Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/25 oldal   Bejegyzések száma: 243 
Sárga tulipánok
  2022-09-30 22:39:45, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Sárga kardvirág
  2022-09-30 22:38:59, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Rézvirágok
  2022-09-30 22:38:14, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Növényvilág  
Nikotinsemlegesítő táplálékok
  2022-09-30 21:24:21, péntek
 
  A dohányzás egy nagyon káros szokás. Sokféle betegség okozója lehet, mégis nagyon sokan dohányoznak. Teszik ezt annak ellenére, hogy a dohányzás megemeli a vérnyomást, légzőszervi betegségeket és tüdőkárosodást okozhat. A dohányzásról nem könnyű leszokni, de ha olyan élelmiszereket, táplálékokat fogyasztunk, amelyek segítenek a szervezetből kisöpörni a nikotint, akkor könnyebben, gyorsabban és egyszerűbben megszabadulhatunk ettől a függőségtől. Mutatjuk is, melyek ezek a táplálékok.

A brokkoli C- és B5-vitaminban gazdag, ez a két vitamin pedig védelmet jelenthet a tüdőnek a nikotinnal szemben. Mivel a dohányzás alapból is csökkenti a C-vitamin szintjét a szervezetben, így jól is tesszük, ha brokkolit fogyasztunk, mert ezzel legalább pótoljuk ezt a vitamint. Ráadásul ha leszokóban vagyunk a cigiről, akkor stresszesek is lehetünk, a B5-vitamin viszont segít csökkenteni a bennünk felgyülemlett stresszt.

A dohányosok szervezete A-, C- és K-vitamin-hiányos, ami több egészségügyi problémát is okozhat, például idegkárosodást, rossz agyműködést és rossz vérkeringést. A sárgarépa azonban segít megnövelni ezeknek a vitaminoknak a szintjét.

Ha éppen a dohányzásról próbálunk leszokni és cigaretta helyett tőzegáfonyát fogyasztunk, ezzel csökkenthetjük a nikotin utáni sóvárgásunkat.

A nyers gyömbér fogyasztása is segít csökkenteni a nikotin utáni vágyat, ráadásul a gyömbér a szervezetben felhalmozódó méreganyagok kiürítésében is a segítségünkre lehet.

A dohányzás tehát csökkenti a szervezetben a C-vitamin-szintet, azonban ha rendszeresen fogyasztunk narancsot, akkor folyamatosan pótolni tudjuk ezt a vitamint. Nem beszélve arról, hogy a C-vitamin segít a szervezetben lévő nikotin semlegesítésében is.

Ha le akarunk szokni a dohányzásáról, akkor fogyasszunk spenótot, ugyanis nagyon gazdag folsavban és B9-vitaminban, amelyek segítenek elnyomni a nikotin utáni sóvárgást. Azt tapasztalhatjuk, ha spenótevés után akarunk rágyújtani, hogy nem is esik jól a cigaretta.

A gránátalma magas antioxidáns-tartalommal rendelkezik, és nagyon jót tesz a keringésnek, ezen kívül segít csökkenteni a nikotinszintet a szervezetben.

A víz nagyon hasznos annak, aki dohányzik, ugyanis a dohányzás dehidratációt okoz. Nem beszélve arról, hogy a víz is segít valamennyi nikotint kimosni a szervezetből.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Hasizsír-égetés
  2022-09-30 21:07:27, péntek
 
  Hasizsír-égetés fokhagymával, fahéjjal, almaecettel, chilivel és fekete borssal

Az elhízás is veszélyes, de a hasi zsír a legveszélyesebb az egészségre nézve, hiszen oka lehet a cukorbetegség kialakulásának, de szívbetegséget, rákos betegségeket és stroke-ot is okozhat, ha túl nagy az a bizonyos úszógumi a has körül.

A hasi zsír égetése a legnehezebb, mert általában a has körül felgyülemlett zsírpárnák a nem megfelelő hormonműködés miatt alakulnak ki. A hasi zsírtól könnyedén és egyszerűen megszabadulhatunk, ha áttérünk az egészséges táplálkozásra és speciális étrendet alakítunk ki.

Tudnunk kell, hogy a hasi zsír kialakulásában nagy szerepe van az ülő életmódnak és annak, hogy hosszú ideig és nagyon sokat ülünk. A hasi zsír kialakulásában közrejátszik a stressz és az alváshiány is.

A hasi zsírtól könnyedén, gyorsan és egyszerűen is megszabadulhatunk egészséges táplálkozással, rendszeres mozgással, és néhány természetes gyógymód is segíthet, hogy örökre búcsút intsünk a nagy hasunknak.

A hasi zsír csökkentésében a chili és a fekete bors párosa lehet a segítségünkre. Mindkettő fokozza az anyagcserét és segítséget nyújt a hasi zsír égetésében.

A rendszeres vízivás is segítséget nyújthat a hastájékon felhalmozódott zsírréteg csökkentésében. A víz kiüríti a szervezetből a méreganyagokat és még a fogyásban is a segítségünkre lehet.

Amennyiben fahéjat adunk hozzá az ételeinkhez, ez is segíthet a hasi zsír csökkentésében. A fahéj ráadásul csökkenti a koleszterinszintet és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.

Az almaecet is leviszi a koleszterinszintet, de a vércukorszint csökkentésében is a segítségünkre lehet. Az almaecet csökkenti az étvágyat, és a hasi zsír megszüntetésében is számíthatunk erre a csodaitalra.

A zöld tea nagyon sok pozitív hatással rendelkezik. Antioxidáns polifenolokat tartalmaz, amelyek elősegítik a fogyást és a hasi zsír csökkentését is.

A gyógynövények is a segítségünkre lehetnek a zsírégetésben. A deréktáji úszógumink eltüntetésében a mentára és a gyömbérre is számíthatunk. Mindkettő növeli az anyagcserét, így égetik el a zsírsejteket.

A fokhagyma csökkenti a vérnyomást és erősíti az immunrendszert. Segíthet a zsírégetésben is, mivel nem engedi, hogy a fölösleges kalóriákban gazdag táplálékokból zsírsejtek alakuljanak ki.

A petrezselyem is részt vehet a kalóriaégetésben. Készítsünk belőle egy remek turmixitalt citrom, fokhagyma és almaecet hozzáadásával, így még jobban fokozhatjuk a zsírégető hatást.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fiatal srác és az idős ember
  2022-09-30 20:41:13, péntek
 
  A fiatal srác ki akarta oktatni az idős bácsit a buszon, ám a bácsi olyat mondott neki, amitől megfagyott a levegő...

A délutáni csúcsforgalomban, a tömött buszon egy fiatal srác azzal a jellegzetes, lenéző hangsúllyal így szolt a mellette ülő idős bácsihoz:

“Maguk egy teljesen más, primitívebb világba születtek bele, és abban élték le életük nagy részét.

Ezek után nem csoda, ha nem képesek megérteni a mai fiatalokat."

Mindezt persze olyan hangosan mondta, hogy a körülöttük állók - így én is - jól hallhattam. A tömegben páran lesütötték a szemüket, mások felháborodott arccal néztek.

A srác tovább folytatta:

“Bezzeg mi, mai fiatalok, az internet, az okostelefonok, a Facebook, a robotok korában nőttünk fel. Mennyivel többet tapasztalunk, mi, mai emberek, mennyivel szélesebb a világképünk, gyorsabb a felfogásunk. Maguk ezt a világot már soha nem lesznek képesek megérteni."

A tömegben sokan köpni-nyelni nem tudtak a hallottak után. Az idős bácsi azonban nem vesztette el a józan eszét és a humorérzékét.

Pár másodperces csend után ránézett a fiatal fiúra és ezt mondta neki:

“- Igaza van, fiatalember, nekünk mindez nem volt meg, amikor fiatalok voltunk. Úgyhogy nekünk kellett ezeket feltalálni. Ez ugyebár sokkal nehezebb dolog, mint használni őket. Ennyit a gyors felfogásról, meg a tájékozottságról..."

A válasz hallatán többen hangosan felnevettek, és a fiatal srác csak ült ott szótlanul, megszégyenülve...
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A csapatmunka :-)
  2022-09-29 19:04:00, csütörtök
 
  Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer négy ember.

Név szerint: Mindenki, Valaki, Bárki és Senki.
Egy szép napon szóltak Mindenkinek, hogy akadt egy foltos munka, amit sürgősen meg kell csinálni.

Mindenki biztos volt benne, hogy Valaki megcsinálja.
Bárki megcsinálhatta volna, de Senki nem csinálta meg.

Valaki nagyon megdühödött emiatt, mivel ez Mindenki dolga lett volna.
Mindenki úgy gondolta, hogy Bárki megcsinálhatná és Senki nem vette észre, hogy Mindenki kerüli a munkát.
Végül Valaki lett az, akit Mindenki okolt, amiért Senki sem csinálta meg azt, amit Bárki megtehetett volna.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A plüsmaci...
  2022-09-29 18:54:43, csütörtök
 
  Egy plüssmaci ült a játékbolt egyik polcán, és nagyon magányos volt. Volt a jobb kezén egy "60 fokon mosható" cédula, azt hitte ez a neve. Mosható nagyon magányos volt, mert az összes játékot megvették mellőle, egyszer csak úgy gondolta elindul, hogy megtalálja az élet értelmét.

Először egy egérrel találkozott, megkérdezte tőle mi az élet értelme?
Az egér azt mondta: Gyűjtögetni, hogy mindig tele legyen az éléskamra. Ez Moshatónak nem tetszett.

Másodszor egy macskával találkozott:
Az az élet értelme, hogy dörgölőzzünk mindig a megfelelő lábhoz, így érjük el, hogy legyen jó meleg szobánk, és ennivalónk. Moshatónak ez sem tetszett.

Harmadszor egy kutyával találkozott:
Szolgálni kell a gazdánkat.Valahogy ez sem volt neki az igazi.

Negyedszer egy elefántot kérdezett:Az az élet értelme, hogy az élet értelméről gondolkodjunk.
Ezzel sem tudott azonosulni.

Több állatot is megkérdezett, de egyik válasszal sem elégedett meg. Szegény nagyon elfáradt és elkeseredett. Leült egy kilométerkőre fáradtan és nagyon szomorúan. Hirtelen lépéseket hallott a háta mögött, de már ez sem érdekelte.
Egy kislány sétált arra, aki észrevette.
- Nahát egy plüssmackó!

A kislány felkapta, és magához ölelte. Mosható hallotta a kislány szívének a dobogását, és akkor már tudta, hogy megtalálta az élet értelmét.

Az életben az a legfontosabb, hogy tartozzunk valahová, valakihez, szeressünk és szeretve legyünk.

A kislány hazavitte Moshatót, aki nagyon sokáig volt ott a szobájában, akivel nagyon sokat játszott, és sok örömet okoztak egymásnak.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A gyönyörű nő :-)
  2022-09-29 18:37:36, csütörtök
 
  3 évesen: Amikor tükörbe néz egy királynőt lát.

8 évesen: Amikor tükörbe néz Hamupipőkét látja.

15 évesen: Amikor tükörbe néz egy rémséget lát (Anya, ilyen fejjel nem mehetek iskolába!).

20 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy "túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör" - de mégis úgy dönt, hogy attól még kimegy az utcára.

30 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy "túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör" - de úgy érzi nincs már ideje változtatni rajta, szóval így megy ki az utcára.

40 évesen: Amikor tükörbe néz, azt látja, hogy "túl kövér/túl sovány, túl alacsony/túl magas, túl egyenes/túl göndör" - ám azt mondja, "de legalább tiszta vagyok" és kimegy az utcára.

50 évesen: Amikor tükörbe néz 'saját magát' látja és oda megy, ahová akar.

60 évesen: Tükörbe néz és azokra az emberekre emlékezik, akik az ajtón már nem jönnek be többé és meghódítja a világot.

70 évesen: Amikor tükörbe néz bölcsességet, tudást és vidámságot lát és élvezi az életet.

80 évesen:Nem nyűglődik a tükörrel. Csak felteszi a bíbor kalapját és megy, hogy nevessen a világgal együtt.

Talán mindannyiunknak korábban kellene megragadnia azt a bíbor kalapot
Forrás : Link


 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
A sziget ( tanmese )
  2022-09-29 18:17:21, csütörtök
 
  Volt egyszer nagyon régen egy sziget, ahol emberi érzések éltek: a Vidámság, a Bánat, a Tudás , Büszkeség és még sok más, így a Szeretet is.

Egy napon az érzések tudomására jutott, hogy a sziget süllyed, ezért valamennyien előkészítették hajóikat és elhagyták a szigetet.

Egyedül a Szeretet akart az utolsó pillanatig maradni.

Mielőtt a sziget elsüllyedt, a Szeretet segítségért imádkozott. A Gazdagság egy luxushajón úszott el a Szeretet mellett. Megkérdezte: - Gazdagság, el tudnál vinni magaddal?

- Nem, nem tudlak! A hajómon sok aranyat, ezüstöt viszek, itt nincs már hely számodra!

Így hát megkérdezte a Szeretet a Büszkeség, aki egy csodaszép hajóval közeledett:

- Büszkeség, kérlek! El tudnál engem is vinni?

- Nem Szeretet, nem tudlak elvinni! Válaszolt a Büszkeség, mert itt minden tökéletes, és Te esetleg árthatnál a hajómnak!

Hát, a Szeretet megkérdezte a Bánatot is, aki éppen előtte hajózott el:

- Bánat, kérlek, vigyél el magaddal!

- Oh Szeretet, mondta a Bánat - én olyan szomorú vagyok, de egyedül kell maradnom a hajómon!

A Vidámság is elhúzott a Szeretet mellett, de olyan elégedett és boldog volt, hogy meg se hallotta szeretet kérését.

Hirtelen megszólalt egy hang:

- Gyere Szeretet, én elviszlek téged!

Aki megszólalt, egy öregember volt. Szeretet olyan hálás volt és olyan boldog, hogy elfelejtette megkérdezni az öreg nevét. Amikor földet értek, az öreg elment. A Szeretet úgy érezte, sokkal tartozik neki, ezért megkérdezte a Tudást:

- Tudás, meg tudod mondani, ki segített nekem?

- Az IDŐ volt- mondta a Tudás.

- Az IDŐ?- kérdezte a Szeretet. Miért segített rajtam az IDŐ?

A Tudás válaszolt:

- Mert csak az idő érti meg, milyen fontos az életben a SZERETET!!!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Belső kör  
     2/25 oldal   Bejegyzések száma: 243 
2022.08 2022. Szeptember 2022.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 243 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2186
  • e Hét: 12300
  • e Hónap: 26049
  • e Év: 230750
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.