|
2/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 22
|
|
|
|
2012-02-01 10:43:18, szerda
|
|
|
(Svédország)
15 dkg finomliszt, 2 ek. cukor, csipet só, 3 tojás, 5 dl tej, 2 ek. olvasztott vaj, 1 cs. vaníliás cukor, 5 cl olaj, 20 dkg eper- vagy málnadzsem, 8 ek. cukrozott tejszínhab.
A lisztet, cukrot, a felvert tojásokat jól elkeverjük. Lassanként hozzáadjuk a tejet, olvasztott vajat, vaníliás cukrot. Simára keverjük. 2 órán át pihentetjük.
Apró (10-15 cm) palacsintákat sütünk.
Dzsemmel megkenjük, egymásra helyezzük. Tetejére cukrozott tejszínhabot teszünk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Palacsinták |
|
|
|
|
|
2012-02-01 10:41:28, szerda
|
|
|
10 db sima édes palacsinta,
25 dkg tehéntúró, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 5 tojás, 5 dkg mazsola, 10 dkg cukor, 5 dkg vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg darált dió, 1 dl tejszín, 1/4 rúd vanília, 6 dkg kakaópor, 6 dkg cukor, 25 dkg barackíz, 5 dkg vaj.
Az áttört túrót olvasztott vajjal és tejföllel elkeverjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, mazsolát, cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat és jól elkeverjük.
Tejszínt cukorral és vaníliával felforralunk, hozzáadjuk a diót, és addig forraljuk, míg jól kenhető massza lesz belőle.
A palacsintákat megkenjük a diós krémmel, erre egy palacsinta, rá túró. A következő palacsintát kakaóporral és cukorral hintjük meg, az erre tett palacsintát lekvárral bekenjük. Ezt ismételjük.
Vajazott sütőlapra tesszük, kevés vajjal meglocsoljuk (lehet a palacsintákat közben is). Mérsékelt hőfokon 5-10 percig sütjük.
A fehérjékből vert kemény habba, lekvárt és cukrot teszünk. Nyomózsákból úgy díszítjük vele a palacsintát, mintha torta lenne. Pirosra sütjük.
Úgy szeleteljük, mint a tortát.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Palacsinták |
|
|
|
|
|
2012-02-01 10:08:14, szerda
|
|
|
15 db palacsintát sütünk, 11 palacsinta egész felületét megkenjük diókrémmel, lazán felcsavarjuk, és négy egyenlő részre vágjuk. 2 palacsintával kibéleljük a kivajazott tűzálló tálat vagy zománc tepsit.
A palacsintákat lazán beleállítjuk. Rizlinggel főzött, vanília krémmel leöntjük. Ráteszünk 2 palacsintát, majd megismételjük a palacsintaállítgatást és a krémmel való leöntést. Sütőben elősütjük, majd 5 tojásfehérjéből készült kemény cukrozott habot halmozunk a tetejére, és egyenletesen elosztjuk rajta. Forró sütőben gyorsan rápirítjuk. Kockákra vágva tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Palacsinták |
|
|
|
|
|
2012-02-01 10:07:03, szerda
|
|
|
8 db sima édes palacsinta,
10 dkg darát dió, 2 dkg cukor, 0,5 cs. vaníliás cukor, 1,5 dl tej, 0,5 citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola,
Borhab: 3 dl Szentgyörgyhegyi rizling, 3 tojás, 10 dkg cukor, 3 dkg finomliszt, 0,5 cs. vaníliás cukor, kevés citromhéj.
A darált diót cukros tejben felfőzzük, reszelt citromhéjjal ízesítjük, hozzáadjuk a mazsolát.
A diókrémmel megtöltjük a palacsintákat, háromszögletűre hajtjuk.
A bort a vaníliás cukorral, citromhéjjal felforraljuk.
A tojások sárgáját a cukorral, liszttel kikeverjük, hozzáöntjük a bort. jól elkeverjük.
A tojásfehérjéből vert habot a kihűlt bormártásba keverjük.
A borhabot a forró palacsintákra öntjük, porcukorral megszórjuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Palacsinták |
|
|
|
|
|
2012-02-01 09:56:37, szerda
|
|
|
40 dkg liszt, 3 tojás, 8 dl tej, 1.5 dl olaj, 2 kg szilva, porcukor, fahéj, liszt, zsemlemorzsa, tojás a panírozáshoz
A három tojást habverővel egy tálban felverjük, majd apránként annyi lisztet keverünk hozzá, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Azután hígítjuk egy kis tejjel, hozzáadjuk a maradék lisztet, csomómentesre keverjük, majd a maradék tejet is hozzáöntjük. A tejszín sűrűségű palacsintamasszát kevés cukorral édesítjük, és belekeverjük az olajat. Teflon palacsintasütőben kisütünk kb. 20 átlagos méretű palacsintát. Amíg a palacsinta kissé lehűl, a megmosott szilvákat kimagozzuk, apróra összevágjuk, és fahéjas porcukorral megszórjuk. Mindegyik palacsintát megtöltjük, feltekerjük, a végeit bedugjuk, majd lisztbe, sótlanul felvert tojásba, zsemlemorzsába forgatjuk, és kisütjük. Forrón, szilvaöntettel leöntve tálaljuk, melyhez a megmaradt szilvát egy lábasban, saját levében, ízlés szerinti cukorral, fahéjjal tovább ízesítve megpároljuk.
Elkészítési idő: kb. 1 óra
Jó tanács: A tej felét szódavízzel is helyettesíthetjük, de azt közvetlenül sütés előtt spricceljük a palacsintatésztához.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Palacsinták |
|
|
|
|
|
2012-02-01 09:53:16, szerda
|
|
|
Hozzávalók: 8 palacsinta, 200 g eper, 2 dl tejszín, 50 g cukor, 2 cs. vaníliás pudingpor, fél citrom leve
A pudingport kevés vízzel simára keverjük. Az eper kétharmadát összetörjük, a cukorral és a citromlével ízesített kevés vízben felfőzzük, majd a pudingporhoz adjuk. Gyenge tűzön folyamatosan kevergetve sűrű krémmé főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a felvert tejszínhabot. A palacsintákat megtöltjük a krémmel, a maradék eperszemeket félbevágjuk, rászórjuk és feltekerjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Palacsinták |
|
|
|
|
|
2012-02-01 09:51:29, szerda
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg liszt, 20 dkg juhsajt, 3 dkg reszelt parmezán sajt, 2 tojás, 2 dl tej, 3 kis doboz (425 ml) hámozott paradicsom, 10 dkg paradicsompüré, 1 kis üveg (240 ml) paprikával töltött olajbogyó, 2 fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olívaolaj, 4 bazsalikomág, édesnemes pirospaprika, só, bors, a sütéshez olaj
Elkészítés: A konzerv paradicsomot lecsöpögtetjük. A lisztet a tojással, tejjel, csipetnyi sóval és 1 dl szódavízzel palacsintatésztává keverjük. Kb. 15 percig állni hagyjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és a megforrósított olívaolajon vagy margarinon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a villával összetört konzerv paradicsom kétharmadát és a paradicsompürét. Sóval, borssal, paprikával ízesítjük, és 5 percig főzzük. A lecsöpögtetett olajbogyót, felszeleteljük, majd a szétmorzsolt juhsajttal együtt a paradicsomhoz adjuk. A bazsalikomot megmossuk, a leveleket lecsipkedjük. A tésztából olajjal kikent serpenyőben 8 palacsintát sütünk. Megkenjük a juhsajtos paradicsommal, és megszórjuk bazsalikomlevéllel. A feltekert palacsintákat vastagon felszeleteljük. A roládokat lapos tűzálló tálban egymás mellé állítjuk, és leöntjük a félretett konzerv paradicsommal. Előmelegített sütőben, 200 fokon (gáztűzhelynél 3-as fokozaton) 20-25 percig sütjük. Melegen, a reszelt parmezán sajttal megszórva kínáljuk.
Elkészítési idő kb. 1 óra
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Palacsinták |
|
|
|
|
|
2012-02-01 09:49:38, szerda
|
|
|
45 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 12 db szokásos sült palacsinta, 4 evőkanál sárgabaracklekvár, 2 egész tojás, 1 teáskanál liszt, 1-2 evőkanál porcukor, 5 dl tej, 1 teáskanál vaníliás cukor, csipetnyi só.
A palacsintákat egyenként megkenem a sárgabaracklekvárral, és felgöngyölve tűzálló tálba rakom. A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadva a lisztet és a tejet, kis lángon, állandó keverés közben sűrűre főzöm. Még forrón hozzáadom a tojásfehérjékből vert kemény habot, ezután pedig az egészet rákenem a palacsinták tetejére. Előmelegített, forró sütőben addig pirítom, amíg a palacsinta teteje (amit a krémnek el kell fednie) szép piros nem lesz.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Palacsinták |
|
|
|
|
|
2012-02-01 09:46:50, szerda
|
|
|
12 db palacsinta, 2 dl tejföl, 10 dkg tehéntúró, 3 dkg vaj vagy margarin, 2 zacskó vaníliás cukor, ízlés szerint porcukor, kevés reszelt citrom- vagy narancshéj, csipetnyi só.
A krémhez az áttört túrót simára keverjük a tejföllel, a cukorral, a vajjal és a vaníliás cukorral, hogy kellemesen, de ne túl édes legyen. Citromhéjjal és a sóval fűszerezzük. A palacsintákat töltelék nélkül szorosan összegöngyöljük, és hosszúkás tűzálló tálra egymás mellé fektetve a vaníliás krémmel lelocsoljuk, majd az előmelegített, forró sütőbe tolva annyi ideig sütjük, amíg a palacsinta majdnem az összes krémet beszívja. Sülés közben letakarjuk, hogy ne száradjon ki a teteje.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Palacsinták |
|
|
|
|
|
2012-02-01 09:44:49, szerda
|
|
|
8 sós palacsinta * 1 zeller * 10 dkg kelkáposzta * 15 dkg sárgarépa * 1 póréhagyma * só * bors * 1 pasztinák * 5 dkg margarin * 1 dl húsleves kockából * 5 dkg reszelt sajt * 1 csomó petrezselyem * szerecsendió * bors * só * panír * olaj
A zöldségeket vékony csíkokra reszeljük, a pórét felkarikázzuk, majd az egészet margarinon félpuhára pároljuk, apránként hozzáadagoljuk a húslevest. A tűzről levéve, a zöldségeket jól lecsepegtetjük, fűszerezzük, belekeverjük a sajtot és a petrezselymet. A tölteléket a palacsintákba töltjük, két szélüket visszahajtva feltekerjük. Bepanírozzuk palacsintákat, és forró olajban kisütjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: Receptek - Palacsinták |
|
|
|
|
|
2/3 oldal
|
Bejegyzések száma: 22
|
|
|
|
2021. December
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
24 db bejegyzés |
Összes: |
26968 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (6717)
- Belső kör (3)
- Család (6)
- Munka (5)
- Haverok (1)
- Iskola (152)
- " Magamról *** (1)
- "Spirituális utam gondolatai* (152)
- ♥ Gyermekeimnek,útravaló (105)
- ♥ Unokáimnak,útravaló ** (74)
- * A KIS HERCEG * (1)
- **** Egészséges életmód** (212)
- **** Ez itt az én Hazám !** (117)
- **** Gyógyító ételek** (67)
- **** Gyógynövények** (70)
- **** Humor** (422)
- **** Igaz volna ?** (26)
- **** Kárpátia, Kormorán ***** (17)
- **** Könyvek ,Lexikonok** (135)
- **** Linkek** (257)
- **** Semmi vegyszer** (36)
- **** Számitógép,mobiltelefon** (58)
- **** Szépségápolás** (29)
- **** Szeretteim emlékére** (33)
- ***** Az élet alkonyán******** (166)
- ***** Praktikák (62)
- *************A világ csodái** (31)
- ******Az élet nagy ? ? ? ? ?** (282)
- **Olvasgatok, nézelődöm** (181)
- *Érdekességek és furcsaságok!* (191)
- *Kedvenc képeim és aforizmáim* (190)
- *Tanmesék,az élet bölcseletei* (77)
- *Természetes antibiotikumok** (10)
- .....Görög istenek (20)
- Ezo : A szerencse anatómiája (97)
- Ezoteria : Agykontroll (48)
- Ezotéria : Asztrális projekció (6)
- Ezotéria : Böjt, légzés (42)
- Ezotéria : Csakra,aura (39)
- Ezoteria : Feng Shui (21)
- Ezotéria : Horoszkóp (72)
- Ezotéria : Képek (112)
- Ezotéria : Meditáció (83)
- Ezotéria : Megvilágosodás (56)
- Ezoteria : Napi horoszkóp (8)
- Ezotéria : Reiki , Jóga (19)
- Ezotéria : Reinkarnáció (9)
- Ezoteria : Rituálék (48)
- Ezotéria : Számmisztika (41)
- Ezotéria : Vegyes** (241)
- Ezotéria : Versek (31)
- Ezotéria : Videók,linkek (154)
- Ezotéria : Zene (10)
- Ezotéria :Szimbólumok,mandalák (80)
- Ezotéria:BrunoGröning tanítása (6)
- Filozófus - Rudolf Steiner (45)
- Filozófus : Konfucius (15)
- Filozófus : Lao-ce (19)
- Filozófus :Ralph Waldo Emerson (47)
- Filozófus: Friedrich Nietzsche (33)
- Idézetek - A barátságról (199)
- Idézetek - A célokról (148)
- Idézetek - A lélek csendje (480)
- Idézetek - A sikerről (64)
- Idézetek - Az életről (231)
- Idézetek - Hazugságról (29)
- Idézetek - Önbizalom (48)
- Idézetek - Örömről (134)
- Idézetek - A félelemről (47)
- Idézetek - A sasról (95)
- Idézetek - A vallásról (44)
- Idézetek - Akarat, kitartás (183)
- Idézetek - Az időről (89)
- Idézetek - Az ölelés (25)
- Idézetek - Boldogságról** (251)
- Idézetek - Buddha (118)
- Idézetek - Bölcsességről (30)
- Idézetek - Csodás idézetek (112)
- Idézetek - Dalai Láma üzenete (203)
- Idézetek - Élet értelme (5)
- Idézetek - Halálról (74)
- Idézetek - Háláról ******** (32)
- Idézetek - Hitről (101)
- Idézetek - Idézetes képek (326)
- Idézetek - Idézetes képek II. (265)
- Idézetek - Idézetes képek III. (216)
- Idézetek - Idézetes képek IV. (74)
- Idézetek - Idézetes képek V. (206)
- Idézetek - Kedvenc aforizmáim (397)
- Idézetek - Lelki béke (65)
- Idézetek - Lelkünk titkai **** (163)
- Idézetek - Magabiztosság (17)
- Idézetek - Mirdad könyvéből (23)
- Idézetek - Napi útravaló (318)
- Idézetek - Pozitív gondolkodás (116)
- Idézetek - Spiritualitás (138)
- Idézetek - Szeretetről ♥ (262)
- Idézetek - Türelemről (56)
- Idézetek - Vegyes** (135)
- Idézetek - Zenéről (111)
- Idézetek-A magány metafizikája (139)
- Idézetek-Szakál lelki turkáló (73)
- Idézetek-Önmegvalósítás Önisme (58)
- Író - Aranyosi Ervin (128)
- Író - Baltasar Gracián (36)
- Író - Benedek Elek (3)
- Író - Biegelbauer Pál teológus (30)
- Író - Bódás János (7)
- Író - Cseppely Zsuzsa (70)
- Író - Deepak Chopra (14)
- Író - Douglas Pagels (15)
- Író - Dr Joseph Murphy (6)
- Író - Eckhart Tolle (50)
- Író - Gárdonyi Géza (80)
- Író - Goethe (56)
- Író - Győrffy-Deák Éva (15)
- Író - Hamvas Béla (37)
- Író - Hemingway** (14)
- Író - Jókai Anna (10)
- Író - Lev Tolsztoj (46)
- Író - Márai Sándor** (177)
- Író - Moldova György (25)
- Író - Murphy törvényei (58)
- Író - Müller Péter (212)
- Író - Nagy Bandó András (14)
- Író - Paulo Coelho** (218)
- Író - Pilinszky János (21)
- Író - Popper Péter (109)
- Író - Reményik Sándor (53)
- Író - Schvalm Rózsa (16)
- Író - Seneca** (41)
- Író - Shakespeare (34)
- Író - Szepes Mária (86)
- Író - Tatiosz (137)
- Író - Tisch Ferenc (13)
- Író - Wass Albert (140)
- Író - Weöres Sándor (54)
- Író -Janikovszky Éva (19)
- Író-Sri Chinmoy vallási tanító (13)
- Írók - Kedvenc verseim (207)
- Képek - Sipos Lajos munkái (6)
- Képek - A mi Földünk (99)
- Képek - Varázslatosan szép** (92)
- Képek - A nagyvilágból (54)
- Képek - Állati jó képek (144)
- Képek - Állati szeretet (112)
- Képek - Állatok és kicsinyeik (127)
- Képek - Angyalok (21)
- Képek - BLINGEE képek (302)
- Képek - Budapesti fények (10)
- Képek - Csodálatos pillangók (196)
- Képek - Csodás képek (11)
- Képek - Csupa csillogás (248)
- Képek - Egyiptom (164)
- Képek - Éjszakai fények (198)
- Képek - Esik eső csendesen... (37)
- Képek - Feketén, fehéren (64)
- Képek - Fények**************** (84)
- Képek - FRANCIA KÉPEK (226)
- Képek - Hidak (35)
- Képek - Hold (30)
- Képek - Kellemes hétvégét ! (51)
- Képek - Kezek, mudrák (70)
- Képek - Közlekedési eszközök (52)
- Képek - Muzikális állatok (74)
- Képek - Nagyon aranyos ! (89)
- Képek - Órák (15)
- Képek - PNG képek I. (41)
- Képek - PNG képek II. (42)
- Képek - PNG képek III. (43)
- Képek - sárga (1)
- Kepek - Sorválasztók (104)
- Képek - Sugárzóan szép képek (93)
- Képek - Szárnyasok (103)
- Képek - Szép estét, jó éjt (170)
- Képek - Sziklák, kövek (84)
- Képek - Szin-váltós képek (121)
- Képek - szobrok (1)
- Képek - Sztereogramok és 3D (122)
- Képek - SZUPER-jó-KÉPEK*** (247)
- Képek - Tájképek (35)
- Képek - Természeti jelenségek* (65)
- Képek - Változó képek (97)
- Képek - Vicces képek (3)
- Képek - Virág csodák (200)
- Képek - Viztükrös csodák (30)
- Képek -Fővárosunk képekben (71)
- Képek -Különlegesen csodaszép (228)
- Receptek - Kínai ételek (6)
- Receptek - Édes finomságok (112)
- Receptek - Egészséges ételek (22)
- Receptek - Gyerekeknek (5)
- Receptek - Húsételek (57)
- Receptek - Italok (50)
- Receptek - Kreatív ételek I. (277)
- Receptek - Kreatív ételek II. (153)
- Receptek - Köretek (9)
- Receptek - Levesek (17)
- Receptek - Linkek (26)
- Receptek - Palacsinták (22)
- Receptek - Pizza,szendvics,lán (27)
- Receptek - Sajtok (8)
- Receptek - Saláták (9)
- Receptek - Sós finomságok (17)
- Receptek - Vegyes (5)
- Receptek -Sütés nélküli sütik (5)
- Srí Ramana Maharsi tanítása (4)
- Száraz György magazinja (1)
- Vallás - Áldások, imák (204)
- Vallás - Angyali Üzenetek (133)
- Vallás - Angyalok I. * ❤ (65)
- Vallás - Angyalok II. ❤ (41)
- Vallás - Bibliai idézetek (189)
- Vallás - Bibliai idézetek II. (221)
- Vallás - Bibliai idézetek III. (25)
- Vallás - Bibliamagyarázatok (44)
- Vallás - Isten dicséret ,zene (28)
- Vallás - Istenről *❤ (89)
- Vallás - Jézus (115)
- Vallás - Kereszténység (126)
- Vallás - Linkek (13)
- Vallás - Osho,vallási vezető (124)
- Vallás - Szentek (40)
- Vallás - Versek, idézetek (53)
- Vallás - Videók (47)
- Vallás - Zsoltárok (59)
- Vallás Sai Baba vallási vezető (25)
- Videók : Múzeumok,képtárak (7)
- Videók : Állatok (67)
- Videók : Gondolatok, idézetek (33)
- Videók : Hangos versek (7)
- Videók : Megható*********** (25)
- Videók : Sorozatok (22)
- Videók : Versek (32)
- Videók : Vicces....... (169)
- Videók : Virtuális utazás (97)
- Videók : Zene (72)
|
|
|
|
- Ma: 238
- e Hét: 847
- e Hónap: 9517
- e Év: 65450
|
|
|