|
2/20 oldal
|
Bejegyzések száma: 192
|
|
|
|
2018-06-20 23:43:36, szerda
|
|
|
Mirza zöldbabfőzeléke
Hozzávalók:
1 kg zsenge zöldbab
fél paprika
fél paradicsom
fél hagyma
kb. 6 gerezd fokhagyma
só
egész bors
őrölt bors
ételízesítő
só
2 dl tejföl
4-5 evőkanál liszt
2+3 evőkanál olaj
2-3 teáskanál pirospaprika
víz
1 csokor petrezselyem
Elkészítés: A zöldbabot megmossuk, a végeit levágjuk, majd 4-5 szálat összefogva ujjnyi vastagra vágjuk. 2 evőkanál olajat melegítünk egy lábasban, beleteszünk 3 félbevágott fokhagymát, és gyorsan, óvatosan átforgatjuk (fél perc alatt), hogy kijöjjön az illata. (Pirítani tilos, mert keserű lesz!) Rátesszük a paradicsomot, a paprikát és a nagyobb szeletekre vágott hagymát, majd jól átforgatjuk őket 1-2 perc alatt. Ezután rátesszük a zöldbabot, és annyi vizet, ami éppen csak ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, és fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Lehúzzuk a tűzről, és külön, egy kis lábasban elkészítjük a rántást: 3 evőkanál olajat összekeverünk 4-5 evőkanál liszttel (ha esetleg túl sűrű, még egy kis olajat adhatunk hozzá), és addig kevergetjük, amíg felhabosodik. Lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverünk 3 gerezd áttört fokhagymát. Visszatesszük az edényt a tűzre, és fél perc alatt gyorsan átforgatjuk. Ismét lehúzzuk a kislábast a tűzről, és rátesszük a 2-3 teáskanál pirospaprikát. Megint visszatesszük a tűzre, és ráöntünk annyi vizet, amitől sűrű, de csomómentes rántást kapunk. Hozzákeverjük a tejfölt, és simára keverjük., majd hozzáadjuk az egészet a zöldségekhez. Megszórjuk ételízesítővel, borssal, és ha az egész átmelegedett, az apróra vágott petrezselyemmel.
Morzsálós Mirza
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-06-18 23:51:09, hétfő
|
|
|
Mediterrán lecsó II.
Hozzávalók
2 fej közepes vagy nagyobb vöröshagyma
2 nagyobb szép, fényes, érett padlizsán
8 darab közepes paradicsom (kemény)
8 db kisebb vagy közepes TV paprika
1 db kápia paprika
3-4 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só
ételízesítő
bors
bazsalikomlevél
petrezselyemzöld
1 kanál méz
Elkészítés: Ugyanúgy készül, mint a hagyományos lecsó, csak ebbe padlizsán és fokhagyma, na és persze bazsalikom és olívaolaj is kerül.
A felaprított hagymát kevés olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom az aprított fokhagymát, majd a darabolt TV paprikát és kápia paprikát. Ha kicsit összeesett, hozzáadom a felkockázott padlizsánt és paradicsomot, ha szükséges, pici vizet öntök alá, sózom.
Amikor a zöldségek megpárolódtak, összesültek, fűszerezem borssal és pici mézzel, majd hozzáadom a felaprított petrezselymet és bazsalikomot.
Megjegyzés
A lényeg, hogy itt nem csak az ízekről, de a színekről is szól ez az étel. Szemnek és ízlelőbimbóknak egyaránt kellemes.
ambroziandi
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-06-05 23:37:22, kedd
|
|
|
Zöldbabfőzelék (gluténmentes, laktózmentes)
Hozzávalók
1 fej vöröshagyma
növényi olaj
só
1 gerezd fokhagyma
1/2 db paprika
1/2 db paradicsom
pirospaprika
45 dkg zöldbab
őrölt bors
1 kis doboz tejföl (lm)
3 ek gluténmentes zabpehelyliszt
1/2 csokor petrezselyem
1 ek zabpehely (gm)
citromlé
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Megsózzuk, és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Beledobjuk a paprikát és a paradicsomot, majd megszórjuk pirospaprikával.
Összekeverjük, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Megsózzuk, megborsozzuk, és felöntjük 5 dl vízzel. Lefedve puhára főzzük, majd kivesszük belőle a paprikát és a paradicsomot.
A tejfölhöz hozzáadjuk a zabpehelylisztet, és csomómentesre keverjük, majd hőkiegyenlítés (néhány kanállal hozzákeverjünk a forró főzőléből) után a főzelékhez adjuk.
Megszórjuk vágott petrezselyemmel és a zabpehellyel, végül pár csepp citromlével savanyítjuk.
Íme a recept videón Link
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-06-04 23:35:11, hétfő
|
|
|
Cukkinis lecsó kecskesajttal Németh Ádámtól
Hozzávalók
1 kg zöldpaprika
50 dkg vöröshagyma
1 dl étolaj
3 gerezd fokhagyma
1 db daraboltparadicsom-konzerv
1 tk füstölt pirospaprika
1 tk pirospaprika
5 dkg lágy kecskesajt
1 db kisebb cukkini
1 db hegyes erős paprika
1 ek barna cukor
1/2 dl olívaolaj
1 ek vaj
só
bors
Elkészítés
A hagymát, és a paprikát kevés olajon jól lepirítjuk a barnacukorral.Ha szeretjük csípősen, egy hegyes erős paprikát is aprítsunk a paprika mellé.
Ha szépen megbarnult, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kétféle pirospaprikát.
A hámozottparadicsom-konzervet hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk.Visszatesszük főni, de csak addig,hogy a paprika roppanós maradjon. Ha kell, egy pici vizet öntünk rá, hogy szaftos maradjon.
Egy kis lábasban egy nagy marék bulgurt pár csepp olajon megpirítunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 5-6 perc alatt puhára főzzük.
Egy fél cukkinit nagyon apró kockára vágunk. Ha kész a lecsó, a cukkinit és gerslit a vajjal együtt belekeverjük, és lefedve, 5 percre félretesszük pihenni.
Ha megpuhult a gersli, tányérba halmozzuk, lágy kecskesajtot morzsolunk rá és pár csepp oliva olajjal meglocsoljuk.
Nézd meg az elkészítését videón: Link
Forrás: Mindmegette.hu |
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-05-23 23:58:00, szerda
|
|
|
Majorannás burgonyafőzelék (lisztmentes)
Hozzávalók
1,2 kg burgonya
7,5 dl víz
2 db babérlevél
só
kb 1 tk szárított majoránna
1,5 dl tejföl (12%-os)
Elkészítés
A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk. A babérlevéllel együtt, sós vízben megfőzzük. Ha megpuhult a krumpli a babérlevelet kivesszük belőle. A burgonya felét egy tálba rakjuk és félretesszük.
A maradék krumplit megszórjuk majorannával, hozzáadjuk a tejfölt és felforraljuk, aztán botmixerrel pürésítjük. Végül beleöntjük a félretett megfőtt burgonyát.
Frissen vágott petrezselymet adhatunk hozzá, és néhány csepp ecettel ízesítheti az, aki savanykásan szereti.
ÍME A RECEPT VIDEÓN!Link
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-05-21 01:06:07, hétfő
|
|
|
Lecsó virslivel és bulgurral
Hozzávalók:
1 kg lecsó paprika (ha lehet, akkor színes)
60 dkg paradicsom
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 pár virsli
12,5 dkg bulgur
olívaolaj
só
tört bors
Elkészítés: 1. Tisztítsuk meg a zöldségeket: a paprika magházát és a paradicsom kacs részét távolítsuk el, majd szeljük kockákra a hagymával együtt.
2. Kevés olajon csipet sóval, borssal pároljuk üvegesre a hagymát, majd tegyük rá a paradicsomot, és fedő alatt főzzük, amíg levet ereszt.
3. Tegyük fel a bulgurt kétszeres mennyiségű vízzel főni, kevés sóval kis lángon főzzük, amíg elfő a víz és megpuhul a gabona.
4. Ha a paradicsom kieresztette a levét, tegyük bele a paprikát, és főzzük puhára.
5. Karikázzuk fel a virslit, és ha a paprika megpuhult, tegyük a lecsóhoz, főzzük össze. A bulgurral tálaljuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-05-14 23:48:24, hétfő
|
|
|
Tökös lecsó
Hozzávalók
3 ek olaj
1 db vöröshagyma
1 db lilahagyma
20 dkg tök (luffa)
só
cukor
1 kg lecsópaprika
2 db paradicsom
1-2 ek édes csiliszósz
25 dkg tortellini
sajt
Elkészítés
A zöldségeket megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a kétféle hagymát és a tököt, és enyhén megsózzuk. Egy kevés cukor hozzáadásával üvegesre pároljuk.
Kisebb adagokban hozzáadjuk a paprikát, majd lefedve kb. 10 percig főzzük. Hozzáadjuk a paradicsomot és a csiliszószt, és további kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Tálaláskor megszórjuk reszelt sajttal, lecsóval körítve kínáljuk.
Megjegyzés
Díszíthetjük paradicsommal, luffatök-karikákkal és cukkinivirággal. Zsenge luffatököt tölthetjük, ránthatjuk, vagy a cukkini pótlására használhatjuk.
buksz39
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-04-27 23:40:40, péntek
|
|
|
Enyhén csípős csilis bab
Hozzávalók
1 kg marhahús
2 db kaliforniai paprika
3 db hagyma
3 gerezd fokhagyma
olaj
1 ek paradicsompüré
1 db csilipaprika
1 l paradicsomlé
1 kis doboz csemegekukorica
1 kis doboz vörös bab
só
bors
Elkészítés
A lehártyázott, megmosott és leszárított marhahúst vékony, rövid csíkokra metéljük. A megmosott és kicsumázott paprikát, valamint a meghámozott hagymát és fokhagymát apróra kockázzuk.
Lábosban kevés olajat hevítünk, és a hagymákat sárgára pirítjuk. Hozzáadjuk a marhahúst, és rövid ideig együtt pirítjuk. Ezután gyenge tűzön a saját levében puhára pároljuk 15-20 perc alatt. Közben szükség szerint kevés vizet öntünk alá. A paradicsompürével együtt hozzáadjuk a megmosott és felkarikázott csilipaprikát, majd felöntjük a paradicsomlével és felforraljuk.
A lecsepegtetett kukorica- és babkonzervet, valamint a felkockázott kaliforniai paprikát a raguhoz adjuk és összemelegítjük. Végül megsózzuk, megborsozzuk.
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-04-18 23:37:20, szerda
|
|
|
Shakshuka csípősen (arab lecsó)
Hozzávalók
4 dkg szalonna
1/2 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek paradicsompüré
1/2 tk rózsapaprika
3/4 tk só
1 tk bors
1 tk csilipehely
80 dkg hámozott paradicsom (konzerv)
20 dkg sült paprika (üveges)
6 db tojás
1/2 csokor koriander vagy petrezselyem
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A szalonnát és a megtisztított hagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát finomra vágjuk.
Közepes tűzön felforrósítunk egy sütőbe rakható serpenyőt vagy tűzálló tálat, és beletesszük a szalonnát. Amint elkezd kiolvadni, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre pároljuk, miközben a szalonna ropogósra sül. A fokhagymával együtt sütjük további kb. 1 percig, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, rózsapaprikával, sóval, borssal, csilipehellyel fűszerezzük. Jól átkeverve összeforraljuk kb. 1 perc alatt, majd hozzáadjuk a konzervdobozban fakanállal durvára darabolt hámozott paradicsomot, és egyet forralunk rajta. Végül hozzákeverjük a sült paprikát, és közepes tűzön hagyjuk kissé besűrűsödni.
A lecsószerű keverékbe evőkanállal négy mélyedést készítünk, és óvatosan beleütjük a tojásokat. A serpenyőt vagy a tűzálló tálat az előmelegített sütőbe toljuk, és hagyjuk, hogy a tojásfehérje megszilárduljon 7-10 perc alatt.
Ezután kivesszük az ételt a sütőből, és megszórjuk a leöblített koriander vagy petrezselyem lecsipkedett, durvára aprított leveleivel.
ÍGY KÉSZÜL A LEGFINOMABB SHAKSHUKA, A KÖZEL-KELETI LECSÓ - VIDEÓRECEPT!Link
PATAKY KRISZTINA
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2018-04-07 23:57:58, szombat
|
|
|
Lecsó nokedlivel
Hozzávalók:
1 kg zöldpaprika - kicsumázva ízlés szerint darabolva
1 db csípős zöldpaprika - darabolva
3 db paradicsom - lehéjazva, darabokra vágva
2 nagyobb vöröshagyma 0,5-1 cm-es karikákra vágva
2-3 gerezd fokhagyma - átnyomva
1 doboz paradicsompüré /140gr/
1 csapott evőkanál cukor
1-2 kávéskanál cukor
őrölt pirospaprika
10-15 dkg füstölt szalonna - kockára vágva
2 nagyobb szál füstölt lecsókolbász
A nokedlihez:
3 db tojás
a hozzá megfelelő mennyiségű liszt /ki milyen állagút szeret/
Elkészítés: A szalonnát kiolvasztjuk, kiszedjük, a zsírjában a karikára vágott hagymát elkezdjük dinsztelni, de ressnek, életesnek kell maradnia, mert még tovább fogjuk főzni. Rádobjuk a darabolt paprikát, és tovább dinszteljük, 3-4 perc múlva megszórjuk az őrölt pirospaprikával, ízlés szerint lehet csípős is. Most tesszük bele még a csípős paprikát is és a szalonnadarabkákat. Nem soká levet is fog ereszteni.
Meglátásunk szerint tovább pároljuk, és úgy 1,5 dl vízzel felengedjük, amikor látszik, hogy puhul a paprika, beletesszük a darabolt paradicsomot és a pürét. Most fogjuk sózni, borsozni, és hozzáadjuk a cukrot is. Rotyogtatjuk, kóstoljuk, és ha kell, tovább fűszerezzük ízlésünk szerint. A paradicsomot azért adjuk ilyenkor hozzá, mert a sava visszafogja a további puhulásban.
Amikor majdnem kész, akkor tesszük bele a karikára vágott lecsókolbászt is.
Kevésbé gyakorlottak:
-külön félig megfőzik a 3 tojásból a nokedlit, és lemosás nélkül átteszik a lecsóba, és összefőzik.
A gyakorlottak:
Állandó keverés közben beleszaggathatják a nokedlit, és összefőzik.
A nokedlivel összefőzött lecsó, lehet, hogy kissé levesesnek tűnhet, fedő alatt 3-4 perc alatt kellemes állagúvá válik, és lehet tálalni.
Megjegyzés
Nálunk ezt hívják lecsónak, lehet hogy az igazi nem így készül. A furcsasága még az, hogy sokszor tejföllel és még több nokedlivel szeretik. Néha rizzsel is készítem - együtt főzve, de az nem annyira menő.
simonani
Forrás: Mindmegette.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek-főzelékek, lecsók, |
|
|
|
|
|
2/20 oldal
|
Bejegyzések száma: 192
|
|
|
|
2021. Augusztus
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
32631 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1199)
- Belső kör (5)
- Család (0)
- Munka (0)
- Haverok (0)
- Iskola (0)
- Advent,Karácsony, Újév, Húsvét (1166)
- Áldások, imák, Istenes versek (347)
- Állatok (44)
- Angelisz Irini (80)
- Angyal,Isten vers,videó,idézet (132)
- Angyali üzenet Pusztai Orsitól (892)
- Angyali üzenetek (1041)
- Angyali üzenetek 2 (4)
- Angyalok, angyalos történetek (140)
- Anyák napja (35)
- Anyák napja (167)
- Ara Rauch írásai, versei (20)
- Aranyosi Ervin versei (30)
- Athéna görögországi élményei (2)
- Athéna versei, gondolatai (32)
- Atya, Jézus és Mária üzenetei (20)
- Az Élet Kiskönyve (19)
- Bagi László /Hezekiah versei (20)
- Bálint gazda (5)
- Barátság (272)
- Benmar - Szabó Balázs versei (20)
- Blogtársaktól kaptam 1 (134)
- Blogtársaktól kaptam 2 (41)
- Bodré Anikó versei (8)
- Bölcsességek - gondolatok (69)
- Ch-ás szerzők versei (37)
- Csabai Lajos versei (15)
- Egészség (590)
- Égi jelenségek, érdekességek (3)
- Égi üzenetek (24)
- Egyéb ünnepek, jeles napok (870)
- Ehető virágok és receptek (21)
- Emlékezés (82)
- Ezoterikus (284)
- Fényörvény: üzenetek-tanítások (31)
- Filmek (17)
- Francoise versei (12)
- Fullos szerzők versei, írásai (124)
- Gitka(Szomorúfűz) (11)
- Gyógyító kövek, kristályok (50)
- Haiku, Zen versek (52)
- Hetet (414)
- Heti útravaló - Müller Péter (339)
- Hétvégét (393)
- Hónapok, hónapokról versek (1248)
- Horoszkópok (19)
- Humoros, vicces (21)
- Idézetek (948)
- Írások (310)
- Jó éjszakát! (809)
- Jó reggelt! (7)
- Jókívánság (40)
- Kamarás Klára versei (50)
- Kedvenc énekesek (12)
- Kellemes délutánt! (11)
- Komáromi János (Koma) versei (74)
- Kormányos Sándor versei (15)
- Krancz Béla versei (9)
- Kryon (55)
- Kun Magdolna versei (23)
- Könyvek (38)
- Lengyel Jolán versei (13)
- Másik világ, Hathorok üzenetei (6)
- Meditációk (38)
- Nagy Krisztina, Krancz Béla (27)
- Nemzeti ünnep (161)
- Pps-ek (3)
- Puskás Kolozsvári F. versei (2)
- Receptek - befőzés, mélyhűtés (74)
- Receptek - görög és balkáni (13)
- Receptek - savanyúság eltevése (20)
- Receptek, írások - vegyes (792)
- Receptek-főzelékek, lecsók, (192)
- Receptek-halas (184)
- Receptek-húsmentes ételek (1202)
- Receptek-húsos (1394)
- Receptek-ital,szörp,gyümölcs (129)
- Receptek-levesek (1399)
- Receptek-menük (388)
- Receptek-sütemények-desszertek (1309)
- Receptek-tésztafélék,szendvics (1048)
- Receptek:saláta,hidegtál,egyéb (514)
- Reiki (5)
- Saját készítésű videók (88)
- Seherezádé (152)
- Seneca (32)
- Szapphó (47)
- Szép estét! (154)
- Szép képek (34)
- Szép napot, vasárnapot! (142)
- Szerelem, boldogság (926)
- Szeretet (404)
- Szeretet írások (220)
- Szily Nóra riportjai (121)
- Táltos témák (24)
- Táncok története (24)
- Tanítások-Üzenetek-Írások (195)
- Tatiosz (280)
- Tokaji Márton versei (52)
- Tóth Juli versei (36)
- Tóth Tiborné-Hajnalka versei (3)
- Vegyes receptek (22)
- Vén Muskétás versek, írások (474)
- Vénusz Kódex (12)
- Versek (3006)
- Versek videókon (6)
- Versek, képek reggeltől-estig (121)
- Versek, képek tavasztól-télig (1079)
- Verses képeslapok (779)
- Videók (279)
- Virágok, gyümölcsök, termések (569)
- Virágos versek, idézetek (370)
- Vujity Tvrtko írásai (11)
- Üdvözlés, köszöntés,köszönés (760)
- Zene,-dalszövegek videókkal is (294)
|
|
|
|
- Ma: 663
- e Hét: 1471
- e Hónap: 15376
- e Év: 145083
|
|
|