Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
A Tízparancsolat
  2022-01-18 07:49:19, kedd
 
  A Tízparancsolat

Ha olvasom,
szívembe ritmust vált az élet.
Megáll, majd leborul
megcsodálni Téged.
Megszentelt ereje
a szívembe vág.
Lélek-félelem méri a súlyát.
Megrettenek...
Óh, Mindenható!
Milyen egész,
hiba nélkül való.
- Olyan, amilyen vagy.
Szép és tökéletes.
Ez jelenti nekem az életet!
Minden gondolata,
minden szava
fénycsóvát dob
emberi utamra.
És látok. És tudom
mi a dolgom itt:
Senki szebb útra
engem még nem vitt.
Jobb szavakkal senki
nem vezette lelkem;
egyszerű, szép, tiszta
lesz tőle értelmem.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Spurgeon - Január 17
  2022-01-18 07:39:23, kedd
 
  "Isten hozta ki őket Egyiptomból." 4Móz 23,22


Ha Isten jelen van népe között, akkor úgy vezet, hogy örömmel énekelhetjük: "Vezet minket az Úr!" Nincs szükségünk más vezérre a gyülekezetben, ha velünk van Isten. Szeme és karja vezeti népét.

Nekem mindig aggasztó, ha emberi szabályok vannak a gyülekezetben. Félek, ha akár egy, kettő vagy akár húsz embernek hatalmat adnak; maradjon a hatalom az Úrnál. A gyülekezetet, amelyben Jézus áll a középpontban, Isten Lelke munkálkodása irányítja. Az ilyen gyülekezet összetart anélkül is, hogy egyformaságra törekednének, és perpatvar nélkül jutnak győzelemre.

Az a mozgalom helyes, amelyet Isten vezet, és egészen biztosan tévútra jut az, amelyiket a lehető legjobb módon vezetnek ugyan az emberek, de anélkül, hogy ennek során jelen lenne Isten. A szervezés igen jó dolog, és olykor hajlamosnak érzem magam arra, hogy Zwinglivel együtt kiáltsam a csatában: "A Szentháromság nevében előre!" Azonban ha mindenki szabad a szabadság Lelke által - akkor Isten jelenlétében is szabadok -, és mindenki helyesen cselekszik.

Ha Isten kormányoz, rend uralkodik. Ugyanúgy, ahogy az anyag atomjai engedelmeskednek Isten hatalmának, az egyes hívők is engedelmeskednek Isten Lelke munkájának.

Ó, bárcsak jelen lenne Isten a gyülekezetben és Ő vezetné azt! Ne szeress bele egy különös rendbe, és ne érvényesítsd ezt vagy az a munkamódszert! Hagyjad munkálkodni Isten Szentlelkét. Akkor majd minden személyiség, aki a lelki életet elfogadja, olyan formát fog ölteni, ami megfelel a rendelkezésre álló igénynek.

Isten soha nem vezeti rosszul népét. Az ő dolguk, hogy kövessék a felhő- és tűzoszlopot. Ha pusztán vezet át minket, élelemmel lát el. Ha kiszáradt földre visz, kőszilából való vízzel itat. Tartsunk az Úrral, aki bevezet a megígért földre.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Január 16
  2022-01-18 07:28:17, kedd
 
  "Azért most légy bátor, Zerubbábel! - így szól az ÚR. Légy bátor te is, Jósua főpap, Jócádák fia, és legyen bátor az ország egész népe - így szól az ÚR -, és dolgozzatok." Hag 2,4


A bátortalanság a jó dolgokat illetően olyan, mint a gyom, ami anélkül is növekszik, hogy elvetették volna. Nem kell ilyenkor sok minden, hogy leeresszük a kezünket - gyakran elég egy szó vagy egyetlen tekintet is.

Elbátortalanodunk, mint az izráeliták, ha azokra a nagy dolgokra gondolunk, amiket Isten kezünk munkájaként várhatna el, miközben csupán jelentéktelen dolgokkal szolgálunk neki.

Ha a Haggeus idejében élő emberek az Úrra és templomára gondoltak, és aztán arra a kis területre tekintettek, amit erre a célra elkülönítettek, és megszemlélték a durva köveket, amik alapként szolgáltak, bizony szégyellték magukat.

Nem éreztétek-e ti is testvérek annak a ténynek a nyomasztó súlyát, hogy mindaz amit végzünk, csupán csekélység Istenünk számára; túlságosan is kevés iránta, aki szeretett minket és értünk adta önmagát?

Túlságosan is kevés számára az alabástrom-tartókban levő drága kenet. Nem abban az értelemben nyilvánul meg szeretetünk, hogy képesek lennénk akár olyan tékozlásra is, hogy széttörjük legjobb alabástrom-tartóinkat és ráöntjük Urunkra az illatos nárdus olajat. Mi inkább attól félünk, hogy túl kevés nárdus alabástrom tartónk van, és a kenetünk sem kiváló.

Miután megtettük legnagyobb dolgunkat, és hirdettük Urunk dicsőségét, átéreztük, mennyire jelentéktelenek és szegényesek a szavak ahhoz, hogy eléggé hangsúlyozzuk imádásra méltó Urunk dicsőségét. Így aztán bátortalanok lettünk, és az ellenség rávett, hogy igen rossz következtetésre jussunk. Mivel nem tehettünk sokat, hajlamosak vagyunk feladni az egész elvégzendő feladatot.

Az ellenség tudja, hogy használja fel a maga céljára mind az alázatot, mind a büszkeséget. Mindegy neki, hogy túl sokat vagy túl keveset gondolunk-e feladatainkról, amíg visszatarthat tőle minket.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2021.12 2022. Január 2022.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 180 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35936 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 9820
  • e Hét: 21531
  • e Hónap: 50843
  • e Év: 238645
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.