Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/23 oldal   Bejegyzések száma: 224 
Az álkapocsfájdalom okai
  2022-08-27 23:39:52, szombat
 
  Az állkapocs fájdalmát sok minden okozhatja

Amíg nem fáj bizonyos testrészünk, nem is igazán foglalkozunk vele és azzal sem, milyen lépéseket tehetünk annak érdekében, hogy az adott testrészünk vagy szervünk ne legyen beteg. Ilyen ,,testrész" az állkapocs is, ami szintén fájhat és a fájdalom mögött komoly, súlyos betegségek is meghúzódhatnak.

Az állkapocs fájdalma sok minden miatt bekövetkezhet. Egészen banális oka is lehet, ha fájdalmat érzünk ebben a testrészünkben, de komoly egészségügyi problémák is meghúzódhatnak mögötte.

Az állkapocsfájdalom mögött meghúzódó egyik leggyakoribb gond nem más, mint a rossz fog vagy fogak. A szuvas fog, a fertőzött fog vagy ínybetegség nemcsak a fogakban, az ínyben, hanem az állkapocsban is komoly fájdalmat okozhat. Amíg nem jutunk el a fogorvoshoz, mindenképpen fokozottan ügyeljünk a megfelelő szájhigiéniára, mivel a nem megfelelő szájápolás csak tovább fokozza a fájdalmat.

Napjainkban nagyon sokan stresszelnek, idegeskednek. A stressz, a nagyfokú szorongás azonban nagyon veszélyes. Aki stresszes életet él, többek között az állkapocs és a fogak fájdalmát is megtapasztalhatja, mivel az érintettek gyakran szorosan összezárt szájjal élnek. Nagyon lényeges a stresszes életmódon változtatni, mert nemcsak az állkapocs fájdalmát okozhatja, hanem súlyos betegségeket is generálhat és oka lehet többek között a szívroham és a stroke kialakulásának. A stressz oldásában nagyon hatékony lehet a mélylégzés-technika és a meditáció is.

A testünket nagyon sok ízület alkotja, az ízületi gyulladás pedig komoly fájdalommal jár. Nemcsak a lábak ízületei lehetnek érintettek, hanem az állkapocs ízületei is. Ízületi gyulladást az vált ki, hogy az ízületek elhasználódnak és voltaképpen a csontok védelem és kenőanyag nélkül maradnak, egymáson ,,csiszolódnak" és ez bizony komoly fájdalmakat generálhat.

Vannak olyan fejfájástípusok, amelyek szintén okai lehetnek az állkapocs fájdalmának. A klaszterfejfájás is ilyen, amelynek olyan tünetei lehetnek még például, mint bőrpír, könnyezés, arcfájdalom és állkapocsfájdalom.

A migrénre is jellemző az állkapocsfájdalom, de emellett más tüneteket is megtapasztalhat a beteg, például hányingert, hányást, hang- és fényérzékenységet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
A magas vérnyomás ellen
  2022-08-27 23:36:18, szombat
 
  Teával és fokhagymával a magas vérnyomás ellen

Magas vérnyomás ellen természetes módszerek is léteznek. A magas vérnyomás veszélyes. A kezeletlen magas vérnyomás hosszú távon károsítja az ereket és oka lehet a szívinfarktus és a stroke kialakulásának. Ha valaki azt tapasztalja, hogy hosszabb idő óta van ilyen gondja, mindenképpen menjen el egy kardiológiai kivizsgálásra és semmiképpen se otthon kúrálja magát. A cikk azoknak szól, akik nem vérnyomásbetegek, hanem egy-egy élethelyzet vagy stresszes nap után emelkedik meg a vérnyomásuk, azaz csak ritkán küzdenek ilyen problémával és ezeken a napokon szeretnék a vérnyomásukat stabilizálni.

Azok, akik gyógyszert szednek magas vérnyomásra, használhatják ezeket a táplálékokat, gyógynövényeket, de csakis abban az esetben, ha a kezelőorvosuk támogatja a kiegészítő terápiát. Magas vérnyomásra szedett gyógyszert ugyanis nem lehet csak úgy találomra elhagyni, mert súlyos egészségügyi következményei lehetnek.

Milyen gyógynövények segíthetnek egy-egy stresszesebb, kimerítő nap után?

Az egyik remek gyógynövény nem más, mint a fokhagyma. Ez a gyógynövény kiváló módja a vérnyomás szabályozásának, hiszen serkenti a nitrogénoxid-termelést a szervezetben. Értágító hatása is van, ezzel is segíti a vérkeringést, és ennek következtében kevesebb terhelés éri a szívet.

A fokhagyma tehát a szív- és érrendszer egészségét is segít fenntartani, mivel antioxidáns hatásokkal bír, így nagyon hasznos táplálék az erek számára.

Az áfonya is egy kiváló antioxidáns-forrás, amely eredményesen küzd a betegségek ellen. Csökkenti a rákos betegségek kialakulásának az esélyét, lassítja az öregedési folyamatokat. Rendszeres, napi szintű fogyasztásával csökkenti a magas vérnyomást is. Az áfonyából napi italokat is készíthetünk víz és citrom hozzáadásával - az egészet leturmixoljuk és ily módon fogyasztjuk -, és ezekkel csak tovább fokozhatjuk a csodálatos gyógyhatásait.

A hibiszkusztea nagyon eredményesen segíti a fogyást, de a magas vérnyomás csökkentésében is a segítségünkre lehet. A gyógynövény antociánokban, flavonoidokban gazdag, amelyek nagyon eredményesnek bizonyulnak a magas vérnyomás csökkentésében.

A mezei zsurló is nagyon hatékony a magas vérnyomás csökkentésében, mivel nagyszerű vízhajtó hatással rendelkezik. A felesleges víz stresszt okoz a szervezetnek, különösen a szívnek, amitől csak még jobban megnövekszik a vérnyomás. A mezei zsurlót tea formájában fogyasszuk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Természetes hashajtók
  2022-08-27 23:33:00, szombat
 
  Természetes hashajtók - kivi, szilva, narancs és avokádó

Előfordul, hogy nem kell rendszeresen a mosdóba mennünk, azaz székrekedésünk van. Ez egy olyan egészségügyi probléma, ami nagyon megkeserítheti a napjainkat, hiszen a székrekedés sok kellemetlen tünettel jár együtt. Hashajtót nem érdemes szedni, mivel egy idő után olyannyira hozzászokik a szervezet, hogy egyre többet és gyakrabban kell használnunk belőle, másrészt mégiscsak gyógyszer, amire nincs szüksége a szervezetnek, hiszen ez mégsem olyan betegség, mint a magas vérnyomás vagy a cukorbetegség. Miért szednénk gyógyszert, ha a természet is felkínál olyan gyümölcsöket és táplálékokat, amelyek szintén rendelkeznek hashajtó hatással és még egészségesek is?

Az egyik legjobb gyümölcs, amellyel fokozhatjuk az egészségünket és megtámogathatjuk az emésztésünket nem más, mint a papaya. A gyümölcs nemcsak rostokban, hanem vízben is gazdag, ami nagyon jót tesz az emésztésnek és székrekedés esetén is nagyon hatásos. A papaya ezen kívül magnéziumban, káliumban és C-vitaminban is gazdag.

A narancs is nagy mennyiségben tartalmaz vizet, ily módon segít hidratálni a beleket és jót tesz az emésztésnek is. A narancs csak akkor hasznos a székrekedés kezelésében, ha gyümölcsként és nem gyümölcsléként fogyasztjuk. Azaz a nem 100 %-os, bolti, cukrot tartalmazó narancslé nem szolgálja az egészséget és még csak hashajtásra sem jó.

A szilva nyersen, frissen és aszalt formában is nagyon hasznos a székrekedés kezelésére, hiszen szintén gazdag forrása a rostoknak. A rostok mellett hasznos tápanyagokat is biztosít a szervezet számára, mint például B-vitaminokat, foszfort és káliumot.

Az avokádó is sok rostot tartalmaz, éppen ezért az egyik legkiválóbb gyümölcs, ha természetes hashajtóról van szó. Ezen kívül az egészséges zsíroknak is gazdag forrása, amelyek segítik a székletet a bélrendszeren áthaladni, azaz megkönnyítik annak mozgását, haladását. Magas rosttartalmának köszönhetően nemcsak a bélrendszer, hanem a szív- és érrendszer egészségét is védi.

A kivi szintén hozzájárul a bélrendszer egészségéhez, illetve a fogyást is megtámogatja. Gazdag rostokban, C-vitaminban, amely antioxidánsként is segít a bélrendszer egészségének fenntartásában.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Elkerülhetjük az Alzheimer-kórt- módszerek
  2022-08-26 17:09:54, péntek
 
  Az Alzheimer-kór nem más, mint a demencia egyik típusa. Ez egy olyan degeneratív agyi állapot, amely nemcsak memóriavesztést, hanem a kognitív funkciók jelentős csökkenését okozza, és végezetül az agyi funkciók már egyáltalán nem megfelelően és nem rendeltetésszerűen működnek. A kutatási eredmények azonban arra mutatnak rá, hogy ezek a degeneratív elváltozások elkerülhetők, és ily módon akár az Alzheimer-kór kialakulását is megelőzhetjük. Mutatjuk is, mi szükséges ehhez.

Alvásra, mégpedig megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra mindenkinek szüksége van. Ha változtatunk az életmódunkon, azaz előnyben részesítjük az éjfél előtti lefekvést és a napi 7-8 óra alvást, akkor akár meg is előzhetjük az agy azon változásait, amelyek az Alzheimer-kór kialakulásához vezethetnek.

Az egészséges étrend is nagyon sokat segíthet az Alzheimer-kór megelőzésében. például a mediterrán diéta segíthet a vérnyomás szabályozásában és ezzel együtt jelentősen lecsökkentheti a demencia kialakulásának kockázatait. A mediterrán étrend részét képezik a teljes kiőrlésű gabonák, a gyümölcsök, a zöldségek, a diófélék, a halak, a hüvelyesek és az olívaolaj.

A magányos emberek elszigetelten élnek, az egyedüllét azonban sokféle egészségügyi problémához vezethet, például depresszió, rossz alvás, immunrendszeri gyengeség és demencia.

A fizikai aktivitás, a rendszeres mozgás nemcsak a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, hanem a kognitív funkciók hanyatlásának megelőzését is elősegíti.

Nem beszélve arról, hogy a stressz csökkenése is milyen lényeges az Alzheimer-kór megelőzése érdekében. A krónikus stressz negatívan hat a fizikai egészségre, illetve az agy egészségére is, a stresszhormon ugyanis az agy megfelelő működését gátolja és még a memóriát is rombolja.

Léteznek olyan időskori betegségek, amelyek jelentősen megnövelik a demencia és az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatait. A magas koleszterinszint, a 2-es típusú cukorbetegség, a depresszió és a szorongás mind-mind elősegítik a kognitív funkciók hanyatlását és ezzel a demencia és az Alzheimer-kór kialakulását.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
5 élelmiszer, ami bizonyítottan rákölő hatással bír
  2022-08-25 22:43:36, csütörtök
 
  Elsősorban az egészségünkben bekövetkező egyensúlytalanság az, amely rányomhatja a bélyegét életünk minden területére. Az egészségünket legfőképp a táplálkozásunkkal és egyéb életmódbeli szokásainkkal befolyásoljuk. Ha tudatosan étkezünk, sok mindentől megóvhatjuk magunkat, többek között a rákos megbetegedésektől is. Ezt kutatások is igazolják.

Íme, 5 olyan élelmiszer, amellyel megelőzhetjük a rákos megbetegedések kialakulását. Fogyasszuk őket napi rendszerességgel.

1 - Bogyós gyümölcsök
Mind ízletesek, alacsony cukortartalmúak, C-vitaminban és egyéb antioxidáns hatású vegyületekben gazdagok. Az összes bogyós gyümölcs fitonutriensekkel, azaz olyan növényi hatóanyagokkal van tele, amelyek a rákmegelőzésben szerepet játszanak. Nem egy táplálkozástudományi könyvben olvasható ezen tulajdonságuk.
Együnk minél több áfonyát, feketeszedret, málnát, epret, ribizlit.

2 - Kurkuma
Az egyik leghasznosabb fűszernövény a világon, amelynek gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatása kutatásokkal alátámasztott. A növényt évezredek óta használják, és egyre inkább bekerül a köztudatba. Minthogy a krónikus betegségek nagy része hosszan tartó gyulladás talaján fejlődik ki, ezért nagyon fontos, hogy ezt a növényt is beépítsük a mindennapi étrendünkbe.

3 - Kelbimbó
Nagyon ízletes, rostokban gazdag zöldségünk, amelyet előszeretettel választanak az egészségtudatos emberek köretként húsok mellé, de akár magában is, kellő fűszerezéssel elkészítve. Lévén keresztesvirágú növény, segít csökkenteni a prosztata- és a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.
Egy kísérlet során humán prosztata tumorsejtek növekedését indukálták egerekben, amelyeket ezután olyan enzimmel kezeltek, amely a keresztesvirágúakban is megtalálható. Hatására a tumor zsugorodni kezdett.

4 - Tea
A tealevél nagyon hasznos az egészségünk szempontjából, hiszen tele van antioxidáns hatású vegyületekkel. A kaempferol, amely a tealevélben található, különösen jó hatással rendelkezik. Azt figyelték meg, hogy azok a nők, akik teával hozzájutottak ehhez a vegyülethez, kisebb kockázattal rendelkeztek petefészek-rák kialakulására.

5 - D-vitamin
Természetesen nem élelmiszer, mégis fontos megemlítenünk ezt a vitamin fajtát, hiszen bizonyított, hogy rákmegelőző és immunerősítő hatással rendelkezik.

A D-vitamin nagyon fontos szerepet játszik a sejtnövekedés szabályozásában és a sejt-sejt kommunikációban. Egyes tanulmányok szerint képes csökkenteni a tumor sejtek növekedését és a rákos szövetekben az új erek kifejlődését. A D-vitamin több, mint 200 emberi génre van hatással, ezért fontos, hogy elegendő legyen a szintje a vérünkben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A legerősebb természetes inzulin
  2022-08-25 22:37:31, csütörtök
 
 



A kapor közismert gyógy- és fűszernövény. Eredetileg a Földközi-tenger vidékén termett, ahol még a mai napig is előfordul vadon. Európába és az akkori Pannóniába a római legionáriusok hozták be.

A nyersen fogyasztott kapor értékes antioxidáns, kiváló C-vitamin-forrás. A növény tartalmaz még: A-vitamint, riboflavint, B1-, B2-, B3-, B6-, E-vitamint, valamint folsavat, pektint, kalciumot, vasat, rezet, magnéziumot, káliumot, foszfort, cinket és igen nagy mennyiségű rostot.

A kapor a szárításra nagyon kényes dolog, mert az illóanyagok, amelyek nagyon fontos összetevői a növénynek, már 50-60 fok körül elpárolognak. A szárított zöldségként kapható nem javasolható, mert azt 75-90 fokon szárítják. Európában már több országban készítenek 100 százalékos kaportablettát, amiben csak a tiszta kapor van, kötőanyagmentesen.

Vércukorszint-csökkentő hatás
A kapor e hatását a vanádiumnak köszönheti, mert szabályozza az inzulin termelődését és megakadályozza a zsír elraktározódását. Így az elfogyasztott szénhidrát nem raktározódik el, mint zsír, hanem egyenesen az izomsejtekbe jut és energiává alakul át. A vanádiumnak koleszterinszint-csökkentő hatása is van, de előszeretettel alkalmazzák erős fogak, csontok, izmok növelésére.
Fogyasztásakor szálkásabb izomzathoz jutunk, de előírás szerint kell alkalmazni, mert a vanádium túladagolása nem szerencsés. A gyakorlat azt mutatja, hogy a kapor néhány hónap alatt jelentősen részt vesz a vér cukorszintjének a csökkentésében.

Vigyázzunk! Ha egyszerre sok kaprot fogyasztunk, akkor hirtelen viszi le a vércukorszintet, ezért csak fokozatosan alkalmazzuk. Figyeljük meg, hogyan reagál rá a szervezetünk.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A görögszéna gyógyhatásairól
  2022-08-25 22:32:06, csütörtök
 
  Görögszéna: egyike Egyiptom legrégibb kultúrnövényeinek, a Földközi tenger keleti partvidékét övező országokban őshonos.

A görögszéna a legrégibb korok óta szolgálja az ember egészségének megőrzését. Gyógyászati értékét az indiai, arab, görög, kínai népi- és tudományos gyógyászatban is kiemelkedőnek tartják, fogyasztása ezekben az országokban általánosan elterjedt.

Egyik legismertebb tulajdonsága, hogy étvágygerjesztő, és csökkenti a koleszterinszintet, cukorbetegek is fogyaszthatják. A görögszéna magja gyulladáscsökkentő, nemi hormonokat szabályozó, tejelválasztást fokozó, antidiabetikus, koleszterint csökkentő, étvágyjavító, érelmeszesedést gátló.
Forrás : Internet
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A fülfájás ősi ellenszerei
  2022-08-25 22:08:40, csütörtök
 
  A fülfájás ősi ellenszerei - olívaolaj, fokhagyma, gyömbér

Amennyiben olykor fáj a fülünk, nem kell attól tartanunk, hogy valami komoly betegség áll a háttérben, azonban ha gyakran panaszkodunk fülfájásra, akkor érdemes kivizsgáltatni, hogy mi is lehet az okozója. Ha csak ritkán fordul elő, hogy fáj a fülünk, első körben otthoni, természetes gyógymódokkal is bátran megpróbálkozhatunk.

Az olívaolaj nagyon sok gyógyító tulajdonsággal rendelkezik. Néhány csepp olívaolaj testhőmérsékletűre felmelegítve nagyon hasznos lehet a fülfájás enyhítésében.

Már az ókori Rómában is kedvelték a fokhagymát, és ki is használták ezernyi jótékony hatását és tulajdonságát. Napjainkban is sok mindenre használhatjuk, például a magas koleszterinszint csökkentésére és az érelmeszesedés megelőzésére, de fülfájás enyhítésekor is fordulhatunk ehhez a gyógynövényhez.

Hogyan használjuk? Reszeljünk le egy gerezd fokhagymát, melegítsünk olívaolajat, áztassuk benne egy félórát a lereszelt fokhagymát. Majd szűrjük le és ezt csepegtessük a fülünkbe.

A fülfájás enyhítésére a gyulladáscsökkentő hatással rendelkező gyömbér is a segítségünkre lehet. A fokhagymához hasonló módon használhatjuk, vagy reszeljünk le egy kevés gyömbért, nyerjünk ki ily módon pár csepp gyömbérlevet és ezt csepegtessük a fülünkbe.

A teafaolaj nemcsak gyulladáscsökkentő, hanem remek antibiotikus hatással is rendelkezik. Már néhány csepp teafaolaj enyhíthet a fülfájás problémáján. Olívaolajjal is elkeverhetjük és ily módon is csepegtethetünk a fülünkbe néhány cseppet.

Ha sokat fáj a fülünk, akkor az akupunktúrás kezelés is a segítségünkre lehet. Ez a kezelés a fülben kialakuló nyomó érzést és a fül gyulladását is csökkentheti és akár meg is szüntetheti.

A megfelelő alvási pozíció megtalálása is sokat enyhíthet a fülgondunkon. A megfelelő párna kiválasztása és az is enyhíthet a fájdalmunkon, ha nem a jobb vagy bal oldalunkon, hanem a hátunkon alszunk.

Ideiglenes fülfájás-csillapításként a meleg borogatás is sokat segíthet. A meleg ugyanis csökkenti a gyulladást, segít az izmok ellazításában és fokozza a vér áramlását a fülben. Ezek a hatások pedig mind-mind gyógyító erejűek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Jobb agyműködés és strokemegelőzés grépfrúttal
  2022-08-25 22:03:32, csütörtök
 
 



Előfordul, hogy egyszer csak azt vesszük észre, hogy több kiló van rajtunk, mint ami ideális lenne és ennek eredményeképpen a koleszterinszintünk is az egekbe szökött. Igaz, sokan azt állítják, hogy a magas koleszterinszint nem veszélyes, de ez nem egészen így van. Nem véletlen, hogy a legtöbb embernél, akik stroke-on vagy szívinfarktuson estek át, magas koleszterinszintet diagnosztizáltak. Természetesen az is előfordul, hogy nem magasak a lipidértékek, mégis bekövetkezik a tragédia. A grépfrútra azonban számíthatunk akkor is, ha súlyfölösleggel küzdünk, illetve abban az esetben is, ha kicsit magasabbak a koleszterinértékeink.

A grépfrút kevés kalóriát tartalmaz, ellenben nagyon sok értékes tápanyag megtalálható benne. Különösen gazdag A-vitaminban, amelynek kiemelkedő a szerepe az immunvédelemben, de a szem és a bőr egészségének fenntartásában is közrejátszik. Folátban és C-vitaminban is gazdag ez az ízletes déligyümölcs, ami védelmet jelent a bőr, az íny, az erek és az immunrendszer számára.

Egy kutatás során megállapítást nyert, hogy a grépfrút aktívan hozzájárulhat a fogyásunkhoz, illetve nagy szerepe lehet a vércukorszint szabályozásában is. Ezzel a hatással pedig megelőzhetővé válhat a 2-es típusú cukorbetegség és az inzulinrezisztencia kialakulása.

Igaz, még folyamatban vannak a kutatások, de az eddigi kutatási eredmények azt sugallják, hogy azok a táplálékok, amelyek bővelkednek flavonoidokban, jelentősen csökkentik a stroke kialakulásának kockázatait. A grépfrút nagy mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, amelyek antioxidáns hatásokkal rendelkeznek. Minél több antioxidánsban gazdag táplálékot fogyasztunk, annál kisebb lesz az esélye a szív- és érrendszeri panaszok, betegségek kialakulásának és így csökkenhet a stroke és a szívinfarktus kialakulásának esélye is.

A flavonoidoknak az agy működésére is pozitív a hatásuk. Csökkentik a memóriaproblémák, a kognitív hanyatlás kialakulásának esélyét és megóvhatnak bennünket a neurodegeneratív betegségektől.

A grépfrút javítani tudja a koleszterinszintet. Amennyiben magas az LDL-koleszterin-szint, úgy sokkal nagyobb az esélye az érelmeszesedés kialakulásának. A grépfrút csodálatos gyógyhatása azoknál is jellemző volt, akik érelmeszesedésben szenvedtek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
A tőzegáfonya jótékony hatásairól
  2022-08-25 21:52:56, csütörtök
 
 


A bogyós gyümölcsök általában mind rendkívül sok jótékony hatással bírnak a szervezetre! Nem hiába számít mindegyik szupergyümölcsnek.

Talán nem is tudtad, de a tőzegáfonya a kékes-lilás áfonya távoli rokonának számít. Itthon inkább ezt ismerjük és fogyasztjuk. De az USA-ban ez egy közkedvelt gyümölcs, amiből főként mártásokat szoktak csinálni.

Úgy tűnik Amerikában jól teszik, hogy sok tőzegáfonyát fogyasztanak, hiszen ez egy igazi szupergyümölcsnek számít. Igen fontos vitaminokban, tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag ez a gyógynövény.

Azok számára, akik felfázásra hajlamosak pedig javasolt minél nagyobb mennyiségben fogyasztani!

A tőzegáfonya mangánban, rézben, C-, E- és K-vitaminban gazdag és rosttartalma kiemelkedően magas!

Két tucat olyan tápanyagot tartalmaz, amik antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású.

A fogyni vágyók körében is nagy népszerűségnek élvez, hiszen kalóriatartalma igen alacsony. 100 gramm tőzegáfonya csupán 46 kalóriát tartalmaz. Glikémiás indexe pedig nagyon alacsony, így nem növeli meg hirtelen a vércukor-szintet.

A tőzegáfonya a húgyúti fertőzések ellen folytatott harc egyik legfontosabb gyógynövényének számít!

Az 1880-as években jöttek rá, hogy a tőzegáfonya csökkenti a vizelet kémhatását, így képes fertőtleníteni a húgyutakat.

A felfázás elsősorban a hölgyeket érintő bakteriális fertőzés.

Az E.coli baktérium az okozója, ami megtapad a húgyutakban vagy akár a húgyhólyagban is, ott gyulladást okozva.

Ez pedig fájdalmas is lehet: a felfázás tünetei közé tartozik a gyakori vizelési inger, illetve a vizeletürítéskor jelentkező csípő, égető érzés.

A tőzegáfonya antocioninban gazdag gyümölcs, ami egy antioxidáns. Az antocianin segíthet megakadályozni, hogy az E.coli baktérium letapadjon. Így elősegíti a húgyúti gyulladások kialakulásának megelőzését.
Forrás : Herba-D hírlevele
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
     2/23 oldal   Bejegyzések száma: 224 
2022.07 2022. Augusztus 2022.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 224 db bejegyzés
e év: 3235 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2543
  • e Hét: 4681
  • e Hónap: 36167
  • e Év: 240868
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.