Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/171 oldal   Bejegyzések száma: 1705 
Továbbadod Isten áldásait?
  2018-12-04 20:31:04, kedd
 
  ,,Isten megáldja azokat, akik kedvesek a szegényekkel, mert ha bajba kerülnek, megmenti őket az ÚR. Az ÚR megőrzi, és életben tartja őket, nyilvánosan megtiszteli őket, és elpusztítja ellenségeik erejét." (Zsolt 41:1-2, TLB fordítás).

Némely ember olyan, mint a víztartály: begyűjtik Isten áldásait, utána pedig felhalmozzák.

Mások viszont olyanok, mint a szívószál, és így gondolkoznak: Istenem, segíts meg másokat rajtam keresztül!

Az egyik legmeghatározóbb lelki lecke az, hogy Isten jóval több áldást ad, amikor szívószálként viselkedünk, mint amikor tartályként működünk.

Ha szeretnéd Isten áldását, áldj meg másokat - főleg azokat, akik a legsebezhetőbbek a társadalomban.

A Biblia ezt írja: ,,Isten megáldja azokat, akik kedvesek a szegényekkel, mert ha bajba kerülnek, megmenti őket az ÚR. Az ÚR megőrzi, és életben tartja őket, nyilvánosan megtiszteli őket, és elpusztítja ellenségeik erejét." (Zsolt 41:1-2, TLB fordítás).

Isten számtalan elképesztő ígéretet tett azoknak, akik adnak a szegényeknek, de nekem ez a kedvencem. A Példabeszédek 19:17-ben ezt írja a Biblia: ,,Ha segítesz a nincstelenen, az ÚRnak adsz kölcsön - Ő pedig visszafizeti neked." (NLT fordítás).

Isten neki adott kölcsönnek tekint minden alkalmat, amikor a szegényeknek adsz. Nem egy ajándék, hanem kölcsön.

Isten pedig megígérte, hogy Ő minden alkalommal vissza fogja neked fizetni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Ha a mai áhítatban levő leírásra gondolsz, szerinted te inkább szívószál vagy tartály vagy? Miért?
Hogyan kellene Isten szerinti módon törődj a társadalom legsebezhetőbb embereivel?
Hogyan tudnál adakozóbb lenni az idődből, tehetségeidből és kincseidből, hogy segíteni tudj a szegényeknek más nemzetekből?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.27.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
A hálás hozzáállás csökkenti a stresszt
  2018-11-23 14:13:40, péntek
 
  Bármi történik, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (1Thessz 5:18 GW fordítás)

A hála a világon a legegészségesebb emberi érzés. Valójában megerősíti az immunrendszert a betegségekkel szemben.

Ezenkívül, a hálátlan emberek hajlamosak boldogtalanok lenni, hiszen semmitől nem lesznek megelégedve. Soha semmi nem elég nekik, ,,amikor, akkor" emberek, akik így gondolkoznak: ,,Amikor majd ez és ez megtörténik, akkor boldog leszek."

A Biblia viszont egy másik utat mutat. A 1Thessz 5:18-ben ezt írja: ,,Bármi történik, mindenért hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Jézus Krisztus által a ti javatokra." (GW fordítás)

A hála mindent meg tud változtatni. Például próbáld ki ezt: ha épp nagyon lehangoltnak érzed magad, írj egy listát 50 olyan dologról, amiért hálás lehetsz. A hála segíteni fog átirányítani a fókuszod a problémáidról mindarra a sok jóra, amit Isten megtett és megtesz az életedben.

Annyi mindent természetesnek veszünk. Fejleszd ki magadban a hálás hozzáállást, és figyeld meg, ahogy a stressz szinted lecsökken, hiszen mindig van valami, amiért hálás lehetsz!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan ingadozik a stressz szinted, a hálás hozzáállásod függvényében?
Mi a legnagyobb akadály, hogy egy hálásabb ember legyél?
Miért vagy hálás, amit még sosem mondtál el Istennek?
Rábíztad már a megváltásod Jézusra? A Biblia azt mondja, hogy csak úgy mehetünk a Mennyországba, ha hiszünk Istenben, fia, Jézus Krisztus által. Nem kell kiérdemelnünk Isten szeretetét, vagy megdolgoznunk az üdvösségért. A Biblia ezt írja: ,,Hiszen kegyelemből van üdvösségetek a hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék." (Efézus 2:8-9)

Ha még nem bíztad magad Jézusra, és nem kötelezted el magad az Ő követésére, mire vársz még? Ha készen állsz átlépni ezt a határt, és meghozni a döntést, hogy hinni fogsz Jézus Krisztusban, és követni fogod Őt, mondd el ezt az imát:

,,Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit tettem, megbocsáttatik, megtudom az életem célját, és egy napon majd befogadsz a Mennyországba, az örökkévalóságba.

,,Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy te vagy az én Szabadítóm. Azt ígérted, hogy ha megvallom bűnömet és bízok benned, megszabadítasz. Elhiszem, hogy az üdvösség kegyelemből van a hit által, és nem azért, mert én teszek valamit. Befogadlak az életembe Uramként. Ma az életem minden területét a Te irányításod alá teszem. Jogod van az életem minden kérdésében döntést hozni.

,,Jézus, meg akarok pihenni a szeretetedben. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem vagy megdolgoznom érte. Életem hátralévő részét arra akarom használni, hogy neked szolgáljak, és ne önmagamnak. Alázatosan rád bízom az életem, és kérem a te szabadításodat. Kérlek fogadj be a te családodba. A te nevedben imádkoztam. Ámen."

Ha elmondtad ezt az imádságot és befogadtad Jézust, megírhatod angol nyelven a Rick@PastorRick.com e-mail címre. Rick pásztor ingyenes anyagokkal szeretne segíteni elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.16.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Hogyan kezeljük Jézushoz hasonlóan a stresszt
  2018-11-13 18:09:32, kedd
 
  Czimer Mihály - Fotó


"És Ő az engesztelő áldozat a mi vétkeinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világért is." (1János 2:2)

Érezted már valaha úgy magad, mintha az egész világnak a terhe a vállaidon nyugodna? Azt, hogy a napnak a 24 órája nem elég arra, hogy a rád bízott feladatokat elvégezd; vagy hogy a fizetésed nem futja az összes számlád kifizetésére? Azt, hogy mindenki csak egy 'kis' darabot szeretne belőled - és hogy semmid nem marad, amit adhatnál?

Nem vagy ezzel egyedül.

Az igazság az, hogy egyetlen egy valaki volt, aki a világ terheit a vállára vette. Jézus pontosan ezért jött; azért, hogy elvegye a világ bűneit és terheit.

A Biblia ezt mondja Jézusról: "És Ő az engesztelő áldozat a mi vétkeinkért; de nemcsak a mienkért, hanem az egész világért is." ( 1János 2:2)

Senki nem cipelt Jézusnál nagyobb stresszt magában. Jézus nem csupán a világ bűneit hordozta magában, hanem az állandó követelőzéseket, melyek élete során jelen voltak. Az emberek gyakran látni akarták, és azt akarták, hogy gyógyítsa meg őket. Jézusnak nem volt magánélete. Egyesek próbálták csapdába csalni és keresték az alkalmat, hogy megöljék.

Ám Jézus tudta, hogyan kezelje a stresszt. Hihetetlenül vonzó egyensúly volt az életében. Békességgel kezelte a nyomást.

Ilyen akarok én is lenni. Úgy gondolom, hogy te is, ugye?

Bibliatanulmányozásom során rábukkantam a stresszkezelés 7 titkára, melyeket Jézus következetesen gyakorolt.

Azonosítás: Jézus tudta, hogy ő kicsoda.

Motiváció: Jézus tudta, hogy miért él.

Hivatás: Jézus értette az elhívását.

Összpontosítás: Jézus tudta, hogy mi a legfontosabb dolog és mi számít leginkább.

Elmélkedés: Jézus hallgatott Istenre.

Együttműködés: Jézusnak volt egy kis csapata.

Pihenés: Jézus szánt időt a feltöltődésre.

Azt hiszem, hogy ez a hét jellemző tulajdonság meghatározza a mi életünket is. Az elkövetkezendő hét napban sorra vesszük ezeket és megnézzük, hogy hogyan illeszthetjük be a saját életünkbe.

Ha ezeket a tulajdonságokat az életed részévé teszed, nem leszel annyira stresszes. Ne hagyd ki ezeket az áhítatokat!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Mit tanultál a szüleidtől a stresszkezelésről? Ezek egészséges, vagy inkább egészségtelen leckék voltak?
Az életed melyik területe, területei azok, amelyek miatt leginkább feszült vagy?
A fent említett hét Jézusi tulajdonságok közül, melyek azok, amelyek rámutatnak az életedben arra, vagy azokra a területekre, amikben a legtöbbet kell növekedned?


Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.11.06.)
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Tanulj jobb hallgatónak lenni!
  2018-11-05 15:15:47, hétfő
 
  Meseerdő a Mátrában 2016.10.27. - Fotó: Márta Iringó * Mátra



,,Mély víz az ember szívének terve, de az okos ember kimeríti." ( Példabeszédek 20:5)

Ahhoz, hogy imáid hatékonyabbak legyenek, jó hallgatónak kell lenned. Miért? Mert az imádság egy beszélgetés. Ameddig te nem hallod Isten hangját, amikor imádkozol, Ő a Szentlelkét és Igéjét adta neked, hogy tudd, Ő hogyan szeretné, ha élnél és szeretne ebben biztatni. De a legtöbben közülünk túlságosan elfoglaltak vagyunk, és túl sokat beszélünk ahhoz, hogy igazán meghalljuk és megértsük, amit Isten - és mások - szeretnének elmondani.

Lehet, hogy azt gondolod, hogy te jó hallgatóság vagy. De nagy különbség van hallás és értés között! Hallani azt jelenti egy vibráció, amit a fülünkbe tesznek. Figyelni viszont azt, hogy ezeket a vibrációkat hogyan fejted meg az agyadban. Sokszor hallottam a feleségemet, gyermekeimet vagy valakit a gyülekezetben - de nem figyeltem.

Figyelni - ez egy ügyesség.

És hogyha te szeretnél az ima életedben hatékony lenni - és az összes kapcsolatodban - fejlődnöd kell. Itt van négy tipp, hogy jobb hallgató légy.

Ne ítélkezz és ne kritizálj.

Ne értékelj addig, amíg nem hallod és meg nem érted az egészet. Bevallom, ez nem természetes. Mikor valaki beszél és hallasz valamit, amivel nem értesz egyet, ott a kísértés, hogy azt mondd, ,,Vége! Itt álljunk meg! Vitatkozunk ezen!" És soha többé nem jutottok messzebb. De meg kell hallgatnod a másik ember. A példabeszédek 18:13 mondja, ,,Aki arra felel, amit meg sem hallgatott - bolondnak tartják és megpirongatják".

Légy csendben. Ne védekezz.

A Biblia azt mondja a Példabeszédek 19:11, ,,Az értelmes ember türelmes, díszére válik, ha megbocsátja a vétket." Ha türelmes vagy, bölcs vagy. Türelmesnek kell lenned azzal az emberrel, aki kevésbé érett és azokhoz, akik rosszul ítélnek meg. Maradj csöndben.

Légy aktív figyelő.

Akkor leszel jó hallgató, ha teremtő kérdéseket teszel fel. A példabeszédek 20:5 mondja, ,,Mély víz az ember szívének terve, de az okos ember kimeríti." Ez a vers azt mondja, az ember igazi valója lent bennük van. Az embert megérteni kérdések alapján lehet.

Körülírás és összefoglalás.

Jó hallgatónak lenni azt is jelenti, hogy visszamond azt, amit elmondtak neked, mielőtt még beszélnétek róla. Mielőtt megosztanád a történetet a te oldaladról, a másiknak meg kell értenie, hogy te megérted ő honnan, milyen helyzetből jön. Körülírva mit mondtak vissza.
Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Szándékosan gyakorold a hallgatást ezen a héten. Milyen különbségeket tapasztalsz a kapcsolataidban?
Hogyan alkalmazod az előző pontokat az ima életedben?
Hogyan alkalmazod ezeket a pontokat az Isten Igéjének olvasásakor?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.10.29.)
Link
 
 
1 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Hogyan visz tovább Isten kegyelme?
  2018-10-11 12:00:24, csütörtök
 
  "Írásommal az a célom, hogy bátorítsalak titeket, és biztosítsalak arról, hogy amit megtapasztaltok az valóban Isten kegyelmének része. Álljatok szilárdan ebben a kegyelemben!" (1Péter 5:12 - NLT fordítás)

Életünk maratonjában sok csapdával kerülünk szembe. De függetlenül attól, hogy min mégy keresztül számolhatsz Isten megtartó kegyelmével.

A Biblia azt mondja 1 Péter 5:12-ben: ,,Írásommal az a célom, hogy bátorítsalak titeket, és biztosítsalak arról, hogy amit megtapasztaltok az valóban Isten kegyelmének része. Álljatok szilárdan ebben a kegyelemben!"

Három dolog van az életben, melyek azt eredményezhetik, hogy elbotlasz, kiesel a versenyből és nem jól fejezed be az életed. Azonban mindezeken a helyzeteken átvisz Isten megtartó kegyelme.

1. Isten megtartó kegyelme segít megállni a kísértésben

A kísértés az első dolog, ami az elesésed okozhatja. A Biblia azt mondja: ,,Isten hűséges. Nem enged nagyobb kísértést, mint amiben meg tudsz állni. Amikor kísértést szenvedsz, megmutatja, hogyan tudsz kitartani." (1 Korinthus 10:13 - NLT fordítás)

Isten azt mondja, ,,megtartó kegyelmemmel támogatlak, mindig megadom a menekülés útját." Ez jelentheti, hogy csatornát kell váltanod. Jelentheti, hogy el kell futnod az ajtó elől. Jelentheti, hogy más módon kell gondolkodnod. De Isten meg fogja mutatni a kísértésből való szabadulás útját.

2. Isten megtartó kegyelme segít, hogy állva maradj, mikor elfáradsz

Van, amikor nem ér kísértés, egyszerűen csak elfáradsz. Az élet gyakran kimerítő. Rengeteg energiát igényel, különösen akkor, ha a könnyű dolgok helyett a helyes dolgokat akarod tenni. De honnan nyerhetsz energiát helyesen cselekedni, mikor halálosan fáradt vagy? ,,Isten tesz képessé minket veletek együtt, hogy erősen álljunk Krisztusért. Isten hatalmazott fel, ő pecsételt el magáénak azáltal, hogy Szent Lelkét a szívünkbe helyezte."
(2 Korinthus 1:21-22). A kulcs az, hogy a szívedben levő Szent Léleknek van energiája megtenni a dolgokat, melyekhez nincs saját erőd.

3. Isten megtartó kegyelme erőt ad tovább menni a nehézségeken.

Vannak sebek, melyek a világ minden kincséért sem kerülnek el. Vannak dolgok az életben, melyeket nem terveztél, mégis kérlelhetetlenül jönnek, pedig nem érdemelted meg - és ezek bántanak leginkább.

Mit tehetsz ilyen helyzetekben? Az első lépés, hogy hagyd abba a ,,bárcsak" játékot, inkább fókuszálj Krisztusra és az Ő megtartó kegyelmére. Ézsaiás 41:10 azt mondja: ,,Ne aggodalmaskodj, mert én veled vagyok. Ne félj, mert én vagyok a te Istened. Erőssé teszlek és megsegítelek. Jobb kezemmel támogatlak és megmentelek."

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Hogyan vitt át Isten megtartó kegyelme a nehéz időszakokon?
Hogyan terjesztheted ki Isten megtartó kegyelmét másokra?
Mit gondolsz, mit jelent a ,,bárcsak" játékot játszani? Mikor használtad ezt mentegetőzésként?

*(Daily Hope by Rick Warren - 2018.10.04.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Válaszd a hitet a félelem helyett
  2018-09-16 12:24:05, vasárnap
 
  ,,Hit által hagyta el Mózes Egyiptomot, nem félt a király haragjától, hanem kitartott, mint aki látja a láthatatlant." (Zsid 11:27, NIV fordítás)

Az első döntés: válaszd azt, hogy olyan emberré akarsz válni, amilyennek Isten szeretné, hogy legyél.

A második döntés: válaszd a rövidtávú fájdalmat a hosszútávú nyereségért.

A harmadik döntés: válaszd az Isten értékeit, és ne a világét.

És a negyedik döntés, melyet Mózes meghozott:

A hit általi élet mellett döntött inkább, a félelem általi helyett. Ugyanezzel a választási lehetőséggel fogsz te is szembenézni: Vagy hit által fogsz élni, vagy félelem által.

A Biblia azt mondja Mózesről a Zsidókhoz írt levél 11:27-ben, ,,Hit által hagyta el Mózes Egyiptomot, nem félt a király haragjától, hanem kitartott, mint aki látja a láthatatlant." (Zsid 11:27, NIV fordítás).

Mózes odaállt az akkori világ legnagyobb hatalmával rendelkező személy elé, és azt mondta, ,,Ismered azokat a rabszolgákat, akik a piramisaidat építik? Elviszem őket, és mindannyian elmegyünk. Többé nem lesznek a rabszolgáid. Engedd el a népemet."

Mózesnek minden oka megvolt a félelemre. Szembeszállt a világ akkori leghatalmasabb emberével. Akkoriban a fáraót istenként tisztelték, és amit ő mondott, azt végre kellett hajtani. Amit parancsolt, az volt a törvény. És itt jön egy Mózes, aki azt mondja: ,,Nem fogjuk végrehajtani soha többé amit parancsolsz. Nem félek tőled, mert egy nálad nagyobb hatalmasságnak engedelmeskedem." Ehhez aztán tényleg bátorság kellett!

Te is szeretnéd, hogy ugyanilyen hited legyen, hogy legyőzhesd a félelmedet? Minél közelebb kerülsz Istenhez, annál több hited lesz. Minél inkább eltávolodsz tőle, annál több félelem lesz benned.

Nem tudom túl hangsúlyozni a hit fontosságát az életünkben. A Biblia azt mondja, hogy ami nem hitből van, az bűn. A héten hányszor tettél olyat, ami nem hitből volt, azaz bűnből volt? Sokszor, és én is így tettem. Mert bármit, amit nem hitből tettem, azt kétség nélkül bűnből tettem meg. A Biblia azt is mondja, hogy lehetetlen hit nélkül Istennek tetszeni. A héten hányszor tettél olyat, ami tetszett Istennek?

Szeretnéd, hogy a dolgok megváltozzanak az életben? Akkor fejezd be a panaszkodást és kezdj el hinni. Panaszkodással Istennél nem érsz el semmit. Isten a hitedet látva fog cselekedni: ,,Legyen a te hited szerint." (Máté 9:29, NIV fordítás). A döntés rajtad áll!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Szerinted mit kell tenned ahhoz, hogy közelebb kerülj Istenhez, hogy hittel teljes ember legyél?
A félelem hogyan tart vissza téged attól, hogy az Isten által neked szánt legjobb dolgokat átvehesd?
Mi a nyilvánvaló bizonyítéka annak, ha valaki hittel teljes személy?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.09.09.)
Link

Minden mi él, csak téged hirdet Saját videótáramba teszem ezt!
feltöltve: 2018-09-16 12:19:44
feltöltő: dandej
nézettség: 434
szavazatok: 0
kommentek: 0
kulcs: Ének:, Minden, mi, él, Képek:,
kategória: család
leírás: Ének: Minden mi él Képek: Tamikamika' s photo Készítette: Horvath Alpár

URL:  

Küldöm ismerőseimnek!
Tetszik a videó! Szavazok rá!


 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Add át, amit Jézus felfed
  2018-09-06 10:25:52, csütörtök
 
  "És meg vagyok győződve arról, hogy aki elkezdte bennetek a jó munkát, folytatni fogja azt addig, amíg az be nem lesz fejezve végleg azon a napon, amikor Krisztus Jézus visszatér." (Fil 1:6, NLT ford.)

Évekre van szükségünk, hogy a gyerekkorból felnőjünk, és a gyümölcs is egy teljes évszakon keresztül érlelődik, amíg teljesen beérik. A krisztusi karakter kialakulását sem lehet sürgetni. Ahogy a fizikai növekedéshez idő kell, úgy a szellemihez is.

Megtérésünk előtt, mielőtt Krisztus belép az életünkbe, gyakran megengedi, hogy különböző problémákkal szembesüljünk, hogy azok őrá irányítsák a figyelmünket és meglássuk, életünk milyen bizonytalan alapokon nyugszik. Tulajdonképpen ez a bizonytalan alap az okozója életünk legtöbb problémájának.

Jézus azt kéri, a teljes életünket adjuk át neki, minden részletével együtt, ne csak egy darabját vagy egy részét. Amikor valaki egy folyóból ki szeretne jutni, először egy kis stabil helyre teszi le a lábát, hogy aztán tovább tudjon mászni, majd feljutva a folyó magas partján tovább tudjon menni.

Néhányan közülünk amikor behívtuk életünkbe Krisztust, engedtük, hogy Ő betegye életünkbe egy kis helyre a lábát, de sokszor nem engedjük, hogy tovább menjen és eljusson az életünk minden területére. Pedig Ő nem szeretne egy helyben maradni - Ő az életünk minden részéhez el szeretne jutni.

Most esetleg azt gondolod, te már az életed minden területét átadtad neki, de a valóság az, hogy bizonyos részeit te tartod kézben. Jézus azonban nem haragszik rád. Ő csak azt szeretné, hogy vele együtt tárjátok fel azokat a területeket, amiket még nem adtál át neki.

Mindez vívódásokkal és küzdelmekkel jár, de nem férhet semmi kétség ahhoz, hogy jó eredményhez vezet. Isten megígérte, hogy " Ő, aki elkezdte bennetek a jó munkát, folytatni fogja azt addig, amíg az be nem lesz fejezve végleg azon a napon, amikor Krisztus Jézus visszatér." (Fil 1:6, NLT ford.) .

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

Neked milyen tapasztalatod volt az Úrral a megtérésed előtt? Mit engedett meg az életedben, ami segített, hogy ráébredj arra, hogy szükséged van rá? És mit tettél?
Az életednek milyen részeit nem adtad még át az Úrnak?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.08.30.)
Link
 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten rád vár, hogy elültess egy magot
  2018-07-25 11:30:25, szerda
 
  ,,Ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." (János 12:24., Újfordítás)

Mit tesz a földműves ha kietlen a földje és nincs rajta termés? Nem panaszkodik miatta. Nem is kell imádkoznia érte! Egyszerűen csak kimegy és neki áll magokat ültetni, mert amíg ezt nem teszi meg, semmi sem fog nőni. Imádkozhat amennyit csak akar, nem fog termést hozni. El kell ültetnie néhány magot.

Lehet azt gondolod, hogy még Istenre vársz. Vársz rá egy munka miatt. Vársz rá egy házastárs miatt. Vársz rá, hogy hátha jön egy váratlan ajándék. Isten azt mondja erre: ,,Azt gondolod, hogy te vársz rám? Én várok rád! Várok rád, hogy végre elültess egy magot."

Az életben minden egy kis magként kezdi: a kapcsolat, a házasság, az üzlet, a gyülekezet. Semmi nem történik, ha nem ülteted el a magot.

Miért várja el tőlünk Isten, hogy magot ültessünk? Mert ez a hit megnyilvánulása. Elveszed amit kapsz, majd tovább adod. Ez a hit megnyilvánulása, ami dicsőséget hoz Istennek!

Jézus ezt a vetés és aratás elveként írta le, amikor elmagyarázta, hogy miért is jött a Földre meghalni a kereszten. A János 12:24-ben azt mondja Jézus: ,,Ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." (Újfordítás). Jézus azt mondta: ,,Az emberek megmenekülnek és a Mennybe mennek az én halálom és feltámadásom által. Elültetek egy magot és ez a mag az én életem lesz ."

Íme a vetés és aratás elve:

Bármikor is szükségben vagy, ültess el egy magot. Bármire is legyen szükséged - több időre, több energiára, több pénzre, több támogatásra, több kapcsolatra, több bölcsességre -, csak ültess egy magot. Ha több időre van szükséged, szánj több időt a gyermekeidre. Ha több pénzre van szükséged, adj valakinek, aki szükségben van. Ha több bölcsesség kellene, oszd meg másokkal a már meglévő bölcsességed. Add oda saját magad!

Talán nem látod értelmét, hogy valami olyat adj oda, amiből neked is többre lenne szükséged, de ez az a hozzáállás, amit Isten meg akar áldani és ez fog gyümölcsöket teremni az életedben. Amikor szükségben vagy, ne zúgolódj miatta, ne álmodozz róla, nem is kell imádkoznod érte; csak ültess egy magot!

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

Mire van most szükséged, ami kapcsán épp arra vársz, hogy Isten megadja neked?
Mit gondolsz, ezzel kapcsolatban mit vár tőled Isten? Milyen magot tudsz ma elültetni?
Amikor elültetsz egy magot és magadból adsz másoknak, az milyen hatással van rád és rájuk? Hogyan építi Isten ezen keresztül a jellemed?

Napi remény *(Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.18.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Isten terve a fájdalmadra
  2018-07-18 15:03:14, szerda
 
  ,,Akik Isten akarata szerint szenvednek, cselekedjék továbbra is a jót, és bízzák az életüket a teremtő Istenre, mert Ő soha nem fog cserbenhagyni". (1Pt 4:19, NLT fordítás)

Emlékszel, hogy milyen volt a fotózás, mielőtt minden digitálissá vált volna? Amikor elkészült egy kép, elsőként a negatívot kaptad meg, ezt átvilágítottad egy sötét szobában, és a kép a fotópapíron jelent meg. A negatív így alakult át pozitív színes fényképpé.

Ez az, amit Isten az életünkben lévő igazságtalanságokkal tenni akar. Mindnyájunkat értek már sérelmek. Az emberek bántalmaztak, mellőztek bennünket, kihasználtak minket. Isten az életünkben ért minden negatív dolgot el akarja venni, és Jézus fényén keresztül pozitívvá változtatni - egy teljes színű képet szeretne adni arról az életről, amelyet Isten szánt nekünk.

A Biblia ezt írja: ,,Akik Isten akarata szerint szenvednek, cselekedjék továbbra is a jót, és bízzák az életüket a teremtő Istenre, mert Ő soha nem fog cserbenhagyni". (1Pt 4:19, NLT fordítás)

A legfontosabb dolog, amire emlékezhetsz, ha igazságtalanul bántak veled, hogy Jézus a te oldaladon áll. Nem létezik olyan bűn, amelyet Isten keményebben ítélne meg - kivéve talán a büszkeséget -, mint az igazságtalanságot.

Az egész Szentírásban Isten különös gondot fordít a tisztességtelen bánásmódra. Ő az Igazság Istene! Hallja, ha sírsz, látja a fájdalmad, és tudja, hogy megbántottak. Nem szerezted meg azt, amelyről úgy gondolod, hogy megérdemelnéd. Istennek azonban van terve a fájdalmadra.

Amikor Isten szeretete átvilágítja a körülményeidet, a fájdalmadat gyönyörű képpé változtathatja át. Ezen keresztül formálódik a jellemed is, erősebbé tesz. A legfontosabb, hogy mindezt a fájdalmadon keresztül valósítja meg.

Az életben ért fájdalmakra soha nem fogsz választ kapni. Csak amikor a mennybe kerülsz, értheted meg, hogy miért történtek meg veled. Isten azonban semmiféle magyarázattal nem tartozik neked.

Van azonban egy jó hír is: Nincs is szükséged magyarázatra! Csak annyit kell tudnod, hogy Isten szeret téged, és van egy terve számodra. Isten majd kiegyenlíti a számlát azzal, aki fájdalmat okozott neked.

Isten soha nem pazarol el egyetlen fájdalmat sem. Üdvözöld az Evangélium fényét, és Isten arra használja a fájdalmadat - a veled megtörtént valódi igazságtalanságot -, hogy egy gyönyörű képet alkosson az életeden keresztül.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Hogyan használhatod fel a múltban téged ért fájdalmakat mások megsegítésére?
Isten hogyan alakította a jellemedet az általad megtapasztalt igazságtalanságon keresztül?
Mit gondolsz, Isten mit szeretne, hogy bosszú helyett, milyen más módon járj el azokkal szemben, akik igazságtalanok voltak veled szemben? Milyen hatással van rád, ha szeretet a válasz?

Napi remény (Daily Hope by Rick Warren, 2018.07.11.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
Az igazságtalanság megmutatja, hogy szükségünk van Jézusra
  2018-07-17 12:16:43, kedd
 
  ,,Csak egy nyomorult vagyok. Senki vagyok és semmim sincs. Cselekedj valamit velem. Te [Istenem] meg tudod tenni; nálad van az, amire szükségem van." (Zsoltárok 40:18 - The Message fordítás)

Napjainkban a legkülönbözőbb helyekről hallod: Az ember alapvetően jó és önzetlen, a környezete fordítja az ember szívét a gonosz felé.

Sajnálatos módon ez az elmélet éppen nem egyezik azzal, amit az emberi természetben látunk. Ha valaha is voltál kicsi gyermekek körül, akkor láthattad, önző természettel születtek. Az ilyen kifejezések, mint ,,Etess meg!" ,,Törődj velem!" ,,Én vagyok a figyelem középpontjában." inkább szabály, mint kivétel.

Az emberi igazságtalanság, ami áthatja a világot, és jelen van saját közösségeinkben, széjjel zúzza minden téveszménket, ami arról szól, hogy az ember alapvetően jó. Saját eszközeinkre hagyatkozunk, elnyomjuk a másik embert, felhalmozzuk az élelmiszereket, és általában magunkat sokkal többnek gondoljuk mindenki másnál. Ez az, mintha Isten az általa teremtett embert nézné, és ezt mondaná, ,,Rendben van, azt gondolod magadról, alapvetően jó vagy. Azt gondolod, hogy az ember alapvetően önzetlen? Hátra lépek, és szabad folyást engedek az emberi természetnek. Megmutatjuk, mi fog történni, ha Isten nincs a képben." Akarod tudni, milyen ez? Csak vegyél kézbe egy újságot.

Ami igaz a gyerekekben és általánosan a társadalomban, igaz a mi életünkre is. Veled és velem mindig igazságtalanul bánnak. Itt van azonban a titok, amit lehet, hogy nem veszel számításba: Időről időre te is igazságtalanul bánsz az emberekkel.

Istent nem lepi meg, hogy hajlamosak vagyunk másokat igazságtalanul kezelni. Tény, hogy ez mutatja, miért van szükségünk Jézusra.

A Biblia azt mondja, ,,Isten engedi a világot a maga bűnös útján járni, hogy próbára tegye az embereket, és hogy az emberek maguk lássák meg, hogy nem jobbak az állatoknál." (Prédikátor 3:18 - TLB fordítás)

A valóság az, hogy Isten nélkül a különböző helyzetekben az emberek nagyon embertelenek egymáshoz. A világon minden igazságtalanságnak, tisztességtelenségnek ez a lényege - a despota diktátoroktól a döbbenetes szegénységen át a szomszédságunkban levő igazságtalanságig.

Egy napon Isten meg fogja ítélni a bolygónk minden emberét azokért az igazságtalanságokért, amit egymás ellen elkövettünk. Mivel Isten igazságos, következménye lesz annak, hogyan bántunk egymással.

Ez azt jelenti, hogy kegyelemre van szükségünk. Időről időre mindannyian tisztességtelenek voltunk másokkal. Nem csak áldozatai vagyunk az igazságtalanságnak, hanem elkövetői is.

Az igazságtalanság mutatja, hogy szükségünk van Jézusra. Istennek nem kellett volna elküldenie a Fiát meghalni a kereszten, ha az ember alapvetően jó. A világunkban jelenlevő rengeteg igazságtalanság világossá teszi, hogy az ember nem képes erkölcsös életet élni a maga erejéből.

A következő alkalommal, mikor újra igazságtalanul bánnak veled, emlékeztessen erre: ,,Ezen a bolygón minden embernek, téged is beleértve, szüksége van Jézusra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

Tipikusan hogyan kezeled, ha igazságtalanul bánnak veled?
Mit gondolsz a következő állításról: ,,A következő alkalommal, mikor igazságtalan vagy valakihez, azt mutatja, mennyire szükséged van Jézusra"?
Hogyan segít ez az áhítat megválaszolni ezt a kérdést: ,,Miért engedi Isten, hogy rossz dolgok történjenek jó emberekkel"?


Napi remény (Daily Hope by Rick Warren - 2018.07.10.)
Link



 
 
0 komment , kategória:  Rick Warren* Napi Remény  
     2/171 oldal   Bejegyzések száma: 1705 
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 33 db bejegyzés
e év: 419 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1945
  • e Hét: 5649
  • e Hónap: 9450
  • e Év: 70751
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.