Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/19 oldal   Bejegyzések száma: 188 
Pudingos-túrós csiga
  2023-10-27 10:44:43, péntek
 
  Hozzávalók:

Tészta:

45 dkg liszt
2 dl tej (langyos)
8 dkg kristálycukor
5 dkg margarin (olvasztott)
1 cs élesztő
1 tojás
1 cs vaníliás cukor
csipet só

Töltelék:

25 dkg túró
3 dl tej
mazsola (ízlés szerint)
1 kisebb citrom lereszelt héja
1 cs vanília ízű főzős pudingpor
10 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor

Elkészítése:

Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral és kevés liszttel futtassuk fel.
A liszthez adjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a margarint, a tojást,
a maradék tejet, a csipet sót és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk
és begyúrjuk.

Konyharuhával letakarjuk és kb 1 órát pihentetjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, a
vaníliás cukrot és a pudingport, majd jó sűrű pudingot főzünk szokásos
módon. Ha elkészült félretesszük, de még melegen belekeverjük a
botmixerrel összepépesített túrót, a mazsolát és a lereszelt citrom héját.

A megkelt tésztát átgyúrjuk és egy sík, lisztezett felületen kb fél cm
vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk. A kihűlt töltelékkel egyenletesen
megkenjük, majd feltekerjük, mint a bejglit és kb 2 cm vastagságú
szeletekre felvágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe a csigákat egymás mellé rakosgatjuk
(ne szorosan) és előmelegített sütőben 180 fokon kb 15-20 percig sütjük.

Ha megsült és kihűlt, a tetejét megszórjuk porcukorral.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Banános zabpehelygolyó
  2023-10-20 11:08:55, péntek
 
  Hozzávalók

3 darab banán (érett)
3 bögre apró szemű zabpehely
10 dekagramm kókuszreszelék (+ a forgatáshoz)
3 evőkanál méz
1 evőkanál kakaópor
0.5 bögre tej
10 dekagramm étcsokoládé
4 dekagramm vaj

Elkészítés:

Készítsünk elő egy 2,5 decis bögrét.

A banánokat villával törjük össze, keverjük el a zabpehellyel, kókuszreszelékkel,
mézzel - ha nagyon sűrű, picit meg kell olvasztani - és a kakaóval, majd öntsük
rá a tejet, és hagyjuk picit állni, amíg a zabpehely megszívja magát.

Addig vízgőz felett olvasszuk meg a csokit, majd keverjük bele a vajat és a rum
aromát. Ha szép egynemű, akkor adjuk a zabpelyhes masszához, alaposan
vegyítsük össze, utána tegyük a hűtőbe 1-2 órára, amíg formázható nem lesz.

Ha túl lágynak érezzük, akkor utólag még pici kókuszreszelékkel lehet sűríteni,
de a hűtőben össze kell állnia. Ha összeállt, golyókat kell formázni belőle és
kókuszreszelékbe hempergetni. Napokig puha és szaftos marad.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Kossuth kifli
  2023-10-16 06:59:33, hétfő
 
  Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg liszt
10 dkg cukor
4 tojássárgája
20 dkg olvasztott margarin
só (csipet)
2 mokkáskanál szódabikarbóna
2 mokkáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
tej (éppen annyi hogy egy kicsit folyós tésztát kapjunk)
A tetejére:

25 dkg cukor
28 dkg darát dió
4 tojás fehérje
3 evőkanál víz
A tészta megkenéséhez:

sárgabarack lekvár





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Almás omlós süteméy
  2023-10-12 06:28:04, csütörtök
 
  Az alábbi a mennyiségből egy 35×30 cm-es tepsinyi almás
süteményt tudunk elkészíteni.

Hozzávalók:

500g liszt
200g 82%-os hideg vaj
3 tojás
100g porcukor
80g 20%-os tejszín
csipet só
1 kiskanál vanília kivonat
reszelt citromhéj

Töltelék hozzávalói:

2.5 kg alma
150-250g cukor
150g dió
fahéj

Elkészítési javaslat:

A tésztához minden hozzávalót kimértem, majd gyorsan összemorzsoltam,
amíg a vaj még hideg volt. A tésztát nem gyúrjuk sokáig, mert nem lesz
olyan jó az eredmény. Átlátszó fóliába csomagoltam és gyorsan hűtőbe
tettem egy órára. Minden puha tésztának időre van szüksége, hogy
pihenjen és lehűljön. Ha a tészta elsőre puhának és ragacsosnak tűnik,
a hűtőben hűtve megkeményedik benne a vaj és szilárdabb lesz.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Mákos almatorta
  2023-10-09 11:23:16, hétfő
 
  Torta hozzávalók:

20 dkg darált mák
2 teáskanál sütőpor
cukor ízlés szerint
1 citrom leve és lereszelt héja
3 db alma lereszelve
2 tojás
1/2 mk fahéj

Így készítsd:

Az egész tojásokat habosítsd fel, majd add hozzá a többi
alapanyagot, jól keverd össze.

Szilikon sütőformában 180 fokon 25-30 perc alatt süsd készre.

Egyszerű, laktató és isteni finom! Forrás: www.ripost.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Rizsfelfújt
  2023-10-08 08:33:42, vasárnap
 
  Alapanyagok:

8 dl tej,
2 dl víz,
1 db vanília,
20 dkg rizs,
5 db tojás,
5 dkg porcukor

A vanília rúdját kikaparjuk. Beletesszük a tejbe, elkeverjük.

A tejet egy kisebb lábosba öntjük, hozzáadjuk a vizet, beletesszük a kikapart vanília rúdját is. Beletesszük a rizst és kis lángon, időnként megkeverve puhára főzzük. Ha kész, letakarjuk, és hagyjuk, hogy még egy kicsit szívja magát. Hagyjuk, hogy kicsit hűljön is. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat hozzáadjuk a rizshez a porcukorral együtt, és jól elkeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és hozzáforgatjuk a sárgás rizshez, jól elkeverjük a masszát. Vajazott-lisztezett tepsibe öntjük, és 180 fokon 40 percig sütjük. Ha nagyon pirulna, letakarjuk alufóliával. Ha megsült, kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, és finom lekvárral tálaljuk.

Tipp: A tojások szétválasztásánál és elkeverésénél használj egy kis reszelt citromhéjat, így még ízesebb lesz majd az étel. Vicikó receptje szerint ehhez az ételhez érdemes kerekszemű rizst használni, valamint porcukor helyett barna cukorral dolgozni, ez egy kicsit jobban karamellizálja a desszertet, valamint tejfölt is tesz a felfújtba, ami még krémesebbé teszi a végeredményt.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Kefíres citromos kocka
  2023-10-01 08:09:50, vasárnap
 
  Hozzávalók

süti

4 darab tojás
25 dkg cukor
18 dkg kefir
1,6 dl olaj
50 dkg liszt
1 csipet só
1 csomag sütőpor
2 darab citrom reszelt héja
vaj a forma kikenéséhez

Máz:

10 dkg porcukor
1 ek citromlé

Elkészítés:

A tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd adjuk hozzá a kefirt és az olajat.

A lisztet a csipet sóval és sütőporral forgassuk egybe, majd keverjük csomó
mentesre a tojásos keverékkel.
Ezután a citrom reszelt héját és levét is dolgozzuk hozzá.

A masszát simítsuk sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe (24x39 cm-es).
Ezután toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük tűpróbáig (körülbelül
35-45 perc).

A süteményt hagyjuk kihűlni, közben a porcukorból és citromléből
keverjünk mázat, majd csorgassuk a felkockázott süteményre.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Házi krémes torta
  2023-09-16 05:48:43, szombat
 
  Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon felhasználás előtt
10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk.
A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük és két, egyenként kb. 20 cm kerek lapot
szúrunk ki.
A lapokat a sütőpapírral együtt egy sütőlemezre helyezzük, majd
az egyiket éles késsel nyolc egyenlő cikkre osztjuk. A két kört
villával megszurkáljuk, egy újabb sütőpapírt és nehezéket
helyezünk rá, majd készre sütjük.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Kihűlés után az egyik lapot a tortaformába helyezzük és a
tortagyűrűt köré zárjuk. A cikkekre vágott tésztalapot a
vágások mentén óvatosan szétválasztjuk.

Krém:
A Házi Krémes Krémport a tasakon lévő utasítás szerint elkészítjük.
A kész krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaformában lévő tésztán,
majd ráhelyezzük a felvágott tésztalapokat. A süteményt tálalásig
(minimum 1-2 órára) a hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A tortát porcukorral meghintve tálaljuk.
Tippek:
Ízlés szerint a krémhez egy kávéskanál Dr. Oetker Holland Kakaóport
keverhetünk.
A maradék tésztát margarinnal megkenve, megsütjük ropogósként
tálaljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Almás-diós kevert
  2023-07-28 11:16:55, péntek
 
  Hozzávalók:

2 alma
1 kk fahéj
maréknyi mazsola
1 citrom reszelt héja
fél citrom leve
10 dkg apróra vagdalt dió
1 dl olaj
1 dl tej
2 db tojás
6 ek cukor
1 cs vaníliás cukor
1 cs sütőpor
10 ek finomliszt

Elkészítése:

Az almát apró kockákra vágjuk, belekavarjuk a mazsolát, fahéjat,
citrom levét és héját.

A tojásokat fehéredésig keverjük a cukrokkal, olajjal, tejjel.
A liszthez hozzáadjuk a sütőport és a diót. Aztán már csak annyi
a dolgunk, hogy mindezt, vagyis az almás, a tojásos és a lisztes
keverékeinket összekeverjük és sütőpapírral bélelt kisebb tepsiben
180 fokra előmelegített sütőben, kb fél óra alatt megsütjük.

Gyors és nagyon finom édesség.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
Habos almás lepény
  2023-07-21 05:56:08, péntek
 
  Hozzávalók

A tészta hozzávalói
30 dkg finomliszt
15 dkg margarin
5 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
3 ek. tejföl
2 tojás sárgája
Töltelék

6-8 db közepes alma
ízlés szerint 1 cs. vaníliás cukor
1 kiskanál fahéj (elhagyható)
Ha teszel az almához durvára darált diót, még finomabb lesz!

A habhoz

6 tojás fehérje
30 dkg porcukor (6x5dkg)

A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Az almát lereszeljük és ízesítjük a vaníliás
cukorral és fahéjjal. A tésztához a margarint elmorzsoljuk a liszttel. Majd
hozzáadjuk a cukrokat, a tejfölt és a tojás sárgákat. Összegyúrjuk, cipóvá
formázzuk. Egy 36×26 cm tepsi alját kilisztezzük és belefektetjük a kinyújtott
tésztát. Erre rátesszük a lereszelt almát, egyenletesen elosztjuk a tésztán.
170 fokon alsó sütési módon nem teljesen készre sütjük, kb 40 percig.

A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá. Amikor a hab már kemény,
hozzáadjuk kanalanként a kimért porcukrot és továbbverjük. A lepényt
kivesszük és a kész habot rákanalazzuk a tetejére, szépen elsimítjuk
rajta és visszatesszük a sütőbe további kb 10-15 percre. Akkor jó,
amikor a hab teteje szép rózsaszínes kezd lenni. A tepsiben hagyjuk
kihűlni és kockákra szeletelve kínáljuk.





 
 
0 komment , kategória:  Sütemények  
     2/19 oldal   Bejegyzések száma: 188 
2021.03 2021. április 2021.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 10 db bejegyzés
e hónap: 37 db bejegyzés
e év: 1418 db bejegyzés
Összes: 34510 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 417
  • e Hét: 3229
  • e Hónap: 19910
  • e Év: 128554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.