|
2/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 68
|
|
|
|
2017-04-06 13:27:45, csütörtök
|
|
|
Töltött gomba
Töltött gomba
Előételnek, körettel főételnek, könnyű vacsorának egyaránt kiváló!
Nehézségi fok: könnyű
Időszükséglet: 30-40 perc
A recept hozzávalói (4 adag):
16 db nagyobb gomba
10 dkg vöröshagyma
2 dkg margarin 50 % zsírtartalmú
1 csomag petrezselyem zöld
1 evőkanál olaj
15 dkg félzsíros sajt reszelve
1,5 dl tejföl 12 %-os
őrölt bors
konyhasó
A recept elkészítése:
A megtisztított gombáknak vágjuk le a szárát, és a belsejét vájjuk ki. A kivájt részt, és a szárat vágjuk apróra. Vágjuk apróra a vöröshagymát is, és a margarinban pároljuk meg. Adjuk hozzá a gombavagdalékot, és az apróra vágott petrezselyem zöldet. Ízesítsük sóval, borssal, és pirítsuk addig, míg a leve el nem párolog. A gombák belsejét töltsük meg vele, és rakjuk olajjal megkent tűzálló tálba. A reszelt sajtot halmozzuk a gombák tetejére, locsoljuk meg kevés tejföllel, és előmelegített sütőben süssük addig, míg a sajt kissé megpirul. Fogyasztható köretként bundázott húsokhoz, vagy hústalan menübe feltétként (feltétnek fél adag is elég).
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2017-01-13 12:20:24, péntek
|
|
|
Itt a farsangi időszak vége, a fánksütés ideje. A hagyományos szalagos fánk mellett ezt a tepsiben sült változatot is kipróbálhatjuk.
Hozzávalók
A tésztához
50 dkg liszt
3 dkg friss élesztő
2,8-3 dl tej
7 dkg cukor
5 dkg vaj
½ kávéskanál só
2 tojássárgája
A töltelékhez
sárgabaracklekvár
A tetejére
porcukor
Az élesztőt 1 dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel tésztát dagasztunk. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, kicsit átgyúrjuk, majd újra kelesztjük.
Ezután lisztezett munkafelületre borítjuk, 1,5-2 cm vastagságúra nyújtjuk és nagyobb méretű, kerek kiszúróval fánkokat szaggatunk belőle.
A fánkokat sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, és konyharuhával letakarva 20-25 percig pihentetjük.
A sütőt 190 fokra melegítjük. A tésztakorongok közepébe egy kisebb méretű pohár talpának segítségével mélyedést nyomunk, és az így kialakított lyukakba egy-egy teáskanál sárgabaracklekvárt teszünk.
Sütőbe toljuk, és addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul.
A sütőből kivéve öt percre befedjük őket egy konyharuhával, majd porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2016-12-29 12:39:53, csütörtök
|
|
|
Extra gyors sajtos rúd recept
Kategória:
Nassok, sós finomságok
Hozzávalók:
50 dk liszt
25 dk margarin
20 dk reszelt sajt
2 tk só
2 dl tej
1 db tojás
szezám mag v. füstölt sajt
Elkészítés:
50 dkg lisztet morzsolj össze 25 dkg margarinnal, adj hozzá 20 dkg reszelt trappista sajtot, 2 tk sót és 2 dl tejet. Gyúrd össze, nyújtható állagú tésztát kapsz (amennyiben túl ragacsos, akkor kis lisztet adj hozzá). Lisztezett deszkára borítsd, és kb. fél cm-es vastagságúra nyújtsd. 1 tojást verj fel, majd kend meg vele a tésztát. Ezután szórd meg szezámmaggal (vagy akár füstölt sajttal, stb.). Derelye- vagy pizzavágóval kb. 1 cm x 8 cm-es csíkokra vágd. Sütőpapírral bélelt tepsibe tedd (ne túl közel egymáshoz, mert megnőnek), előmelegített sütőben addig süsd, amíg aranybarna nem lesz a teteje (kb. 15 perc, 180 fok, légkeverés).
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2016-08-11 13:09:44, csütörtök
|
|
|
Borsós raguleves-csurgatott tésztával. recept Kedvelt receptek
Fogás: leves, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 45 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 4 főre
» 20 dkg tisztított zöldborsó
» 10 dkg sárgarépa
» 1 szál póréhagyma
» 30 dkg sertéscomb
» 3 evőkanál olaj
» 1 dkg liszt
» 1 mokkáskanál fűszerpaprika
» 1 evőkanál vágott petrezselyem
» A levesbetéthez:
» 1 tojás
» 4 dkg liszt
Elkészítés:
A borsót kifejtjük, megmossuk. A répát meghámozzuk, megmossuk, felszeleteljük. A pórét megmossuk, karikákra vágjuk. A húst megmossuk, leszárítjuk, és apró kockákra vágjuk.
Felforrósítjuk az olajat, és fehéredésig pirítjuk rajta a húst. Akkor sózzuk, és kevés víz hozzáadásával, lefedve, lassan pároljuk.
Amikor már majdnem puha a hús, megszórjuk a liszttel, elkeverjük, kicsit pirítjuk, majd a fűszerpaprikát is belekeverjük, és kb. 1 l vizet öntünk hozzá. Felforraljuk.
Amikor forr, beletesszük a répát, majd 10 perc múlva a borsót és a pórét is. Sózzuk, borsozzuk, és a petrezselymet is beleszórjuk. Puhára főzzük.
A tésztához a tojást kikeverjük a liszttel, sóval és annyi vízzel, hogy csurgatható legyen. Amikor már a hús és a zöldségek is puhák, a tésztát belecsurgatjuk a levesbe. Kíméletesen összeforraljuk (kb. 2 perc) és tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2016-05-29 14:17:08, vasárnap
|
|
|
Zöldborsófőzelék
Hozzávalók 4 személyre:
70 dkg zöldborsó
1,5 l víz
1 dl tej
1 hagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
3 evőkanál liszt
2 dl étolaj
2 kávéskanál pirospaprika
3 csipet só
Elkészítés ideje:
Előkészítés: 10 perc, főzési idő: 25 perc
Elkészítés:
A borsót a sóval és az apróra vágott fokhagymával tedd fel főni. Annyi vizet adj hozzá, amennyi épp ellepi. Közepes lángon forrald fel, majd alacsonyon főzd további 20 percig, míg a borsó puha nem lesz. Közben készítsd el a rántást, először pirítsd meg hozzá egy evőkanálnyi olajon a felkockázott hagymát. Ha a színe már üvegesből barnássá vált, add hozzá a lisztet és a pirospaprikát, és öntsd fel a maradék olajjal. Dolgozd csomómentesre, aztán csorgasd a főzelékhez. Kevergesd tovább lassú tűzön, míg be nem sűrűsödik, közben adagold hozzá a tejet és az apróra vágott petrezselymet, és főzd még két percig.
Feltétnek használd fel az előző napi húsmaradékot, pörköltet, vagy süss hozzá tükörtojást. Csíkokra szelt sült baconnel is isteni.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2016-05-11 13:53:31, szerda
|
|
|
Gyümölcstorta
Gyümölcstorta
Klasszikus piskóta alap pudinggal és gyümölccsel kombinálva olyan alkalmakra, amikor tényleg valami finomat ennénk!
Nehézségi fok: közepes
Időszükséglet: 60 perc
A recept hozzávalói (8 adag):
2 db tojás
100 + 40 g eritritol
0,7 dl olaj
5,7 dl tej
150 g zéró-6-lisztkeverék
1 evőkanál kakaópor
1 zacskó sütőpor
fél zacskó vaníliás és fél zacskó karamellás pudingpor
1 zacskó zselatin
150 g friss áfonya
A recept elkészítése:
A tortalaphoz az egész tojásokat elkeverjük a 100 g eritritollal
Hozzáadjuk az olajat és a tejet, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet is.
A massza 2/3-át sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk, majd a maradék tésztához hozzáadjuk a kakaóport és ezt a masszát is a tepsibe öntjük.
180 fokon előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Ha kihűlt ketté vágjuk.
Miközben sül a piskóta, a 40 g eritritollal és az 5 dl tejjel megfőzzük a kétféle pudingot.
Ezt is kihűtjük, majd megkenjük a lapokat, a tetejére szórjuk a megmosott áfonyát.
Elkészítjük a zselatint és a torta tetejére csurgatjuk, majd betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2016-05-11 13:26:37, szerda
|
|
|
Szójaszószos lazac
Szójáslazac
A lazac az egyik legkönnyebben és sokoldalúbban felhasználható halfajta. Nagyon egészséges és szinte szálkamentes, elkészítése rendkívül változatos lehet, hiszen a lazacot párolhatjuk, süthetjük, gőzölhetjük, és főzhetjük is.
Nehézségi fok: könnyű
Időszükséglet: 45 perc
A recept hozzávalói (4 adag):
800 g lazac filé
1 dl szójaszósz
20 ml fokhagymás chilis olaj
snidling
100 g barna rizs
só, bors
A recept elkészítése:
A halat megmossuk, majd kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük és a szójaszósszal és a snidlinggel együtt fél órát pácoljuk.
Közben a barna rizst megfőzzük, sóval, borssal ízesítjük.
Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, majd a lazackockákat kihalásszuk a pácból, beletesszük a serpenyőbe és pár perc alatt, egyszer megfordítva készre pároljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
|
|
|
|
2/7 oldal
|
Bejegyzések száma: 68
|
|
|
|
2021. Augusztus
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
70103 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 419
- e Hét: 5557
- e Hónap: 11940
- e Év: 133813
|
|
|