Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/20 oldal   Bejegyzések száma: 191 
Szétplasztikázott sztárok
  2013-11-03 14:42:34, vasárnap
 
  Link.. ..





A divat sokkoló világa

































 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
A világ legkisebb ........
  2013-11-01 06:33:06, péntek
 
  A világ legkisebb kutyája

A két éves Milly becenevet viselő csivava hivatalosan is a világ legkisebb kutyája lett. A házi kedvenc mindössze 9 cm 6,5 mm magasra nőtt, ezzel bekerült a Guiness Rekordok Könyvébe. A csivava születésekor mindössze 30 grammos volt, és belefért egy teáskanálba. Az anyja nem is tudta szoptatni, hanem sokáig pipettából etették. A Puerto Ricó-i csivava Miracle Milly mindössze fél kilót nyom, és kisebb, mint a vele együtt élő német dog feje.A kiskutya három hetes kora óta nem nőtt egy millimétert sem. Súlya 170 gramm










A világ legkisebb szamara 40 cm magas a 2014-es Guinness Rekordok Könyve szerint.






A világ legkisebb lánya

Charlotte egy olyan ritka genetikai rendellenességgel született, ami egymillió terhességből csupán egyetlen egyszer fordul elő. Születésekor a kislány csupán 25 centis volt, és az orvosok figyelmeztették a családot, hogy a gyermek valószínű az egyéves kort sem éri meg, annyira ritka ez a törpeség. A kislány azonban immár ötéves, és már az iskolapadban ül.









A világ legkisebb embere


54,6 centiméteres magasságával a 72 éves nepáli férfi lett az új rekorder a világ legkisebb férfija kategóriában.










A világ legalacsonyabb nője

69 centi magas a világ legalacsonyabb nője, amivel bekerült a Guinness világrekordok közé.
Bridgette Jordan 22 éves, az Egyesült Államokban él, imád és tud is táncolni, olyannyira, hogy egy pompomlánykar vezetője.






A világ legkisebb lova

A csikó súlya mindössze 2,7 kg.







 
 
1 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Számítógép egykoron
  2013-10-22 08:23:07, kedd
 
  Az egykoron a Harwellben, Oxforshireben található Atomenergia Kutató Intézetben dolgozó számítógép 1951-ben épült és korának csúcsmodellje volt.



 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
A legfiatalabb nagymama
  2013-10-18 14:57:23, péntek
 
 
Sun: Román asszony lett a világ legfiatalabb nagymamája 23 évesen

Médiában együtt 25 éves asszony egy 2 éves gyerekkel. A nézőnek megbocsátható, ha azt gondolja, hogy, anyja gyermekével. Ebben az esetben a fiatalasszonynak, a kisfiú, az unokája!
A Sun szerint, két évvel ezelőtt, 23 éves korában Rifca Stanescu lett a világ legfiatalabb nagymamája!

A riport szerint Stanescu, attól félve, hogy családja egy idősebb férjhez kényszerítik, 11 éves korában, megszökött (13 éves vőlegényével). Családja addig nem bocsátott meg, míg egy évvel később, nem szült egy lánygyermeket.

A lánya Maria szintén 11 éves korában szült. ,,Boldog vagyok, hogy nagymama lehetek" mondta Stanescu ,,és még több gyereket kívánok Mariának"

A történet a Sun - ban olvasható.
(ford.megyerimihaly)
 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
A rajzod a lelkedről mesél
  2013-10-17 01:40:52, csütörtök
 
 
Rajzolni mindenki tud. Még te is. Ne törődj most azzal, hogy gyerekkorodban kinevettek az osztálytársaid, mert kutyafeje lett a cicádnak. Lazíts, engedd el magad, hunyd le a szemed, és képzelj el magadnak egy állatot. Olyat, amilyen nem létezik.
Mi kell hozzá?
Először is tegyél magad elé egy A4-es papírt, és egy ceruzát. Annyi időd van, amennyit csak szeretnél. Vonulj el egy olyan szobába, ahol a következő tíz-húsz percben biztosan nem fognak megzavarni.

A feladat a következő.
Rajzolj egy olyan állatot, amilyen nem létezik. Hagyd, hadd szárnyaljon a fantáziád.
Ha készen van az állat, adj neki nevet.
Írd le, mit eszik.
Írd le, hol él.
Rajta!

ha kész a rajz, de csak akkor megnézheted a linket.
figyelem csalni nem ér. Magadat cspod be, ha előre elolvasod.


Link
 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Rajzolj egy fát
  2013-10-17 01:34:30, csütörtök
 
  Vegyél elő egy üres lapot és rajzolj egy fát. Ez a fa lesz lelkednek tükörképe, amely elárulja, milyen ember vagy valójában. Kiderül, mennyire vagy jó emberismerő, nyitott, mi igazán fontos számodra, túlteng-e az egód.

Kerek korona
Szelíd, gyengéd személyiségre vall, akit ugyanúgy megríkatnak a romantikus, mint a szomorú történetek. Szívesen segít másokon. Családcentrikus, óriási a szíve, keblére ölelné az egész világot, de értékítélete és emberismerete sajnos felületes. Így könnyen csalódik, vagy csalódást okoz.

Szigeten álló fa
Az érzelmi biztonság számodra a legfontosabb. Óvatos vagy, ritkán mész bele kockázatos dolgokba, különösen ha szerelemről, kalandról van szó. Szereted az otthon meleg, barátságos légkörében tölteni szabad perceidet, mert ez az a hely, ahol biztonságban érzed magad.

Fűzfa
Szereted a magányt, a társaság, a bulik helyett inkább otthon tévézel, vagy partnereddel társasjátékozol, sütsz-főzöl. A szerelem nagyon fontos a számodra, és hajlamos vagy arra, hogy a napod nagy részét ábrándozással töltsd arról, mi is lehetett volna, ha...

Karácsonyfa
Néha kissé cinikus, bántó a humorod. Saját magaddal szemben is kritikus vagy, de nevetni tudsz a bosszúságokon. Nem esik nehezedre az érzelmeidet elnyomni. A fejed irányítja a szíved, szerelmi életed korábbi csalódásai miatt nem engeded, hogy érzelmeid kihozzák éned jobbik felét. Ha jobban bíznál az emberekben, szeretetre méltóbb lennél.
Lejtőn álló fa

Hajlamos vagy a szorongásra, különösen, ha magadba fojtod az érzelmeidet. Tele vagy titkokkal, és nem mersz megnyílni mások előtt. Mégis romantikára, szeretetre, harmóniára vágysz az életben. Imádod, ha babusgatnak, dédelgetnek, megsimogatják a hajadat, arcod; ilyenkor olyanná válsz, mint egy doromboló cica.

Kopár korona, egyenes ágak
Hangulatember vagy, kiszámíthatatlan, ami a szívügyeidet illeti, egy kicsit cinikus. Hajlamos vagy még azokban sem bízni, akik közel állnak hozzád. Ha rossz a kedved, mindenkit megmarsz, aki a közeledben van. Egy kis napsütés elegendő a jó kedvedhez. Maximalizmus jellemző rád, mind magaddal, mind másokkal szemben.

Fa gyökérrel
Jó megfigyelőként általában helyes következtetéseket vonsz le. Intuitív vagy és realista, akinek aranyból van a szíve. Szinte elképzelhetetlen, hogy egy hirtelen szenvedély magával ragadjon. Uralkodsz az érzelmeiden. Jellemzően őszinte, társaságkedvelő és jó humorérzékű ember vagy, aki ugyan praktikus, mégis szerető és gyengéd.
Körökből álló korona
Erős akaratodra, önfejűségedre és óriási ,,egódra" derült most fény. Élvezed, ha a figyelem középpontjába kerülsz, ezért hajlandó vagy sokat tenni, sőt néha túlzásba is viszed. Időnként viszont túlzottan tartózkodó vagy, érzelmileg nem tudsz feloldódni. Szeretsz beszélni, előadást tartani, tréfákkal megnyerni a közönséged.

Balra hajló fa
Nagy álmodozó, befelé forduló és az érzelmeit kissé elfojtó személyiséget mutat a rajz. Ugyanakkor szenvedélyes és roppant lelkes is tudsz lenni ha szerelmes vagy. Azonban jellemedben jó adag féltékenység is megtalálható. Kevered az álmaid és a valóságot, nem mindig állsz két lábbal a földön.

Jobbra hajló fa
Természeted vidám, kedveled a társaságot, szívesen jársz szórakozni. Segítőkész és jókedvű vagy, élvezed az együttlétet másokkal. Jellemzőid a gyengédség és melegszívűség, éppen ezért a szerelemhez nagyon pozitívan állsz hozzá. Néha olyannyira, hogy két (vagy több) vasat is tartasz egyszerre a tűzben. Nyitott és érett emberként élsz, függetlenül a korodtól.

Hosszú, vékony törzs
Sznob vagy, és túlságosan büszke, hajlamod van a ,,kivagyi" viselkedésre. Véleményed nem mindig tükrözi igazi gondolataidat. Ha környezeted úgy kívánja, akár füllentesz is, hogy kivívd a külvilág csodálatát. Kifelé gondosan ügyelsz szerelmi és családi életed harmóniájára, az elégedettség látszatára. Sok időt szentelsz külsőd tökéletesítésére.

Vastag törzs
Szeretsz dicsekedni, időnként azzal is, ami nem a te érdemed. Gyakran vagy önelégült és túlságosan magabiztos. Kifejezetten rosszul tűröd a kritikát, mert úgy gondolod, tökéletesnek születtél. Ugyan a kedvesség sem idegen tőled, de elég nehéz azt kihozni belőled. Az eszközökben nem válogatsz, a hízelgéstől az erőszakig rendkívül széles a skála.

Négy vastag gyökér
Ideális az egyensúly az érzelmi és az értelmi képességeid között. Nem ragad heves túlzásokba természeted, nem is okoskodsz túl sokat, mielőtt a tettek mezejére lépnél. Megbízható, jó barát vagy, akire számíthatnak nemcsak otthon, de a munkahelyeden is. Remek munkaerőként nagyon tudod a többieket magaddal húzni, ha kell.

S alakban hajlott törzs
Érzékeny, ideges természeted van, néha hirtelen felindulásból megbántasz másokat. Ezt azonban gyorsan meg is bánod. Roppant fogékony vagy a művészetek iránt. Gyakran percekig elmélázol, álmodozol - ilyenkor kikapcsolod a külvilágot. Szórakozott természeted néha nagyon idegesítő lehet.
 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Az oroszlánokkal táncol
  2013-10-15 07:53:29, kedd
 
 




A dél-afrikai Kevin Richardson olyan kapcsolatot tudott kialakítani a szavannák fenevadjaival amely eddig senkinek sem sikerült. Kevin zoológus, oroszlánokkal és hiénákkal él együtt egy rezervátumban, kb. úgy, mint egy nagy család, csak itt a srácok kissé keményebbek, egy nagyobb pacsizás az ember fél karjába kerülhet. Teljes értékű tagja a hiéna és az oroszlánfalkának is, de olyan mértékben, hogy egyetlen oroszlán sem neheztel, ha a kölykeivel játszik.
Együtt alszik velük (konkrétan rajtuk), ölelgeti őket, és hihetetlen, ahogyan ragaszkodnak hozzá a fenevadak. Időnként, ha egy hiéna kissé pofátlan az oroszlánokkal, akkor azt felkapja, és inkább elhozza közülük, ezzel is biztosítva a békességet.


Videó : Link

Vízben is együtt játszanak : Link
 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Arany szikla, természet csodáj
  2013-10-15 07:33:21, kedd
 
 



Az Arany -szikla egyike a világ felfoghatatlan természeti rejtélyeinek - egy szirt szélén egyensúlyozó hatalmas, csillogó gránittömb. Kin-pun település (Mianmar/Burma) területén található látványosság megközelítése nem kis túra - a közeli Kyaikto városból, csaknem a tengerszintről egy dzsungelösvényen öt óra alatt lehet feljutni 1200 méter magasságba. A masszív, aranyozott vándorkő látványa a csupasz szirt peremén bőséges kárpótlást nyújt - ezt nevezik csodának. A fiatal fiúk gyakran meglökdösik, így láthatjuk, milyen könnyen megmozdul, és milyen pontosan egyensúlyban van. Nehéz megmagyarázni, mitől marad meg a szikla a szakadék peremén, alig ér az alatta levő kőhöz. Talán az egyedüli oka, hogy nem zúdul alá a völgybe, hogy a tetején található az 5,5 méter magas Kaik-tiyo-pagoda szentélye. A kegyhely állítólag Buddha egyetlen hajszálát őrzi, és ez tartja a szikla rejtélyes egyensúlyát.






 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Mózes híd Hollandiában
  2013-10-15 07:14:11, kedd
 
 







A találékony hollandok megint kitaláltak valamit! Most épp azt, hogyan kelhetünk át nyakig a vízben, mégis csont száraz lábbal például egy "folyón". Nemrégiben nyitották meg a holland Fort de Roovere erődöt a turisták előtt, a látogatók azonban nem egészen szokványos módon juthatnak el az építménybe. Az erődhöz vezető normál híd helyett az építészek ugyanis úgy döntöttek, hogy minden kreativitásukat és mérnöki tudásukat bevetve, egy süllyesztett hidat helyeznek a vízbe.

A híd anyaga fa, így sokakban felmerülhet a kérdés, hogy mégis mennyire időtálló az építmény. A RO&AD Architects által tervezett híd azonban speciális fából [Accsys Technologies' Accoya] készült, mely hosszútávon is ellenáll a víz nyújtotta megpróbáltatásoknak. Mózes hídja kétségtelenül látványosabb, főleg izgalmasabb, mint egy átlagos átkelő.

Mózes ekkor kinyújtotta kezét a tenger fölé. Az Úr egész éjjel tartó erős keleti széllel visszaszorította a tengert és kiszárította. A víz kettévált és Izrael fiai a száraz tengerfenéken átvonultak, miközben a víz jobb és bal felől úgy állt, mint a fal...

Mózes második könyve Kiv. 14, 15-15, 1
 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
Csupa H-val
  2013-09-22 09:38:24, vasárnap
 
 
Ezt a levelet csak magyarul lehet megírni Hihetetlen ! !
Állítólag Ausztráliában él a szerzője. Ezt a levelet "H" betűkkel csak magyarul lehet megírni.

A magyar nyelv - Csupa H-val
Helgám!
Hazám határait hátrahagyva, három hétig Hegel, Heyne honában, Hannoverben, Hamburgban helyettesítettem hivatalos honoráriumért Hans Herbertet.
Hetedikén hétfőn hárman Hédivel, Hugóval, (Holland házaspár) Hágából, Helsinkibe hajóztunk. Hédi horgolt hímzett.
Hugó heverészett, hálóhelyére húzódott, hogy Horatiusnak hódoljon. Hajósaink hevenyészett hálóval horoggal hitvány heringet halásztak. Hajónkat hamarosan hömpölygő hullámok háborították, halászcsónakként himbálták, hányták Herkulesünket. Helsinki hídjai, hétemeletes házai, hatalmas hengerműve, hőerőművei hatásosak. Harisnyagyárai, húsüzemei hetedhét határban híresek. Huszonharmadikán hangversenyen Händel, Haydn, Hubai hegedűversenyét hallgattuk.
Hébe-hóba hülyéskedtünk, hotelünk halljában huncutkodtunk, hatásos históriákkal hárijánoskodtunk.
Havazik Helsinkiben. Hó hull háztetőkre, hidakra, halpiacokra.
Hódprémet, hócipőt, halinacsizmát hordanak. Hómunkásaik helytállását három havilap hirdeti.
Hannoiból háborús híreket hoznak, heves harcokról, holnapi hidrogénbombákról.
Harctereken háborútól, himlőtől, hastifusztól, hepatitisztől hullanak hajszolt halandók.
Hőmérőnk higanyszála hajnalban húszig húzodik.
Háromnegyed hétkor hosszan hangzik Helsinki harangszava.Hiva, huomenta! (jó reggelt)
Hallani helyenként.Hotelünk hangulatos, hanem hálószobáink huzatosak hidegek.
Helységeiben hintaszékek, heverők háziszőttesekkel.
Heveny hörgő huruthoz hamar hozzájutottam, hevertem huzamosan. Hotelbéli hálótársaink hűvösek, hozzánk. Hugó hajnali háromkor horkol helytelenkedik, hangulatuk haragosra hanyatlik.
Hideg hétköznapokon ha hétkor holdfénynél hólabdázunk, hokizunk, helsinkiek helyeslő huj huj haját hallgatjuk. Hétvégi hóbortunk hógolyózás.
Hokizás helyett hol huszonegyezéssel, hol hubertusz hörpintgetésével hevülünk, hűségünket holtig halasszuk.
Hédi Helsinki hölgyekkel hímző hobbijának hódol.Holnapra helikopterrel Hamenlinába hívnak Hejkéék. Harmincezres helység, hazai hatvanunkhoz hasonlít.
Hadtörténész haveromnál, Hejkééknél hálok. Hiába hagytalak Helgám Hegyeshalomnál, harmatarcod, hattyúnyakad,hollóhajad, hazaszólít Hejkéék honából. Hazahív Hungária!
Hosszú hontalanságomból, húsvétra hazaérkezem hozzátok Hevesbe.
Hermelinbunda hízelegne hiúságodnak ha hozzáférhető?
Hajnalkának helyes hósapkát, Hubának hullámvasútat helyeztem hátizsákomba, Hugónak homokozójátékot, horgászfelszerelést hozok.
Hármótok hijján honvágyam hétről-hétre hatalmasodik.Hiszem, hogy húsvétkor hiánytalanul helyreáll harmónikus házasságunk, Hevesben, házunkban húsvétolhatunk.
Helsinkiben halak havának huszonhetedikén

Hű Henriked

 
 
0 komment , kategória:  *Érdekességek és furcsaságok!*  
     2/20 oldal   Bejegyzések száma: 191 
2021.11 2021. December 2022.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 24 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 381
  • e Hét: 3805
  • e Hónap: 8211
  • e Év: 64144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.