Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
15 Dolog amit a boldog emberek másképpen csinálnak
  2014-01-29 19:47:11, szerda
 
  Mi a különbség a boldog és a boldogtalan emberek között? Természetesen teljesen nyilvánvalónak kéne lennie: a boldog emberek boldogok, míg a boldogtalanok nem boldogok, ugyebár? Nos, ez helyálló. Viszont, mi azt szeretnénk tudni, hogy mit csinálnak másképpen a boldog emberek, ezért összegyűjtöttem egy listát azokról a dolgokról, amiket a boldog emberek a boldogtalanoktól eltérő módon csinálnak.

1. A szeretet szemben a félelemmel

Szóval, bizton állíthatom, hogy az igazán boldog emberek kevésbé félnek és sokkal inkább szeretnek. Minden pillanatot, minden egyes kihívást, minden személyt egy arra szolgáló esélyként látnak, amely által többet tudhatnak meg magukról és a körülöttük lévő világról.

2. Az elfogadás szemben az ellenállással

A boldog emberek tisztában vannak azzal, hogy egy helyzetet lehetetlen oly módon megváltoztatnunk, hogy ellenállunk, ugyanakkor határozottan megváltoztathatjuk azáltal, hogy elfogadjuk, hogy létezik és megértjük, hogy a létezésének lehet valamiféle oka.

Amikor valami kedvezőtlen dolog történik velük, nem próbálnak meg harcolni ellene (tudják, hogy attól még rosszabb lesz a helyzet), hanem felteszik maguknak a kérdést: Mit kell ebből megtanulnom? Hogyan tudnám ezt jobbá tenni? Majd azután a pozitívumra összpontosítanak és nem a negatívumra. Úgy tűnnek, mintha mindig félig telve látnák a poharat, nem számít, mi történik velük.

3. A megbocsátás szemben a megbocsátásra való képtelenséggel

Az igazán boldog emberek tudják, hogy nem egészséges dolog haragtartónak lenni. A megbocsátást és a felejtést választják, mivel megértik, hogy a megbocsátás egy ajándék, amit elsősorban maguknak adnak.

Haragtartónak lenni, olyan, mint forró szenet marokra fogni azzal a szándékkal, hogy valaki másra hajítjuk azt; mi fogunk elsőként megsérülni. - Buddha

4. Bizalom a kétellyel szemben

Megbíznak önmagukban és a körülöttük élő emberekben. Akár egy takarító nénivel, akár egy milliárdokat érő vállalat vezérigazgatójával beszélnek, úgy tűnnek, mintha mindig éreztetnék azokkal az emberekkel, akikkel kapcsolatba lépnek, hogy van valami egyedülálló és különleges bennük. Megértik, hogy a hiedelmek önbeteljesítő jóslatok.

Ezért aztán meggyőződnek a felől, hogy mindenkivel szeretettel, méltósággal és tisztelettel beszélnek-e, s nem tesznek különbséget a korok, a nemek, a társadalmi státuszok, a színek a vallások vagy a rasszok között. Az ilyen nagyszerű emberekről Mark Twain azt mondta:

,,Tartsd magad távol az olyasfajta emberektől, akik lefitymálják az ambícióidat. A kisemberek mindig ezt teszik, azonban az igazán nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."

5. Értelem a nagyravágyással szemben

Azért teszik úgy a dolgokat, ahogyan teszik, mert az értelmet visz az életükbe, és mivel a dolgok céltudatosságot adnak az életüknek. Megértik, hogy ,,A szeretett dolgok megtétele életünk bőségének sarokköve." - ahogyan Wayne Dyer mondja.

Sokkal inkább azzal foglalkoznak, hogy egy értelemmel teli életet élhessenek, mintsem egy modern társadalmunk által sikeresnek kikiáltott életet. Ebben az az ironikus, hogy az idejük javarészében mind a sikerből, mind az értelemből időt nyernek, mivel úgy döntenek, hogy olyan dolgokkal foglalkoznak, melyeket a leginkább szeretnek és mindig a szívük óhajait követik. Őket nem a pénz motiválja; szeretnének különb életet élni azoktól, akik körülöttük és a világban élnek.

6. A dicséret a kritizálással szemben

A boldog emberek valószínűleg egyetértenének Carl Jungnak az ellenállásról szóló elméletével: ,,Aminek ellenállsz, az nem csupán fennmarad, hanem még nagyobbra nő." Ők nem kritizálják az általuk megerősíteni kívánt magatartásnak a hiányát, sokkal inkább egy személy vagy egy általuk megerősíteni kívánt magatartás dicséréséről ismerhetők fel (még ha nem is oly gyakran), s ők tulajdonképpen a pozitív viselkedést ösztönzik.

Amikor egy szülő arról szeretne meggyőződni, hogy a hét éves fia mindig vissza fogja-e tenni a dobozba a játékait, miután játszott velük, arra kell odafigyelnie, hogy ne koncentráljon sokszor arra, hogy a gyerek nem tette meg, kritizálva ezzel őt és a viselkedését, hanem minden alakalommal, amikor a kisfiú visszateszi a játékait, a szülő dicsérje meg őt és a viselkedését. Pontosan ily módon tudja megerősíteni a pozitív viselkedést és a végén elérni a kívánt eredményeket.

7. A kihívások szemben a problémákkal

A boldog emberek a problémákban kihívásokat és azon új utak felfedezésének az esélyeit látják, ahogyan a dolgokat tenni lehetne, kifejezve ezzel az irántuk érzett hálát, megértve, hogy a kihívások mögött sok olyan lehetőség rejlik, amely hozzájárulhat a saját kifejlődésükhöz és a kiteljesedésükhöz.

8. Az önzetlenség szemben az önzőséggel

Nem magukért teszik, amit tesznek, hanem mások javára, meggyőződve arról, hogy azoknak van értelmük, s fejlődést és boldogságot hoznak mások életébe. Utat keresnek arra, hogy a világgal megoszthassák önmaguk legjavát és arra, hogy másokat boldoggá tegyenek.

Az ajándékozás előtt, az ajándékozó elméje boldog; miközben ad, az adományozó elméje békével telik meg; s miután adott, az adakozó elméje emelkedett állapotba kerül. - Buddha

9. Bőség a hiánnyal és a szegénységgel szemben

Gazdag gondolkodásmódjuk van, kiegyensúlyozott életet élnek, minden életterületükön bőségre tesznek szert.

10. A nagyot álmodás szemben a realizmussal

Ezek az emberek nem igazán foglalkoznak azzal, hogy realisták legyenek. Szeretnek és mernek nagyot álmodni, mindig a szívükre és az intuícióikra hallgatnak, s teljesítményeik nagysága sokunkban félelmet keltenek.
Egyáltalán ne álmodj kicsiket, mivel a kis álmoknak egyáltalán nincs erejük ahhoz, hogy megmozgassák az emberek szívét. - Goethe

11. Jóindulat a kegyetlenséggel szemben

Jóindulatúak magukkal és másokkal szemben, s megértik önmaguk szeretetének, az önmaguknak való megbocsátásnak és az önelfogadásnak az erejét.

12. A háládatosság szemben a hálátlansággal

Nem számít hová tekintenek, nem számít, hol vannak vagy kivel vannak, megvan az a képességük, ami révén ott is meglátják a szépet, ahol a legtöbbünk csak rútságot lát, észreveszik a lehetőséget, ahol a legtöbbünk csak kínlódást lát, s meglátják a bőséget ott is, ahol sokunk csak a hiányt nézi, s mindezekért kifejezik a hálájukat.

13. Jelenlét/összekapcsolódás szemben az elszakadással

Tudják, hogyan élhetnek a jelen pillanatban, nagyra értékelik, amijük van és azt, ahol tartanak, és továbbra is nagyokat álmodnak a jövőről.

Amikor jelen vagyunk, lehetővé tehetjük az elménk számára, hogy összekuszáltság (kötöttségek és zavarok) nélkül legyen jelen. Az elme önmagában egy csodálatos eszköz. A hibás működése akkor indul be, amikor benne önmagunkat keressük és összetévesztjük azzal, akik valójában vagyunk.

14. Pozitívság és negatívság

Nem számít, hogy mi történik velük, mindig mindenre pozitív nézőpontból tekintenek és ily módon hajlamosak sok negatív és ,,realista" embert felingerelni.

15. A felelősségvállalás szemben a hibáztatással

Teljes mértékben felelősséget vállalnak az életük iránt és ritkán mentegetőznek. A boldog emberek megértik, hogy azok a pillanatok, amikor külső erőket teszünk felelőssé azért, ami velük történik, valójában minden energiánkat elpocsékoljuk. Ők az energiájuk megtartását választják és mindenért felelősséget vállalnak, ami velük történik.

FORRÁS: BOLDOGNAPOT.HU
 
 
0 komment , kategória:  tallózásból  
A Himalája ősi megkövesedett energiái sóba zárva
  2013-08-01 20:44:34, csütörtök
 
  1 kg 690 Ft/db

A só az emberi élet számára ugyanolyan fontos, mint a víz. Se víz, se só nélkül nem tudnánk létezni. A víz és a só a két legfontosabb élelmiszerünk. A természetes Indus só nemcsak NaCl-ból áll, mint a nyugati civilizáció étkezési sója, hanem további 82 elemet is tartalmaz. Ezek azok az elemek, amelyek a szervezetünket is felépítik, és jelen voltak az őstengerben is, ahonnan az élet ered. Emiatt köszönti ismerősként szervezetünk az Indus sót.
Egyensúly ősi, tiszta táplálékkal

A természetes őssó, különösen a kristálysó nem gyógyszer, hanem a szó igazi értelmében vett élelmiszer. Különleges tulajdonságai folytán energiát adó és kiegyenlítő, semlegesítő és salaktalanító hatású. Az egyik legjobb természetes módszer a kristálysóoldat és a víz kombinációja, ami képes a természetes regenerálódó képességünket újraindítani és az egyensúlyt a szervezetben helyreállítani.

Az Indus völgye az a hely, ahol az indiai kultúra rábukkant erre a kincsre. A Himalája és az Indus folyó között található sóhegységben az indiaiak már évezredek óta bányásszák a világ egyik legértékesebb sóját, az Indusvölgy kősóját. Az Indus sót mélyművelésű bányákból hozzák felszínre, majd kézi erővel lemossák, és napon szárítják.

A szokványos étkezési sónak számos hátránya van. A bányászott sót az ipar igényeinek megfelelően tisztítják, jellege megváltozik. A konyhasóval az élő szervezettől idegen, adalékokkal kevert vegyszert viszünk be a szervezetünkbe. A globális környezetszennyezés miatt a tengeri só minősége is megváltozott, ezért gyakran tisztítási folyamaton esik át, így minősége még inkább leromlik.
Fentiektől eltérően az Indus só tiszta, nem tartalmaz adalékanyagokat, és nem távolították el belőle a tengervízre jellemző nyomelemeket sem.
Az Indus só számtalan jótékony hatással bír szervezetünkre

Telített sóoldat (Sole) készítése
Oldj fel 1 kg kristálysót 3-3,5 liter vízben. Az elkészült 26%-os őssóoldat sózásra és kúrákhoz is használható. Az oldat steril, benne se gombák, se csírák, se baktériumok nem élnek meg, ezért zárt edényben tárolva korlátlan ideig eltartható.

Sóoldat ivókúra
A kész 26%-os sóoldatból egy teáskanálnyit tegyél egy 2dl-es pohárba és öntsd fel jó minőségű ásványvízzel. Ezt a kb. 1%-os sóoldatot minden reggel felkelés után éhgyomorra fogyaszd, kedvező hatással van minden szervünkre és életfolyamatunkra is.

Inhalálás sóoldattal
Forralj fel 1-2 liter vizet, és adj hozzá kb. 20 gramm Indus kristálysót vagy egy-két kávéskanálnyit a telített sóoldatból.

Száj- és foghigiénia
A só megakadályozza a fogkő képződését és elősegíti a fogak egészségét. A sóoldat képes a fogíny regenerálására, és semlegesíti a szájban lévő nemkívánatos szájflórát. A telített sóoldat alkalmas fogmosásra és öblögetésre.

Sószappan
Használata rendkívül kedvező hatással bír bőröd egészségére. Enyhén nedvesítsd be a szappant, és ,,szappanozd" vele a tisztítani kívánt bőrfelületet.

Bőr- és arcápolás
Telített sóoldattal nedvesíts be egy vattadarabot, és mosd le vele a bőrt, majd törölközővel szárítsd le róla a vizet.

Borogatás sóoldattal
26%-os sóoldattal nedvesíts be egy ruhadarabot, ezzel borogasd a fájós testrészt.

Sóing
Készíts 2-8%-os sóoldatot, ebben nedvesíts meg egy pamut pólót. Enyhén csavard ki, és bújj bele, tekerj magad köré egy száraz törölközőt, majd feküdj le. Fél óra múlva megkezdődik az izzadás. A sóinget 1-1,5 óra múlva vedd le, majd zuhanyozz le.

Indus só sportolóknak
Az intenzív sportolás erős víz- és sóveszteséggel jár. A kellemes aromájú rózsaszín sókristály mint nyalósó is használható, így kímélő és hatékony módon hozhatod egyensúlyba sóháztartásodat.
 
 
0 komment , kategória:  tallózásból  
A bosszúval csak magadnak ártasz
  2013-07-28 18:44:36, vasárnap
 
  A bosszúval csak magadnak ártasz

A bosszú nem más, mint a megbocsátásra való képtelenség. Ha megbántanak minket, és se az adott személlyel, se önmagunkban nem tudjuk lerendezni a megtörténteket, akkor a csalódás során felhalmozódott tehetetlen energiát vezetjük le a bosszúban.

De a bosszú nem azt jelenti, hogy a minket bántó személyt már nem szeretjük, vagy nem fontos nekünk. Sőt! Épp az ellenkezője igaz. Mert ha érzelmileg nem kötődnénk megbántónkhoz, akkor az sem érdekelne bennünket, hogy mit csinál. Látva kicsinyességét egy vállrándítással elintéznénk.

A bosszúval viszont a célunk az, hogy további figyelmet és érzelmet váltsunk ki a másik személyből. Ha pozitív figyelmet már nem kaphatunk (hisz ha az adott személy szeretne, kedvelne bennünket, vagy bármilyen formában fontosak lennénk neki, akkor nem tette volna velünk, amit tett), akkor megpróbálunk úgy figyelemenergiához jutni, hogy odacsapunk mi is egyet.

Viszont a bosszú egy bumeráng energia. Mert amit kapsz, azt várhatod te is vissza az élettől. Ráadásul mivel, akit bántunk fontos még nekünk, ezért cselekedetünkkel azonnal bekapcsol a lelkiismeret is, ami átfordulhat önbeteljesítő önbüntetésbe. De ha esetleg magunkat szándékosan nem is büntetjük, és jogosnak érezzük, amit tettünk, akkor az élet törvényei szerint újra szembe fogunk találkozni tettünkkel.. mert az energiák kiegyenlítésre törekednek.

,,Ki mint vet, úgy arat!" - tartja a magyar nyelv. És tökéletesen igaza is van. Ha mi rosszat teszünk egy embertársunkkal, akkor mind az energiakiegyenlítés elve, mint pedig saját lelkifurdalásunk okozta szenvedésszükségletünk igénye szerint vissza fog térni a bosszúnk, mint a bumeráng.

Ezért azt tanácsolom:
- Csak azt add másnak, amit te is meg szeretnél kapni!
- Csak azt tedd meg mással, amit te is el tudsz viselni!
- Ha szeretetre vágysz, adj szeretetet.
- És ahogy a biblia írja: Ha megdobnak kővel, dobj vissza kenyérrel!

Békés hétvégét mindenkinek.
 
 
0 komment , kategória:  tallózásból  
Jó ha tudod
  2013-06-11 14:00:17, kedd
 
 
Jártak már úgy, hogy este későn alaposan bevacsoráztak, aztán éjjel egy
és három között valamikor arra ébredtek, hogy úgy érzik magukat, mintha
súlyos kövek lennének a gyomrukban?
De miért éppen ebben az időben ébredünk fel, ha este megterheltük
gyomrunkat?
Az asztmások miért hajnali 3 és 5 között köhögnek a
legintenzívebben,
az epeproblémákkal küszködők pedig miért éjfél körül görcsölnek be
a legtöbbször?


A kínai orvosok már mintegy négyezer évvel ezelőtt megtalálták ezekre a
kérdésekre a választ.


A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott
időrendben működnek és pihennek. A periodikusan váltakozó bioritmusunk
szerint mindennek megvan a maga ideje, így táplálkozásnak, a sportnak, a
pihenésnek, akár egy foghúzásnak is. 12 fő szervünk kétórás időközönként
"váltja egymást" a munkában, a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó"
birtokolja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, vagyis a
meridiánokon tehát az energiaszint állandóan változik.
Egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne bontsuk
meg az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben, például : ne
késztessük bőséges vacsorával éjjel májunkat aktív munkára, MERT éppen
pihen.

A kínai szerv-óra, amely testünk 12 csatornáját mutatja. Mindegyiknél
megfigyelhető egy olyan kétórás periódus, amikor az ÉLETERŐ áramlása
maximális

1 és 3 óra között: a szervezet teljesítőképessége ebben az időben a
legalacsonyabb.


A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad tovább terhelni.

3-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi
munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a
legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

5-7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél. Ez az egészséges
székletürítés ideje. Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban
található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és
teljesítőképességünket csökkenteni.

7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a
leghatékonyabban dolgozni,:


tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk
magunkhoz.

9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az
időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a
sportolásra. Délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés,
készen állunk egy finom ebéd elfogyasztására.

13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben
koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a
fogorvoshoz bejelentkezni.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért
fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes folyadékot. Szervezetünk
kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk,
sportolhatunk, dolgozhatunk teljes energiabedobással.

17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az
időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező
anyagokkal. SEMMIVEL !!! ---esetleg: kevés,tiszta víz!


Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt
megpihenni munka közben. ---ESETLEG ,de inkább ne, a könnyű vacsorát !

19-21 óra között: ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel
szervezetünk, elraktározza reggelre.


Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink
kifinomulnak.

21-23 óra között: az úgynevezett "hármas melegítő" időszakában testünk és
lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen
csökken, ez a legpihentetőbb alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi,
se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát. A hármas melegítő nem
szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső
részének szervei együttműködnek. Feladata, hogy a légzés, az evés és az
ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett
energiákat a testünkbe irányítsa.

23-1 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé
csillapítható a fájdalom. A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk
egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia
az életerő(QI), a vitalitást, életerőt jelenti.

 
 
0 komment , kategória:  tallózásból  
Mit bánnak a leginkább a haldoklók?
  2013-05-23 10:30:53, csütörtök
 
 
Egy végstádiumú betegekkel foglalkozó ausztrál nővér összegyűjtötte, hogy a haldoklók mit bántak leginkább életük végén. A férfiak leggyakrabban azt sajnálták, hogy túl sok időt töltöttek munkával.

Nincs elég szakember a haldoklók kezelésére
Az se jó, ha túlzottan boldogok vagyunk
Közölték a boldogsághoz vezető tíz lépést

Bronnie Ware, palliatív ellátásban dolgozó ausztrál nővér évekig ápolt végstádiumú betegeket. Betegeivel az utolsó hetekben igyekezett arról is beszélgetni, hogy van-e valami, amit sajnálnak, vagy bánnak, hogy úgy alakult az életükben, ahogy alakult. Az először a blogján közzétett, öt megbánást tartalmazó listát kibővítette könyvvé is, amely angolul idén számos országban jelent meg, és már több millió példányt adtak el belőle.

A megbánások között sok visszatérő akadt, a nővér szerint a leggyakoribb az alábbi öt volt:

1. Bárcsak lett volna bátorságom a saját életemet élni, nem pedig a mások elvárásainak megfelelni.

"A legtöbben ezt sajnálták. Amikor az ember élete végéhez közeledik, és őszintén visszatekint, szembesül vele, hogy mennyi álmát nem teljesítette be. A legtöbb ember még álmai felét sem váltotta valóra, és tudatában van annak, hogy ez a saját döntéseinek következménye" - írja a nővér a blogján.

2. Bárcsak ne dolgoztam volna olyan sokat.

"Minden férfi betegem szájából elhangzott. Sajnálták, hogy kimaradt az életükből gyermekeik fiatalsága, hogy kevés időt töltöttek társukkal. Minden általam ápolt férfi mélyen sajnálta, hogy élete nagy részét a munka taposómalmában töltötte."

3. Bárcsak lett volna bátorságom az érzéseim kimutatására.

"Sok ember érezte úgy, hogy a konfliktusok elkerülése végett elnyomta az érzéseit. Ennek az eredménye egy középszerű élet lett, és soha nem váltak azzá, akivé válhattak volna. A ki nem mondott keserűség, harag, neheztelés sokaknál betegségek kialakulásához is vezetett."

4. Bárcsak ne hanyagoltam volna el a barátaimat.

"Gyakran egy régi barátság értékét csak az utolsó hetekben ismerjük fel, amikor már sokszor nincs mód az illető felkutatására. Sokan számoltak be arról, hogy annyira lefoglalta őket a saját életük, hogy az évek során fontos barátságokat hagytak elúszni. Sokan számoltak be mély megbánásról, hogy barátaikra nem szántak elég időt és energiát. Mindenkinek hiányoznak a barátai élete végén."

5. Bárcsak megengedtem volna magamnak, hogy boldogabb legyek.

"Sokan csak életük végén ismerik fel, hogy a boldogság is választás kérdése. És ahelyett, hogy a boldogságot választották volna, beleragadtak a régi mintákba, szokásba. A megszokás mind az érzelmi életet, mind a fizikai létet képes középszerűvé tenni. A változástól való félelem sokakat arra késztetett hogy magukkal és másokkal is elhitessék, hogy tulajdonképpen elégedettek az életükkel, miközben lelkük mélyén arra vágyták, hogy újra bolondozhassanak, és felszabadultan nevethessenek."
 
 
0 komment , kategória:  tallózásból  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 199 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 189
  • e Hét: 370
  • e Hónap: 2265
  • e Év: 53056
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.