Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Kékestető : Medical Hotel- inkább mocskos Hotel
  2016-11-04 19:59:01, péntek
 
  Ha légzőszervi betegséged van - felejtsd el, mert a 157-es szobában több port nyelsz , mint egy nagyvárosban.
De ha tesztelni szeretnéd az immunrendszeredet, kreativitásod akkor egy próbát megér.
Ehhez javaslok néhány ötletet:

A foglalás gyors korrekt interneten keresztül is lehet.
- Ha a 157-es szobába belépsz óvatosan ....ki a szőnyegeket mert azonkívül, hogy nagyon poros ismeretlen eredetű hajszálakat, vagy egyéb szőrzetet látsz rajta csomókban is. Igen jót tesz neki az erkélyen a köd és a pára, megduzzadnak a szőnyeg szálai és nem lesz olyan poros - bár ha felszeded a szőnyeget a papucsod alatt recseg a törmelék és a kosz. ( a szőnyegeket nyugodtan hagyd kint az erkélyen - hiszen ezzel az alapvető gond nem oldódik meg )

- Célszerű áttörölni azokat a bútorokat amit használsz: ágy támlája, székek,asztal, éjjeliszekrény,stb..
Ime az eredmény:








- De sebaj ha segítséget kérsz a második emeleti szobalánytól - akinek ehhez a szinthez ugyan nincs köze- ebédjét is otthagyva azonnal a segítségedre siet.( Utólag is köszönetem érte )
- A padlón szabad szemmel is látványos por így eltűnik, de kérlek ne nagyon rendezd át a szobát mert az ágyakról elszabadulnak a porcicák - igaz ezek nem karmolnak de felmosás után még ilyenek vannak tömegével :




- Ha a székeken gyanús foltokat látsz- ne ijedj meg szép tiszta törölközőket adnak- ezekkel letakarhatod.

- Ne hidd el, ha felhívod őket előre , hogy van -e fűtés október elején - mert azt mondják van. Ez csak részben igaz- mert este 9-re jéghidegek a radiátorok és kerek 9 Celsius fok van a szobában - célszerű kinyitni a szoba bejáratát - mert a folyóson sokkal melegebb van. Továbbá ha Te is túrázásra készülsz biztos viszel magaddal egy rezsót meleg tea készítésére - ez most nagyon jól jön melegítésre - és a magaddal vitt polár és termotakarókkal már ki lehet bírni. Úgy halottam a rutinosak hősugárzót is visznek magukkal.

- A fürdőszobából domestos- szal eltávolítottam a penészt - de a lerakódott vízkő oldása rád vár a zuhanytálcán:-)
Sorolhatnám még az egyéb felháborító dolgokat - de fontos tudni, hogy a második emeleten szépen takarított szobák és korrekt berendezés is van ( ezzel reklámozzák magukat ). Igaz, hogy éppen alig voltak a szállóban ( 5-7 ember a három emeleten ) akkor is ezeket az első emeleti régi,( műszakilag nagyon lepukkant ( folyamatosan öblítő WC, széteső szék, rozzant bejárati ajtó stb...) mocskos szobákat kell kiadniuk szabályuk szerint.
Vajon hogyan lehet bejutni egy rendezett szobába ? Főleg azért érdekes mert az árak ugyanazok - jelenleg 15 800 Ft / nap kétszemélyes szobára - reggelivel (+ idegenforgalmi adó + parkolási díj )

Apró sztori : azt elhatároztuk , hogy ebből a koszfészekből elég volt -sajnos most jelenleg nincs más szálláslehetőség Kékestetőn, gyorsan körbe jártuk a környező falvakat kocsival - hátha találunk rendes szállást. Vannak is olcsóbbak szebbek és főleg tiszták. Az egyik helyen - nagyon jó egyéb szolgáltatások mellett is nagyon szép rendezett szobákkal - meglepően alacsony árat hallva érdeklődve kérdeztem meg : Nekem kell takarítani ?
A válasz kérdés volt : Kékestetőről jött ?


Az igazsághoz tartozik, hogy a bejáratnál portások korrektül gyorsan intézkednek kocsi ügyben,
Az étteremben a felszolgálók nagyon barátságosak és a második emeleti szobalányok is igyekeznek segíteni a felmerülő problémák megoldásában- akkor is ha nem az ő feladatuk.

Szóval nem tudom miért "medical" szálló- mert szerintem itt csak beteg lehet az ember. Lehet, hogy kevés a beteg a szanatóriumban - és így próbálják a létszámot növelni?
A legeldugottabb úgynevezett kulcsosházakban is nagyobb a tisztaság !


Visszasírjuk Kányai uram fogadóját - ami tényleg retró - de mindig tiszta volt és Kányai uramnál jobb fogadóst nem is tudtunk elképzelni- nagyon várjuk hátha újra megnyitják. Hosszú- hosszú évek óta voltunk ott vendégek - és minden évben többször is visszajártunk.
 
 
0 komment , kategória:  Kirándulások üdülések   
Kékestető tó 2016 10 14
  2016-10-23 16:28:31, vasárnap
 
 











 
 
0 komment , kategória:  Kirándulások üdülések   
Kékestető csúcs 2016 október
  2016-10-22 20:23:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Kirándulások üdülések   
Kékestető : második havazás 2016 (október 11)
  2016-10-22 20:08:56, szombat
 
 










 
 
0 komment , kategória:  Kirándulások üdülések   
Kékestetői pihenési lehetőség
  2010-08-18 10:28:46, szerda
 
  Az ország legmagasabb pontján Kékestetőn (1014m) található Kányai Uram fogadója.

Szolid árak, (3 főre apartman napi 10 ezer Ft összesen) Egy fő/ nap nem apartman esetén 3900 FT, családias légkör, a mini állatkertben pár hónapos őzike található.

A közeli szanatóriumban a mókusok így szeretik a diót meg a mogyorót:




Allergiás és légúti betegségekkel küzdőknek ideális hely. Dohányosok 3-4 nap múlva érzik a látványos tüdőtisztulást.

A fogadó megközelítése: Budapestről közvetlen járat a felső szanatóriumig onnan kb 200 m, kérésre elénk jönnek.

Autóval : Gyöngyösről Mátrafüred irányába,Mátrafüred után Mátraházára kell tovább hajtani itt útjelző mutatja a Kékestetői irányt. A Kékestető tábla után nem kell bekanyarodni felső szanatóriumhoz, hanem tovább kell haladni, ez egy nagyon rövid szakasz, ezután található egy parkoló és egy parkolóőr, aki közúton akar parkolási díjat szedni .


Nem kell vele törődni, hiába állítja, hogy tovább már nincs semmi , haladni kell a közúton egészen Kányai Uram fogadójáig, ahol természetesen ingyenes a parkolás.

Kányai Uram fogadójának telefonszáma : 06 37 36 70 64

Pár méterre Kányai Uram fogadójától van a Hegycsúcs szálloda és kb 30 méterre az ország legmagasabb pontját jelző kő, a motoros emlékhely , a tető étterem ( többnyire zárva) és a kilátó torony.

Jó ha MELEGEBB RUHÁT IS VISZÜNK, mert KÉKESTETŐN MINDÍG HŰVÖS VAN !

Túrázoknak: nagyon szép a Rákóczi turista út, bár most egy kis szakaszon elterelték, (Kékestető-Mátraháza, alsó szanatórium- Mátrafüredi kilátó-Rákóczi forrás- majd Sástóra jutunk ki)

Edzettebb túrázóknak : Kékestető-Galyatető , vagy Kékestető-Parádfürdő.

A környéken érdemes megnézni Mátraderecskén a MOFETTÁT ( gyógygázzal kezelnek keringési és reumatikus betegeket, egyszeri kipróbálása lehetséges bejelentkezés nélkül is vérnyomásmérés után: 1500 Ft)
Megközelítése:24-es útról Mátraballa irányában, a MOFETTÁT külön jelzik.
Száraz fürdőnek is hívják, egyszerű lehetőleg pamut-ruházatban célszerű beülni a 15 perces
kezelésre.

A Fallóskúti Mária kegyhelyet sokan látogatják, illetve bíznak az ottani kútvíz gyógyító erejében.
Célszerű könnyű ásványvizes palackot vinni, és azt ott megtölteni.
Az ott élő Remete nagyon kedves és olyan szívből mondja a jókívánságokat, hogy sokunk szerint biztosan hatnak.




CSODÁS GYÓGYULÁSOK FALLÓSKÚTON:

Egy pesti orvos vak felesége visszanyerte a látását.
Egy férfi 1947-ben rettenetes fájdalmakkal esett ágynak. Felesége vitt neki a kórházba egy üveg fallóskúti vizet. A gyógyszerek nem segítettek, ezért néhány nap múlva elkezdte iszogatni a forrásvizet, és sokat imádkozott. Nemcsak a fájdalmai múltak el, hanem a krónikus székrekedése is.
1950-ben egy 13 éves paralízises kislány csodák csodájára saját lábán tette meg Hasznostól Fallóskútig a 13 kilométernyi hegyi utat.
Egy egri asszony 1979-ben súlyos ízületi gyulladást kapott. Megmosta lábát a forrás vizében, és nemsokára már kerékpározni is tudott.
Egy tüdőrákos asszony elzarándokolt Fallóskútra. A kápolnában megjelent neki a Szűzanya, egyik kezét a mellére tette, másikat a hátára, és rámosolygott. Az asszony állítólag meggyógyult.
(Forrás: Kerekes József: Egy zarándokhely kialakulása)



A Mátrában általában finoman főznek, nekünk Kányai Uram főztje nagyon ízlett, Parádfürdőn a Póni hamizóban akkora adagot adnak 1150 Ft-ért, hogy biztosan nem kell aznap vacsora és nagyon-nagyon finom.
Mátraházán a lángos szintén a kedvencek közé tartozik.

A Mátrában igen jó gyógy és ásványvizek kaphatók : pl : Oxigén( Oxigénnel dúsított ) Oxigén+ (ami kalciummal és oxigénnel dúsitott)
néha Borsodi víz (savlekötő, kálcium stb) Parádi víz stb.. Ezeket sajnos csak a kisebb falvakba betérve a boltokban találjuk ( 70Ft-tól 180 Ft-ig) a turista központokban egyáltalán nem.

Viszlát Kékestetőn !
 
 
0 komment , kategória:  Kirándulások üdülések   
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 215 db bejegyzés
e év: 2611 db bejegyzés
Összes: 49306 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1149
  • e Hét: 3132
  • e Hónap: 16881
  • e Év: 221582
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.