Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/22 oldal   Bejegyzések száma: 212 
Étrenddel csökkenthető az Alzheimer-kór kockázata
  2015-03-28 11:09:05, szombat
 
  A megfelelő étrend szignifikánsan csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát - állítják egy tízéves kutatás alapján amerikai tudósok.

A chicagói Rush Egyetem kutatói eredményeiket az Alzheimer's & Dementia című folyóirat márciusi számában tették közzé.

Az Alzheimer kór az időskori elbutulás, a demencia leggyakoribb formája. A Nemzetközi Alzheimer Társaság adatai szerint bolygónkon 40 millió ember szenved e súlyos kórban, a fejlett világban, Észak-Amerikában és az észak-európai államokban a legmagasabb a megbetegedési ráta, a legalacsonyabb pedig a mediterrán térségben és Ázsiában. Különösen kedvező a megbetegedési statisztika Olaszországban és Japánban - olvasható a LiveScience hírei között.

A feltételezések szerint az Alzheimer-kór kialakulását genetikai, környezeti, valamint életmódbeli tényezők összessége segíti elő. Korábbi kutatások kimutatták, hogy rizikófaktort jelent az elhízás, a hipertónia, a magas koleszterinszint, a szív és érrendszeri betegségek, valamint a cukorbaj.

A Rush Egyetem kutatói által végzett vizsgálat során a mediterrán étrendet és a magas vérnyomás megelőzését szolgáló DASH-diétát (Dietary Approaches to Stop Hypertension) ötvözték.Az így kialakított MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay) elnevezésű étrend 10 ajánlott és 5 tiltott ételféleséget kínál. Az előbbiekhez a zöld leveles zöldségeket és egyéb zöldségféléket, az olajos magvakat, a bogyós gyümölcsöket, a hüvelyeseket, a teljes kiőrlésű gabonaféléket, a halat és a baromfihúst, az olívaolajat, valamint a bort sorolták a kutatók. A szellemi leépülést elősegítő élelmiszerek lajstromában pedig a vörös húsok, a vaj és a margarin, továbbá a sajt, a sütemények és az édességek, a sültek és a gyorséttermi fogások szerepelnek.

A tízéves követéses vizsgálatban 923 önkéntes vett részt. Mint kiderült, azoknál a résztvevőknél, akik a MIND-étrend szerint táplálkoztak, 53 százalékkal csökkent az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata, ám a rizikó azoknál az önkénteseknél is 35 százalékkal alacsonyabb volt, akik csak részlegesen tartották be a diétát.

"Sokkal jobb egészségnek örvendenek mindazok, akik hosszú időn át megfelelően étkeznek" - mutatott rá a táplálkozás-epidemiológiai kutatást irányító Martha Clare Morris, a Rush Egyetem docense.http://www.livescience.com /...imers.html


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
A pikkelysömör házi kezelése
  2015-03-02 12:48:31, hétfő
 
  Régi-új, szelíd gyógyfüves gyógyszerformák az öngyógyításban füvesasszony módra

Mottó: "Már öt négyzetméternyi gyógynövénykert birtokában sokat tehet az ember önmagáért, viruló egészségéért." (Maurice Messegue)


A pikkelysömör kellemetlen, gyulladással, viszketéssel, hámlással járó és visszatérő betegség, gyakran öröklődik. Általában könyökön, deréktájon, térdeken, fejbőrön jelentkezik, de előfordulhat a test bármelyik részén. Ha az elsődleges méregtelenítő szervünk (máj) és kiválasztó szervünk (vese) nem tudja feladatát tökéletesen ellátni, szervezetünkből a mérgek valószínűleg a másodlagos, méregtelenítésért felelős legnagyobb szervünkön, a bőrünkön keresztül akarnak szabadulni. Napfény segítségével, méregtelenítéssel, a máj és a vese erősítésével, valamint külsőleg alkalmazott gyógyolajok alkalmazásával a tünetek jelentősen csökkenthetők, az esetek 50-70 százalékában akár véglegesen gyógyíthatók.


Máriatövismag, a leghatásosabb májregenáló

A méregtelenítő teakeverék elkészítéséhez a máj munkáját megkönnyítő gyógyfüveket alkalmazunk. Apróbojtorján, borsmenta, cickafark, fecskefű, fekete ribiszke, füstikefű, indás ínfű, ragadós galaj, vasfű keverékéből forrázatot készítünk, ajánlott adagja napi 3x2 dl.



A máriatövismag a legerősebb májvédő és májregeneráló szer, bizonyítottan hatásos a pikkelysömör ellen. Érett magját darálva, kapszulában fogyasztjuk, napi 1 kapszula (125-140 mg) ajánlott.



Bojtorjángyökérből, pitypanggyökérből, articsókából készítsünk alkoholos kivonatot, szűrés után keverjük össze. A méregtelenítő, májerősítő mixtúra ajánlott adagja napi 3x10-20 csepp gyógyteába cseppentve.


Veseerősítő tea és cseppek

A pikkelysömör tüneteinek mérsékléséhez a vesét is meg kell erősíteni. Készítsünk veseerősítő teakeveréket és cseppeket. A veseerősítő tea aranyvessző, cickafark, csalán, kakukkfű, körömvirág, nyírfalevél, orbáncfű keverékéből álljon, a forrázat ajánlott adagja 3x2 dl.

Veseerősítő cseppeket bojtorjángyökér, festőbuzérgyökér, gyermekláncfűgyökér és spárgagyökér alkoholos kivonatából készíthetünk. Adagja napi 3x10-20 csepp gyógyteába cseppentve.


Gyógyolajok külsőleg

Gyulladáscsökkentő, lágyító, puhító, viszketésgátló és hámosító gyógyfüvekből, fillérfűből, körömvirágból, mahóniából, orbáncfűből és tyúkhúrból alkoholos mixtúrát készíthetünk. A kész keverékből 1 részt 9 rész mandulaolajjal leöntünk, jól összekeverjük, steril pamutkendőt belemártva az érintett bőrfelületet bekenjük.

Eltávolítja a pikkelyeket és megszünteti a viszketést az orvosi zsálya és izsóp alkoholos kivonata vivőolajban (1:9). Vérehulló fecskefű és farkasalma főzetével borogatást végezhetünk, vagy alkoholos kivonatot készítünk, és vivőolajba keverve alkalmazzuk.



A pikkelysömör otthoni kezeléséhez türelemre, kitartásra és sok vegyszermentes gyógynövényre van szükség. Ha az orvosi kezelést választjuk, akkor is érdemes a gyógyításhoz alkalmas gyógyfüveket házi kertben termeszteni és kiegészítő terápiaként alkalmazni.


Megszabadult a pikkelysömörtől

Az egykori fotómodell, S. Mariann egyszer csak azzal szembesült: gyógyíthatatlan pikkelysömörben szenved. Ő azonban nem fogadta el a megváltoztathatatlant, saját erejéből fél év alatt meggyógyult, méghozzá gyógyszerek nélkül, a természetes módszereket segítségül hívva.


Mariann betegsége tűhegynyi foltokkal kezdődött a lábszárán, s ebből a teljesen ártatlannak tűnő helyzetből jutott el a ,,gyógyíthatatlan pikkelysömör" diagnózisáig. Pánikszerű félelem vett rajta erőt, nem tudta, hogyan birkózik majd meg ezzel a számára teljesen ismeretlen betegséggel. Időközben az állapota már annyira rosszabbodott, hogy a bőrét mindenhol pikkelyszerű, nemritkán nyitott sebekkel járó vörös foltok borították, olyan csúnyák, hogy az emberek undorodva elhúzódtak mellőle. Legnagyobb fájdalmára a közvetlen környezete is ugyanígy reagált, így az asszonynak teljesen egyedül, önmagát kitaszítottnak érezve kellett felvennie a harcot a betegséggel.


Ez annál is nehezebb volt, mert el sem tudta képzelni, mi okozta a betegségét. Mindig ügyelt rá, hogy változatosan és egészségesen étkezzen, sokat mozogjon a friss levegőn és eleget aludjon. Arra is gondolt, hogy a tüneteket valószínűleg a munkahelyi stressz okozta. Ezért hátat fordított mindannak, ami addig kizsigerelte, abban a reményben, hogy ettől majd minden jóra fordul. A leletei azonban egyre rosszabbodtak. Úgy érezte, kiszolgáltatottan, tehetetlenül néz szembe ,,gyógyíthatatlan" pikkelysömörével. Maradék energiáját arra pazarolta, hogy az orvosát megpróbálja meggyőzni, igenis van megoldás a betegségére. Az orvos azonban mindig ugyanazt válaszolta: a pikkelysömörre nincs orvosság.

Krónikus betegség, vagy maradt még egy esély?

De Mariann meg akart gyógyulni, így aztán nem maradt más választása, mint hogy a saját kezébe vegye az életét és maga igyekezzen gyógyulást találni, egyben pedig kiszabadulni a depresszió mocsarából is. Igyekezett minél több információt összegyűjteni erről az alattomos betegségről. Tudta, hogy a célja nem lehet csak a tünetek elmulasztása, az okot kell megtalálnia, és felszámolnia azt.

A gyógyulás belülről jön, nem a krémeknek, az UV-fénynek vagy a sókezelésnek köszönhető. A titok nyitja az a felismerés, mire van szüksége a testünknek önmaga meggyógyításához. S. Mariann esetében ez az immunrendszer erősítése volt. Mivel a pikkelysömör az autoimmun-betegségek közé tartozik, és a rá adott gyógyszerek az immunrendszert gyengítik, eldöntötte, hogy legyengült immunrendszerét nap mint nap, minden étkezés előtt frissen facsart gyümölcs- és zöldséglével fogja erősíteni.

A gyümölcs- és zöldséglevek nagyon magas koncentrációban tartalmaznak tápanyagokat, és ezzel hozzásegítik a testet az egészséget károsító hiányállapotok kiegyenlítéséhez. A napi zöldséglé alapját a sárgarépa adta, míg a változatosságról a spenót, az uborka, a zeller, a cékla és mindenféle saláta gondoskodott. Ezzel egyidejűleg étkezés előtt Aloe verát is ivott, amely ugyancsak erősíti az immunrendszert és serkenti az öngyógyító erőket. Lemondott az alkoholról, az édességről és a pékárukról, a húsról, a kolbászfélékről és a készételekről, míg a kávéfogyasztást a minimumra csökkentette.


A gyógyuláshoz a testének erőre és nyugalomra volt szüksége, ezért a stresszt úszással, jógával, nordic walkinggal és sok sétával oldotta. Visszatérve egy korábbi hobbijához, megint elkezdett festeni is. Mindezek eredményeként lassan újra kezdte szó szerint jól érezni magát a bőrében, és újra erőre kapott. Három hónap elteltével nem hitt a szemének, mert a bőre már nem hámlott, megszűnt az állandó viszketés, és a piros foltok testszerte elkezdtek visszahúzódni. Az állítólagosan gyógyíthatatlan betegség eltűnt, méghozzá gyógyszerek vagy orvosi kezelés nélkül.


Tovább az úton

Ezzel a probléma még nem oldódott meg teljesen, de a hajdani modell úgy érezte, véghezvitt valamit, amit rajta kívül senki nem tartott lehetségesnek. Erős, megingathatatlan hite és az ezzel párosult önfegyelem addig ismeretlen energiákat szabadított fel benne, és serkentette öngyógyító erejének működését.


Ma, öt évvel az eset után még mindig nem meri kijelenteni, hogy örökre legyőzte a pikkelysömört. De tünetmentesen él, amit ma már nem vesz magától értetődőnek: gondosan figyeli a testét, annak jelzéseit. A mai napig issza a zöldség- és gyümölcsleveket, sokkal tudatosabban bánik a stresszel, és természetes étkezési szokásaitól csak minimálisan tér el. Meggyőződése ugyanis, hogy ha visszatérne a régi szokásaihoz, akkor a pikkelysömöre is visszatérne.


Forrás : Link...
 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Szervezetünk órája sosem késik !
  2015-02-25 10:26:23, szerda
 
 



Forrás : Link






A nagy jelentőségű medulla oblongata

A medulla oblongata pontja hátul a tarkónál a koponya alatti mélyedésben van. Masszírozzuk meg , majd mérjük be karhosszteszttel , hogy a reflexpont ingerlése elégséges volt , illetve feltöltött -e bennünket a szükséges energiával -répaati-

Most nézzük meg az életerő-generáló reflexpontot, a medulla oblonga­tát, amelyet az életerő energiaállomásának is hívunk. Amikor ezt megnyomjuk, előkészítjük a testet a hosszas cselekvésre. Az idegi há­lózat egészéből ide áramlanak az impulzusok. Ez a pont életerőt ad, és megszünteti a feszültséget. Könnyen megérthetjük tehát, hogy mi­ért is hívjuk ezt a részt a hatalmas energiaállomásnak, s azt is látjuk, hogy miért ingerli a nemi mirigyeket.
Mindkét középső ujjunkkal, vagy csak az egyikkel nyomjuk meg ezt a pontot, és háromig számolva tartsuk meg a nyomást. Legalább ötször végezzük el egymás után, hogy biztosak lehessünk abban, az összes mirigy egyenlő mennyiségű életerő-áramlásban részesül.
A pont hátul a tarkónál a koponya alatti mélyedésben van.
A medulla oblongata olyan masszázspont, melyet mindvégig használni fogunk könyvünkben. Egyike azoknak a varázspontoknak, melyek erőtermelő gépezetünket cselekvésre késztetik. Ez a pont lehetővé teszi, hogy a test minden pontjának elektromos csatornáját felnyissuk. A mindennapos feszültségtől is képes megszabadítani bennünket, ha éppen erre van szükségünk. Ez a pont majdhogynem azonnali energiatermelésre képes. Elhatározzák, hogy mit szeretnének, s egy másodperc alatt az irányításuk alatt áll az adott szerv. Ezt a varázslatos masszázspontot szinte bármikor és bárhol képesek vagyunk használni, anélkül hogy bárki is észrevenné, mit teszünk.
Megfigyelhetjük, hogy ez a pont a fej hátsó részén, a koponyaalapnál, egy kis üregben található. Ez a medulla oblongata, az életerőt gerjesztő masszázspont. A gerincvelőnek a koponyával való találkozásánál lévő, megnagyobbodott része. Csodálatos ellenőrző szerv, mely magában foglalja a szív-ér rendszert és a légzésközpontot is. Ellenőrzése alatt tartja a vérnyomást, valamint a véredények összehúzódását és kitágulását. A test egyensúlyérzékét, a nyeléssel, hányással és sok más cselekvéssel kapcsolatos reflexet tart ellenőrzése alatt. Habár a gerincvelő maga a koponyán belül helyezkedik el, mégis hatást fejthetünk ki rá, bármikor is próbáljuk ezt a területet ingerelni. A test egész hálózata impulzusokat ömleszt a gerincvelőbe. Ezeket az üzeneteket az agy és a test ingerületfeldolgozó központjaiba továbbítják. Az üzenetek az összes belső elválasztású mirigyhez eljutnak. Nézzük meg a Nyolcadik fejezetet, és figyeljük meg, hogy milyen fontos szereppel bír minden egyes mirigy, s hogy milyen fontos hormonokat termelnek, és milyen nagy szerepük van ezeknek a mirigyeknek az egészség, a szépség, az életerő és az energia fenntartásában.
A medulla oblongata pont azonnali energiával láthat el bennünket, ha szükségünk van rá. Nagyon jelentős masszázspont, s a könyvünk során még sokszor vissza-visszautalunk rá, éppen ezért különösen fontos, hogy megtanuljuk a helyes masszírozását.
A reflexmasszázs technikája

Ahhoz, hogy erről a nagyszerű ösztönző pontról beszélhessünk, keressünk egy kicsi mélyedést a koponya aljánál, a két izom találkozási pontjánál. Használhatjuk a masszázshoz az egyik vagy mindkét középső ujjunkat. Alkalmazzuk a számunkra egyszerűbb módszert. Helyezzük a középső ujjunkat vagy ujjainkat a kis mélyedésbe, és nyomjuk meg a pontot. Fájdalmas? Erezzék! Masszírozzák! Ez az a csodálatos varázs-masszázspont, mely korlátlan energiát és erőt képes adni, amelyre ezekben az elfoglalt és stresszel teli világban mindenkinek szüksége van.

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Balogh Béla : A gyógyítás új útjain,
  2015-02-05 10:13:01, csütörtök
 
  Link...



 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Vigyázat orvos ! ! ! ! !
  2014-11-30 08:10:35, vasárnap
 
  Az egészségünket legjobban a minket kezelő orvosok veszélyeztetik,mivel a modern orvostudomány módszerei csak ritkán működnek,és gyakran sokkal veszélyesebbek, mint azok a betegségek, amelyeket állítólag diagnosztizáltak és kezelni akarnak.

Dr. Robert S. Mendelsohn






Dr. Ébert Jenő a ,,Vigyázat orvos!" című könyv szerzője - Dr. Ébert Jenő, Jakab István

Videó
: Link...
 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Kínai szerv-óra
  2014-11-19 13:17:08, szerda
 
 




A szervóra ismeretében kevesebb a" tökölés"
Érdemes lenne , orvosoknak , természetgyógyászoknak megismerni a szervórát , iránydiagnózis felállításához ! Öngyógyítóknak , egyéb gondozó , kórházi intézményekben ajánlható még !
Valamire való fogorvos este 17-óra körül rendel , mert a fogkezelések akkor már nem nagyon fáj . Egy adott jelenségnél , rosszullétnél jól következhetünk a bajok forrására . Hallottam már hogy házi orvos használja a Kínai szervórát , és úgy pakolja a táskájába a gyógyszereket ...például 12-óra körüli beteghívásnál jól tudja hogy keringési , és szívre való hatóanyagot vigyen .
-répa-

A kínai szervóra

A kínai orvoslásban fontos szerepe van a szervórának. Ez mutatja azt a rendet, amely szerint a Qi kering a vezetékekben. Ez a rend mindenkinél azonos módon működik, az energia maximum/minimum időszakai kimérhetők, e mérések alapján legfejjebb fél óra eltérést tapasztaltak egyének között. Amikor elutaunk egy másik időzónába, a szervóránk egy-két nap alatt átáll a helyi viszonyokra. Ez az átállási idő az, amikor levertnek, kissé szétesettnek érezheti magát ez ember.
szervora
A hagyomány szerint - ami teljesen beleillik természetesen a yin-yang elméletbe - mind a 12 szervnek, vezetékpárnak van egy aktív és egy passzív ideje, illetve ezek közötti átmenet.

Az aktív időben az adott szerv működése a legerősebb, a hozzá tartozó vezetékben a Qi áramlása a legintenzívebb, passzív időben értelemszerűen a leggyengébb.

Ezt az aktív/passzív időt "érzékeljük" is. A teljesség igénye nélkül néhány példa erre az érzékelésre.

A Vastagbél aktív ideje reggel 5 és 7 óra közé esik - gondoljon mindenki arra, felkelés után rendszerint hova is vezet az első útja? Nem véletlen...
A reggeli - ami ne csak kávé-cigi legyen ám - azért nagyon fontos, mert a gyomor reggel 7 és 9 között a legaktívabb, a legerősebb, ilyenkor terhelhető igazán, este pedig a leggyengébb. Ezért is logikus a mondás, hogy "... reggelizz mint egy király, ebédelj mint egy polgár, a vacsorád pedig add a koldusnak".

A Lép aktív ideje a következő, a cukrosok ilyenkor mérik a legkiugróbb vércukorszinteket.

A Vékonybél délután egy és három között a legaktívabb, ilyenkor zajllik az emésztés energiaigényes folyamata - nem csoda, hogy ebben az odőnem az ember elálmosodik, "haszálhatatlan", és ezt tudva értjük meg, hogy a déli országok sziesztája miért is épp akkor van, még ha ők tudatosan tán nem ismerik a szervóra működését, csak az ösztöneikben van benne. Régebben nálunk is gyakrabban előfordult, hogy ebéd után szunyókált az ember.

A Vese délután 5 és 7 között a legaktívabb. Ilyenkor érdemes több folyadékot fogyasztani, hogy a vese megfelelően át tudja dolgozni a vért, és hogy az kellően híg legyen, kell a folyadék. Lehet, nem véletlen az "ötórai tea"...?

Este hét és kilenc óra között van a Szívburok aktív ideje. A szívburok az a szerv, ami a lélekkel van szoros összefüggésben, a Lélek kilengései - nagy öröm, vagy nagy bánat - azonnal megjelennek a vezetéken, és a pontok érzékenységében nyilvánulnak meg. Az aktív időben vagyunk a legnyitottabbak, a lélek ilyenkor a legbefogadóbb. Talán nem véletlen, hogy a híradók, akciófilmek és más, lelket szennyező műsorok éppen ekkor vannak a televíziók műsorán...? Pedig lelkünk akkor jár jól, ha ebben az időszakban valami neki kedves, lelket gyönyörködtető dolgot csinálunk: ilyenkor kell olvasni, zenét hallgatni, sétálni, naplementében gyönyörkodni.

Az epeproblémákkal küzdők tudják, mikor a legaktívabb ez a szerv: éjfél körül fordul elő a legtöbb epegörcs.

A Máj a leghűségesebb szervünk, tartják a kínaiak, mivel akkor dolgozik, amikor alszunk - hajnali egy és három között. Ilyenkor végzi a szervezet méregtelenítését, és ehhez szükség van a többi szerv nyugalmára. Ha kimarad az alvás, akkor kárt szenved a méregtelenítés is, ami később nem pótolható. Ha felébredünk ebben az időben és nem bírunk visszaaludni, akkor ne kezdjünk olvasni, hanem feküdjünk a sötétben, csukott szemmel, ezzel is segítve a májat munkájában (a Máj ugyanis a szemmel áll kapcsolatban a "szemre nyílik", a szemen át érkező ingerek akadályozzák a máj működését).

A Tüdő aktív ideje hajnali 3 és 5 óra között van, ilyenkor készíti föl a tüdő a szervezetet a napi aktivitásra. Emellett el is égeti a máj által kiválasztott mérgeket. Asztmás betegek ilyenkor rendszerint erős köhögéssel ébrednek. Jó, ha tudják, hogy ebben az esetben és időben a T-5 pont masszírozása nagyon hamar csillapítja a köhögésüket. Ha csak lehet - főleg, ha megébredünk ebben az időben - nyissunk ablakot, aludjunk nyitott ablaknál, hogy a tüdő elegendő friss levegőhöz jusson!







Kínai orvoslás - szerveink meghatározott időrendben működnek és pihennek... (szerv-óra)

Az asztmások hajnali 3 és 5 óra között köhögnek, az epeproblémákkal küzdő emberek pedig éjfél körül görcsölnek legtöbbször....! Vajon miért van ez így?

A Kínai orvoslás négyezer éve megtalálta a választ! Szerveink meghatározott időben működnek és pihennek, vagyis a táplálkozásnak, a pihenésnek, és a testmozgásnak is megvan a megfelelő ideje. A tizenkét fő szervünk kétóránként "váltja egymást". Szervezetünkben az energiaáramlása megfelelő egyensúlyba kerülhet ha odafigyelünk..

Egyensúlyban az energiaáramlás

Jártak már úgy, hogy este későn alaposan bevacsoráztak, aztán éjjel egy és három között valamikor arra ébredtek, hogy úgy érzik magukat, mintha súlyos kövek lennének a gyomrukban? De miért éppen ebben az időben ébredünk fel, ha este megterheltük gyomrunkat? Az asztmások miért hajnali 3 és 5 között köhögnek a legintenzívebben, az epeproblémákkal küszködők pedig miért éjfél körül görcsölnek be a legtöbbször? A kínai orvosok már mintegy négyezer évvel ezelőtt megtalálták ezekre a kérdésekre a választ. Szabó Olga természetgyógyász most velünk is megosztja a szerv-óra működésének elvét.

A hagyományos kínai orvoslás szerint az emberi szervek meghatározott időrendben működnek és pihennek. A periódikusan váltakozó bioritmusunk szerint mindennek megvan a maga ideje. A táplálkozásnak, a sportnak, a pihenésnek, akár egy foghúzásnak is. 12 fő szervünk kétórás időközönként "váltja egymást" a munkában, a maga idejében az éppen aktuális "dolgozó" birtokolja szinte az összes energiánkat. Az energiapályákon, vagyis a meridiánokon tehát az energiaszint állandóan változik. Egy kis odafigyeléssel mi is nagyon sokat tehetünk azért, hogy ne bontsuk meg az energiaáramlás egyensúlyát szervezetünkben, például ne késztessük bőséges vacsorával éjjel májunkat aktív munkára, ha éppen pihen.



A kínai szerv-óra, amely testünk 12 csatornáját mutatja. Mindegyiknél megfigyelhető egy olyan kétórás periódus, amikor a csi áramlása maximális

1 és 3 óra között: a szervezet teljesítőképessége ebben az időben a legalacsonyabb. A máj teljes erővel méregtelenít, nem szabad tovább terhelni.

3-5 óra között: eljött a tüdő aktív ideje, felkészül az egész napi munkára. A férfiak nemi aktivitása ebben az időintervallumban a legnagyobb, mert ilyenkor termelődik a legtöbb nemi hormon.

5-7 óra között: ekkor működik legaktívabban a vastagbél. Ez az egészséges székletürítés ideje. Megszabadítjuk szervezetünket a salakanyagban található mérgektől, így azok nem tudnak visszaszívódni és teljesítőképességünket csökkenteni.

7-9 óra között: a gyomor leginkább terhelhető időszaka. Ekkor tud a leghatékonyabban dolgozni, tehát bőséges, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag reggelit vegyünk magunkhoz.

9-11 óra között: testhőmérsékletünk optimális, az idegrendszer ebben az időszakban a legnyugodtabb, teljesítőképességünk igen magas.

11-13 óra között: 11 óra a szívciklus csúcspontja, tehát legjobb idő a sportolásra. Délben erősödik a gyomorsav-, majd később az epetermelődés, készen állunk egy finom ebéd elfogyasztására.

13-15 óra között: lassul a vérkeringés, az energiák a vékonybélben koncentrálódnak, csökken a fájdalomérzékelés is, ezért ilyenkor érdemes a fogorvoshoz bejelentkezni.

15-17 óra között: a húgyhólyag dolgozik a legintenzívebben, ezért fogyasszunk bőségesen cukor és alkoholmentes folyadékot. Szervezetünk kiüríti a méreganyagokat, ismét ereje teljében van, tehát tanulhatunk, sportolhatunk, dolgozhatunk teljes energiabedobással.

17-19 óra között: vesénk a legnagyobb tisztító munkában, ezért ebben az időben ne terheljük tovább zsírral, cukorral, sóval és egyéb mérgező anyagokkal. Vérnyomásunk csökken, szívműködésünk lassul, egy kicsit nem árt megpihenni munka közben. Ilyenkor érdemes elfogyasztani a könnyű vacsorát is.

19-21 óra között: ha most vacsorázunk, azt már nem dolgozza fel szervezetünk, elraktározza reggelre. Energiapályáink lelassulnak, felkészülünk az éjszakai pihenőre, érzékeink kifinomulnak.

21-23 óra között: az úgynevezett "hármas melegítő" időszakában testünk és lelkünk nyugalomra, pihenésre vágyik, teljesítőképességünk erőteljesen csökken, ez a legpihentetőbb alvás ideje, tehát ne végezzünk se testi, se szellemi aktív tevékenységet igénylő munkát. A hármas melegítő nem szerv, hanem azt a helyet jelöli, ahol testünk alsó-középső és felső részének szervei együttműködnek. Feladata, hogy a légzés, az evés és az ivás során a szervezetünkbe jutó, a tüdő és a gyomor által felvett energiákat a testünkbe irányítsa.

23-1 óra között: legintenzívebb az epehólyag görcskészsége, kevésbé csillapítható a fájdalom.

A kínai orvoslás szerint akkor vagyunk egészségesek, ha a szervezet energiakeringése harmonikus. Ez az energia a csí(Qi), a vitalitást, életerőt jelenti. A keringés akadályoztatása betegséghez vezethet. Érdemes tehát figyelemmel kísérni biológiai óránkat.




 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Az egészségről,egészségesen
  2014-09-14 22:03:09, vasárnap
 
  Link






A stressz 7 meglepő jele

Charlotte Watts élelmezési szakértő szerint a stressz tápanyaghiányt okoz a szervezetben, és ennek meglepő tünetei lehetnek.
Stressz hatására a szervezetünk nagyobb fordulaton dolgozik, és így gyorsabban használja fel a tápanyagokat. A tápanyaghiányoknak pedig megvannak a maguk különös jegyei.
Repedések a száj szélén
Mi okozza? B6-vitamin-hiány
Milyen ételekben található meg? Répa, csirehús,tojás,hal,zöldborsó,spenót,napraforgó mag,avokádó,banán,bab, brokkoli, teljes kiőrlésű gabonák, káposzta, kukorica, burgonya.
Fogcsikorgatás
Mi okozza? B5-vitamin-hiány
Milyen ételekben található meg? Marhahús, tojás, friss zöldségek, vese, máj,gomba
Fehér foltok a körmön
Mi okozza? Cinkhiány



Természetes cink források: hal, hús, napraforgó mag, tökmag, fenyőmag, tenger gyümölcsei, cheddar sajt.
Felváltott székrekedés és hasmenés
Mi okozza? Magnéziumhiány
Természetes magnéziumforrások: hajdina, szójabab,sötétzöld zöldségek, sárgarépa, zöldborsó, édesburgonya, napraforgó és szezámmag,lencse, avokádó
Vérző fogíny
Mi okozza? C-vitamin-hiány
Természetes C-vitaminforrások: bogyós gyümölcsök, citrusfélék, avokádó, brokkoli, kelbimbó, mangó, hagyma, papaja, zöldborsó, ananász, spenót, eper, paradicsom.
Kemény pattanások a felkaron és a fenék környékén
Mi okozza? E-vitamin-hiány
Természetes E-vitaminforrások: hidegen sajtolt olajak, sötétzöld színű leveles zöldségek, hüvelyesek, magvak, teljes kiőrlésű gabonafélék, tojás, hínár, vizitorma.
Gyakori torokfertőzés
Mi okozza? A-vitamin-hiány
Természetes A-vitaminforrások: máj, halolaj, zöld, piros és sárga zöldségek és gyümölcsök úgy mint, a barack, spárga, brokkoli, sárgarépa, papaja, tök, spenót.
forrás:egészségtükör.hu \t

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
ÉRVEK a VÍZIVÁS MELLETT
  2014-09-14 21:57:07, vasárnap
 
 
AMIÉRT FONTOS A VÍZIVÁS - A VÍZ JÓTÉKONY HATÁSAI

Víz nélkül nincs élet.

Már közepes szintű vízhiány hátráltatja, illetve végül megöli a test némely funkcióját.
A víz elektromos és mágneses energiát teremt a test minden sejtjében - megadja a szükséges erőforrásokat az élethez.

A víz az összekötő anyag a sejtstruktúra építészeti rendszerében.

A víz meggátolja a DNS sérülését és a serkenti annak gyógyuló mechanizmusait - kevesebb abnormális DNS termelődik.

A víz nagyban megnöveli az immunrendszer hatékonyságát a gerincvelőben, ahol az immunrendszer és minden mechanikája kialakul - beleértve a rák elleni védekezőképességet is.

A víz a fő oldóanyag az ételek, vitaminok és ásványi anyagok számára. Segíti a táplálék kisebb darabokra bontását és a végső felszívódást.

A víz energiával látja el a táplálékot és így a táplálékrészecskék el tudják látni a testet a szükséges energiával az emésztés alatt. Ezért van az, hogy a víz nélküli ételeknek egyáltalán nincs energiaértéke a test számára.

A víz megemeli a létfontosságú tápanyagok felszívódási arányát a testben.

A víz szállít minden anyagot a testben.

A víz megemeli a vörösvérsejtek oxigénfelvevő képességét a tüdőben.

Amikor a víz megközelíti a sejtet, akkor oxigént szállít számára, majd elszállítja a visszamaradt gázokat a tüdőhöz kilégzésre.

A víz eltávolítja a toxikus salakanyagokat a test különböző részeiből és elszállítja őket a májhoz vagy a vesékhez, hogy azok megszabaduljanak tőle.

A víz a fő kenőanyag az ízületek számára és segít meggátolni az ízületi gyulladás és hátfájás kialakulását.

A vizet a csigolyák arra használják, hogy bármilyen hirtelen sokkszerű behatásnál egyfajta kispárnaként szolgáljon a gerinc sérülésének elkerülése végett.

A vízivás a legjobb hashajtó és megelőzi a szorulást.

A víz csökkenti a szívroham és az agyvérzés kockázatát.

A víz segít megelőzni az artériák elzáródását a szívben és az agyban.

A víz létfontosságú a szervezetnek, hogy fenntartsa a hűtési rendszereit (izzadás) és a melegítési rendszereit (elektromosság).

A víz látja el az agyat a teljesítményhez szükséges elektromos energiával, legfőképp a gondolkodáshoz.

A víz közvetlenül szükséges az idegek ingerületátvivő anyagainak termeléséhez.

A vízre közvetlenül szükség van az agy által termelt összes hormon termelődéséhez.

A vízivás segít megakadályozni gyerekeknél és felnőtteknél a mentális figyelemhiányt.

A vízivás megnöveli a munkavégző képességet és a koncentrációs képességet.

A víz jobb bármilyen ma létező mesterséges ,,felébresztő" italnál és semmi mellékhatása nincs.

A víz segíti a stressz, szorongás és depresszió csökkentését.

A víz visszaállítja a normális alvási ritmust.

A víz csökkenti a kimerültség érzését és fiatalos lendületet ad.

A víz simává teszi a bőrt és csökkenti az öregedés hatásait a bőrön.

A víz fényt és ragyogást ad a szemeknek.

A víz segít megakadályozni a zöldhályog kialakulást.

A víz normalizálja a vérképző rendszert a gerincvelőben - segít megelőzni a leukémia és a limfóma kialakulását.

A víz tényleg létfontosságú szerepet játszik az immunrendszer hatékonyságának növelésében, hatékony a különböző területeken lévő gyulladások és rákos sejtek leküzdésében.

A víz felhígítja a vért és segít megakadályozni a keringés során kialakuló elzáródásokat.

A vízivás csökkenti a menstruáció előtti fájdalmakat és a hőhullámokat.

A víz és a szív verése egy felhígulást és hullámokat teremt, így együtt megakadályozzák, hogy a különböző dolgok leülepedjenek a véráramban.

Az emberi testben nincs elraktározott víz, amihez nyúlhatna dehidratáció esetén. Ezért kell folyamatosan és a nap teljes időtartam alatt inni.

A dehidratáció megakadályozza a különböző szex hormonok termelődését, ezért az impotencia és a libidó hiányának első számú oka a vízhiány.

Az elegendő vízivással lehetővé tesszük, hogy képesek legyünk megkülönböztetni a szomjúságérzetet és az éhségérzetet.

Ha fogyni szeretnénk a víz a legjobb mód erre - igyál elég vizet és diéta nélkül is fogyni fogsz. Nem fogod túlenni magad, mivel sokszor, amikor éhesnek érzed magad, akkor igazából csak szomjas vagy.

A dehidratáció toxikus anyagok lerakódását okozza a szövetek közti helyen, ízületeknél, vesében, májban, az agyban és a bőrben. A víz kimossa ezeket a lerakódásokat.

A víz csökkenti a reggeli hányingert terhesség alatt.

A víz köti össze az elme és a test funkcióit. Növeli a képességet, hogy az ember ráébredjen a céljaira.

A víz segíti megelőzni a memória romlását idős korban. Csökkenti az Alzheimer-kór, sclerosis multiplex és a Parkinson-kór kialakulásának kockázatát.

A víz segít leszokni bizonyos szerekről vagy megszabadít a tőlük való való függőségtől, mint koffein, alkohol és egyes drogok.

FORRÁS: VIZMEGOLDAS.HU, CAMPAIGNFORTRUTH

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Testtömegindex kiszámítása
  2014-08-23 15:16:17, szombat
 
  Link  
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Pajzsmirigy rendellenességek
  2014-06-30 19:31:05, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
     2/22 oldal   Bejegyzések száma: 212 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 200
  • e Hét: 2588
  • e Hónap: 6994
  • e Év: 62927
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.