Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 136 
Hasznos link - betegségekre természetes készítmények
  2022-03-21 12:20:56, hétfő
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Céklával a vérszegénység ellen
  2022-03-19 21:02:41, szombat
 
 



Fáradtnak és gyengének érzi magát? A tünetei mögött a vashiány bújik meg? Válassza a természetes megoldást a vérszegénység legyőzésére!

A vashiányos anémia, vagyis vérszegénység gyakori probléma manapság. Ha Önt nem régiben ezzel a betegséggel diagnosztizálták és természetes gyógymódot keres, akkor a jó minőségű és természetes alapanyagú étrend-kiegészítők mellett kiváló választás lehet a cékla.

A cékla ugyanis gazdag természetes vasforrás. Egy csésze szeletelt cékla 1,1 mg vasat tartalmaz, ami az ajánlott napi vasbevitel 6%-a. Ebből persze világosan látszik, hogy magát a problémát csupán cékla fogyasztással rendkívül nehéz lenne megoldani, de mindenképpen ajánlott a mindennapos cékla fogyasztás. Ráadásul amellett, hogy a cékla nagyon egészséges, rendkívül finom is, kiválóan fogyasztható savanyúságként, önmagában vagy ivólé formájában.

Nem véletlen az sem, hogy a jó minőségű, természetes alapanyagú vaskészítmények mind tartalmaznak cékla kivonatot.

Az IOSR Journal of Nursing szaklapban megjelent tanulmány szerint azoknál a vashiányos vérszegénységben szenvedő alanyoknál, akik 20 napon keresztül fogyasztottak céklalevet, emelkedés volt megfigyelhető a vér hemoglobin szintjében.

Céklát tartalmazó természetes készítmény: Blood Builder ("vérépítő")
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A cukros italok és a szív egészsége
  2022-03-18 23:02:18, péntek
 
  Manapság széles körben elterjedt a cukros üdítőitalok fogyasztása, főleg nyáron behűtve számítanak kedvelt italnak, de a hétköznapokban is előszeretettel kortyolgatjuk őket. Nem gondolunk bele ugyanakkor, milyen kedvezőtlenül hathatnak a szervezetünkre, elsősorban az LDL-koleszterin és a triglicerid szintjének emelkedésére, melyek magas értéke összefüggésben áll a szívbetegség kialakulásával.

Kikre jelenthet veszélyt?
A túlcukrozott üdítőitalok minden korosztályra nézve károsak lehetnek, a kutatások mégis elsősorban a középkorúakat és az idősebbeket emelték ki mint veszélyeztetett csoportokat. Ennek oka az lehet, hogy idősebb korban egyre magasabbá válik mind az LDL-koleszterin, mind a triglicerid szintje, és ezt még tovább tetézi a cukros italok fogyasztása. Emellett hozzájárulnak a HDL-koleszterin szintjének a csökkentéséhez is, melynek magasabb értéke védelmet jelenthet a szív- és érrendszeri megbetegedésekkel szemben.

A koleszterin veszélyei
A tartósan magas koleszterinszint hosszú távon olyan betegségek kialakulásához vezethet, mint az érelmeszesedés, a szívroham vagy a stroke. A kor előrehaladtával egyébként is nagyobb esélyünk van ezekre a betegségekre, egyáltalán nem kellene ezt tetézni mindenféle egészségtelen italok fogyasztásával.

A kétféle koleszterin
A HDL-koleszterint szokták jónak, míg az LDL-koleszterint rossznak nevezni. Amennyiben a HDL szintje alacsony és az LDL-é magas, úgy az artériák belsejében plakkok alakulnak ki, merevvé válnak, a szív nem tudja megfelelően ellátni a munkáját, és ez szív- és érrendszeri betegségek kialakuláshoz vezethet. A HDL magas értéke pozitívan hat az LDL szintjére, megakadályozva annak oxidációját, ami jelentősen hozzájárul a gyulladás csökkentéséhez és az artériák károsodásának megakadályozásához. A HDL-koleszterin szintje elsősorban rendszeres testmozgással növelhető, így mindképpen érdemes beiktatnunk a hétköznapjainkba.

Az életmód megváltoztatása elsődleges
Ahhoz, hogy a koleszterinszintünk normalizálódjon, mindenképpen szükséges az életmódunkon változtatni. A rendszeres testmozgás mellett térjünk át a mediterrán étrendre, amely csak kevés vörös húst, ellenben sok halat tartalmaz. Lehetőség szerint az állati zsírokat cseréljük le olívaolajra, és próbáljuk csökkenteni a szénhidrátbevitelt is.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Éhgyomorra nem ajánlott
  2022-03-18 22:59:57, péntek
 
  Milyen ételek és italok nem javasoltak éhgyomorra?

A reggeli kulcsfontosságú az egészségünk számára. Pontosabban a tápanyagokban bővelkedő reggeli nagyon lényeges a szervezetünk számára, hiszen fellendíti az energiaszintet és felpörgeti az anyagcserénket. Vannak azonban bizonyos táplálékok, amelyeket nem javasolt éhgyomorra fogyasztani. Mutatjuk is, melyek ezek és azt is leírjuk, miért is hanyagoljuk ezeket az italokat és ételeket a kora reggeli órákban.

A probiotikumok fogyasztása fontos, megtalálhatók az erjesztett táplálékokban, mint amilyen a joghurt vagy a kefir. Azonban probiotikumban gazdag táplálékokat nem érdemes éhgyomorra fogyasztani, mivel ilyenkor a gyomor savtartalma még magas.

A koffeintartalmú italok, mint például a kávé és a tea szintén mellőzendők, hiszen hozzájárulhatnak a gyomorsavszint emelkedéséhez és a savas reflux kialakulásához.

A fűszeres ételek fogyasztása, mint például a chilivel ízesítettek is kerülendők reggel, mivel emésztési zavart okozhatnak és éhgyomorra fogyasztva megemelik a savszintet, még gyomorgörcsöt is kiválthatnak.

A citrusféléket is hanyagoljuk a reggeli órákban, mivel gyomorégést okozhatnak és megnövelik a gyomorhurut illetve a gyomorfekély kialakulásának kockázatát.

A nyers zöldségek gazdag forrásai az aminosavaknak, de a reggeli fogyasztásuk növeli a gyomorégés, a hasi fájdalom és a puffadás esélyét. A kora reggeli cukorbevitel jelentősen megemeli az inzulinszintet, ami pedig a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásához vezethet. A szénsavas italok pedig csökkentik a gyomor vérellátását, károsíthatják a nyálkahártyáját és lelassíthatják a felszívódási folyamatokat.

Milyen táplálékokat fogyaszthatunk éhgyomorra? Például a dióféléket, hiszen ezek javítják az emésztést azáltal, hogy normalizálják a pH-szintet a gyomorban. Bogyós gyümölcsöket, például áfonyát kifejezetten ehetünk reggelire, hiszen alapjaiban határozza meg a napunkat, mivel javítja a memóriát, szabályozza a vérnyomást és az anyagcserét. A tojás is jó ötlet reggelire, hiszen csökkentheti a napi kalória-igényt a nap további részében.

A reggel elfogyasztott citromos langyos víz is nagyon hatékony, hiszen javítja a vérkeringést, az emésztésre is jó hatással van és a fogyást is támogatja. A méz energiát biztosít a szervezet számára és elősegíti a szerotonin hormon termelődését, amivel meg is alapozhatjuk a reggeli jókedvünket.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Energianövelő táplálékok és italok
  2022-03-18 22:55:43, péntek
 
  Nyáron, a nagy melegben is előfordulhat, hogy csak alacsony az energiaszintünk és szívünk szerint, egész nap csak pihennénk a jó hűvös szobában. Nyáron hiába iszunk sokat, izzadunk és ez is vonhat el energiát tőlünk. Azonban vannak olyan italok és ételek, amelyek segíthetnek az energiaszint növelésében. Mutatjuk is, hogy melyek ezek.

Az egyik legtöbb energiát adó gyümölcs nem más, mint a banán. Nemcsak édes és finom, de káliumban és rostban is rendkívül gazdag, ezenkívül természetes cukrokban is bővelkedik, ami energiát szolgáltat a szervezet számára - és ez akár órákig is fennmaradhat. A banánban található rostok a bél egészségét is javítják, illetve felpörgetik az anyagcserét. Minél gyorsabb az anyagcserénk, annál energikusabbnak érezhetjük magunkat.

Energiát a diótól és más diófélétől is kaphatunk. Ha úgy érezzük, hogy csak kevés energiánk van, majszoljunk el egy maréknyi diót, mandulát vagy mogyorót, és máris sokkal jobban fogjuk érezni magunkat.

A magas kakaótartalommal rendelkező étcsokoládé sok antioxidánst tartalmaz, de ezen kívül koffeinben és cukorban is gazdag. Nem javaslom, hogy sokat fogyasszunk belőle, de energiahiány esetén egy-egy szelet jó minőségű étcsokoládé csodákra képes, hiszen kicsit felpöröghetünk tőle.

Energiát egyes gabonaféléktől is kaphatunk. Ilyen táplálék például a barna rizs, hiszen tele van mangánnal, amely segíthet az enzimek, a szénhidrátok és a fehérjék lebontásában, illetve az energiatermelésben.

A tojással kapcsolatban bebizonyosodott, hogy nagyon egészséges táplálék, hiszen fehérjékben rendkívül gazdag és egy nagyszerű energiaforrás is a szervezetünk számára. A tojás olyan aminosavat tartalmaz ugyanis, amely elősegíti az energiatermelést, emellett B-vitaminokban is gazdag, ami szintén emelheti az energiaszintünket.

Az édesburgonya nemcsak sok rostot, hanem sok szénhidrátot is tartalmaz. Mivel a szervezetünk csak lassan emészti meg, így folyamatosan energiához juthatunk. Mindemellett a tápanyagok lebontásában is segít, hogy a szervezetünk energiához jusson.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Stresszcsökkentő, fáradtságűző és energiát adó gyógyteák
  2022-03-18 22:54:01, péntek
 
  Stresszes világban élünk. A jelenlegi járványos időszak mindenkit megvisel. Ezért néha jó kikapcsolni a világ zaját, elzárni a ránk zúduló információkat, és csak pihenni, lazítani, relaxálni, akár egy csésze forró tea vagy egy izgalmas könyv, illetve a szeretteink társaságában. A cikkben felsorolunk néhány olyan teát, melyek nemcsak remek gyulladáscsökkentők, de nagyon jó stresszoldók is.

Azért is lényeges néha megállni és lazítani és ilyenkor egy-egy csésze gyógyteát elkortyolgatni, mivel a stressz el is uralkodhat rajtunk, azaz krónikussá is válhat, azonban ez veszélyes, hiszen ilyenkor gyulladás alakulhat ki a szervezetünkben.

A gyógyteák gyógyító, stresszoldó erejét már évszázadok óta felfedezték. Minden országban megvannak azok a gyógynövények, melyek relaxáns és stresszoldó hatásuknak köszönhetően széles körben ismertek és használatosak.

A hagyományos orvoslás már évezredek óta bízik a gyömbértea erejében. Leginkább emésztést serkentőnként, illetve emésztési zavarok gyógyítására kortyolgatták már elődeink is ezt a teát. A gyömbér nagyon hatékonyan orvosolja a gyomorproblémákat is, hiszen melegítő hatással rendelkezik, így a gyomor megnyugszik, az émelygés és a hányinger is megszűnik. A gyömbér nem csupán gyulladáscsökkentő, hanem antioxidáns hatással is rendelkezik, és amennyiben csökken a gyulladás, úgy a fájdalom is alábbhagy.

Indiában évszázadok óta fogyasztják a kurkumából készült teát, hiszen ez a gyógynövény is számtalan egészségügyi előnnyel rendelkezik. Többek között egy kurkumin nevű vegyületet tartalmaz, amely erős gyulladáscsökkentő, és megakadályozhatja a vérrögképződést.

A kurkuma nemcsak úgy segíthet a stressz kivédésében, hogy gyulladást csökkent és ez által mérsékeli a stressz okozta károkat, hanem fájdalmat is csillapít, ami nagyon jó hír, hiszen ha stresszesek és idegesek vagyunk, akkor fejfájással és akár izom- és ízületi fájdalommal is meg kell küzdenünk.

A csalánt már az ókori Egyiptomban is rendszeresen használták, leginkább ízületi gyulladást csökkentettek a segítségével. Hatékony lehet a magas vérnyomás kezelésében is, ami nagyon hasznos akkor, ha sokat idegeskedünk és emiatt gyakran emelkedik meg a vérnyomásunk. A csalán ezen kívül hatásos lehet ízületi gyulladás és allergia esetén is, hiszen ez a gyógynövény nemcsak fájdalomcsillapító, hanem és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Nátha és öregedés elleni gyógyteák
  2022-03-18 22:51:54, péntek
 
  Nagyon sokféle gyógynövény létezik, melyeknek kihasználhatjuk a gyógyító erejét, hiszen nemcsak az egészség megőrzésére valók, hanem különféle betegségek leküzdésére is. Ilyen például a nátha vagy az álmatlanság. De egyes gyógynövények olyan vegyületeket is tartalmaznak, amelyek nagyon hasznosak lehetnek az öregedési folyamatok lassításában. Lássuk is, mi mindenre jók a gyógyteák!

Amikor náthásak vagyunk vagy meg vagyunk fázva, sokféle gyógynövényre támaszkodhatunk, ugyanis ezek megtisztítják a légutakat, a tüdőt, az orrmelléküregeket és csökkentik a kellemetlen tüneteket.

A kakukkfüvet sokan ismerik és sokan használják is a gyógyító erejét. Kellemes ízű gyógytea is készülhet belőle, amely nemcsak a köhögést csillapítja, hanem jó szolgálatot tehet hörghurut esetén, és még a fertőzések elleni küzdelemben is számíthatunk erre a gyógynövényre.

A legtöbb gyógytea antioxidánsokat is tartalmaz. Ezek a vegyületek megakadályozzák a szabad gyökök okozta sejtkárosodásokat. Az antioxidánsban bővelkedő gyógynövényeknek úgynevezett anti-aging hatása is van, amelyek erőteljesen segítenek nekünk az öregedési folyamatok lassításában.

Léteznek olyan gyógyteák is, amelyek eredményesen oldják a stresszt és nagyon hatékonyak a szorongás kezelésében is. Ilyen például a kamillatea, amely nagyszerűen enyhíti a stresszt, egyúttal a lélek és az elme megnyugtatását is biztosíthatja.

Léteznek olyan gyógynövények is, amelyek segítenek a zsírok lebontásában. Amennyiben székrekedésben szenvedünk vagy valamilyen más emésztőrendszeri zavarral küzdünk, akkor emésztést segítő gyógyteát szükséges fogyasztanunk. A borsmentatea ideális a gyomor izmainak ellazítására és a bélrendszer megnyugtatására. De különféle gyomorbetegségek és gyulladásos bélbetegség otthoni kezelésére is alkalmas a borsmenta.

Egyes gyógynövények és a belőlük készült teák nagyon ideálisak a vércukorszint szabályozására. Ilyen például a fekete áfonyából és a zsályából készült tea. Ezeket akkor is fogyaszthatjuk, ha diabéteszes neuropátiában szenvedünk. A zöld tea pedig segítségünkre lehet a vércukorszint szabályozásában.

Egyes gyógyteák még gyulladáscsökkentőként is remekül megállják a helyüket. A gyömbértea például kiválóan mérsékli az ízületi gyulladással együtt járó fájdalmakat, a zöld tea pedig a reumához kapcsolódó fájdalmakat csillapítja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Gyógyteák az egészségünk szolgálatában
  2022-03-18 22:49:25, péntek
 
  A gyógyteák sok mindenben a segítségünkre lehetnek. Többféle gyógynövényből készíthetünk teát, amelyek sokféle betegség, egészségügyi panasz orvoslásában nyújthatnak segítséget.

A gyógyító teákat lassan kortyolgatva szabad csak elfogyasztani. Mai rohanó világunkban jólesik befészkelni magunkat egy kényelmes karosszékbe és a forró csészét szorongatva kicsit relaxálni, elengedni a nap során felgyülemlett stresszt, negatív gondolatokat. A teázás egy mindennapi rituálé is lehet az életünkben, amely kisimítja a lelkünket és rendezi a nap során összekuszálódott gondolatainkat. A gyógytea tehát ily módon is hatással van a lelkünkre.

A gyógyteák a testünket is regenerálják, és egyes betegségek megelőzésében vagy orvoslásában is a segítségünkre lehetnek. Számtalan gyógynövény létezik, amelyekből teát készíthetünk. Lássuk, melyek a legnépszerűbbek!

A kamillatea oldja a szorongást
A kamilla-illóolaj azulénben gazdag, amely gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. A gyógynövény remekül oldja a szorongást és segít a pihentető alvásban.

Az alvászavarok gyógyítója: levendula
A levendula nemcsak szépséges a lila virágaival, de nagyon jó az illata is, és nagyon hatékony feszültségcsillapító hatásokkal is rendelkezik. Nyugtató hatása miatt nagyon jó hatással van az idegrendszerre. A gyógynövény segít a stressz csökkentésében, de a fejfájás kezelésében is a segítségünkre lehet.

A gyomor nyugtatója: borsmenta
A borsmentának jellegzetes mentolos illata van, már messziről könnyedén megismerhető, ha másról nem is, az illatáról bizonyosan. A borsmenta nemcsak a hányinger csillapításában lehet a segítségünkre, hanem émelygés és más emésztési zavar megszüntetésében is számíthatunk erre a gyógynövényre.

Azok, akik irritábilisbél-szindrómában szenvednek, mindképpen próbálják ki, mert hihetetlenül gyorsan megnyugtatja a gyomrot, hiszen megtámogatja az emésztést és csökkenti a puffadás kellemetlen tüneteit. A borsmenta a feszülő has érzését is könnyedén és gyorsan meg tudja szüntetni.

Hányinger ellen gyömbér
A gyömbérnek jellegzetes, csípős íze van, gyorsan megnyugtatja a gyomrot és segít a hányinger megszüntetésében is.

Málnalevéltea a menstruációs görcsök ellen
Ez a gyógynövény a nők barátja lehet, hiszen csillapítja a menstruációs görcsöket, emellett a medenceizmokat is erősíti. A benne lévő hasznos tápanyagok miatt - B-vitaminok, magnézium, kálium és vas - a női reprodukciós rendszer védelmezőjeként is tekinthetünk erre a gyógynövényre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Színes táplálékok az egészségünk szolgálatában
  2022-03-18 22:46:54, péntek
 
  Azt mindenki nagyon jól tudja, hogy minél változatosabban, minél színesebben táplálkozunk, annál egészségesebbek maradunk. Azaz minél több színes zöldség és gyümölcs kerül az asztalunkra, annál nagyobb lesz az esélyünk arra, hogy elkerülnek bennünket a betegségek. Cikkünkben olyan szupertáplálékokról esik szó, amelyek a szivárvány minden színében pompáznak, és amelyek nagyon hasznosak lehetnek, hiszen a rendszeres fogyasztásukkal jelentősen lecsökkenhet a különböző betegségek kialakulásának kockázata.

Gyümölcsök közül fogyasszunk minél többször antioxidánsokban bővelkedő szupertáplálékokat, leginkább a citrusos gyümölcsöket. A citrusfélék - vagyis a narancs, a citrom, a lime és a grapefruit - télen a legkedveltebb gyümölcsöknek számítanak és nagyon sok egészségügyi előnnyel jár a rendszeres fogyasztásuk. Tele vannak ugyanis az antioxidáns C-vitaminnal, ezen kívül olyan flavonoidokat is tartalmaznak, amelyek segítenek megelőzni az elhízást és védelmet jelenthetnek a 2-es típusú cukorbetegséggel szemben.

A vörös színű gránátalma is nagyon gazdag antioxidánsokban, melyek segítenek megakadályozni az LDL-koleszterin oxidációját. Továbbá a gyümölcs csökkenti a magas vérnyomást, rendszeres fogyasztásával megelőzhető az érelmeszesedés a szív artériáiban.

A zöld leveles zöldségek különféle zöld színekben pompáznak. A kelkáposzta A -, C- és K-vitaminban is gazdag, de nagy mennyiségben tartalmaz omega-3 zsírsavat és alfa-linolénsavat, melyeknek szintén kiemelkedő a betegségmegelőző szerepük.

A narancs színű édesburgonya is nagyon hasznos az egészségre nézve, hiszen amellett, hogy nagy mennyiségben tartalmaz rostokat, kiemelkedő a C- és a B6-vitamin-tartalma, emellett kitűnő rost- és folsavforrás, ami sokféle betegség megelőzésében lehet segítségünkre. Ezek a következők: stroke, csontritkulás, memóriavesztés és alvásproblémák.

A lila burgonya szintén tele van antioxidánsokkal, amelyek mérséklik a rák kialakulásának kockázatait, de csökkentik a gyulladást is és ezáltal a krónikus betegségek megelőzésében is kiemelkedő lehet a szerepük.

A sütőtök is rendkívül egészséges. Olyan tápanyagokkal van teli, mint A-, C-, B6- és K-vitamin, valamint kálium, kalcium és folát. A sütőtökhöz hasonlóan a szuperélelmiszerek nemcsak antioxidánsokat, hanem omega-3 zsírsavat is tartalmaznak. Ezek a táplálékok erősítik az immunrendszert, így védelmet élvezhetünk az influenzával és a megfázással szemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Szépségreceptek sütőtökből
  2022-03-18 22:43:35, péntek
 
  Bőrápolási termékeket sütőtökből is készíthetünk. De nemcsak ebből a csodálatos növényből, hanem szinte mindenből, amit szeret a bőrünk. Ezért mielőtt bármilyen gyógynövényes, zöldséges vagy gyümölcsös szépségápolási terméket készítünk, nagyon fontos, hogy bőrpróbát végezzünk, hiszen akár még ezek a növények is irritálhatják a bőrünket és lehetünk rájuk allergiásak. A cikkben a sütőtök bőrre gyakorolt pozitív hatásairól lesz szó és néhány szépségreceptet is megosztunk az Olvasóinkkal.

A sütőtök olyan enzimeket tartalmaz, amelyek világosítják a bőrt, miközben jó hatással vannak a bőr sejtjeinek működésére. Nagy mennyiségben tartalmaz A- és C-vitamint, amelyek nagyon hasznosak, hiszen antioxidáns hatással rendelkeznek.

A sütőtök nemcsak a bőr nyugtatásában vesz aktívan részt, de hidratálja is és elősegíti a kollagéntermelést. A sütőtökből sok mindent készíthetünk, például testradírt. A testradír az elhalt bőrsejteket távolítja el a testünkről, ezért hetente legalább egyszer mindenképpen alkalmazzuk, hiszen ezzel elősegítjük a bőr megújító folyamatait.

Sütőtökös bőrradír
Hozzávalók:
fél csésze pürésített sütőtök
1 csésze apró szemű só
2 evőkanál növényi olaj (tökmag-, jojoba vagy szőlőmagolaj)

Elkészítése:
Keverjük össze alaposan a hozzávalókat és már használhatjuk is a bőrradírt. Az arcunkra ne kenjük, csakis a testünkre. Álljunk a zuhany alá, vizezzük be a bőrünket, majd vigyünk fel a testünkre és körkörös mozdulatokkal radírozzuk le vele a bőrünket.

A sütőtökből arcápolási termékeket is készíthetünk, hiszen olyan erőteljes antioxidáns vitaminokban gazdag, mint az A-, a C- és az E-vitamin - ezek mind nagyon hatékonyan csökkentik a bőr öregedési jeleit. Ráadásul a sütőtök esszenciális zsírsavakban is gazdag, az E-vitamin-tartalma pedig nagyon jót tesz a bőrnek.

Sütőtökös arcmaszk
Hozzávalók:
3-4 evőkanál sütőtök pürésítve
1 evőkanál agyag
fél evőkanál mandulaolaj

Elkészítése:
Keverjük össze a sütőtököt és az agyagot, majd cseppenként adjuk hozzá az olajat. Egy olyan állagú pépes masszát kell kapnunk, amely az arcunkra kenve nem potyog le. Vigyük fel a megtisztított arcunkra, majd hagyjuk rajta legalább 15 percig. Végül alaposan mossuk le és hidratáljuk a bőrünket a kedvenc krémünkkel.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     2/14 oldal   Bejegyzések száma: 136 
2022.02 2022. Március 2022.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 136 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2860
  • e Hét: 9216
  • e Hónap: 22965
  • e Év: 227666
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.