készítettem először!




Hozzávalók: krumpli, vegyes zöldség,petrezselyem, vaj, tojás, liszt,/mennyiséget nem írok/ fűszerek: só, őrölt bors
Elkészítése: Krumplit megpucolás után feldaraboltam és puhára főztem majd leszűrtem és krumplinyomón áttörtem. Zöldségeket /sárgarépa,fehérrépa, kevés zöldborsó/enyhén sós vízben puhára főztem majd villával összetörtem és az áttört krumplihoz tettem ehhez tettem az aprított petrezselymet sót és borsot és mivel elég kis mennyiség volt amiből készítettem ezért csak egy tojás felét , mokkáskanál vajat és annyi lisztet amitől gyúrható tészta lett. Ezután kis darabkákat csíptem a tésztából vékony rudakat csináltam belőle majd feldaraboltam és forrásban lévő vízben kifőztem. Vajat forrósítottam egy edénybe ebbe szedtem ki a tésztát. A tányérra pakolva tejfölt kanalaztam tetejére. Nagyon finom !(Viszonyítás kedvéért 2 közepes krumplihoz egy kis maroknyi vegyes zöldséget tettem a többi adagolása ízlés szerint)
Jó étvágyat !
Link
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Tejfölös zsíros gombóc "Ízőrzők" Tengelic
  2018-04-23 16:21:01, hétfő
 
  Mikor láttam ezt a műsort , aranyos volt ahogy az idős néni és a már felnőtt fia együtt főztek és dicsérték ezt az ételt ami a család kedvence volt! (Harmadoltam a mennyiséget amiből én készítettem azt írom le: 18 db gombóc lett belőle!)


Hozzávalók: 20 dkg liszt, 4 dkg zsír, só, 1,3 dl forró víz, öntethez: fél fakanál zsír, 1 kisebb vagy nagyobbnak a fele vöröshagyma, só, őrölt paprika, 2 evőkanál tejföl.

Elkészítése: Tálba tettem a lisztet elkevertem benne a sót. Külön edénybe tettem a zsírt és a vizet mindkettőt felforrósítottam. Először a forró vizet öntöttem a lisztes keverékhez közben fakanállal kevertem majd a zsírt tettem hozzá amivel szintén elkevertem. Félretettem hagytam hűlni. Öntethez a zsírt forrósítottam majd az apróra vágott vöröshagymát pirítottam meg benne amire rászórtam az őrölt paprikát, sóval ízesítettem és végül elkevertem benne a tejfölt. Tésztát összegyúrtam amiből diónyi gombócokat formáltam és forrásban lévő vízbe raktam mikor megfőtt hideg vízzel leöblítettem és összekevertem a tejfölös szafttal. Bármilyen savanyúság finom hozzá! Finom!
Jó étvágyat!

 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Olajban sült zöldséges derelye "Ízőrzők" Bár
  2018-04-23 16:17:21, hétfő
 
  Kis mennyiségből készítettem amiből 10 db lett, ennek a receptjét írom le:)

Hozzávalók: tésztához: 25 dkg liszt, 25 dkg krumpli, 5 dkg margarin, só, 1 db tojás/aminek a felét tettem a tésztába a másik felét a töltelékbe/, töltelékhez: kb 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg reszelt sajt, 1 kisebb vöröshagyma, só, őrölt bors, sütéshez olaj.
🌼
Elkészítése: Krumplit megpucoltam feldaraboltam és enyhén sós vízbe puhára főztem. Leszűrtem krumplinyomón átnyomtam és a margarinnal kikevertem hagytam hűlni. Vegyes zöldséghez mirelit mexicói keveréket használtam ezért kicsit előfőztem majd leszűrtem. A vöröshagymát apróra vágtam kevés olajon megdinszteltem ráöntöttem a zöldséget sót és őrölt borsot szórtam rá majd együtt kicsit pároltam és hűtöttem. Kimért liszthez tettem a krumplit kevés sót tettem hozzá a tojás felét és összegyúrtam tésztának 1-2 evőkanál vizet lehet hozzá tenni. Ezután kinyújtottam a tésztát kb. ujjnyi vastagra és egy nagyobb pohárral kiszaggattam a tésztát, a töltelékbe tettem a tojás másik felét reszelt sajtot/ keveset félretettem szórásra/ összekevertem és egy teáskanálnyit tettem a tészta közepébe és a tészta másik felét ráhajtottam félhold alakú lett körbe kicsit lenyomkodtam. Forró olajba mindkét oldalát pirosra sütöttem.( Mikor beletettem az olajba kicsit csökkentettem a hőt hogy egyenletesen átsüljön!) Kisült derelyére reszelt sajtot szórtam és tejföllel tálaltam. Finom !
Ui:Tölteléket készíthetjük gombával vagy hússal, mellé adhatunk akár fűszeres paradicsomszószt is!
Jó étvágyat !
Link
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Cukkini bundában + 13 recept
  2018-04-09 21:49:24, hétfő
 
 
Variáció cukkinire. Hamarabb elkészül, mint a hagyományos panírban sült, viszont ugyanolyan finom.

hozzávalók / 3 adag
A cukkinihez
2 közepes db cukkini
2 dl napraforgó olaj (a sütéshez)
A bundázáshoz
7 dkg finomliszt
1 db tojás (kisebb)
0.5 dl tej
1 tk sütőpor
0.5 teáskanál só
1 ek napraforgó olaj

elkészítés
A cukkiniket megmossuk, végeit levágjuk, majd 4-6 részre hosszában felvágjuk.
A bundához a hozzávalókat simára keverjük.
Olajat hevítünk, majd a masszában megforgatott cukkinidarabokat kisütjük, papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, majd forrón tálaljuk.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Knédli
  2018-04-05 14:33:31, csütörtök
 
 

Recept:
25 dkg finomliszt
25 dkg rétesliszt
1 dl langyos tej
2 dkg élesztő
1 tojás
1,5 dl langyos víz
1 tk só
2 ek olaj

Az élesztőt a tejben a cukorral elkeverem, 15 percre magára hagyom, hogy felfusson. A lisztet mélyebb tálba szitálom, hozzákeverem a sót, a tojást, a felfuttatott élesztőt, és szép hólyagosra dagasztom.
Egy tálat olajjal kikenek, beleteszem a tésztát, és azt is megkenem olajjal. Huzatmentes helyre teszem (én hideg sütőbe vagy mikróba szoktam tenni, anélkül, hogy bekapcsolnám). Kelni hagyom, ez kb. 1 óra.
A megkelt tésztát 3 részre osztom, cipót vagy veknit formálok belőlük, majd konyharuhával letakarva hagyom kelni legalább egy negyed órán át.
A knédlit gőzben kell főzni, nem vízben, erre én azt találtam ki, hogy egy nagy fazékba 2 újjnyi vizet töltök, ebbe belerakok egy kisebb tortaforma kapcsos részét, rá egy nagyobb tortaforma alját, és amikor már forr a víz, a sütőpapírra rakott knédlit a papírral együtt ráteszem, gyorsan rárakom a fedőt, és kb. 20 percig gőzölöm. Közben egyszer sem kukucskálom meg, mert tönkremegy. Ha letelt az idő, kiveszem, rácsra teszem hűlni. Gőzölöm a következőt.

A knédli kitűnően tűri a mélyhűtést. Tehát, a maradékot folpackba csomagolva mélyhűtőben lehet tárolni a felhasználásig.
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Tészta puding grill zöldségekkel, sajtmártással
  2018-02-06 13:01:19, kedd
 
  Egy könnyű ebédnek tökéletes ez a mindenféle jóból összeállított sós puding, de köretként is megállja a helyét valamilyen hús mellett.

Hozzávalók
40 dkg csuszatészta,
5 dl tejföl,
só, bors,
szerecsendió,
6 db tojás,
10 dkg sajt,
1 csomag petrezselyem,
vaj, zsemlemorzsa

A tejfölt keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a fűszereket, petrezselymet, a durvábbra reszelt sajtot, és a kifőtt csuszatésztát.

Vajazott, morzsázott jénaiba vagy puding formákba töltjük. Sütőben, vízágyon készre pároljuk.

Tálaláskor a puding köré grillzöldségeket és sajtmártást öntünk. Még kiadósabb sült csirkemellel, pulykamellel vagy egy roston sütött hátszínnel.



Jó étvágyat kívánunk!
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
Sajt- és sárgarépa chips
  2018-02-06 12:58:30, kedd
 
  Kérem szépen készítsük el otthon a nassolnivalót (is). Mert jó móka a készítés is, a fogyasztásról nem is beszélve.

Hozzávalók
sajt, répa

15 dkg keményebb sajtot reszeljünk meg, sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjunk kisebb sajthalmokat. Forró sütőben süssük pár percig.
Egy nagyobb sárgarépát tisztítsunk meg, majd gyaluljunk vékony szeleteket belőle. Papírszalvétával itassuk le a nedvességet. Kevés olajon süssük meg a répaszeleteket.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Diétásak  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 11 db bejegyzés
e év: 171 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 287
  • e Hét: 839
  • e Hónap: 12226
  • e Év: 49974
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.