Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
A változáshoz új gondolkodásmódra van szükség
  2014-11-08 09:02:38, szombat
 
  ,,Tudom, hogy már hallottatok róla, és meg is tanítottak titeket azokra az igazságokra, amelyek Jézusban öltöttek testet. Ennek megfelelően hagyjátok el a korábbi gonosz életmódotokat, és vessétek le a régi emberi természetet, amely már teljesen megromlott a saját rossz irányba vezető vágyai miatt. Teljesen újítsátok meg a gondolkozásotokat, és öltsétek fel az ,,új embert", akit Isten úgy teremtett, hogy őhozzá hasonlítson, igazságosságban és szentségben éljen." (Efezus 4:21-24)
Ahhoz, hogy az életedben változás történjen, új gondolkodásmódra van szükség. A hiányosságaid megváltoztatásához egy csatát kell megvívnod, ami szellemi harc. Ez a gondolataidban kezdődik, és a győzelem vagy a vereség is ott dől el.

Az Efézus 4:23 azt mondja, hogy ,,Teljesen újítsátok meg a gondolkozásotokat". Egészen addig nem fogsz megváltozni, amíg a gondolataid és a hozzáállásod nem változik. Éppen ezért nagyon fontos a napi csendesség. Az az idő, amit Isten szavának tudatos tanulmányozásával és imádkozással töltesz, szellemi megújulást hoz az elmédnek. Ha nem gyakorlod ezt, akkor nem lesz meg az erőd ahhoz, hogy meg tudj változni.

Tudod, hogy mi a teológiai megfelelője az ,,elme megújulása" kifejezésnek? A ,,megbánás", ami szó szerint azt jelenti, hogy megújítod az elmédet.

A ,,megbánás" egy görög eredetű szó, metanoia, aminek az a jelentése, hogy megváltoztatod a gondolkodásmódodat: haláltól az élet felé, bűntől a megbocsátás felé, bűntudattól a szabad tudat felé, pokoltól a menny felé, az én utamtól Isten útja felé fordulni. A legjelentősebb változás az életedben akkor van, amikor megbánod a bűneidet és a megbánásból a megbocsátás és a tudatod szabadsága felé fordulsz.

Meg kell tanulnod a hiányosságaiddal kapcsolatban újféle módon gondolkozni. A hiányosságok gyakran rosszul kezelt erősségek, ami már önmagában is egy újfajta gondolkodásmód. Valószínűleg még sosem gondoltál erre így, de ez a megbánás! Ez az elme megújulása. A hiányosságaid gyakran olyan Isten adta erősségek, amiket rosszul használsz.

Meg kell változtatnod a gondolkodásmódodat. A Filippi 2:5 azt mondja, hogy ,,Az a gondolkozásmód és törekvés uralkodjon hát bennetek is, amely a Krisztus Jézusban volt!".

Isten azt szeretné, ha megtanulnál úgy gondolkozni, ahogyan Jézus tette. Hogy teheted ezt? Hadd hangsúlyozzam még egyszer: ez egy döntés. Döntened kell, és azt kell mondanod, hogy ,,Uram, Jézus mit gondolna erről?". Minél jobban megtöltöd az elmédet Isten szavával, annál könnyebben megy majd ez.

Beszéljetek róla:

Hogyan fogják azok a bántó, vagy segítő gondolatok, amelyek megtöltik a gondolataidat, megváltoztatni a hiányosságaidat?
Milyen változásokat fogsz ma tenni a naptáradban, a kapcsolataidban vagy hozzáállásodban, ami meghatározza majd a szellemi megújulásodat?

(Daily Hope by Rick Warren, 2014.11.01.) Napi remény
Link

Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Példázat a juhnyájról és a pásztorról
  2014-01-15 16:40:55, szerda
 
  Link

,,Igazán mondom nektek: aki nem a kapun megy be a juhakolba, hanem máshol hatol be, az tolvaj és rabló. A nyáj pásztora a kapun megy be, és előtte az őr kinyitja a kaput.

A juhok hallgatnak a pásztoruk hangjára, ő pedig a nevükön szólítja a saját juhait, és kivezeti őket az akolból. Miután minden juhot kivezetett, az élükre áll, előttük megy, és a juhok követik, mert jól ismerik a hangját. Idegen után nem mennek, hanem elfutnak tőle, mert nem ismerik a hangját."

Ezt a példázatot mondta Jézus a Júdea bélieknek, de azok nem értették meg, miről beszélt.

Jézus, a jó pásztor

Jézus így folytatta: ,,Igazán mondom nektek: én vagyok a kapu a juhok számára. Akik előttem jöttek, mind tolvajok és rablók voltak, de a juhok nem hallgattak rájuk.

Igen, én vagyok a kapu, ezért aki rajtam keresztül megy be, az biztonságban lesz, szabadon járhat ki és be, és jó legelőt talál. A tolvaj azért jön, hogy lopjon, gyilkoljon és pusztítson. Ezzel szemben én azért jöttem, hogy életet adjak, mégpedig teljes és túláradóan bőséges életet!

Én vagyok a Jó Pásztor, aki a saját életét adja a juhokért. A bérért dolgozó szolga nem gazdája a juhoknak, de nem is a pásztoruk. Ezért, amikor látja, hogy jön a farkas, magára hagyja a nyájat, és elmenekül. Azután a farkas elragadja a juhokat, és szétkergeti a nyájat.

A béres azért fut el, mert csak a fizetésért dolgozik, és valójában nem törődik a juhokkal.

Én vagyok a Jó Pásztor, és gondot viselek a juhaimra. Ismerem őket, ahogyan az Atya ismer engem. Juhaim is ismernek engem, ahogyan én ismerem az Atyát. Az életemet adom a juhokért.

Más juhaim is vannak, akik nem ebből az akolból valók. Őket is elő kell vezetnem majd, és hallgatni is fognak a szavamra. Így végül majd egyetlen nyáj lesz belőlük, az élükön egyetlen pásztorral.

Azért szeret engem az Atya, mert odaadom az életemet, hogy azután újra visszakapjam. Senki nem veheti el tőlem: önként adom oda, azután majd újra visszaveszem. Jogom van arra, hogy odaadjam, és arra is, hogy visszavegyem. Ezt a parancsot kaptam Atyámtól."

János 10 : 1-18.
Link Link

 
 
1 komment , kategória:  Billy Graham  
Reménység Fesztivál 2012 :) Isten szeret engem
  2012-06-04 15:40:48, hétfő
 
  "Drága Istenem, bűnös ember vagyok!

Bánom az én bűneimet! Bocsáss meg nekem!

Segíts, hogy hátat fordítsak a bűneimnek!

Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te fiad!

Krisztusra bízom magam, mint az én Megváltómra!

Követni akarom Őt, mint az én Uramat, ezután minden nap!

Jézus nevében imádkozom! ÁMEN!!"





Isten szeret Téged!

Meg akar bocsátani neked! DE NEKED AKARNOD KELL!

Nem erőlteti Rád magát. Kínálja... neked kell elfogadni.

A bűneid felvitte a keresztre.

Meghalt a Te bűneidért. Feltámadt, és él. Mehetsz hozzá!

Ha akarod, az Isten meg fogja bocsátani minden bűnödet.

Elveszi a szégyent, és új életet ad neked!


Ha elmondtad ezt az imádságot, szeretném, ha bizonyos lennél benne:

A BŰNEID MEGBOCSÁTTATTAK! Semmi nem maradt utána!

Teljesen eltöröltettek. - volt egy titkárnőm, aki először dolgozott számítógépekkel. Hallottam, hogy beszél a géphez. Odamentem. Azt mondta: egész nap dolgoztam a leveleken, de a végén rossz gombot nyomtam. Teljesen kitörlődött. Nem tudtam visszahozni - nos ez történik, amikor így megvalljuk a bűneinket őszintén Istenhez! Kitörli.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Golyóálló hit * Franklin Graham
  2012-06-03 13:46:30, vasárnap
 
  Ahogy meglátta Budapest fényeit a repülőgépről, Franklin Graham azért imádkozott, hogy Isten áldja meg a magyar fővárost. Az igehirdető a Parókia portálnak adott exkluzív interjúban arról is mesélt, miért lépett világhírű édesapja nyomdokaiba, mi köze a keresztyéneknek a politikához, és hogyan vezetett az útja nemrégiben egy polgárháborús övezetbe.

Link

A lélek fesztiválja Link

Százezren voltak jelen a rendszerváltás nyarán a Népstadionban Billy Graham evangelizációs összejövetelén. Mától három estén az akkori hallgatóság gyermekei és unokái a világhírű evangélista fiát, Franklin Grahamet hallgathatják meg, aki újra elhozta a reménység üzenetét Magyarországra.
 
 
0 komment , kategória:  Billy Graham  
Reménység Fesztivál Dala
  2012-06-01 10:11:13, péntek
 
 

Reménység Fesztivál Link

"Drága Isten, bűnös vagyok!

De hátat akarok fordítani a bűneimnek. Hiszem, hogy Ő megbocsátotta azokat!
Hiszem, hogy Jézus Krisztus a Te fiad, és be akarom hívni őt az életembe!
Akarom, hogy Úr legyen! Követni akarom! Jézus nevében imádkozom ezt!

ÁMEN!"

A reményem Link

Mint egy koldus az úton fekve, olyan voltam nélküled.
Mint egy harcos, aki csatát vesztett, olyan voltam nélküled.

Hol lennék, ha nem szólítasz meg?

Ez a jó hír a reményem.
Ez a jó hír a menedékem.
Ez a jó hír, hogy Jézus meghalt értem,
És az Isten gyermeke lettem.
Ez a reményem.

Mint egy árva szülő nélkül, olyan voltam nélküled.
Mint egy hangszer zenész nélkül, olyan voltam nélküled.

Hol lennék, ha nem szólítasz meg?

Ez a jó hír a reményem.
Ez a jó hír a menedékem.
Ez a jó hír, hogy Jézus meghalt értem,
És az Isten gyermeke lettem.
Ez a reményem.

Mert minden bűnt magára vett,
Mikor helyettünk szenvedett.
Meghalt értünk, és életet
Szerzett nekünk, mert vére lett
A megváltásunkért az ár.
Míg sírjáról letört a zár,
Új életbe emelt át minket.

Szerző: Dobner Illés (feat. Kormos Márk)
 
 
1 komment , kategória:  Billy Graham  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2021.06 2021. Július 2021.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 31 db bejegyzés
e év: 401 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 735
  • e Hét: 2504
  • e Hónap: 10211
  • e Év: 59776
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.