Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/32 oldal   Bejegyzések száma: 316 
Pió atya mondta:
  2020-12-21 18:56:57, hétfő
 
  Az életszentség ebben áll: Szeretni felebarátunkat úgy , mint önmagunkat Isten iránti szeretetből.
Azokat a felebarátainkat is szeressük és tegyünk velük jót , akik minket átkoznak, gyűlölnek, üldöznek.
Az életszentség ez: Legyünk alázatosak, szerények, okosak, igazak, türelmesek, jóságosak, tiszták, szelídek, serények a munkában. Tegyük kötelességünket nem másért, minthogy Isten tetszését elnyerjük, és egyedül tőle várjuk érdemünk megjutalmazását.
Bízzatok Isten irgalmában!
Ne féljetek- egyre mondom, jobban bízzatok Isten irgalmában! Alázzátok meg magatokat Isten kegyessége előtt és adjatok hálát neki minden jóért, amit ez ideig adott, de azokért a javakért is, amiket ezután akar nektek adni. Csak hálánkat kéri. Mi nem tudjuk hálánkat méltóképpen kifejezni neki, aki minket oly sok jóval elhalmoz.
A kísértés legyőzéséről.
Amikor valami kísértés tör rátok, a lélek alázatos, bízó, imájával és a szív bűnbánatával tudjátok biztosítani Isten segítségét. Ha így fordulunk Istenhez, lehetetlen, hogy ne hallgasson meg és ne jönne segítségünkre. Igaz, Isten hatalma mindenek fölött érvényesül, de az alázatos, bűnbánó ima legyőzi magát az istent: visszatartja a kezét, eltereli villámot, lefegyverzi, legyőzi, lecsillapítja, és ha szabad így mondani lekötelezi, és barátunkká teszi.
Engedjétek, hogy a Szentlélek működjék bennetek. Mindenben hagyatkozzatok vezetésére és ne féljetek. Ő van annyira okos, jóságos és tapintatos, hogy nem okoz nektek kellemetlenséget.
Mekkora nagy a Szentlélek jósága mindenkihez, különösen azokhoz, akik keresik Őt.

*
- Szelíden helyezzétek szíveteket a mi Urunk sebeibe, ne karotok erejével. Igen nagy bizalommal legyetek az Ő irgalmassága és jósága iránt, mert Ő soha el nem hagy benneteket. Éppen ezért mindig jól öleljétek át az Ő szent keresztjét; segítsetek neki." Pio atya

- Szeresd a csendet, mert a sok beszéd mindig bűn forrása. Pio atya

- Jézus szeretettel jött a világra, és arra hív minket, hogy szeressük testvéreinket." Pio atya

- Megváltónk közel van . Tükrözzük fényét !!

-Miasszonyunk, Jézus anyja és a miénk hallotta gyermekei lelkének nyögését." Pio atya

- Jézustól kérni, hogy szenteljen meg minket, nem hiúság és nem merészség, mert ugyanaz, mint hogy nagy szeretettel szeretni Őt." Pio atya

- Ne aggódj. Jézus mindig a megfelelő időben jön ". (Pio atya)

- Pioa atya
...... .......


- Legyen a szívünk egy kis jászol, ahol Jézus megszületik." Pio atya

- Az Egyháznak minden ünnepe szép... a Húsvét, igen, a megdicsőülés..., de a Karácsonyban olyan melegség van, olyan gyermeki báj, amely megindítja egész szívemet. Pio atya


- Gyengédségeid meghódítják a szívemet, és szeretettem fog el, ó égi gyermek. Hagyd, hogy lelkem megolvadjon a szeretettedért, amikor a tüzeddel érintkezem, és a tűzed megemészt, megéget, itt éget el a lábad előtt, és továbbra is felengedett marad a szeretetért, és felnagyítja jóságodat és szeretettedet. Pio atya

- BILLOKÁCIÓ
1951-ben Pio atya Szentmisét ünnepelt Csehszlovákiában egy apáca kolostorban. Miután a misét befejezte az apácák elmentek a sekrestyébe, hogy megkínálják egy kávéval Pio atyát, hogy megköszönjék a váratlan látogatást, de nem találták meg az atyát. Tehát az apácák rájöttek, hogy Pio atya ott volt bilokációban.


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Folytatás Pio atya gondolataiból
  2020-12-17 09:36:19, csütörtök
 
  - Értsd meg, hogy az a lélek, amely az isteni szeretett mellett döntött, nem maradhat meg egyedül csak Jézus szívében, mert a testvérei iránt is égeti a szeretet, amely oly hevesen járja át a lelket,, Pio atya

- A hit legszebb hivatása az, amely mint a villám, eloszlatja lelked sötétségét." Pio atya

- Ne feled, hogy Jézus bűnösökhöz jött, nem az igazakhoz; betegekhez és nem egészségesekhez."
Pio atya

*
- Pio atya csodája: ,,Csodálatos voltál! Ez Jézus Szent Szíve volt.
A csoda Padre Pio közbenjárására történt
Igazán szép történet, amely a szentet Jézus Szent Szívéhez való odaadással fonja össze.
Egy nő vallomása:
1952-ben normális terhességem volt, de a szülés során szövődmények merültek fel. A fiam csipesszel született, és vérátömlesztésre volt szükségem. A sürgősségre tekintettel nem derült ki, hogy mi a vércsoportom. Nulla volt, de átcsordultam az A csoport vérével
A következmények nagyon súlyosak : magas láz, görcsrohamok, tüdőembólia, phlebitis az alsó végtagokban, septicemia.
Kaptam szentáldozást, de nekem kellett adniuk egy kis vízzel együtt. Amikor szüleim elkísérték a papot a kijárathoz, egyedül maradtam.
Hirtelen megjelent előttem Padre Pio , aki sebzett kezét megmutatta, és azt mondta nekem: ,, Padre Pio vagyok, nem fogsz meghalni. Mondj egy Miatyánkot, és egyszer el fogsz jönni hozzám
Én, aki haldokoltam, felálltam és leültem. Amikor a rokonaim visszatértek, meghívtam őket, hogy csatlakozzanak hozzám a Jézus által tanított ima elmondásához, és elmondták nekik a látomást. Imádkoztunk. És ettől a pillanattól kezdtem jól érezni magam . Az orvosok, akiket hívtak, azonnal észrevették az állapotomat, és egyetértettek abban, hogy ez csoda.
Néhány hónap után elmentem San Giovanni Rotondoba, hogy köszönetet mondjak Padre Pio-nak. Találkoztam az Atyával, aki kezet adott csókolásra. Ahogy köszönetemet mondtam, erős ibolyaillatot éreztem. Csodálatos voltál - mondta nekem Padre Pio -, de nem kell megköszönnöd. Jézus Szent Szíve volt az, aki engem küldött, hogy megmentselek, mert odaadó vagy neki, és a hónap első péntekjén tetted .
*
- Az Úr apránként tudatja velünk, kik vagyunk. Igazság szerint elképzelhetetlennek tűnik számomra, hogyan válhat büszkévé az, akinek intelligenciája és lelkiismerete van. Pio atya

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Egy szemtanú beszámolója Pio atya utolsó óráiról
  2020-12-16 20:10:25, szerda
 
  Paolo Covino atya visszaemlékezése:
Akkoriban a campobassói kolostorban éltem. Szentmise után odajött édesanyám, és azt mondta: ,,Fiam, most már boldogan halhatok meg." - ,,Anyám, tényleg meg akarsz halni? Miért?" - ,,Gyerekkorodban Pio atya előre megmondott valamit, ami valóra vált." - ,,Mit?" - kérdeztem. ,,Azt, hogy pap leszel." - ,,Anyám, miért nem mondtad el ezt soha?" - ,,Szívembe zárva, titokként őriztem" - felelte. Meg voltam döbbenve. Nagynéném is nagyon örült. ,,Boldog vagyok, mert pap vagy, Isten szolgája" - mondta. Anyám és nagynéném is majdnem minden reggel eljött misére. Ma van a halála évfordulója, március 13-a.
Elmentem San Giovanni Rotondóba, hogy köszönetet mondjak Pio atyának. Kezet csókoltam neki, és megköszöntem imáit és irántam való szeretetét. ,,Boldog vagy?" - kérdezte. ,,Nagyon" - feleltem. Pio atya látta, ahogy felcseperedtem. Más kolostorokban voltam, húsz évig Foggiában éltem, de gyakran meglátogattam itt; sokszor hoztam másokat is.
Három hónappal a halála előtt kerültem ide. Az elöljáróm megkérdezte: ,,Közelednek a nyári hónapok, sokat kell majd gyóntatni San Giovanni Rotondóban. Volna kedved odamenni?" ,,Persze" - feleltem, de volt bennem egy kis bizonytalanság. ,,Elég, ha holnap reggel válaszolsz" - mondta. Június volt, nagy forróság; este kimentem levegőzni. Mintegy éber álomban Pio atyát láttam, éreztem az illatát, és úgy éreztem, szüksége van rám San Giovanni Rotondóban. Felhívtam az elöljárót, és megmondtam neki, hogy megyek. ,,Igen, de ha tartósan ott akarsz maradni, le kell mondanod az elöljáróságról." Habozás nélkül feleltem: ,,Pio atyáért bármiről lemondok. Nem tartok, nem félek semmitől. Szeretnék egy ideig a közelében lenni." Így kerültem ide.
Pio atya azzal fogadott: ,,Isten hozott. Nos, fogjunk munkához." Kérdeztem, emlékszik-e rám. ,,Hát persze - felelte -, Francesco testvére vagy."
Haláláig mellette voltam. Utolsó szentmiséjét szeptember 22-én mondta. A templomba több mint húszezer ember zsúfolódott be, rengeteg virággal. Pio atya elég rosszul érezte magát, mégis kiszolgáltatta az Oltáriszentséget két, Rómából érkezett elsőáldozónak, pedig nem jelentkeztek be. Nagynénjüknek álmában megjelent Pio atya, és azt mondta: ,,Siessetek, különben késő lesz." Megvette a kislányoknak a ruhát, és bejelentkezés nélkül azonnal San Giovanni Rotondóba utaztak. Amikor az egyik testvér megkérdezte Pio atyát, lehetséges-e, hogy a két kislány elsőáldozáshoz járuljon, azt mondta: ,,Igen; készítsetek elő mindent." Így utoljára ez a két kislány meg egy Bariból érkezett fiú lett Pio atyánál elsőáldozó.
A szentmise után összeesett. Giuseppe Pio atyával kerekesszékbe ültettük, és felvittük a szobájába. Azt mondogatta: ,,Fiaim, fiaim..." Tudta, hogy eljött az ideje. Egy idő óta már mondogatta, hogy közeleg az óra. Éjjel rosszabbodott az állapota. Az éjszakás nővér odahívta Maria atyát: ,,Ébredjen, Pio atya nagyon rosszul van!" Én is felébredtem, átmentem a szobájába. Ott volt dr. Sala - aki tavaly karácsonykor halt meg - és egy másik San Giovanni Rotondó-i orvos, néhány nővér és az elöljáró. Semmi kétség: Pio atya haldoklik. Kérdeztem, feladhatnánk-e neki a betegek szentségét, az utolsó kenetet. Mondták, hogy igen. Hoztam a szentelt olajat, és kérdeztem, ki szolgáltatná ki a szentséget.
Az elöljáró nagyon zaklatott volt, nem vállalta; azt mondta, még sohasem végzett ilyesmit. Egy másik, idősebb atya sem vállalta, így felajánlottam, hogy megteszem, hiszen Foggiában több százszor adtam fel a szent kenetet, tudtam, mi a teendő. Miközben az orvosok tették, amit tudtak, feladtam Pio atyának az utolsó kenetet. Óriási megtiszteltetés volt, életem legdrágább emléke. Táblára vésettem, amit, ha meghalok, a sírkövemre fognak helyezni: hihetetlenül büszke vagyok, hogy én részesíthettem a szent kenet szentségében egy ilyen szent embert, egy szentet. A pápától is kapott áldást és sub conditione feloldozást. Ekkor még mindig tudatánál volt.
Fél háromkor halt meg, nagyon békésen, nyugodtan. Én temethettem. Úgy fektettük, hogy feje észak, lába dél felől helyezkedett el. Ezzel dr. Sala is egyetértett, bár sokat vitatkoztunk a temetés módjáról. Márványlappal fedett szarkofágba helyeztük, amit mindenki láthat. Miután a munkások lepecsételték a síremléket, bezártuk a kriptaajtót és a rendházat, és elmentünk néhány órát pihenni a reggel fél hatkor kezdődő szentmiséig. Pio atya úgy ment el, mint egy gyermek: egyszerűen, békésen. Fél háromkor vett utoljára levegőt, karosszékében ülve.

Magyar Kurír 2013-01-28
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya utolsó szentmiséje
  2020-12-16 20:06:02, szerda
 
  Dokumentum film
Utolsó szentmiséjét 1968 szeptember 22-én celebrált.

- Pietrelcinai Szent Pio (1887-1968) kapucinus szerzetes, a 20. századi misztikus katolicizmus talán legkiemelkedőbb alakja. Ötven évet töltött az olaszországi San Giovanni Rotondo kolostorában, amely halála óta a világ egyik legismertebb zarándokhelye, évente több millióan keresik fel.
Az Etalon Kiadó által megjelentetett két dokumentumfilm közül a Pio atya utolsó szentmiséje (A stigmák misztériuma) című, 35 perces alkotást Elieste Luto világi hívő jegyzi, a kommentátor Enrico Medi mariológus, lelki író. Pio atya 1968. szeptember 23-án, hajnali három és négy óra között adta vissza lelkét Teremtőjének. Előző nap este még szentmisét mutatott be, a kolostor temploma, mint mindig, ha ő vezette a szertartást, ezúttal is zsúfolásig megtelt, legalább húszezer hívő tolongott ott, mindenki látni akarta a már életében szentként tisztelt szerzetest, gyónni, áldozni szerettek volna nála. Ereje ekkor már fogytán, kerekesszékbe kényszerül, minden mozdulat, maga a beszéd is, kínszenvedés számára. Érezni, hogy hatalmas erőfeszítésébe kerül megformálnia a szavakat, hangja gyenge, tekintete fáradt, de Krisztus szeretete sugárzik belőle. Vele miséző szerzetestársai óvó, féltő pillantásokkal kísérik mozdulatait, le nem veszik róla tekintetüket, hogyha fizikai ereje végére ér, azonnal segítsenek neki.
Pio atya az egyháztörténelem egyetlen stigmatizált, felszentelt papja. Egyik levele szerint 1910-től viselte a láthatatlan stigmákat. 1912. április 18-án átélte a szívcsere kegyelmét, és megkapta a könnyek adományát is: sokat siratta a maga és mások bűneit. Idegen nyelvekre az őrangyala tanította. 1918 augusztusában átélte a szív megnyitásának (transverberatio) kegyelmét, szeptember 20-án pedig megjelentek testén Krisztus látható, vérző sebei, a stigmák. Az Úr Jézus egyszer azt mondta neki: ,,Ötven évig viseled sebeimet, azután hozzám jössz." Így is lett: pontosan ötven év múlva halt meg, s halála pillanatában a sebek behegedtek. Enrico Medi szerint az emberiség leghosszabb passiója Pio atyáé, ,,ötven év keresztre feszítés". A stigmákra nincs magyarázat. Pio atya életében hűséges követője volt Krisztusnak, és ugyanígy, halála után ,,részesévé vált dicsőséges feltámadásának".
Enrico Medi rámutat: Pio atyának ,,megadatott az Atya végtelen irgalma, a Fiú bölcsessége és a Szentlélek megmentő kegyelme". A szentmise számára meditáció volt, ,,valódi, minden sejtjében átélt szenvedés", melyben egész lényével részt vett. ,,Hogyne hallotta volna meg az Úr szolgája szavait!" - állapítja meg a mariológus kommentátor, aki beleélve magát a szent életű szerzetes lelki világába, a szentmise csúcspontjánál, az eucharisztiánál így elmélkedik: ,,A szentostya megtörése az élet utolsó kiáltása. Így töretett meg a te életed is, Jézus, Megváltóm. Így töretik meg az enyém is. Testem elválik véremtől, nem lesznek többé együtt, és sokan sírnak majd holttestem fölött. Utoljára veszem kezembe testedet, Uram, mielőtt lelkemet szívedhez szorítanád."
Pio atya másokért élő személyiségét tökéletesen kifejezik a dokumentumfilm végén idézett szavai: ,,Magamról elfeledkezhetem, de lelki gyermekeimről soha! Sőt, biztos vagyok benne, hogy mikor az Úr magához szólít, azt mondom majd neki: Uram, én a Paradicsom kapujában maradok, és csak akkor lépek be, amikor az utolsó gyermekem is megérkezik."

* * * *
A Veletek vagyok című dokumentumfilm 28 perces, és Pio atya kegyelmekben és szenvedésekben egyaránt bővelkedő, páratlan életútjának főbb állomásait villantja fel. Azok a hívők, akik elzarándokoltak a délolasz városkába, San Giovanni Rotondóba, tisztelték szent életét és egyszerűségét. Pio atya segítette őket abban, hogy újra felfedezzék Istent. Ő maga mindvégig megmaradt egyszerű szerzetesnek, az alázat egyik legfőbb tulajdonsága volt. Engedelmeskedett az Egyháznak, amikor két évre eltiltotta attól, hogy áldozzon és gyóntasson. A hívők tömege ekkor is tódult hozzá, ha messziről is, de láthassa őt. Mindazok, akik részt vettek az általa bemutatott szentmiséken, úgy érezték, hogy eltűnt a térbeli és időbeli határ, Krisztus áldozata a szemük előtt játszódik le újra és újra, ahogyan a kálvárián megtörtént. Többen kérdéseket intéztek hozzá: ,,Miért sírsz a felajánlás alatt?" Pio atya válasza: ,,Mert ez az a pillanat, amikor a lélek elválik a világi dolgoktól." Voltak, akik aziránt érdeklődtek, miért szenved annyira az átváltozáskor. ,,Mert pontosan akkor zajlik le egyidejűleg a pusztulás és a teremtés. Nem csupán egy pár könnycseppet szeretnék olyankor látni, hanem legszívesebben sírnék, mint a záporeső. Hát nem megdöbbentő annak a felismerésnek a hatalmas misztériuma, hogy Isten a mi bűneink áldozata?" Pio atyát annyira megindította a kereszthordozás áldozata, hogy ,,Krisztusnak kölcsönözte szemeit, száját és kezeit", így szentmiséi órákig tartottak volna, ha szerzetestársai nem szólnak közbe. A szertartások senkit nem hagytak érzéketlenül, az egyik résztvevő így fogalmazott: ,,Olyanok voltunk, mint a látó köré gyűlt vakok."
Pio atya földi életének utolsó évében már csak segítséggel tudott járni, ezért kerekesszéken vitték a gyóntatószékbe, de nem mondott le a gyóntatásról. Elég volt egy pillantás, pár szó, hogy megnyugvást vigyen az embereknek. Amikor imádkozott, mindig sírt, mert ahogy mondta: ,,Hogyne sírnék, amikor Jézust most is a kereszthez szegezik, és hiába folyt ki vére oly sok emberért." A San Giovanni Rotondó-i szerzetes összekapcsolta az istenszeretetet, illetve -félelmet. Vallotta: ,,A szeretet segítségével úgy láthatjuk a világ dolgait, ahogyan vannak, az istenfélelem megvéd minket bármily tévelygéstől. És amikor az istenfélelem és -szeretet egyesülnek, nem ismerünk majd több vitát és irigységet. Az egyetlen óhaj ezen a földön kedvében járni annak, akit szeretünk. Égő vágy él bennünk, hogy Isten szeressen bennünket."
A két dokumentumfilm alapján egyértelmű, hogy Pietrelcinai Szent Pio atya egész életében arra törekedett, hogy minél jobban hasonlítson a keresztre feszített Krisztushoz, egész lényét átjárta ugyanis a tudat: küldetése az, hogy egészen kivételes módon legyen a megváltás művének munkatársa.

Pio atya utolsó szentmiséje (A stigmák misztériuma) - Veletek vagyok /nekem megvan ez a videó/
Etalon Film Kiadó, 2018
Bodnár Dániel/Magyar Kurír 2018. július 22
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Pio atya gondolatai
  2020-12-13 14:53:46, vasárnap
 
  - Imádkozz Jézushoz egyszerűséggel, ahogy a gyermekek teszik . Pio atya

- Imádkozz Jézushoz egyszerűséggel, ahogy a gyermekek teszik Pio atya

- A tisztítótűzben lévő lelkeket ne felejtsük el!
Meghalt egy jámbor hölgy testvére. Ez a veszteség, annál fájdalmasabb, mert a testvér valóban jó keresztény volt, a hölgy álmodott. Látta Pio atyát, aki megvigasztalta őt, és azt mondta neki:
200 rózsafüzért mondjál el és a bátyád hamarosan a mennybe jut ".
Amikor a hölgy felébredt, eszébe jutott az álom, de azt hitte, hogy ez csak álom.
Másnap reggel azonban elment Pio atyához. Amint meglátta őt, többé nem gondol az álomra, a könnyes hölgy megkérdezte tőle, hol van a testvére lelke, és mit tehet érte.
Pio atya hamarosan így válaszolt: És nem mondtam el tegnap este? 200 rózsafüzér ima és a bátyád hamarosan a mennybe jut "

- PADRE PIO DON PEPPINO ORLANDÓNAK: "CSAK BENNED BÍZOM"
Padre Pio ír Don Giuseppe Orlandónak. 1921. december 14-e volt
Don Giuseppe Orlando Pietrelcinában született 1877. október 26-án, majd 1911. május 17-én Ferdinando Di Girardi márki és Maria Emmanuela Caracciolo márki örökbe fogadták.
Pago Veiano-ban (Benevento) hunyt el 1958. augusztus 29-én.
Aktívan közreműködik Padre Pio karitatív műveinek megvalósításában , akihez mindig is nagyon szeret. A levelezés n. A 4. cikk mintegy húsz levelet őriz, amelyeket 1921. július 18. és 1923. között írtak. Ezek emberséges levelek, néha a testvériségi barátságot feltáró kifejezések realizmusa és egyúttal az őket átjáró szellemi lehelet is meglepetést okozhat .
Éppen ezért Padre Pio kedves " Peppino" barátjához fordul, hogy elindítsa jótékonysági munkáját: a San Francesco Kórházat, amelyet 1925 januárjában avatnak fel.
,, Kedves Peppino , különféle okokból írok neked, de főleg azért, hogy nagyon boldog karácsonyi ünnepeket kívánjak, tele örökös jólétgel és örök boldogsággal. Kérem, fogadja el ezeket a kívánságaimat, amelyeket először neked adok Jézus előtt, majd neked a jelen révén. Most pedig szívességet kérek tőled, és azt akarom, hogy, mint mindig, örülj nekem. Jól tudod, hogy az volt a vágyam, hogy vásároljak egy webhelyet, hogy szép művek céljából építsek. Úgy tűnik, hogy ezt a vágyamat meghallgatta az Úr. A megvásárolható föld készen áll, és sietnie kell vásárolni, különben később lehetetlenné válik. Tizenötezer lírát ajánlottak fel nekem erre a célra. Ez a jótevő nem akarja, hogy más élő ember ismerje meg ezt a jótékonysági munkáját, és azt akarja, hogy találjak egy megbízható személyt, akinek mindenki előtt úgy kell megjelennie, mint aki kifizeti a pénzt egy ilyen vásárlásért. Most azonnal rád gondoltam. Ha téged választottam erre a vállalkozásra, azért tettem, mert teljesen bízom benned, és mivel nincsenek csalások, és azért is, mert hiszem, hogy nagyon titoktartó vagy ".

*
- Ha úgy éreznéd, hogy a türelmetlenség beléd van telepítve, azonnal fordulj imához; emlékezz arra, hogy mindig Isten jelenlétében vagyunk, akihez minden tettünket meg kell valósítanunk, legyen jó vagy rossz. Mindenek előtt irányítsd gondolatod a megaláztatásokra, amelyeket Isten fia szenvedett a szeretetünkért." Pio atya



Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Egy sálban Krisztus és Pio atya arca:
  2020-12-13 14:37:49, vasárnap
 
  Pio O atya szent tiszteletes zsebkendővel lepte el arcát, majd később egy rejtélyes kép bukkant fel. A torinói Szudary szakértő szerint a kép acheroopit - nem emberi kezek által készült.
A történet 1968 februárjában kezdődik, és Francesco Cavicchi-t érinti az olaszországi Coneglianoból, aki Pio atya egyik spirituális fia volt. Francesco feleségével, Carla-val és néhány barátjával San Govanni Rotondo-ba ment észak-olaszországi otthonából, mert személyesen akart tanácsot kérni a baráttól egy bizonyos témában. De amikor megérkeztek, tudták, hogy a pap nem érzi jól magát, és a kolostorban kellett maradnia a cellájában. Úgy döntöttek, hogy néhány napig San Giovanniban maradnak, mielőtt hazatérnek.
A távozásuk napján Francesco felkereste a zárda felettesét, hogy megtudja, rajta keresztül üzenhet-e Pio atya számára, és választ kaphat-e. ′Miért nem kérdezed meg tőle volt a válasz. Hamarosan lejön és bevallja a férfiaknak." Aztán a felettes rámutatott egy liftre, és azt mondta Francesco-nak, hogy várjon ott. Francesco idegesen, egyedül, a liftajtó előtt várakozott, aggódva azon, hogyan közelítse meg Pio atyát kérdésével, mivel tudta, hogy a szerzetesnek nincs vesztegetni való ideje hiábavaló beszélgetésekben. Kapkodása közben izzadni kezdett a keze, ezért kihúzott egy sálat a zsebéből, és szorosan megfogta, hogy felszívja a nedvességet. Közben lement a lift, és amikor meglátta, hogy az ajtó kinyílik, letérdelt előtte. Ott volt Pio atya, aki előtte állt, felajánlotta enyhített kezét, hogy megcsókolják. Így mosolyogva mondta: Fiam, ha nem kelsz fel, hogyan jutok el melletted?
Francesco felállt, és így Pio atya meglátta a zsebkendőt, amit a kezében tartott, és kinyújtotta a kezét, elvette. Milyen csodálatos , Francia gondolat. Így amikor visszatér, lesz egy drága ereklyém!" A barát mellett sétálva mindent elmondott neki a problémájáról, és mint mindig, azonnal kapott egy pontos választ. Megérkeztek a terem bejáratához, ahol a férfiak a vallomásra vártak. A tömeg megszorította a szentet, hogy csókolózni próbálja vagy megérinteni, Francescót pedig elnyelte a rohanás, elfelejtve a sálat. De Pio atya ezt nem felejtette el. Francesco felé fordult, megmutatta neki a ruhát. Így aztán kibontotta és letörölte vele az arcát, mintha izzadna, pedig tél volt. Francesco szemébe nézve gyengéd gesztussal szállított vissza hozzá. Szívből jövő, Francesco megértette, hogy most kapott egy nagyszerű ajándékot.
Francesco biztos benne, hogy akkoriban nem voltak szokatlan jelek, csak egy gyűrött sál volt. De mivel Pio atya előadta és megérintette az arcát, kiemelkedő ereklye volt. Amikor visszatért a hotelbe, elmondta a feleségének, és ő is izgatott volt miatta. Miután a Cavicchi megtette az utat Coneglianoban lévő otthonukba, továbbra is odaadóan fontolgatták. Francesco mindig vitte őt, mint egy szerencsét hozó báj. A kabátzsebében tartotta, amikor nem mutatta meg a barátainak és mesélt róla. Idővel sötét lett és piszkosnak tűnt.
23 szeptember 1969-én volt Pio atya és a Cavicchi halálának első évfordulója néhány barátjával San Giovanni Rotondo felé zarándoklaton. Éjszaka busszal utaztak, majd másnap kora reggeli érkezésük után Francesco rendkívül fáradt volt. Miután imádkozott a szent sírjában, felmászott a templomba, és egyedül ült egy padon pihenni egy kicsit. Hamarosan elaludt, és Pio atyáról kezdett álmodni. A barát ott volt az oltár előtt, majd otthagyta őt, és Francesco felé ment. Mosolygott, majd amikor Francesco-ba ért, felnyitotta a szokást, és megmutatta neki a mellkasi sérülést. Érintsd meg mondta Pio atya. Francesco félt bántani őt, de Pio atya ragaszkodott hozzá. A sebre tette az ujjait, és miután kihúzta őket, látta, hogy egy fehér ragacsos film borítja őket. A semmiből bukkant elő valamilyen szövet, és a fehér anyag ujjait törölte, ami fekete nyomot hagyott a szöveten. Tehát az ujjai között észrevette Pio atya képét. Kereste a barátot, de elment abban a pillanatban, a felesége felébresztette, mondván, nagyon fáradtnak tűnt. Elmondta neki, hogy kipihente magát, és kiment hűsölni.
A zárda előtti udvaron volt egy kis szökőkút, ami azóta máshová költözött. Az emberek oltani akarták a szomjat, mert Pio atya vize volt. Francesco leöblítette a kezét és az arcát, és kihúzott egy szövetet, hogy száradjon. Véletlenül, ahelyett, hogy tiszta ruhát vett volna fel, eltávolította a sálat, amit Pio atya adott neki. Egy közeli nő észrevette, hogy milyen piszkos volt, és megkérdezte, hogy szeretné-e, hogy elmossa. Látván, hogy foltos volt, azt mondta: igen, mossuk meg. Amint kimondta ezeket a szavakat, csodálkozott, mert valahányszor a felesége meg akarta mosni, megelőzte őt. A nő elkezdte önteni a vizet egy palackból, és a kezébe öblítette. A nő hirtelen elkezdett kiabálni: Pio atya, Pio atya! Hol?, kérdezte. Ott a sálban!" Folytatta,
Az emberek futni kezdtek, és Francesco félt. Emlékezett arra, hogy egy nappal azelőtt, hogy egy hölgy kiabált a templomban, hogy láthatja Pio atyát az oltár előtt. A Carabinieri rendőkapitányságra hirtelen bevitte. Gyorsan zsebre vágta a zsebkendőt, és elsétált, mondván: ′Nincs mit látni. Egy darabig menedéket vett a templomban, majd visszament a szállodába. De a valóságban volt mit látni. Olyan sötét jeleket látott, mint amilyeneket álmában látott. Arcra hasonlítani lehetett őket, de nem voltak egyértelműek. Rájöttem, hogy valami rejtélyes dolog történik azzal a sállal. Nem akarva, hogy átverjék, senkinek sem mondott semmit, még a feleségének sem. Száradni a fodrászatban terjesztette. Másnap reggel mise közben Pio atyahoz imádkozott, segítséget kért, hogy megértse a sál jelek jelentését, és el kell mondania feleségének, Carlának. Hirtelen megérzett egy erős parfüm illatát, és engedélyként értelmezte, hogy beszéljen a feleségével.
Visszatérve a misére a szállodába, elmondott mindent, ami történt. A szobájában fogta a ruhát, és a szeme láttára tartotta. ′Mit látsz?, kérdezte tőle. Jézus arca , felelte a lány. Milyen Jézus? Ez Pio atya - újraszerelt. ′Nem, nekem Jézus arca - ragaszkodott hozzá. Aztán rájött, hogy a felesége ugyanannak a sálnak a másik oldalát nézi. Az egyik oldalon Pio atya arca volt, ugyanazokból a vonalakból állt, amelyeket előző este észrevett, de most már tisztábban és részletesebben nézett ki az arc. A másik oldalról láttuk, a kép Jézusnak tűnt.
Összezavarodott és megijedt Francesco nem volt biztos benne, hogy mit kellene tennie. Konzultált néhány vallásos és még a püspökével is, akik meglepődtek, hogy látják, de azt tanácsolta, hogy rejtse el. Padre Pio atya verési oka épp most kelt fel a földről, és féltek, hogy ez fanatizmushoz vezethet, és kárt okozhat az ügynek. Szót fogadott és hallgatott sok éven át, amíg Pio atya 1999-es verésének bejelentését ki nem jelentették. Feleségével egy kis menedéket hoztak létre Conegliánban lakó otthonukban, és minden évben több száz hűséges jött el imádni a szövetet. A falakat számos exszavazat díszíti a kapott kegyelem tiszteletére. 2005-ben hunyt el, 2009.-ben pedig özvegye, Carla. Akkoriban a sálat nem zárt zárdába szállították.
A baráti közösség úgy döntött, hogy a képet a Paduai Egyetem szakértője, Giulio Fanti professzora vizsgálja meg. A világ egyik legnagyobb hatóságának tartják a torinói Szudáriumban, és más rejtélyes eredetű, acheopita , nak nevezett képekben, nem emberi kézzel készített. Fanti professzor szerint a szövetben lévő képek hasonlítanak a Szudáriumban lévő képekre. Nem festették, nem rajzolták, és nem találhatók pigmentnek, színnek nyomai. A szövet egyik oldalán van egy kép, amely Pio atya emlékére emlékeztet, a másik oldalon pedig Jézusra. Jézus képe gyengébb, de a jobb szemében egy vágást, mintha ostor lenne, mint a Szudáriumban. Megcáfolhatatlan a következtetés, lehetetlen, hogy ezek a képek emberi munkából származzanak.


Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Érdekes írások Pio atyáról
  2020-12-11 18:22:52, péntek
 
  - Ma olvasható történet a szentről:
Alessio Parente atya azt mondja: Létének utolsó napjaiban, amikor ideje volt lefeküdni, Onorato atya vagy Alessio atya segített neki megmosni az arcát, és ezen esték egyikén, miután megmosta, Alessio atya kinyilatkoztatta. az Atyának, aki még soha nem járt Lourdes-ban: ,,Miért nem megyünk oda megnézni a Szűzanyát?", és Szent Pius így válaszolt: ,, Nincs szükség arra, hogy Lourdes-ba menjek, mert minden este látom a Szűzanyát ".
Alessio atya hozzátette: ,,Ah! Ezért szépíted magad és este mosol arcot, és nem reggel? " San Pio nem válaszolt, csak édes, derűs és őszinte mosolyt mosolygott.

- Pio atya imája Jézus Szent Szívéhez betegeink gyógyulásáért
1. Jézusom, Te mondtad: 'Kérjetek és kaptok, keressetek
és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek!' Mt 7,7.
Íme, zörgetünk, keresünk és kérjük betegeink gyógyulását.
Miatyánk - Üdvözlégy - Dicsőség
Ima: Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom benned! Amen.
2. Jézusom, Te mondtad: 'Bármit kértek az Atyától a nevemben, megadja nektek.' Jn 16,23.
Íme, most a nevedben kérjük az Atyától a szentek közbenjárására által a kegyelmet, hogy a betegség keresztjét hordozó testvéreink gyógyulását az Atya akarata szerint.
Miatyánk - Üdvözlégy - Dicsőség
Ima: Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom benned! Amen.
3.Jézusom, Te mondtad: 'Ég és föld elmúlnak, de az én igéim nem múlnak el' Lk 21,33.
Íme, most szavad csalatkozhatatlanságára támaszkodom, és kérem a kegyelmet, hogy a betegség keresztjét hordozó testvéreink gyógyulását az Atya akarata szerint.
Miatyánk - Üdvözlégy - Dicsőség
Jézusom Szent Szíve, remélek és bízom Benned. Amen.
Jézusom Szentséges Szíve, Te nem tudsz részvétlen lenni szerencsétlenek iránt, légy irgalmas hozzánk, nyomorult bűnösökhöz is!
Add meg nekünk Szűz Mária Szeplőtelen Szívének, a Te és mi gyengéden szerető Édesanyánknak közbenjárására a kért kegyelmeket!
Szent József, az Úr Jézus nevelőatyja, könyörögj érettünk!

- Olyan szédítően jár át a vágy, hogy a testvérekért éljek, és megrészegülve szomjamat oltsam a szenvedéseikkel, hogy megállíthatatlanul előtör belőlem a fájdalmas szomorúság,, Pio atya

- Legyen Mária a csillag, aki megvilágítja lépteidet, és megmutatja neked a biztonságos utat, hogy eljuss a Mennyei Atyához ". (Pio atya)

- Miután Isten kegyelmében laktunk otthonainkban, mint ahogy te tetted a tiedben, távol a bűntől, a törvénynek és az isteni akaratnak engedelmeskedve, add meg nekünk Mária, egy napon lakjunk az Úr házában te, az örökkévalóságig. Loreto asszonyunk imádkozzon értünk, Ámen.

- Imádkozz hittel, JÉZUS VÁRJA imádságait!
"A születendő gyermek örömmel fogadja gyenge és törékeny imáimat, amelyeket manapság a legszentebb ragaszkodással szentelek Neki" Pio atya

- Ó, Jézus, nyugodjon meg a szívem a szívedben, amelyet az élet megpróbáltatásai és fájdalmai átszúrtak. Pio atya

- 'Krisztus szívében végtelen szeretet rejlik, és ez eltöröl minden megvallott és megsiratott vétket.

Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Padre Pio és Mamma Peppa találkozója. 1928. december 5-en
  2020-12-05 15:07:27, szombat
 
  PIO ATYA: "A FIÚNAK MEG KELL CSÓKOLNIA AZ ANYJA KEZÉT, ÉS NEM AZ ANYJA A FIÁNAK"
Maria Pyle amerikai kisasszony , miután Pietrelcinában tartózkodott, 1928. december 5-én visszatér Pio atya édesanyjával, Peppa- val San Giovanni Rotondoba, hogy karácsonyát fia, Padre Pio mellett töltse. A két nő időben megérkezett, hogy találkozzon a megbélyegzett kapucinnal a Santa Maria delle Grazie templom térén.
Padre Pio soha nem engedte, hogy anyja kezet csókoljon. Valahányszor megpróbálta megtenni, visszavette: - A fiúnak kell megcsókolnia az anyja kezét, nem pedig fordítva.
Ebből az alkalomból Peppa anya egy réteghez folyamodik, ahogy Maria Pyle egyik írásában elmondja:
"Peppa anya a látszólagos nyugalom alatt elrejtve nagy örömét, megfogta fia kezét, és mielőtt visszavonta, azt mondta:" Padre Pio, megcsókolom a kezed Libera néniért (első csók) és Pellegrina nénéért (második). csók), Filomena néninek (harmadik csók) "és így tovább körülbelül tíz vagy több feleség számára. És végül így szólt: ,,És most, Padre Pio, megcsókolom értem". Megpróbálta, de nem sikerült. Amikor lehajolt, hogy megcsókolja, Padre Pio hirtelen felemelte a kezét, és feltartva azt mondta: - Ezt soha. A gyermeknek meg kell csókolnia az anya kezét, nem pedig a gyermek anyjának ".

*
- Egyszer, egy nőcsoportban, akik arra vártak, hogy Pio atya átmenjen, történetesen az egyik erkölcstelen volt. Pio atya természetfeletti megérzésével szelíden így szólt: ′′ Vajon az, aki köztetek volt bátorsága bűnben követni Mária Magdolnát, KÉRLEK, legyen ereje bűnbánatban követni őt. Bárki, aki sárba esett, még megmenthető, ha van rá akarat."
E szavak hallatán az egyik nő térdre borult, bocsánatkérést kért, és megígérte, hogy új életet kezd. Pio atya azt mondta neki: ′′ Isten könyörülete határtalan, Jézus Krisztus vére pedig elmossa a világ minden bűnét.

*
- Csendet és csendet kell magad körül teremts, hogy meghalld Isten hangját." Pio atya

- HOGYAN IMÁDKOZUNK ? Pio atya tanácsai
....



- Jézus azt mondja nekünk: "Ne idegeskedj, csukd be a szemed és bízz magadban bizalommal"
Pio atya

- Minden embernek, aki a legjobb részt választja (Krisztusban él), át kell élnie Krisztus fájdalmait; van, akinek többet, van, akinek kevésebbet." Pio atya

- Jézus azt mondja nekünk: "imádkozz, ahogy tanítottalak" Pio atya

- Vigyázz, mert a dicsekvés olyan ellenség, amely soha nem gyengül. Pio atya

- Kezdd imával a napod. Soha ne hagyd el magad . Minden bizalom egyedül Istenbe helyezd.
(Pio atya gondolatai)

- Emlékezz arra, hogy nemcsak apa, hanem anya is van a Mennyországban. ′′ (Pio atya)

- Kérjük Szent Józseftől a kitartás ajándékát a végsőkig ". (Pio atya)

- Pio-atyáról szóló levél, amelyet kevesen ismernek
Valami hihetetlen történt egy eucharisztikus ünnepség alatt
Enrico Cerioni leírta a Padre Pio misén való részvételével kapcsolatos tapasztalatait Daniele Natale fráterhez írt levelében: "Amíg a hívekkel vártam, hogy Padre Pio eljöjjön a templomba, hogy megünnepelje a szentmisét, láttam , hogy két angyalsor jön ki a sekrestyéből. megelőzte: az Atya mellett volt a Madonna. Közeledett az oltárhoz, miközben az Istenanya egy oldalra állt.
Amint az " Introibo ad altare Dei " zsoltár elkezdődött, Padre Pio világítóvá vált, és az ünnep teljes időtartama alatt az is maradt . A magaslaton Jézus megjelent Padre Pio-val egyesülve: nehezen tudtam megkülönböztetni a két embert. Az úrvacsoránál a fúzió teljes lett, a szeretet kiáradása által ".
A férfi befejezi az írást, és megkéri Fra Daniele-t, hogy kérdezze meg Padre Pio-t, hogy amit látott, az csak fantasztikus képzelet volt, vagy megfelel-e a valóságnak.
Daniele testvér az Atya cellájába megy, és a levelet a kezébe adva megkérdezi tőle, hogy igaza volt-e annak a szellemi fiúnak. Az Atya lassan görgeti ezeket a sorokat, majd azt mondja: " Az első rész, amely az angyalok és a Madonna jelenlétét említi az oltár körül, ilyen." És csendben marad.
" Apa - mondja fra Daniele - , ha az első rész igaz, akkor a második is igaz ".
És Padre Pio egyetért egy bólintással.





Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
Igaz mondások Pio atyától
  2020-12-02 10:29:00, szerda
 
  - Az istenkáromlás vonzza Isten átkát az otthonodban, és ez a legbiztonságosabb módja annak, hogy a pokolba kerülj." (Pietrelcina Szentatya Pio)

......



- EGY RÓZSA MÁRIÁNAK
Alberto D 'Apolito atya : 19 szeptember 1968-én a kolostor erkélyén voltam, Pio atya és más vallásos emberek mellett, mondta Alberto atya. Gyönyörű vörös rózsacsokorral érkezett Nápolyból egy úriember, aki felajánlotta az Atyának a két nappal később ünnepelt stigmák évfordulójára. Pio atya megnézte a rózsákat, vett egyet, és odaadta annak az úriembernek, hogy elvigye Madonna de Pompeiii-be. Másnap az a férfi elment Pompeiibe, és odaadta a rózsát egy szentély apácájának, akinek azt mondta hogy Pio atya Madonnának küldi. Az apáca vázába tette más virágokkal együtt és oltárra tette. Szeptember 23-én, Pio atya halálának hírét hallva, az apáca templomba ment imádkozni. Látta, hogy a hölgyünk előtti virágok elszáradtak, elkezdte eldobni őket, de nagy csodálkozással rájött, hogy Pio atya rózsája lezárult, és újra friss és illatos virág lett. Egy évvel később Pompeiibe zarándoklat kíséretében láttam, hogy üvegdobozban őrzött rózsát még friss. Csak a szár kissé sárgás lett
U, I A jó Isten akaratából abban a megtiszteltetésben részesültem hogy saját szememmel láttam ezt a rózsát......Az oldal szerkesztője
...... ........... ........... ..........



*
- Nem tudom, hogy állt meg a lábán
Pio atya nagyon keveset evett, alig ízlelte az előtte lévő ételeket. De tetszett neki, ha a kedvenc ételeit főztem, capitonét, sertésmájat és fehérrépa-zöldséget sütöttem. Csak egy morzsát vett. Azt mondta: "Finom!" majd a tányért a mellette ülő testvér felé tolta. Nem tudom, hogyan sikerült állnia, gyakorlatilag soha nem táplálkozott. De ő szent volt ... . Így mesélte Michele Di Cosmo (92), éves aki negyven évig szakácsként dolgozott a San Giovanni Rotondo kolostorban. << Ugyanezt tette a bivalymozzarellával, amelyet nagyon szeretett, húsleves tésztával és krémkaramellával, a kedvenc desszertjével. A testvérek kissé aggódtak, mert nem evett, ezért trükköt találtak ki. Időnként elmondták Pio- atyának, hogy ezt az ételt a Pietrelcinából származó olajjal ízesítették. Vagy hogy a peperonata közvetlenül a falujából hozott zöldségekkel készült. Azt hitték, azért csábítják, mert mindig örömmel érezte gyermekkorának ízeit. Pio atya ekkor mosolygott, köszönetet mondott a testvéreknek, mondván, hogy a Pietrelcina termékei a legjobbak. De mindegy volt amúgy is alig evett és megállt ott.

*
- Pio atya felismerte, hogy egy ember pap-e, és hogy bizonyos tárgyak meg vannak-e áldva.
A hierognoszia jelenségei Padre Pio sok karizmája között voltak.
Egyik nap egy ,,Wales hercege" -be öltözött férfi és nyakában nyakkendő állt a sekrestyében, a többi férfival Padre Pio érkezésére várva. Pont az első sorban volt.
Amint meglátta, Padre Pio így szólt hozzá: "Tiszteletes úr," álruhában "jöttél, de nem szabad szégyenkeznetek, hogy meglátogatsz, legközelebb papként öltözve térj vissza.
Padre Pio egy nadrágban és pulóverben lévő fiatal férfinak mondta, hogy távozzon és térjen vissza San Domenico szokása szerint. Zavartan, zavarban a fiatalember mindenkinek bevallotta, hogy domonkos pap.

*
- Semmi sem akadályozza meg a nap felkelését, még a legsötétebb éjszakában sem. Mert az éjszaka fekete függönyén túl hajnal vár ránk.
Soha nem lesz késő új jobb világot keresni, ha elkötelezettséggel bátorságot és reményt fogunk össze.
Higgy és imádkozz, Melletted vagyok. Egy nagy ölelés. Pio atya
*
- Pio atya: Mária szívében biztonságban leszel &#8242;
Megkérdezték Pio atyát, miért ragaszkodott annyira ahhoz, hogy megadja a tiszteletet Mária makulátlan szívének. Azt válaszolta: &#8242;Mert ez az egyetlen hely a világon, ahova a sátán nem tette be a lábát, és soha nem fogja be tenni, hogy elvegye azokat a lelkeket, amelyek beléptek... és egy olyan ördögi jövőben, hogy az apokalipszis semmi összehasonlítható, állj ott belül és biztonságban leszel .
Javaslom, hogy most vigyázzon arra, hogyan tisztelje mindig az Isten Anyját és a mi Édesanyánkat.
Pio atya

*
- Gyóntatáskor mondta: Kerülje a tétlenséget és az ördögi beszédet. Pio atya
*
- Ma 96 éves korában a mennybe emelkedett Pio atya kedves barátja a híres ördögűző Cipriano de Meo . Egy szent pap. Éljen békében Jézussal!

- Jézus, add meg nekem az utolsó helyet Paradicsomban, és az első helyet a szeretettedben!"
Pio atya

- Aki hibátlanul belépett a világba, kérjük szerezze meg fiától azt a kegyelmet, hogy bűntudat nélkül hagyhassuk el ezt a világot. Pio atya

- Nincs messze a királyságod, engedd meg, hogy részt vegyünk a földi diadalmadban, hogy azután részt vegyünk a Mennyei Királyságodban. Add meg, hogy példánkkal és jó munkáinkkal nem tudjuk visszatartani a jótékonyságod kommunikációját. Időben birtokoljuk szívünket, hogy birtokoljuk őket az örökkévalóságban. Tarts meg minket a jogarod alatt, hogy se az élet, se a halál ne tudjon elválasztani Tőled. Hagyd, hogy az életünk rajzolódjon
Tőled a szeretet nagy húzatóiban, mely aztán kiterjed az emberiség felett, és minden pillanatban meghaljunk, hogy csak Érted éljünk és szívünkben tartsunk."
Pio atya

- Assisi Szent Ferenc legnagyobb csodája, hogy 700 évvel később a fiatalok még mindig ferencesek akarnak lenni". Pio atya

- Bocsáss meg mindenkinek keresztény jótékonysággal ". Pio atya




Forrás: Facebook - Szent Pio atya emlékoldal
 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
A félhomályban ő maga bocsátotta ki a fényt
  2020-12-01 20:21:37, kedd
 
  Pio atya fényképésze számos csoda tanúja volt
...... .........


Magyar kurír MEGSZENTELT ÉLET - 2020. október 14

Pio atya imái, találkozásai, tekintete, hétköznapi gesztusai elevenednek meg hivatalos fotósának képkockáin. Elia Stelluto fotóiból készült válogatást, négyszáz fényképet állítottak ki Pietrelcinától nem messze, Paupisiben, a Santa Maria del Bosco-templomban.
A fényképész a Vatikáni Rádió olasz adásában beszélt a szent életű kapucinus szerzetesről, akinek a fényképésze volt. ,,Pio atya olyan volt számomra, mint egy apa. Nekem ugyanis nem volt apukám" - mondta. Hétéves volt, amikor először találkoztak, a második világháború idején, 1942-ben. Elio az utcákon bóklászott, ennivalót keresett, és befogadták a San Giovanni Rotondó-i rendházba, ami az otthona lett: ,,Kulcsom volt a rendházhoz, akkor jöttem-mentem, amikor akartam." Pio atya egyik ministránsa lett. Vett egy kis fényképezőgépet, hogy azzal keresse meg a kenyerét. Mindenki más számára szigorúan tilos volt Pio atyát fotózni, de neki megengedte. Stelluto több ezer fotót készített, amelyeken feltárulnak a szent hétköznapjai, megmutatkozik lelkisége. A fotók bejárták egész Olaszországot és a világot, a tengerentúlra is eljutottak, Atlantától Bostonig. Ez az első kiállítás, amelyet egy ilyen kicsiny településen rendeznek meg.
Elia Stelluto elmondta, milyen bizalmatlanul állt Pio atya a fényképezőgéphez és főleg a vakuhoz, tájnyelvi szóval ,,mastrillu"-nak nevezte, ami egérfogót jelent. ,,Folyamatosan fotóztam, de ő nem szeretett pózolni, a meglepetésszerűen kattintott fotók sokkal jobbak lettek" - mondta el a fényképész. ,,Egy napon a mesterem, Federico Abresh, aki a felesége és a fia csodás gyógyulása után tért meg, ötezer lírát ígért nekem cserébe egy fotóért, amelyen Pio atya áldást ad. Nagyon jól jött az a pénz, elfogadtam az ajánlatot. Hajnalban keltem, mert Pio atya hajnali négykor mutatott be szentmisét. A templomban elkészítettem a fotót, de a vaku nagyon felidegesítette a szerzetest." A kép egy piros szegfűkkel díszített oltár előtt készült. Attól kezdve csak egy feltétellel fotózhatott: ha nem használja ,,az egérfogót". Stelluto elkeseredett: ,,Lehetetlen volt: a kolostor félhomályában, amelyet csak a gyertyák halvány fénye tört meg, hogyan lehet jó minőségű fényképeket készíteni? A sötétkamrában azonban minden alkalommal hihetetlenül meglepődtem: a fotók tökéletes megvilágításban jelentek meg! Ő maga bocsátotta ki a fényt! Ő volt a fényképész, nem én! Vannak ellenfények, amelyekben Pio atya arca hihetetlen megvilágításban látszik."
Hogy melyik a kedvenc fotója? Nem tud választani: ,,Nekem mindegyik szép, olyanok, mint a gyermekeim." Vannak olyan emlékei is, amelyeket a kamera nem örökített meg, hanem a szívében őrzi őket. Mint amikor mise után a sekrestyében megcsókolta a szent kesztyűtlen kezét, amelyen ott voltak a sebek. Vagy amikor 1947-ben megjelent a kolostorban egy nem sokkal korábban szentelt lengyel pap, és Pio atya azt mondta: ,,Ez a pap bíbort fog viselni, esélyes a pápaságra, és ő lesz az én védelmezőm." A fiatal pap Karol Wojtyła volt.
Raffaele Petenuzzo plébános kezdeményezésére jött létre a kiállítás Paupisi, egy hangulatos olasz városka templomában. A plébános elmondta: ,,Eliából mintha Pio atya szeretete áradna. Ez a kiállítás azt akarja megmutatni, hogy a szentnek, Isten barátainak lenni nem rendkívüli dolog. Amikor ezeket a fényképeket nézzük, látjuk Pio atya egyszerűségét: olyan ember, mint mi. Spontán arckifejezései minket is arra hívnak, térjünk vissza a hétköznapok egyszerűségéhez, legyünk emberségesek és bátrak a szeretetre."


Fordította: Thullner Zsuzsanna
Forrás és fotó: Vatican News
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Pio atya és szent Charber  
     2/32 oldal   Bejegyzések száma: 316 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 2308
  • e Hónap: 14984
  • e Év: 248731
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.