Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Hit által meggazdagodva
  2009-10-29 00:16:01, csütörtök
 
  ,,Nem marad örökre elfelejtve a szegény, nem vész el
végleg a nyomorultak reménye"(Zsolt 9,19)


A szegénység súlyos örökség, de akik bíznak az Úrban, hit által meggazdagodnak, mert tudják, hogy Isten nem feledkezett meg róluk. Noha úgy látszik, mintha Isten a földi javak elosztásánál nem vette volna figyelembe őket, mégis várják azt az időt, amikor mindezért kárpótlást nyernek.
Lázár nem fekszik mindörökké a gazdag kapujában, a kutyák között, hanem megkapja majd jutalmát a mennyben. De már most is mégemlékezik az Úr a szegény, de neki drága gyermekeiről:
,,Én nyomorult és szegény vagyok, de gondol rám az Úr" (Zsolt 40, 18)- hangzik a régi Ige.
Ez ma is így van. Az istenfélő szegényeknek nagy reménységük van. Számíthatnak arra, hogy az Úr mindennel ellátja őket, amire istenfélő életükhöz ezen a Földön szükség van. Számíthatnak arra, hogy minden javukat szolgálja; hogy szorosabb közösségbe lerülhek azzal az Úrral, akinek nem volt hová lehajtania a fejét. Számítanak az Úr második eljövetelére, és arra, hogy akkor majd osztoznak az Ő dicsőségében. Ez a várakozásuk nem hiábavaló, mert Krisztusra épül, aki mindörökké él.
Mivel pedig Ő él, mindez be is teljesedik.
A szegény hivőnek sok olyan éneke van, amelyet nem érthet meg a bűnös gazdag.
Ezért ha e földön szűkölködnünk is kell a javakban, gondoljunk a királyi menyegzőre,
amely odafönt vár ránk.

Link God Cross.tv Link





MARCEL BOUNGOU Link

Link Zsoltárok 53.



 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Isten szorzótáblája
  2009-10-21 09:18:18, szerda
 
 
„A kevés is ezerre nő, a kicsiny is hatalmas néppé. Én, az Úr, rövid idő múlva megvalósítom ezt" (Ézs 60,22).

Az Úrért való szolgálat olykor egészen kicsiben kezdődik, de azért az nem kevés értékű. A gyöngeség növeli hitünket, Isten közelébe kényszerít minket, és megtanít dicsőíteni az Ő nevét. Vegyétek nagyon komolyan a növekedésről szóló ígéretet. A mustármag a legkisebb a magvak között, mégis nagy fává nő, amelyen menedéket találnak az égi madarak. Lehet, hogy egyvalamivel kezdjük a szolgálatot, és az is csak egészen kicsiny dolog, de mégis ezerszeresére fog nőni. Nagy az Úr szorzótáblája. Milyen gyakran mondta már magányosan küzdő szolgáinak: „Megsokasítalak". Bízzatok az Úrban, ti, akik egyedül vagytok, vagy csak ketten alkotjátok a hívők közösségét, mert ha az Ő nevében gyűltök egybe, ott van köztetek.

„A kevés". Aki csak a létszámot és az erőt nézi, megveti a keveset. Mégis, ez a kevés képezi egy hatalmas nép magvát. Este is csak egy csillag gyullad ki először, de hamarosan számtalan csillagtól tündöklik a mennybolt.

Ne gondoljuk, hogy valami nagyon távoli időre esik ennek az ígéretnek a beteljesedése, hiszen így szól: „Én, az Úr, rövid idő múlva megvalósítom azt". Ne sürgessük elhamarkodottan a beteljesülést, ahogyan némely gyülekezet izgatott tagjai teszik. Meglesz az a maga idejében, de akkor aztán késedelem nélkül.
--------------------------------------------------------------------------------

C. H. Spurgeon "Isten ígéreteinek tárháza" c. könyvéből

Videók Link
Versek Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A szív igazi szépsége
  2009-08-19 14:25:51, szerda
 
 



Egy napon, egy fiatal megállt a város központjában és mondogatni kezdte a járókelőknek, hogy neki van a legszebb szíve a világon. Nemsokára nagy tömeg gyülekezett köréje és mindenki az ő szívét bámulta. Semmi hibája nem volt a szívének. Egy karcolás, egy seb, egy repedés, semmi. Mindenki úgy találta, tényleg ez a legcsodálatosabb szív, amit valaha is látott. Az ifjú nagyon büszke volt a szívére és továbbra is dicsérgette önmagát.
Egyszer csak egy öreg közeledett békésen. Szelíd, csendes hangú, mintha csak önmagához beszélne:
- És mégis, az ifjú szívének a tökéletessége nem hasonlítható az én szívem szépségéhez.
Az összegyűlt tömeg az öreget kezdte figyelni, és az ő szívét. Az ifjú is kíváncsi lett, ki merészeli ezt tenni - össze akarta hasonlítani a két szívet. Egy erős szívet látott, melynek dobbanásai messzire hallatszottak. De tele volt sebekkel, helyenként a hiányzó darabokat másokkal helyettesítették, amelyek nem illettek oda tökéletesen, helyenként meg nem is pótolták, csak a fájó seb látszott.
- Hogy mondhatja, hogy neki van a legszebb szíve? - suttogták az elképedt emberek.
A fiatal, miután figyelmesen szemügyre vette az öreg szívét, a szemébe nézett és nevetve megszólalt:
- Azt hiszem, viccelsz öreg. Nézd az én szívemet - ez tökéletes! A te szíved tele van hegekkel, sebekkel - csak könny és fájdalom.
- Igen- szólt az öreg. A te szíved tökéletes, de nem cserélném el az én szívemet a te szíveddel. Látod, minden seb a szívemen egy embert jelent, valakit, akit megajándékoztam a szeretetemmel - kiszakítok egy darabot és embertársamnak adom, aki néha viszonzásul ad egy darabkát az ő szívéből. Mivel ezeket a darabokat nem lehet méricskélni, ilyen szabálytalan lesz, de ezeket nagyon becsülöm, mert arra a szeretetre emlékeztetnek, amit megosztottunk egymással. Néha csak én ajándékoztam darabokat a szívemből, semmit nem kaptam, még egy darabkát sem a szívükből, sőt bántottak és elhagytak. Ezek a nyílt sebek, az üregek. Hogy szeresd a körülötted élőket, mindig egy bizonyos kockázatot feltételez. Bár vérző sebeket látsz, amelyek még fájnak, mégis azokra az emberekre emlékeztetnek, akiket így is szeretek. Érted most, kedves fiam, mi az én szívemnek az igazi szépsége? - fejezte be az öreg csendes hangon, meleg mosollyal.
A fiatal, könnyező arccal, bátortalanul odalépett az öreghez, kiszakított egy darabot az ő tökéletes szívéből és reszkető kezekkel az öreg felé nyújtotta. Az öreg elfogadta és a szívébe rejtette, majd ő is kiszakított egy darabot az ő csupa gyötrelem szívéből és a fiatalnak adta. Igaz, hogy nem illett oda tökéletesen, de így volt szép.

A fiatal bámulta a szívét, amelyre már nem lehetett azt mondani, hogy tökéletes,
de szebb volt. mint valaha.
Mert szíve már a szeretettől dobogott. "




Ajándék Link Link
 
 
2 komment , kategória:  Belső kör  
Egy biztos kéz tart!
  2009-04-01 07:09:14, szerda
 
 
Egy biztos kéz tart!

Egy kéz, amely: szerető, biztonságos, erős és mégis gyengéd.

Szeret engem az Úr!

Alfa-Omega Link


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Igyekezzél
  2008-12-15 09:24:17, hétfő
 
  KIPRÓBÁLVA ISTEN ELŐTT

"Igyekezzél, hogy mint kipróbált ember állj Isten szolgálatára, mint olyan munkás, aki szégyent nem vall, aki helyesen fejtegeti az igazság beszédét" 2Tim 2,15. Link


Ha valamiben nem tudod magad kifejezni, küzdj, amíg sikerül. Ha nem teszed, valakit egész életére megszegényítesz vele. Azon fáradozzál, hogy Istennek valamelyik igazságát fogalmazd meg magadnak, és Isten ezt másnál is felhasználja majd. Menj át Isten szőlőprésén, amely kisajtolja a szőlőszemeket. Minden igyekezettel próbáld kifejezni magad, akkor majd egyszer eljön az idő, és az a kifejezés megerősítő borrá lesz valaki másnak, de ha lomhán ezt mondod: "Mit törjem magam azon, hogy kifejezzem magam, kölcsönveszem valahonnan, hogy mit mondjak", akkor ez nemcsak hogy neked nem válik hasznodra, de mások sem nyernek belőle. Próbáld ismételten tisztázni magadban, amit feltétlenül Isten igazságának gondolsz, és Istennek lehetőséget adtál arra, hogy valaki másnak is átadhassa ezt általad.

Váljék szokásoddá, hogy értelmed átgondolja azt, amit elfogadhat. Nem a mienk az az állítás, amit nem szenvedés árán teszünk a magunkévá. Nem az az író jelenti a legtöbb áldást, aki olyat mond, amit eddig nem tudtál, hanem az, aki szavakba formálja azt az igazságot, ami bensődben ott vajúdott kifejeződésre várva.

--------------------------------------------------------------------------------

Oswald Chambers "Krisztus mindenekfelett" c. könyvéből




 
 
1 komment , kategória:  Belső kör  
Barát blog
  2008-12-05 23:42:15, péntek
 
  GYERMEKI HIT

Szerző: Dévényi Erika

Ha felnézel az égre
Gondolj Istenedre
Szívednek melegét
Küld fel az égre.

Az Úr akkor megérzi
Ezt a szeretetet
Angyalszárnyat rak rá
S visszaküldi neked.

Kezedbe teszi
Meg is foghatod
Áldásként másoknak
Tovább is adhatod.

Ha egy kicsit is adsz
Sokat kapsz majd vissza
Szemedben csillog majd
A szeretet hálája.

Így lesz gyerekhitedből
Óriási erő
Mely könnyeket eltörlő
Szeretetet sző.






Ajándék Istentől Link Link



Mikulás birodalom Link Mikulás kincstár Link

 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Az érettség próbája
  2008-12-04 19:28:08, csütörtök
 
 
,,És hogy a kijelentések nagysága miatt el ne bizakodjam, tövis adatott nékem a testembe, a Sátán angyala, hogy gyötörjön engem, hogy felettébb el ne bizakodjam" 2Kor 12:7.Link


A kivágás és a metszés között óriási a különbség. Kivágjuk azokat a növényeket, amelyekre nincs szükségünk; ellenben azokat megmetsszük, amelyeknek szeretnénk elősegíteni a fejlődését, hogy több gyümölcsöt hozzanak. Mindkét eljáráshoz éles szerszám kell. A metszéskor egész részeket vágunk le a növényről, ami egy újdonsült kertész számára olybá tűnik, mintha elpusztítanánk azt. Bruce Wilkinson lelki összefüggésben írja: ,,Imádkozol Isten túláradó áldásaiért? Esedezel, hogy formáljon mind inkább hasonlóvá Fiához? Ha igent mondasz, ezzel egyben a metszőollóért is folyamodsz"
Sokan tanakodtak már rajta, hogy mit is értett Pál ezen: ,,tövis adatott nékem a testembe" (lásd 2Kor 12:7). Csak úgy sorjáztak az elgondolások: volt, aki az ellenség meg nem szűnő támadásaira, más a beszédben való fogyatékosságaira gondolt. Úgy tűnik, inkább valamilyen szembetegsége lehetett az apostolnak. Bámulatos módon Pál hitt abban, hogy ez a tövis neki ,,adatott".

Vajon mit értett Pál azon, hogy ,,adatott... a testembe"? Ki adta? Hogyan tudta ezt Isten Pál javára felhasználni?

Figyeljük meg, hogy a Pálnak adatott ,,tövis"-nek kifejezett rendeltetése volt: ,,hogy... el ne bizakodjam" (7. vers). Nem azért, mert a múltban valami különleges bűnt követett volna el, hanem, hogy ez őrizze meg a bűntől a jövőre nézve. Pál elismerte, hogy természet szerint megvolt benne a bűnnel szembeni gyengeség, és ettől védte a ,,tövis".

2Kor 12:7-12 szakaszából ítélve hogyan rendezte el magában Pál a ,,tövis" kérdését? Vajon ez a gyengeség járhatott valamilyen lelki előnnyel? Hogyan lehet segítségünkre az apostol hozzáállása, hogy túltegyük magunkat saját ,,töviseinken"?



Ezért háromszor könyörögtem az Úrnak, hogy távozzék el ez tőlem;

9. És ezt mondá nékem:

Elég néked az én kegyelmem; mert az én erőm erőtlenség által végeztetik el. Nagy örömest dicsekeszem azért az én erőtelenségeimmel, hogy a Krisztus ereje lakozzék én bennem.

10. Annakokáért gyönyörködöm az erőtlenségekben, bántalmazásokban, nyomorúságokban, üldözésekben és szorongattatásokban Krisztusért; mert a mikor erőtelen vagyok, akkor vagyok erős. Link




 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Reménység
  2008-10-02 21:46:37, csütörtök
 
  Amaz én esengő várásom és reménységem szerint, hogy semmiben meg nem szégyenülök, hanem mint mindenkor, úgy most is nagy bátorsággal fog magasztaltatni Krisztus az én testemben, akár életem, akár halálom által. Fil 1,20. Link
Link


2Tim 2,15. Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, a ki szégyent nem vall, a ki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét.
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Megtérő Ima
  2008-10-02 12:26:00, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!
MENNYEI ATYÁM!

AZ ÚR JÉZUS NEVÉBEN JÖVÖK TEHOZZÁD ELISMEREM HOGY BŰNÖS EMBER VAGYOK,

ÉS SOKAT VÉTKEZTEM ELLENED

DE MOST MEGBÁNOM A BŰNEIMET, ÉS MEGTÉREK TEHOZZÁD TELJES SZÍVEMBŐL!

KÖSZÖNÖM, HOGY KRISZTUST ELKÜLDTED A MENNYBŐL, ÉS EMBERRÉ LETT, HOGY

ENGESZTELŐ ÁLDOZATA, ÉS AZ Ő VÉRE ÁLTAL MEGMENTSEN ENGEM A HALÁLTÓL.

ÚR JÉZUS KRISZTUS, HISZEM HOGY MEGHALTÁL AZ ÉN BÚNEIMEÉRT

HISZEM HOGY ELTEMETTEK,ÉS HARMADNAPON FELTÁMADTÁL, HOGY ÉN IGAZ EMBER LEGYEK.

MEGYNITOM A SZIVEMET, JŐJJ , KÖLTÖZZ A SZÍVEMBE, ADJ NEKEM BÚNBOCSÁNATOT,

ÉS ÖRÖK ÉLETET!

TÉGY ENGEM ISTEN GYERMEKÉVÉ

ELFOGADLAK SZEMÉLYES MEGVÁLTÓMNAK, URAMNAK, ISTENEMNEK

ELFOGADOM A BIBLIÁT, MINT ISTEN BESZÉDÉT

ÉS ASZERINT MEGVÁLTOZTATOM AZ ÉLETEMET.

KÉRLEK , URAM , TÖRÖLD KI A CSELEKDETEK KÖNYVÉBŐL A BÚNEIMET A TE VÉRED ÁLTAL,

ÉS KÉRLEK IRD FÖL A NEVEMET AZ ÉLET KÖNYVÉBE

KÖSZÖNÖM HOGY MEGHALLGATTÁL ENGEMET !

AMEN !

HALLELUJA!
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Magamról !?
  2008-02-27 12:18:43, szerda
 
  Ismerjük egymást?

" Mutasd meg mit olvasol,megmondom kivagy."

Megmutatjuk egymásnak a blogjainkat és próbáljuk megismerni egymást.

Kéritek,hogy írjak többet magamról.

Ha arra várok,hogy alkalmasabb legyen a közérzetem ,
jobban koncentráljak akkor nem foglalkoznék a témával.
Végezném a házimunkámat,kertészkednék sportolnék.

Szívműtétem után sem vagyok megelégedve a közérzetemmel.
A leleteim jók még sincs elég erőm ahhoz amit szívesebben végeznék.
Szeretem a családomat és próbálok jó körülményt teremteni,hogy
jól érezzük magunkat együtt 9-10-n .
Isten kegyelméből ezzel nincs is gond,mert szeretetben,békességben élünk.
Ez a lényeg számomra,ezért vagyok hálás Istennek,hogy élhetek még.
Hiszem,hogy sokáig és főleg örökké,mert elég nékem az Ő kegyelme.

Én és az én házam az Úrnak szolgálunk.Józsué 24:15

Azért vagyunk ilyen sokan és nem többen,
mert a nagylányomék 4-n Kanadát választották 10 éve.

De a két fiunk még nem nősült meg és a lányunk férjével, unokákkal velünk élnek.

18 éve szüleimet magunkhoz vettük,mert egészségi állapotuk megromlott.
Édesanyám meg gyógyult,mert benne volt elég életvágy és jól van.
Édesapám is meg gyógyult de ő a tétlenséget választotta,ellustult és vég elgyengült.

* Jaj Istenem! Ezért is többet kell mozognom,hogy edzettebb legyek.*

Talán folytatom,ha többre vagytok kíváncsiak és kéritek kommentbe.

De most megyek sportolni,kerékpárt választom az orvosi rendelőbe menet.

Üdvözöllek szeretettel és kívánom Istenem áldását,kegyelmét életedre.
Aki megtiszteltél,hogy elolvastad gondolataimat.





Köszönöm érdeklődésedet.

Jelenleg semelyik egyháznak sem vagyunk tagjai.
A Kálvin téri ref. templomba volt az esküvőnk.
Gyerekeinket Csepelen a Martinász utcai ref.egyházban kereszteltük
és együtt töltöttük velük az ünnepeket.
De amikor nagyobbak lettek a gyerekek jobban érezték magukat a
Szabadkeresztyén gyülekezetben ,mert nagyobb ifjusági közösség és nyaralások voltak.
Ahogy felnőttek, szakadás volt a közösségben és az egyik csoporttal ,
az Élő Ige közösséget választottuk ahhol sok segítséget kaptunk egy misszión keresztül
a 4 gyerek ruházásához.Velük megismerhettük Erdélyt egész Békás-szorosig kirándultunk.
De ez a közösség is tovább osztódott és ebből elegünk lett.
Azóta a gyerekeink a Hit gyülekezetbe járnak és unokáink a Bornemisza iskolájukban.
Férjem nem gyakorolta hitét komolyabban egyik közösségben sem ,de
hitre jutott Isten vonzásában és gyermekei lettünk Istennek mindannyian.
Nevünk az Élet könyvében és kegyelemből várjuk Jézust,mert hisszük,hogy
helyet készített számunkra ahogyan megígérte.

Sajnálom,ha csalódást okoztam neked amiért nem vagyunk Ref. egyháztagok.
Nem vagyunk sem Pálé,sem Appolosé,hanem Krisztusé.

1Kor 1,12

Mert megtudtam felőletek atyámfiai a Kloé embereitől, hogy versengések vannak köztetek.
Azt értem pedig, hogy mindenitek ezt mondja: Én Pálé vagyok, én meg Apollósé, én meg Kéfásé, én meg Krisztusé.
Vajon részekre osztatott-é a Krisztus? Vajon Pál feszíttetett-é meg érettetek, vagy a Pál nevére kereszteltettetek-é meg?

Bevallom időnként hiányzik egy jó közösség,de mivel nagy család vagyunk
fárasztó lenne számunkra egy még nagyobb közösség tagjainak lenni.

Légy hű mindhalálig és néked adom az életnek koronáját.

Jel.2,10. Semmit ne félj azoktól, a miket szenvedned kell:
Ímé a Sátán egynéhányat ti közületek a tömlöcbe fog vetni,
hogy megpróbáltassatok; és lesz tíz napig való nyomorúságtok.
Légy hív mind halálig, és néked adom az életnek koronáját.


Szabadkeresztyén gyülekezetben Link




ERDÉLYI TÁJAKON Link



Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal. Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyra török, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint. Ne fizessetek senkinek rosszal a rosszért. Arra legyen gondotok, ami minden ember szemében jó. Ha lehetséges, amennyire tőletek telik, éljetek minden emberrel békességben.Róm 12,17. Link





 
 
2 komment , kategória:  Belső kör  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 419 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 44
  • e Hét: 3748
  • e Hónap: 7549
  • e Év: 68850
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.