Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
Kubera mudra
  2014-12-07 11:47:54, vasárnap
 
 
Előtte dörzsöljük melegre a tenyereinket A meditációt nem csinálni kell, hanem hagyni hogy megtörténjen :

Egy pohár vizet megiszunk és ledőlünk az ágyunkra...jobb kezünk újait megfelelő mudrába tesszük . Hagyjuk a gondolatainkat rohanni...ilyenkor gondolatok sora követi egymást, míg le nem csendesül a tudat ,,,mikor csend lesz végre , nos ez az ami érték számunkra , a CSEND .Ekkor vagyunk önmagunk, a saját frekvenciánkon ! Ezekben a pillanatokban gyógyulunk, töltődünk ! -répa-

A mudráról : A jobb hüvelyk és jobb mutató és a jobb középső uj hegyének összeérintése a többi ujj ökölbe szorítva .

Hatása : összehangolja az agyféltekéket, -celebrális dominancia- ilyenkor könnyebben gyógyulunk.
Serkenti a tobozmirigy működését,életenergiával tölt fel. Csökkenti a neurotikus depressziót , szorongásos depressziót, hisztériát , pszichogén ásítást , csuklás, köhögés...orrvérzés orrpolip. Jó hatással van szemekre fülekre . Fokozza a koncentrációt , és az emlékezőképességet ...

-Késmárki László.
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Mushti mudra
  2014-12-07 11:43:29, vasárnap
 
  A Mushti-mudra aktiválja a máj és a gyomor energiáját, serkenti az emésztést. Szorítsd ökölbe a kezed.
Ha valakinek az öklünket mutatjuk, az megérti ezt a gesztust, és dühvel, szitkozódással vagy ellentámadással válaszol rá. Ez azonban nem oldja meg a problémát. Sajnos az agressziónak rossz híre van, és ezért sok ember annyira elnyomja magában, hogy nem is érzékeli. Nem jó, hogy minden agressziót azonnal kiélünk, de az sem, ha elfojtjuk. Jelentősen csökkenthetjük ezt az erőt, ha ismerjük az okát.
Sok testi panasz - például májgyengeség, emésztési problémák, székrekedés, feszültségek, szívpanaszok stb. - oka az elnyomott és kontrollálatlan agresszió. A legtöbb agresszió oka. hogy az illető nem tud nemet mondani, nem tudja lehatárolni magát, engedi sarokba szorítani magát stb.
Az alapvető baj a félelem.

.
Mindkét kézzel végezzük: Ujjainkat hajlítsuk be, a hüvelykujjat tegyük a gyűrűsujjunkra.

Hatása: Aktiválja a máj, és a gyomor energiáját, serkenti az emésztést, segít a székrekedésben.
A májgyengeség, emésztési problémák, székrekedés, feszültségek, szívpanaszok oka az elnyomott agresszió. A legtöbb agresszió oka, hogy nem tud az illető nemet mondani, nem tudja lehatárolni magát, engedi sarokba szorítani magát, stb. ha az agresszió jelentkezik, akkor minél hamarabb ki kell engedni: lehet párnát püfölni, kocogni, ugrálni, nagytakarítást végezni. Ezután ki kell kutatni a valódi okot, és ki kell fejleszteni egy stratégiát az ok feloldására. Beszéljük meg nyugodtan, akár tisztázódhat is a feszültséget okozó.

Vizualizáció: Képzeljen el olyan jelenetet, ahol félénken, vagy agresszíven viselkedik. Alakítsa a jelenetet úgy ahogyan szeretné. Így gyakorolhatja például, a ,,nemet" mondást, vagy azt, hogy nem futamodik meg felettese, házastársa, vagy a szülei támadása elől. A nemet mondás önmagában még nem old meg mindent, ezért keressen okos megoldásokat. Akár egy hétvégét tervez meg, akár munkája átszervezését, eközben edzheti fantáziáját - és élete hamarosan színesebb és gazdagabb lesz.

Megerősítés: Minden helyzetben nyugodt és oldott vagyok.

http://bibortamasz.hupont.hu/6/mudrak
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Gyakoribb mudrák
  2014-12-07 11:38:28, vasárnap
 
  A mudrák, vagyis szimbolikus kéztartások, a buddhista és hindu ikonográfiában egyaránt fontosak. A mudrā szanszkrit szó eredeti jelentése ‘pecsét' - ebből ‘ismertetőjel', és így az ábrázolt személy felismerését, kontextusba helyezését segítő kéztartás.

JÉ! India - Források - Gyakoribb mudrák : Link





Mudrák - Balázs Rozália : Link
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Linga mudra fogyasztó hatású
  2014-12-07 11:24:51, vasárnap
 
 
Linga mudra Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2009-01-23 18:31:53
feltöltő: carrot
nézettség: 1787
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: mudra, Linga,
kategória: felnőtt
leírás:

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!





Ujjainkat összekulcsoljuk úgy, hogy az egyik hüvelykujj függőleges marad; és ezt az ujjunkat körbefogjuk a másik kezünk hüvelyk- és mutatóujjával
Szükség szerint naponta 3-szor 15 percig végezzük.

Ez az ujjtartás növeli a köhögéssel, megfázással és a légúti fertőzésekkel szembeni ellenállást, kioldja a tüdőben lerakódott váladékot. Nagyon hasznos azok számára is, akik a változékony időjárásban légzési nehézségekkel küzdenek. Növeli a testhőmérsékletet, ezért különösen azoknak használ, akik szükség esetén sem elég lázasok. A láz nagyon fontos, mivel sok baktérium csak egy bizonyos testhőmérsékleten pusztul el.


Keshav Dev szerint a Linga-mudra csökkenti a túlsúlyt is. Ehhez nagyon gondosan naponta 3-szor 15 percig kell végezni. Közben legalább napi 8 pohár vizet kell inni, és sok hûtő energiájú élelmiszert joghurt, rizs, banán, citrusfélék kell fogyasztani. Ha túl sok ideig végezzük a Linga-mudrát, akkor lustaság és letargia léphet fel. Ez arra utal, hogy le kell rövidíteni a gyakorlat idejét, és másféle élelmiszert kell fogyasztani. Az immunrendszer serkentésére és a testhőmérséklet növelésére az alábbi, "Hagyd magad mögött a betegséget", igen hangzatos nevû gyakorlatot végezhetjük. Ezután ülve vagy fekve a Linga-mudrát, egészen addig, amíg melegünk nem lesz.

Alapállás: A lábak kis terpeszben, a térd egy kicsit behajlítva, kezek a mellkas előtt.
Belégzés: A karokat lendítsük hátra, és nézzünk át a vállunk fölött. Kilégzés: A két kezünket ismét hozzuk a mell elé, fejünket fordítsuk előre. Legalább l0-szer ismételjük.

Az immunrendszer általános aktiválásához a bíbor kasvirág (Echinacea angustifolia) ajánlott.

Képzeljen a testében egy tüzet, amelyben elég minden felesleges baktérium, hulladék és salakanyag.

Megerősítés: Ellenállóerőm percről percre növekszik.




 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Kubera mudra
  2014-12-07 11:18:24, vasárnap
 
 
Kubera mudra Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2008-11-29 22:33:54
feltöltő: carrot
nézettség: 3444
szavazatok: 9
kommentek: 0
kulcs: Kubera mudra,
kategória: kreatív
leírás: Kubera mudra

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!




A kéz mindig is az erő és a hatalom szimbóluma volt, közvetítő az ég és föld között. A különböző kéztartásokat, amelyekkel energiát tankolhatunk az univerzumból, mudrának nevezik.
Elmondok néhány gyakorlatot, amelyekkel befolyást gyakorolhatunk az érzelmekre, és segítségükkel felszabadíthatjuk a testünkben létrejött energiagátakat.

1. A hüvelykujj és a mutatóujj összeérintése frissességgel ajándékoz meg.

2. Ha a hüvelykujjunkat összeérintjük a középső ujjunkkal, a mozdulat elvégzése után
könnyebben átlátjuk a bonyolult helyzeteket.

3. A hüvelykujjunkat ha összeérintjük a középső és a gyűrűs ujjunkkal,
ez az új gondolatok és a különleges megoldások gyakorlata.

4. Hüvelykujjunkat most érintsük össze a kisujjunkkal. Hatására világosan fejezzük ki
magunkat,....nem veszünk el a részletekben.

5. Kulcsoljuk össze a két kezünket (mintha imádkoznánk). A gyakorlat során szabadon
áramolhat testünkben a jin- és jangenergia.

6. Íme a nőiesség és szerelem mudra: egymáshoz nyomjuk a két tenyerünket.
Így megteremtődik a női-, és a férficsatorna egyensúlya.

7. A föld energiájának összegyűjtése mudra:
Mindkét kezünket egyenesen, oldalsó irányban kinyújtjuk a testünk mellett.
A tenyerünk lefelé néz, az ujjunkkal kis gömböt formázunk, de az ujjvégek nem
egymást érintik, hanem a föld felé mutatnak. Közben mélyeket lélegzünk. Kétszer olyan hosszú ideig fújjuk ki, mint ahogy beszívtuk. Ilyenkor szippantjuk magunkba a föld mélyében rejlő energiákat.
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Így tankolj energiát a kezeddel !
  2014-12-07 11:09:34, vasárnap
 
  Szellemi frissesség-mudra

Tenyerünket felfelé fordítjuk, és a combunkra helyezzük. Mindkét kezünkön összeérintjük a mutató- és a hüvelykujj végét. A hüvelykujj az idegrendszer középpontját, az univerzumot szimbolizálja, míg a mutatóujj az embert. A kettő összeérintése szellemi frissességgel, bölcsességgel, nyugalommal ajándékoz meg.





Tisztánlátás és türelem-mudra

A középső ujj hegyét összeérintjük a hüvelykujj végével. A középső ujj a szilárdságot, a tisztánlátást, a türelmet, a felelősségérzetet és a bátorságot szimbolizálja. A mozdulat elvégzése után könnyebben átlátjuk a bonyolult helyzeteket, gyorsan tanulunk, és amit megtanultunk, azt nem felejtjük el.





A félelmek legyőzése-mudra

A hüvelykujjat most a gyűrűsujj hegyével kell összeérintenünk. Ez az ihletettség, az új gondolatok, a különleges megoldások és a szakrális energiaközpont stabilizálásának gyakorlata. Ezután még a legrejtettebb félelmeinkkel is szembe tudunk nézni, olyannak látjuk a világot, amilyen, magunkat pedig sziklaszilárdnak érezzük.





Jó kifejezőkészség-mudra

A kisujjunkat a hüvelykujjunk végéhez préseljük. Hatására jobban megértetjük magunkat környezetünkkel, olyanokkal is közös nevezőre juthatunk, akikről ez eddig elképzelhetetlen volt. Gondolataink nem csaponganak, világosan fejezzük ki magunkat, és nem veszünk el a részletekben. Jó ötleteink támadhatnak, amelyeket képesek leszünk megvalósítani.



Tetterő-, akaratmudra

Összekulcsoljuk a két kezünk mutató-, gyűrűs- és kisujját. A hüvelykujjakat és a középső ujjakat összeillesztjük, és kezünket a gyomor magasságában tartjuk. Ez a mudra minden szervnek jót tesz, aktiválja a keringést, erősíti az érzelmi és a mentális szintet. A régi mondás erre a mudrára tényleg igaz: ahol az akarat, ott az út és a cél. Ez a három fogalom azt az erőt szimbolizálja, amellyel bármit elérhetünk az életben.





Mágiamudra

Kezeinket a mellkas elé tartjuk, és csuklókörzést végzünk, mintha valakit magunkhoz akarnánk inteni. A szívünk előtt illesztjük egymáshoz az ujjaink külső felét, befelé mutató tenyerekkel. A mutatóujjak hegyét a hüvelyujj felső ízületére tesszük. Ezzel a mudrával állítólag olyan dolgokat tudunk magunkhoz ,,vonzani", amelyeket szeretnénk.






Forrás : Az írás a Nők Lapja Ezotéria magazinban jelent meg !


Rossz hangulat elleni mudra

Tedd a hüvelykujjaidat ugyanannak a kéznek az Apolló dombjára (a gyűrűsujjak alatti kis dombra), majd illeszd össze a két gyűrűs -, és két kisujjad. A többi ujjad legyen finoman behajlítva. Lélegezz lassan, egyenletesen és koncentrálj a homlokod középpontjára.

Hatása: A rossz hangulat elleni vagy más néven Nap-mudra segít a rosszkedv leküzdésében, aktiválja a vérkeringést és a hormonmirigyeket. Ha levertnek, fáradtnak, szomorúnak, értéktelennek, ingerlékenynek vagy magányosnak érzed magad, végezd ezt a mudrát nyitott ablak mellett 3-5 percen át! Ügyelj rá, hogy eközben a légzésed jó mély legyen. Ezután menj ki a szabadba, töltődj fel napsugárral - meglátod, máris jobban fogod érezni magad!

Pozitív megerősítés: A Nap felébreszti belső fényemet és boldoggá, derűssé tesz.




Boldogság mudra

Bal kezeddel formálj csészét, majd helyezd bele a jobb kézfejed. Az ujjak érintkezzenek egymással, a két hüvelykujj vége pedig érjen össze. Kezeid lazán az öledben pihenjenek. Lélegezz mélyeket és koncentrálj a homlokod közepére (vagyis a homlokcsakrádra).

Hatása: Ez a mudra azt szimbolizálja, hogy életünket, munkánkat és egész külső létezésünket az isteni belsőnk hordozza és védi. Végzése közben csodálatos nyugalom és bizakodás áraszt majd el, megtalálhatod a ,,helyes" utat, és felismerheted mi a lényeges és mi nem. Hozzásegít, hogy az életedben minden megfelelően működjön, könnyebb lesz pozitívan gondolkodnod, türelmesnek, békésnek és az emberekkel szemben jóindulatúnak maradnod.
Ha este gyakorlod, bizakodást, nyugalmat és jó alvást biztosít.


Pozitív megerősítés: Minden megvan bennem, ami ahhoz szükséges, hogy boldog legyek.
(Wellness Cafe)

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
SEGÍTŐ KÉZtartások
  2014-12-07 10:32:25, vasárnap
 
 
Bárki használja.de az első részt főleg a tanulási olvasási,írási problémával küzdő gyerekeknek állítottam össze.


Ők azok a ,akiket diszlexiásnak diagnosztizálnak.

Nézeteim szerint ez nem betegség, hanem egy csodállatos adomány.

Ők a jobb agyfélteküket használják inkább,képekben látnak.

Tanulás szempontjából sokkal nagyobb előnyük van velünk szemben mint azt gondolnák.Miért? Mert Ők zsigerből tudják azt amiért nekünk meg kell keményen dolgozni ,mi bemagolunk egy 800-1000 oldalas tankönyvet amit idővel elfelejtjük, vagy villámolvasással fotózzuk,de előtte a technikáját el kell sajátítanunk.

Nekik nem, mert Ők ezzel a tudással születtek !



Read more: http://szelidgyogymodok.hupont.hu/66/segito-keztartasok-konnyebben-tanulnisikeres ebb-lenni-a#ixzz3LCdNilJY


SEGÍTŐ KÉZTARTÁSOK :KÖNNYEBBEN TANULNI,SIKERESEBB LENNI A SPORTBAN : Link



A kéz a teremtés és a gyógyítás


A kéz a teremtés és a gyógyítás, öngyógyítás egyedülálló eszköze már az idők kezdete óta. Most bemutatunk néhány technikát, amivel meggyógyíthatod magadat különböző betegségekből!

Alacsony vérnyomás

Fizikai testi okai: Alsó végtag keringési elégtelensége, szív-vagy mellékvesekéreg-elégtelenség vagy kiszáradás következtében alakul ki a 100/60 Hgmm alatti alacsony vérnyomás, a-mely gyengeséggel, fáradtsággal, szédüléssel, zavartsággal, homályos látással, súlyosabb esetben eszméletvesztéssel jár.

Kéztartás: A jobb mutatóujj hegye a jobb és bal kisujj hegyével ér össze.



Alvászavar
Fizikai testi okai: Stressz, lelki feszültség, szorongás, félelmek (elalvástól, haláltól való félelem) válthatják ki. Alzheimer-kór, érelmeszesedés, emésztési és légzési panaszok is előidézhetik, valamint a mértéktelen tea, kávé- és C-vitaminfogyasztás.

Kéztartása: a jobb hüvelykujj hegyét a begörbített jobb mutatóujj körmére tegyük. A többi ujjunkat kulcsoljuk össze.



Aranyér

Fizikai testi okai: székrekedés, székletvisszatartás, huzamosabb ideig tartó ülés, fűszeres étel következménye lehet. Legtöbbször terhesség alatt,vagy szülés után alakul ki, de hormontartalmú fogamzásgátlók szedése is kiválthatja.

Kéztartása: A jobb kisujj és a bal középső ujj hegye összeér, a többi ujj összekulcsolva.


Csíkok (striák)
Fizikai testi okai: Hirtelen hízás vagy terhesség miatti feszülés okozza a bőr csíkjait.

A pajzsmirigy alulműködése, vagy a mellékvesekéreg túlműködése is kiválthatja.

Kéztartása: A bal gyűrűsujj hegye a jobb kisujj és jobb gyűrűsujj hegyéhez ér, a többi ujj nyújtva.


Csontritkulás (osteoporosis)
Fizikai testi okai: Az öregedés, a klimax, a huzamosabb ideig tartó szteroidkezelés, a mellékpajzsmirigy működési zavara, rákos megbetegedés (myeloma) válthatják ki.

Kéztartása: A bal hüvelyk hegye összeér a jobb gyűrűs és középső ujjal. A többi ujját kulcsolja össze.


Ekcéma
Fizikai testi okai: Allergizáló anyag hatására létrejövő bőrreakció, a bőr gyulladásos állapota, melyet a vörösség, a viszketés és a nedvező hólyagos bőrelváltozások jellemeznek, amik hámlóvá, varassá vagy durva felszínűvé válnak. Örökletes, immun eredetű, vagy pszichoszomatikus is lehet. Előfordulhat az emésztőrendszeri eredetű ekcéma, amit rossz anyagcsere, vagy mérgezés okozhat.

Kéztartása: Két gyűrűsujj hegye összeér, a többi ujj összekulcsolva.



Emésztési zavarok
Fizikai testi okai: A nyelőcsőben vagy gyomorban megjelenő égő érzés vagy görcs gyakran nehezen emészthető ételek fogyasztása után jelentkezik. Az elégtelenül működő hasnyálmirigy vagy epehólyag is kiválthat emésztési zavart.

Kéztartása: A bal gyűrűs ujjhegyét helyezzük a bal középső ujj körmére. Többi ujj nyújtva.


Epeelválasztási elégtelenség
Fizikai testi okai: Az epehólyag elégtelen összehúzódása az epe bélbe ürítésének zavarát okozza. Az epefolyadék mennyiségi csökkenése vagy növekedése is előidézheti.

Kéztartása: Jobb kisujj és bal gyűrűsujj hegyének összeérintése. Többi ujj ökölbe görbülve.

Epehólyag-gyulladás (cholecystitis)
Fizikai testi okai: Az epekőbetegség mellett alakul ki, az epe pangása, illetve bakteriális fertőzés miatt, valamint az epevezeték elzáródása, opisthorchiasis (délkelet-ázsiai májmételyfertőzés), Klebsiella, másodlagos fertőzés a bélből, E-coli, tífusz, Sjögren-szindróma, epepangás és epeúti betegség, valamint cukorbetegség, AIDS, epehólyagrák okozzák az epehólyag-gyulladást, amely jobb oldali hasi fájdalmat, görcsös fájdalommal járó, zsíros ételek után jelentkező biliaris kólikát, hasi diszkomfort érzetet, jobb lapocka alatti fájdalmat, lázat, hányingert, hányást, sárgaságot, bőrviszketést, halvány székletet, az epehólyag megvastagodását és zsugorodását, hátfájást, emésztési zavarokat és a szemfehérje besárgulását idézi elő.

Kéztartása: A jobb hüvelyk hegyét a jobb kisujj felső ujjpercének belső feléhez érintjük.
A többi ujj mindkét kézen ökölbe hajlítva.


Érelmeszesedés (atherosclerosis)
Fizikai testi okai: A nagy és közepes erek betegsége a természetes öregedési folyamat része, amit az érfalban lerakódott zsírok súlyosbíthatnak. Rossz étkezési szokás, dohányzás, alkoholizmus, cukorbetegség, kövérség és magas vérnyomás is érelmeszesedést válthat ki, ami a szív- és agyi infarktus kiindulópontja.

Kéztartása: A bal kisujj, a jobb középső és a jobb hüvelykujj hegye összeér, a többi ujj legyezőszerűen széttárva.


Fájdalmas menstruáció (dysmenorrhoea)
Fizikai, testi okai: Már a menstruáció megjelenése előtt jelentkező igen heves, fájdalmas görcsökkel járó állapot, melyet kismedencei gyulladás, a méhnyálkahártya kóros, nem csak a méh üregében való jelenléte, a menstruációs vér eltávozásának megnehezítettsége, a méh izomműködésének zavara, rendellenes véralvadás, vagy a méh ereinek menstruáció alatti fokozott összehúzódása, keringési zavar, fertőzés, polip, túlzott ösztrogéntermelés, esetleg elégtelen progeszterontermelés okozhat.

Kéztartása: A bal mutatóujj és a bal gyűrűsujj összeér, a többi ujj legyezőszerűen szétterülve.


Hajhullás
Fizikai testi okai: Ásványi anyagok és fehérjék hiánya okozza. Kiválthatja még vérszegénység, pszichés fáradtság, hormonzavar, alkoholizmus, citosztatikumok mellékhatása, vegetáriánus étrend.

Kéztartása: A bal hüvelykujj hegye a jobb kisujjat érinti úgy, hogy a jobb tenyér a bal tenyéren nyugszik.
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
A tenyér tudja...
  2014-11-19 11:48:40, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Gyógyító kéztartások
  2014-11-19 09:42:11, szerda
 
  Mudrák - Balázs Rozália : Link





Az Áldott szó, a magyar nyelv egyik legszebb szava! Gyakran használjuk ma is; légy áldott, megáldott, áldás rád, Isten áldjon, áldás békesség, add Apai, Anyai áldásod - de eredeti jelentése, csak napjainkban vált köztudottá.


A kezekből áradó energiát ősidőktől használják arra, hogy tárgyakat, helyeket, tereket, embereket, vizet, ételt magnetizáljanak különféle célból. A magnetizálás aktusa a felszentelés. Az áldás egy sajátos formája a felszentelésnek.Az áldás mudra az áldás tettét vagy a felszentelést könnyíti meg.

A bal kéz a szív fölött, a jobb kézen a hüvelyk-, a mutató- és középső ujj felemelése - a gyűrűs- és kisujj tenyérbe hajlítása - az éter, levegő és tűz elemek formális rítusa.



Legmagasabb Énünk kódját nyitja meg, jelt adva azoknak a magasabb lényeknek, akiktől az együttműködést várjuk. Az áldást (barokah) végző személynek - aki az Isteni Szellemmel tiszta eszközökön keresztül végzi dinamikus operációit - testét, lelkét, szellemét a megfelelő módon be kell hangolnia. Az energia akkor változik nála erővé, ha az fel tudja venni egy bizonyos minőség formáját, és a hit manifesztáló erejével meg tudja tölteni azt.

Ezzel a mozdulattal a következő módon lehet megáldani egy tárgyat, vagy személyt:

Ráhangolódás az egyénre - szellemi és érzelmi fókuszálás.

A szellemi és érzelmi kapcsolódás kialakítása után képzelje el, hogy fény árad a korona csakráján keresztül szemöldökei közé (a harmadik szemébe), majd a szívcsakrájába, onnan az áldást osztó jobb kezébe.

Mondja az áldás szövegét: ,,Elohim, Elohim, Elohim! Felkérem a Világegyetem angyali erőit a Legmagasabb Egység nevében, Megnyilvánuló Isten Szellemem és Krisztus Tudatom nevében, hogy xy-t hassák át az Igazság, a Fény, az Élet és a Szeretet erejével. Ateh Gadol Le Olam AMEN. AMEN. AMEN. - utóbbit keresztvetéssel.

Lássa, hogy a személyt vagy tárgyat pontról pontra beburkolja a fény, öröm, béke, boldogság tölti meg lángoló isteni ragyogással.

Pecsételje le a lehívott energiákat a személy aurájába egy keresztvetéssel.

 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
EFT - Az Alaprecept
  2014-01-27 11:11:54, hétfő
 
 

A technikát Gary Craig fejlesztette ki az 1990-es évek közepén. Eredetileg a Roger Callahan-féle Gondolatmező Terápiából (TFT)

Az EFT alkalmazói szerint a negatív tapasztalatainkból, vagy az elképzelt rossz eseményekből származó rossz érzéseink eltüntetéséhez nem elegendőek az orvostudomány eddig használatos technikái, mivel ezek alkalmazásával az ,,energiarendszer" nem áll helyre. Ehelyett az ,,energiazavar" megszüntetésére kell koncentrálni. A problémára összpontosítva és az ,,energiaáramlás csatornáinak végződéseit" ütögetve ezeket a zavarokat oldjuk fel, melynek eredményeként sokszor percek alatt megszűnnek olyan lelki problémák, melyek gyógyítása hagyományos módszerekkel lehetetlen vagy lassú.

Az EFT alkalmazói azt állítják, hogy az EFT hatékony segítséget nyújt a depresszió, a szorongás, a poszttraumatikus stressz szindróma, a stressz, a függőségek és a fóbiák, a szklerózis multiplex és lényegében minden betegség kezelésében ,,az egyszerű megfázástól a rákig".

Ugyanakkor alkalmazói szerint a technika bármilyen érzelmi probléma kezelésére alkalmas, így nem csak a gyógyításban, hanem a személyiségfejlesztésben, a sportteljesítmény javításában, az iskolai nevelésben, az önértékelés fejlesztésében és számos más területen is alkalmazható.

Az alap EFT technika 8-14 speciális pontot használ, amik kapcsolatban vannak a meridiánokkal, melyeket a hagyományos kínai orvoslás iskoláitól vettek át. Ezen pontok kopogtatásával felgyorsítható a gyógyulás folyamata. A pontok a kézen, illetve a testen találhatók.
Természetesen nem minden probléma oldódik meg azonnal, sok esetben szükség lehet többnapos vagy többhetes kúrákra.

A video Gary Craig - AZ ÉFT (Érzelmi Felszabadulás Technika) Kézikönyve alapján készült.
Bővebb információ olvasható a kézikönyvben : http://www.scribd.com/doc/19334262/EF...


Videó : Link



 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
     2/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 954
  • e Hónap: 9624
  • e Év: 65557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.