Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
A megtestesült érzékiség
  2019-09-28 21:29:44, szombat
 
 







A MEGTESTESÜLT ÉRZÉKISÉG


85 éves Brigitta Bardot színésznő, aki ledöntötte a szerelem korlátait


Brigitta Bardot 1934 szeptember 28-án született jómódú párizsi családba. Gyermekkorától kezdve táncolt, balettkarrierről álmodott. 15 évesen mégis fotómodell lett, 1950-ben már az ELLE címlapjára került. A képeket Roger Vadim megmutatta forgatókönyvíró barátjának, Marc Allégret-nek - együtt fedezték fel Bardot-ot a filmipar számára.

Forrás: AFP







A ma 85 éves díva eléggé a feledés homályába merült.

Talán még az idősebb generációból sem ugrik be mindenkinek, ki is volt Brigitte Bardot. A fiatal nemzedék pedig csodálkozva kérdezhet vissza a név hallatán: - Az meg kicsoda? Pedig BB - mert akkoriban csak így nevezték - a francia és az egyetemes filmművészet egyik csillaga, az 1950-es, 1960-as évek ünnepelt szexbombája volt. Ő volt baz a színésznő, aki körül úgy megörült a világ, akár Beatlesért.

Emléke azért halványulhatott el, mivel rövid volt sokat ígérő pályafutása, évtizedek óta visszavonultan él, és kedvenc helyéről, St. Tropezből végez elkötelezett, szenvedélyes állatvédő munkát (1986-ban itt hozta létre a Brigitte Bardot Állatvédő Alapítványt).

Ki gondolta volna róla azok után, hogy fiatal korában ette a férfiakat, s fénykorában szentségtörésként meztelenül jelent meg a filmvásznon.

Jól emlékszem, hogy az 1960-as évek elején a harmadik szomszédunknál néztem meg az 1959-ben forgatott Babette háborúba megy című filmjét, mivel akkoriban még csak a tehetősebbeknek futotta televíziókészülékre. És csak egyetlen magyar nyelvű adón, a közszolgálati televízió egyetlen műsorán lehetett látni Brigitte Bardot filmeket. De azok alaposan megdobogtatták a korosztályomhoz tartozó akkori tinédzserek szívét.

Álmainkban BB biztosan jelen volt. Ahogy ott volt plakátokon, kézi tükrök hátulján, újságok címlapján is. Ruhái, frizurái pedig megszabták az 1960-as évek divatirányzatát. Kora nagy európai filmes generációjához - Sophia Loren, Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida - tartozott, Marilyn Monroe-hez hasonlóan mutatta be a szexuális forradalom évtizedekben a nyers női szexualitást.

Brigitte Bardot Párizsban született egy gazdag család gyermekeként. Felnövekedve balettkarierre vágyott, 15 évesen pedig már fotómodell volt, s 1950-ben felkerült az ELLE magazin címlapjára. A világhírű francia rendezővel, Roger Vadimmal 1952-ben kötött házasságával azonban a filmes karrier előtt nyílt meg az út a számára.

1952 és 1973 között mintegy harminc filmet forgattak vele, ami meglehetősen rövid filmszínészi pályafutását figyelembe véve nem olyan nagy szám.

Első nagyobb sikerét az erotikus töltetű, 1956-ban készült És Isten megteremté a nőt című filmjével érte el, de említésre méltót alakított és megtöltötte a mozikat egyebek mellett a Viva Maria (1965), az Egy párizsi lány (1957), Az asszony és a baba (1958) és a Kedves Brigitte (1965) című filmekkel is.

Magánélete meglehetősen zűrös, kicsapongó volt. Négyszer ment férjhez, utoljára 1992-ben, 58 éves korában. Fia második férjétől született.

Milliárdos harmadik férje azzal kérte meg a kezét, hogy száz szál vörös rózsát szórt le helikopterről Bardot tengerparti nyralójára. A francia riviérához szépsége és híres bulijai épp úgy hozzátartoztak, mint a napfény és a tenger.

Évtizedek óta meglehetősen visszavonultan, elzártan él, filmes szerepet nem vállalt, nem is szívesen nyilatkozik. Viszont Franciaország legelszántabb állatvédőjét tisztelhetik benne. Hogy nem felejtették el a filmcsillagot sem, azt jól bizonyítja, hogy Rio de Janeiróban (amelyet brazil St. Tropeznek is szoktak nevezni) szobrot is kapott.







Fotók:

Link



A filmes erotika forradalmasítója, szexszimbólum: a nyocvanöt esztendős Brigitta Bardot legendáján nem fog az idő.

"A régi fotóimat nézegetve nem hiszem el, hogy az a csinos lány én voltam" - mondja magáról.

Immár negyvenöt éve visszavonult a filmezéstől, hogy az állatvédelemnek szentelje az életét. La Mandrague nevű villája az Azúr-parton az elhagyott állatok menedéke.

A művészpártoló nagyiparos lánya balerinának készült, de tizenöt évesen elragadta a modellkedés. Az Elle címlapjáról került Marc Allegret rendező figyelmébe, aki próbafelvételre hívta. Így ismerkedett meg Roger Vadimmal, akihez alig tizennyolc évesen feleségül ment. Kilenc közös film, ötévi házasság után elváltak útjaik. Az És Isten megteremtette a a nőt című filmmel megszületett a a modern Vénusz, a szexuális forradalom zászlóvivője. B.B. maga volt a megtestesült érzékiség, ruházkodása, frizurája meghatározta a hatvanas évek divatját. Saint-Tropezből, a kis halászfaluból az ő varázsa révén lett a bohém művészek paradicsoma.

Magánéletét őrült románcok, röpke házasságok, öngyilkossági kisérletek tarkították. Serge Gainsbourg eredetileg neki írta az erotika himnuszaként elhíresült Je t'aime című dalt, amit szakításuk után Jane Birkinnel énekelt lemezre. Jacques Charrier színésszel kötött házasságából született Nicholas nevű fia, akivel hosszú ideje nem tartja a kapcsolatot. Több mint húsz éve Bernard d'Ormale szélsőjobboldali politikus felesége.

Depressziós hullámvölgyekből, szerelmi botrányoktól visszhangos karrierjétől a Roger Vadim rendezte Don Juan 73-ban vett búcsút. A Babette háborúba megy, a Magánélet egykori sztárja hatszáz hektáros dél-franciaországi birtokára vonult vissza. Minden személyes vagyonát a nevét viselő állatvédő alapítványban fektette.







Brigitte Bardot Video - Egyveleg Mix

Link



In search of Brigitte Bardot in Saint Tropez

Link



Brigitte Bardot & Alain Delon? JE T'AIME

Link



Jane Birkin - Je t' aime, Moi non plu // A szerelem himnusza

Link



És Isten megteremtette a nőt!

Link



...és Isten megteremtette a NŐT!


Képek

Brigitte Bardot

Link


Link






















 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
91 éve született Gina Lollobrigida
  2018-07-04 21:15:34, szerda
 
 







91 ÉVE SZÜLETETT GINA LOLLOBRIGIDA


Luigina Lollobrigida (Subiaco, 1927. július 4. -) Golden Globe-díjas olasz filmszínésznő, fotóművész. Művészneve Luigina keresztneve rövid alakja, közismert beceneve: Lollo. Az 1950-es évek, 1960-as évek egyik legnépszerűbb filmcsillaga volt világszerte.


A ma 90 éves Gina Lollobrigida tényleg a század egyik leggyönyörűbb nője volt


Luigia Lollobrigida a Rómához közeli Subiacóban nevelkedett három lánytestvérével. Fiatalon kitűnt társai közül szépségével, 1947-ben elnyerte a Miss Róma címet, a Miss Italia versenyen pedig harmadik lett. Mario Costa filmrendező 1946-ban egy római utcán fordult meg utána, így került tizenkilenc évesen a film világába. Statisztaként kezdte, majd Diana Loris néven kapott kisebb szerepeket, elsőként a Fekete sas című filmben. Az epizódszerepeket egyre nagyobb szerepek követték, s rövid idő alatt Európa egyik legnépszerűbb színésznője lett.



Fotó: Getty Images





Rövid hollywoodi kitérő után az ötvenes évek első felében forgatta legsikeresebb filmjeit. A Királylány a feleségem cigánylányaként Gérard Philipe volt partnere, Az éjszaka szépeiben René Clair rendezte. Nevét 1953-ban, a Humphrey Bogart oldalán forgatott Afrika kincsei című szatírában ismerték meg világszerte.


Fotó: Getty





A Kenyér, szerelem... vígjátéksorozatban keresztezte először útját nagy vetélytársa: az éppen gyermeket váró Lollobrigida kénytelen volt átengedni a főszerepet az akkor még ismeretlen Sophia Lorennek. Kettejük rivalizálását a korabeli sajtóban kebelháborúként emlegették: bár soha nem nyilatkoztak rosszat a másikról, soha nem játszottak együtt, s ha csak lehetett, még a találkozást is kerülték.


Azért nem minden dívával volt rosszban. Itt például Marilyn Monroe-val látható. Fotó: Getty





Lollobrigida két ízben is játszott az Alberto Moravia regényéből készült A római lányban: 1954-ben, 27 évesen a naiv utcalányt, 60 esztendősen az édesanyját alakította. Igazi nemzetközi karrierje 1955-ben jelképesen A világ legszebb asszonya című produkcióval indult, egy évvel később a cirkusz világába elkalauzoló Trapézban artistalányként Tony Curtis és Burt Lancaster partnere volt, majd a Victor Hugo regénye nyomán készült A párizsi Notre-Dame tragikus sorsú Esmeraldáját személyesítette meg.


Fotó: Getty Images





Igazi hollywoodi sztár nem lett belőle, hiába reklámozták úgy, hogy ő a legjobb, ami a makaróni óta Itáliából érkezett. A Jó estét Mrs. Campbellért 1968-ban mégis Golden Globe-díjra jelölték, ahogy 1985-ben a Falcon Crest című tévésorozatért is.


Az 1956-os Trapézben. Fotó: Getty Images





A hetvenes évektől egyre kevesebbet szerepelt a vásznon, egyik utolsó emlékezetes alakítását a Pinocchio 1971-ben készült televíziós változatában, a tündér szerepében nyújtotta. Utoljára 2011-ben a Box Office 3D című olasz filmben szerepelt. A filmvászontól visszavonulva érdeklődése a fényképészet felé fordult, több könyvet is kiadott fotóival, ideje nagy részét a szobrászatnak szenteli, több kiállítást is rendezett. Megpróbálkozott a dokumentumfilmmel is, Fidel Castro exkluzív interjút adott neki, s énekesnőként sem volt sikertelen. 1999-ben elindult az európai parlamenti választásokon, de nem jutott be az uniós képviselőtestületbe.


Lollobrigida 2016-ban. Fotó: Getty Images





Számos díj és kitüntetés birtokosa: a Firenzei Művészeti Akadémia - harmadik nőként - tiszteletbeli tagjai közé választotta, a francia Művészeti és Irodalmi Rend lovagi fokozatával és a francia Becsületrend parancsnoka címével is kitüntették. A napokban jelentették be, hogy csillagot kap a hollywoodi Hírességek sétányán. Néhány éve árverésre bocsátotta ékszerei egy részét, hogy a bevételből szívügyét, az őssejtkutatást támogassa.


Gina Lollobrigida - Tribute to The World's Most Beautiful Woman ever!

Link



Gina Lollobrigida and Sean Connery Go Swimming

Link











 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
A világ legszebb kislánya
  2017-09-14 20:45:57, csütörtök
 
 







A VILÁG LEGSZEBB KISLÁNYA


Kristina Pimenova még csak 10 éves, de hazájában, Oroszországban sztárként tekintenek rá és világszerte is egyre ismertebb a neve és álomszép arca. A legtöbb 10 éves kislány a barátnőivel tölti az idejét a napköziben vagy játszótérre jár, de Kristina Pimenova egyáltalán nem.

A tízéves Kristina Pimenova álomszép és veszélyesen népszerű. Ő ma a legkeresettebb és legismertebb gyerekmodell, akivel a Vogue-tól a Harper's Bazaarig rendszeresen találkozhatunk a legnagyobb világmárkák hirdetésein.

A kislány 2005 decemberében született Moszkvában. Édesanyja a korábbi modell, Glikeriya Shirokova, édesapja Ruslan Pimenova focista (mi más ;) ). Van egy nővére is, aki szintén próbálkozgat a modellkedéssel, de egyelőre nem ért el olyan elképesztő sikereket, mint Kristina.







A kislány 3 évesen kezdte a modellkedést és most már olyan világmárkákat tudhat a rajongói között, mint az Armani, a Roberto Cavalli, a Dsquared2, az Ermanno Scervino, a Replay, a Fendi vagy a Benetton. Tavaly nyáron pedig még a neves Vogue Italia egyik divatanyagában is szerepelt.

Exmodell anyukájának hála, jelenleg több mint négymillió követője van a Facebookon és 1,3 millió az Instagramon. Oroszországban egyébként nem ritka, hogy a szülők már egész kiskorban, akár négyévesen beindítják a gyerek modellkarrierjét. Kristinával is ez történt: tíz éves létére hat éve van a pályán.







És hogy a szülők mit várnak ettől? Pénzt, sikert és biztos egzisztenciát az egész családnak... de milyen áron? Vajon mennyire sérül a picik lelke, mennyire veszik el tőlük a gyerekkorukat, illetve a lehetőséget, hogy saját maguk válasszák ki a nekik legjobban tetsző hivatást?

Mint egy profi, úgy mozog a kamerák előtt. És nem csak a fotózásokon, hanem a tornaversenyein is. A torna ugyanis a szenvedélye, és a zsűrit persze mindig elvarázsolja kecses mozgásával, égszínkék szemével és bűbájos mosolyával. Néhány hete le is szerződtette egy Los Angeles-i és egy New York-i ügynökség. A modellkedés mellett ritmikus sportgimnasztikázik és szép sikereket ér el a sportágban.







Kristina borzasztóan népszerű Moszkvában, gyakran szerepel különböző tévéműsorokban. Sokan az ő sikerén felbuzdulva tették és teszik próbára a kislányukat vagy kisfiukat a modellszakmában. A rajongók mellett rengeteg a kritikus, akik szerint ez nagyon rossz minta szülőnek és gyereknek egyaránt, és az anya szemére vetik, hogy miért teszi ki a kislányát a világkirakatba, olyan védtelen és kiszolgáltatott helyzetbe, ahol bárki bármit írhat neki és róla.







Vetélytársat kapott a világ legszebb kislánya - Olyanok, mint az ikrek!

Link





 
 
3 komment , kategória:  Szépek szépei   
A világ legszebb asszonya - 90 éves az isteni Gina Lollobrig
  2017-09-14 17:00:21, csütörtök
 
 







A VILÁG LEGSZEBB ASSZONYA - 90 ÉVES AZ ISTENI GINA LOLLOBRIGIDA


Luigina Lollobrigida (Subiaco, 1927. július 4. -) Golden Globe-díjas olasz filmszínésznő, fotóművész. Művészneve Luigina keresztneve rövid alakja, közismert beceneve: Lollo. Az 1950-es évek, 1960-as évek egyik legnépszerűbb filmcsillaga volt világszerte. Noha jellemábrázoló képességei vitathatatlanok, számos filmjében elsősorban külseje miatt szerepeltették.


A fél világ szerelmes volt belé (Fotó: RAS-archív)




Nevezték a Nemzet Ginájának (Gina Nazionale), a Keblek királynőjének, ,,az olasz szépség őstípusának" (Alberto Moravia), A huszadik század Mona Lisájának, a filmjei után pedig A római lánynak, és A világ legszebb asszonyának. Gina Lollobrigida kilencven éves.

Gina Lollobrigida a mozi élő mítosza. Évtizedeken át ő testesítette meg a Nőt, az érzéki szépséget. Személyében vadság és gyengédség, ártatlanág és sugárzó erotika keveredett, a dél-olasz temperamentum és szépségideál jelképe lett.,,Nem én választottam a filmezést, a mozi választott engem" - mondja, bár bevallva-bevallatlanul, mindig arról álmodott, hogy sztár lesz belőle. Szerinte soha nem lett volna színész, ha nem szökik el hazulról, és nem kezd olyan korán énekelni. A subiacói ács és építőmester nagyravágyó lánya alig töltötte be a tizenharmadik születésnapját, amikor szerény motyójával a hóna alatt beállított a család római rokonaihoz.

Itt megnézheti a Lollo legismertebb filmjeiből készült összeállítást:

Link


A Római Képzőművészeti Akadémi ösztöndíjas növendékeként festészetet és szobrászatot tanult, emellett ének- és táncórákat vett. 1937-ben az ismeretlen falusi lány harmadik lett a Miss Italia versenyen, minek eredményeként filmekben kezdett statisztálni. Vittorio de Sica bátorította. Azt mondta: ,,Szereted a festészetet, a szobrászatot. Ha ugyanennyit tudsz adni magadból a filmnek is, menni fog." Gina pedig önmagát adta. A szépségét, a nőiességét, a kihívó lényét. Mindez elegendőnek bizonyult a sikerhez, aminek értékét azért jelzi, hogy Greta Garbo mellett ő az egyetlen színésznő, aki ,,isteni" jelzővel illettek.

A világ legszebb asszonyaként emlegették (Fotó: RAS-archív)




Gina Lollobrigidára 1952-ben figyelt fel a világ. Érdekes módon, olasz létére két francia filmmel futott be. Az éjszaka szépei és különösen a Királylány a feleségem egy csapásra ismertté tette. ,,Franciaország mindent megadott nekem" - emlékszik vissza a szép időkre. - Hírnevet adott, elfogadott emberként, művészként és fotósként." A Becsületrendet is megkapta. Persze a hazájában is kitüntették. Ám soha nem felejti el, hogy a Cossiga lovagjai címet postán küldték el neki.

Gerard Philipe és Gina (Királylány a feleségem) (Fotó: RAS-archív)




Az ötvenes-hatvanas évek Lollobrigida nevétől volt hangos. Személyes drámája, hogy legtöbbször ugyan szórakoztató, ám középszerű filmekben játszhatott, és hollywoodi karrierje is - néhány filmet leszámítva (Üsd az ördögöt!, Trapéz, Jó, estét, Mrs. Campbell!) - csak szép álom maradt. Ennek oka állítólag a Howard Hughes-szal való szerelmi kalandban keresendő. Mivel nem akart hozzámenni a filmes milliárdoshoz, az bosszúból minden eszközt megragadott arra, hogy tönkretegye karrierjét. Lehet, hogy egészen másképp alakult volna Gina pályafutása, ha Hughes egyengette volna útját. Mint Carlo Ponti Sophia Lorenét.

Yul Brynnerrel a Salamon és Sába királynőjében (Fotó: RAS-archív)




Köztudott, hogy a sajtó mesterségesen szított ellenségeskedést a két színésznő között, a ,,hadművelet" a ,,Keblek háborúja" néven ismert a filmtörténetben. Tény, hogy Lollobrigida nem érezte jól magát a szexszimbólum szerepében, és a kolléganőjével ellentétben nem igazán nyílt alkalma bizonyítania más szerepkörben. Mindez, valamint a múló évek arra késztették, hogy 1972-ben visszavonuljon a filmezéstől. Azóta csak alkalomszerűen, leginkább sorozatokban állt néhányszor kamera elé.

Három férfi is bolondul érte a Jó estét, Mrs Campbell! című filmben (Fotó: RAS-archív)




Mégis rátalált önmagára: a fotózás második hivatása lett, emellett fest és szobrászkodik, szociális tevékenységet folytat. Ez utóbbit az ENSZ gyermekszervezeténél kezdte, majd Teréz anya oldalán, később pedig az Orvosok határok nélkül mozgalomban folytatta. Mint mondja, a múltat egy percig sem sírja vissza, ami szép volt benne, érintetlenül őrzi. Egyébként a jelenben és a jövőben él.


Lollo szerelmei

Ha Gina Lollobrigida valahová belépett, minden szem azonnal rászegeződött. A nők elsápadtak irigységükben, a mohó férfitekintetek pedig vetkőztetni kezdték. Ami igaz, igaz, a természet nem bánt vele szűkmarkúan. Érzéki ajkak és izzó szemek. Keskeny csípő és formás fenék. A kebleinek mérete pedig minden elképzelést fölülmúlt A szexbálvány valósággal megbolondította a férfiakat, akik mindent megtettek, csakhogy az ágyába bújjanak.

Burt Lancaster és Tony Curtis oldalán a Trapézben (Fotó: RAS-archív)




A magánéletéről mindent és semmit sem tudott az ember. Románcok, szerelmek és botrányok követték egymást, amelyekről nem lehet tudni, hogy valódiak-e, vagy csak a díva körüli hírverést szolgálták. ,,Sok szeretőm volt, és még ma is vannak kapcsolataim - nyilatkozta Lollo az ezredfordulón. - Nagyon elkényeztetett az élet, hisz rengeteg csodálóm volt." Szinte nem volt olyan partnere, akivel össze ne boronálták volna. A hazai csapatot - többek között - Nino Manfredi, Raf Vallone és Marcello Mastroianni erősítette, míg Hollywoodban Anthony Quinn, Yul Brynner és Howard Hughes nevét emlegették vele kapcsolatban. De szeretője volt a világhírű szívsebész, Christian Barnard, sőt a kubai pártvezetővel, Fidel Castróval is hírbe hozták. Saját elmondása szerint az Úr megóvta őt a rossz házasságoktól, mindkét férjével boldog volt, mégha el váltak útjaik egymástól. Az egyetlen gyermeke, fia az első házasságából, a horvát orvos Milko Skofictól született.


Link














 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Magyarország Szépe 2017
  2017-06-19 20:00:53, hétfő
 
 




MAGYARORSZÁG SZÉPE 2017


Koroknyai Virág nyerte a Magyarország Szépe - Miss World Hungary szépségversenyt.

Koroknyai Virág nyerte a Magyarország Szépe - Miss World Hungary szépségversenyt, amelynek döntőjét a Duna televízió és a Duna World vasárnap este élőben közvetítette. Egy évig viselheti a Miss World Hungary címet és képviselheti Magyarországot a verseny decemberi világdöntőjén Kínában.

A nézők máris keményen szapulják

A 16 döntős lány négy különböző öltözékben lépett színpadra. A bikinis és a vizes világbajnokság ihlette kreatív kör mellett Merő Péter divattervező estélyi és nemzeti öltözetében is felvonultak a lányok. A nyerteseket 16 tagú zsűri választotta ki, emellett idén is tartottak közönségszavazást. A második udvarhölgy Pető Laura, az első udvarhölgy Viczián Viktória lett, a közönségdíjat szintén utóbbi nyerte el.

A nézők máris bundát kiáltanak, a Magyarország Szépe Facebook-oldalán kommentelők nem elégedettek a végeredménnyel, sokan nem Koroknyai Virág, hanem a közönségdíjas Viczián Viktória fejére tették volna a koronát. Szerintük Virág szép, de átlagos lány, vele nem sok esély van a győzelemre a világversenyen.

"Ez mi volt? Viki ezerszer szebb, mint Virág. Virág beszélni sem tud és smink nélkül az utcán se tűnne fel. Szégyen! Tényleg igaza volt annak a kommentelőnek, aki azt írta az alversenyek után, hogy nagyon gyanúsan nyomják."

"Szomorú, hogy olyas valaki nyerte a koronát, aki természetesen jó kapcsolatot ápol Sarka Katával és majdnem az egész előbbi királynővel, mellesleg minden alversenyben helyezett volt. Az Instagram profilja tele van Sarka Katás, Kiss Daniellás képekkel, ahol együtt pózolnak a Balatonon... Viktória méltóbb lett volna erre a címre, úgy gondolom a világversenyen is esélye lett volna. Ettől függetlenül gratulálok a nyertesnek a sok 'véletlen összefüggés' ellenére is. Virág szép, de sajnos átlagos, semmi különlegesség nincs benne, a bemutatkozó videójából sem értettem sokat (lehet, velem van a baj?). Ezek után nem is kell csodálkozni, ha Kulcsár Edina után senki sem fog kiemelkedőbb helyezést elérni a Miss Worldon."

"Szerintem Virág nagyon szép, de ettől függetlenül Viki kisugárzása és szépsége vitte az egész versenyt! Nagyon csalódott voltam, látszólag ő is. Laura pedig kifejezetten nem tetszett, de ízlések és pofonok" - olvasható a hozzászólások között.

Nézd meg Koroknyai Virág és az udvarhölgyek fotóit!

Koroknyai Virág a Magyarország Szépe - Miss World Hungary szépségverseny győztese.
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Koroknyai Virág a Magyarország Szépe - Miss World Hungary szépségverseny győztese.



Koroknyai Virág és a 2016-os Magyarország Szépe, Gelencsér Tímea.



A győzelem pillanata: Gelencsér Tímea a színpadra lépett, hogy átadja a koronát Koroknyai Virágnak.



A szépségkirálynő udvarhölgyeivel: balról Viczián Viktória első, jobbról Pető Laura második udvarhölgy.



A kommentelők szerint az első udvarhölgy Viczián Viktória fejére kellett volna kerülnie a koronának, aki közönségdíjat is nyerte.



Pető Laura, a második udvarhölgy nem aratott osztatlan sikert a nézők körében.



Koroknyai Virág szépségkirálynő, Viczián Viktória első, illetve Pető Laura második udvarhölgy.





Forrás: Femina

Link



Origo.hu

Link











 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Kendall, a legszexibb...
  2017-01-18 20:30:36, szerda
 
 







KENDALL A LEGSZEXIBB KARDASHIAN


Kim Kardashian húga, a 21 éves Kendall Jenner megőrjíti rajongóit. A modell ugyanis imádja mutogatni formás idomait.

Sokak szerint Kendall annyira vonzó, hogy korábban a mindenhez értő brit tudósok megállapították, hogy az ő arcberendezése áll legközelebb ahhoz, hogy a világ legszebb nője legyen. Kendallnak ráadásul egy kis önbizalomért sem kell a szomszédba mennie, nemrég ugyanis azt mondta, hogy egy életrajzi filmben az ő megformálására Audrey Hepburn lenne a tökéletes választás.


Link



Kendall 21 évesen a világ egyik legszebb nője!!!


Kendall Jenner Night Out Style - New York City 1/16/ 2017

























 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Magyar kisfiú a világ legszebbje
  2015-05-07 20:45:43, csütörtök
 
 




MAGYAR KISFIÚ A VILÁG LEGSZEBBJE


A 9 éves Szekeres Rolandot választották a világ legjobb kifutó és fotómodelljének Törökországban.

Néhány napja rendezték meg Törökországban a Festival Model and Talent World nevű nemzetközileg is rangosnak számító világméretű gyermekmodell versenyt, amelyen 15 ország képviseltette magát. Az öt napos versenyen a gyermekeknek különböző feladatokat kellett megoldaniuk, esténként pedig a kifutón is bizonyítaniuk kellett.

A Sztárcsemete Hungary szervezésében kiutazott magyar indulók ügyesen helytálltak és komoly sikereket értek el. Fiú kategóriában a 9 éves Szekeres Roland Grand Prix Supreme címet kapott, ezzel ő lett a világ legjobb kifutó és fotómodellje 2015-ben. Rajta kívül Kohári Sára, Tóth János, Taricska Luca, Taricska Viktor és Menyhárt Mia képviselték Magyarországot.

A mostani eredmény is azt bizonyítja, hogy a nemzetközi mezőnyben kiemelkedően erősek a magyar kisfiúk. Roland előtt idén januárban Kovács Tamás Péter lett első helyezést ért el Moszkvában, tavaly pedig Császár Patrik ért el komoly sikereket. Kislányok közül januárban Kovács Lili hozott haza Grand Prixet Moszkvából.


Forrás: http://www.eletforma.hu/









 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
„Így szerettek ők”
  2015-04-20 18:45:39, hétfő
 
 





,,ÍGY SZERETTEK ŐK"


- Petőfi már jegyben járt Szendrey Júliával, amikor megkérte egy debreceni színésznő kezét is.
- Molnár Ferenc azért vette el Fedák Sárit feleségül, hogy elválhasson tőle.
- Ady, Léda és Diósi Ödön, Léda meleg férje hármasban éltek Párizsban.
- Krúdy Gyula megszöktette szeretője kiskorú lányát és feleségül vette.
- Az Anna-versek ihletője összesen tíz percre találkozott egész életében Juhász Gyulával.
- Csáth Géza levélben írta meg öccsének, hogy meg fogja ölni feleségét, de nem vették komolyan.
- Babits Mihály elkérte Szabó Lőrinctől annak menyasszonyát, Török Sophie-t, és már másnap összeházasodott vele.
- Kosztolányi végakarata szerint a koporsójába rejtették el utolsó szeretője leveleit.
- Hatvany Lajos báró egy bordélyházban ismerte meg gyermekei anyját.

40 történet sok illusztrációval Petőfitől Vas Istvánig, Benedek Elektől Szabó Magdáig, hitvesekről, múzsákról, megcsalt szeretőkről, örök hűségről és a szerelem sokféle arcáról.







ÍGY SZERETTEK ŐK


Dalszöveg

Előadó: Szekeres Adrien
Zeneszerző: Kiss Gábor
Dalszövegíró: Major Eszter


Kávéházi füstben feltépett levél
A végső lesz vagy hűséget ígér?
A gyöngybetűkbe bújva
csak fájdalom beszél
Vagy eggyé válik végre most két fél?

Egy villanás, a látomás
Meg sem áll, lehatol a szívig
Ködös film csupán,
de mégis tisztábban látsz

Egy perc és kész
A nagy szerelmek így születtek
Mersz és élsz
Én úgy hiszem,
hogy így szerettek ők
Amitől fordul a Föld tovább
Egy perc és kész
A nagy szerelmek így születnek
Merj és élj
Ha elhiszed, hogy így szeretlek
Ránk csoda vár a régi idők nyomán

A peron végén várva a múltidő elszáll
Mint végtelenben eltűnő sínpár
Érkezik a gyorssal egy régen várt világ
Vagy elhervad a rózsa, mint száz vágy?

Egy villanás, a látomás
Meg sem áll, lehatol a szívig
Ködös film csupán,
de mégis tisztábban látsz

Egy perc és kész
A nagy szerelmek így születtek
Mersz és élsz
Én úgy hiszem,
hogy így szerettek ők
Amitől fordul a Föld tovább
Egy perc és kész
A nagy szerelmek így születnek
Merj és élj
Ha elhiszed, hogy így szeretlek
Ránk csoda vár a régi idők nyomán
És fordul a Föld tovább







Így szerettek ők - a Halis Könyvtár ajánlója

Link



Így szerettek ők

Link



Szekeres Adrien: Így szerettek ők

Link



Alinda : Nyáry Krisztián

Link














 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
A megtestesült érzékiség
  2015-04-11 16:30:05, szombat
 
 







A MEGTESTESÜLT ÉRZÉKISÉG


A filmes erotika forradalmasítója, szexszimbólum: a nyocvan esztendős Brigitta Bardot legendáján nem fog az idő.

"A régi fotóimat nézegetve nem hiszem el, hogy az a csinos lány én voltam" - mondja magáról.

Immár negyven éve visszavonult a filmezéstől, hogy az állatvédelemnek szentelje az életét. La Mandrague nevű villája az Azúr-parton az elhagyott állatok menedéke.

A művészpártoló nagyiparos lánya balerinának készült, de tizenöt évesen elragadta a modellkedés. Az Elle címlapjáról került Marc Allegret rendező figyelmébe, aki próbafelvételre hívta. Így ismerkedett meg Roger Vadimmal, akihez alig tizennyolc évesen feleségül ment. Kilenc közös film, ötévi házasság után elváltak útjaik. Az És Isten megteremtette a a nőt című filmmel megszületett a a modern Vénusz, a szexuális forradalom zászlóvivője. B.B. maga volt a megtestesült érzékiség, ruházkodása, frizurája meghatározta a hatvanas évek divatját. Saint-Tropezből, a kis halászfaluból az ő varázsa révén lett a bohém művészek paradicsoma.

Magánéletét őrült románcok, röpke házasságok, öngyilkossági kisérletek tarkították. Serge Gainsbourg eredetileg neki írta az erotika himnuszaként elhíresült Je t'aime című dalt, amit szakításuk után Jane Birkinnel énekelt lemezre. Jacques Charrier színésszel kötött házasságából született Nicholas nevű fia, akivel hosszú ideje nem tartja a kapcsolatot. Több mint húsz éve Bernard d'Ormale szélsőjobboldali politikus felesége.

Depressziós hullámvölgyekből, szerelmi botrányoktól visszhangos karrierjétől a Roger Vadim rendezte Don Juan 73-ban vett búcsút. A Babette háborúba megy, a Magánélet egykori sztárja hatszáz hektáros dél-franciaországi birtokára vonult vissza. Minden személyes vagyonát a nevét viselő állatvédő alapítványban fektette.







Brigitte Bardot Video - Egyveleg Mix

Link



In search of Brigitte Bardot in Saint Tropez

Link



Brigitte Bardot & Alain Delon

Link



Jane Birkin - Je t' aime, Moi non plu // A szerelem himnusza

Link



És Isten megteremtette a nőt!

Link



...és Isten megteremtette a NŐT!
Képek


Brigitte Bardot

Link


Link


















 
 
1 komment , kategória:  Szépek szépei   
Az első Miss Hungária
  2015-04-08 17:00:36, szerda
 
 




AZ ELSŐ MISS HUNGÁRIA


Az ország legnépszerűbb hetilapjának, az 1910-től 1938-ig megjelenő Színházi Életnek munkatársa volt Karinthy Frigyes, Kosztolányi Dezső, Móricz Zsigmond. Rendkívüli sikerét mégis inkább annak köszönhette, hogy híreket adott a művészvilág szereplőinek magánéletéről. A Színházi Élet szervezte az első hazai szépségversenyeket is, amihez ideális helyszínnek kínálkozott a Balaton. A Keszthelyi Korzó szépe 1925-ben a járási tiszti főorvos tizenhat éves lány, Simon Böske lett.

Négy évvel később, 1929. január 6-án rendezték meg az első országos versenyt a lap Erzsébet körúti szerkesztőségében. Kétszáztizenkilenc induló közül Simon Böskét találták a legszebbnek, aki ezzel elnyerte a jogot arra, hogy Magyarországot képviselje a Miss Európa választáson. A Színházi Életben Márai Sándor kommentálta az eseményt:

"Egy keszthelyi orvos lányát, Simon Böskét megválasztották Miss Hungáriának. Hogy ő a legszebb magyar lány... Gratulálok, kisasszony. Mielőtt útra megy /Párizsba/, engedjen meg egy pár szót, szegény kicsikém. Maga nem is tudja, a Maga kedves és legszebbnek deklarát fejében, hogy mire angazsálta magát. Már szépnek lenni is egészen bonyolult valami. Mit gondol, a legszebbnek? Már egyetlen egy embernek tetszeni is hallatlanul veszedelmes és bonyolult valami. (Hát még) Egy zsűrinek, a világ zsűrijének, mit gondol?"

Mit sem törőve Máray intelmeivel. Miss Hungária /ma Miss Hungary-nak mondanánk/ február 8-án Párizsban, tizenhat ország legszebbjeit megelőzve,
Miss Európa lett,


majd június 27-én a dauville-i kaszinóban Miss Amerikával is megmérkőzött. A nemzetközi zsűri holtversenyt hirdetett, és az 50 ezer frankos díjat megosztotta a két lány között.

Simon Böskének telefonon gratulált a francia köztársasági elnök, Gaston Doumerque:

"Kisasszony, kívánom, hogy hazája rövid időn belül legyen olyan boldog és olyan szerencsés, mint ön."

Hát ez nem jött be, igaz, Böske első házassága sem volt sikeres Brammer Pál textil-nagykereskedővel. Annál jobban élt a második férjével, Jób Dániellel, a legendás színházi emberrel. Első szépségkirálynőnk 1970-ben, 61 éves korában hunyt el.







A XX.század Magyar Hírességei

Link



Miss Europa(1929)

Link





Simon Böskét, Európa királynőjét óriási ünneplő tömeg fogadta Budapesten








 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2021.09 2021. Október 2021.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 19 db bejegyzés
e év: 320 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2963
  • e Hét: 8185
  • e Hónap: 48006
  • e Év: 225881
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.