|
2/11 oldal
|
Bejegyzések száma: 100
|
|
|
|
2017-04-07 21:34:48, péntek
|
|
|
25-30 dkg zöldbab
olívaolaj
20 szem fekete olajbogyó
1 gerezd zúzott fokhagyma
ecet, só, bors
2 ek. vágott snidling
2 paradicsom
A megtisztított, 2-3 centis darabokra vágott zöldbabot sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni. A paradicsomot kockára vágjuk és összekeverjük a babbal. Az olajból, ecetből és a fűszerekből salátaöntetet készítünk, összekeverjük a zöldségekkel, rászórjuk a snidlinget és az olajbogyót. Pirítós kenyérrel nagyon finom. |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2014-12-03 10:07:07, szerda
|
|
|
Csodásabb káposztasaláta recept nincs, ezt meg kell kóstolnotok!
Hozzávalók:
1 fej felkockázott káposzta
1 kockára vágott sárgarépa
2 evőkanál darált hagyma
1 evőkanál kristálycukor
fél teáskanál só
csipetnyi bors
0,5 dl tej
10,5 dl majonéz
1 evőkanál ecet
2 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A káposztát és a répát egy tálba tesszük, hozzákeverjük a hagymát is. A többi hozzávalót egy kis edénybe öntjük és jól összekeverjük, majd ráöntjük a zöldségekre és jól összedolgozzuk, hogy mindenhova jusson, ezt követően hűtőbe tesszük és hagyjuk egy kicsit állni, majd kínálhatjuk. |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2014-09-10 20:23:41, szerda
|
|
|
Sajtos-sonkás saláta, hidegen és melegen is fogyasztható csodás étel! Ezt még a férfiak is szeretik :)
A megszokott főzelékek helyett készíthetsz mennyei ételt is borsóból és kukoricából. Ez a finomság mámorító és pillanatok alatt elkészíthető!
Hozzávalók:
20 dkg mirelit zöldborsó
20 dkg kukorica (konzerv)
20 dkg füstölt sonka
10 dkg ementáli
5 dkg parmezán
friss zöldpetrezselyem
1 teáskanálnyi fokhagymapor
só, bors
olaj
Elkészítése:
A sonkát felkockázzuk és kevés olajban megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót és a kukoricát is, egy kevés vizet öntünk alá és fűszerezzük. Hagyjuk 4-5 percen át főni, majd szűrőkanállal kiszedjük és egy tálba tesszük. A sajtokat lereszeljük és hozzákeverjük amíg forró, így ráolvad, megszórjuk a felszeletelt petrezselyemzölddel és már fogyaszthatjuk is. Hidegen és melegen is csodás fincsiség! |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2014-08-24 15:40:47, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók
2 darab kisebb cukkini /KB fél kiló/
2 szelet kenyér beáztatva
2 egész tojás
só
bors
1 kis kanál piros őrölt paprika
csipet majoránna
1 kis fej vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kanál zsemlemorzsa
A cukkinit megmosom, szárazra törlöm, és a nagy luku reszelőn héjastól lereszelem.A kenyeret vagy zsemlét beáztatom és a cukkinihez adom ., amint kifacsartam.Hozzáadom a többi fűszert a zsemlemorzsát fasírozott formára alakítom és forró olajba kisütöm.Mártással ,paradicsommal, paprikával vagy önálló ételként is fogyasztható .MI rebarbara mártással fogyasztottuk |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2014-08-24 15:37:03, vasárnap
|
|
|
1 közepes fej karfiol
2 tojás sárgája
3 deci tejföl
2 deka rama margarin
10 deka füstőlt sajt
kevés szerecsendió
vágott petrezselyem
só
egy kanál morzsa
A karfiolt megmosom és rózsáira szedem,sós vizben megfőzöm.Amikor megfőtt leszűröm .Egy hőálló tálat a margarinnal kikenem, morzsával meghintem.
A karfiol rózsákat szépen egymásmellé lerakom.
A tejfőlt a tojással szerecsendióval kikeverem és a karfiolra ráöntöm a tetejét füstőlt sajttal megszórom és petrezselymet hintek rá 200 fokon szép pirosra sütöm |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2014-08-24 15:31:17, vasárnap
|
|
|
Hozzávalók4 személyre
80 deka cukkini
25 deka darált hús
10 deka párolt rizs
1 egész tojás
1 deci kefir
2 deci főzőtejszín
fél deci olívaolaj
2 csapott kanál liszt
só
őrőlt pirospaprika
bors
A megmosott cukkinit apró kockákra vágom
A darált húsz a párolt rizzsel tojással sóval és borssal összegyúrjuk gombócak formálok belőle
A gombócokat és a cukkinikockákat beleteszem egy lábasba és annyi vízzel felöntöm,hogy éppen csak ellepjeés megpárolfuk, vagyis puhára főzzük ez kb 10-15 perc
Egy serpenyőben a liszttel és olajjal világos rántást készítek adok hozzá egy kevés pirospaprikát a kefirrel elkeverem, felöntöm a tejszínnel .
A gombócokat addig kiveszem amíg a rántást a cukkin ihez adom.A gombócokat visszateszem eggyet forralom és máris tálalhatom
Gyors finom étel |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2014-08-14 17:25:53, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
1 fej karfiol
2 dl száraz fehérbor
20 dkg finomliszt
4 db tojás
só
étolaj
Előkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük. Sós vízben félpuhára főzzük, vagy pároló edényben félig megpároljuk.
Elkészítés: A tojásokból, a liszt feléből a borral, sóval és kevés vízzel sűrű palacsinta tésztát keverünk. A karfiolt lisztbe, majd a masszába mártva bő forró olajban kisütjük. Párolt rizst és tartármártást adhatunk mellé.
Jó étvágyat kívánok!!
|
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2014-08-14 17:23:40, csütörtök
|
|
|
Hozzávalók:
2 db piros kaliforniai paprika
1 db kígyó uborka
1 db saláta cukkini
1 szál póréhagyma
1 fej lila hagyma
1 cs. újhagyma
1 cs. piros retek
4 db paradicsom
1 fej jégsaláta
2 szál sárgarépa
só vagy ételízesítő ízlés szerint
1 mk. őrölt fehér bors
5 dl. joghurt
fel citrom leve
1 mk. őrölt kömény
Előkészítés:
A zöldségeket megmossuk. A lila hagymát, sárgarépát megpucoljuk. A salátát darabokra tépkedjük. A paprikát kicsumázzuk. A zöldségeket tetszésünk szerint feldaraboljuk. A sárgarépát lereszeljük.
Elkészítés: A joghurtot elkeverjük a sóval, borssal, citromlével és az őrölt köménnyel. A feldarabolt zöldségeket a joghurtba forgatjuk és egy órára a hűtőbe tesszük. Sült, roston vagy rántott húsok mellé nagyon finom, de önálló vacsoraként is megállja a helyét.
Jó étvágyat kívánok hozzá!! |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2014-07-29 11:31:05, kedd
|
|
|
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 db tojás
- 5 dkg liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- szerecsendió
- 2 kanál aprított petrezselyem
- 1 pohár sovány tejföl
- olívaolaj
Így készítheted el!
A megmosott karfiolt, sós vízben megfőzzük, leszűrjük és villával áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, tejfölt, felvert tojást, petrezselyemzöldjét, zúzott fokhagymát, ízesítjük a fűszerekkel és alaposan összedolgozzuk. Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, majd kanállal kis halmokat rakunk a karfiolos masszából az olajba és kisütjük. |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2014-06-16 11:51:14, hétfő
|
|
|
Hozzávalók:
2 db cukkini
20 dkg trappista sajt
só ízlés szerint
1 kevés őrölt fehérbors
A panírozáshoz:
30 dkg finomliszt
2 db tojás
40 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
Előkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, 3-4 mm vastagra szeleteljük, sóval és egy csipet őrölt fehér borssal megszórjuk. Hagyjuk 10-15 percet állni.
Elkészítés:
A sajtból, akkora szeleteket vágunk, kb. mint a cukkini karikák. Két-két cukkini szelet közé, teszünk 1-1 szelet sajtot. Két tojásból és lisztből, csipet sóval, nem túl sűrű palacsintatészta masszát keverünk. A betöltött cukkini szeleteket lisztbe, a masszába, majd zsemlemorzsába panírozzuk. Bő, forró olajban kisütjük.
Párolt rizzsel, sült burgonyával, tartárral, vagy friss salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá! |
|
|
0 komment
, kategória: Könnyű ételek,saláták,stb... |
|
|
|
|
|
2/11 oldal
|
Bejegyzések száma: 100
|
|
|
|
2023. Január
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |
30 | 31 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
24 db bejegyzés |
e év: |
149 db bejegyzés |
Összes: |
8763 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (65)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (20)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (93)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 287
- e Hét: 839
- e Hónap: 12226
- e Év: 49974
|
|
|