Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/20 oldal   Bejegyzések száma: 190 
Soha ne hibáztass
  2013-11-09 11:40:36, szombat
 
 



A szentek életének egyik legfőbb értelme, hogy a szentség egy napon elviselhetetlen erővel kezd sugározni lényükből. Ez az erő, mely a szenteket arra kényszeríti, hogy elhagyják otthonukat, s ellenálljanak az embereknek, leküzdhetetlen. Nagyon ritkán esik meg, hogy egy szentet karosszékben ábrázolnak, amint kilencven évesen, a pátriárkák korában, ősz hajzattal, nyájasan üldögél dédunokái körében, és képes újságot olvas. A szent mindig harcol.

Márai Sándor




 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Én nem akarok legyőzni
  2013-11-02 09:12:38, szombat
 
  Valamivel vitába szállni csak akkor tud az ember, ha le akarja győzni. Én nem akarok legyőzni semmiféle meggyőződést, nem akarok senkit sem eltéríteni a maga gondolkodásmódjától, törvényeitől. Semmi más jogot nem tartottam fenn magamnak másokkal szemben, mint azt, hogy ne törődjek a véleményükkel. De a joghoz, hogy igenis hidegen hagyhasson mások meggyőződése, ragaszkodom.

Szilvási Lajos


.....



Az erő nem a fizikai képességekből fakad. A legyőzhetetlen akarat a forrása."

Buddha
 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Aki egy spirituális embert
  2013-10-28 18:03:35, hétfő
 
 



Aki fizikailag, lelkileg vagy akármilyen formában bántalmaz egy spirituális embert annak nagyon kemény leckéi lesznek. Ezért nagyon fontos ezt tudomásul venni és felkészülni minden spirituális embernek, hogy ilyenek előfordulhatnak.
 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Élet értelme
  2013-10-27 08:33:55, vasárnap
 
  Aki szeretni tud, annak mély meggyőződése, hogy van értelme az életnek.

Peter Lauster






Az élet értelmét nem a nagy áldozatok és kötelességek adják, hanem apróságok; a szív egy-egy mosolyból, vagy egy-egy kedves gesztusból meríti a boldogságot és a vigaszt.

Humphry Davy






Az élet tapasztalatszerzés, nem pedig az élet értelmén való töprengés.

Paulo Coelho






Az élet értelmét nem keresni kell, hanem nekem kell értelmet adni az életnek.

Palotai Erzsi






Az élet értelme, hogy higgy önmagadban, és próbáld elfogadni az élet által nyújtott tanításokat, bármi is legyen az. De azt sem szabad elfelejtenünk, hogy az élet nem csupán egyfajta akadálypálya, amely a fejlődésünket kell hogy szolgálja. Az élet egy ajándék, amelyet ízlelgetni, élvezni és teljes egészében megélni kell.

Gordon Smith






Mégis, éppen a gondok fölismerésének és megoldásának folyamatában rejlik az élet értelme. A probléma a próba, mellyel elkülönítjük a sikert és a kudarcot. Gondjaink miatt van szükségünk bátorságra és bölcsességre, sőt gondjaink tesznek minket bátrakká és bölcsekké. Végső soron ezek felelősek lelki fejlődésünkért.

Morgan Scott Peck






A nagy bölcsek annyiszor elmondták már, mi az élet értelme, hogyan kell jól élni, hogyan változtathatjuk arannyá az életünket. Csak mi nem vesszük a fáradságot, hogy odafigyeljünk rájuk, önelégültségünkben hajlamosak leszünk azt hinni, mi okosabbak vagyunk náluk.

Gaál Viktor






Te is azt hiszed, hogy az élet értelme nem más, csak a szenvedély, mely egy napon áthatja szívünket, lelkünket és testünket, s aztán örökké ég, a halálig? Akármi történik is közben? S ha ezt megéltük, talán nem is éltünk hiába? Ilyen mély, ilyen gonosz, ilyen nagyszerű, ilyen embertelen a szenvedély? S talán nem is szól személynek, csak a vágynak? Ez a kérdés. Vagy mégis személynek szól, örökké és mindig csak annak az egy és titokzatos személynek, aki lehet jó, lehet rossz, de cselekedetein és tulajdonságain nem múlik a szenvedély bensősége, mely hozzákötöz?

Márai Sándor




 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Egyik kedvenc idézetem
  2013-10-08 16:58:40, kedd
 
 






....

 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Az őszinte dicséretnek mágikus hatalma van.
  2013-10-08 14:52:42, kedd
 
  Az őszinte dicséretnek mágikus hatalma van. Ha azt akarod, hogy a másik fejlődjék, dicsérd őszintén. Ez mindig lehetséges. Vizsgáld a másikat, lásd meg tehetségét, képességeit, világíts rá azokra.

Michel Quoist






"Valahányszor elindulsz otthonról, húzd be az állad, emeld fel a fejed, és szívd tele a tüdőd levegővel, idd be a napfényt, köszöntsd mosolyogva a barátaidat, és szívvel-lélekkel szoríts mindekivel kezet. Ne félj attól, hogy félreértenek, és egy pillanatig se törődj az ellenségeiddel. Döntsd el határozottan mi a szándékod, aztán pedig egyenesen törj a cél felé. Legyen szemed előtt a magasztos cél, amit kitűztél magad elé - és akkor egy idő múlva észreveszed, hogy öntudatlanul is megragadod azokat a lehetőségeket, amelyek vágyaid teljesüléséhez szükségesek, ugyanúgy, ahogy a korallállatka kiválasztja a tenger habjaiból mindazt, amire szüksége van. Képzeld önmagadat annak a tehetséges, komoly, hasznos embernek, aki lenni akarsz, és ez a gondolat óráról órára jobban átalakít majd, hogy saját eszményedet megközelítsd... A gondolat minden, őrizd meg e helyes lelki magatartást: a bátorság, az őszinteség, a jó kedély szellemét. A gondolkozás szinte alkotás. Minden jó dolognak a vágy a szülője, és midnen őszinte imádságot meghallgat az ég. Olyanokká leszünk, amilyenekké szívünk mélyén lenni szeretnénk."

(Elbert Hubbard)



 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Én hiszem
  2013-10-02 05:34:50, szerda
 
 
"Hiszem, hogy a képzelet erősebb a tudásnál,
hogy a mítosz igazabb a történelemnél, hogy
az álmok hatalmasabbak a tényeknél, hogy
a remény mindig győzedelmeskedik
a tapasztalat felett, hogy
a nevetés az egyetlen gyógyír a bánatra.
És hiszem, hogy a szeretet erősebb a halálnál."

Robert Fulghum



 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Aforizmák
  2013-10-02 05:23:58, szerda
 
 
Tiszta szívvel élni: ez a legnagyobb bölcsesség,
amit a bölcsek kigondoltak, azt a még bölcsebbek
meg is tették.

Hölderlin



 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Velünk az Isten !
  2013-09-29 08:25:28, vasárnap
 
 





 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
Vízöntő
  2013-09-09 12:28:31, hétfő
 
 



Miért úgy történik az életünk, ahogy ?

"Gyakran kérdezzük : 'Miért tette ezt velem Isten ?'
A válasz : Azért, hogy egy magasabb spirituális szintre emeljen.
Ezt nem mindig látjuk az adott pillanatban. De ha elég erősek vagyunk, azt mondhatjuk : 'Egy nap majd visszanézek, és tudni fogom miért. Ezért most elfogadom ezt a kényelmetlenséget.'
Mindennek oka van és meg kell értenünk, bármi történik is velünk egy adott pillanatban, az a lehető legjobb számunkra.
Isten csak jót cselekszik. Bár az okok talán nem tiszták előttünk, az életünk eseményei azért történnek meg velünk, mert szükségünk van rájuk ahhoz, hogy előre mozduljunk az ösvényen."




 
 
0 komment , kategória:  *Kedvenc képeim és aforizmáim*  
     2/20 oldal   Bejegyzések száma: 190 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 451
  • e Hét: 994
  • e Hónap: 5400
  • e Év: 61333
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.