Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Arcpakolások - házilag
  2013-03-15 17:24:34, péntek
 
 
Konyhád és kamrád számos olyan alapanyagot rejt, amely kitűnően használható bőrápolásra is. Íme a legjobb arcpakolásreceptek. Próbáld ki te is!

A drogériákban kapható termékek általában sok adalékanyagot is tartalmaznak. A házilag, friss alapanyagokból készített pakolásokban viszont nincsenek mesterséges anyagok, és ráadásul olcsóbbak is.
Bármilyen típusú is a bőröd, találhatsz hozzá illő természetes pakolás-alapanyagot: gyümölcsöket, tejtermékeket és más hatásos szépítő élelmiszert.

Gyors, látványos megszépülés

Az arcpakolások már régóta a legkedveltebb szépítőszerek közé tartoznak, hiszen gyors és feltűnő sikert érhetünk el velük. Üdévé, frissé, tisztává és feszessé teszik az arcot, simítják a ráncokat, és regenerálják a bőrt.

Puhító banános pakolás

Villával nyomkodj szét egy fél érett banánt, majd adj hozzá fél pohár natúrjoghurtot. Keverd össze alaposan. Az így kapott pépet vidd fel vastag rétegben az arcodra és a dekoltázsodra. 20 perc múlva langyos vízzel öblítsd le. Bőröd selymes és puha lesz.

Nyugtató tejes pakolás

Egy pamutkendőt meríts egy tálka meleg tejbe, és borítsd be vele az arcod. Majd tegyél rá egy száraz kendőt. 15 perc múlva vedd le a kendőket, és mosd le az arcod. A tej bőrnyugtató hatására arcod láthatóan kisimul. Érzékeny bőrre kitűnő!

Üdítő tojásos maszk

Válaszd szét egy tojás sárgáját a fehérjétől. A sárgájához adj egy evőkanál mézet, egy evőkanál étolajat, és alaposan keverd össze. Kend a masszát az arcodra, és 20 percig hagyd rajta, majd langyos vízzel alaposan mosd le. Ez a pakolás hidratálja és frissíti a fáradt a bőrt.


Mézes pakolás száraz bőrre

Keverj össze két evőkanál natúrjoghurtot egy tojás fehérjével és egy evőkanál mézzel. A mixet kend arcodra, és 20 percig hagyd hatni. Végül langyos vízzel mosd le. E pakolás csodásan hidratálja az extraszáraz bőrt is.

Simító túrós pakolás

Keverj össze két evőkanál túrót két evőkanál ásványvízzel és egy kevés citromlével. A pépet vidd fel az arcra, majd 15 perc múlva mosd le a bőrről. Hatására arcod felfrissül, kisimul.

Regeneráló olívaolajos pakolás

Keverj össze egy tojás sárgáját egy-két csepp olívaolajjal és pár csepp citromlével. Kend bőrödre a pakolást, majd 15 perc múlva langyos vízzel alaposan mosd le. A ráncos bőr kisimul, szinte új életre kel tőle.

Frissítő pakolás zsíros bőrre

Három evőkanál sovány túrót keverj jól össze egy kávéskanál mézzel. A pépet vidd fel arcodra, kihagyva a szem környékét. 20 perc múlva öblítsd le. Hatására bőröd üde, ragyogó lesz

Csak tiszta bőrre!

Az arcpakolások, akárcsak a krémek, csak akkor fejtik ki tökéletesen hatásukat, ha alaposan megtisztított bőrre kened fel őket. Fontos, hogy a sminket maradéktalanul távolítsd el, majd arctonikkal töröld át a bőröd.
Hatékonyabbá teheted a pakolás összetevőinek felszívódást, ha 10 percig gőzölöd az arcod, mielőtt rákened.

 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Hajápolás citrommal
  2012-03-06 04:09:38, kedd
 
 
A citromlé kiválóan alkalmas hajad ápolására is. A tojásos-citromos sampon természetes fényt ad a hajnak. Elkészítéséhez keverj össze egy citrom levét egy egész tojással és pár csepp illóolajjal.

* Zsíros hajra: citrom, citromfű, teafa, rozmaring, zsálya
* Száraz hajra: narancs, levendula, grapefruit
* Vörös hajra: narancs illóolaj
* Szőke hajra: citrom illóolaj

A hajmosás után citromleves vagy almaecetes hajöblítést alkalmazz.

Fél citrom levével vagy 1 evőkanál almaecettel + 2 csésze kamillatea vagy langyos víz keverékével - csillogóan selymessé varázsolod, és egyúttal fixálod is a hajad.
net


Fiatalító arcpakolások
2011-07-11 14:06:52, hétfő

Ananász :
Hámlasztó, gyulladáscsökkentő hatású. Turmixolj össze három nagy szelet ananászt három evőkanál olívaolajjal, 10-15 percig hagyd az arcon, majd mosd le. Hámlasztó, tisztító hatását fokozhatod, ha az ananászt mandulával turmixszolod össze, majd szintén 10-15 percig a bőrön hagyod.

Sárgadinnye :
Tonizál, puhít, frissít. Elsősorban a kipirosodott, irritált, felégett bőr nyugtatására alkalmas. Nyomkodj össze villával pár szelet sárgadinnyét, s amikor már elég folyékony, az arcra és a nyakra is vidd fel. Tíz percig hagyd hatni.

Meggy:
Összehúzza a pórusokat, kitűnően bánik a zsíros bőrrel, táplál, frissít. Magozz ki négy-öt szem érett, piros meggyet, adj hozzá egy nagy kanál natúr joghurtot, és miután összeturmixoltad, vidd fel az arcodra és a nyakadra. 15 percig hagyd munkálkodni.

Őszibarack :
Száraz bőrre alkalmas leginkább. Táplál, hidratál, ha egy nagy, érett őszibarackot 5 csepp olívaolajjal összeturmixolsz, és a nyakadra, arcodra kened, majd 20 percig hatni hagyod.
A normál bőrt egy fél őszibarackból és egy nagy kanál tejszínből készült pakolás kiválóan táplálja, frissítiS. Hagyd fönn 20 percig!

Sárgabarack:
Zsíros vagy kevert bőrre radírként, tisztítóként hat, ha az érett sárgabarack húsát villával összenyomkodod, és arcodat, nyakadat bekened vele. 20 perc után, ha összefüggő réteget alkotott a bőrödön, húzd le, amennyire lehet, majd a maradékot mosd le óvatosan.

Szilva:
A szilvából készült arcmaszk egy egész estére eltünteti a ráncokat. Három szép, érett szem szilvát moss meg és magozz ki, majd dolgozd össze egy tojásfehérje felvert habjával, és vidd fel arcodra, nyakadra. Amikor úgy érzed, hogy a bőröd enyhén húzódik a maszk alatt, mosd le meleg vízzel.

Alma :
Az alma a legsokoldalúbb arcápoló gyümölcs. Ha fáradt bőrre és szemre kell sürgős megoldás, egy héjastul lereszelt almát keverj össze két evőkanál mézzel, és akár fél óráig is hagyd hatni: tele van a bőrt frissítő, feszesítő anyagokkal. Ha a lereszelt almát négy kanál tejszínnel összekevered, tápláló, hidratáló maszkot kapsz. A ráncok eltüntetésére magát a reszelt almát vidd fel a bőrödre, és mosd le 10 perc után.


 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Zöld teáról.........
  2012-02-09 03:23:54, csütörtök
 
 
Megéri zöld teával indítani a reggelt

Részlet...

Azok az idősek, akik rendszeresen isszák a zöld teát tovább maradnak szellemileg frissek.
Megéri zöld teával indítani a reggelt
Nemcsak élénkít

A teafogyasztók már régóta tudják, hogy kedvenc italuk igazi csodaszer. Elsősorban összetevőinek köszönhető a jótékony hatása: a tea ugyanis gazdag antioxidáns forrás, ami megvédi a sejteket azoktól a károsodásoktól, amik betegségekhez vezethetnek. Ezek közül talán a polifenol szerkezetű flavonoidok a legfontosabbak, amik segítenek a vércukorszint szabályozásában, antidiabetikus hatásúak, ráadásul a daganatos betegségekkel szemben is hatékonyak.

Most japán kutatók a zöld tea egy újabb jótékony hatására derítettek fényt: eszerint a rendszeresen fogyasztott ital az idősebbeknél segít megőrizni a szellemi frissességet. Legalábbis erre utalnak annak a 3 éven át tartó, nyomon követéses japán vizsgálat eredményei, melyben 14 ezer, 65 évesnél idősebb ember vett részt.
A teák további jótékony hatásai:
- bizonyítottan megelőzik az elhízást
- sokat tesznek az alacsonyabb koleszterinszintért
- és a kisebb mértékű inzulinrezisztenciáért

Ha tovább is érdekel, itt olvashatod..


Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Szuper szépségtippek
  2011-12-21 05:46:35, szerda
 
  Relaxálj keserűsóval

Néhány évtizeddel ezelőtt a keserűsó egyetlen háztartásból sem hiányozhatott. A magnéziumból és kénsavból előállított só valóságos természeti csoda, amit olcsón és egyszerűen beszerezhetsz a patikából. A keserűsóban lévő magnézium lassítja a bőröregedést, fokozza a folyadék-visszatartást, segíti az izmok és idegek működését. Értékes hatóanyagai gyógyítják a kisebb sebeket és horzsolásokat, semlegesítik a lábszagot, és könnyedén beivódnak a bőrödbe, így pillanatok alatt ellazítanak. A nyugtató fürdősó receptje: 1 csésze tengeri sót és 1 csésze keserűsót keverj össze egy üvegtálban, szitálj rá 2 evőkanál szódabikarbónát, tegyél hozzá 15 csepp levendulaolajat, és alaposan kavard össze az egészet. Szórj a kádba egy marék rózsaszirmot, öntsd a fürdősót a vízbe, és töltődj fel új energiákkal.

Aludj selyempárnán

A nagyik pontosan tudták, hogy a fiatalság megőrzésének egyik legegyszerűbb módja a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás, ami erősíti az immunrendszert és enyhíti a stresszt. Az sem véletlen, hogy selyempárnán aludtak, ami sokkal finomabb és simább érzést nyújtott bőrüknek, és hosszú hajszálaikat sem kócolta úgy össze, mint a pamut párnahuzat. A hernyóselyem hipoallergén, természetes proteint és esszenciális aminosavakat tartalmaz, amelyek jó hatással bírnak az egész szervezetre. Ha éjszaka gyakran izzadsz, aludj selyemágyneműben, ami a pamuttal ellentétben elvezeti bőrödtől a nedvességet, s így tökéletes alváshigiéniát biztosít.

Hidratálj vazelinnel

Emlékszel nagymamád mindig szép és puha kezére? A titok nem egy drága készítményben, hanem a klasszikus vazelinben rejlik, amit az idősebb generáció tagjai gyakran használtak a kiszáradt és kipirosodott bőr ápolására. Ha te is bevetnéd a szépségápolásban, ügyelj arra, hogy mindig 100%-os tisztaságú vazelint vásárolj, ami színtelen, szagtalan, pH-bőrsemleges anyag, és nem tartalmaz tartósítószereket. Ha lágy tapintású kezekre vágysz, lefekvés előtt kend be vazelinnel, ami bőrödön zsíros védőréteget képez, így megakadályozza annak kiszáradását. A vazelin gyorsan hidratál, nagyszerűen gyógyítja a repedezett és gyulladt bőrt, illetve véd az UV-sugárzástól is. Az intenzívebb hatás érdekében húzz éjszakára cérnakesztyűt, így bőröd reggelre teljesen megújul, és az ágyneműt sem maszatolod össze. A vazelint bármelyik testrészeden használhatod, szemöldöködre, ajkaidra és száraz könyöködre is felviheted, vagy a sminket is eltávolíthatod vele.

Nem is gondolnád, mi mindenre jó még a vazelin:

Feszesíts rózsavízzel

Nagymamáink repertoárjában előkelő helyet foglalt el a rózsavíz, amivel a levegőt és a ruhákat illatosították. Fejfájás esetén pedig rózsavízzel átitatott zsebkendővel borogatták a homlokukat, de mennyei illata miatt felfrissülésre is szívesen használtak. A rózsavíz hagyományosan damaszkuszi rózsából készül, és máig a szépségipar egyik legértékesebb kozmetikai esszenciája. Rendkívül kíméletes bőrápoló, ezért gyakran használják a gyulladt és érzékeny bőr tonizálására. Az öregedő bőr szuper fegyverét könnyedén összedobhatod, amit aztán az arcodra és a dekoltázsodra is felkenhetsz:f forralj fel egy edényben 250 ml vizet, és keverj hozzá 100 gramm erősen illatozó rózsaszirmot. Ezután öntsd hőálló tálba, fedd le, hagyd állni 3 napig, végül szűrd át egy jól zárható üvegbe, és tartsd hűvös helyen.

Szépülj varázsmogyoróval

A boszorkánymogyorót (más néven csodamogyoró, varázsmogyoró) már évszázadok óta használják különböző bőrproblémákra, így nem csoda, hogy a nagyik polcán is mindig volt belőle egy üveggel. A varázsmogyoró gyulladáscsökkentő, antimikrobiális és vérzéscsillapító hatású, így kiválóan alkalmazható horzsolások, zúzódások vagy aranyér kezelésére. Az ebből készült kenőcs segítséget jelenthet a menstruációs és klimaxos tünetek csillapítására, illetve antioxidáns tulajdonságának köszönhetően gyógyítja a bőrgyulladásokat is. Ha te is szenvedsz a pattanásoktól, szuper arctonikot kreálhatsz belőle: 12 csepp citromfűolajat, 6 csepp borókabogyó olajat, 2 csepp ylang ylang olajat, 3 kanál varázsmogyoró olajat és 1 dl aloe vera gélt keverj össze egy tálkában. Tisztítsd meg alaposan az arcodat, a tonikkal kend át naponta legalább egyszer, és a hidratálásról se feledkezz meg.


 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Banán bőrradir
  2011-10-24 09:24:06, hétfő
 
  Az indonéz szépségtippek között olvastam, az alábbi pofonegyszerű receptet, egy érdes kézre való kímélő kézradírt:

Nem kell más hozzá, csak egy banán (héj!) A kezünket rendszeresen dörzsöljük át a banán héjának belső felével, mert kíméletesen hámlaszt és radíroz, ráadásul feszesít is.

És a banánhéjat nehogy kidobjuk, hanem a rózsa tövébe temessük be, kitűnő kálcium forrása lesz
net
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Arc-,haj,-és testápolás
  2011-10-22 05:20:01, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Készíts sampont házilag!
  2011-05-13 18:33:44, péntek
 
  Annak, aki nem szereti a szappanos hajmosást, de szeretné a samponját lecserélni, itt egy olcsó, hatékony, környezetbarát, személyre szabható alternatíva!


Nem lesz másra szükséged, mint szódabikarbónára, vízre, almaecetre vagy citromra/citromlére. Ha szeretnéd, felturbózhatod különféle illóolajokkal, így egy lépésben kezelheted a hajad különféle problémáit is.

Tehát a recept egyszerű, kétféleképpen használhatod, rajtad múlik, Neked melyik válik be, tessék kísérletezni!

Recept 1. :

Két evőkanál szódabikarbónát keverj össze vízzel addig, amíg paszta állagú nem lesz. Ez a mennyiség kb. közepes hosszúságú hajhoz elég, változtass az arányokon a hajad hosszúságának megfelelően.

Az elkészült pasztát 20-30 másodpercig masszírozd jól a fejbőrbe (tetszeni fog neki :)), majd hagyd a masszát 1-2 percig a hajadon. Végül öblítsd le.
Egy rész almaecetet vagy citrom levét öntsd egy flakonba, ehhez adj 4 rész vizet. Jól rázd össze a keveréket.Adhatsz hozzá illóolajakat is (akár többféléből is egy-két cseppnyit), attól függően, mit szeretnél elérni.

* zsíros hajra: citrom, levendula, rozmaring, ciprus, bergamott
* korpás fejbőrre: teafa, levendula, eukaliptusz
* száraz hajra: ylang-ylang, eukaliptusz, geránium, rozmaring, rózsafa
* hajhullás ellen, hajerősítésként: rozmaring, zsálya, cédrus, boróka, kamilla, levendula
* sötét hajszín élénkítésére: rozmaring, cédrus
* világos hajszín élénkítésére: citrom, kamilla

Az öblítő mixszel mosd át a hajad, hagyd rajta fél percig, majd öblítsd át.

Recept 2.:

Az előzőhöz képest annyi a változás, hogy almaecet helyett ecet az öblítőszer (előbbinek kicsit erősebb az 'illata') és talán egy lépéssel egyszerűbb.

Egy flakonban keverj össze 1 rész szódabikarbónát 3 rész vízzel, jól rázd össze. Ezt a keveréket masszírozd a hajadba, hagyd hatni 1-2 percig, majd mosd le.

Egy másik flakonban keverj össze 1 rész ecetet 4 rész vízzel. Ezzel öblítsd ki a hajad. Ugyanúgy használhatsz illóolajakat, mint az első receptben.

TIPP: az öblítő mixbe tehetsz különféle növényi részeket is, de ilyenkor ne közvetlenül hajmosás előtt készítsd azt el, hogy a hatóanyagoknak legyen idejük kioldódni. Érdemes használat előtt leszűrni! Próbáld ki a fahéjat is (egészben)!

* zsíros hajra: cickafarok, csalánlevél, citromfű, mentalevél, kamilla
* korpás fejbőrre: oroszlánszájvirág, bojtorján
* száraz hajra: vadgesztenye

TIPP2: Borsmenta hajvíz, minden hajtípusra:
Keverj össze 1 rész almaecetet, 2 rész vízzel és adj hozzá fél résznyi szárított borsmentát. Lassú tűzön főzd tíz percig, majd szűrd le. Hajmosás után dörzsöld a még nedves fejbőrre. Öblítsd le, de rajta is hagyhatod.
Forrás: mannaszappan


 
 
1 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Szuper kozmetikum házilag
  2011-04-28 04:55:23, csütörtök
 
  Szép haj természetesen

Igazi tápláló hajpakolást készíthetsz magadnak némi jojoba olaj (bioboltban kapható), és pár csepp illóolaj keverékéből. E két összetevő tökéletesen ápolja a hajvégeket anélkül, hogy bármi fölöslegessel terhelnéd a szervezeted. Egy kisebb permetezőben jól rázd fel használat előtt, majd fújj a hajvégekre (nem a tövekre!) belőle hajmosás után. Nem kell kiöblíteni.


Pihentető fürdő

A forró fürdő nagyon jót tesz a testnek és a léleknek, a bőrnek azonban már kevésbé használ. Ezt ellensúlyozandó turbózd fel egy kicsit a fürdővizedet! Egy kád vízbe szórj két evőkanál durva szemű tengeri sót, két evőkanál növényi olajat, és 3-4 csepp illóolajat - a hangulatod szerint. A levendula megnyugtat, a grapefruit energetizál, a teafa fertőtlenít, a vanília felpezsdíti a vágyakat.


Borotválkozás után

Az intim területek különösen érzékenyen tudnak reagálni a borotválásra, és a szőr növekedésével gyakran begyulladt tüszők keletkeznek. Ennek elkerülésére készíthetsz olyan puhító-gyulladáscsökkentő keveréket, amellyel nem lesz gondod a pöttyökkel. Fél deciliter olíva- vagy mandulaolajba cseppents 10-10 csepp levendula és teafaolajat. Ez fertőtlenít, csökkenti a gyulladást és puhán tartja a bőrt.


Bőrradír a konyhából

A rendszeres bőrradírozás nem csak szebbé, de egészségesebbé is teszi a bőrt. Fölösleges azonban mindezt tartósítószerekkel és adalékokkal telezsúfolt bőrradírokkal tenned. A házilag készített bőrradírok alapja lehet a só, a cukor, sőt még a búzadara is. Ezt keverheted tejföllel, pépesített banánnal (táplál és puhít), vagy vízzel és szódabikarbónával (fertőtlenít). Olyan pépet készíts, amely nem folyik, de nem is túl sűrű és érdes - nem szabad felsértenie a bőrödet. Tehetsz bele tápláló mandulaolajat, levendulaolajat, de víz helyett használhatsz például zöld- vagy kamillateát is.


Olaj a körömágyra

Nem kell drága körömágybőr-ápoló olajakat vásárolnod, hogy szebb legyen a kézfejed. Este áztasd kicsit meleg vízben a letisztított körmeidet, majd kend be jó minőségű olajjal (ismét jó bármelyik korábban említett). Fogpiszkálóval óvatosan told vissza a körömágy irányába a bőrt, és dörzsöld ismét át az olajjal. Lehetőleg lefekvés előtt már ne mosd le az olajat, csak itasd fel a felesleget egy zsebkendővel.


Bőrpuhításra

Bőröd hidratáltságának és puhaságának megtartására az egyik leghatékonyabb tipp, ha tiszta olajat juttatsz mélyen a bőr rétegeibe. Ezt a módszert az arcodon egy egyszerű inhalátorral, az egész testen pedig a szaunában alkalmazhatod. Melegítsd fel a bőrödet, majd dörzsöld be tiszta természetes olajjal - legjobb az olíva, a mandula vagy a kókusz. Miután alaposan belemasszíroztad az olajat, melegítsd ismét melegítsd meg a bőrödet, hogy a pórusokon keresztül minél mélyebbre jusson a hatóanyag. Tartsd melegen legalább tíz percig. Végül mosakodj meg természetes szappannal.


Arctisztítás gyanánt

Az apróbb pattanások, mitesszerek eltávolítása csak akkor nem jár látványos gyulladással, ha előtte megfelelően letisztítod a bőrödet. Ezután az óvatos kinyomkodást csak meleg borogatással, vagy meleg gőzzel felpuhított bőrön próbáld ki. Ettől a pórusok kinyílnak, és a szennyeződés egyszerűbben ,,kiugrik". Ezután töröld át a bőrödet citromlével, ami összehúzza a pórusokat és segít megelőzni azok begyulladását.


Pattanások ellen

Ha hirtelen egy nagy, feltűnő pattanással áldott meg a sors, próbáld ki rajta a váltott borogatásos módszert. Tegyél rá 10 perce forró borogatást, majd cseréld ki hidegre. Majd megint jöjjön egy forró. Ha ekkor a pattanás kinyomható állapotba került, óvatosan nyomd meg. Ha nem sikerül, egyszer még megismételheted a hideg-meleg váltós borogatást. A dolog sikertelensége esetén hagyd pihenni a bőrödet, éjszakára tegyél rá szódabikarbónás pempőt , és ragaszd le egy ragtapasszal. Másnap reggelre a pempő kissé felszívja a felesleges zsírt és fertőtleníti a területet.


Arcmaszk a kiszáradt bőrre

Ha a bőröd megsínylette a téli időjárás viszontagságait, a dermesztő hideget és a száraz fűtött levegőt, próbáld ki ezt a természetes pakolást. Nincsenek benne káros összetevők, melyek irritálják az amúgy is problémás bőrt, csak természetes és tápláló anyagok.
Turmixolj össze fél csésze zabpelyhet 2 evőkanál mézzel, egy teáskanál bármilyen olajjal (olíva, mandula, napraforgó, esetleg búzacsíra), és tíz csepp E-vitamin olajjal. Adj hozzá annyi langyos vizet, hogy kenhető pempőt kapj, majd vidd fel az előzőleg letisztított, esetleg le is radírozott arcbőrre. Hagyd hatni 10 percig, majd mosd le.


Fogfehérítésre szódabikarbóna

Nem kell méregdrága fehérítő kezelésekre járnod a fogorvoshoz, ha havonta egyszer-kétszer szódabikarbónával mosol fogat. A fogorvosi fehérítő beavatkozások ráadásul hosszú távon károsítják a fogzománcot, így az eredmény egyre rövidebb ideig marad meg. A szódabikarbónával nem kell mást tenned, mint fogmosás után rászórni a fogkefére, picit benedvesíteni (vigyázz, hogy ne mossa le a víz), majd ismét fogat mosni. Óvatosan sikáld a fogágyadat, nehogy felsértsd az ínyed. Használhatsz fogselymet is, ezzel a fogaid között is el tudod távolítani a lerakódott lepedéket, ami a fogkőképződést segíti elő.






 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
A kínai nők hajápolási titka
  2011-04-18 20:31:05, hétfő
 
  Ősidők óta titok övezte, hogy vajon miért olyan fényes a keleti nők haja? Pedig a
megoldás egyszerű: rendszeresen rozmaring és zöldtea keverékével öblítik. A rozmaring
méregtelenítő hatású, segít megtisztítani a hajszálakat, a zöldtea pedig egészséges antioxidánsokat tartalmaz. A természetes " 2 in 1" használatának köszönhetően a haj üdévé, erőssé és fényessé válik.



 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Ráncmentes szemek titka
  2011-04-17 06:28:09, vasárnap
 
  A szem a lélek tükre, és bizony minden meglátszik rajta, az is, ha nem aludtál, és az is, ha boldog vagy. Ismerd meg a legjobb szemszépítő és szemkörnyékápoló trükköket!


Méregtelenítés
A karikás, duzzadt szemeket a testben megrekedt méreganyagok is okozhatják. Érdemes félévente pár napos tisztítókúrát tartani, hogy az anyagcsere felgyorsuljon, és a salakanyagok távozzanak.


Szemmaszk
Tarts a hűtőben egy folyadékkal teli maszkot, mellyel bármikor felfrissítheted a szemkörnyéket. Figyelj arra, hogy ráfeküdjön a szem alatti területre, mert csupán a szemhéjat hűteni nem túl hatékony.


Duzzadt szemekre
A helytelen alvási pozíció, a túlzott só- és alkoholfogyasztás duzzadttá teheti a szemek alatti bőrt. A leggyorsabban úgy húzhatod le a puffadtságot, ha hideget teszel rá. Erre a legalkalmasabb a jég.

Teafilter
Szintén remek frissítő, ha kihűlt teafiltert teszel a szemedre. Ráadásul praktikus is, a nedves kis zsákot úgy formálod, ahogy akarod, így tökéletesen illeszkedik majd a bőrödre.


Uborka
A legismertebb szemkörnyékápoló a kitűnő hidratáló hatású uborka, mely nedvességgel látja el a területet, és fel is frissíti a bőrt. Ne a szemedre helyezd, hanem vágd félbe a karikát, és a szemed alá tedd.


Szemránckrém
A bőr a szem körül nagyon finom. Azért van szükség speciális kozmetikumra, mert a sima krém nagy molekulái itt nem tudnak behatolni mélyen a bőrbe. Válassz krémet, a zselé nem biztos, hogy elég a faggyúmirigyekben szegény terület ápolására.


Alvás
Megfelelő mennyiségű alvás nélkül kenhetsz bármit a szemed alá, karikás lesz. Hét és fél vagy kilenc óra lenne az ideális alvásmennyiség. Próbáld meg egy héten háromszor alaposan kialudni magad, hogy élénk szemekkel tekinthess a világba.


Vashiányra
A karikás, kék árnyékos szem sokszor vérszegénységre utal. Ha eleget alszol, és mégis állandóan nyúzott vagy, akkor menj el vérvételre, hogy nem vashiány áll-e a háttérben. Ha igen, fogyassz májat, spenótot, esetleg szedj vastablettát.


Pakolás
A legtöbb pakolást, kivéve a nagyon erősen tisztítókat, nyugodtan felkenheted a szemed alá is, felesleges túl nagy területet kihagyni. Használhatsz külön erre a területre való maszkokat is, de az egyszerű arcpakolások is csodákra képesek.


Kamilla
A kamillatea akkor lehet jó, ha piros, véreres a szemed. Főzz le egy adagot, szűrd át gézen, hogy egy kis növénydarab se maradjon a folyadékban, majd, ha testhőmérsékletűre hűlt, hajolj a pohár fölé, és szó szerint pislogj bele. A tekinteted friss és csillogó lesz. A módszer akkor is jó, ha belement a szemedbe valami, ekkor a langyos víz is elég.


Szürke szemek
Néhány szín ahelyett, hogy kiemelné szemeid szépségét, öregít, ezek között is leginkább a szürke. Ha lehet, ezt kerüld, ahogyan a tompa kéket és lilát is, különösen a szem alatt.


Korrektor
A szem alá használj lágy, könnyen eldolgozható korrektort, a stift formátum ide nem megfelelő. A színe legyen világosabb, mint a bőrödé, ha pedig állandóan karikákkal küzdesz, válassz sárgás színűt, ami kompenzálja a kékes színt a szem alatt.


Fehér ceruza
A fehér szemceruza pillanatok alatt üdévé varázsolja a tekintetet, eltünteti a fáradtság jeleit. Húzd ki a belső pillasort alul, ez semmilyen sminkbe nem rondít bele, még a pillasor külső felét akár még sötét ceruzával is kihúzhatod, bár ezzel érdemes csínján bánni, mert fáradttá teheti a tekintetet.


Alkohol
Az alkohol vízvisszatartó ereje miatt alakulnak ki ödémák a szem alatt, ha bulizni voltál. Nem kell teljesen lemondanod a lazító italokról, de mindig ügyelj rá, hogy elegendő vizet fogyassz melléjük.








 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 98
  • e Hét: 4650
  • e Hónap: 13320
  • e Év: 69253
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.