Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
【Itt az ideje, hogy jól aludjon a szív】
  2016-12-06 10:05:50, kedd
 
  Egész életen át folyamatosan dolgozik a szív. A jó alvás fontos szerepet tölt be a szív pihenésében. Annak érdekében, hogy alváskor a szív teljesen kipihenhesse magát, csak a szív alvása után kezdődik a test alvása.

A szív jó pihenésének feltétele az, hogy a mentális állapot nyugalomban maradjon. Egy kínai közmondás szerint a jó alvás titkos receptje a gondtalanság. A hagyományos kínai orvoslás is azt javasolja, hogy zavaró dolgok nélkül feküdjünk le.

Most néhány olyan módszer következik, amelyek segítik a szellem és a szív alvását.

1. Ne kényszerítse magát aludni!
Nem szabad ,,törekedni" az alvásra. Ne siessen! Kapcsolja fel a lámpát, olvasson egy kicsit, vagy hallgasson zenét, utána feküdjön le.

2. Képzeljen el egy kellemes és nyugodt környezetet!
Egy vidéki tájat képzelhet el, amelyen marhák, lovak kényelmesen legelnek. De ha az ilyen képek nem segíthetnek a pihenésben, akkor felejtse el őket.

3. Hasi lélegzés
A hasi lélegzés jó a feszültség enyhítésére. Feküdjön le, és fordítson figyelmet a lélegzés ritmusára és mélységére. Miután meghallja a lélegzés ritmusát, kipróbálhatja a hasi légzést.

#alvás #egészségmegőrzés #szív
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Miért tiltják, ha ennyi mindenre jó?
  2016-03-04 13:46:59, péntek
 
  Egy durva becslés szerint naponta 3 gramm sóra van szükséged, ez körülbelül fél teáskanálnyit jelent, azaz minden liter vízhez nagyjából egy negyed teáskanál só.

A tengeri só körülbelül 80 olyan elemet tartalmaz, amire a testnek nyomokban szüksége van. A finomítatlan tengeri só jobb választás, mint az asztali só, mert a hagyományos asztali sóban ezeket az elemeket leválasztják, illetve más adalékanyagokat is tehetnek a sóhoz.

De mi mindenre jó valójában a só?

A só létfontosságú ahhoz, hogy a sejtek belsejéből elhajtsa a túlzott savasságot, különösképpen az agysejtekből. Ha nem szeretnél Alzheimer-kórban megbetegedni, ne hagyd ki a sót a táplálkozásodból!

A víz és a só együtt természetes antioxidánsként hat és kitakarítja a toxikus salakanyagokat a szervezetedből.

A só egy erős természetes antihisztamin. Használható az asztma leküzdésére úgy, hogy az ivóvizedbe vagy a nyelved alá teszed. Hatékony, mint inhaláló szer, minden toxikus melléktermék nélkül. Mielőtt sót teszel a nyelvedre, igyál meg 1-2 pohár vizet!

A só létfontosságú a veséknek, hogy kitakarítsa a túlzott savasságot, így a savak a vizelettel ürülnek. Elégséges mennyiségű só nélkül a tested túlságosan elsavasodhat.

A só Dr. Batmanghelidj szerint létfontosságú a rák megelőzésében és kezelésében. A rákos sejteket ugyanis az oxigén elpusztítja. Mivel a rákos sejteket az oxigén megsemmisíti, ezért a rák mindig alacsony oxigéntartalmú helyeken fejlődik ki. Ha a test jól hidratált és sóval megfelelően ellátott, megnövekszik a véráram mennyisége. Így a test minden pontjába eljut az oxigén és az aktivizálja az immunsejteket a vérben, amik elérik és elpusztítják a rákos sejteket.

A víz és só hiánya elnyomja az immunrendszert, azaz a betegség ,,legyőző" sejtek aktivitását a testben.

A só létfontosságú, hogy fenntartsa az izomtónust és erőt. A húgyhólyagok kontrollálási képességének hiánya, azaz a csöpögő vizelet, lehet az alacsony sóbevitel következménye.

A só a leghatékonyabb abban, hogy stabilizálja a szabálytalan szívverést. Pont ellentétben azzal a tévhittel, hogy magas vérnyomást okoz. Valójában létfontosságú a vérnyomás szabályozásában, természetesen a vízzel egyetemben. Az arányok viszont nagyon fontosak. Alacsony só bevitel sok vízbevitellel kombinálva egyes embereknél valóban növeli a vérnyomást. Mint másodlagos mellékhatás, akár asztmát is okozhat. A logika egyszerű. Ha vizet iszol, de nem veszel magadhoz elég sót, a víz nem fog megfelelően a vérkeringésben maradni, hogy teljesen feltöltse az összes véreret. Némely esetben ez ájuláshoz vezethet, más esetben az artériák és végül a hörgők összeszűkülését okozza a tüdőben. Majd ez megemelkedett vérnyomásban jelentkezik és légszomjjal komplikálódik.

Egy vagy két pohár víz és némi só, (egy kevés a nyelvre) gyorsan és hatékonyan fogja csitítani a túlságosan verő szívet és hosszú távon csökkenteni fogja a vérnyomást és kezeli a légszomjat is.

A só létfontosságú az alvás szabályozásában. Természetes hipnotikum. Ha megiszol egy teljes pohár vizet, aztán pár csipet sót teszel a nyelvedre és azt ott hagyod, akkor természetes és mély alvásba merülsz. Ne tegyél a nyelvedre sót, csak akkor, ha vizet is iszol! Ha sűrűn csak sót használsz, víz nélkül, az orrvérzést okozhat.

A só létfontosságú a cukorbetegség kezelésben. Segít egyensúlyba hozni a vércukorszintet és csökkenti az inzulin szükségletet azoknál, akiknek injekciót kell beadniuk vércukorszintjük szabályozása érdekében.

Só kell a belekben történő tápanyag felszívódáshoz.

A só létfontosságú a tüdő nyálka és váladék lerakódásainak tisztításához, legfőképp asztma és más tüdőbetegségek esetén.

A nyelvre helyezett só megszünteti az állandó száraz köhögést.

A só létfontosságú az izomgörcsök elkerüléséhez is.

A csontritkulás is lehet só és vízhiány eredménye. A só abszolút létfontosságú, hogy a csontok szerkezetét stabillá tegye.

A só létfontosságú a seprűvénák és a visszér kialakulásának megakadályozásban.

Sóval a lelki egyensúlyért is

A só létfontosságú a hidroelektromos energia generálásában a test minden sejtjében. Só állandóan kell az idegsejtek kommunikációjához és információ feldolgozásához, mialatt az agy dolgozik, tehát fogamzástól a halálig.

A só létfontosságú érzelmi rendellenességek kezeléséhez is. Hogy megelőzd a depressziót, vegyél magadhoz elég sót!

A só szerepet játszik a magabiztosság és a pozitív önkép fenntartásában.

A só létfontosságú a szexualitás és a libidó fenntartásában.

A só egy nagyon fontos anti-stressz elem a test számára.

Figyelmeztetés! Ne adagold túl a sót! Figyeld a só és a víz kívánt arányára. Mindig figyelj oda, hogy elég vizet iszol-e a megnövekedett só bevitel mellé!

Azok, akiknek szívrendellenességük és veseelégtelenségük van, konzultáljanak az orvosukkal mielőtt megemelik a só bevitelüket.

Csatlakozz egészségtudatos olvasóink táborához, minden héten új érdekes cikket teszünk közzé egészséges életmód rovatunkban. Hasznos tippek, jó receptek és szemfelnyitó összefüggésekre világítunk rá. Iratkozz fel!

forrás: Campaign for truth
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Amit a Márton-napról tudni érdemes!
  2015-11-11 18:48:35, szerda
 
  Szent Márton ünnepnapjához, november 11-hez számos népszokás, néphit kapcsolódik.

A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.



Márton-napi lakoma

Márton napja a 40 napos karácsonyi böjt előtti utolsó ünnepnap, ezért ezen a napon rendszeresek voltak a lakomák, bálok, vásárok.

Novemberben már le lehet vágni a tömött libát, ezért a Márton-napi ételek jellemzően libafogások, így például libaleves, libasült párolt káposztával és zsemle- vagy burgonyagombóccal, mert a rigmus szerint: ,,Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik". Szokás volt, hogy a liba húsából, különösen a hátsó részéből, küldenek a papnak is, innen ered a ,,püspökfalat" kifejezés.



Márton-napi időjóslás

A tapasztalat szerint Szent Márton napja körül legtöbbször elromlott az idő, és leesett az első hó. A népi hagyomány úgy tartja, ha Szent Márton ,,fehér lovon érkezik“, azaz Márton napján esik a hó, akkor enyhe tél lesz, amennyiben ,,barna lovon nyargalász“, vagyis nem esik hó, akkor kemény, havas télre számíthatunk.

A Márton-napi időjósláshoz kapcsolódik egy olyan hagyomány is, mely szerint a ropogósra sült libának a mellcsontjáról óvatosan lefejtették a húst, és szemügyre vették a mellcsontot: ha a csont barna és rövid, akkor sáros lesz a tél, ha viszont hosszú és fehér, akkor havas.





Márton-napi bor

"A bornak Márton a bírója"- tartja a hiedelem, azaz ezen a napon a bort mindenképpen meg kell kóstolni. A must ilyenkor változott borrá, az egész évi fáradozás gyümölcse ekkor mutatkozott meg, az eredménnyel pedig szívesen el is dicsekedtek a boros gazdák. Márton a nagyobb borvidékeken az újbor védőszentjeként is ismert.



Márton-napi felvonulás

Német nyelvterületről terjedt el a fáklyás felvonulás (Martinsumzug), amely Szent Márton emlékét őrzi, és a jó cselekedeteket szimbolizáló fényt juttatja el az emberekhez.

Magyarországon általában német nemzetiségű települések, iskolák, óvodák és egyházközösségek szervezésében a gyerekek, kisgyerekes családok járják az utcákat maguk készített lámpásokkal és közben Márton-napi dalokat énekelnek. Ha megoldható, a vonulókat római katonák piros köntösébe öltözött lovagló Szent Márton vezeti.

Jóportál
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
15 ritkán hallható régi magyar szólás és közmondás
  2015-06-25 10:47:41, csütörtök
 
  Mennyi, de mennyi magyar szólás és közmondás akad, amelyet ma már egyáltalán nem használunk, vagy csak nagyon ritkán. És ezek között mennyi lehet, amelynek a jelentését sem ismerjük... A régi, szinte sosem hallott szólásokból és közmondásokból választunk ki most tizenötöt.

1. Aba nem posztó

Ahhoz, hogy megértsük a szólást, több dologgal is tisztában kell lennünk. Abán itt nem a 4400 lelkes Fejér megyei települést értik, hanem azt durva, festetlen, és emiatt olcsóbb szőrszövet, amelyből egykor a cselédek, szerzetesek, illetve a "közrendűek" ruhái készültek. Erdélyi János ezt így magyarázza az 1851-ben kiadott Magyar közmondások könyvében: "Aba faj, posztó nem. Mikor a faj és nem (species et genus) a tagadó nem (non) szóval köttetnek öszve, az mindig roszat, kevés becsüt jelent a magyar közmondásokban, p. "kása nem étel; egres nem szőlő" stb., mintha mondatnék: a kása rosz étel, az egres rosz szőlő."

2. Annyi köze van hozzá, mint kálomista embernek a szűz Máriához.

Vagyis semennyi. A kálomista, azaz kálvinista (református) egyház tanításai között nem szerepel a szentek vallásos tisztelete, Mária vallásos kultusza, a templomokat sem díszítik szentek szobraival. A kálvinista felekezetűek tehát nem imádkoznak a szentekhez és Szűz Máriához, Jézus anyját ugyanis nem tekintik közbenjárónak, csupán a Megváltó édesanyjának.

A református templomok puritán belső kialakítása nem vonja el a figyelmet a lényegről: az igehirdetésről - Fotó forrása:Gyomaendrőd.com

3. Bugyli bicska fanyelű, ha elvész is, megkerül.

Világos, mint a nap: rossz pénz nem vész el. Na, de mi az a bugylibicska? Olcsó kis zsebkések, fából készült nyéllel és rendszerint nem a legjobb minőségű fémből kovácsolt pengével. Összecsukva hordták, és a zsebben tárolták, nem a csizmaszárban, mint a komolyabb késeket. Egy alma csutkájának kivágására alkalmas a bugylibicska, de például a hús szeletelésére már nem.

4. Dorongot vetettek eleibe.

Ez azt jelenti, hogy valakit megakadályoznak a céljai elérésében. Mi a dorong? Vastagabb farúd, faág.

5. Disznó orrára arany perec.

Mondhattuk volna azt is, hogy disznók elé hánynak gyöngyöt, azaz arra érdemtelen, értéket nem becsülő ember jut előnyökhöz. Sok disznóval kapcsolatos szólásunk és közmondásunk van.

A történelmi Magyarország területén a sertés a XVI. századig nem volt annyira meghatározó haszonállat, mint például az utóbbi 100 évben. A sertéshús és a zsír dominanciája a török időkben alakult ki, amikor a mindent feldúló oszmán-török csapatok a háziállatok közül csak a sertést hagyták a háznál, mivel a Korán tiltja a fogyasztását.


Hirdetés


6. Hajó nyomát keresi a tengeren.

Különösebb magyarázat nem kell hozzá, mindenki tisztában van a víz tulajdonságaival... Ennek a szólásnak a párjai: homokból fon ostort, Dunába hord vizet....

7. Jámbor is napjában hétszer vétkezik.

Jelentése: nincsen teljesen feddhetetlen ember, mindenki követ el hibákat, mindenkinek megvan a maga bűne. A közmondás - a napi hét vétekkel - talán egy bibliai idézet nyomán keletkezhetett. Lukács evangéliumának 17. fejezetében ugyanis ez olvasható: "Ha napjában hétszer vétkezik ellened, de hétszer jön hozzád és azt mondja: Sajnálom, - bocsáss meg neki."


8. Kutya baja, mint a kiséri halottnak.

Mi a szólás alapja? Egy legenda, amely szerint a Kiséren a halottnak hitt ember megmozdult. Kutyás szólásokban is bővelkedik a néphagyomány: "kutyául vagyok", "eben guba", "a kutyafáját", "eb ura fakó". Ennek oka az, hogy a kutyák már a honfoglalás előtt kísérték az állattartással foglalkozó magyar törzseket.

9. Mindegy, ha csákány förgeteg hull is.

A néprajzi források szerint Hódmezővásárhelyről ered ez a szólás, jelentése pedig az, hogy valamit bármi áron, "tűzön, vizen át" is véghezviszünk, nem tántoríthatnak el bennünket a szándékunktól. A förgetegen itt erős vihart értsetek.

10. Ordít, mint a pap kutyája.

Már megint a kutyával példálózunk... Azokra mondják ezt, akik eléggé önhittek, elbizakodottak. Miért ordíthat a pap kutyája? Megteheti. A papoknak, különösen a falubeli papnak, szinte az egyetlen írástudónak mai mértékkel mérve elég nagy hatalma volt, beleszólása a közügyekbe, és mély tisztelet övezte őket.


11. Polcot ígér másnak, holott a kenyérbe alig vágja fogát.

Vagyis: nehezen teljesíthető ígéreteket tesz.

12. Róka farkát billegeti, násznagy akar lenni.

Vagyis valaki hízelgéssel, ravasz csellel kíván elérni valamit. A róka a kultúránkban, illetve meséinkben gyakran tűnik fel úgy, mint ravasz, a többi állatot rendszeresen átverő figura.

Néhányszor persze a mesehősök segítőiként tűnnek fel a rókák, mint például a szegény legényről és a gazdag legényről szóló történetben: a szegény legény megeteti az éhes, ételért könyörgő rókát, az pedig 3 szőrszálat ad a bundájából, azzal, hogy ha bajba kerül, csak dobja a tűzbe, ő ott terem, és segít a szegény legénynek.

13. Szénáról szalmára

Akkor mondták, ha egy helyzet rosszabbra fordult. A szólás eredete a széna és a szalma közti minőségi különbségből ered. Előbbi az állatok etetésére szolgáló levágott és megszárított fűfélék összefoglaló neve, utóbbi pedig a learatott gabona szára, amelyet még állatok élelmezésére sem használtak, csak alomnak.

Szalma

14. Úgy szánts, hogy boronálni lehessen.

Ma úgy mondanánk: dolgozz igényesen, hiba nélkül. Dolgozz úgy, hogy a munkádra lehessen alapozni a következő munkafázist. A földművelésben a szántást (a talaj mélyebb átforgatását) követte a boronálás, amely során csak a talaj legfelső rétegeit egyengetik el, teszik porhanyósabbá.

15. Zegernyés időben, zákányos úton, lerifrancolt lóval bajos utazni.

Imádjuk! Pontosan azért, mert szinte magyar-magyar szótár kel a megfejtéséhez. Nézzük csak végig, szóról szóra, mit jelent! A zegernyés idő: hideg, cudar, jellemzően esős vagy havas idő. A zákányos jelentése nyálkás, piszkos lében úszó. A lerifrancolt szó helyett ma azt mondanánk: hullafáradt, lestrapált.
forrás:facebook
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Szervezetünk svájci órája sosem késik!
  2015-02-06 14:34:52, péntek
 
  Ebben az időszakban működnek leghatékonyabban a szerveink!

Tudtad, hogy szerveinknek is van munkaideje? Igen, van. És ugyanígy megvannak a ,,pihenő" periódusaik is, amikor nem a maximális hatásfokon működnek. A kínai szervóra elmélete azon az elven alapszik, hogy minden szerv más-más időintervallumban dolgozik és pihen, mindegyiknek megvan az aktivitási- és pihenési ciklusa. Ez azt jelenti, hogy a különböző anyagcsere folyamatoknak (mint a táplálkozás, pihenés, alvás, testmozgás) megvan a jól meghatározott, optimális ideje.

A hagyományos kínai medicina szerint a szervek ,,csúcsideje" a Chi vagy Qi (csí) energiához kötődik, amikor is ez az energia az adott szerv meridiánján áramlik keresztül. Ez általában két órát tart - amikor a szerv maximális kapacitásával dolgozik - ez után pedig pihenési periódus következik.

A meridiánok (energiapályák) energiaszintje tehát folyamatosan változik, annak függvényében, hogy éppen melyik szerv dolgozik gőzerővel, és melyik pihen. Érdemes tehát odafigyelni a közel 4,000 éves kínai bölcsességre, miszerint testünk energiaáramlásainak egyensúlyban tartása fontos egészségi szempont. Nézzük hát meg, hogy jár a szervóránk!

1-3-ig: máj. A szervezet hatékonysága ekkor a legalacsonyabb. A máj teljes gőzzel méregtelenít, nem tanácsos hát még jobban terhelni.

3-5-ig: tüdő, légző rendszer. Ez a tüdők aktív periódusa, ilyenkor készülnek fel a napi munkájukra. A légutak nyáktermelése is intenzívebb, ezzel magyarázható az asztmás betegek kora reggeli köhögése.

5-7-ig: vastagbél. A vastagbél ekkor a legaktívabb, ilyenkor szabadulhatunk meg a szervezet számára káros méreganyagoktól, így megakadályozzuk azok visszaszívódását a szervezetbe.

7-9-ig: gyomor. A gyomor legaktívabb periódusa ez, így ajánlatos ezt kihasználni és elfogyasztani egy vitaminokban és ásványi anyagokban bővelkedő finom reggelit.

9-11-ig: idegrendszer, lép és hasnyálmirigy. Testhőmérsékletünk optimalizálódik, az idegrendszer most a legnyugodtabb, szellemi teljesítőképességünk maximális: ez a munka, a tanulás ideje. A kínai orvoslásban a lép is fontos szerepet játszik az emésztésben, így besegít a késői reggeli feldolgozásában.

11-13-ig: szív. 11 körül van a szív csúcsideje. A tápanyagok bekerülnek a véráramba, a szív pedig teljes erővel pumpálja ezeket szerte a szövetekhez, ellátva őket energiával. Ideális periódus az aktivitáshoz, sporthoz.
Ugyanakkor fokozódik a gyomorsav és epe termelődése, ideális feltételeket teremtve egy ízletes ebéd befogadásához.

13-15-ig: vékonybél. A vérkeringés lelassul, az energiák a vékonybél szintjén koncentrálódnak, a felszívódás kap főszerepet. A nagyobb volumenű étkezéseket érdemes erre a periódusra időzíteni. A fájdalomérzet csökken - érdemes lehet ilyenkor látogatást tenni a fogorvosi rendelőben.

15-17-ig: húgyhólyag. A hólyag aktivitása fokozódik, előkészíti a terepet a vese kiválasztási folyamataihoz. Kiüríti a felgyülemlett toxinokat és anyagcseretermékeket, ezért fogyasszunk ilyenkor cukor- és alkoholmentes folyadékokat. Testünk újra energikus - tanuljunk, dolgozzunk, sportoljunk.

17-19-ig: vese. Intenzív tisztítómunka veszi kezdetét a vesékben, ezért ne terheljük tovább zsíros, cukros, sós ételekkel-italokkal. A szívfunkció és vérnyomás lecsökken, érdemes ilyenkor pihenni, relaxálni és elfogyasztani egy könnyed vacsorát.

19-21-ig: keringés. Újra fokozódik a vérkeringés, a tápanyagok elszállítódnak a legkisebb kapillárisokhoz és nyirokerekhez. Ha ilyenkor vacsorázunk - vagy ennél később -, a szerveink már nem fognak hozzá az emésztéshez, inkább ,,félreteszik" másnapra. Energiaáramlásaink lelassulnak, szervezetünk felkészül a pihenésre, érzékeink kiélesednek.

21-23-ig: ,,energia akku". Így van, ez nem is szerv. Ez egy olyan energia-összesítő folyamat, melynek során a test alsó-, középső- és felső régióiban tárolódott energia összpontosul és raktározódik, a nap folyamán magunkhoz vett erőforrások által az energiaraktáraink feltöltődnek. Ilyenkor a szervezetünk pihen és regenerálódik, teljesítőképességünk csökken, ezért nem ajánlott megerőltető szellemi- és fizikai munkát végezni ebben a periódusban. Ez a pihentető alvás optimális időszaka.

23-1-ig: epehólyag. Megkezdődik a szövetek tisztítási folyamata, a koleszterin és zsírok feldolgozása, a máj elkezdi méregtelenítő munkálatait. Ilyenkor gyakrabban tapasztalhatók epegörcsök.

A kínai medicina szerint akkor vagyunk a legegészségesebbek, amikor szervezetünk energiaáramlásai harmonikusak és kiegyensúlyozottak. Ezt a Chi (Qi) energia befolyásolja, ami vitalitást, életerőt jelent. Ennek az áramlásnak az akadályozottsága pedig betegségek kialakulásához vezet. Emellett pedig a keleti orvoslás kihangsúlyozza, hogy minden szerv kezelése annak aktív periódusában a legeredményesebb.

Érdemes tehát odafigyelni belső óránkra és figyelembe venni annak jelzéseit, így, tudatosan közreműködve szervezetünkkel, biztosíthatjuk a működéséhez szükséges feltételeket. Jó, hogy kaptunk egy testet, amit használhatunk, de ne tekintsünk rá kimeríthetetlen forrásként, elvégre nem egy acélszerkezetről van szó. Adjunk is valamit, ne csak használjunk.

Egyed Zsuzsanna
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
A fogkrém olyan helyeken is bevethető, amiről korábban nem g
  2015-01-12 14:40:19, hétfő
 
  Ha mondjuk valahonnan kaptunk egy olyan fogkrémet, amelynek nem tetszett az íze, vagy nem voltunk megelégedve vele, és csak pár pillanat választ el, hogy kidobjuk a szemetesbe, akkor most tegyünk le erről a tervünkről. A fogkrém olyan helyeken is bevethető, amiről korábban nem gondoltuk volna.




1. Cipőtisztító

Ha imádjuk a sportcipőket, van is egy kedvencünk, de sajnos a fehér talpának széle már eléggé beszennyeződött, szinte teljesen fekete lett a piszoktól, akkor hamar kapjuk elő a fogkrémet és egy nem használt fogkefével alaposan sikáljuk meg. Pár perc múlva úgy fog kinézni, mint újkorában.

2. Körömfehérítő

Nemcsak a fogaink lehetnek tiszták és fehérek a fogkrémtől, hanem körmeink is. Fogkefével súroljuk meg, így nemcsak jobb színűk lesz, de még erősebbé is válnak.

3. Ékszertisztító

A kedvenc gyűrű a sok használat után veszít a fényességéből, kissé kopottnak néz majd ki. Itt is használhatjuk a fogkrémet, hiszen jó alaposan megsúrolva, ismét a régi fényében fog pompázni az imádott ékszer.

4. Enyhíti a rovarcsípéseket

Nyáron a szúnyogok sok kellemetlenséget okozhatnak, a csípéseik kivörösödnek és viszketnek is. Egy pötty fogkrém segítségével a panaszok enyhíthetők.

5. Eltünteti a falrajzokat

Azokban a családokban, ahol kisgyerekek vannak, gyakran előfordulnak a falakon ceruzarajzok. Sebaj, vigyünk fel egy nem használt fogkefére, vagy rongyra némi fogkrémet, dörzsöljük meg a rajzolt falfelületet, és máris eltűnnek az ákombákomok.

6. Szagtalanítja a kezet

Hagymapucolás után kissé kellemetlen szaga lehet a kezünknek, és ha nem akarjuk, hogy a desszert is hagymaízű legyen, akkor az ujjainkra tegyünk pár pötty fogkrémet és utána dörzsöljük össze a kezünket, majd öblítsük le. Volt szag, nincs szag.

7. Eltünteti a pattanásokat

Lefekvés előtt tegyünk egy pici fogkrémet a pattanásokra, ragasszuk le egy sebtapasszal, majd feküdjünk le. Reggelre a pattanást a fogkrém leszárítja.

filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Hihetetlen, de működik: az egyiptomiak így csináltak terhess
  2014-11-16 20:26:17, vasárnap
 
  Az alábbi cikk elolvasása után kissé meginoghat a hitünk a valóság felé, de a kutatók alátámasztották a teszt valódiságát. Az ókori egyiptomiak korában nem volt még terhességi teszt,így a nők az alábbi módszerrel vizsgálták meg önmagukat.

Ha kételkednek a teszt hitelességében, mielőtt bármit is kijelentenének, tanácsoljuk, hogy végezzék el önök is egy várandós és nem várandós nővel, mint “kísérleti alanyokkal".

A vizsgálathoz semmi másra nincs szükség, mint egy búza vagy árpa magra, amit egy kis pohárban el kell ültetni. A reggeli vizelettel kell locsolni a magvakat, de arra figyeljünk, hogy ne kerüljön sok föld a tetejére, valahogy a pohár 3/4 részénél helyezkedjen el. Ha leöntöttük a vizelettel, egy puha ruhával takarjuk le, és a következő reggel, ha a mag kihajt, a nőterhes, ha nem történik változás, akkor nincs várandós állapotban a nő.

A fenti tesztből nem csak azt tudták az egyiptomiak megállapítani, hogy terhesség áll-e fenn vagy sem, hanem a baba nemét is. Hogyan? Ha magvak több csírát növesztettek, akkor fiú, ha csak egy, vagy kisebb csírája van,akkor lány.

A kutatók 60 nőn tesztelték ezt a folyamatot, és 70 %-ban alátámasztották a teszt igazát, vagyis, hogy tényleg működik.

Úgy tűnik a mai orvostudománynak is vannak áttörései, és egy ilyen esetben is alkalmazható a természet ereje! Mindezzel nem csak pénzt lehet megtakarítani, de a baba nemét is meg lehet állapítani már az elején, és nem kell megvárni a több hetes várandósságot.



Szerző:tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
A ‘híres’ fekete fokhagyma csodálatos ereje. Ezé
  2014-11-14 09:27:29, péntek
 
  A fekete fokhagyma ma már az egyik legfelkapottabb zöldséggé nőtte ki magát. Őshazája Dél-Korea, ahol nagy becsben tartják a zöldséget, főként annak egészségre gyakorolt nagyszerű hatása miatt.

A koreaiak ezelőtt 5 évvel kezdték exportálni a fekete fokhagymát a világ piacaira. A hagymakülönlegességet úgy termesztik, hogy egy hónapig egy különleges fermentálási (erjesztési) eljárás alá vetik a hagyományos fokhagymát. Ez idő alatt melanoidin termelődik, amely egy sötét színű anyag, ezért is feketedik be a fokhagyma, és ennek az anyagnak köszönhetően válik rendkívül egészségessé.

A távol-keleti orvosok ezen eljárást azért fejlesztették ki, hogy így a fokhagyma legegészségesebb alkotóelemeit tudják kivonni. Emellett azt is sikerült elérni az erjesztéssel, hogy könnyebben emészthető legyen és ezáltal a szaga is enyhébb lett, így az is bátran fogyaszthatja, aki amúgy nem rajong illatáért.

A fekete fokhagyma elsősorban a fertőzések ellen véd. Köztudottan a fokhagyma egy erős természetes antibiotikum, a fekete fokhagymában található S-allicisztein pedig felgyorsítja ezen antibiotikus anyagok hatását. Emellett pedig nagyon jó a rák ellen, illetve csökkenti a rossz koleszterinszintet is, ez is a S-allicisztein hatóanyagnak köszönhető, amelyből 100 grammal több van a fekete fokhagymában, mint a hagyományos változatban, ugyanakkor kétszer több antioxidánst tartalmaz, gazdag természetes cukrokban és aminosavakban is. És mivel természetes eljárással készül, semmilyen adalékanyagot nem tartalmaz.

A fekete fokhagymából a szervezet könnyebben ki tudja vonni a hasznos tápanyagokat, íze kissé édeskés, zselészerű, szinte szétolvad az ember szájába, úgy, hogy szinte egyáltalán nem hagy maga után kellemetlen szagot.
http://filantropikum.com/
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Megereszkedett bőr eltüntetése, az álmodott feszes bőr eléré
  2014-11-10 19:25:42, hétfő
 
  Így teheted újra feszessé és simává a súlyvesztés után megereszkedett bőrt. Bevált praktikák!


A fogyókúra egyik legnehezebb része a kilók leadása után kinyúlt és megereszkedett bőrt újra feszessé és simává varázsolni.

Ehhez adunk most néhány tippet, próbáld ki őket, hogy a diéta minden szempontból sikerrel záruljon!

Lufi-effektus
Biztosan te is láttál már olyan lufit, ami a felfújás után pár nappal leengedett, és a selymes puhaság eltűnt a felületéről. Ilyesmi történik akkor is, amikor beindul a fogyás. Tested térfogata csökkenni kezd, a kötőszövet pedig követi a változást, de mivel kissé megnyúlt, nem fogja felvenni a régi alakját, vagyis itt-ott lógni fog, mintha nagy lenne rád.

Nem kell azonban kétségbeesni, és plasztikai sebész után keresgélni. A nagyon csúnya, igazán látványos megereszkedést általában a rövid idő alatt bekövetkezett jelentős súlyvesztés okozza, néhány kilótól még nem lesz ennyire drasztikus a változás. Ám hogy ne is legyen rosszabb a helyzet, ajánlunk néhány feszesítő tanácsot.

Száraz ecset technika
A petyhüdt, megereszkedett bőr legjobb ellenszere a keringés serkentése, így ugyanis megelőzhető, hogy a káros anyagok a véráramba kerüljenek, ezáltal pedig a mélyebb szövetek oxigénellátása is biztosított.

A száraz ecset technika annyit jelent, hogy egy nagyobb fejű festőecset segítségével körkörös mozdulatokkal átdörzsölöd a feszességüket veszett részeket, lehetőleg naponta kétszer. Így a nyirokrendszer működése intenzívebbé válik, és az említett méreganyagoknak esélyük sem lesz, hogy tovább rontsanak a bőröd állapotán.

Szaunázz!
A bőr a legnagyobb kiválasztó szerv, amely verejtékezéssel szabadul meg a méreganyagoktól. Ha szeretnéd, hogy visszanyerje feszességét, akkor válaszd a szaunát. Hatására a bőr pórusai kitágulnak, megkönnyítve a méreganyagok távozását. A véráramlás felgyorsul, így a sejtek is jobban tudnak regenerálódni, hiszen több oxigénnel dúsított vér jut a kötőszövet mélyebb rétegeibe. Az infraszauna sugarai pedig kifejezetten mélyre hatolnak. Ha teheted, akkor hetente-kéthetente egyszer iktass be ilyen szeánszot!

Fogyás konditeremben
Ha fogyni szeretnél, nem elég diétába fognod, a mozgást is be kell iktatnod az életedbe!

Életmódváltás
Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mekkora jelentőséggel bír az életmód a bőr szempontjából. A cigaretta elvonja a vizet a kötőszövetből, így az dehidratálttá válik, ezáltal pedig a ráncok is könnyebben megjelennek rajta. Ugyanez igaz arra is, ha nem iszol eleget, sőt, a mozgásszegény életmód következtében is veszíthet bőröd a feszességéből.

Ez azt jelenti, hogy naponta legalább nyolc-tíz pohár tiszta vizet célszerű elfogyasztani, ettől a bőröd újra hidratálttá és rugalmassá válik. Az izmok megőrzése érdekében pedig érdemes valamilyen erősítő edzést végezned. Ez utóbbi nem mellesleg szintén serkenti a vérkeringést, miközben a salakanyagok felhalmozódását is meggátolja.

tudasfaja.com
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
Ez történik a bőröddel ha túl sok tököt eszel
  2014-11-05 10:47:56, szerda
 
  Nagyon finom és egészséges zöldségekről van szó, amelyek viszont igencsak gazdagok béta karotinban, és ez áll a hátterében annak is, ha valaki sok sütőtököt elfogyaszt, utána elkezd szépen kreolosodni, illetve fokozatosan sárgulni.

A képlet egyszerű, ha valaki nagy mennyiségben fogyaszt narancssárga színű zöldségeket, gyümölcsöket, és a szervezet már nem képes a sok karotintól megszabadulni, akkor az beépül a sejtekbe, és akár 2-3 hónap leforgása alatt már megjelenhet egy kis színváltozás a bőrön.

A színkülönbség legelőször a kezeken és lábfejen, ott is inkább a talpon jelentkezik. Legtöbb esetben nem kell aggódni a sárgulásért, hiszen ha megszűnik a béta karotin bevitele a szervezet, a bőr felülete is kitisztul. Ha valaki túl gyorsan sárgul be, vagy nagyon hosszú ideig tart, amíg visszanyeri eredeti bőrszínét, akkor ajánlott orvoshoz fordulni, mivel lehet, hogy vese-, vagy májproblémától szenved.
filantropikum.com
 
 
0 komment , kategória:  Jó ha tudod  
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 91 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 199 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1178
  • e Hét: 3394
  • e Hónap: 5289
  • e Év: 56080
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.