Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
Töltött dagadó - másként
  2011-10-24 22:47:29, hétfő
 
  Töltött dagadó

hozzávalók 6 főre
1,2-1,5 kg hasaalja /hentessel felszúratva/
Töltelékhez:
20-30 dkg darált hús
3 db főtt tojás
1 db nyers tojás
3 kocka pecsenyehús kocka
2 szelet szikkadt kenyér
1/2 cs petrezselyemzöld
3 mk zselatin
2 csipet rozmaring /szárít1 csipet kakukkfű
3 mk delikát/ vegeta
5 dkg reszelt sajt

bors
chili paprika
elkészítés
1. A töltelék összeállításához a húskockákat a zselatinnal felfőzzük, hűtjük.
2. A petrezselymet apróra vágjuk, a főtt tojásokat feldaraboljuk, és az összes hozzávalót összedolgozzuk.
3. Ha nagyon lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá.
4. Ezzel a masszával a nyitott hústasakot megtöltjük - nem túl keményre, mert sülés közben megdagad- , hústűvel a nyílást összetűzzük.
5. Kenderzsineggel formára kötözzük /a műanyag megolvadhat!/.
6. A tepsibe 1-2 dl vizet és 3-4 ek. zsírt teszünk, erre rakjuk - a hús alá- a krumplit, paprikát, paradicsomot, hagymát és különféle zöldségeket.
7. A ráhelyezett húst picit sózzuk, szerecsendiót reszelünk rá, és megszórjuk rozmaringgal.
8. Fedő alatt - mert van fedele- 250 fokon 1/4 óráig, utána 180 fokon 1 óráig sütjük.
9. Utána levesszük a fedelét, és 2 húskockából készült lével locsoljuk, és persze a saját levével is. Ha úgy látjuk a színéről, fordítjuk.
10. Ha késznek látjuk, mindkét oldalát meggrillezzük /a sütőben/.
11. A húst deszkára tesszük hűlni, és utána megszabadítjuk a tűtől és a kötözéstől.
12. Forrón nem szabad szeletelni, mert szét fog esni!
sütési mód: alul-felül sütés





 
 
1 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Ananászos csirkesaláta
  2011-10-22 13:15:24, szombat
 
  Hozzávalók 4 személyre:

* 1 friss ananász (Vigyázat! Ez a recept a cukros konzervből elképzelhetetlen!)
* 1 fej jégsaláta
* fél kg csirkemell
* 1 evőkanál curry
* só, bors
* 1 kis pohár joghurt

Elkészítése: A csirkét vágd vékony csíkokra, s keverd el a curryporral és 2 evőkanál joghurttal. A salátát egy nagy tálba tépkedd össze. Az ananászt pucold meg és kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és hirtelen süsd át a csirkemellcsíkokat. A legvégén add hozzá a maradék joghurtot, és melegítsd át a csirkével. Keverd az ananászt a salátához, majd a langyosra hűlt csirkét is forgasd hozzá.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
TEJSZÍNES sültek
  2011-10-22 09:01:34, szombat
 
  TEJSZÍNES SÜLT PULYKAMELL


Pulykamell szeleteket besózom, lerakom, pár csepp olajat teszek alá (lehet olaj nélkül is), hagymakarikákat terítek rá, reszelt sajttal megszórom, tejszínt öntök rá, sütőben megsütöm.


TEJSZÍNES SÜLT CSIRKEMELL


A csirkemelleket két-három részre vágom, besózom (attól függ hogy mekkorák), vajon hirtelen átsütöm (csak éppen hogy piros legyen a két fele), a szeleteket elterítem, egy sor csirkemell, egy sor hagymakarika, egy sor csirkemell, egy sor hagymakarika. Ráöntöm a vajat amiben a csirke sült, fóliát terítek rá, sütőben megsütöm. Amikor majdnem teljesen megsült, leveszem a fóliát róla, leöntöm egy doboz tejszín, két evőkanál paradicsomszósz és két kanál darált dióból készült szósszal. Tovább sütöm fólia nélkül.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
SERTÉSSZELET MUSTÁROS gombával
  2011-10-22 08:54:07, szombat
 
  SERTÉSSZELET MUSTÁROS GOMBÁVAL


Hozzávalók: (4 személyre)
50 dkg sertéscomb, 15 dkg gomba, 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és fekete bors.
Előkészítése:
A sertéscombot szeletekre vágom, megsózom, majd lisztbe mártom és 1 evőkanál olajon mindkét oldalát átsütöm. Tűzálló tálba teszem. A visszamaradt zsíradékra öntöm a megmaradt olajat és rádobom a megmosott felszeletelt gombát. Megsózom, megszórom a finomra metélt petrezselyemzölddel, és megborsozom. Fedő alatt saját levében puhára párolom, majd zsírjára sütöm. Ezután belekeverem a mustárt és a tejfölt.
Elkészítése:
A hússzeletek tetejét vastagon megkenem a tejfölös-mustáros-gombás raguval. A tálat lezárom, és forró sütőben addig párolom, amig a hús meg nem puhul. Párolt brokkoli vagy karfiol, esetleg burgonya a hozzáillő köret.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
SAJTOS-TEJSZÍNES hús
  2011-10-22 08:30:54, szombat
 
  Hozzávalók:
Rántani való hús, liszt, tojás, reszelt sajt, tejszín.
A húst kiklopfoljuk, megsózzuk, majd beleforgatjuk a lisztbe, felvert tojásba és a reszelt sajtba.
Egy tűzálló tálat v. tepsit kivajazunk és lefektetjük egymás mellé a hússzeleteket, végül leöntjük tejszínnel. Forró sütőben ropogósra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
Marha paprikás
  2011-10-22 08:28:42, szombat
 
  Hozzávalók:
Marhafartő v. marhacomb /felsál/ v. marhaszegy.
1,5 kg hús, 3 db nagy hagyma, 2 db babérlevél, 3 db sárgarépa, 8 db szegfűbors (egész), 2 evőkanál olaj, só, bors, pirosarany, kevés fokhagymakrém, ketchup, 5-10 szójacsepp a végén, 1 erőleveskocka.
Elkészítés:
A húst kockára vágni, kicsit klopfolni, borsozni, kevés olajon hirtelen megpirítani.
Kuktába a vöröshagymátkicsit megpirítom, olajon az összes hozzávalót a sárgarépa és a szójaszósz kivételévelhozzáadom. Beleteszem a húst, felöntöm annyi vízzel, hogy jól ellepje, kb 40-50 percig főzöm. Tűzről leveszem, beleteszem a sárgarépát, még kb 10 percig főzöm. Ha megfőtt leszűröm. 2 evőkanál réteslisztet ½ dl vízzel simára keverek, a leszűrt levet behabarom. A szójacseppet belekeverem, a végén az összes hússal összekeverem.
Tésztával, céklasalátával tálalom.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
RAKOTT CSIRKEMell
  2011-10-22 08:16:42, szombat
 
  A csirkemellet kifilézzük, kiklopfoljuk.
Miután besóztuk a következő módón panírozzuk be:
lisztbe forgatjuk
felvert tojásba forgatjuk
reszelt sajtba forgatjuk
Egy tűzálló tálat kibélelünk vékony bacon szeletekkel. Belerakunk egy sor panírozott csirkemellet, s ezt befedjük gépsonka szeletekkel. Ezt addig folytatjuk, míg a hozzávalók elfogynak. A tetejét tejföllel meglocsoljuk, lefedjük.
Sütőben addíg sütjük, míg a szalonnaszeletek pirosak nem lesznek, addigra a sütés közben keletkezett levet is beissza a hús. Húsostálra az egészet tortaszerűen kifordítjuk.
Hidegen is nagyon finom és mutatós.









 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
LASAGNe
  2011-10-22 07:57:00, szombat
 
  1 kg darált húst fűszerezünk fokhagymával, borssal, olajban átsütjük. ½ l paradicsom, 1 paradicsom felszeletelve, 3 nagy kanál petrezselyem, 1 evőkanál cukor, 2 kiskanál só, 1 evőkanál bazsalikom, bors. 20 percig forralni.
½ kg tésztát kifőzni.
Tűzálló tálba alulra tészta, meghinteni rezselt sajttal, tejföllel, rátenni a szószt, ilyen rétegesen folytatni, amíg a hozzávaló elfogy. Tésztával befedni, sajttal beszórni, kb 20 percig sütni.
Kockára vágva tálaljuk.



 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
KÍNAI hús
  2011-10-22 07:44:01, szombat
 
  Hozzávalók:
1 kg karaj v. tarja felszeletelve.
4 tojás felverve, 2 kávéskanál só, 1 kávéskanál bors, 1 kávéskanál majoranna, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kávéskanál mustár, 1 kávéskanál ketchup, 2 evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 3 gerezd összezúzott fokhagyma.
Ezeket összekeverni, beletenni a húst, legalább 2 napig állni hagyjuk. Időközönként a húst meg kell forgatni. Pácolás után forró olajban kisütni. Burgonyapürével tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
FELSÁL szelet
  2011-10-22 07:34:04, szombat
 
  FELSÁL SZELET
A húst besózzuk és magyar borssal behintjük, majd prézlibe forgatjuk, ezután tojásba mártjuk és forró olajban mindkét oldalát sárgára sütjük.
Mikor mind kisült, akkor újra edénybe rakjuk és húslevessel felöntjük. 2 ½ óráig fedő alatt dinszteljük.

 
 
0 komment , kategória:  Receptek - Húsételek  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 57 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 633
  • e Hét: 1923
  • e Hónap: 10593
  • e Év: 66526
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.