Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 102 
Spurgeon - Február 24
  2022-02-24 19:37:29, csütörtök
 
  "Csak egy lépés választ el a haláltól." 1Sám 20,3


Olyan rövid az élet, hogy egyáltalán nem túlzás egy lépéshez hasonlítani. Ha hetven vagy nyolcvan évig élünk is - ami megtörténhet néhány emberrel -, az élet mégis csak rövid ideig tart. Akkor tűnik úgy, hogy hosszú, ha előre tekintünk. De kérdezzünk meg idős személyeket: nem tűnik-e mégis igen rövidnek az élet, ha visszatekintenek rá?

Ti fiatalok, úgy tekintetek egy hónapra, mintha igen hosszú időszakasz lenne. De ha majd negyven, ötven vagy hatvan évesek lesztek, egy egész esztendőt is igen rövid időnek fogtok tartani!

Nem csodálkozom azon, hogy amikor évei számáról beszélt Jákób, keveseknek tartotta azokat. Mivel idős ember volt, rövidnek tartotta az életét. Ha fiatalember lett volna, bizonyára azt mondja, hogy viszonylag már sok esztendő van mögötte; de ha megöregszünk, kevesebbnek tűnik napjaink száma, mint amennyi valójában.

Azt ajánlom nektek, gondoljatok gyakran a halálra. Ha nem szívesen gondoltok rá, feltételezem, hogy valami nincs rendben nálatok. Ha valaki fél fontos dolgoktól, valószínűleg komoly oka van a félelemre. Ha rövid az életünk, kárnak számít, ha elmulasztunk egy esztendőt, nem hogy az egész életet.

Egyszer vihar támadt a tengeren, és a fedélzeten tartózkodott egy fiatalember is, aki nem szokott hozzá, hogy viharos tengeren hajózzon. Megijedt, meghúzódott az egyik sarokban és letérdelt, hogy imádkozzon. A kapitány azonban, aki éppen arra járt és meglátta, nem tudta elviselni ezt a magatartást és rákiáltott: "Állj fel, te gyáva! Jó időben imádkozzál!"

Szeretném mindenkinek - aki még nem gondol a halálra - tovább adni ezt a jó tanácsot: Imádkozzatok jó időben. Most kezdjetek el Istenhez imádkozni. Gyertek és adjátok át az Úrnak fiatalságotok virágzását, napjaitok legjavát.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az Úr vette el
  2022-02-23 20:36:09, szerda
 
  Az Úr vette el

Jób 1,21: ,,Az ÚR adta, az ÚR vette el, áldott legyen az ÚR neve!"



Néhányan közülünk nagy fizikai fájdalmat szenvedtünk el, ami a lelkünkbe mar és depressziót okoz. Mások súlyos anyagi veszteségeket szenvedtek el, és még a rendkívüli nehézségekig is nélkülözték őket.
Panaszkodsz emiatt az Úr ellen? Remélem, hogy nem! Az Úr megmetszett téged, levágta legjobb ágaidat; úgy tűnik, hogy folyton a késsel gyötör téged. Tegyük fel, hogy szerető Urad okozta ezt; tegyük fel, hogy az Ő kezéből származik minden bánatod, minden metszés és minden vágás. Ha ez igaz, tedd az ujjad az ajkadra, és maradj csendben, amíg szívedből ki nem tudod mondani: ,,Az Úr adta, és az Úr vette el; áldott legyen az Úr neve!" (Jób 1:21)
Nemrég a kertben ültem a barátommal és a titkárnőmmel. Tökéletes egészségben voltunk, örültünk az Úr jóságának. Boldogok voltunk, amikor ott ültünk és olvastuk Isten Igéjét és elmélkedtünk rajta. Merünk arra gondolni, hogy ilyen boldogok vagyunk? Öt napon belül rokkant fájdalom gyötört, és ami még rosszabb, sokkal rosszabb, a barátom a feleségét elveszítette. Íme a mi vigasztalásunk: az Úr tette. A kert legszebb rózsája eltűnt. Ki vette el? A Kertész. Ő ültette és vigyázott rá, és most elvitte. Sír valaki emiatt? Nem! Mindenki tudja, hogy az a legjobb, ha Ő jön, és összegyűjti a kert legszebb virágait.
Mélységesen megvisel a szeretted elvesztése? Ne feledd el, hogy legközelebb, amikor az Úr eljön a te kertrészedbe, csak a virágait fogja összeszedni. Megakadályoznád Őt abban, hogy ezt megtegye, még ha megtehetnéd is?

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Február 23
  2022-02-23 07:05:03, szerda
 
  "Salamonnak a szívét vénségére más istenekhez hajlították feleségei." 1Kir 11,4


Úgy véled keresztyénséged tíz, húsz vagy harminc éve után, hogy igen sokat fejlődtél, összehasonlítva azzal, aki akkor voltál, amikor legelőször jöttél Krisztushoz? Most fel tudod fedezni első buzgóságod túlkapásait, és részvéttel nézel azokra a fiatalokra, akik oly keveset tudnak még a menybe vezető útról, amiről te már olyan sokat tudsz? Azt hiszed, nekik még olyan kevés erejük van, te viszont sok erővel rendelkezel. Hogy ők még oly keveset tudnak a Sátán merényleteiről, amiktől te ügyesen megőrizted magadat.

Kedves testvér! Gratulálsz magadnak a fejlődésedhez? Legyél bizonyos afelől: ha odáig jutunk, hogy büszkék vagyunk elért eredményeinkre, akkor közel járunk ahhoz, hogy az önbizalom, testi biztonság és káros büszkeség rabságába essünk. Nem alapozzátok-e erőtöket valami másra ahelyett, akiben valóban megtalálható, tudniillik Krisztusban? Bölcsebbek lettetek, mint korábban voltatok, vagy valamiféle bölcsességre találtatok azon kívül, hogy Isten Krisztust tette nekünk bölcsességgé?

Valóban azt gondoljátok, hogy húsz évi tapasztalat már megváltoztatta romlottságotokat? Hogy most már szabadok vagytok szenvedélyeitektől, hogy már nem olyan erősek bűnös hajlamaitok, mint amilyenek voltak? Hogy kevésbé van szükségetek vigyázásra? Hogy kevésbé szükséges Krisztusra és Lelke munkájára bíznotok magatokat? Ez a véleményetek? "Aki tehát azt gondolja, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essék!" (1Kor 10,12)

Hallottam, hogy több ló esik el a dombok lábánál, mint bárhol egyebütt. És tudom, hogy több keresztyén bukik el élete végén, mint más életkorban. A vétségeket, amikről az Ó- és Újtestamentum tudósít, nem fiatal férfiak követték el szenvedélyük hevében, hanem idős vagy középkorú férfiak.

Lót egyáltalán nem volt már ifjú, amikor Sodomába vonult. Dávid sem volt fiatalember, amikor Betsabéval vétkezett. Péter sem volt gyermek, amikor megtagadta Urát. Én nem vetem meg egyetlenegy keresztyén tapasztalatát sem, de ha ezt isteni rangra emelik, szeretném darabokra törni.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Az Úr adta
  2022-02-22 20:21:06, kedd
 
  Az Úr adta

Jób 1,21: ,,Az ÚR adta, az ÚR vette el, áldott legyen az ÚR neve!"

Hitünk próbája általában szenvedés formájában jelentkezik. Féltékeny Szeretőnk próbákat használ, hogy megnézze Övé-e a szívünk.
Azt mondod: ,,Uram Jézus, szeretlek. Te vagy a legnagyobb szerelmem."
,,Nos", mondja a mennyei Szerető, ,,ha így van, akkor drága gyermeked megbetegszik és meghal. Mit fogsz akkor mondani?" Ha igazat mondasz abban, amit Jézus iránti legnagyobb szeretetedről mondtál, akkor az Ő hívására elengeded a drágát, és azt mondod: ,,Az Úr adta, és az Úr vette el; áldott legyen az Úrnak neve."
Ő nagyon szeret téged, és nagy próba elé állít. Emlékszem, hogy Samuel Rutherford ezt írta egy bizonyos hölgynek aki elveszítette öt gyermekét és a férjét: ,,Ó, Krisztus milyen nagyon szereti önt! Szíve minden darabját Magához vette. Nem engedte meg, hogy bármiféle földi dolog lefoglalja az ön lelkét." Ki tudjuk állni a próbát? El tudunk engedni bármit Őérette?
Az én Uram néha így jön hozzám. Azt mondja: ,,Azt cselekedtem veled, hogy bízzál Bennem annyi éven át. Gondoskodtam munkáid szükségleteiről barátokon keresztül. De nemsokára eltávolítok egy nagylelkű segítőt." Amikor elmegyek ennek a barátomnak a sírjához, jön a gondolat: ,,Ki gondoskodik az árvaházról és a kollégiumról, miután egy újabb kedves barátot eltemettek? Tudsz akkor bízni Istenben?" Áldott legyen az Úrnak neve, hogy ez a tüzes próba soha még csak füst szagot sem hagyott rajtam.
Ha minden földi támaszték eltávolítva lenne, megtudnál állni saját lábaidon? Lehet, hogy Isten nem küldi el ezt a próbát hozzád, de elegendő mennyiségű próbát küld hozzád, hogy meglásd, igaz-e a hited vagy csupán szóbeszéd, hogy meglásd, beléptél-e a lelki világba, vagy csak álmodoztál róla.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Istentől kapott ajándék
  2022-02-22 07:19:52, kedd
 
  Istentől kapott ajándék

Csoda történt.
Gyermek született.
Milyen mélységes létünk titka.
A sejtjeink tovább osztódnak,
így adjuk Teremtőnknek vissza.
Így adjuk tovább önmagunkat:
elrendelés ez, szent öröm.
S hogy most egy kis élettel több van,
csodálatos ez, és megköszönöm.
- Kétszer nem ismétlődik ugyanaz.
Mindenki más, egy külön világ.
Legyen a Tiéd ez induló élet,
Végezd el benne a megváltás titkát.
Kegyelmed óvja, kísérje szüntelen.
Más utakra ne menjen soha!
Csodálattal hódoljon előtted:
Legyen a teste Lelked temploma.
- A Te kezedbe tesszük életét,
legyen kiválasztott Általad.
Őrizd, vigyázd, óvjad életét,
dicsőítsd meg benne saját magad!

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Nagypéntek
  2022-02-22 07:15:25, kedd
 
  Nagypéntek

Csend ül a szívemben
fájdalmas, nehéz.
Régi emlék annyi idő után.
Üzent nekem az olajfák zsongása
egy szorongató, bús péntek délután.
Üzent a csend, a néma fájdalom,
a Golgota-hegy sziklás oldala:
fekete fátyol borult rá a földre:
A kereszten az Isten Fia!
- A föld szívének kell megszakadnia.

Szél oson a kertben,
halkan sírdogál.
Valaki itt járt,
Valaki nincs már.
Megbomlott a nagy harmónia:
A föld szívének kell megszakadnia.

Azok, kik Messiást hittek Benne,
néznek a szörnyű, véres keresztre.
Szívüket tépi a kételkedés,
miért volt a gyönyörű három év?
Aki köpenyét érintette csak,
meggyógyult egy pillanat alatt.

Elvitték már...
Csend lett, némaság.
Nem mozdul a lomb,
nem mozdul az ág.
Mélységes gyász lett
a csillagok alatt:
A föld szíve
fájón megszakadt.

Páskulyné Kovács Erzsébet
 
 
0 komment , kategória:  Versek  
Spurgeon - Február 22
  2022-02-21 21:01:53, hétfő
 
  "Nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." Jn 15,5


A szívem azt mondja: "Uram, mi az, amit nálad nélkül akarok cselekedni? A tőled való függőség az örömöm. Ha valamit nélküled cselekedhetnék, akkor félnék magamtól, hogy ilyen veszélyes hatalmam van. Örülök annak, hogy a tőled kapott erőn kívül nincs már erőm. Megeleveníti és felfrissíti lelkemet, hogy Te vagy a mindenem. Elvetted tőlem arra való képességemet, hogy magam tölthessem tele a kezemet, amelyet te alkottál."

"Nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." Testvérek! Mindnyájan egyetértetek ezzel? Kívánná-e valaki, aki szereti Urunkat, hogy ez másként legyen? Bizonyos vagyok abban, hogy nem akartok ilyet; mert ha tehetnénk valamit Krisztuson kívül, az nem lenne az ő dicsőségére.

Az apostolok kiemelkedő közössége, a mártírok nemes seregének tagjai - a Krisztus vére árán megváltott diadalmas sereg - mindnyájan képtelenek lennének arra, hogy Krisztus nélkül cselekedjenek bármit is. Egyedül őt illeti a dicsőség, aki munkálja bennünk mind az akarást, mind a véghezvitelt tetszése szerint. Örvendezzünk annak, hogy ez így van magunkat és Urunkat illetően is.

Amikor töprengtem a textus üzenetén, akaratlanul is nevetnem kellett. Azokra gondoltam, akik meg akarják semmisíteni a Biblia tanítását a világban. Többször is mondták már nekem, hogy én lennék az utolsó puritán és velem kihal a puritán nemzedék. Tudósok és tudatlanok együttesen mondják: "Húzzátok a fejetekre a hálósipkát jó evangélisták, feküdjetek az ágyba és álmodjátok az igazak álmát, mert elérkezett számotokra a vég."

Ha Jézus kijelentése - "nélkülem semmit sem tudtok cselekedni" - érvényes a tanítványokra, akkor mennyivel inkább igaz ellenségeire! Ha Jézus barátai semmit sem tudnak tenni nélküle, egészen bizonyos, hogy Jézus ellenségei sem tehetnek semmit sem ellene, amit ő nem engedett meg nekik. Ezért nevetek gúnyolódásukon és örülök zavaradottságukon.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
A lakoma
  2022-02-21 20:54:28, hétfő
 
  A lakoma

Eszter 5,4: ,,Eszter így válaszolt: Ha jónak látja a király, jöjjön el ma Hámánnal együtt arra a lakomára, amelyet rendeztem."


Az Úr jobb karja fel van emelve, hogy megőrizze a szenteket. Bölcsessége vigyáz rájuk, és szerelmes szíve állandó szeretettel dobog. Az egész Istenség meghajol, hogy megvédje a kiválasztottakat. Miénk az ígéret: ,,Mert ő ment meg téged a madarász csapdájától, a pusztító dögvésztől. Tollaival betakar téged, szárnyai alatt oltalmat találsz, pajzs és páncél a hűsége" (Zsolt 91,3-4).
A mi Istenünk az Ő népének fenntartása és megőrzése is. Van-e szél, amely nem hoz áldást ránk? Van-e olyan hullám bármely parton, amely nem hoz nekünk jót? A gondviselés hatalmas kerekei, ahogy forognak, tele vannak szemekkel (Ez 1,18) amelyek Isten választottai felé néznek.
,,Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket örök elhatározása szerint elhívott" (Róm 8,28). Látod? Ha a szemeid meg vannak nyitva akkor igen, ,,Körös-körül lovak és tüzes szekerek" (2Kir 6,17). A felsőbbrendű faj láthatatlan lelkei Isten szeretett gyermekeinek szolgái. A mennyei seregek készen állnak a védelmünkre. Nem kell féljünk.
A szükségeink nagyok, de az ellátás nagyobb. Napi veszélyeink elegendőek ahhoz, hogy aggodalmakat váltsanak ki, de az Úr örök megőrzése eloszlatja azokat a szorongásokat.
Áldott Uram, szegény, gyönge csecsemők vagyunk, de ha kebledre fekszünk, hatalmasnak érezzük magunkat a Te erődben. Pénztelen koldusok vagyunk, de amikor a te asztalodnál lakomázunk, akkor ezt nem cserélnénk el sem Eszter lakomájával, sem Salamon lakomáival (1Kir 10,5). A mi boldogságunk, hogy semmik legyünk, és mindenünket Benned találjuk. Ámen.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Spurgeon - Február 21
  2022-02-20 22:16:20, vasárnap
 
  "Azután jön az ördög, és kiragadja szívükből, hogy ne higgyenek, és ne üdvözüljenek." Lk 8,12


Van, aki mindig tétovázik - nos, a Sátán sohasem tesz ilyet. Amint elpusztul egy teve a sivatagban, nyomban megjelennek a keselyűk. Korábban egyetlenegy madarat sem lehetett látni, mégis, úgy tűnik lehetséges, hogy a közelben tartózkodtak. Gyorsan, mint kis pontok jelennek meg az égen, és hamarosan hússal laknak jól a ragadozó madarak.

Így fürkészik a gonosz lelkek is zsákmányukat távolról és sietnek pusztító munkájuk véghezvitelére. Tudják, a késedelem alkalmat ad a gondolkozásra, és ez bűnbánatra vezethet. Az ellenség siet, hogy a hallgatóknak még csak idejük se legyen a hallott igazság megfontolására. Ha az evangélium elért valamit a hallgatónál, akkor a Sátán a sasnál is gyorsabban csap le, hogy ismét kiragadja az igét a szívéből.

Kétség nélkül közvetlenül befolyásolja a Sátán az emberek gondolatait. Júdásnak személyesen ő sugalmazta a gondolatot, hogy árulja el Mesterét. A Sátán telhetetlenül gonosz, ezért nem tudja elviselni, hogy egyetlen isteni igazság is megáldja az ember szívét.

Félelmetes káromlásokat, piszkos fantáziákat, durva hitetlenségeket vagy egyszerűen hitvány dolgokat, mint ördögi bombákat vet az emberek lelkébe, hogy minden olyan gondolatot szétszórjon, ami Krisztusra és a megváltásra irányul.

Néha megbabonázza a lelket, máskor meg megrettenti, aminek során az az egyetlen célja, hogy elvonja az emberek gondolatait az evangéliumtól és megakadályozza, hogy az a szívbe és lelkiismeretbe hatoljon.

Nincs annak jelentősége, hogy fekete holló vagy fehér galamb kaparintja meg a magot. Szomorú tény, ha nem marad a szívben, egyáltalán nem terem gyümölcsöt.

Ha távol marad is sok istentiszteletről a Sátán, ott bizonyosan jelen van, ahol ébredés támad. Vannak olyan szószékek, melyeket nem zaklat; de ha komoly keresztyén kezd prédikálni, a Sátán azonnal színre lép.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
Te őrzöd meg mindnyájukat
  2022-02-19 22:22:06, szombat
 
  Te őrzöd meg mindnyájukat

Neh 9,6: ,,URam, te vagy egyedül! Te alkottad az eget, az egek egeit és minden seregüket, a földet és mindent, ami rajta van, a tengereket és mindent, ami bennük van. Te adsz életet mindnyájuknak. Téged imád a mennyei sereg."

Nincs lehetetlen az Úrnál. Tanuljatok valamit az Ő hatalmáról. Minden erő az univerzumban Istentől van. Továbbra is Tőle származik és az Ő parancsára ez a világ azonnal megszűnne. Bármilyen erőről legyen is szó a természetben, Isten az aki munkálkodik. Mozgásba hozza a természet kerekét és az Ő parancsára leáll. Bármiféle mentális képességről legyen is szó a kérubban, szeráfban, angyalban vagy az emberben az az Ő kreatív erejéből származik.
Ha az Úr úgy akarja, a hatalmas bolygók, amelyek a Nap körül keringenek, vad zűrzavarban az elkerülhetetlen pusztulásba rohannának. A gravitáció törvénye, amely mindent a helyén tart, azonnal megtörne, ha visszavonná azt az erőt, amely a törvényt hatalommá teszi. Ha Jehova visszavonulna, nem lenne koherencia az atomok között; eltűnnének a nemlétbe, és üresen hagynák az univerzumot.
Ez a hatalom olyan nagy hogy együtt kiáltjuk Nehémiással: ,,,,URam, te vagy egyedül! Te alkottad az eget, az egek egeit és minden seregüket, a földet és mindent, ami rajta van, a tengereket és mindent, ami bennük van. Te adsz életet mindnyájuknak. (Te őrzöd meg mindnyájukat - angol ford.) Téged imád a mennyei sereg" (Neh 9,6).
A mi hatalmas Istenünk mindent megtehet segítség nélkül. Nincs szüksége segítségre, támogatásra. Valójában nem létezhet ilyen segítség, hiszen minden hatalom egyedül Tőle van. A teremtmények nem járulnak hozzá az Ő erejéhez. A teremtmények csak bizonyságot tesznek Őróla, feltárva azt az erőt, melyet Őtőle kölcsönöztek. Bármilyen cél elérése érdekében Ő senkit sem kér, hogy legyen szövetségese, mert Ő úgy tesz, ahogy akar.

C. H. Spurgeon
 
 
0 komment , kategória:  Áhítatok  
     2/11 oldal   Bejegyzések száma: 102 
2022.01 2022. Február 2022.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 102 db bejegyzés
e év: 1575 db bejegyzés
Összes: 35935 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4553
  • e Hét: 16264
  • e Hónap: 45576
  • e Év: 233378
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.