Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Addig amíg nem késő....
  2022-05-21 11:04:01, szombat
 
  ADDIG, AMÍG NEM KÉSŐ...
"Eltűnődöm, milyen gyorsan telik az életünk, és mennyire nem figyelünk egymásra! Reggel felkelünk, rohanunk dolgozni, este, ha van még erőnk, második műszakot kezdünk, majd fáradtan hazatérve elvégezzük az otthoni teendőinket. Leülünk tévét nézni, és elalszunk, olyannyira kifáradunk.
Másnap kezdődik elölről!
Napok múlnak, hetek, évek rohannak mellettünk.
Gyerekeink felnőttek, barátaink elmaradtak, szüleinket ápolgatjuk, ha még élnek!
Gyakran mondogatjuk: nincs időm!
Nem érek rá! Talán majd máskor!
És egyszer csak nincs tovább! Döbbenten halljuk, mondjuk egymásnak: Hallottad,... meghalt! Ekkor átgondoljuk az éltünket, felhívjuk szeretteinket, sírunk!
És néhány nap múlva, megyünk tovább és folytatjuk ott, ahol abbahagytuk!
Rohanás, nincs időm, majd holnap, ....! Mindezek közepette, mérgelődünk, szidunk másokat, irigykedünk, sóhajtozunk ,
"jó neki", vagy sajnálkozunk, "Ó te szegény".
Áskálódunk, azon gondolkodunk, hogy hol tudnánk bosszút állni, hazudunk, bántjuk, sértegetjük egymást!
Gondoljunk azokra, akik még itt vannak közöttünk!
Akik megérdemelnek egy kedves szót, egy mosolyt, odafigyelést, egy szál virágot, vagy csak egy simogatást! Hívjuk fel! Beszélgessünk vele, menjünk és látogassuk meg!
Most még tehetjük, de vajon meddig?
Ne késlekedjünk, mert az élet rövid, túl rövid."
(Ismeretlen szerző)
Forrás : Fb Braum Gábor oldala
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
Csangje Tanhszia, Kínában
  2022-05-21 00:13:45, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Chulyshman-völgy, Oroszországban
  2022-05-21 00:11:41, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Champagne Pool, Új-Zélandon
  2022-05-21 00:10:19, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Carrizo Plain Kalifornia
  2022-05-21 00:08:58, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szép helyek  
Érdekes tények a testünkről
  2022-05-21 00:04:23, szombat
 
  Sokan sok mindent nem tudnak a testükről. Nagyon érdekes tényeket ismerhet meg az emberi testtel kapcsolatban, ha elolvassa ezt a cikket.

Talán nincs is még egy olyan szervünk, mint a nyelvünk. A nyelvben lévő izmok dolgoznak a legkeményebben, hiszen nagyon sok feladatot látnak el a nap folyamán. Segítenek a rágásban, a beszédben, éjszaka pedig a nyál mozgatásával lehetővé teszik, hogy ne száradjon ki a torkunk.

Nagy különbség van a vastagbél és a vékonybél között. Nemcsak a munkájuk, a feladatuk más és más, hanem a hosszuk és a méretük is. A vastagbél sokkal rövidebb, mint a vékonybél. Míg az előbbi körülbelül 5 méter hosszú, az utóbbi akár 25 méter is lehet.

Sokan szeretnek csókolózni, pedig a szájüregünkben tanyázik a legtöbb baktérium. Annak ellenére, hogy rendszeresen iszunk folyadékot és használunk fogselymet, illetve más fogápolási termékeket, jó, ha tudjuk, hogy a szájüregünk soha nem marad igazán tiszta.

Azt tudta, hogy az arcunkon élősködők is élhetnek? Ezek atkák, melyek nagyon szívesen élnek az emberi bőrön, a hajtövekben és a szemöldökben. Sőt mi több, ott szaporodnak és sokasodnak is. Míg egyeseknél nem okoznak gondot, másoknál bőrbetegségeket és szemproblémákat válthatnak ki.

Bőrsejtjeink folyamatosan cserélődnek, megújulnak. Azt tudta, hogy az otthoni por mintegy 70 százaléka az elhalt hámsejtekből tevődik össze? Évente akár több dekagrammnyi bőrréteg, elhalt sejt is a légterünkbe kerülhet.

A vizelet sokat elárul az egészségi állapotunkról. Ha sötétebb a színe, bizonyára nem fogyasztottunk elegendő folyadékot a nap folyamán. Ha céklát eszünk és másnap pirosas színű a vizeletünk, ne ijedjünk meg, ez a hatás az elfogyasztott zöldségnek köszönhető. Mint ahogyan az is, ha kissé kellemetlen a vizeletünk szaga, lehet, hogy egy finom spárgából készült étel ettünk előtte.

A köldök színe is jelent valamit. Minél sötétebb, annál nagyobb az esélye annak, hogy baktériumok élnek benne. A köldök is olyan, mint a szájüreg, ugyanis mindkettő a baktériumok kedvenc helye.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
A ráncokról
  2022-05-21 00:01:17, szombat
 
  Tények és tévhitek a ráncokkal kapcsolatban

Nagyon sokan csak azért nem mosolyognak, mert azt gondolják, hogy ezzel a módszerrel késleltethetik az öregedési folyamatokat és ezzel a ráncok is sokkal később jelennek meg. Pedig a ráncok akkor is jönnek, ha nem akarjuk, akkor is elkezdődnek azok a bizonyos öregedési folyamatok, ha sokféle praktikát bevetünk annak érdekében, hogy minél később jelenjenek meg a ráncok és a finom vonalak.

A bőr is öregszik, emiatt is jelennek meg a ráncok, hiszen az arc térfogata is jelentősen lecsökken. A rendszeres bőrápolással és az egészségtudatos élettel is sokat tehetünk az öregedési folyamatok lassításáért. Most lássunk néhány olyan mítoszt, amelyek a ráncokkal kapcsolatban alakultak ki.

Sokan azt gondolják, hogy a ráncos bőr is öröklődik, azaz ha a szüleink korán ráncosodtak, akkor bennünket is korán utolérnek az öregedési folyamatok. A szemszínt és a hajszínt lehet örökölni, de a ráncokat egyáltalán nem. A ráncok azonban nálunk is idejekorán megjelenhetnek, amennyiben nem fogyasztunk antioxidánsokban gazdag táplálékokat, ha nincs egy a bőrtípusunknak megfelelő bőrápolási rutinunk, és ha fittyet hányunk a fényvédelemre.

Nincs egyetlen tökéletes bőrápolási rutin. A híres influenszerek előszeretettel osztják meg a közönséggel a saját bőrápolási, anti-aging rutinjukat, de ne gondoljuk azt, hogy ami nekik bevált, majd nekünk is be fog. Ez egyáltalán nincs így. Először is meg kell tudnunk, hogy milyen a bőrtípusunk és lehet, hogy többféle terméket is ki fogunk próbálni, mire megtaláljuk az arcbőrünknek megfelelőeket.

A külső és belső hidratálás segít a ráncok kivédésében. Sajnos nincsenek csodaszerek, egyszer mindenki megöregszik és ráncos lesz. A belső hidratálás, azaz az elegendő vízfogyasztás és a külső bőrhidratálás nagyon hasznos az egészségünk és a bőrünk egészségi állapotának fenntartása szempontjából, viszont egyik sem állítja meg az öregedési folyamatokat, csupán lassítja azokat. Ha mellette még a napvédelemre is odafigyelünk és nem dohányzunk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy még 50 vagy akár 60 évesen is szép bőrünk lesz.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Hasznos-ötletes  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2022.04 2022. Május 2022.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 409 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2043
  • e Hét: 10825
  • e Hónap: 42311
  • e Év: 247012
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.