Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
A szeretethez nagy bátorságra van szükség
  2019-04-21 11:39:32, vasárnap
 
 





"A szeretethez nagy bátorságra van szükség. Nagy bátorságra van szükség hozzá, mert az ego feláldozásával jár. Csak azok képesek szeretni, akik készen állnak arra, hogy senkivé váljanak."

Osho


 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Ha az ember nem érzi magát szeretve, lassan meghal!
  2019-04-06 08:03:02, szombat
 
  "Ha az ember nem érzi magát szeretve, lassan meghal!" - Ez az emberi lét egyik alapvető szükséglete"
Osho






Korunk egyik legnagyobb filozofikus guruja, Osho sokunk számára nem ismeretlen. Ha csak egy kis töltekezésre, vigasztalásra, támogatásra, pozitív életszemléletre vágysz, fordulj az írásaihoz, tanításaihoz.

Egy alkalommal a következő kérdést tették fel Oshonak:

"Miért rendelkezik az ölelés olyan hihetetlenül magas gyógyító erővel? Eddig azt gondoltam, hogy az önmagunkban vetett hit, az önelemzés, és a magas érzelmi intelligencia szükséges ahhoz, hogy egészséges gondolatok által meg tudjuk őrizni az egészségünk, de kiderült, hogy az ölelés az egyik leghatékonyabb gyógyszer."

Osho így felelt a feltett kérdésre:

"Az ember szükségét érzi annak, hogy fontos legyen, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak. Csak úgy tud valaki testileg és lelkileg is egészséges életet élni, ha értelmét látja létezésének, fontosnak érzi magát. Ha nem érzed azt, hogy értékelnek, és szeretnek, akkor ez az érzés fokozatosan a leépüléshez, majd a halálhoz vezet. Éppen ezért a szeretet a legfontosabb pozitív terápiás érzés.

Az embereknek azért van szükségük terápiára, mert hiányzik az életükből a szeretet. Egy szeretettel teli világban az embereknek nincsen szükségük szeretetre. Az ölelés a szeretet kifejezése, hatására biztonságban, és sokkal nyugodtabbnak érezhetjük magunk. Az ölelés hatására felénk áradó pozitív energia számos betegségre lehet gyógyír, erősíti az immunrendszert, testileg-lelkileg feltölt. Közben pedig úgy érezhetjük magunk, mint régen kisgyerekként, a világ össze problémája megszűnik körülöttünk."

Bizonyos kutatások alapján kimutatták, hogy ha egy kisgyerek nem kap elég szeretetet, ölelést, és gyengédséget, akkor nem fog megfelelően fejlődni. A test hiába kapja meg a szükséges táplálékot, ha a lélek el van hanyagolva. Ebben az esetben az ember állandóan szomorúnak, levertnek, fáradtnak, magányosnak, reménytelennek, és gyengének érzi magát.

A szeretet feltölt, erős lelki stabilitást ad, kiszakíthatatlan gyökerekkel lát el. Ugyanúgy, mint a lélegzet, a szeretet is kimondhatatlanul szükséges ahhoz, hogy életben maradjunk.

A világ összes terápiáján részt vehetünk, ha nem ismerjük a szeretet erejét, mit sem érnek az önsegítő csoportok, és -könyvek. 100-ból 90 ember betegségének hátterében erős szeretethiány húzódik. Már az első terápiás alkalmakon érezhető a pozitív változás, ugyanis a páciens megérzi azt, ha odafigyelnek rá, fontos valakinek, és szeretetet kap.

Ne sajnáld az ölelésre fordított időt és energiát! Ölel meg ma is szeretteidet teljes szívvel, szeretettel, add át a pozitív energiát, a testi-lelki egészséget.


 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Fogadd el magadat
  2019-02-07 07:58:02, csütörtök
 
 





Fogadd el magadat


Semmi sem hiányzik; minden az, aminek lennie kell. Mindenki már eleve tökéletes. A tökéletességet nem kell elérni; már itt van. Abban a pillanatban, hogy elfogadod magadat, feltárulkozik.
Ha nem fogadod el magadat, folyton árnyékokat kergetsz, délibábot hajszolsz, amely csak akkor látszik gyönyörűnek, ha nagyon távol vagy tőle. Minél közelebb érsz, annál inkább azt látod, hogy semmi más, csak homok, délibáb volt. Akkor újabb délibábot teremtesz. És így vesztegetik el az emberek az egész életüket.
Egyszerűen fogadd el magadat olyannak, amilyen vagy. Semmit sem kell szégyellned, semmit nem kell elítélned. Nincs mód az ítélkezésre, nincs mód az összehasonlításra, mert minden ember egyedi. Sosem volt olyan ember, mint te vagy, és soha nem is lesz újra, tehát egyedül vagy; az összehasonlítás lehetetlen. És a létezés azt akarja, hogy ilyen légy, ezért teremtett ilyennek.


Osco


 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Osho idézet
  2018-12-07 08:35:41, péntek
 
 





" Minél jobban szeretsz, annál fiatalabb maradsz.
Amikor nem szeretsz, elkezdesz öregedni,
mert amikor nem szeretsz,
elveszíted a kapcsolatot önmagaddal.

A szeretet nem más,
mint kapcsolatba lépés önmagaddal a másik révén,
olyasvalaki révén, aki elfogad,
aki olyannak tükröz vissza, amilyen vagy."

Osho






 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Osho: Mint a szellő ....
  2018-11-19 08:45:29, hétfő
 
 





"Mint a szellő .... ahogy jön, úgy el is megy; nem tartogathatod, nem kapaszkodhatsz bele. Élvezd, amíg jelen van, és amikor távozik, hagyd elmenni. Légy hálás, hogy eljött. Ne legyen benned neheztelés, ne panaszkodj. Amikor elmegy, elmegy - semmit sem tehetsz ellene.
De mi mindig kapaszkodunk. Amikor eljön a szerelem, boldogok vagyunk, de amikor elmegy, megsértődünk. Ez nagyon tudattalan lét - hálátlan, nem értő. Ne feledd, ahogy jön, úgy el is megy. Nem kérte, hogy jöhessen. Most miért kérné, hogy távozhasson? Ajándék volt odaátról, rejtély, és ugyanolyan rejtélyesen kell távoznia. Ha valaki szellőként éli az életét, nincs benne kapaszkodás, nincs kötődés - nincs megszállottság -, egyszerűen hozzáférhető marad, és bármi történik, az jó."

/Osho/
 
 
0 komment , kategória:  Osho  
A létezés türelmesen vár.
  2018-08-21 10:37:54, kedd
 
 





"A létezés türelmesen vár. Amikor azt látja, hogy magad próbálkozol, ő nem szól bele - csak vár. Akár a végtelenségig is várhat, hiszen a létezésnek nem sietős. Ő maga az örökkévalóság. De abban a pillanatban, hogy már nem küszködsz tovább, hogy felhagysz minden erőfeszítéssel, az egész létezés megindul feléd és beléd hatol. Ekkor először kezdenek el megtörténni a dolgok."

(Osho)

Fotó: Hengki Lee



 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Ha szeretsz egy virágot, ne tépd le...
  2018-08-13 10:03:41, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Reggeli gondolat
  2018-04-09 09:23:49, hétfő
 
 





Reggeli gondolat

"A szív útja a bátorság útja.
Magunk mögött hagyjuk a múltat, és engedjük,
hogy megérkezzen a jövő."
Osho
 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Osho idézetek
  2018-01-19 07:34:29, péntek
 
 





Ne gondold, hogy a szeretet örök.
Nagyon törékeny, olyan törékeny, mint egy rózsa.
Reggel még pompában áll - estére eltűnik.
Bármilyen apróság elpusztíthatja.
Minél kifinomultabb valami, annál törékenyebb.
Oltalmazni kell.
Egy szikla megmarad, de a virág eltűnik.
Ha egy sziklát dobsz a virágra, a sziklának nem esik bántódása, de a virág elpusztul.
A szeretet nagyon törékeny,... nagyon érzékeny.

Osho








"Minél mélyebbre jutsz önmagadban, annál közelebb jutsz mások szívéhez. Ez a kettő ugyanaz, mert a te szíved és a másiké nem nagyon különbözik egymástól. Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. És akkor megérted, hogy te is voltál bolond, tudatlan, te is sokszor elbuktál, te is követtél el bűnöket önmagad és mások ellen. És ha mások még mindig ezt teszik, nincs semmi szükség a megítélésükre, a megbélyegzésükre. Nekik kell felismerniük és magukra kell hagyni őket; nem feladatod, hogy egy bizonyos forma szerint alakítsd őket."

/Osho/










,,Amikor egyfelé megyünk és segítjük egymást, akkor összeadódik minden erőnk...
Amikor kiegészítjük egymást... mindannyian célba érünk!"

/Osho/





 
 
0 komment , kategória:  Osho  
Osho: A világ nem ér véget a láthatónál.
  2017-08-19 08:27:14, szombat
 
 





A világ nem ér véget a láthatónál. Ott a láthatatlan, és az sokkal nagyobb jelentőségű, mert sokkal mélyebb. A látható csak egy hullám a láthatatlanban. A láthatatlan az óceán. Ezért, amikor valami furcsa történik, ne tagadd meg, és ne zárkózz el tőle. Nyílj meg; engedd be. És minden nap sok-sok pillanat van, amikor a rejtélyes kopogtat az ajtón.
Hirtelen dalolni kezd egy madár: hallgasd, és hallgasd a szíveden keresztül. Ne kezdd elemezni. Ne kezdj belül beszélni róla. Csendesülj el, engedd, hogy beléd hatoljon, amilyen mélyen csak lehetséges. Ne akadályozd a gondolataiddal. Engedj teljes átjárást neki. Érezd - ne gondold.
Egész nap másként érezheted magadat, mert kora reggel találkoztál egy rózsával. Egész nap teljesen másként érezheted magadat, ha láttad reggel a napfelkeltét, és engedted, hogy eltöltsön. Egészen új embernek fogod érezni magadat, ha szárnyaló madarakat láttál, és egy pillanatig velük tartottál. Az életed változásnak indul.
Ez az útja annak, hogy keresővé válj. Magadba kell szívnod a létezés szépségét, a puszta örömét, az elsöprő üdvösségét."

(Osho)
 
 
0 komment , kategória:  Osho  
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 25 db bejegyzés
e év: 438 db bejegyzés
Összes: 12933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 284
  • e Hét: 2544
  • e Hónap: 24444
  • e Év: 114054
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.