Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
Mit készítsünk karobból?
  2013-12-28 18:28:20, szombat
 
 

A karob felhasználható kakaópor helyett sütemények, krémek, sodók, tejes italok, fagylaltok, parfék készítéséhez. Hideg és meleg folyadékban egyaránt jól oldódik.

KAROBOS KEVERT SÜTEMÉNY

Hozzávalók:
tojás 4 db
porcukor 250 g
vaníliás cukor 1 cs.
margarin 150 g
finomliszt 350 g
zabpehelyliszt 150 g
sütőpor 2 cs.
tej 500 ml
karobpor 50 g
kókuszreszelék 100 g
Elkészítési módja:
A tojások sárgáját habosra keverjük a porcukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal, majd összedolgozzuk a kétféle liszttel elvegyített sütőporral, a tejjel, a karob porral és a kókuszreszelékkel, végül óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét. A masszát kiolajozott és liszttel megszórt őzgerincformába öntjük, és közepesen meleg sütőben kb. 40 percig sütjük.

KAROBKRÉM

Hozzávalók:
tej 100 ml
tojás 3 db
kristálycukor 100 g
karobpor 50 g
pudingpor (tejszín ízű) 80 g
Elkészítési módja:
A pudingport kevés hideg tejjel, a karobporral, a cukorral és a tojások sárgájával alaposan elkeverjük. Közben a maradék tejet felforraljuk, és a karobos masszát óvatosan hozzáöntve, állandó keverés mellett besűrítjük. A tűzről levéve gyors, egyenletes mozdulatokkal eloszlatjuk benne a tojások keményre habbá vert fehérjét. Üvegtálkákba tesszük, és jól lehűtve kínáljuk.

KAROBOS VANÍLIATURMIX

Hozzávalók:
tej 2000 ml
méz 100 g
karobpor 50 g
vaníliás cukor 1 cs.
őrölt fahéj +
Elkészítési módja:
A hozzávalókat turmixgépben alaposan összekeverjük, és behűtve kínáljuk. (Tálaláskor adagonként 1 gombóc vaníliafagylaltot is tehetünk hozzá.)

KAROB GOLYÓK
Hozzávalók:
10 dkg szezámmag őrölve
2,5 dkg mandula őrölve
1 nagy marék dió őrölve
6 dkg napraforgómag őrölve
6 dkg kókuszreszelék + a forgatáshoz
4,5 dkg karobpor
10 dkg méz
kevés víz (kb 0,3-0,4 dl)
A hozzávalókat összekeverjük, kevés vizet adunk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk.
A masszából golyókat formázunk, amit kókuszreszelékben megforgatunk.



,,Természetes Egészség" - ,,Egészség Természetesen"

www.bodnarmarianna.hu
 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Meglepetéstekercs Adél módra
  2013-12-07 13:32:25, szombat
 
 

Hozzávalók: 3 tojás, 8 dkg főtt krumpli, 5 dkg sajt, 4 dkg liszt, 0,5 dl olaj, 3 evőkanál tejföl, só, bors, 1 kávéskanál sütőpor; a töltelékhez: 16 dkg sonka, 2 tojás, 1 cikk fokhagyma, 2 evőkanál tejföl, só; kb. 27 cm. vékony kolbász, 20 dkg vékonyra szeletelt császárszalonna

Elkészítése: A krumplis laphoz a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikavarjuk az olajjal, majd a tejföllel és hozzáadjuk a sót meg a borsot. A főtt krumplit meghámozzuk és sajttal együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A tojássárgába belekeverjük a krumplit, a sajtot meg a sütőporral összevegyített lisztet. A fehérjét kemény habbá verjük és előbb felét, majd az egészet összekeverjük a tojássárgás masszával. Sütőpapírral bélelt, kb. 27x20 cm-es tepsibe simítjuk és előmelegített sütőben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. Mikor megsült kivesszük, kissé lisztezett felületre borítjuk és lehúzzuk az alján lévő sütőpapírt, majd azzal együtt még forrón feltekerjük és hűlni hagyjuk. Addig a sonkát ledaráljuk, hozzáadjuk a fokhagymát, a tejfölt, a tojássárgát, kevés sót, majd végül belekavarjuk a kemény habbá vert fehérjét. A kihűlt lapot kibontjuk, vastagon lekenjük a sonkás töltelékkel, hosszában rátesszük a kolbászt és feltekerjük. A császárszalonnát egymás mellé rakjuk úgy, hogy kissé fedjék egymást és egy, a tekerccsel azonos hosszúságú téglalapot alkossanak, majd belecsavarjuk a tekercset. Az egészet sütőpapírba tekerjük, a végeinél összefogjuk és forró sütőben, 15-20 percig sütjük. Hidegen vagy melegen egyaránt fogyasztható.
 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Szilvás KEKSZGOLYÓ , MANDULÁS GRILLÁZSBAN
  2013-12-02 14:21:11, hétfő
 
 
Pikáns, a házi szilvalekvártól és különleges, a mandulás grillázstól - egy a lényeg, hogy nagyon finom és nekünk ízlett. Mandulás grillázsba hempergethetjük akár a túró és a szilvásgombócot is, hogy eltérjünk kicsit a megszokottá vált pirított morzsától.

HOZZÁVALÓK
- fél kg darált keksz
- 5 dkg olvasztott margarin
- 2 - 3 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- kevés fahéj
- kb 6 - 7 ek szilvalekvár ( de lehet több is )
- annyi tej, hogy összeálljon a massza

Az összes hozzávalót jól összegyúrjuk majd hűtőbe tesszük dermedni.
Mandulagrillázs
- 5 ek cukor
- 10 dkg mandulapehely

A cukrot és a mandulát egy serpenyőbe meg karamellizáljuk, majd zsírpapíron szétterítjük.
Ha kihűlt mozsárba vagy késes aprítóba összetörjük.

A masszából golyókat formálunk és meghempergetjük a grillázsba.
Az aranyos Juditka konyhájából
 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Barackos - MANDULÁS KEKSZGOLYÓ
  2013-11-29 17:00:19, péntek
 
  HOZZÁVALÓK
- 15 dkg darált keksz, 5 dkg porcukor, fél narancs leve, 5 dkg marcipánmassza, 2 tk mascarpone, ízlés szerint amerotto likőr vagy mandulaaroma
Bevonáshoz : - baracklekvár, mandulapehely

- A mandulapelyhet pirítsuk meg és hagyjuk kihűlni.
- A kekszet keverjük össze a porcukorral, reszeljük hozzá a marcipánt és a többi hozzávalóval gyúrjuk össze.
- Ha száraz lenne, adjunk még narancslevet hozzá.
- Formáljunk kb 22 - 25 g -os golyókat, forgassuk meg a lekvárban, majd hempergessük meg a pirított mandulapehelyben.
 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Tejszines sonkás-cukkinis tészta
  2013-11-28 11:57:10, csütörtök
 
  HOZZÁVALÓK:
-1 közepes zsenge cukkini
-20 dkg sonka
1fej fokhagyma
1fej vöröshagyma
-2 dl tejszín
-petrezselyemzöld
-1 paradicsom
-25 dkg tészta
-olivaolaj, só, bors, ételízesítő

ELKÉSZÍTÉS:
Elősször lereszeljük a cukkinit, sózzuk és állni hagyjuk.

Serpenyőben olivaolajat hevítünk, az egész fokhagymát kettévágjuk és megpirítjuk, ettől máris kellemes fokhagymaízű olajat kapunk. Amikor szépen megpirult, kivesszük, majd a vöröshagymát is megfonnyasztjuk az olajon, ezután rátesszük a felkockázott sonkát,
kicsit lepirítjuk. A közben a levet engedett cukkinit kinyomkodjuk és hozzáadjuk a sonkához, a paradicsom héját lehúzzuk, apró kockára felvagdossuk és mehet a serpenyőbe. A megmaradt fél fokhagymát belepréseljük a főzőtejszínbe, borsozzuk, adunk hozzá egy kis delikátot, jól elkeverjük és ráöntjük a cukkinis sonkára. Addig forraljuk amíg besűrűsödik, megkóstoljuk, ha szükséges sózzuk meg . A végén rászórjuk a felaprított petrezselymet és összekeverjük.
A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük, leszűrjük és tálalhatjuk. http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/oldalon találják meg.
JÓ ÉTVÁGYAT!
 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Túrós rétes pite
  2013-11-28 11:49:07, csütörtök
 
  Nagyon finom és könnyen elkészíthető ,, édesség " - és milyen egyszerű.
Amíg a sütő bemelegszik készen is vagyunk az összeállítással.
Egy kiadós leves után igazán jól esik. Tulajdonképpen készíthetjük sósan, édesen, sajttal, túróval, mákkal, almával, stb . . .
Én édesen és túróval készítettem és már porcukrot a tetejére nem is igazán igényelt.
A cukor mennyiségét persze a szájízünknek megfelelően adagolhatjuk, de a leírt mennyiség nekem bőven elég volt.


HOZZÁVALÓK
- 2 cs réteslap, 50 dkg túró, 1 cs vaníliás cukor, 2 - 3 ek cukor
Kence : 2 dl liszt, 2 dl joghurt, 2 dl szódavíz, 1 dl olaj, 2 kk sütőpor, 3 db tojás, 1 ek cukor, csipet só

- A sütőt melegítsük elő 200 fokra .
- Készítsük el a kencét : - az összes hozzávalót keverjük simára.
- A túróhoz adjuk hozzá a cukrot és 5 - 6 evőkanálnyit a kencéből, majd keverjük össze.
- Egy réteslapra tegyünk 3 - 4 evőkanállal a masszából, kenjük el egy ecset segítségével és fedjük be egy másik lappal, majd szórjuk meg a túróval.
- Tekerjük fel mint a bejglit és csavarjuk csigaalakra.
- Tegyük a forma közepére.
- A többi lapot is ugyanígy készítsük el és tekerjük a nagyobb csiga köré.
- Végül, egyenletesen locsoljuk meg a megmaradt masszával.

- Toljuk az előmelegített sütőbe és süssük kb 40 percig.
- Langyosan fogyasszuk.
JÓ ÉTVÁGYAT!
http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/oldalon találják meg.
 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Almás,csirkemájas serpenyő
  2013-11-28 11:37:34, csütörtök
 
  Gyorsan valamit vacsorára - mondjuk csirkemájat almával összesütve. Közel félóra alatt készre sütjük egy serpenyőben és már tálalhatjuk is. Köretként újhagymás krumplipürét készítettem, mert azt kértek a gyerekek, de friss kenyérrel vagy párolt rizzsel is nagyon finom.

- Két db nagy fej lilahagymát nagyobb szeletekre vágunk és egy evőkanál vajon megdinsztelünk, hozzáadjuk a megmosott, megtisztított 1 / 2 kg csirkemájat és félig megsütjük.
- Ízesítjük kevés ételízesítővel.
- Az almáknak ( személyenként 1 db ) eltávolítjuk a magházát, cikkekre vágjuk és hozzáadjuk a májhoz.
- Kb negyedóra alatt összesütjük és megszórjuk friss petrezselyemmel és újhagymával.
http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/oldalon találják meg.
 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Burgonyás rakott csirkemáj
  2013-11-28 11:34:42, csütörtök
 
  Már régen kiakartam próbálni ezt a fajta elkészítési módját a resztelt csirkemáj és krumplipüré egyvelegének. Egy napilap recept rovatában olvastam róla, le is jegyeztem a kisokos füzetembe. Mit főzzek ma ebédre ? - kérdeztem a gyerekeket . Májat sok hagymával - volt a válasz. Szerintem sok háztartásban, mindig lapul egy zacskó fagyasztott máj a frigóban. Én is ha szép csirkemájat látok a hentesnél mindig többet veszek, jól jön mindig egy gyors vacsorára, akár kenyérrel tunkolva is.

HOZZÁVALÓK :

60- 70 dkg csirkemáj, 2 - 2 fej lila - és vöröshagyma, majoránna, só, bors, pirospaprika, darált paprika,
1, 5 kg burgonya, tejföl, vaj, forró tej, 4 db tojás, petrezselyemzöld

Szokásos módon elkészítjük a resztelt májat. A burgonyát sós vizben puhára főzzük, kevés tejföllel, vajjal és forró tejjel összetörjük.
Egy jénait kivajazunk, az aljába belesimítjuk a püré felét, ráöntjük a májat és befedjük a maradék pürével.
A tojást habosra verjük, sóval borssal ízesítjük és ráöntjük a püré tetejére, majd jócskán megszórjuk aprított petrezselyemzölddel.
180°C -os sütőben szép pirosra sütjük.
http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/oldalon találják meg.
 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Török,zöldséges rakott krumpli
  2013-11-28 11:30:58, csütörtök
 
  Valahogy a lencsét mindig összekötik az Új évvel, pedig évközben is sokszor kellene fogyasztanunk.
Étrendi hatása sokkal jobb a borsóénál és a babénál, én nagyon szeretem akár levesként, főzelékként, de fasírtként és íme : rakott krumpliként is megállja a helyét.

HOZZÁVALÓK
- 10 dkg lencse + 1 babérlevél + 1 kk őrölt kömény
- 1 cukkini
- kb 3 - 4 szem nagyobb burgonya
- 1 vöröshagyma
- 1 nagyobb paradicsom
- 1 ek paradicsompüré
- só, bors, római kömény és koriander

- A lencsét a babérlevéllel és a köménnyel főzzük puhára.
- A burgonyát sós vízben a héjával együtt főzzük meg.
- Készítsük el a ragut : a hagymát vágjuk apróra és kevés olajon fonnyasszuk meg.
- Adjuk hozzá a felszeletelt cukkinit, az apró kockákra vágott paradicsomot és pirítsuk át.
- Közben ízesítsük és ha megpuhultak a zöldségek, sűrítsük a pürével.
- Majd a lecsepegtetett lencsét is keverjük hozzá.
- A burgonyát pucoljuk meg, vágjuk karikára és a felét, vajazott sütőforma aljára szétterítjük.
- Halmozzuk rá a ragu felét, majd takarjuk be a burgonyszeletekkel.
- A tetejére rakjuk rá a megmaradt ragut és előmelegített 180 fokos sütőben kb 20 percig süssük össze.
- Fokhagymás tejföllel vagy joghurttal meglocsolva fogyasszuk.
http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/oldalon találják meg.
 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
Majdnem,rakott krumpli
  2013-11-28 11:24:01, csütörtök
 
  Igazán finom és laktatós ételt készítettem, amolyan rakott krumpli félét, zöldbabbal, - csak serpenyőben.
Ízesített, snidlinges tejföllel gazdagon meglocsolva, kiváló étel ebédre, vagy akár vacsorára a családnak - nem is beszélve arról, hogy gyorsan kész van. Enyhén csípős, házi kolbásszal készült, amit mi nagyon szeretünk.

HOZZÁVALÓK : - 1 szál füstölt kolbász, 3 - 4 db tojás, 1 doboz konzerv ceruzabab, 1 kg apróbb burgonya, 2 - 3 fej lilahagyma, só, bors, 2 - 3 gerezd fokhagyma
ÖNTET : tejföl, aprított snidling, só, bors


- A burgonyát héjastul sós vízben megfőzzük.
- A tojásokat keményre főzzük.
- A babot lecsepegtetjük.
- Egy serpenyőben vajon megfonnyasztjuk a karikára vágott lilahagymát, ízesítjük sóval borssal, zúzott fokhagymával, majd rádobjuk a lecsöpögtetett ceruzababot. Jól átpároljuk majd kiöntjük egy tányérra.
- Az előzőleg használt serpenyőben, megpirítjuk a kolbászkarikákat.
- A krumplik héját eltávolítjuk, negyedeljük.
- Végül minden hozzávalót beborítunk a serpenyőbe és együtt jól átpirítjuk.
- A tojásokat megpucoljuk, négyfelé vágjuk és fogyasztáskor helyezzük a tányérra.
- Fűszeres tejföllel, meglocsolva fogyasztjuk
http://www.juditkakonyhaja.blogspot.hu/oldalon találják meg.
Jó Étvágyat !
 
 
0 komment , kategória:  EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 22 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 199 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 259
  • e Hét: 2475
  • e Hónap: 4370
  • e Év: 55161
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.