Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
Szellemi törvények
  2015-08-18 06:56:44, kedd
 
 



Ezeket a Szellemi törvényeket Kurt Tepperwein A szellemi törvények című könyvéből származnak.



"A szellemi törvények valóságosak, valóban hatnak, függetlenül attól, hogy hiszek-e bennük vagy sem. Tagadhatom őket, és megpróbálhatok ellenükben létezni, ám ekkor betegség vagy szenvedés formájában korrepetálást kapok a sorstól. Ám együtt is működhetek velük, harmóniában élhetek ezekkel a szellemi törvényekkel és teljes életet élhetek. A választás a kezemben van.

Lehet, hogy a szellemi törvényeket nem tudom mérni, de a hatását igen. A szellemi törvényeket nem tudjuk megváltoztatni, legfeljebb fellázadhatunk ellenük. Csakhogy mihelyt önfejűen cselekszünk, hatályba lép az ok és okozat törvénye, és cselekedetünk következményével szembesít bennünket.

A szellemi törvényekkel együtt is működhetünk. Ez esetben engedelmesen szolgálnak bennünket, miként mindazok, amik velünk történnek, csak segítségünkre és szolgálatunkra vannak, bármennyire is kellemetlennek tűnhetnek alkalmanként. Ha megtanuljuk, miként tudunk a szellemi törvényekkel összhangban élni, akkor magával az élettel is összhangban leszünk. Akkor megtanuljuk, miként lehet "a teremtés könyvében" olvasni, és egyre tisztábban felismerjük a látszat mögött rejlő valóságot.



SZERETET TÖRVÉNYE



Feladatunk, hogy megtanuljunk szeretni. A mindent átfogó szeretet képességét kell elsajátítanunk. Szerelmesnek lenni és igazán szeretni két különböző dolog, miként a virág és a gyümölcs. A gyümölcs megjelenésével eltűnik a virág.

A szeretet azt jelenti, hogy megértően, tudatosan elfogadom a tökéletlent.

A szeretet az az öröm, amelyet akkor érzünk, amikor a szeretett emberre gondolunk.

A szeretet azt jelenti, hogy megnyitom magam, és beengedem a másikat.

A szerelmes birtokolni akarja szerelmét, kisajátítani, függővé tenni. Csakhogy mindaddig, amíg a szeretetben a függőség bármilyen formája megvan, a kapcsolat nem tökéletes.

A szeretet azt a vágyat keli szívemben, hogy a másik boldog legyen, és kész vagyok ennek érdekében bármit megtenni és időt adni neki, ha időre van szüksége, figyelmet, ha figyelemre van szüksége, és szabadságot, ha szabadságra van szüksége. A szeretetben nem várok feltétlen viszonzást. Cselekedeteim mozgatórugója a gyengéd odafigyelés, nagyrabecsülés és csodálat. Szerethetek mellette másokat is, és ezt a jogot neki is megadom. Érzelmileg független vagyok a másik reakcióitól, mert szeretem őt, függetlenül attól, hogy érzelmeim viszonzásra találtak-e vagy sem.

A szeretet egyszerre jelenti, hogy adok és kapok, és mindig adással kezdődik.



HARMÓNIA TÖRVÉNYE



Ez a rendkívül fontos törvény arról gondoskodik, hogy a különféle hatásokat kiegyenlítse és ezáltal a harmónia mindig megmaradjon vagy gyorsan visszaálljon.

Ahol sok a fény, ott sok az árnyék; aki elvesz, attól elvétetik; aki ad, annak adatik. A harmónia törvénye nemcsak a természetben mutatkozik meg, hanem a mindennapi életünkben, mindabban, ami velünk történik. Valahányszor az ember önhatalmúlag megzavarja a harmóniát, ez a törvény haladéktalanul kiegyenlít.



EVOLÚCIÓ TÖRVÉNYE



Minden állandó változásban van. Az egész univerzumban nincs két dolog, lény vagy jelenség, amely tökéletesen azonos volna. Minden egyszeri és egyedülálló Az evolúció törvénye magába foglalja a változékonyság elvét. Semmi nem maradhat úgy, ahogy most van. Semmit sem ragadhatok meg, nem tarthatok meg, mert minden, ami elkezdődik, az véget is ér. Már a kezdet magába foglalja a véget, ami egyidejűleg valami újnak a kezdete. Az örök létezés, bár állandó változásban van, sem nem csökken, sem nem növekszik - van. Változtatja kifejeződését, és mégis állandó. Minden, ami van az "Egyből" jött létre, és az "Egy" mindenben benne van. Minden része az egésznek, és mégis egy egész.



REZGÉS TÖRVÉNYE



Minden mozgásban van, semmi sem áll, minden rezeg. Az energia és az anyag csupán különböző frekvenciájú rezgések manifesztációja. Még a legkeményebbnek tűnő anyagban is állandó rezgésben vannak a molekulák, s ugyanez igaz a fényre, a melegre vagy az energiára. Minden gondolat, minden érzés, minden kívánság vagy akarat különböző frekvenciájú rezgés. Minden egyszerre sokféle rezgésben van, s ez egyszeri és megismételhetetlen egészet képez. Minden mindennel összefügg, minden rezgés egyszerre ok és valamely korábbi ok okozat. Testünk azonnal reagál minden gondolatunkra. Meg kell tanulnunk fegyelmezni gondolatainkat, mert ez a feltétele annak, hogy helyesen, tudatosan cselekedjünk. Minél magasabb rezgésű az az energia, melyet mozgósítunk, annál súlyosabb következményekkel jár, ha helytelenül használjuk. A negatív gondolatokat negatív cselekedetek követik. Ha a gondolataink irányát megváltoztatjuk, megváltoztatjuk egész életünket.



POLARITÁS TÖRVÉNYE



Minden létezőnek két pólusa van ugyan, valójában azonban minden egy. Minden látszólag ellentétes, lényegét tekintve azonos. Boldogság és boldogtalanság, szeretet és gyűlölet valójában ugyanannak a dolognak a két oldala. Minden jelenségnek két oldala van, ám a kettő között egy és ugyanazon tartomány húzódik meg.

A gyűlölet így fordítható át szeretetre. Nem kell mást tenni, csupán álláspontot változtatni és a dolgok is megváltoznak. A félelmet bátorsággá alakíthatjuk, a sötétséget fénnyé. Tudatom rezgésének megváltoztatásával álláspontomat változatatom meg.

Tudatunk rezgésszintjének emelésével nem csupán magunkat változtatjuk meg, hanem egész életünket is, hiszen a rezonancia törvénye értelmében más eseményeket, személyeket és életkörülményeket vonzunk magunkhoz.



6. RITMUS TÖRVÉNYE



A nappal után az éjszaka következik, a születést követi az elmúlás, amely egy újabb születésnek az kezdete. Az aktivitás, a pihenés és lazítás szakaszai váltakoznak és együttesen hozzák létre a harmóniát. A ritmus törvénye a teremtésben mindenütt kifejezésre jut. Az egész lét egy állandó ki- és beáramlás, amely két pólus között jön létre, ezért a ritmus törvénye szorosan összefügg a polaritás törvényével. Ez a törvény az ember örök létezését biztosítja, függetlenül attól, hol van: születés, halál és újjászületés.



MEGFELELÉS TÖRVÉNYE



"Mint fent, úgy lent, mint lent, úgy fent. Miként bent, úgy kint." Az ember, mint mikrokozmosz, pontos képe a makrokozmosznak.

Egy adott tartalomhoz egy adott forma illik. Minden létezőnek a létezés minden szintjén megvan a megfelelője. Ez a törvény a legkisebbtől a legnagyobbig mindenre érvényes finomanyag szintjén és szellemi szinteken is.



8. REZONANCIA TÖRVÉNYE



A hasonló hasonlót vonz magához, és általa megerősödik. Két különböző dolog taszítja egymást. Az erősebb meghatározza a gyengébbet, és önmagához hasonlóvá teszi. Mindenki csak azt tudja magához vonzani, ami pillanatnyi rezgésének megfelel. A félelem tehát magához vonzza azt, amitől félünk. Viselkedésünk meghatározza a körülményeinket. Tőlünk függ, mely rezgésre vagyunk fogékonyak, melyhez csatlakozunk.



9. TELJESSÉG TÖRVÉNYE



Az élet teljessége szellemi örökségként áll rendelkezésünkre minden pillanatban. Csakhogy hibás szellemi beállítottságunk és csekély hitünk külső és belső gazdagságunkat korlátok közé szorítja. Az élet csak a belső valóságot tudja a külső valóságban visszatükrözi. Ne hagyjuk, hogy a külső kép megzavarjon bennünket. Semmiféle erőfeszítés és pozitív gondolkodás nem vezet eredményre, ha belül folyton arra gondolunk, milyen korlátaink vannak, és miben szenvedünk hiányt.

Az elfogadás a törvény egyik oldala, a másik az adás. Aki csak a törvény egyik felére figyel, önzésével érvényteleníti a törvényt. "Aki nem ad, nem is kap, aki nem vet, az nem is arathat." Csak olyan mértékben lehet hatékony a törvény, amilyen mértékben mi megnyitjuk magunkat, hogy rajtunk keresztül a teljesség manifesztálódhasson. Megnyitjuk magunkat, hogy az élet rajtunk keresztül a maga sokféleségében kifejezésére juthasson és mások hasznára is szolgálhasson.

Aki a teljességben él, annak mindig minden rendelkezésére áll ahhoz, hogy létét tökéletesen kifejezésre juttassa. A mindenbe beletartoznak a leckék is, amelyeket az élet kínál számunkra, hogy tanuljunk és fejlődjünk. Aki teljességben él, az valóban bőségben, teljességben éli az életét, és élete minden aspektusa harmóniában van.



10. SZABADSÁG TÖRVÉNYE



Az ember életének minden pillanatában a teremtés teljessége elé állítja, és szabadságot ad neki a választásra. Ő határozza meg a "belső képeket", amelyek életét meghatározzák. Szabadságában áll választani, hogy a felismerés királyi útja mellett dönt, vagy pedig a megszokott utat választja, amely a betegségen és szenvedésen keresztüli tanulás útja.

A szabadságnak három szintje van:

- szabadság, mint megszabadulás valamitől

- szabadságomban áll valamit tenni

- az igazi szabadság /kiszabadulni a vágyak rabságából, megszabadulás másoktól, elengedés/ Mindent el kell engedni, a régi tudatállapotot, amelyhez a következő érzések tartoznak: harag, Félelem, gond, stressz, bűntudat, érzékenység, kisebbrendűségi érzés, önsajnálat, irigység, Bizonytalanság, utálat, izgalom, agresszió, düh...





11. GONDOLKODÁS TÖRVÉNYE



Minden egyes gondolat megváltoztatja sorsunkat, sikert vagy sikertelenséget, betegséget vagy egészséget, szenvedést vagy örömet von maga után. Meg kell hát tanulnunk, hogy a lehető legoptimálisabban használjuk gondolkodásunkat. Legfontosabb a pozitív gondolkodás, felismerni, hogy mindaz, ami velem történik, valójában jó nekem.

A legtöbb ember azért nem tudja vágyait megvalósítani, mert nem tud uralkodni gondolatain. A gondolatok energiát mozgatnak és formálnak. Minden gondolat egy teremtés, amelynek meg kell valósulnia.

A pozitív gondolkodás abban rejlik, hogy felismerem, minden ami van, engem szolgál és nekem segít még akkor is, ha kifejezetten kellemetlen vagy fájdalmas. Negatív nem is létezik, csupán kellemetlen jó. A sikertelenség mindig csak közbülső eredmény a végleges sikerhez vezető úton.



12. HARAG TÖRVÉNYE



Szinte nincs olyan ember, aki valamiért ne mérgelődne. A harag, a düh a gyenge érzelmi kontroll terméke, nagyon sok hátránnyal jár. A harag idegességet idéz elő, szívverésünk szabálytalanná válik, vérnyomásunk emelkedik, rossz lesz az emésztés, alvászavarokkal és fáradtsággal küszködünk. Rosszkedvűek leszünk, elveszítjük uralmunkat gondolkodásunk és cselekedeteink felett. A bosszúság egyúttal agresszió is, negatív energia, amely diszharmóniát okoz, ami pedig betegséget idéz elő. Aki bosszankodik, az nem ért egyet az élettel, nem fogadja el az életet úgy, ahogy van.

- Minden embert olyannak fogadok el, amilyen, ráhagyom, hogy megváltozik-e és mikor. - Megszabadítom magam minden elvárástól és hagyom, hogy az élet olyan legyen, amelyen.

- Felismerem, hogy a világon senki és semmi nem bosszanthat engem.



13. IMAGINÁCIÓ TÖRVÉNYE



Minden képszerű elgondolásunk arra törekszik, hogy megvalósuljon. Ha eközben a hittel szemben fellép az akarat, mindig a hit győz.

Minden ember képes arra, hogy elgondolásait képszerűen jelenítse meg. A kép a tudatalatti és a lélek nyelve. A belső képek életünk nagy részét meghatározzák. Képzelőerőre van szükségünk ahhoz, hogy a kívánt végeredményt képszerűen meg tudjuk jeleníteni, és ezeket a képeket szemünk elé tudjuk varázsolni. Minél pontosabban képzelek el valamit, és minél hosszabb ideig tartom a szellemi képernyőmön, annál több energia árad, és annál gyorsabban fog a fizikai síkon is megjelenni.



14. HIT TÖRVÉNYE



A hit belső tudás, amely nem a külső bizonyítékokon nyugszik. Nem az történik amit akarunk, hanem az, amiben hiszünk. Az igazi hit az a bizonyosság, hogy amit kívánok, az meg kell hogy jelenjen, ha megnyitom magamat. A hit nemcsak azt jelenti, hogy igent mondok az igazságra, hanem bizonyos is vagyok benne, és amire hitemmel igent mondok, arról tudom, hogy meg is valósul. Aki csak abban hisz, amit lát, az csupán akkor fogja hinni a vetés következményét, ha már be is takarította. Akinek nincs hite, az is hisz, csak éppen annak ellenkezőjében, amit el kíván érni.



15. ÁLDÁS TÖRVÉNYE



A világba küldött áldás a gondolatenergia legtisztább és legfinomabb formája, és az univerzum leghatalmasabb erejét, az isteni szeretetet mozgósítja.

Megáldani annyit jelent, hogy egy személy vagy egy helyzet számára Isten kegyelmét kérni. Amit tiszta szívemből megáldok, az abban a pillanatban áldott lesz és az áldás hatalma azonnal megkezdi áldásos tevékenységét. Amit tiszta szívemből megáldok, az áldásként száll vissza rám. Hagyhatom, hogy az áldás csak úgy megtörténjen, de el is képzelhetem, amint fény vagy sugár formájában alászáll.



16. OK ÉS OKOZAT TÖRVÉNYE



A világon minden az ok és okozat elve szerint működik. Minden teremtés okozat, amely mögött egy teremtő áll, akinek az akarata a teremtettben nyilvánul meg. Ahol teremtés van, ott teremtőnek is lenni kell, hiszen a törvény így szól: "Semmiből nem lesz semmi." Az, ami volt, mindig összefügg azzal, ami lesz. Amit mi véletlennek nevezünk, az nem más, mint valamely rejtett ismeretlen ok kifejeződése. Csak addig beszélünk véletlenről és szerencséről, amíg fel nem ismerjük az összefüggéseket. Soha semmi nem történik ok nélkül.



17. SORS ÉS VÉGZET TÖRVÉNYE



Az ember szabadon választhat, cselekedeteinek következményeivel számolni kell. Ezt a végzet törvénye rója ki rá, vagy az ok és okozat törvénye, amely végzetként jelentkezik. "Mindenki azt kapja, amit előidézett. Sem többet, sem kevesebbet és nem is mást." A sorssal való szembesülés, a vele való elmélyült foglalkozás végül elvezet az egyetlen erőhöz. Nincsen sem véletlen, sem jutalom vagy akár büntetés, hanem kizárólag ok és okozat. Cselekedeteim következményei elől nem menekülhetek. A végzet törvénye arra kényszeríti az embert, hogy teljes felelősséget vállaljon életéért, szembesüljön cselekedeteinek következményeivel, míg a saját maga által okozott problémákat fel nem oldja, és ezáltal szabaddá nem teszi magát. A végzet törvénye akkor avatkozik be, amikor a teremtésben az ember nem tudja megteremteni a harmóniát.

Mindenki tehát azt kapja, amit okozott. És valahányszor kap valamit, azt maga okozza. A végzet törvénye szembesít bennünket cselekedetein következményeivel, és az egyén szabadságát semmiben nem korlátozza. Mindenki szabadon döntheti el, mit akar vetni, ám aratni azt lesz kénytelen, amit elvetett.



18.ÚJJÁSZÜLETÉS TÖRVÉNYE



Mindig újabb és újabb testet öltünk magunkra, s ez a test olyan, mint az iskolai egyenruha. Ahogy az iskolában újabb és újabb leckét kell megtanulnunk, az életben is pontosan azt a leckét osztja ránk az osztályfőnökünk: dr. Mindennap, amit még nem tanultunk meg, hogy újabb és újabb felismerésekre tegyünk szert. Mindaddig, amíg önakaratból cselekszünk, újabb okokat idézünk elő, s bár pozitív okok pozitív következményekkel járnak, a negatívok negatívval, mindenképpen inkarnálódnunk kell, hogy az adott következményekkel szembesüljünk.



19. KEGYELEM TÖRVÉNYE



Úgy működik, hogy az ember minden pillanatban kiléphet tudatlanságából a felismerés fényébe, és magához veheti szellemi örökségét, a tökéletességet. Kegyelem, hogy imádkozhatom, és imádságom meghallgatásra talál. Kegyelem az is, hogy Isten átfogó szeretetében mindig és mindenütt részesülhetünk. Kegyelemben élni annyit jelent, mint nyitottnak és befogadónak lenni.



20. BOLDOGSÁG TÖRVÉNYE



A boldogságot nem lehet birtokolni. Mindaddig, amíg kívül keresem a szerencsémet, a boldogságomat, keresésem eredménytelen marad. A boldogságot csak magamban találhatom meg, ha feltétel nélkül igent mondok az életre, s elfogadom olyannak, amilyen. Valahányszor szenvedek, az azt is jelenti, hogy nem fogadom el az életet, ezen csak én tudok változtatni. Ha a szerencsémet, boldogságomat nem teszem külső körülményektől függővé, akkor minden helyzetben boldog lehetek.

Boldognak lenni annyit jelent, hogy önmagammal és az élettel harmóniában vagyok, helyemet minden pillanatban optimálisan töltöm be, így teljes életet élve boldog vagyok.



21. KÖSZÖNET TÖRVÉNYE



Az igaz hála és köszönet minden nehézségen átsegít az életben. Adjon hálát teljes szívéből valamiért, amije még nincs, úgy, mintha már megvolna - és meg fogja kapni. A szüntelen hála és köszönet aktivizálja a hitet, amely hegyeket mozgat.

Mennyi minden van az életünkben, amely tökéletesen rendben van, és figyelemre sem méltatjuk, mert mindig csak arra a kevésre figyelünk, amely éppen nincs egészen rendben. Amint szívemet hála tölti el életem minden körülményéért, eseményéért, az univerzum legmagasabb rendű ereje működni kezd rajtam keresztül, mert a hálás és szeretetteljes szív a legtisztább csatorna az egyetlen erő számára, amit mi Istennek nevezünk.

Minden úgy van jól, ahogy van, függetlenül attól, hogy kellemes-e számodra vagy sem, elfogadod-e vagy tiltakozol. Ha nem fogadod el, akkor szenvedsz. Ám, ha feltétel nélkül igent mondasz, felfedezed a boldogság titkát.

A levél ősszel magától hullik le a fáról. A hó apró pelyhekben esik, a tavasz beköszönt, a fű növekedésnek indul. Mindez könnyedén, félelem nélkül, kötöttségek és erőlködés nélkül. Nem szükséges hozzá terápia, nem kellenek traumák. A dráma csupán illúzió, az igazság egészen egyszerű. Sem nem jó, sem nem rossz, egyszerűen csak van.

Semmit sem birtokolhatsz, hiszen minden te vagy. Minden, ami létezik, abból az egyetlen realitásból jött létre, amely Te magad vagy. Az emberek akikkel találkozol, a tárgyak, amelyek hozzád tartoznak vagy amelyeket elveszítesz, csupán ajándék, mellyel önmagad megleped, hogy léted újabb aspektusait megtapasztalhasd. A valóságban semmit sem lehet nyerni, sem pedig veszíteni, kivéve önmagad Igaz Valójának megtapasztalását.

Az életjátékban csak te nyerhetsz.

Ez a játék ugyanis a te örömödre jött létre, örvendj hát léted csodálatos teljességének. "

Kurt Tepperwein






Forrás : : Link ..
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Az egóról
  2015-03-28 14:06:59, szombat
 
 



Az egó nem más mint a valódi éned ellentéte.Az egó nem te vagy.Az egót a társadalom találta ki,ezzel csapnak be,hogy nyugodtan játszadozhass tovább vele mint valami játékszerrel és soha ne gondolkozz el azon,hogy mi is a valóság.Ezért is mondom folyton,hogy amíg nem szabadulsz meg az egódtól addig képtelen leszel megismerni önmagadat.Amikor megszülettél még ott volt saját eredeti éned.

Az egóról :
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Fontos !
  2014-01-03 16:13:16, péntek
 
 
Sem otthon, sem az iskolában soha nem tanította meg neked senki mit is jelent egyéniségnek lenni, hogyan kell felfedezned és felébresztened a benned szunnyadó erőt, pedig ez is csak olyan, mint megtanulni járni, beszélni, írni és olvasni. Mindegyikhez sok időre és kitartásra van szükség és persze az sem árt ha van segítséged is.

Egy jól meghatározott egyéni energiával születtél meg. Születésed pillanatában összekapcsolódsz ezzel az egyéni energiával, ami olyan az életedben, mint egy űrhajó indulása. Az űrkutatók már az indulás pillanatában tudják, hogy hová kell eljutnia az űrhajónak, ezért az úti célnak megfelelően választják ki az indulás pillanatát, aminek nagyon komoly szerepe van a célba érés szempontjából.

Meghatározott élettervvel érkeztél

Az életterved kódolva van a születésed pillanatában és kódolva van a születési dátumodban is. A születési dátumod olyan, mint egy titkos könyv az életedhez, ha ismered a megfejtésének a titkát, akkor képes vagy kiolvasni belőle az életedhez írt használati útmutatót.

Általános értelemben véve ugyanazokat az energiákat kapja meg minden egy napon született ember, de ennek ellenére a szabad akarati döntései során mást és mást bontakoztat ki belőle.

A születési dátumod olyan mint egy térkép a kezedben

A térképnek akkor van értelme, ha tudod az ulticélodat és arról a helyről ahol éppen vagy el akarsz jutni a célodhoz. Ebben az esetben a térkép segítségével megtalálhatod a helyes utat. A születési dátumod ugyanúgy, ahogy egy térkép útmutatást ad neked a céljaid eléréséhez és az álmaid megvalósításához.

Ez semmi esetre sem egy vásári mutatvány, aminek a segítségével képes vagyok olyan személyes dolgokat is megmondani rólad, amit csak te tudsz. A születési dátumod egy kódolt kézikönyvet tartogat számodra, ami segít számodra ráébredni az életed eddig ismeretlen lehetőségeire.


Ahhoz, hogy összhangban élhess önmagaddal ismerned kell azt az energiát, amit a születésed pillanatában kaptál ajándékba.

Az önismeret és az egyéniséged kibontakoztatása nem más, mint, hogy lépésről-lépésre összehangolódsz a saját energiáddal és az eddigi életed során megtanult és felvett szerepeid helyett ez az energia jut érvényre az életedben az egyéniséged által.

Forrás :
Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Bölcs tanítók
  2013-10-06 12:56:43, vasárnap
 
  Bölcs tanítók járnak közöttünk, akik megmutatják nekünk az utat, hogy könnyítsenek terheinken a spirituális úton. Sajnos sok a hamis próféta. Akár a gőg, akár az ego, a kapzsiság,a bizonytalanság vagy más, önző erő hajtja őket, tanítóként vagy guruként állnak az emberek elé. Megmondják, mit tegyünk, holott nekik maguknak sejtelmük sincs róla.

Veszedelmes az ilyeneket követni, de ha egyszer szeretetteljes, nyitott emberek vagyunk,hogyan választhatjuk szét a tiszta búzát az ocsútól?Az igaz tanítót úgy különböztethetjük meg a hamistól, ha a belső hangot, intuíciónkat követjük.

Igaznak érezzük a tanításokat? Szeretetre, együttérzésre, erőszakmentességre tanítanak? Segítenek megszabadulni a félelemtől? Egyenlőnek mutatnak-e minden csoportot,minden embert, mint a sorsuk útján járó lelkeket? Szólnak-e arról, hogy senki sem különb a másiknál, hogy mindannyian ugyanabban a csónakban evezünk? És beismerik-e,hogy jóllehet meg tudják mutatni az utat, de nem képesek senkit sem ,,eljuttatni" a spirituális kiteljesedésig?

Hiszen a célt mindenkinek magának kell elérnie, végtére is a hazafelé vezető út benső út.A guruktól módszereket, technikákat tanulhatunk. Segíthetnek abban, hogy jobban értsük az életet, a halált, a spirituális síkokat. Segíthetnek a félelem és az akadályok eltávolításában. Megmutathatják az ajtót, de belépni nem léphetnek be helyettünk.

A mennyei birodalom valóban létezik a bensőnkben, minden öröm és boldogság csak belőlünk magunkból fakadhat. Senki más nem fog a segítségünkre sietni. Miközben megtapasztaljuk az igazi szeretetet, és megvilágosodottá válunk, mi magunk ,,váltjuk meg"magunkat.






Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Spirituális fejlődésünk első hét lépcsője
  2013-10-05 17:28:34, szombat
 
  Spirituális fejlődésünk (evolúciónk) első hét lépcsője


Úgy gondoltuk, hogy talán időszerű lenne pár szót ejtenünk az általunk is megtapasztalt, egyes csoportokban immár több évtizede tartó tudatos spirituális fejlődésről, melynek kényszerítő sürgetését egyre jobban érezhetjük mindennapjaink során. E fejlődésre igen nagy szükség lenne, ugyanis már nem sokáig tartható fent az a mindenki általi teljességre való vágyás, melyet kizárólag az egyes egyén egojának mindenek feletti elsőbbsége fémjelez. A kívánt fejlődéshez talán azt a legegyszerűbb utat célszerű választanunk, ahol az ember az eddigiekkel szemben - lépcsőfokonként ugyan de - egyre magasabb szinten kezdi érzékelni, majd értékelni mindennapi élete történéseit, ismét rátalálva az eredendően mindenkiben benne lakozó egyetlen élő Istenre.

Az alábbiakban felvázolnánk egy olyan mindössze hét lépcsőből álló, a spirituális fejlődés (evolúció) általunk kívánatosnak tartott útját leíró és az azon való haladást elősegítő anyagot, mely hitünk szerint bárkit elvezethet a megfelelő spirituális szintre. De ne feledjük, hogy e kívánatos szint elérése utáni "megelégedett semmittevés" bárkit visszajuttathat akár a nulladik lépcsőre is!

Első:
Kísérjük figyelemmel és tudatosítsuk spirituális életünk fejlődésének "titokzatos véletlenjeit"! A véletlenek érzékelése és tudatosítása által a fizika, a pszichológia és a vallás tételei egyetlen új, a véletlenek tudatosításán alapuló tételben, a spiritualitásban találkoznak.
Általában egy állandósulni látszó belső nyugtalansággal kezdődik, mely egy bizonyos idő eltelte után határozott hiányérzetté alakul, majd tudatosul bennünk, hogy e hiányérzetet az életünkben bekövetkezett sorozatos, de eddig még soha sem tudatosult véletlenek okozzák. Figyeljünk fel a véletlenekre, melyek - egyre gyakrabban - a legmegfelelőbb pillanatban következnek be, a legmegfelelőbb személyekhez társítva, hogy életünk folyását a legmegfelelőbb mederbe tartsák-, tereljék. Miután figyelünk rájuk, ezek a jelentőségteljes véletlenek egyre gyakoribbá válnak, s úgy érezzük, mintha további életünk alakulást immár nem csak egy valamilyen megmagyarázhatatlan erő irányítaná, hanem ebben immár részt vesznek megérzéseink-, ráérzéseink, esetleges kívánságaink is.
Ha pl. valaki váratlanul keresztezi utunkat, az esemény, vagy maga az illető mindig hordoz valamilyen nekünk szóló üzenetet. Véletlen találkozások nincsenek! De az, hogy át tudjuk-e venni - esetleg adni - a hordozott üzenetet, az a találkozásra való reagálásunktól-, viselkedésünktől függ. Ezt bizonyítja az a ismétlődő váratlan találkozás is, amikor ugyanazon a napon - akár órában - többszörösen megismétlődik e találkozás bizonyítva, hogy az eddigiekben egyikőnk által sem tudatosult igen fontos üzenetről lehet szó.

Második:
Ha átértékeljük a közelmúlt történelmének történéseit hamar rájövünk, hogy tökéletesen eltévedtünk az anyagi és a gazdasági biztonság hajszolásában, ezzel remélvén helyreállítanunk a már több évszázada elvesztett spirituális biztonságunkat. E felismeréssel nagymértékben elősegítjük egy új világszemlélet kialakulását, és meggyorsíthatjuk spirituális fejlődésünk-, evolúciónk folyamatát.
Gondoljunk csak a XIV.-XV. században történt papi szavahihetőség romba dőlésére. Ennek következményeként megkérdőjeleződött az egész addigi világszemlélet. Nem maga a vallás, de nem is annak tanai, hanem a tanokat közvetítő papok okozták a gondot tisztasági fogadalmuk megszegésével. Az emberek bizonytalan helyzetbe kerültek, hisz végül is hozzászoktak már ahhoz, hogy a valóságot valaki más, egy kívülálló tekintély határozza meg. E nélkül a külső segítség nélkül zavarodottnak, elveszettnek érezték magukat. Ha már a papok által felrajzolt világkép, az emberi lét céljáról általuk terjesztett nézet is hamis, akkor vajon mi lehet az igazság? Ahogyan összeomlott a középkori világszemlélet, megszűnt vele együtt a biztonságérzet is. Kezdetét vette az Újkor, az ún. modern világ, ahol is a hitet a vasárnapi templomlátogatással azonosították, és a tudomány akkori ismereteire alapozva kezdték el feltérképezni a valóságnak hitt tudatlanságot. Azonban hamarosan rádöbbentek arra, hogy ismereteik nem elégségesek az élet értelmének felderítéshez, ezért áthidaló megoldásként a Föld javainak meghódítására fordították teljes figyelmüket. E tevékenység során teljes mértékben eltévedtek, hisz sikerült elfelejteniük az eredeti kérdést; voltaképpen miért is élünk? E nem kívánatos tendencia a mai napig tart, hisz hány és hány olyan ember él világunkban aki a munka megszállottja, aki e miatt stressz okozta betegségekben szenved, aki soha sem képes lassítani. A kikapcsolódás, a fejlődés, a töltekezés helyett is dolgozik, és ezt valószínűleg azért teszi, nehogy szembe kelljen néznie a kérdéssel; valójában miért is él?
Végeredményben, amikor dolgozni megyünk a munkaadó vagy az állam részéről megnyilvánuló energia-vámpírizmus hivatalosan engedélyezett formájáról van szó. Ugyanis a munkahelyen nem egészen azt tesszük amire nekünk, hanem amire valaki másnak van szüksége. Érdekeink sem azonosak: a munkaadónak minél kevesebb pénzért minél több munkára, még nekünk minél kevesebb munkáért minél több pénzre lenne szükségünk. Véleményünk szerint a munka nem más, mint energetikai prostitúció. Ezért a munka sohasem lehet cél, csak eszköz, mégpedig egy olyan eszköz, melyre a célunk elérése érdekében - ha átmenetileg is, de - szükségünk van. Következésképp: "Nem azért élünk, hogy dolgozhassunk, hanem azért dolgozunk, hogy élhessünk!"
Látható, hogy a tudat átalakulása, az igazi spirituális fejlődés, immár elkerülhetetlenül időszerűvé vált! Ha közelmúlti kultúránkat nem csupán csak a saját életünk hosszának látószögéből szemléljük, hanem egy teljes ezredév távlatából - 2000 után immár kényelmesen megtehetjük - akkor e távlat leleplezheti előítéleteinket, megszállottságunkat, bolygónk természeti rendszerének tönkretételét eredményező gazdasági "sikereink" hajszolását.

Harmadik:
A mindenségről megállapíthatjuk, hogy tisztán energiából áll, méghozzá olyan energiából, melyre gondolati úton - bizonyos mértékben - hatni tudunk.
E felismerésre olyan kvantumfizikai kísérletek sorozata hívta fel a figyelmet, ahol azt tapasztalták, hogy a megfigyelt elemi részecskék "viselkedését" akár maga a megfigyelés ténye is képes megváltoztatni. Külső szemlélő számára úgy tűnt mintha a megfigyelő szándékai, elvárásai befolyásolnák a részecskék viselkedését: s azok mintegy igyekeznek az elvárás(ok)nak megfelelni! Ez olyan esetekben is igaz, ha a részecskéknek olyan helyen kell megjelenniük, ahova az általunk ismert természeti törvények szerint lehetetlen volna eljutniuk. Pl.: két helyen lehetnek egyszerre, vagy bármely irányban haladhatnak az időben. Tehát a világ alapvető anyaga úgy működik, mint valamiféle tiszta energia, amely az emberi szándék, illetve akarat számára gyakorlatilag teljesen képlékeny, rácáfolva az eredeti modellre. Így az akaratunk által kivetített energia befolyásol(hat)ja a többi energiarendszert is. Ezzel megdőlni látszik az a Newton-i állítás is miszerint: "a világ előre kiszámítható módon viselkedik, mint egy óriási gépezet."
E ismét felfedezett energia - mely ott rejlik minden anyag mögött -, képezi a lényegét minden létező dolognak, kisugárzik mindenből, beleértve saját magunkat is. Mi emberek megtanulhatjuk e korábban láthatatlannak tartott energiának - ha úgy tetszik: aurának - az érzékelését; erre érzékenyebbek testükkel érzékelhetik és szemükkel láthatják, kevésbé érzékenyek egyszerű eszközökkel - inga, pálca - mérhetik. E energia érzékelésének képességét megelőzi, hogy: az ember egyre érzékenyebbé válik a szépségre. A szépség érzékelése ebben az esetben egy olyan "barométer" lehet melynek fokmérője jelzi, hogy milyen közel járunk ahhoz, hogy ténylegesen érzékeljük az energiát. Ez nem véletlen, hisz aki már egyszer is érzékelte az energiát az tudja, hogy a szépség és az energia azonos "hullámhosszon" található. Igaz, hogy a szépség nem relatív, így sem konkrét mérőszámokkal, sem műszerrel nem mérhető, de azok a jellemzők, amelyeket a szépnek tartott dolgokhoz kapcsolunk viszont azonosak. Ha valami szépnek mutatkozik, akkor intenzívebb a jelenléte, élesebben, élénkebb színekben érzékeljük. Szinte kiválik, kiragyog a többi dolog közül. Mintha fényforrásként működne.
Az érzékelés következő szintjén az ember a létező dolgok között már az ott lebegő energiamezőt is láthatja. Az ilyen típusú energia érzékeléséhez - látás - megfelelő fényviszonyok is szükségesek. Erre szabadban a legmegfelelőbb időszak a közvetlenül napkelte utáni és a közvetlenül napnyugta előtti.
Az érzékelés tanulását talán a saját magunk keze általi kisugárzás érzékelésével célszerű kezdeni. Háttérként zárt helyen egy teljesen homogén és tiszta fehér fal, még szabadban a tiszta kék ég szerepeljen. Érintsük össze két kezünk mutatóujját, majd emeljük fel ebben az állapotában mindkét kezünket kb. szemmagasságig úgy, hogy kezeink a kiszemelt háttér előtt legyenek! Lassan távolítsuk el egymástól ujjainkat kb. 1-1,5 centiméternyire, és látásunkat elhomályosítva - vagy a tárgy elé, vagy a tárgy mögé fókuszáljunk kb. 15-20 centiméterrel - koncentráljunk a két mutatóujj közötti területre. Ha pár másodpercen belül nem látunk megjelenni egy füstpamacshoz hasonló valamit, akkor a két mutatóujj közelítésével-távolításával próbáljuk megtalálni a megfelelő távolságot, illetve a látás fókusztávolságán próbáljunk meg változtatni. Mivel nem vagyunk egyformán érzékenyek, egyáltalán nem biztos, hogy rögtön az első alkalommal sikerül meglátnunk az energiát. Leginkább hosszabb távú begyakorlásra számítsunk. Érdekes tapasztalat, hogy ha sokat tartózkodik valaki olyan emberek között, akik látják az energiát, hamarosan Ő is látni kezdi.
Ha az előző akadályt sikeresen vettük, akkor a természet - fák, bokrok, különféle növények - által szolgáltatott energia megfigyelése következhet. Láthatjuk, meggyőződhetünk róla, hogy mely növények egészségesek és melyek lehetnek betegek. Kis gyakorlással arra is rájöhetünk, hogy mely növények biztosítanak számunkra nagyobb energiájú táplálékot, és melyek nem.
Majd következik az ember által kisugárzott energia megfigyelése. Láthatjuk és megfigyelhetjük, hogy az emberi kapcsolatok milyen érzéseket és energiákat közvetítenek. Célszerű megfigyelni a szeretet, a düh, a gyűlölet, a jó szándék által közvetített energiák színét, irányát. Láthatjuk, hogy ki adja, ki kapja és azt is, hogy ki lopja az energiát.

Negyedik:
Be kell látnunk, hogy az emberi világ nem más, mint egy hatalmas verseny az (élet)energiáért, azaz a hatalomért!
A világmindenség egyetlen, dinamikus energiából áll; olyan energiából mely fenntart bennünket, és alkalmazkodik elvárásainkhoz, ezért nevezhetnénk akár életenergiának is. Ha valamilyen ok miatt-, folytán elszakadunk ennek az energiának a fő forrásától, akkor gyengének, veszendőnek és bizonytalannak érezzük magunkat. Ekkor az általunk ismert egyetlen módon kíséreljük meg energiaszintünk növelését: pszichológiai eszközökkel ellopjuk a másik embertől. Hatására pszichikailag kielégülünk, energetikailag feltöltődünk. Véleményünk szerint ez a tudattalan cselekvés okozója az emberi konfliktusoknak.
Miután megállapítást nyert, hogy mai világunkban az elviselhetőség határait meghaladó mértékűvé vált mind a pszichikai, mind a fizikai erőszak, konfliktuskutatók azt vizsgálták, hogy miért alkalmaznak az emberek annyi erőszakot egymással szemben. Rájöttek, hogy az erőszak abból az alapvető késztetésből ered, hogy az emberek irányítani akarják egymást, azaz uralkodni akarnak egymáson. De miért akarja az egyik ember irányítani a másikat? A következők derültek ki: ha egy ember találkozik egy másikkal és beszélget vele, akkor két dolog történhet. A beszélgetés végeztével vagy erősebbnek (energiát kapott, illetve lopott), vagy gyengébbnek (energiát vesztett) fogja magát érezni az egyes egyén, mint amilyen a beszélgetés előtt volt. Következésképp; függetlenül a kialakult helyzettől és a témától minden esetben arra készülünk fel, hogy amit a beszélgetésben kimondunk, az a mi uralkodói szerepünket erősítse meg, ugyanis ezzel mi többletenergiához jutunk, ellenfelünk pedig energiát veszt. Ezért látni annyi ésszerűtlen, irracionális konfliktust a világban. De megfigyelhető e tendencia bármely más emberi kapcsolatban is: Amikor mindkét fél túl sokat vár el a másiktól, s amikor mindkettő azt várja el a másiktól, hogy az Ő világában éljen, és mindig minden tekintetben álljon rendelkezésére, akkor elkerülhetetlenül bekövetkezik az egok harca, és az eddig jól működő kapcsolat kisstílű hatalmi harccá silányul, jóllehet mindezt tudattalanul hozzák létre.
Jó páran viszont - bőséges spirituális ismeretekkel tarsolyukban - nagyon is átgondoltan és előre megfontoltan kidolgozott stratégia szerint tudatosan alkalmazzák az előbb ismertetetteket az energiaszerzésre. Az illető valamilyen kideríthetetlen ok folytán úgy gondolja, hogy joga van az irányításhoz, és kétségkívül megtanulta, hogy egy bizonyos viselkedésmintát követve sikerrel járhat a hatalom megszerzésében. Először úgy tesz, mintha a barátod volna, aztán valami "hibát" fedez fel benned, illetve cselekedeteid valamelyikében. Ennek felhasználásával következetesen aláássa önbizalmadat, mégnem ővele - nézeteivel - kezdesz azonosulni. Amint ez bekövetkezik, már a markában is vagy, sem energiád, sem szellemi erőd nem maradt, hogy akár csak vitába is szállj vele. Azt tartja, hogy meg kell szabadulnod eddigi összes meggyőződéseidtől - adott esetben családodtól is -, különben nem lehetsz alkalmas az Ő meggyőződéseinek - szerinte kizárólagos igazságnak - befogadására. Azt akarja, hogy az Ő meggyőződéseinek alapgondolatait és azok magyarázatait kizárólag tőle halld meg először. E stratégia nem ismerős egy kicsit? Mintha a középkorban a papok is e stratégiát alkalmazták volna a Szentírással kapcsolatban?

�--tödik:
Az univerzum mindannyiunkat képes ellátni energiával, ha képesek vagyunk megnyitni magunkat a közös forrás számára. Ez az élmény kulcsszerepet játszik majd az emberi konfliktusok felszámolásában, hisz az energiához jutás e formáját mindenki megtanulhatja. Azért van erre szükségünk, mert ez az energia hozza létre a véletleneket, és a véletlenek segítenek állandósítani az elért szintet.
Az első számú energiaforrás az étel. Ahhoz, hogy a benne lévő energiát tökéletesen hasznosítsa az ember, az ételt élvezni kell. Az ízlés a kapu. Az ízeket meg kell becsülni. Ez lehet a jelentősége az étkezés előtti imának. Az ima nemcsak hálaadás; ettől válik az étkezés kegyes cselekedetté. Csak így mehet át az étel energiája maradéktalanul az ember testébe. Miután az ember energiaszintje az elfogyasztott étel által megemelkedett, érzékenyebbé válik az energia más formáira is, és fokozatosan megtanulja, hogy evés nélkül is képes legyen befogadni az energiát.
Mint tudjuk; a környezetünkben mindenben van energia. De minden dolog a maga sajátos energiáját tartalmazza. Ezért van az, hogy egyes helyeken az ember energiaszintje könnyebben emelkedik, mint másutt. Ez mindig attól függ, hogy az ott fellelhető energiafajták mennyire felelnek meg neki. Általában a hegyes vidékek 800 méter feletti természetes (nem telepített) erdői biztosítják az ember számára legmegfelelőbb energiát. De a síkvidéki természetes erdők energiái sem megvetendők. Minél öregebb az erdő, annál hasznosabb az energiája az ember számára.
Töltekezéskor nyitottnak kell lenni, össze kell kapcsolódni a tájjal, kezdetben legalábbis annak egyik egyedével; majd használni kell a szépérzéket, mint ahogyan azt az energiamezők érzékelésénél tettük. És ezt így kell tovább vinni mindaddig, amíg az ember azt nem érzi, hogy eggyé vált e szépséggel, mígnem Ő is "beépült", része lett e gyönyörűségnek. Amikor a dolgok egyediségét és szépségét csodáljuk, energiát veszünk fel. Ha e közben sikerül eljutnunk arra a szintre, hogy szeretetet is érzünk, akkor akár vissza is adhatjuk az energiát. Mivel a szeretet érzése nem kormányozható, erre vonatkozó utasítást sem adhatunk testünknek. Vagy van, vagy nincs! Várjuk meg amíg megérkezik! Ennek kívülről kell jönnie. Ha megérkezik lélegezzük be, majd engedjük, hogy elárasszon minket! E szeretetenergia megemel, könnyűvé tesz. Gyakorlatilag a lebegés élményével ajándékoz meg bennünket.
Egy bizonyos begyakorlási szint elérése után lehetségessé válik, hogy ne személyesen keressük fel a számunkra legalkalmasabb töltekező helyek valamelyikét, hanem csak lélekben: először gondolatban idézzük fel az elmúlt alkalom sikeres feltöltődési helyének megközelítési útvonalát, a konkrét hely képét, majd az energiával való feltöltődésünk alkalmával tapasztalt emlékképek és érzések felhasználásával a már szokott módon elérhető a központi energia.

Hatodik:
Fel kell ismernünk, és fel kell hagynunk uralkodási módszereinkkel, életjátékainkkal. Mert valahányszor visszatérünk beidegződéseinkhez, mindannyiszor leválasztjuk magunkat a közös energiaforrásról.
Nem könnyű megszabadulni beidegződött szokásainktól, mert eleinte tudattalanul működnek. Elhagyni csak úgy lehet őket, ha előbb beemeljük a tudat szintjére. Be kell látnunk, hogy a mások fölötti uralom azonos azzal, amit gyermekkorban használtunk, ha magunkra akartuk vonni a figyelmet. A figyelemmel együtt magunk felé irányítottuk az energiát is. Majd mindannyian ennél a módszernél rekedtünk meg és ezt ismételgetjük újra és újra. Ezt nevezhetnénk akár a mi "életjátékunknak" is, hisz gyakorlatilag ugyan olyan díszlet és helyszín mellett, ugyan ezt a jelenetet ismételgetjük újra meg újra, anélkül, hogy tudomásunk lenne róla. Csak annyit veszünk észre, hogy általában ugyanolyan dolgok történnek velünk. Ez azért baj, mert ha megrekedünk ugyanannál a jelenetnél, az életünk nagy kalandfilmje nem folytatódhat a véletlenek által biztosított lehetőségek mentén.
A megtisztulás folyamata mindannyiunk számára az, hogy saját, személyes hatalmi életjátékunkat tökéletesen felszínre tudjuk hozni tudatunkban. Addig nem lehetséges a továbblépés, amíg szembe nem néztünk önmagunkkal, és fel nem fedeztük, hogy miként manipulálunk másokat az energiájuk megszerzése érdekében. Mindenkinek vissza kell térnie a saját maga múltjába, a gyermekkorba, hogy képes legyen felkutatni, hogy a saját családi környezetében hogyan alakult ki ez a szokás. Ne feledjük: családtagjaink szintén játszották a saját életjátékukat, ezzel próbáltak energiát kinyerni belőlünk, gyerekekből. Végeredményben pontosan ezért kellett nekünk is kialakítanunk hatalmi életjátékunkat; szükségünk volt egy olyan stratégiára, mellyel energiánkat visszaszerezzük. Életjátékunk stratégiáját mindig a családtagokhoz fűződő kapcsolatainkban fejlesztettük ki. E emlékek felhasználásával felderíthetjük, hogy kik is vagyunk valójában. Ha ez sikerül, darabjaira hullik hatalmi életjátékunk, és kezdetét veheti igazi életünk.
Az energetika hatalmi harcban gyakorlatilag mindössze négy különféle életjátékot különböztethetünk meg: a "megfélemlítő"-t, a "vallató"-t, a "zárkózott"-at és a "szegény én"-t.
A "megfélemlítő" szóban, vagy tettleg fenyegeti meg azt a személyt, illetve személyeket, kitől-, kiktől energiát szeretne nyerni. A fenyegetésre kénytelen minden érintett odafigyelni - ez által energiát adni neki -, nehogy valami rossz, nehogy valami kellemetlen történjen. A megfélemlítők környezetében jönnek létre a szegény én-ek, illetve ha ez nem sikerül, akkor az újabb megfélemlítők.
A "vallató" kérdések által hatol be mások világába, azzal a határozott céllal, hogy ott valamilyen hibát fedezzen fel. Ha megtalálja, bírálat alá veszi, s ha a stratégia beválik, a bírált személy a bíráló életjátékának szereplőjévé válik és azon iparkodik, hogy a továbbiakban nehogy valami olyasmit kövessen el, amit a vallató kifogásolhat. Ez már lelki alávetettség, s a vallató ebből meríti a számára szükséges energiát. A vallatók környezetében jönnek létre a zárkózottak.
A "zárkózott" visszahúzódónak, talányosnak-, titokzatosnak mutatja magát. �--nmagával azt hiteti el, hogy csupán óvatos, de valójában abban reménykedik, hogy e viselkedéssel sikerül valakit becsalogatnia saját életjátékába. Ha ez sikerül, továbbra is megőrzi távolságtartó és rejtélyes magatartását, ezzel kényszerítvén az érdeklődőt, hogy küszködjön, tegyen erőfeszítéseket. Aki ezt megteszi, az felé fordítja teljes figyelmét, és ezzel rá irányítja energiáit. A zárkózottak környezetében jönnek létre a vallatók.
A "szegény én" elmeséli, hogy milyen rettenetes dolgok történnek vele, esetleg arra utalva, hogy mindezért az illető lehet a felelős, és azt igyekszik érzékeltetni, hogy ha nem hajlandó neki segíteni, akkor ezek a szörnyűségek tovább folytatódnak. Végeredményben folyamatos bűntudatot ébreszt, pedig mindenki tudja, hogy erre valójában semmi oka sem lehet. Ha "jól" hajtja végre stratégiáját, egy idő után már a puszta megjelenése is bűntudatot okoz.
Uralkodási módszerünk felszámolása során első lépésként tisztáznunk szükséges, hogy kialakult stratégiánk hogyan is keletkezett, azaz: "Miért épp ebbe a családba születtem?" Gondolatban mindannyiunknak vissza kell mennie a gyerekkorába, a családi körbe, és végig kell gondolnia, hogy mi is történt akkoriban. Mi is rejlik valójában az energiával kapcsolatos családi konfliktusok mögött. Immár világosan megérthetjük családtagjaink - elsősorban a szülők - tudattalan életjátékait, ez által világossá válik, hogy mi miért is pont azt az életjátékot választottuk. Ha sikerül túllépnünk e tudattalan stratégián, megtaláljuk magasabb rendű önmagunkat.

Hetedik:
Üzenetek:
Azok közül akikkel találkozunk nincs mindegyiknek elegendő energiája vagy tudása ahhoz, hogy átadja azt az üzenetet, amelyet számunkra hordoz. Segítenünk kell nekik azáltal, hogy energiát küldünk számukra. Amikor az energia áramlik beléjük, az áradó energia segít felismerni saját igazságukat, melyet ezt követően Ők képesek átadni nekünk.
Szerelmi kötődés:
A rég meg nem válaszolt kérdések, hogy: miért támad előbb vagy utóbb hatalmi harc a szerelmi kapcsolatokban? Hogy: mitől múlik el a kezdeti lebegés, a szerelmi lángolás? Ím megoldódni látszanak. Amikor fellobban a láng és felüti fejét a szerelem, a két ember tudattalanul árasztja egymás felé saját energiáit, és mindkettő könnyűnek, emelkedettnek érzi magát. Ez az a hihetetlenül csodálatos érzés, amit szerelemnek nevezünk. Nagyon rövid időn belül hozzászoknak egymás energiáihoz, és az utánpótlást is kizárólag egymástól várják. Így függőségi viszonyba kerülnek és ez által elvágják magukat az univerzális energiaforrástól. A szerelmesek egyre inkább egymás energiájától függenek, csakhogy az fogyatkozni kezd, ezért egyre kevesebbet tudnak adni belőle egymásnak. Kénytelenek visszazökkenni saját életjátékukba, hogy egymást manipulálva energiához juthassanak. Látható, hogy az elvakult kötődés abba a hatalmi harcba torkollik, ami megakadályozza a spirituális fejlődést.
Álmok:
Az álmok azért vannak, hogy közöljék velünk, mi hiányzik az életünkből. A rossz álmok hordozzák a legfontosabb üzeneteket. Ha összehasonlítjuk álmainkat jelenkori életünk történeteivel, megkapjuk az üzenetet.
Egészség:
Testünk egy bizonyos szinten rezeg. Ha engedjük, hogy energiánk túlságosan lecsökkenjen, akkor a test rezgésének szintje is lecsökken és ezt a test sínyli meg: az energiahiány stresszt eredményez, majd a stresszt követi(k) a betegség(ek). Így függ össze a stressz és a betegség.
A szeretetenergia által tudjuk a rezgést magas szinten tartani. Ettől maradunk egészségesek.
Gyermek:
A gyermeknek minden családban először az őt körülvevő felnőttektől kell energiát kapnia. Mivel az egyetemes energia kétnemű: férfi és női egyszerre, az ellenkező nemét elég nehéz integrálni. Pl. egy kislány, amikor először megpróbálja önmaga férfi oldalát integrálni, csak annyit tud, hogy nagyon vonzódik az apjához. Azt szeretné, ha az apja állandóan a közelében lenne, ha szabadon rendelkezhetne vele. Nem kellően fejlett családok esetében ez hatalmi konfliktust eredményez a kislány és az apa között. A fejlett családban az apa nem vetélytárs, mindvégig megőrzi őszinteségét, feltárja, hogy Ő valójában kicsoda, s mi várható el tőle, és nem bocsátkozik hatalmi harcokba. Az azonos nemű szülők esetében egyszerűen nincs lehetősége a gyermeknek az ellenkező nemű energia integrálására, ezért azt a családon kívüli hatalmi harcokban - életjátékokban - kell megszereznie.
A gyermekeket annak kell tekinteni amik: az evolúció kiindulópontjainak. De ahhoz, hogy fejlődni tudjanak szükségük van az energiánkra. Ezért soha sem szabad több gyermekért felelőséget vállalni, mint amennyire figyelmet tudunk fordítani. Egy felnőtt egyszerre csak egy gyerekre tud összpontosítani. Ha a felnőttek számához képest túl sok a gyermek, akkor a felnőttek túlterheltté válnak, és nem tudnak elegendő energiát biztosítani. A gyermekek pedig hatalmi harcba bocsátkoznak a felnőtt idejéért. A felnőttek hajlamosak bedőlni a nagy család modellnek, csakhogy a gyermekeknek a felnőttektől kell megtanulniuk a világ dolgait nem pedig a többi gyermektől. Mivel egyre több országban szerveződnek bandákba az ellátatlan gyermekek, a szülők lassan megértik: csak úgy szabad gyermeket világra hozniuk, hogy minden gyermekre jusson egy olyan felnőtt, aki a teljes figyelmét és minden idejét a gyermekre képes fordítani.
Az állandó fegyelmezés energia-elvonással jár s ez, mint tudjuk hatalmi harchoz vezet.
Életjáték:
Hogyan tudunk védekezni egy erőszakkal ránk erőltetett életjátékban való részvétel ellen? Ha mi nem indítjuk be az Ő hatalmi életjátékának az ellenpárját, akkor az övé szétesik. Illetve, ha nevén nevezzük az Ő életjátékát. Az igazság mindig hat és felszabadít!


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Tudatos energialények
  2013-10-05 14:56:17, szombat
 
  A minket körülvevő világ, éppen úgy mint mi magunk, mind rezgés. A világmindenség 100%-ban rezgés. Ebből 5%-ot (csillagok, bolygók, emberek, állatok, növények, stb.) mi anyagnak nevezünk, mely nem más, mint a legsűrűbb rezgés. Nem létezik a legkisebb anyagi részecske, nem létezik az anyag legkisebb eleme (építőköve), mert az, rezgés, állóhullám. Az 5% anyag (sűrű rezgés), a 95% energia és információ által van körülvéve, akár egy szivacs a víz által, egy tál vízben. A külső energia és információ nem csak körülveszi az anyagot (sűrű rezgést), hanem át is hatol rajta, mint a víz a szivacson. Ezen túlmenően, a külső energia és információ egyenesen meg is határozza az anyag megnyilvánulását, viselkedését.

A Földön jelenleg is az életnek végtelenül sok formája létezik. E földi életek közül csupán csak egy kis szegmens az, amit mi materiális életnek nevezünk. A növények, állatok, és az ember - a csúcsragadozó, legalábbis ahogy saját magát minősíti. Tény, hogy a materiális élőlények közül az ember rendelkezik a legfejlettebb tudattal, ő tud tudatosan teremteni. Lehet, hogy nem előny, de az ember az egyetlen élőlény, amelyik tudja, hogy materiálisan meg fog halni. Ez a modern társadalomban komoly lelki problémák okozója.

A materiális életen túl, létezik a nem materiális életforma is. Ha az arányokat nézzük, akkor az összes életforma közül a materiális alig tesz ki 10%-ot. És akkor az ember azt mondja, hogy nincs az univerzumban más élet csak a miénk. Már csak itt a Földön sem akarja észrevenni az itteni életek 90%-át. Mielőtt a messzi világmindenséget kémlelnénk, nem ártana körülnézni saját magunk körül, itt a Földön.

Valamikor a sámánok és hasonló képességgel bíró emberek napi szinten kapcsoltban álltak a természeti szellemekkel (tűz, víz, föld, levegő), az elhalt, de haza nem távozott szellemlényekkel, a rúnákkal, a szellemvilág végtelenül változatos és nagyszámú képviselőivel, a tudatos energialények egyéb formáival (pl. gömbvillám), valamint a vallásból ismert angyalokkal, ördögökkel és egyéb lényekkel. Fogalmunk sincs arról, hogy milyen széles spektrum képviselteti magát itt a Földön. És akkor az ember azt mondja, hogy egyedül van. A materializmusában biztosan. Azonban a világ ennél sokkal több. Ha egy házból csak egy ablakon nézek ki, akkor a világból csak egy kis szegmenst érzékelek és nem szerencsés ha azt mondom, hogy ez az egész világ. Az egész világ az lesz, ha kimegyek a házból és körbenézek. De nem csak hogy látom a teljes világot a maga háromdimenziós valóságában, hanem érzem a szellőt, az illatot amit hoz, a hangját, a patak csörgedezését, a nap melegét, és mindet, ami ott kinn megtapasztalható.

Úgy tartják, a Földön előttünk már legalább 10-15 nagy civilizáció létezett. Ezt a mai ember nehezen tudja csak megérteni, ha egyáltalán képes erre. Ennek oka, hogy annyira lekorlátozta magát a materialista nézőpontra, hogy mást nem tud látni. Egyáltalán, az atlantiszi technológia megértése is sok fejtörést okoz, pedig a válasz nagyon egyszerű. Atlantisz nem más, mint az élet mintázatának átvitele egy másik rezgéstartományba, mint amikor egy zeneszámot egy magasabb oktávon játszunk le a zongorán. A Föld korábbi civilizációinak nagy része nem a materiális tartományban létezett, hanem valahol a ami Atlantisz és a mai materialista életforma között. Atlantiszban azt gondolja az “ember", hogy szeretne egy széket, és a gondolatával megteremti azt, majd a mesterségesen létrehozott állóhullám fenntartó háttérrezgés gondoskodik arról, hogy a szék továbbra is létezzen. A materialista ember meg kell dolgozzon azért, hogy vehessen egy széket. Atlantiszban a szék tárol minden információt magáról, ki mikor, hol használta, és ezt az ottani életforma érzi és át tudja venni. A materialista ember azt mondja, hogy a szék élettelen. A korábbi földi civilizációk nagyjából a félmateriális életformának felelnének meg. Napjaink nagy sámánjai még mindig nem érik el ezt a szintet, ők a materializmusból emelkednek ki, lévén, hogy hiperérzékenyek.

A tudatos energialények olyanok mint a számítógépes szoftverek, teszik a dolgukat, a bennük futó program szerint. Nem fáradnak és nincsenek érzelmeik. Az eső esik és nem zavarja, ha a sok eső miatt egy egész falut elönt a víz. A különböző tudatos energialények között nagy harmónia uralkodik. Ezek támogatják és váltogatják egymást, ahogy az éjszaka a nappalt. Így van a létezés egyensúlyban. A természeti szellemek alakítják a földi életet. A materialista ember pedig nem tudja, hogy mi miért történik.

Tudatos energialények például az angyalok, melyek a legmagasabb létsíkból jönnek. A tizennegyedik századik a vallás keretén beül tanították a nőknek az angyalkommunikációt, mert az anyák így gyógyították gyerekeiket, férjeiket. Aztán ez eltűnt a leírásokból, később pedig elégették azokat, akik ilyet tudtak. Ma újra divatját éli ez a technika, ahogy a sámánizmus is. Még ha nem is mindenkivel kompatibilisek ezek a módszerek, technikák, de nem árt, ha mindenki tud róla, hiszen így működik a világ és sok, materiálisan érthetetlen dolog könnyen átláthatóvá válik.

Mindenki azt mondja, hogy az embernek a testén kívül lelke is van. Na de mi a lélek? És mi az, hogy lelki betegség?
Valójában a test-lélek párost úgy kell elképzelni, mintha egy ember (lélek) beülne egy nála nagyságrenddel nagyobb dömperbe (anyagi test), azzal a céllal, hogy vezesse azt egy adott cél felé. Apró nehezítő körülmény akad, mégpedig a dömpernek is van önálló tudata, ez pedig az ego. A “gyenge" ember próbálja vezetni a hatalmas dömpert, mindenféle hidraulika és mechanika segítségével, azonban a dömper gyakran önállósítja magát. Egy idő után a vezető (lélek) kezd elégedetlenkedni, mert ő látja a célt, de a dömper nem hajlandó arra menni. Ahogy fokozódik a feszültség a vezetőben, úgy lesz egyre inkább beteg (lelki beteg), majd amikor végleg elege van, megnyomja a piros színű önmegsemmisítő gombot, amit autoimmun betegségnek nevezünk.

Az ember csak akkor tud felemelkedni, ha megérti, hogy világ sokkal több annál, mint amennyit szabad szemmel lát. A problémák megoldása és a lehetőségek széles tárháza egy másik síkban érhető el. Ez a sík is itt van mellettünk. Az emberiség következő évtizedei, évszázadai arról fognak szólni, hogy ezeket a lehetőségeket ki fogjuk aknázni. Azonban előbb túl kell lépni a jelenlegi gondolkodásunkon.




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Az életfeladatok spirituális szempontból...
  2013-08-27 11:45:26, kedd
 
 
Az életfeladatok spirituális szempontból nem a felnőttkorban kezdődnek, hanem még jóval a megszületés előtt, a szellemi világban. Sokan ismerik azt a tanítást, mely szerint az ember megtervezi földi életét, és ennek megfelelően választja ki... szüleit és életkörülményeit. Hogyan is történik ez?
Egy befejezett földi élet után a lélek cselekedetei és vágyai alapján a szellemvilág megfelelő régiójába (valamelyik szférába) jut, ahol általában a következő testet öltésig tartózkodik. Ez idő alatt áttekinti elmúlt életét, leszűri a tapasztalatokat, és jó esetben feléled benne a vágy, hogy jóvátegyen valamit vagy fejlődjön. Ez már a viszonylag fejlettebb emberi szinthez tartozik, ahol a lélek betekintést kaphat következő inkarnációja megtervezésébe.


A földi élet megtervezése:

A következő leszületés előtt kerül sor az élet áttekintésére, ami azért fontos, mert a megoldatlan problémák, a küszöbön álló fejlődési lehetőségek alapján lehet megtervezni a következő életet, természetesen a karmikus láncolatok alapján. Ez nem egyszerű folyamat, hiszen minden részletnek bele kell illeszkednie a ,,nagy egész"-be. Ami azt jelenti, hogy a lélek akkor ölt testet, amikor olyan emberek is az élet színpadára léptek, akikkel karmikus dolga van. De nemcsak támogatói vagy ellenségei élnek a földön, hanem ki kell választania az országot, sőt a társadalmat is, amelyben a sorsfeladatát teljesíteni tudja. A születés akkor történik, amikor minden együtt áll ahhoz, hogy a lélek a sorsfeladatát teljesíteni tudja.

A találkozás oka: a karma

Az élet terve a lélek fejlődési szükségleteihez és egyéni teherbírásához igazodik. A fejlődés általában nehéz helyzetek megoldásán, belső felismeréseken keresztül vezet. Az élet megtervezésében nemcsak a sorsfeladat mutat irányt - amiért a lélek testet ölt -, hanem a más lelkekkel való találkozás is, amelynek karmikus okai vannak: például több inkarnáción keresztül együtt éltek. Úgy ismerhetjük fel a karmikus találkozást, hogy földi életben az illető erős érzelmeket vált ki belőlünk - ami általában kölcsönös -, legyen az pozitív vagy negatív.

A más lelkekkel való találkozást tehát azért tervezzük be, hogy valamit kiegyenlítsünk, vagy előrevigyük fejlődésünket. Ezért a lelkek csoportosan is leszülethetnek, hogy a Földön találkozzanak és elvégezzék közös feladatukat. Jó példa erre egy vízilabdában nagy sikert elért élsportolónk, akinek a horoszkópja egyértelműen arról árulkodott: azért született - a csapattársaival hasonló időben -, hogy közösen győzelmet arassanak az olimpián, illetve világversenyeken. Az ő karmikus feladata volt a nemzetének, a hazájának a képviselete, és azért kerül össze csapattársaival, mert valamennyiüknek nemzet-, illetve győzelemkarmája volt: együtt tudtak győzelmet aratni, és a nemzetük büszkeségévé válni, illetve a nemzetet ,,naggyá" tenni.

A család választása:

A sorsfeladat beteljesítésében fontos szerepet játszik a szülők és a hely megválasztása. ,,... Vizsgáld meg, hogy hová fogsz születni, és válaszd meg a helyet!" - tanítja a Bardo Thödol. A szülőkkel kapcsolatos megoldandó kérdés sokszor döntő tényező. Ilyen szoros kapcsolatot általában azokkal vállalunk, akikkel fontos ,,rendezni valónk" van. Például Károly horoszkópjából világossá vált, hogy karmikus feladata az édesanyjának gondozása. Vagyis Károly addig nem nősülhet meg, nem alapíthat családot, amíg az édesanyja él. Ha mégis megteszi, akkor sem hagyhatja magára Ági nénit. Ellenkező esetben sikertelen lesz a házassága, és olyan partner lesz gyermeke anyja, aki megakadályozza, hogy a férfi a gyermekeivel bármiféle kapcsolatot tartson.

Ági néni 71 éves volt, amikor Károly 47, ekkor ismerkedett meg egy külföldi utazáson Pannival, aki hamar teherbe esett. Károly a kislányuk születése után feleségül vette Pannit. Eladták Ági néni belvárosi, nagypolgári lakását - ahol anya és fia együtt éltek -, és ugyanabban a bérházban vettek egy közepes és egy kis lakást. Ági néni az első, Károlyék a harmadik emeleten laktak. Károlynak kislánya után ikerpár fiai születtek. A házassága, családi élete a későbbiekben is tökéletesnek, boldognak bizonyult. Mindennek a feltétele az volt: édesanyja közelében élni, ápolni és gondozni őt a haláláig. Ha Károly magára hagyja az édesanyját, akkor nem teljesíti vele szembeni karmáját, illetve a sorsfeladatát, ami a családi harmónia megteremtése.

A szülők kiválasztása:

A szülők kiválasztásával kapcsolatban meg kell említenünk egy fontos témát, amit a tudomány öröklésnek, genetikának hív. A szellem világából ismerjük rezonancia törvényét (a hasonló hasonlót vonz), tehát a hasonló tulajdonságú, érdeklődésű lelkek egymás társaságát keresik. Ennek következtében többnyire olyan családot választunk, akiknek hasonló a belső világuk, problémáik, tehetségük. A hasonlóság törvénye alapján vonzódunk be közéjük - beleértve karmánkat is -, és ez a lelki-szellemi rokonság az anyagi világban génekben, hasonló testfelépítésben és arcvonásokban jelenik meg.

Külön kérdés a született betegségek témája. A szellemtan szerint az ember születése előtt vállalja ezt. Ennek több oka is lehet. Előfordulhat, hogy az előző életben elkövetett szörnyű tettért akar így megfizetni az illető, vagy a lélek olyan helyzetbe kerül földi élete során, amikor egyszerre több tapasztalatot szerez, ennek következtében ritkábban születik le.

Az örökbefogadás karmája:

Az ezoterikus tanítások szerint az egyik legerősebb karma az örökbeadásé/fogadásé, amelyben a gyermek a kapocs a vér szerinti és a választott szülők között. Ezoterikus nézetek szerint örökbefogadáskor a vér szerinti szülőnek a lemondást, az örökbefogadónak az elfogadást kell megtanulnia, és ezeket a gyermek taníthatja meg. Ami mindhármukat összeköti, nem más, mint a vesztés karmája. Ugyanis a veszteséget mindhárman átélik, csak másként. Az örökbeadó úgy, hogy lemond a gyermekéről, mert ily módon tapasztalja meg annak az elvesztését, amit ő teremtett. Az örökbefogadó azzal, hogy lemond a saját gyermek vállalásáról (gyakran ezt nem tudatosan teszi, hanem tudattalanul) és helyette inkább más gyermekét neveli fel. A gyermek pedig úgy, hogy elveszti vér szerinti szüleit, akik lemondanak róla. Ilyenkor sokakban felmerül a kérdés, hogy ezeket az embereket csak a vesztés karmája köti össze?

Az egyértelmű válasz: nem. Mert az ember általában a saját szüleitől, a családjától örököl egy karmikus feladatot, melyet ha az ősök nem tudtak megoldani, akkor ennek teljesítése a gyermekre vár. Örökbefogadás esetén a gyermek rendszerint olyan nevelőszülőt ,,választ", illetve a sors olyan örökbefogadóval hozza össze, aki segíthet a saját családi karmájának feloldásában, megszüntetésében és a saját, egyéni céljának elérésében is.

Jó példa erre Zsiga esete, akit egy megesett, tinédzser korú lány, Kinga hozott a világra. A lány az országot járta egy cirkusszal, ahol a szülei lovakkal dolgoztak, és eredetileg ő is műlovarnőnek készült. Ám egy esés során úgy megütötte a kezét, hogy az a sorozatos műtétek után sem lett tökéletes, ezért a lovakról le kellett mondania, s ezután a belépőjegyeket árulta. A kisfiú apja egy, frissen a cirkuszhoz került állatidomár volt. A kisfiúról Kinga lemondott, és a kórházban hagyta. Éppen ebbe a szobába került a középiskolai nyelvtanár, Margit, és a testnevelőtanár Péter kislánya is. Margit később örökbe fogadta a kisfiút, akiről nagyon hamar kiderült, hogy imádja az állatokat, különösen a lovakat. Margit kislányát és örökbe fogadott fiát együtt íratta be nyári lovas táborba, ahol a kisfiúról kiderült, hogy ,,ért" a lovak nyelvén. Végül Zsiga az érettségi után ösztöndíjjal Németországba került, ahol a lovas sportot komolyan kezdte űzni, és idővel a díjugratásban jeleskedett.

Később családot alapított - szintén egy lovas sportot űző, anyagilag erős háttérrel rendelkező lánnyal -, majd jó hírű lovarda tulajdonosa lett, ahol nemcsak versenysporttal, hanem beteg gyerekek rehabilitációjával is foglalkoztak. Zsiga örökölte vér szerint anyja és apja állatokhoz fűződő tehetségét, amit nevelőszülei segítségével bontakoztathatott ki. Vagyis nem ragadt le a cirkuszi mutatványosok szintjén, hanem az állatok, pontosabban a lovak segítségével gyógyít. Ilyen esetben mondható el, hogy a szülőpárt a lélek a genetikus háttér miatt választotta, de más anyára és apára volt szüksége ahhoz, hogy sorsfeladatát teljesíteni tudja.Továbbiak

Forrás : Andrássy Anetth facebook oldala
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Az állatok energiái
  2013-07-30 10:11:54, kedd
 
  Vajon miért vonzódsz egy-egy állathoz, és veszed magad körül őt ábrázoló tárgyakkal? Segítenek neked? És annak mi a jelentősége, hogy báránykás a pizsamád, vagy hogy lovak ,,száguldanak" a noteszodon?



Nézd meg! Észre fogod venni, hogy mindenki magában hordozza az általa kedvelt állat legfőbb jellemvonásait. Például az elkötelezett kutyaimádók általában hűségesek és megbízhatóak. A macskapártiak meg ugyanolyan különcök és öntörvényűek, mint doromboló barátjuk.
Így van ez a többi állattal is.

,,Kedvenceinkkel lelki rokonságban állunk, tulajdonságaikkal, képességeikkel mi is rendelkezünk" - állítja Jeanne Ruland sámán, aki szerint az állatok tulajdonképpen a bennünk lévő energiák megjelenési formái. - Ha velük vagy az őket jelképező tárgyakkal körülvesszük magunkat, pontos képet festünk arról, hogy milyen erők munkálkodnak bennünk."
Vess csak egy pillantást kolléganőd asztalára, vagy tudd meg, mi új szerelmed kedvenc négylábúja, és máris értékes információkhoz juthatsz mindkettejükről.

Az állatszimbólumok nemcsak általánosságban árulkodnak rólad. Akkor is érdemes felfigyelni a jelenlétükre, ha egy előtted álló problémával képtelen vagy megbirkózni. A környezetedben többször is fel fog bukkanni egy bizonyos állat, ami megmutatja a megoldás kulcsát. Ő az a segítő, aki csak a benned kialakult energiablokk esetén jelenik meg, hogy kölcsönadja erejét. Ideiglenesen szegődik társaddá, amíg meg nem oldod az adott helyzetet. Bármilyen formában megjelenhet: kiszúrhatod egy könyv borítóján, hatást gyakorolhat rád egy bolt kirakatában figuraként, meglátogathat álmaidban, kaphatod ajándékba is, mondjuk kabalaként.

Az is előfordulhat, hogy odaszalad az utcán hozzád egy kutyus, vagy az országúton áthalad előtted egy süni. Ha üzenete van számodra, fel fogja hívni magára a figyelmedet. A megoldást pedig jellemző tulajdonságaival mutatja meg. Kikövetkeztetheted belőle, milyen viselkedésre, hozzáállásra van szükség az aktuális problémád rendezéséhez. (Lásd: Mire tanít?)

Amíg túl nem jutsz a nehézségen, készíthetsz amulettet is, hogy emlékeztessen a megfelelő állat energiájával való kapcsolatra. Például egy túl szigorú főnök esetén kitehetsz egy majomszimbólumot a munkahelyeden, hogy a felettesed megenyhüljön veled szemben.


Bárány

Ha a kedvenced: Jámbor, empatikus személyiség vagy. Idealista, aki hisz az álmaiban, művészi készségeit felhasználva pedig láthatóvá teszi az élet szépségét. Rendíthetetlenül optimista a hozzáállásod, képes vagy bárkiben reményt kelteni.

Mire tanít? Lépj a béke útjára, tanulj meg hinni a jóban. A szívedre hallgass.
És soha ne add fel az álmaidat!

Delfin

Ha a kedvenced: Békét, harmóniát, gondoskodást és örömöt szimbolizál. Jellemző rád a játé­kosság, az életvidámság. Mindent megteszel,
ami erődből telik, ha valaki bajban van.

Mire tanít? Légy játékosabb és kommunika­tívabb a környezeteddel. Meg kell tanulnod a könnyedséget! De ne akarj többet felfedezni valamiben, mint amennyi tényleg benne van!

Elefánt

Ha a kedvenced: Stabilitást és rendkívüli érzékenységet, a másikra való odafigyelést jelképez egyszerre. Szociális érzékednek köszönhetően védelmet, figyelmet és támogatást nyújtasz a körülötted lévőknek. Képes vagy a feltétel nélküli szeretetre.

Mire tanít? Erőt, kitartást és türelmet kölcsönöz, ezáltal sikeresen meg tudod oldani a feladataidat. Békeszeretetre, önuralomra, visszafogottságra figyelmeztet, és arra, hogy ne légy haragtartó.

Hal

Ha a kedvenced: Intuitív bölcsességgel rendelkezel, érzelmi áramlatok között élsz. Képes vagy megtalálni a belső boldogságot, felfedezni az élet gazdagságát.

Mire tanít? Az egymással való érintkezés során energiákat cserélhetsz,
és új tapasztalatokat szerezhetsz. Figyeld, hova sodor az ár, és bízz az áramlatokban!

Kutya

Ha a kedvenced: Igaz barát, társ vagy. Képes vagy hűségesen és őszintén kiállni a másik mellett az élet nehéz pillanataiban is. Mindig számíthatnak rád, bármit elviselsz, és feltétel nélkül szeretsz.

Mire tanít? Megmutatja, hogy minden nap egy új kezdetet jelent. Rávezet a jelenben való gondolkodásra, hogy állandóan feladatok után kell nézni, és követni az élet ritmusát.



Ha a kedvenced: Nagy lelkierővel rendelkezel, hűséges, bátor és meg­bízható vagy. Az érzelmek világában élsz, képes vagy dolgokat mélyen megélni és kifejezni. Általában jó tanácsaid vannak mások számára.

Mire tanít? Bátorságot önt beléd, hogy követhesd az álmaidat. Új dolgok elkezdésére, az ismeretlenbe való ugrásra ösztönöz, és arra, hogy ötleteidet lelkesedéssel és optimizmussal valósítsd meg.

Macska

Ha a kedvenced: Vadóc, független, öntudatos ember vagy, aki élvezi az életet. Törekszel arra, hogy elérd, amit akarsz, és megszerezd magadnak, amire szükséged van. A saját törvényeid szerint élsz, nem zavar, hogy a külvilág mit gondol erről.

Mire tanít? Azt tanácsolja, hogy törődj jobban magaddal, tanuld meg kényeztetni magad. Légy picit önző, most csak azzal foglalkozz, ami neked jó.

Madár

Ha a kedvenced: Nem érezted még úgy, mintha időnként segítséget kapnál a szellemvilágból? Mert többek közt ezt is szimbolizálja
a madártoll. Emlékeztet a világ fényére, visszaadja lelked erejét. Valószínűleg a látásmódod is felsőbbrendű.

Mire tanít? Vedd észre a lét körforgásának magasabb szintű összefüggéseit, és kerekedj felül saját magadon. Fogd fel az életet könnyedébben!

Majom

Ha a kedvenced: Bölcsességed a humorodban rejlik. A pozitív életfelfogás és a változásokhoz való alkalmazkodás művésze vagy. A lét könnyedségét képviseled a berögzült mintákkal szemben.

Mire tanít? Vidámságra, önfeledt nevetésre buzdít. Viccelődj, csalj mosolyt
a többiek arcára, kavard fel az állóvizet!

Nyúl

Ha a kedvenced: Kitűnő a vitalitásod, gyorsan regenerálódsz. Jellemző rád, hogy szelíd, gyengéd és odaadó vagy. Ismered az élet kanyargós, rejtett útjait.

Mire tanít? Ne légy félénk, győzd le a félelmeidet! Meg kell nyitnod a szívedet valaki vagy valami felé. Találj vissza a benned élő gyermekhez, aki még feltétel nélkül tudott bízni, mert akkor nem lesz mitől félned.

Oroszlán

Ha a kedvenced: Megvan az egészséges önbizalmad, minden szituációból képes vagy győztesen kikerülni. Bátorságot, erőt sugárzol a környezeted felé, megjelenéseddel tiszteletet keltesz, így biztonságban érzi magát az ember melletted.

Mire tanít? Ne cselekedj ösztönből és azonnal. Válaszd az önuralmat, a körültekintést, amivel a kiegyensúlyozott belső erő elérhető, a méltóság megőrizhető.

Őz

Ha a kedvenced: Szelíd erők birtokosa vagy, ismered a tiszta szív erejét. Naiv, ábrándos jellemed miatt szereted a csodákat és az elvarázsolt helyeket.

Mire tanít? Aktiváld és kövesd a látomásaidat. A megérzések és álmok szerepe felerősödik.

Párduc

Ha a kedvenced: Titokzatos jellem vagy, aki csöndesen meghúzódik, mégis éberen figyel. Sokkal többre vagy képes, mint amennyit kimutatsz. Koncentrált és célorientált vagy, tudod, mikor hogyan kell cselekedned.


Mire tanít? Feltűnés nélküli viselkedésre van most szükséged. Maradj a háttérben, légy észrevétlen. Hallgatni arany, óvd a tudásodat! Tanulj meg kivárni!

Pillangó

Ha a kedvenced: A metamorfózis nagymestere vagy, aki képes a legkülönbözőbb módon megújulni úgy, hogy mindig egyedi legyen. Örömöt hozol mások életébe.



Mire tanít? Felhívja a figyelmet az átalakulásra, a fejlődés következő fokára. Hagyj fel a régi szokásokkal, viselkedésmódokkal, kapcsolatokkal.

Teknősbéka

Ha a kedvenced: Nem sietsz, nem idegeskedsz, erőd a nyugalmadban rejlik. Tudod, mi a jó neked, és nem hagyod, hogy mások kizökkentsenek. A saját ritmusod szerint élsz.

Mire tanít? Bármi is ér, a békés hozzáállást soha ne add fel. Ne hadakozz,
ne dühöngj, inkább húzódj vissza, hogy se te, se mások ne sérüljenek lelkileg.

Teve

Ha a kedvenced: Kis eszköztárral is nagy dolgokat tudsz véghezvinni. Méltósággal viseled az élet terheit. A szélsőségeket is képes vagy eltűrni, az illúziók, a csalfa képek nem tévesztenek meg.

Mire tanít? Egyszerűségre és mértékletességre - a kevesebb néha több. Nem kell sok ahhoz, hogy igazán boldog legyél.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Az amulettek mágikus ereje
  2013-07-30 09:36:57, kedd
 
  Az amulettek mágikus ereje
Évezredek óta hisznek, bíznak bennük az emberek. A pozitív energiákat vonzzák, a negatív energiákat taszítják, azaz teljesítik vágyainkat és megóvnak minket a bajtól. Mármint azokat, akik hisznek bennük...és talán azokat is, akik nem.

Az ókori egyiptomiak és görögök meg voltak győződve ezen apró tárgyak mágikus erejéről, ezért nem ékszerként, hanem szerencsehozó talizmánként hordták a nyakukban őket: állatfigurákat, égitesteket ábrázoló színes kavicsokat és kagylókat, apró zsákocskákba bújtatott szárított növényeket. Úgy gondolták egyfajta védőburkot vonnak köréjük, így túlélhetik a különféle természeti csapásokat, pusztító erejű járványokat és rettegett háborúkat.
Bár az évszázadok viharai elmosták az ókori hiedelmeket, az emberek amulettekbe vetett hite megmaradt. Hogy miért? A válasz egyelőre talány. Mindenesetre tény, hogy napjainkban is alig akad olyan énekes, színész, sportoló vagy politikus, aki ne hinne valamilyen apró, személyes tárgy segítő erejében.


Hit vagy varázserő?

Az arab eredetű ,,amulett" szó azt jelenti: viselni valamit, de minden -mágikus erővel felruházott- tárgyat is amulettnek nevezünk. Ha amulettet vásárolunk vagy készítünk magunknak, célszerű napokig testünkön (például nyakunkban) viselni, hogy az apró tárgy átvegye testünk belső energiáinak rezgéseit. Egyes feltételezések szerint az amulettek és szerencsehozó talizmánok "varázsereje" valójában bennünk, pontosabban hitünkben rejlik. A hit hegyeket mozgathat meg, függetlenül attól, hogy hitünk mozgatórugóját minek nevezzük. A vágyak pozitív energiákban öltenek testet, melyek -ha folyamatosan tápláljuk őket hitünk erejével- előbb-utóbb visszaköszönnek ránk. Ezért adott amulett az egyik embernek használ, a másiknak nem. Fontos, hogy merjünk álmodni, és higgyünk abban, hogy egy nap megteremtjük azokat a homályos álomképeket, amelyeket titkon oly sokszor levetítünk magunknak. Ha elég erős az önmagunkba vagy egy felsőbb erőbe vetett hitünk, csak idő kérdése, hogy kivárjuk az "aratás" idejét. Amennyiben úgy érezzük, hogy támogatásra van szükségünk, nincs más dolgunk, mint elkészíteni saját szerencsehozó talizmánunkat.

Mágikus játék
Keressünk néhány lapos kavicsot a természet lágy ölén, mondjuk egy folyó- vagy tengerparton, majd rajzoljuk rá mindegyikre egy-egy szerencsehozó tárgy képét, és tegyük magunk elé őket úgy, hogy a képes felük legyen lent. Utána helyezzük valamilyen személyes tárgyunkat néhány méter távolságra magunktól, és próbáljuk meg rádobni a kavicsokat. Amelyikkel legelőször eltaláljuk, az lesz a megfelelő talizmánunk. Ettől kezdve már csak hinnünk kell benne, hogy kis kincsünk megvéd minket a bajtól, és segít előrejutni az élet olykor igen kanyargós ösvényein.


Szerencseszimbólumok ABC-je

Bogár: a szkarabeusz és a katicabogár megóv a veszélytől, és sok szép élménnyel kecsegtet az életben és a szerelemben
Buddha: a hiedelmek szerint ha megsimogatjuk kerek hasát, pénz áll a házhoz.
Delfin: jó barát, aki segít túltenni magunkat a szomorúságon vagy a szerelmi bánaton, és bátorságot ad új ismeretségek, barátságok kötéséhez is.
Életfa (székely): egészséget, szerelmet hoz az életünkbe, és megerősíti az Istenbe vetett hitünket.
Egyszarvú: a mesebeli alak éberen őrködik az egészségünk felett.
Elefánt: érzékeny lelke hozzásegít az ösztönösen jó döntésekhez, és megvéd a kudarcoktól.
Hal: erősíti a partnerkapcsolatot, és boldog órákkal ajándékozza meg a szerelmeseket.
Jin-jang medál: segít helyreállítani és fenntartani a test-lélek-szellem harmóniáját.
Kagyló: magabiztosságot és bátorságot kölcsönöz, hogy valóra váltsuk álmainkat.
Kereszt: nemcsak a keresztényeknél, hanem már régebbi kultúrákban, például a keltáknál is az emberfeletti energia szimbóluma volt.
Kéz: ez az ősrégi szerencseszimbólum duplán hat - a kéz óvóan fölénk borul, hogy ne érhessen kár, az ötös szám pedig távol tartja a veszélyt.
Kulcs: kitárja előttünk a szakmai sikerek kapuját
Ló: mint a szabadság és az akaraterő szimbóluma.
Nap: kimeríthetetlen energiaforrás, a férfi/apa szimbóluma.
Patkó: optimistává tesz, és teljesíti álmainkat
Pentagramma: az ötágú, mágikus csillag már évezredekkel ezelőtt is védte az embereket a démonoktól és a sötét erőktől.
Sárkány: megvéd a támadásoktól, segít, hogy mindig bölcsek és megfontoltak legyünk.
Vasmacska: hűséget ígér a szerelmeseknek, akik messze vannak egymástól, és erősíti hitüket a kapcsolatban akkor is, ha ritkán találkoznak.




 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
Az Önidentitás Ho'oponopono
  2013-06-08 18:51:02, szombat
 
  A modernizált hoponoponóval történő problémamegoldás során
a terapeuta először a saját identitását, a saját elméjét, összeköti a
Forrással, amelyet mások SZERETETNEK vagy ISTENNEK neveznek.
Amikor létrejött a kapcsolat, a terapeuta a SZERETETHEZ folyamodik
azoknak az önmagában hordozott, helytelen gondolatoknak a kijavításáért,
amelyek a problémát okozzák: elsősorban saját maga, másodsorban
pedig a páciense számára. Ez a ,,folyamodás" megbánás és
bocsánatkérés a terapeuta részéről: ,,Sajnálom a magamban hordozott
helytelen gondolatokat, amelyek a problémát okozták nálam és a
páciensnél is. Kérlek, bocsáss meg!"
Válaszul arra, hogy a terapeuta megbánást mutatott és bocsánatot
kért, a SZERETET megkezdi a helytelen gondolatok átalakításának
misztikus folyamatát. Ebben a spirituális korrekciós folyamatban a
SZERETET először a probléma kialakulásáért felelős, helytelen érzelmeket
alakítja át, legyen szó akár neheztelésről, félelemről, dühről,
vádaskodásról vagy zavarodottságról. A következő lépésben a
SZERETET szélnek engedi a gondolatokból származó, immár semlegesített
energiákat, kialakítva egy üres, tartalom nélküli állapotot, a
valódi szabadság állapotát.

Az üres és szabad gondolatokat pedig maga a SZERETET fogja
betölteni. Az eredmény? A terapeuta megújul, ismét a SZERETET járja
át. Ahogy a terapeuta megújul, megújul a páciens is, és mindenki
más is, akit a probléma érint. A páciensben a kétségbeesés helyét
a SZERETET veszi át. A páciens lelkében a sötétséget a SZERETET
gyógyító fénye váltja fel.
A hoponoponó megtanítja az embereket arra, hogy kik ők valójában,
hogyan tudják a problémáikat percről percre megoldani, s eközben a
SZERETETBEN megújulni és regenerálódni.

,,A hoponoponó a problémákat nem nyűgnek,
hanem lehetőségnek tekinti. A problémák nem
egyebek, mint visszajátszott múltbeli emlékek,
amelyek azért jönnek elő, hogy lehetőséget
kapjunk a SZERETET szemével való látásra és
az inspirációból* történő cselekvésre."

Aki kifelé néz, álmodik;
aki befelé, felébred.
Carl Jung

Beszélj a testedhez! Mondd neki: ,,Szeretlek, úgy, ahogy vagy.
Köszönöm, hogy velem vagy. Ha úgy érzed, hogy bármilyen módon
bántalmaztalak, kérlek, bocsásd meg!" Napközben egyszer-egyszer állj
le, és látogasd meg a testedet! A látogatás a szeretetről és a háláról szóljon!
,,Köszönöm, hogy elviszel engem mindenhová. Köszönöm, hogy
lélegzel, hogy a szívem lüktet."
A testedet partnernek tekintsd az életedben, ne pedig szolgának! Úgy
beszélj a testedhez, ahogy egy kisgyerekhez szólnál! Barátkozz öszsze
vele! Szereti, ha sok-sok vizet kap, hogy jobban tudjon az énjével
együttműködni. Olykor úgy érzed, mintha éhes lenne, pedig valójában
csak szomjas.

A napfénnyel kezelt ,,kék" víz átalakítja azokat az emlékeket, amelyek
a tudatalatti (a gyermek) elmében visszajátsszak a problémákat, és segítenek
abban, hogy ,,elengedd a dolgokat, és hagyd Istent cselekedni".
Szerezz egy kék színű üveget! Töltsd meg csapvízzel! Zárd le az üveget
dugóval vagy celofánnal! Tedd napfényre vagy lámpa alá, legalább egy
órára! Idd meg a vizet, illetve öblítsd le vele magadat fürdés vagy zuhanyozás
után!

Amikor a tudatalattim zéróállapotban van, olyankor időtlen, határtalan,
végtelen és a halál sem érinti. Ha viszont az emlékek diktálnak, akkor
elakad az időben, a térben, a problémákban, a bizonytalanságban, a káoszban,
a gondolkodásban, a problémákkal való birkózásban, az ügyek
kezelésében. Ha megengedem, hogy az emlékek uraljanak, akkor azzal
lemondok elmém élességéről és az ISTENIVEL való harmóniámról.
Nincs ráhangolódás, nincs inspiráció. Ha nincs inspiráció, nincs cél.
Amikor emberekkel dolgozom, mindig azt kérem az ISTENITŐL, hogy
a tudatalattimban alakítsa át azokat az emlékeket, amelyek velük kapcsolatos
érzékeléseimként, gondolataimként és reakcióimként visszajátszódnak.
Zéróállapotban az ISTENI ezt követően elárasztja a tudatalatti
és a tudatos elmémet inspirációval, így a lelkem már ugyanúgy
tapasztalhatja meg ezeket az embereket, ahogyan az ISTENI tapasztalja
meg őket.

A hoponoponó célja saját önidentitásunk helyreállítása, ami az ISTENI
intelligenciával fennálló, természetes ritmus. Amikor ezt az eredeti ritmust
visszaállítjuk, a zéró megnyílik, és a lélek megtelik inspirációkkal.

Dr. Hew Len elmagyarázta, hogy ha teljes felelősséget vállalsz az
életedért, akkor minden, ami az életedben megjelenik - egyszerűen
azért, mert ott van az életedben - a te felelősséged. Az egész világot
szó szerint te teremted.

Amikor dr. Hew Len - ,,E" - a kórházban dolgozott, bármi is jött
benne fel, azt átnyújtotta az ISTENINEK, és azt kérte, hogy az eresztessék
szélnek. Mindig biztosan hitte, hogy ez meg is történik. És a
dolog mindig működött. Dr. Hew Len megkérdezte magától: ,,Mi zajlik
bennem, hogy ezt a problémát okoztam, és hogyan tudnám azt magamban
kijavítani?"

Szerinte a külső dolgokat csak egyféleképpen lehet kijavítani.
Oly módon, hogy kimondod a ,,szeretlek" szót az ISTENINEK,
amit nevezhetünk Istennek, életnek, univerzumnak vagy - bármilyen
egyéb szóval illetett - kollektív, magasabb erőnek.

,,AÉB".- ,,Az én békéje".

- Kétféleképpen élheted az életedet - magyarázta dr. Hew Len.
Emlékből vagy inspirációból. Az emlékek visszajátszódó, régi programok.
Az inspiráció pedig az, amikor az ISTENITŐL kapsz üzenetet.
Az inspiráció az, amire szükséged van. És csak akkor hallhatod meg
az ISTENIT és kaphatod meg az inspirációt, ha minden emléket kitakarítasz.
Csak annyit kell tenned, hogy tisztítasz.
Dr. Hew Len hosszan magyarázta, hogy miért az ISTENI a zéróállapotunk.
Elmondta, hogy ebben az állapotban nincsenek korlátaink.
Nincsenek emlékeink. Nincs identitásunk. Semmi sincs, csak
az ISTENI.

Mindössze négy egyszerű mondatot kell ismételgetni,
szünet nélkül, az ISTENINEK címezve:
,,Szeretlek."
,,Sajnálom."
,,Kérlek, bocsáss meg!"*
,,Köszönöm."
Ahogyan elvégeztem ezt az első hétvégi tanfolyamot, a ,,szeretlek"
szó belső monológom részévé vált. Biztos előfordult már veled is,
hogy fölébredve egy dal ,,szólt" a fejedben. Nos, nálam ez a ,,dal" a
,,szeretlek" szó volt. Olykor tudatosan, olykor tudattalanul, de szinte
állandóan hallottam. Csodálatos érzéssel járt! Nem tudom, hogy
ez mi módon tisztított meg bármit is, de tény, hogy tette a dolgát.
Hogyan is lehetne a ,,szeretlek" rossz, bárhogyan is?!

Csak két törvény határozza meg a tapasztalatodat: inspiráció az
ISTENITŐL, vagy a tudatalatti elmében tárolt emlék. Az előbbi vadonatúj,
az utóbbi viszont régi.
Jézus állítólag azt mondta: ,,Ezért ti elsősorban az Isten országát és annak
igazságát keressétek (zérót), s ezeket mind megkapjátok hozzá (inspiráció)."
A zéró az, ahol te és az ISTENI lakoztok... ,,ahonnan és akitől minden
áldás - gazdagság, egészség és béke - ered."

Kitakarításával lehetővé teszed, hogy az
ISTENI elérhessen téged egy inspirációval

Röviden: a szándék kutyafüle az inspirációhoz képest. Amíg azzal
foglalkoztam, hogy valamit szándékozzak, folyamatosan harcoltam
azzal, ami van. De amikor megadtam magam az inspirációnak, az
életem átalakult.

Ha a zéróállapotból jössz, ahol nincsenek korlátok, nincs szükséged
szándékokra. Egyszerűen megkapod, amit kell, és cselekszel.
És csodák történnek

A hoponoponó egyszerűen problémamegoldó
folyamat. Amit azonban teljes egészében
önmagádban folytatsz le.

Amikor a hoponoponót alkalmazod, az ISTENI
elveszi tőled a fájdalmas gondolatot, és semlegesíti vagy megtisztítja
azt. Nem a személyt, a helyet vagy a dolgot tisztítod meg. Azt az
energiát semlegesíted, amit ehhez az emberhez, helyhez vagy dologhoz
kapcsoltál. Ezért a hoponoponó első fázisa ennek az energiának
a megtisztítása.
- És ezen a ponton valami csodálatos dolog történik! Az energia
nem csak semlegesítődik, hanem elszáll, és így tiszta lapot kapsz. A
buddhisták ezt nevezik ,,ürességnek". A végső lépés az, hogy megengeded
az ISTENINEK, hogy belépjen, és fénnyel töltse fel az ürességet.
- Ahhoz, hogy alkalmazd a hoponoponót, nem kell tudnod, hogy
mi a probléma vagy a hiba. Csak annyit kell tenned, hogy tudomásul
veszed azt a problémát, amelyet fizikailag, mentálisan, érzelmileg
vagy bármilyen más módon megtapasztalsz. Ha tudomásul vetted, az
a teendőd, hogy azonnal elkezded kitisztítani azzal, hogy ezt mondod:
,,Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg!"

Amikor Morrnah-ról gyűjtöttem anyagot, végre megtaláltam
azt az imát is, amit mások gyógyításáért mondott el, akár látta
ezeket az embereket, akár nem. A liturgia a következő volt:

ISTENI Teremtő, atya, anya és fiú egysége... Ha a családom,
a rokonaim vagy az őseim megsértettek volna téged, a családodat,
a rokonaidat vagy az őseidet, gondolatban, szóban vagy
cselekedetben, a teremtésünk kezdetétől mostanáig, kérjük a
bocsánatodat... Add, hogy ezzel megtisztítsuk, kisöpörjük, eleresszük
és elvágjuk az összes negatív emléket, blokkot, energiát
és rezgést, és hogy ezek a nemkívánatos energiák tiszta
fénnyé alakuljanak át...
És mindez elvégeztetett.


Nem tudtam, hogy ezzel hogyan tudta megnyitni a gyógyulás csatornáját
a másik emberben, de azt felfogtam, hogy a hangsúly a megbocsátásra
helyeződik. Látható, hogy Morrnah és dr. Hew Len úgy
érezték, hogy ha megbocsátásért folyamodnak, azzal megtisztítják
az utat a gyógyulás megtörténtéhez. Semmi más nem áll közénk és a
gyógyulás közé, mint a szeretet hiánya. A megbocsátás megnyitotta
az ajtót ahhoz, hogy a szeretet megint jelen lehessen.

- Ha meg akarsz oldani egy problémát, akkor dolgozz magadon!
Ha a problémád történetesen valaki mással kapcsolatos, akkor csak
azt kell magadtól megkérdezned: ,,Mi zajlik bennem, ami miatt ez az
ember piszkál?" Az emberek csak azért bukkannak fel az életedben,
hogy piszkáljanak! Ha ezt tudod, akkor minden helyzeten javíthatsz.
Hogyan? Egyszerű: ,,Sajnálom, ami történik. Kérlek, bocsáss meg!"
Aztán elmagyarázta, hogy ha masszőr vagy csontkovács vagy, és
valaki hátfájás miatt kéri a segítségedet, akkor a következő kérdést
kell föltenned: ,,Mi zajlik bennem, ami miatt ez az ember fölkeresett
engem a hátfájásával?"

- A hoponoponó a problémákat nem nyűgnek, hanem
lehetőségnek tekinti. A problémák csupán visszajátszott, múltbeli emlékek,
amelyek azért jönnek elő, hogy lehetőséget kapjunk a szeretet
szemével történő látásra és az inspirációból történő cselekvésre.

A teljes felelősség azt jelenti, hogy mindent elfogadsz.
Még azokat az embereket is, akik belépnek az életedbe, a gondjaikkal
egyetemben, mert az ő problémáik a te problémáid. Ők immár a
íe életedben vannak, és ha teljes felelősséget vállalsz az életedért,
akkor azért is teljes felelősséget kell vállalnod, amit ők tapasztalnak
meg.
Ez szédítő, észbontó, agyzsibbasztó gondolat! S ha átülteted a
gyakorlatba: az életed gyökeresen átalakul! Csakhogy a 100%-os
felelősség puszta megértése is meghaladja azt, amire a legtöbben
hajlandóak vagyunk, és akkor még nem beszéltünk az említett gondolat
elfogadásáról!
De ha már sikerült elfogadnod, az lesz a következő kérdésed, hogy
miként tudod önmagadat úgy átalakítani, hogy a világ többi része is
megváltozzon?
Az egyetlen biztos módszer a ,,szeretlek". Ez az a kulcs, ami megnyitja
a gyógyulás kapuját. De azt önmagadon használd, s ne másokon!
Emlékezz: az ő problémájuk a te problémád, ezért ha őrajtuk dolgozol,
az rajtad nem segít. Nem nekik van szükségük a gyógyulásra,
hanem neked. Neked önmagadat kell gyógyítanod. Te vagy minden
megtapasztalás forrása.
Ez a modernizált hoponoponó lényege.
Szeretném, ha ezt most emésztgetnéd.
Én addig halkan mondogatom: ,,szeretlek".
Lényeges annak felismerése, hogy
vagy emlék, vagy inspiráció hatására cselekszel.

Az emlék: gondolkodás;
az inspiráció: megengedés.

Amikor elsősorban önmagad vagy, semmit sem tagadhatnak
meg tőled, ami tökéletes, egész, teljes és a javadra válik.
Ha elsősorban önmagad vagy, akkor automatikusan
megtapasztalod a tökéletességet isteni gondolatok,
szavak és cselekedetek révén.
Ha azonban mérgező gondolataidat engeded az első helyre,
akkor automatikusan a tökéletlenséget fogod megtapasztalni:
betegség, zűrzavar, neheztelés, depresszió, ítélkezés vagy
szegénység formájában.

dr. Ihaleakala Hew Len

Az életben egyetlen feladatom
van: mindennek és mindenkinek, amivel és akivel találkozom,
azt kell mondanom, hogy ,,szeretlek", akár jónak, akár rossznak vélem.
Minél inkább el tudom oszlatni azokat a korlátozó programokat,
amiket látok vagy érzek, annál gyakrabban el tudom érni a korlátok
nélküli állapotot, és - önmagámon keresztül - békét tudok hozni bolygónkra.

A fejemben ugyan káosz uralkodott, ám - legjobb tudásom szerint
- gyakoroltam azt, amit sikerült felfognom. A legkönnyebben az ment,
amikor folyamatosan a ,,szeretlek" szót kellett mondogatni. Meg is tettem.
Amikor az egyik este kikanyarodtam a WC-re, azt éreztem, hogy
alighanem valamilyen húgyúti fertőzést kaptam. ,,Szeretlek" - mondtam
az ISTENINEK, s közben a fertőzésre gondoltam. Hamarosan el
is feledkeztem a dologról, és reggelre a fertőzés elmúlt.
Tovább mondogattam magamban, hogy ,,szeretlek", újra és újra,
akármi is történt, akár jó, akár rossz. Maximális igyekezettel próbáltam
megtisztítani mindent, ami csak történik. Hadd adjak egy röpke
példát arra, hogy miként is működik ez a gyakorlatban.
Egyik reggel bosszantó e-mailt kaptam. Régebben ilyen esetben
elkezdtem volna dolgozni az érzelmi ,,forró gombjaimon", vagy - az
eszére apellálva - párbeszédbe bonyolódva próbáltam volna meg
kommunikálni azzal, aki ezt az ocsmány e-mailt írta. Most azonban
úgy döntöttem, hogy kipróbálom dr. Hew Len módszerét.
Csöndesen ezt mondogattam magamban: ,,sajnálom" és ,,szeretlek."
Ezeket a szavakat nem egy konkrét személyhez címeztem.
Egyszerűen előhívtam magamban a szeretet szellemét, hogy az
meggyógyítsa azt, ami a szóban forgó körülményt megteremtette
vagy bevonzotta.

Egy óra sem telt el, s máris újabb e-mail érkezett, ugyanattól a feladótól.
Bocsánatot kért az előző üzenetéért...
Vedd észre, hogy semmilyen külső dolgot sem tettem azért, hogy az
illető bocsánatot kérjen. Még csak nem is válaszoltam az e-mailjére.
Mégis - pusztán azzal, hogy a ,,szeretlek" szót mondogattam - valamiképpen
meggyógyítottam magamban azt a rejtett, korlátozó programot,
amiben mindketten benne voltunk.
Ha ezt a gyakorlatot végzed, nem számíthatsz minden esetben
azonnali eredményre. Nem az a lényeg, hogy eredményt érj el, hanem,
hogy békét teremts. Ha ez sikerült, akkor többnyire azt az eredményt
is megkapod, amire eredetileg törekedtél.
Az egyik nap például az történt, hogy az egyik alkalmazottam eltűnt.
Fontos projekten kellett volna dolgoznia, aminek viharsebesen közeledett
a leadási határideje. Nemcsak hogy nem végzett a projekttel,
de egyszerűen úgy eltűnt, mintha a föld nyelte volna el.
Nem túl jól viseltem a helyzetet... Bár ekkor már ismertem dr. Hew
Len módszerét, nehezen tudtam rávenni magamat, hogy a ,,szeretlek"
üzenetet ismételgessem, mert gyakrabban jött volna számra a
,,kinyírlak" szó... Valahányszor eszembe jutott az illető, dühbe gurultam.
Ennek ellenére tovább mondogattam, hogy ,,szeretlek", ,,kérlek,
bocsáss meg" és ,,sajnálom". Nem egy konkrét személynek mondtam
ezeket a szavakat. Azért mondtam, hogy mondhassam. Az biztos,
hogy szeretetet nem éreztem közben... Háromnapi mondogatásba
került az, hogy egyáltalán megközelítsem a lelki béke állapotát...
És ekkor felbukkant az alkalmazottam.
Börtönbe került. Onnan hívott telefonon, és a segítségemet kérte.
Megadtam neki a segítséget, és folytattam a ,,szeretlek" szó mondogatását,
valahányszor csak eszembe jutott. Bár azonnali eredményt
nem hozott a dolog, a lelki békém megtalálása elegendő eredmény
volt ahhoz, hogy jól érezzem magam. És ekkor - valahogyan - azt az
alkalmazottam is megérezte. Ekkor kérte meg az őrt, hogy telefonálhasson
nekem. így tudtam megkérdezni tőle a sürgős projekttel kap-
csolatos legfontosabb dolgokat, ami elég volt ahhoz, hogy határidőre
elkészüljek.

De még ennél is csodálatosabb annak
a tudata, hogy bármikor az ISTENI Teremtőhöz folyamodhatsz azért,
hogy törölje ezeket az emlékeket a tudatalattidból, alakítsa át őket
zéróvá, és a te lelkedben és mindenki más lelkében töltsön a helyükre
ISTENI gondolatokat, szavakat, tetteket és cselekedeteket!
Erre mit mondasz?
Csak egyetlen gondolatom maradt: ,,szeretlek."

A megbánást, megbocsátást és átalakítást magába foglaló,
modernizált hoponoponó olyan eljárás, melynek során
a szeretethez folyamodunk, hogy az ürítse ki a mérgező
energiákat, és helyettesítse be őket a saját énjével.
A szeretet ezt úgy tudja véghezvinni, hogy átáramlik
az elménken, mégpedig először a spirituális elmén, a
tudatfelettin. Ezután pedig továbbáramlik, keresztül az intellektuális
elmén, a tudatos elmén, megszabadítva azt a
gondolkodás energiáitól. Végezetül pedig eljut az emocionális
elmébe, a tudatalattiba, kiürítve a gondolatokból a
mérgező érzelmeket, amelyek helyébe saját magát állítja.
dr. Ihaleakala Hew Len

- Nemrégiben például felhívott egy 92 éves asszony lánya.
Elmondta, hogy az édesanyját már hetek óta intenzív csípőtáji fájdalmak
kínozzák. Miközben beszéltünk, azt kérdeztem az ISTENITŐL:
,,Mi történik bennem, amivel ezt a fájdalmat okoztam az idős aszszonynak?"
Aztán pedig ezt kérdeztem: ,,Hogyan tudnám magamban
kijavítani ezt a problémát?" Megkaptam a válaszokat a kérdéseimre,
és azoknak megfelelően cselekedtem.

Be kell menned a sötétbe ahhoz,
hogy előhozhasd a saját fényedet.
Debbie Ford, The Dark Side of the Light Chasers
(A fényt kergetők sötét oldala)

,,A zavarodottság az a csodálatos állapot,
amely megelőzi a tiszta megértést."
Nos, én éppen ebben a ,,csodálatos állapotban" leledztem..

A hoponoponó problémamegoldó folyamat, amelyben a megbánás, a
megbocsátás és az átalakítás kap szerepet, és amelyet bárki alkalmazhat
saját magára. Ebben az eljárásban arra kérjük az ISTENIT, hogy a hibák
emlékeit az unihipiliben alakítsa át zéróvá, vagyis semmivé.
És veled is ugyanez a helyzet. Az unihipilidben lévő hibaemlékek újrajátsszak
a problémáidat, legyen szó súlyproblémáról, a fiadról vagy
bármi másról. A tudatos elmének, az intellektusnak pedig fogalma sincs
az egészről! Halvány elképzelése sincs erről!
A hoponoponó a benned lakozó ISTENIHEZ fordul, aki tudja, hogy az
unihipilidben lejátszott emlékeidet miként alakítsa zéróvá.
Valamit le kell szögeznünk. Az elvárások és a szándékok semmiféle
hatást sem gyakorolnak az ISTENIRE. Az ISTENI azt és akkor tesz,
amit és amikor jónak lát.


Bár ezt még mindig nem fogtam fel teljesen, azt azonban megértettem,
hogy a ,,szeretlek" szónak hatalmas ereje van. Elég ártalmatlan
dolognak tűnt. Hiszen mi rossz származhat abból, ha szinte
folyamatosan azt mondogatom: ,,szeretlek"? Semmi. Zéró.
Ahogyan dr. Hew Len egyszer elmagyarázta:
,,Ahhoz, hogy megnyíljon az ISTENI áradása,
előbb törölnöd kell az emlékeket. Mindaddig,
amíg a tudatalattiban emlékek (blokkok/korlátozások)
találhatók, addig azok magakadályozzák
az ISTENIT, hogy megadja nekünk a mindennapi
kenyerünket".

Ha egy pillanatra most megállsz, és végiggondolod, hogy ez mit is
jelent valójában, várhatóan el fogsz ámulni. Azt próbálom ezzel mondani,
hogy a folyamatos tisztogatás minden másnál fontosabb. Amint
pedig tisztogatni kezdesz, ötleteket is kapsz. Olyan ötleteket is, amelyekkel
rendkívül gazdaggá válhatsz.

Minél tisztábbá váltam, annál tisztábbá váltak a körülöttem levők
is.

Aztán, ahogy idősebbek és tudatosabbak leszünk,
kezdjük elfogadni, hogy felelősek vagyunk
a szavainkért és a tetteinkért. Még tudatosabbá
válva azonban rájövünk, hogy felelősek
vagyunk mindenért, amit bárki mond vagy tesz,
egyszerűen azért, mert ők részei a mi megtapasztalásunknak.
Ha mi vagyunk saját valóságunk
megteremtői, akkor mindent mi teremtettünk
meg, amit látunk, beleértve a nem tetsző
részeket is.

az ISTENI folyamatosan árasztja rád a szeretetet.
Sohase szűnt meg ezt tenni. A zéróállapotot
- ahol nincsenek korlátok - legpontosabban úgy
lehetne leírni, mint a színtiszta szeretet állapotát.
Az ott van. Te azonban nem. A ,,szeretlek", ,,sajnálom",
,,kérlek, bocsáss meg" és ,,köszönöm"
kimondásával megtisztítod magadban azokat a
programokat, amelyek megakadályozzák, hogy
a színtiszta szeretetben legyél.
Megismétlem: nem az ISTENINEK van szüksége
arra, hogy hoponoponózz, neked van rá
szükséged.


- Mindössze azt mondogatom folyamatosan, hogy ,,szeretlek",
,,sajnálom", ,,kérlek, bocsáss meg!" és ,,köszönöm".
Dr. Hew Len elmagyarázta, hogy az egyszerű ,,szeretlek" szóban
három olyan elem van, ami képes bármit átalakítani. Szerinte ez a három
elem a következő: hála, tisztelet és átformálás. Én pedig tovább
magyaráztam, hogy szerintem ilyenkor mi történik.
- A szavak, amiket mondogatok - a mesebeli kaput kitáró varázsigéhez
hasonlóan - megnyitják az univerzum zárát. Amikor az említett
szavakat mondogatom - amelyek úgy jönnek elő, akár egy vers -,
megnyitom magamat az ISTENI előtt. Ezek a szavak ugyanis kitörlik
belőlem azokat a programokat, amelyek megakadályozzák, hogy itt
és most éljek.

A lényeg az, hogy 100%-ban vállaljuk a felelősséget.
Ha pedig magadat tisztítod, akkor mindenki
másból is kitisztítod ezt a programot.

- Vagy az emlékeidből, vagy az inspirációból élsz - magyarázta.
- Ennyi az egész.
így reagáltam: - Mindig azt szoktam mondani az embereknek,
hogy választhatnak, inspirációból akarnak-e élni, vagy sem. Ez a szabad
akarat. Az ISTENI elküldi az üzenetét, te pedig vagy az alapján
cselekszel, vagy tétlen maradsz. Ha az alapján cselekszel, minden
rendben lesz. Ha viszont nem, akkor gondjaid adódhatnak.

- A választási lehetőséged abban áll, hogy tisztogatsz,
vagy nem tisztogatsz - mondta. - Ha
A megtisztultál, az esetben az inspiráció megérkezésekor
minden további nélkül a szerint fogsz
cselekedni. Nem gondolkodsz rajta. Ha elkezdesz
f gondolkodni, akkor az inspirációt összeveted valamivel,
márpedig az a valami egy emlék lesz. Ha
kitisztítod az emléket, utána már nem lesz választásod.
Csak az inspiráció marad, amit gondolkodás
nélkül megvalósítasz. Egyszerűen ennyi.

A ,,szeretlek" ismételgetése - munka, írás, olvasás,
játék, beszéd és gondolkodás közben
- kísérlet arra, hogy szünet nélkül tisztogassak,
töröljek és kipucoljak mindent, ami csak köztem
és a zérószint között áll.

Dr. Hew Len munkássága arra tanít minkét,
hogy hagyjuk az életet alakulni, hogy bízzunk az
ISTENIBEN. S közben folyamatosan tisztogassuk
az összes olyan gondolatot és tapasztalatot,
amelyek a felszínre bukkanva akadályoznának
minket az ISTENI meghallásában. Ezzel a
folyamatos munkával ki tudjuk tisztítani a programjainkban
tenyésző gyomokat, így pedig az
életünket jobban tudjuk kezelni, könnyedén és
elegánsan.

Mindig, mindig, de mindig oda jutottam vissza,
hogy egyetlen refrén létezik, ami minden
sebet begyógyít: ,,Szeretlek. Sajnálom. Kérlek,
bocsáss meg! Köszönöm."

Az ,,ima" azt jelenti, hogy megbocsátásért
könyörögsz a miatt, ami saját magadban van,
és ami kiváltotta a külső körülményt. Az ,,ima"
azt jelenti, hogy újra összeköttetésbe kerülsz
az ISTENIVEL Ezenkívül csak annyi a teendőd,
hogy bízz az ISTENI gyógyító erejében. És ahogyan
te meggyógyulsz, úgy gyógyulnak meg a
külső körülmények is. Minden - kivétel nélkül
minden - benned van.

Két feladatom van ezen a világon.
Az első, hogy javítsak a dolgokon.
A második, hogy felébresszem az alvókat.
Szinte mindenki alszik!
A feladataimat pedig csak úgy teljesíthetem,
ha saját magamon dolgozom.

dr. Ihaleakala Hew Len

A szó ismételgetése segít azoknak az emlékeknek, programoknak, hiedelmeknek
és korlátozásoknak a semlegesítésében, amelyek a saját
ébredésem útjában állnak. Ahogyan egyre csak tisztogatok, folyamatosan
ráhangolom magam a tiszta inspirációra. És ahogyan megfogadom
ennek az inspirációnak a sugallatát, nagyobb csodák történnek,
mint amilyeneket valaha is el tudtam volna képzelni! Nekem csak anynyit
kell tennem, hogy ne hagyjak fel a tisztogatással.

Mindent meggyógyíthatsz,
ami csak felbukkan az életedben.
Bármi is jelenik meg az életedben - függetlenül attól, hogy
miként került oda -, meg tudod gyógyítani. Egyszerűen azért,
mert megjelent a ,,radarképernyődön". Abból kell kiindulnod,
hogy amit képes vagy érzékelni, azt meg is tudod gyógyítani.
Ha valaki másban látod, és zavar, akkor már el is kezdheted a
gyógyítást. Vagy ahogyan állítólag Oprah mondta egyszer: ,,Ha
kiszúrtad, akkor máris a tiéd." Talán fogalmad sincs, hogy miért
bukkant fel az életedben, vagy hogy miként került oda, de el
tudod engedni, mivel tudatosítottad magadban. Minél inkább
meggyógyítod azt, ami életed során eléd kerül, annál világosabban
tudod megteremteni azt, amit szeretnél, és fel tudod
szabadítani a megrekedt energiát más célokra.

100%-ban felelős vagy mindazért, amit megtapasztalsz.
Ami az életedben történik, az nem a te hibád, de a te felelősséged.
Minél inkább meggyógyítod azt, ami felbukkant az életedben,
annál inkább összhangba kerülsz a Forrással.

A korlátmentes állapotba a ,,szeretlek" szó
mondogatásával juthatsz el.
Az ,,útlevél", amellyel eljuthatsz a szavakkal kifejezhetetlen
béke birodalmába - a gyógyítástól a manifesztálásig - egy
egyszerű szó: ,,szeretlek". Ha ezt mondogatod az ISTENINEK,
azzal teljes egészében megtisztítod magadat, és így megtapasztalhatod
a jelen pillanat csodáját: azt, hogy nincsenek
korlátok. A lényeg, hogy mindent szeretettel fogadj! Szeresd a
zsírpárnáidat, a káros szenvedélyeidet, a problémás gyerekedet,
a szomszédodat, a házastársadat. Kivétel nélkül: mindent
és mindenkit. A szeretet átalakítja és felszabadítja a megrekedt
energiát. A ,,szeretlek" szó az a ,,Szezám tárulj!", ami az ISTENI
megtapasztalásához vezető kaput megnyitja.


Az inspiráció fontosabb, mint a szándék.
A szándék az elme játékszere; az inspiráció pedig az ISTENI
útmutatása. Eljön majd az életedben az a pillanat, amikortól
felhagysz a próbálkozással. Nem kérni fogsz és várni a kérésed
teljesülésére, hanem csupán figyelni. A szándék azt jelenti,
hogy az ego korlátozott rálátása alapján próbálod irányítani az
életedet; az inspiráció pedig azt, hogy veszed az ISTENI üzenetét,
és meg is valósítod. A szándék működik, és meghozza
az eredményt; az inspiráció is működik, de az a csodát fogja
megteremni. Melyiket szeretnéd inkább?


Hogyan gyógyítsd magadat
(vagy bárki mást) úgy, hogy közben
rátalálsz az egészségre,
a gazdagságra és a boldogságra?
Ismertetek két bevált hoponoponó-technikát, hogy - bármilyen
észlelt jelenség esetén - meg tudd gyógyítani önmagadat (és bárki
mást). Jusson eszedbe, hogy amit másban látsz, az benned is megvan,
ezért minden gyógyítás öngyógyítás! Ezeknek a módszereknek
az alkalmazásához nincs szükséged senki másra, csak saját magadra.
Az egész világ sorsa a te kezedben van.
Először is bemutatom azt az imádságot, amelyet Morrnah mondott
sok száz vagy ezer ember meggyógyítására: Egyszerű, de rendkívüli
erejű ima:


Isteni teremtő, atya, anya és fiú egysége... Ha a családom, a rokonaim
vagy az őseim megsértettek volna téged, a családodat, a rokonaidat
vagy az őseidet, gondolatban, szóban, tettben vagy cselekedetben,
a teremtésünk kezdetétől mostanáig, kérjük a bocsánatodat...
Add, hogy ezzel megtisztítsuk, kitisztítsuk, eleresszük és elvágjuk az
összes negatív emléket, blokkot, energiát és rezgést, és hogy ezek a
nemkívánatos energiák tiszta fénnyé alakuljanak át...

Másodszor: dr. Hew Len úgy szeret gyógyítani, hogy először azt
mondja: ,,Sajnálom" és ,,Kérlek, bocsáss meg!" Ha ezt mondod, azzal
elismered, hogy valami - amiről azt sem tudod, hogy micsoda - bejutott
a tested/elméd rendszerébe. Fogalmad sincs arról, hogy miként
került oda. De nem is kell tudnod. Ha túlsúlyos vagy, ,,elkaptad"
azt a programot, ami ezt okozza. Ha a ,,sajnálom" szót mondogatod,
azt közlöd az ISTENIVEL, hogy megbocsátást szeretnél magadban a
problémád okával kapcsolatban, akármi is legyen az. Nem azt kéred
az ISTENITŐL, hogy bocsásson meg neked; arra kéred az ISTENIT,
hogy segítsen neked abban, hogy megbocsáss magadnak.
Ettől kezdve azt mondogatod, hogy ,,köszönöm" és ,,szeretlek". A
,,köszönöm" szó ismételgetésével a háládat fejezed ki. Bizonyságot teszel
arról a hitedről, hogy az ügy mindenki számára a legjobb módon
fog megoldódni. A ,,szeretlek" átalakítja a megrekedt energiát, hogy ismét
szabadon áramolhasson. Újra összekapcsol az ISTENIVEL. Mivel
a zéróállapot a tiszta szeretet állapota, ahol nincsenek korlátok, ha ide
akarsz eljutni, azzal kell kezdened, hogy kinyilvánítod a szeretetedet.
Az már az ISTENITŐL függ, hogy ezután mi történik. Lehet, hogy
valamilyen tettre fog sarkallni. Akármi is legyen az, tedd meg! Ha
nem tudod biztosan, mit kellene tenned, próbáld meg - ugyanezzel a
gyógyító módszerrel - eloszlatni a kétségeidet! Amikor letisztázódtak
benned a dolgok, tudni fogod, hogy mit kell tenned.
Ez a legfontosabb, modernizált hoponoponós gyógyító módszerek
leegyszerűsített változata.


,,Sem kőtorony, sem rézből vert falak
S szűk légii börtön, sem kemény bilincs
A szellem erejét tneg nem köthetik."
William Shakespeare
(Vörösmarty Mihály fordítása)

A létezés az ISTENI intelligencia ajándéka. Ezt az ajándékot kizárólag
azért adja, hogy problémamegoldás révén ismét létrehozhasd az önidentitást.
Az ,,Önidentitás Ho'oponopono" (röviden: hoponoponó)
egy ősi, hawaii problémamegoldó eljárás modernizált változata,
amelyben a megbánás, a megbocsátás és az átalakítás kap szerepet.
,,Ne mondjatok ítéletet senki fölött,
s akkor fölöttetek sem ítélkeznek.
Ne ítéljetek el senkit, s akkor benneteket sem ítélnek el.
Bocsássatok meg, és nektek is megbocsátanak."
Jézus szavai Lukács evangéliumából (6:37)
A hoponoponóban hiánytalanul ott található az önidentitás mind
a négy eleme: az ISTENI intelligencia, a tudatfeletti elme, a tudatos
elme és a tudatalatti elme, amelyek együttesen, egységként
működnek. Minden elemnek megvan a maga egyedi szerepe a tudatalatti
elmében lejátszódó emlékek problémáinak a megoldásában.
A tudatfeletti elme mentes az emlékektől, nem hatnak rá a tudatalatti
elmében lejátszott emlékek. Ez az elme sohasem különül el az ISTENI
Intelligenciától. De mivel az ISTENI intelligencia mozgásban van, a
tudatfeletti elme együtt mozog vele.
Az önidentitás inspirációval és emlékkel dolgozik. Bármely pillanatban
a kettő közül az egyik parancsolni fog a tudatalatti elmének, ám
egyszerre mindig csak az egyik. Az önidentitás lelke egyszerre csak egy
urat szolgál, többnyire az emléket, a ,,tövist", nem pedig az inspirációt,
a ,,rózsát".


1. A tudatos elme kezdeményezi a hoponoponó problémamegoldási folyamatát,
amelyben kéri az ISTENI intelligenciától, hogy változtassa át
az emlékeket ürességgé. Tudomásul veszi, hogy a probléma emlékeket
jelent, amelyeket a tudatalatti elme játszik vissza, és ezekért 100%-ban
felelős. A kérés lefelé irányul, a tudatos elméből a tudatalatti elmébe,

2. Amint a kérés lefelé áramlik a tudatalatti elmébe, finoman fölrázza
az emlékeket az átalakításhoz. A kérés ezt követően fölfelé indul: a
tudatalatti elméből a tudatfeletti elmébe.

3. A tudatfeletti elme átnézi a kérést, és szükség szerint változtat is
rajta. Mivel mindig rá van hangolódva az ISTENI intelligenciára, meg-
van a képessége arra, hogy átnézze és kijavítsa azt. A kérelmet ezután
felküldi az ISTENI intelligenciának, végső átnézésre és elbírálásra.

4. A tudatfeletti elme által felküldött kérés elbírálása után az ISTENI
intelligencia átalakító energiát küld le a tudatfeletti elmébe.

5. Majd az átalakító energia tovább áramlik a tudatfeletti elméből, le a
tudatos elmébe.

6. Ezután az átalakító energia leáramlik a tudatos elméből a tudatalatti
elmébe. Az átalakító energia először semlegesíti a kijelölt emlékeket.
Ezután a semlegesített energiák felszabadulnak és eltárolódnak,
maguk után hagyva az ürességet.

A lelket az ISTENI intelligencia úgy tudja inspirálni, hogy közben fogalma
sincs arról, valójában mi is történik. Az inspirációhoz, az ISTENI
kreativitáshoz, csupán az szükséges, hogy az önidentitás önidentitás legyen.
Az önidentitás meglétéhez az emlékek szakadatlan tisztogatása
szükséges.
Az emlékek a tudatalatti elme állandó kísérői. Sohasem kapnak szabadságot,
egy pillanatra sem hagyják el a tudatalatti elmét. Nyugdíjba sem
mennek, egész életükben a tudatalatti elmében maradnak. Az emlékek
visszajátszása soha, egy pillanatra sem szünetel!


Az élet célja, hogy olyan önidentitássá váljunk, amilyennek az ISTENI
az önidentitást létrehozta, pontosan a saját képmására, tehát üressé és
végtelenné.
Eletünk minden tapasztalata: visszajátszódó emlékek és inspirációk. A
depresszió, a gondolkodás, a vádaskodás, a gyűlölet, a neheztelés és
a szomorúság mind ,,panaszolt panaszok", ahogyan Shakespeare írta
egyik szonettjében.
A tudatos elmének van választási lehetősége: kezdeményezheti a szakadatlan
tisztítást; vagy engedélyezheti az emlékeknek, hogy vég nélkül
problémákat játsszanak vissza.


Az egymagában működő tudat nem tud az ISTENI intelligencia legbecsesebb
adományáról, az önidentitásról. Ezért azt sem tudja, hogy egyegy
probléma valójában micsoda. Ez a tudatlanság okozza azt, hogy a
problémamegoldás hatástalan. Szegény lélek arra kényszerül, hogy folyamatosan
és szükségtelenül búsuljon a léte miatt. Milyen szomorú!
A tudatos elmét rá kell ébreszteni az önidentitás ajándékára, a ,,minden
képzeletet felülmúló gazdagságra."
Az önidentitás olyan örök és elpusztíthatatlan, mint teremtője, az
ISTENI intelligencia.


A - generációról generációra terjedő - tudatlanság következménye az
értelmetlen és kíméletlen szegénység, betegség, háború és halál hamis
valósága.


A fizikai valóság az önidentitás lelkében lévő emlékek és inspirációk
kifejeződése. Változtasd meg az önidentitás állapotát, és a fizikai valóság
állapota is meg fog változni!
Ki a főnök? Az inspirációk vagy a visszajátszódó emlékek? A választás
a tudatos elme kezében van.

Most bemutatok négy problémamegoldó hoponoponó-eljárást, amelyeket
alkalmazhatsz annak érdekében, hogy a problémákat a tudatalatti
elmédben visszajátszódó emlékek kiüresítésével visszaállítsd az önidentitásodat:

1. ,,Szeretlek". Amikor a lélek problémákat visszajátszó emlékekkel
találkozik - magadban, hangtalanul mondd nekik ezt: ,,Kedves
emlékeim, szeretlek benneteket. Hálás vagyok a lehetőségért, hogy
mindannyiótokat - és saját magamat is - fel tudlak szabadítani."
Csöndben mondogathatod a ,,szeretlek" szót, újra és újra. Az emlékek
sohasem mennek szabadságra, és nem vonulnak vissza, kivéve, ha te
magad küldőd őket ,,nyugdíjba". A ,,szeretlek" akkor is használható,
ha nem vagy tudatában a problémáidnak. Mondogathatod akkor is, ha
belekezdesz valamibe, pl. telefonálni készülsz, vagy fölveszed a csengő
telefon kagylóját, vagy útnak indulás előtt.
,,Szeressétek ellenségeitek, tegyetek jót haragosaitokkal."
Jézus szavai Lukács evangéliuma szerint (6:27)

2. ,,Köszönöm." Ez használható a ,,szeretlek" szó helyett, vagy azzal
együtt. Ugyanúgy, mint a ,,szeretlek" esetében, ezt is folyamatosan mondogathatod
magadban.

3. ,,Kék", napfénnyel kezelt víz. A bőséges vízfogyasztás csodálatosan
hatékony problémamegoldó technika, különösen, ha ,,kék", napfénnyel
kezelt vizet iszunk. Fogj egy kék színű, fedeles üvegedényt, amelynek
a fedele nem fémből készült! Töltsd meg csapvízzel! Helyezd a kék
edényt vagy a napra, vagy egy izzószálas lámpa alá (a fénycső nem jó),
legalább egy órára. A napoztatás után a víz napokig használható marad.
Megihatod, főzhetsz vele, zuhanyozás vagy fürdés után leöblítheted
vele magadat. A gyümölcsök és zöldségek is meghálálják, ha ,,kék",
napoztatott vízzel mossák meg őket. Hasonlóan a ,,szeretlek" és a ,,köszönöm"
szavakhoz, a ,,kék", napfénnyel kezelt víz is kiüríti azokat az
emlékeket, amelyek a tudatalatti elmében visszajátsszak a problémákat.
Öblítsd ki az emlékeidet!

4. Eper és fekete áfonya. Ezek a gyümölcsök kiürítik az emlékeket.
Eheted őket frissen vagy szárítva. Eheted lekvár, zselé vagy akár szirup
formájában, vagy fagylaltöntetként is.


Önidentitás: Én vagyok az önidentitás. Négy alkotóelemből állok: az
ISTENI intelligenciából, a tudatfeletti elméből, a tudatos elméből és a
tudatalatti elméből. Az alap, amire épültem, az üres és végtelen, ami az
ISTENI intelligencia pontos mása.

ISTENI intelligencia: Én vagyok az ISTENI intelligencia. Én vagyok
a végtelen. Én alkotom meg az önidentitásokat és az inspirációkat. Az
emlékeket ürességgé alakítom át.

Tudatfeletti elme: Én vagyok a tudatfeletti elme. Én felügyelem a
tudatos és a tudatalatti elmét. Én vizsgálom át és módosítom szükség
szerint az ISTENI intelligenciának benyújtott, a tudatos elme által kez-
deményezett hoponoponó-kérést. A tudatalatti elmében visszajátszott
emlékek engem hidegen hagynak. Mindig egy vagyok az ISTENI
Teremtővel.

Tudatos elme: Én vagyok a tudatos elme. Az én képességem az, hogy
választani tudok. Megengedhetem, hogy az emlékek szüntelen visszajátszása
diktálja a tudatalatti elmének, hogy mit tapasztaljon meg; de
kezdeményezhetem azt is - folyamatos hoponoponóval -, hogy eressze
őket szélnek. Kérhetek iránymutatást az ISTENI intelligenciától.

Tudatalatti elme: Én vagyok a tudatalatti elme. Én tárolom az összes
felgyülemlett emléket, a teremtés kezdetétől. Én vagyok az a hely, ahol
a tapasztalataidat vagy visszajátszott emlékekként, vagy inspirációkként
éled meg. Én vagyok az a hely, ahol a test és a világ visszajátszott
emlékekként és inspirációkként található. Én vagyok az a hely, ahol a
problémák reagáló emlékekként élnek.

Üresség: Én vagyok az üresség. Én vagyok az önidentitás és a világegyetem
alapja. Én vagyok az a forrás, ahol az inspirációk előtörnek
az ISTENIBŐL, a végtelenből. A tudatalatti elméből feltörő emlékek
kiszoríthatnak, de nem tudnak elpusztítani, csupán kizárják az ISTENI
intelligenciából fakadó inspirációk áradását.

Végtelen: Én vagyok a végtelen, az ISTENI intelligencia. Az inspirációk
törékeny ,,rózsákként" áradnak az önidentitás ürességébe, ahonnan
könnyen kiszorítják őket az emlékek ,,tövisei".

Inspiráció: Én vagyok az inspiráció. A végtelen, az ISTENI intelligencia
teremtménye vagyok. Az ürességből teremtek, a tudatalatti elmében.
Vadonatúj történésként tapasztalnak meg.

Emlék: Én vagyok az emlék. Egy rögzített múltbeli tapasztalat vagyok
a tudatalatti elmében. Ha elindítanak, visszajátszom a múltbeli tapasztalatokat.

Probléma: Én vagyok a probléma. Egy rögzített múltbeli tapasztalat
vagyok a tudatalatti elmében.

Tapasztalat: Én vagyok a tapasztalat. A tudatalatti elmében vagy emlékeket
játszom vissza, vagy inspirációkat kapok, ezeknek a hatása vagyok.

Operációs rendszer: Én vagyok az operációs rendszer. Én működtetem
az önidentitást, ürességgel, inspirációval és emlékkel.

Ho'oponopono: Egy ősi, hawaii problémamegoldó eljárás vagyok,
amelyet Morrnah Nalamaku Simeona, La-pa'au kahuna igazított hozzá
a mai világhoz, akit 1983-ban ,,Hawaii Élő Kincsének" ismertek el.
Három elemből állok: megbánás, megbocsátás és átalakítás. Egy kérés
vagyok, amelyet a tudatos elme nyújtott be az ISTENI intelligenciának,
hogy - az önidentitás visszaállítása érdekében - kiüresítse az emlékeket.
Létezésem a tudatalatti elmében indul el.

Megbánás: Én vagyok a megbánás. Én vagyok a kezdete a tudatos elme
által elindított Ho'oponopono-folyamatnak - az ISTENI intelligenciához
intézett kérésként -, hogy változtassa át az emlékeket ürességgé.
Ha velem van a tudatos elme, akkor elismeri a saját felelősségét a tudatalatti
elmében problémákat visszajátszó emlékekért, mivel ő teremtette,
fogadta el és halmozta fel azokat.

Megbocsátás: Én vagyok a megbocsátás. A megbánással együtt a tudatos
elmétől származó, az ISTENI Teremtőhöz intézett kérés vagyok,
ami azt kéri, hogy a tudatalatti elmében lévő emlékeket alakítsa át ürességgé.
A tudatos elme nem csupán sajnálkozik, hanem kéri az ISTENI
intelligencia bocsánatát.

Átalakítás: Én vagyok az átalakítás. Az ISTENI intelligencia arra
használ engem, hogy semlegesítse és szélnek eressze a tudatalatti elmében
levő emlékeket az ürességbe. Az ISTENI intelligencia bármikor
felhasználhat.

Gazdagság: Én vagyok a gazdagság. Én vagyok az önidentitás.

Szegénység: Én vagyok a szegénység. Visszajátszott emlékekből állok.
Kiszorítom az önidentitást, megakadályozva, hogy az ISTENI intelligenciától
felvedd az inspirációkat, és elültesd őket a tudatalatti elmédbe.

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Vegyes**  
     2/25 oldal   Bejegyzések száma: 241 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 507
  • e Hét: 1797
  • e Hónap: 10467
  • e Év: 66400
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.