Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
Gumi süti
  2012-12-30 15:53:41, vasárnap
 
 



Hozzávalók:
4 csomag étkezési zselatin
porcukor
6 tojás
3 evőkanál kakaópor
vaníliás cukor
tejföl
szörp

Elkészítés:
Az 1. réteghez 3 tojásfehérjét habbá verünk. 3 tojás sárgáját kikeverünk 5 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. 1 csomag zselatint feloldunk 1,5 dl vízben, felforraljuk, és még melegen a tojássárgához öntjük. Utána óvatosan belekeverjük a kemény habot. Nagyobb formába öntjük, és betesszük a hűtőbe.

A 2. réteg ugyanúgy készül, mint az első, csak a cukor mellé még 3 evőkanál kakaóport is adunk. Ráöntjük az első rétegre, és visszatesszük a hűtőbe!

A 3. réteghez 1 nagy pohár tejfölt (4,5 dl) kikeverünk 7 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. 1,5 dl vízben 1 csomag zselatint feloldunk, felforraljuk, és langyosan adjuk hozzá a tejfölös masszához. Ráöntjük a 2. rétegre, majd visszatesszük a hűtőbe!

A 4. réteghez 5 dl színes szörpből (legjobb a málnaszörp, de meggy- vagy kiviszörppel sem rossz) és 1 csomag zselatinból kocsonyát főzünk. Megvárjuk, míg kihűl, csak utána öntjük rá a 3. rétegre. Itt kell több időt várni, mielőtt ráöntjük, mert a szörp előszeretettel felszedi a tejfölös réteget.

Dermedésig a hűtőben tarjuk, a legjobb, ha egy egész éjszakát hűtjük!
Forrás : internet
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Málnás gumi süti
  2012-12-30 15:46:50, vasárnap
 
 



Hozzávalók: 1 nagy pohár 20 %-os tejföl, 1 kis zacskó étkezési zselatin kb. 1 dl vízben feloldva, ízlés szerint porcukor, 1 tasak alsa gyümölcskocsonya (a gyümölcsnek megfelelő ízben), fél kg gyümölcs


Elsőként az alsa kocsonyát készítjük el a tasakon leírtaknak megfelelően. Ezután a püspökkenyérformát kibéleljük folpackkal, majd szépen belerendezzük a gyümölcsöket. Miután a kocsonya kellően lehűlt óvatosan a gyümölcsre öntjük, és teljes dermedésig hűtőbe tesszük. Közben a tejfölt és a porcukrot kézi habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a zselatint, majd a megdermedt kocsonyára öntjük és ismét a hűtőbe tesszük. Teljes dermedés után kiborítjuk és szeletelve tálaljuk.

A gyümölcs szezontól függően bármi lehet .
Forrás: gumimacik
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Sajt házilag
  2011-05-31 08:08:01, kedd
 
  Sajt házilag

(Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni nem lehet!)

Hozzávalók, amire szükséged lesz a sajt elkészítéséhez:

a.. 1 liter tej
b.. 1/2 kg túró
c.. 6 dkg vaj
d.. 1 egész tojás
e.. 1 kávéskanál szódabikarbóna
f.. 1 kávéskanál só

Így készítsd el a házi sajtot:


1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumplitörőn - főzzél össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.

Jó étvágyat!

Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel.

Ha egyszer ezt megkóstolod.,..soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.


 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Tortácskák
  2010-12-08 09:03:19, szerda
 
 


Mazsolás-makámdiós tortácskák ( 8 személy részére)

Hozzávalók:

- 3 tojás
- 18 dkg porcukor
- 14 dkg sütőporos liszt
- 3 dkg holland kakaópor
- 18 dkg vaj
- 6 dkg mazsola
- 6 dkg pirított makámdió
- 1 ek. tej
- 12 dkg fehér csokoládé, összetörve
- 2,5 ek. erős feketekávé
- 12 dkg porcukor
- 2 ek. tortadara

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a tojást, a cukrot, a lisztet, a kakaót, a vajat, a mazsolát, a diót és a tejet, majd az egészet muffinformákba kanalazzuk, és előmelegített sütőben 175 C-on kb. negyed órát sütjük. Eközben a csokit gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a kávét és a cukrot, majd ezt eloszlatjuk a süteményeken. Végül a tortadarával megszórjuk, és már kínálhatjuk is.

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Hókifli
  2010-12-08 08:53:50, szerda
 
 


Hókifli

Hozzávalók:
20 dkg margarin
40 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 dl tej
1 mk sütőpor
10 dkg gesztenyepüré
5 dkg margarin
5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:
A felolvasztott margarint összedolgozzuk a kristálycukorral, a tejjel, a liszttel, és a lisztben elvegyített sütőporral. Ebből jól nyújtható tésztát gyúrunk, majd 15 percig hűvös helyen pihentetjük. Ezidő alatt elkészítjük a tölteléket. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, és kis háromszögekre vágjuk. Ráhelyezzük a tölteléket, majd kifliformára feltekerjük. A tepsit margarinnal kikenjük, majd a kifliket ráhelyezzük. előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 percig sütjük. Az alját figyeljük, mert a teteje fehér marad. Melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Tiramisu
  2010-12-08 08:50:28, szerda
 
 


Tiramisu

Hozzávalók:
4 db tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 ek kristálycukor
50 dkg mascarpone (natúr tejszínes krémsajt)
1-2 ek martini vagy konyak
40 db babapiskóta
3 csomag vaníliás cukor

A piskóta áztatásához:
3 dl erős feketekávé
7-8 ek kristálycukor
1 kupica konyak

A tetejére:
2-3 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:
A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk, majd amikor megszívta magát, kissé lecsöpögtetve, egy rétegben tálcára rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk. A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb. fél órán át állni hagyjuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Csokitorta
  2010-12-08 08:48:19, szerda
 
  Csokitorta

Hozzávalók:
10 db tojás
10 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 ek rétesliszt
3 ek kakaó
3 dl tejszín
1 csomag főzés nélküli csokis pudingpor
2 tábla tortabevonó csoki

Elkészítése:
Piskóta: a 10 darabtojás fehérjét kemény habbá verjük. Egyenként beletesszük a tojások sárgáját és 1-1 evőkanál cukrot. Fakanállal belekeverjük a réteslisztet és a kakaót. Kilisztezett, kivajazott tortaformába tesszük és 35-40 perc alatt, készre sütjük. Krém: A tejszínt robotgéppel 3-4 perc alatt habosra keverjük, lassan - kanalanként - beletesszük a pudingport. Krém állagúra keverjük. Ha a piskóta kihűlt 2-3 lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel. A tetejére tortabevonó csokit készítünk a csomagoláson levő utasítás szerint.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Sacher-torta
  2010-12-08 08:45:39, szerda
 
 


Sacher-torta

Hozzávalók:
28 dkg vaj
28 dkg cukor
12 db tojássárgája
8 db tojásfehérje
28 dkg csokoládé
1 db-ból kiflimorzsa
1/2 rúd vanília

Elkészítése:
Huszonnyolc dkg vajat jó habosra keverünk 28 dkg cukorral, azután jól kikeverjük még az egyenként hozzáadott 12 tojássárgájával, 28 dkg puhított csokoládéval. Beleteszünk 1 kifli szitált morzsáját, és 8 tojás keményre vert habját. Négy részre osztva, 3 részt kisütünk lapoknak, a negyediket nyersen hagyva, azzal töltjük meg a tortát, illetve a lapokat és csokoládéjéggel bevonjuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Citromszelet
  2010-12-06 10:37:20, hétfő
 
 


Citromszelet

Hozzávalók:
8 db tojás
25 dkg kristálycukor
25 dkg mandula
1 db citrom leve
1/4 rúd vanília

Elkészítése:
Nyolc tojássárgáját 25 dkg cukorral jó habosra keverünk, teszünk bele vaníliát, 25 dkg tisztított, darált mandulát, 1 citrom reszelt héját és levét, 8 tojás keményre vert habját. Kikent és lisztezett formában sütjük, tetszés szerinti krémmel töltjük, és citromjéggel bevonjuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Madártej
  2010-12-06 10:16:35, hétfő
 
 


Madártej

Hozzávalók:
1 liter tej
5 db tojás
15 dkg porcukor
fél rúd vanília
6 dkg mandula

Elkészítése:
A tejet felforraljuk vaníliával és cukorral. 5 tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, és kis kanállal a forrásban levő tejbe szaggatjuk éppen úgy, mint a galuskákat szoktuk. A kifőzött habgaluskákat, miután megduzzadtak, habszedőkanállal óvatosan kiszedjük, és tálaló tálba rakjuk. A héjától megtisztított mandulát vékony szeletekre vágjuk, és ezzel a galuskákat megtűzdeljük. 5 tojássárgáját 1 dl tejjel elkeverünk jó simára, s hozzáöntjük a felfőzött vaníliás tejhez, és a kellő sűrűségűre hevítjük. Nem szabad felforrnia. Ha a tűzről levettük, állandóan keverjük, míg kihűl, s langyosan ráöntjük a galuskákra, 1-2 órára hideg helyre állítjuk, s jól lehűtve tálaljuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 112 
2022.10 2022. November 2022.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 356 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 875
  • e Hét: 15243
  • e Hónap: 28992
  • e Év: 233693
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.