Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Gondolatok az imáról
  2011-12-29 15:56:08, csütörtök
 
  Gondolatok az imáról
Amikor az ember imádkozik, energiát hoz mozgásba. A tiszta figyelem, a hála, a tiszta szándék, a másik embernek küldött békés gondolat, erő. Minél tisztább és önzetlenebb a szándék, minél kevésbé gondolkozik az ember jóban és rosszban, annál tiszt...
Tisch Ferenc - Gyertyaláng
 
 
0 komment , kategória:  Író - Tisch Ferenc  
Felemelt fejjel
  2011-12-29 15:53:40, csütörtök
 
  Felemelt fejjel
...valahogy méltósággal kellene, felemelt fejjel...az árat így is, úgy is fizetjük...vállaltuk, ezért vagyunk itt... nem is az, amit....hanem az, ahogyan....nem is a cél, hanem az odáig vezető út.... az ember, mint szellemlény....és az odáig vezet...
elemelt fejjel
Tisch Ferenc - Gyertyaláng
 
 
0 komment , kategória:  Író - Tisch Ferenc  
Tisch Ferenc : Gondolatai
  2011-12-29 14:33:52, csütörtök
 
 




Elvégre Tied is ez a világ. Magad is teremted.

Tudd, hogy Te döntesz. Te döntesz a gondolataidról, a szavaidról és a tetteidről. Te döntöd el, félsz vagy szeretsz, Te döntöd el, képes vagy-e meglátni a mindenkori adottságban rejlő végtelen lehetőséget.

Te döntesz a színekről. Te döntöd el, elfogadod-e, hogy amit látsz, nem lehet másképp. Te döntöd el, milyen alapgondolattal élsz. Te döntöd el, miként tekinted az élet dolgait.

Ez csak egy pohár. Ez egy gyönyörű pohár. Ez egy félig teli pohár. Ez egy félig üres pohár. Ez egy lehetőségekkel teli pohár. Te döntesz.

Te döntesz a szándékaidról. Te döntesz a hitedről. Te döntesz a mosolyodról. Te döntöd el, kinek tekinted Önmagad, és kinek a másikat. Te döntöd el, falakban gondolkozol, vagy meglátod a falak felett építhető hidak lehetőségét. Te döntöd el, kinyújtott kézzel állsz-e a világ előtt.

Te döntöd el, vállalod-e a felelősséget gondolataidért, szavaidért és tetteidért. Te döntöd el, öntudatlanul sodródsz, vagy tudatos alkotóként veszel részt az életedben. Te döntöd el, mi kerül ki a kezed alól, Te döntöd el, milyen színre festik a Belőled áradó gondolatok a lényed körül mindenki számára érezhető teret.

Te döntöd el, jó-e Veled lenni.

Te döntöd el, meglátod és kibontod-e valódi természeted. Te döntöd el, tudatosan dolgozol-e Önmagad és a világ megismerésén és felemelésén.

Te döntöd el, meglátod és megéled-e, hogy egyszerre vagy egyén, része egy családnak, egy nemzetnek, része az emberiségnek és az Egésznek. Nem vagy-vagy, hanem így, egyben. És.

Te döntöd el, meglátod és megéled-e, hogy egyszerre vagy test, lélek és szellem. Nem vagy-vagy, hanem így, egyben. És.

Ha harmóniát szeretnél, keresd az egyensúlyt. Keresd az egyensúlyt test, lélek és szellem, lent és fent, kint és bent között.

Lépj közelebb a világhoz azáltal, hogy közelebb lépsz Önmagadhoz.

Lépj közelebb Önmagadhoz azáltal, hogy közelebb lépsz a világhoz.

És hogy mit jelent közelebb lépni? Mit tehetnél Te a világért? Bármit.

Először is legyél tudatos. Legyél bátor és kreatív.

Hidd el. Indulj neki. Akard a változást. Alkoss. Döbbents meg. Járj elől. Legyél képben. Tudj meg minél többet Önmagadról, a családodról, a nemzetedről, a társadalomról, amelyben élsz. Érdeklődj. Legyél nyitott. Tájékozódj. Lépj közelebb a másik emberhez, a másik nemzethez, a másik kultúrához. Tanulj nyelvet. Akarj jót tenni. Adakozz, oszd meg, amid van, támogass jó célokat. Keress közösséget. Csatlakozz. Nézz körül a környéken, ahol laksz. Tegyél érte lehetőségeid és képességeid szerint.

Legyenek ötleteid. Győzd le Magad. Törekedj harmóniára emberi kapcsolataidban. Lehessen Rád számítani. Tudj bocsánatot kérni és megbocsátani. Törekedj a békére. Mondd el neki, amit eddig Magadban tartottál. Készülj meglepetéssel. Süsd a kedvencét. Küldj képeslapot. Köszöntsd fel. Ajándékozd meg. Derítsd jobb kedvre. Hallgasd meg. Ölelj. Vigasztalj. Lásd a világot egy gyerek szemével. Lásd a természetet egy gyerek szemével. Higgy, ahogy egy gyerek hisz. Örülj, ahogy egy gyerek örül. Álmodj, ahogy egy gyerek álmodik. Mosolyogj, és tudj visszamosolyogni.

Légy kedves és előzékeny. Beszélgess. Tölts több időt Nálad idősebbekkel és fiatalabbakkal. Tölts időt elesettekkel és fogyatékkal élőkkel. Tudd, hogyan élnek, milyen problémáik vannak. Tanulj tőlük. Tanulj részvétet. Tanulj adni. Tanulj szeretni. Tanulj.

Légy tudatos a mindennapokban. Takarékoskodj az energiával, takarékoskodj a vízzel. Ne pazarold a papírt. Kapcsold le a villanyt. Tekerd le egy fokkal. Húzd ki, ha nem használod. Tudd, mit veszel és azt is, hogy kitől. Ne a zuhany alatt moss fogat. Ne tölts bele több vizet, mint amennyire szükséged van. Gyűjtsd szelektíven. Használd a saját bögrédet. Ha teheted, szállj ki az autóból. Engedd be Magad elé. Ültess fát. Szeresd az állatokat. Kapcsold ki a tévét. Mozogj többet. Sétálj. Adj vért. Jelentkezz donornak. Tanulj elsősegélynyújtást. Ha már nincs szükséged rá, add olyannak, akinek segítesz vele.

Egyáltalán, figyelj oda. Csatolj ki, emelkedj Önmagad fölé. Keress. Kérdezz. Kételkedj. Tapasztalj. Nézz körül. Lásd meg a lehetőséget. Ne gondold, hogy mások miatt van. Ne gondold, hogy a világ dolgai másokon múlnak. Ne gondold, hogy egyedül vagy. Ne fogadj el ellenőrizetlenül semmit. Találd meg a Magad útját.

Találd ki Magad.

Higgy a jövőben. Higgy abban, hogy bárhogy legyen, ami jön, mindenképpen szebb és boldogabb lesz annál, mint ami most van.

Hidd a békét. Hidd a békés gondolatot. Hidd, hogy ami van, annak nem kell úgy lennie. Hidd, hogy ha Te változol, a világod is változni fog. Hidd, hogy van kiút, hogy van szebb holnap, hogy vannak eszközök.

Tudd, hogy sokaknak kellesz, tudd, hogy a nagy dolgok rendszerint úgy kezdődnek, hogy egy ember elindul.

Tudd, hogy minden mindennel összefügg.

Tudd, hogy az Egész része vagy.

Tudd, hogy Benned az Egész, és Te az Egészben létezel.

Tudd, mindenkor tudd, hogy van hozzá közöd.

(Forrás: www.kozod.hu)




 
 
0 komment , kategória:  Író - Tisch Ferenc  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 488
  • e Hét: 1097
  • e Hónap: 9767
  • e Év: 65700
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.