Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
Sárgadinnye krémleves pirított mandulás habgaluskával.
  2018-09-11 21:19:34, kedd
 
 

Hozzávalók:

1 sárgadinnye
4-5 ek barna cukor
2 cs vaníliás cukor
3 dl édes fehérbor
4 dl víz
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín
fahéj
3-4 db szegfűszeg
reszelt narancshéj


Egy edénybe elkezdem karamellizálni a barna cukrot, majd ha már eléggé folyós és nem túl barna, hozzáadom a felkockázott sárgadinnyét. (hirtelen elkezd sercegni és a cukor egy része megkeményedik, de a folyadéktól gyorsan elolvad) Jól összeforgatni, felönteni a vízzel és 2 dl fehérborral. Ízlés szerint szegfűszeget, fahajat és reszelt narancshéjat tenni bele. Felforralni és lassú tűzön kb. 30 percig főzni. Közben ha szükséges még cukorral ízesíteni.
Amikor megfőtt, botmixerrel pépesíteni.

A pudingport simára keverni a tejszínnel, majd a levest visszatenni a tűzre, újraforralni és állandó keverés mellett belecsorgatni a pudingos-tejszínt. Jól kiforralni, és végül beleönteni a maradék fehérbort, de főzni már nem kell tovább.
Kihűteni, majd pár órára a hűtőbe tenni, hogy jól lehűljön.


Habgaluska hozzávalói:

2 dl Hulala (v. tejszín)
5 dkg mandula

A mandulát egy teflon serpenyőben, mérsékelt lángon szép világos színűre megpirítani. Teljesen kihűteni, majd kicsi apró darabokra törni.
A Hulalát kemény habbá verni, majd óvatosan hozzákeverni a mandulát.

A levest kelyhekbe merni, majd mandulás habból galuskákat formázni és tálaláskor a leves tetejére helyezni.

 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Tejszínes-boros narancskrémleves.
  2018-09-11 21:18:48, kedd
 
 

Tipikus karácsonyi leves, selymesen krémes, benne a roppanós narancsdarabokkal és a tetején a pirított mandulával. Az elkészítése nem tart tovább egy félóránál. Lehet melegen, de akár hidegen is tálalni. Mandula helyett, akár tejszínhabot is kínálhatunk, mert úgy is nagyon finom. Mindenkinek bátran merem ajánlani,(na persze aki ezeket a hozzávalókat szereti) mert biztosan nagy sikere lesz vele.

3-4 db narancs
5 dl Hulala (v.habtejszín)
1/2 dl narancsszörp
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
2 cs vaníliás cukor
2-3 ek barna cukor
2 dl édes fehérbor
8 dl narancslé (dobozos)
2-3 db szegfűszeg
pici darab fahéj


Egy edénybe belereszelni egy narancs héját, majd hozzáadni a cukrot, a szörpöt, és egy kevés narancslét. Jól elkeverni, majd hozzáönteni a többi narancslét is. Beletenni a szegfűszeget és a fahéjat, majd forráspontig melegíteni. Ekkor beleönteni a bort és pár percig lassú tűzön főzni.(ha szükséges még cukrot tenni hozzá)

A narancsot megpucolni, majd gerezdekre szedni, és minden gerezdet ízlés szerinti méretűre felkockázni.
A felkockázott narancsot a levesbe tenni és újraforralni.(főzni nem kell mert szétmállik a narancshúsa)

A pudingport egy pici tejszínnel simára keverni, majd hozzákeverni a maradék tejszínt is.
Folyamatos keverés mellett a levesbe csorgatni, majd óvatosan kevergetve kicsit besűríteni.

Tálaláskor pirított mandulát, vagy tejszínhabot kínálhatunk hozzá. Nagyon finom melegen, és hidegen is.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Őszibarack krémleves pirított mandulával.
  2018-09-11 21:18:03, kedd
 
 


Hozzávalók 2 adag leveshez:

6 db őszibarack
2 dl édes fehérbor
4 dl víz
2 cs vaníliás cukor
cukor
5-6 db levél citromfű
4 db szegfűszeg
fahéj
3 dl tejszín
1/2 cs vaníliás pudingpor



A barackokat meghámozni, majd ízlés szerint feldarabolni.
Egy edénybe tenni, majd felönteni a vízzel és a borral. Ízlés szerinti mennyiségű cukrot, és a fűszereket hozzáadva, pár percig főzni. Ezután a tűzről levéve, kiszedni belőle a citromfüvet és a fűszereket, majd botmixerrel pépesíteni.

A pudingport simára keverni a tejszínnel. A barackos pépet visszahelyezni a gázra, majd amikor már újra forr, állandó keverés mellett belecsorgatni a tejszínes pudingot.
Állandó keverés mellett újra felforralni, egy-két percig még főzni, majd levenni a tűzről és kihűteni.
Érdemes előző nap elkészíteni, majd a hűtőszekrénybe tárolni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a hideg krémlevest ízlés szerint pirított mandulával megszórni, és úgy kínálni. Ízlés szerint tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Hideg málnakrémleves pirított mandulával.
  2018-09-11 21:16:08, kedd
 
 

Hozzávalók:

70 dk málna
méz(v. cukor)
2 cs vaníliás cukor
2 dl fehérbor
2 dl tejszín
citromlé
reszelt citromhéj
fahéj
szegfűszeg
1/2 cs vaníliás pudingpor
csipet só
5 dl víz

Fél kilónyi málnát feltenni főni a vízzel, a borral, a vaníliás cukorral, csipet sóval, reszelt citromhéjjal, fél citrom levével, ízlés szerint mézzel (v. cukorral) és a fűszerekkel.

Kb. 10 percig szép lassan főzni, majd leturmixolni és szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.

A pudingport simára keverni a tejszínnel.

Ezután a leturmixolt levest visszatenni a tűzre, és újraforralni. Ha már forr, akkor állandó keverés mellett, belecsorgatni a pudingos-tejszínt.
Jól kiforralni, majd kevergetve párpercig még főzni, hogy kellően besűrűsödjön.

A maradék málnát szintén leturmixolni, szitán átszűrni, majd a meleg levesbe keverni.
Ezután kihűteni, majd a hűtőszekrénybe tenni, hogy jól lehűljön.

Egy teflon serpenyőbe állandó keverés mellett, aranybarnára pirítani a mandulaforgácsot.

Tálaláskor a jól behűtött levest fagylaltos kehelybe merni, majd a tetejét megszórni a pirított mandulával.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Amarettós málnakrémleves.
  2018-09-11 21:15:28, kedd
 
 


Gyorsan elkészíthető és csak a hűtése igényel több időt, így akár a fogyasztás előtti napon is elkészíthetjük.
Egy kis Amarettoval (mandula likőrrel) nem volt túl édes, viszont kellemesen hideg és krémes.
Na és a pirított mandula a tetején,nagyon finom!

50 dk málna
5 dl víz
2 dl tejszín
1 cs vaníliás cukor
cukor
3 db szegfűszeg
pici őrölt fahéj
4-5 levél citromfű
1 ek keményítő
3 ek Amaretto (mandula likőr)

A málnát a vízzel, az ízlés szerinti mennyiségű cukorral és a fűszerekkel feltenni főni. Kb. 10 percig lassú tűzőn főzni, majd kiszedni belőle a szegfűszeget és a citromfüvet, majd botmixerrel pépesíteni. Ezután egy szitán átszűrni, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Visszaönteni az edénybe, majd ismét feltenni a tűzre. Közben a keményítőt simára keverni a tejszínnel, majd állandó keverés mellett a levesbe csorgatni. Végül hozzáadni a likőrt és kevergetve jól kiforralni.
Hűtőbe jól lehűteni, majd hidegen tálalni.
Tálaláskor a tetejét pirított mandulával megszórni, de tejszínhabot is kínálhatunk mellé.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Eper krémleves
  2018-09-11 21:14:40, kedd
 
 

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg eper, 2 evőkanál cukor, fél citrom, 1 teáskanál vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2 dl tejszín, 2 dl habtejszín, 4 dkg vágott mandula.

Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk, szeletekre vágjuk, majd egy edénybe tesszük. Meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a vajat és rászórjuk a cukrot, pár percig dinszteljük, majd felöntjük 8 dl vízzel és 5 percig főzzük. Levesszük a tűzről és botmixerrel krémesre kavarjuk. A keményítőt elkavarjuk a tejszínnel és rátöltjük a levesre, majd lassú tűzön besűrítjük. A levest előbb hideg vízbe állítva, majd hűtőben jól lehűtjük. Tálaláskor a habtejszínt felverjük és evőkanállal galuskákat szaggatunk belőle, majd a vágott mandulába hempergetjük és a levesbe tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Tejszínes eperleves
  2018-09-11 21:13:06, kedd
 
 


Hozzávalók: 60 dkg eper, 5 evőkanál cukor, 3 dl tejszín, 2 evőkanál citromlé, 2 evőkanál eperízű pudingpor; a tálaláshoz: 20 dkg eper, 1 dl tejszín

Elkészítése: Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felaprítjuk. 8 dl vízben felfőzzük majd összeturmixoljuk. Az eperízű pudingport és a cukrot elkavarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a leveshez és összeforraljuk. Citromlével ízesítjük és hűtőben jól lehűtjük. Felszeletelt eperrel és tejszínnel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Eperkrémleves
  2018-09-11 21:12:23, kedd
 
 

Eperkrémleves hozzávalói:

40 dkg eper
2 db alma
1/2 citrom héja
2 cm-es gyömbér (v. 1 mk őrölt)
ízlés szerint cukor v. méz
1 cs vaníliás cukor
1 mk őrölt fahéj
3 db szegfűszeg
5 dl víz
2 dl főzőtejszín


Az almát pucoljuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vágjuk fel kisebb kockákra. Ezután öntsük fel a vízzel, ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy cukrot, tegyük bele az egészben hagyott gyömbért, a vékonyan lehámozott citromhéjat, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, és az őrölt fahéjat.

Ezután addig főzzük, még az alma teljesen megpuhul, ekkor vegyük ki a gyömbért, a citromhéjat, és a szegfűszeget.

Az eperből tegyünk félre pár szemet a tálaláshoz a többit pedig vágjuk fel apróra, majd adjuk hozzá a puhára főtt almához. Öntsük fel a tejszínnel, majd turmixoljuk le. (v. botmixerrel pépesítsük)

Végül hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt tálalnánk.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Nyárköszöntő erdeigyümölcs-leves tejszínhabbal
  2018-09-11 21:11:35, kedd
 
 

Habár az időjárás még nem mutatja, hamarosan beköszönt a nyár és vele együtt a gyümölcsleves imádott időszaka. Mi már nem bírunk addig várni, ezért hoztuk el nektek ezt a receptet!


HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

45 dkg erdeigyümölcs-keverék (fagyasztott) | 1 evőkanál cukor | 1 rúd fahéj | 1 késhegynyi szegfűszeg | 1 kezeletlen citrom reszelt héja | 2,5 dl hideg habtejszín + a tálaláshoz tejszínhab

1. A gyümölcsöket cukrozzuk meg, ízesítsük a fűszerekkel, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb. 1 liter). Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a reszelt citromhéjat.

2. Vegyük ki a fahéjat, botmixerrel pürésítsük, keverjük a leveshez a tejszínt, majd vízfürdőben hűtsük ki. Tejszínhabbal a tetején tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS: 20 PERC
KALÓRIA 331 KCAL/ADAG

A receptet a Nők Lapja Konyha 2016. májusi számában találjátok
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
Cseresznyekrémleves.
  2018-09-11 21:10:50, kedd
 
 

Hozzávalók:

50 dkg cseresznye
cukor (ízlés szerint)
2 cs vaníliás cukor
1 tk őrölt fahéj
3-4 db szegfűszeg
1 mk gyömbér
csipet szerecsendió
1 citrom leve és reszelt héja
1/2 cs vaníliás pudingpor
2 dl tejszín


A cseresznyét magozzuk ki, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy jól ellepje. Ezután ízlés szerint adjuk hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, majd a fűszereket. Nyomjuk bele a citrom levét, és reszeljük hozzá a citromhéjat. Főzzük kb. 20 percig, majd vegyük ki a cseresznye felét. Ezután a maradék cseresznyét botmixerrel pépesítsük.
Ezután tegyük vissza az előzőleg kiszedett cseresznyeszemeket, majd tegyük vissza a tűzre és forraljuk fel.

A pudingport keverjük simára a tejszínnel, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a forrásba lévő levesbe. Kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük ki.

Tálaláskor a hideg krémlevest ízlés szerint pörkölt mandulaforgácsba beleforgatott tejszínhabbal kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Gyümölcslevesek  
     2/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 6 db bejegyzés
e év: 199 db bejegyzés
Összes: 8743 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 890
  • e Hét: 2060
  • e Hónap: 3955
  • e Év: 54746
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.