Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 115 
Jézus
  2012-09-15 18:21:02, szombat
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus
  2012-09-11 19:03:59, kedd
 
 






Szállj ki a vallás taposómalmából, és szegezd Jézusra a tekintetedet. Majd Ő elvégzi a többit benned. Tedd meg azt, amit Isten kér tőled, de ne keverd össze a hangját a halott vallás követelődző hangjával.

Steve McVey




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus
  2012-09-01 04:24:15, szombat
 
 





 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus
  2012-08-14 09:04:00, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézusom...................Jézus !
  2012-03-11 09:18:32, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus születése.
  2012-01-19 05:40:42, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus üzenetének a lényege...........seventhson
  2012-01-06 21:35:35, péntek
 
 
Rengeteg fontos tanítását tudnám most hirtelenjében felidézni Jézusnak, ami az életünk és Isten kapcsolatának a legmélyebb lényegeit fogalmazza meg, de ez nagyon sok helyet felemésztene itt (pláne a saját magyarázataimmal együtt !). Ezért inkább nem a szokványos módon közelítek most Jézus üzenetének a lényegéhez, hanem sajátos pontokat alakítok ki engedelmeddel (ami így sokkal rövidebb, de még sem eléggé

1.) ,,...az Isten országa tibennetek van."

A Valóság Forrása benned van. Ez a lényeged.
Jézus itt nem valamiféle rejtett dimenziók felé jelöli ki az irányt, és nem is csupán a hagyományosan értelmezett Mennyországról beszél. Hanem ha magadba merülsz, tudatossá válsz olyan működésekkel kapcsolatban, amiről ma még nem is álmodsz.

2.),,Éljetek a világban, de ne a világból"

A függetlenedésed által egyszerre válsz mesterévé a külső és a belső valóságnak.
Ez a függetlenedés nem egyenlő a közönyösséggel, vagy a passzivítással.
Több vagy, mint hús-vér ember, akit a tükörben látsz. A valódi lényed formálása a lelkedben keresendő.

3.),,Az én igám édes, és az én terhem könnyű"

Az életed könnyebbé válik, amint egyre közelebb kerülsz a lélek-tudatosság magasabb szintű állapotaihoz. A lelki keresők útja sokkal könnyebb, mint a hétköznapi élet gondjaival viaskodó embereké.

4.),,Kérjetek, és kaptok"

Minden beteljesedésünk forrása bennünk van.
Tanulj meg olyan módon kérni, hogy minden kérésedben előre benne legyen a kétségek nélküli megvalósulás kész végeredménye. Teremtő vagy, ezt fedezd fel magadban.

5.) ,, Bocsásd meg a mi vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek"

A szenvedésed a valótlanságban gyökerezik, de ha a Valóságot keresed képes lehetsz túllépni a szenvedésen. Légy képes megbocsátani legelsősorban magadnak, és utána már másoknak is meg tudsz bocsátani.
Viszont hozzáfűzném még itt fontos adalékként, hogy Jézus a ,,Mi Atyánk" ezen részében egy fontos törekvését fogalmazta meg (bár paradox módon), méghozzá azzal a céllal, hogy el akarta tüntetni az emberi elmékből a megbocsátó Isten képét. Ehelyett az önmagunknak való megbocsátás égető fontosságú momentumát hangsúlyozta. Ha az ember nem tud megbocsátani belül önmagának, akkor hiába gyón meg, vagy bármit is tesz, a bűntudat ott marad.

6.) ,,Amit az ember vet, azt is aratja"

A világ az én tükre. Számolnunk kell a cselekedeteink következményeivel. Persze nem valamiféle isteni büntetés-jutalmazás formájában, hanem a saját karmánk építő-jellegéből kifolyóan. Minden cselekedetünk visszaszáll ránk, hogy megtapasztalhassuk a tetteink súlyát, a saját bőrünkön, és eldönthessük, hogy mely tetteink által válhatunk lelkiekben előrehaladottabbá.

7.) ,,Ne álljatok ellent a gonosznak"

A gonosz nem más, mint a kollektív, és személyes árnyékunk.
Az életünk negatív dolgainak az ellenállás nélküli leküzdése, a lelki tanulási folyamatunk egyik jelentős áttörési (emelkedett) pontja.
A gonosz (mint minden más is) a saját érzékelésünk függvénye. Ahogy a lélek-tudatosságunk folyamatosan fejlődik/változik, úgy alakul át bennünk a gonoszság minket nyomasztó ereje lépésről-lépésre áldássá.
Amíg nem értjük meg a saját árnyékunk mivoltát, mindaddig újabb és újabb módokat fog találni árnyékénünk, hogy visszacsempéssze az életünkbe azt amit gyűlölünk, és azt amitől félünk.

8.) ,,Atyám házában sok hely van"

A Létezés sok dimenziós, vagyis a saját létezésed is az. A tudatosság összes dimenziója mind más-más valósággal rendelkezik.
Mindannyian már most benne élünk az ,,Atya házában" a lelkünk benső lényege által. Viszont a tiszta felismerés még bőven ránk vár emberként, hogy felfedezzük saját legbenső valóságunkat, és az Egység állapotába léphessünk általa (mint a legmagasabb kvalítású állapotba).

9.) ,,Újjá kell születnetek"

Ahhoz, hogy lélekben fejlődj és megújulj, minden nap meg kell halnod a réginek önmagadban.
Ha kreatívan szeretnéd alakítani a saját lelki fejlődésedet, akkor szüless újjá szellemben.
A neved, a korod, a családod, a foglalkozásod, a társadalmi helyzeted, stb, mind elvonják a figyelmedet arról, aki/ami valójában vagy. Tedd le ezeket, és fedezd fel ki vagy, és ez a felfedezésed alapjaiban változtatja meg az életed menetét. Elhagyhatod általa a félelmeidet, szorongásaidat, és a saját boldogságod forrásává válhatsz.

10.) ,,Ti vagytok a világ világossága"

Az Abszolútum rajtad keresztül gondolkodik, és nyilvánul meg.
Létezik egy univerzális intelligencia (Isten), és ez Az, ami minden létező lényben, megszámlálhatatlan alakban, folyamatosan tapasztalja meg önmagát. Te is egy kifejeződése, megnyilvánulása vagy ennek az intelligenciának. Te is minden pillanatban a teremtés teljességét hírdeted a létezéseddel.

11.) ,,Ne aggódjatok a holnap miatt"

Bízz az Abszolútum szervező hatalmában.
Ne hajtsd az anyagi javakat, ne spórolj, ne tervezz hosszan előre, és főként ne aggodalmaskodj a jövő miatt, hisz a gondviselésnek mindig feléd irányul a figyelme, és a segítőereje. Élj a jelenben, hiszen csak a jelenen van rajta a létezés pecsétje. A múltad emlék csak, amely nincs valós hatással a jelenedre (ezt csak bebeszéled magadnak). A jövőd az elméd víziója, ami a sohasem úgy valósul meg ahogyan te előre rettegéssel gondolsz rá.
Él a jelennek, és lásd meg, hogy a létezésed most zajlik, ebben a pillanatban, ezért ebből a pillanatodból hozd ki a lehető legtöbbet és legjobbat önmagad számára. Csak MOST lehetsz boldog, mivel te a MOST-ban élsz, csakis mindig a MOST pillanatában történik meg a Van-ságod.

12.) ,,Maradjatok hát bennem, s akkor én is bennetek maradok"

Szabad leszel, ha soha többé nem látod magad elkülönültségben az emberektől és Istentől.
A lét-tudatosságban mindannyian benne vagyunk, sőt, osztozunk belőle, és ebből egyetlen lény sem marad ki. Ha megérted, hogy te is az Egység teljes lényegű része vagy Jézussal, Istennel, és minden létező lénnyel együtt, csakis akkor vagy az Egység tudatos megélője.
A fizikai valóság az elme által létrehozott látszat. A VALÓSÁG a lényegét tekintve láthatatlan és az elme számára felfoghatatlan. A történő események többértelműek, és többrétegűek. Mi pedig nem vagyunk térhez és időhöz kötve, a Valós Énünk pedig túl van az öt érzéken, a testünkön, és az elménken. Jézusba belépni tehát annyit tesz, mint az Egység állapotában tartózkodni.

13.) ,,Mit ér az embernek ha megszerzi az egész világot, ha a lélek kárát vallja?"

Soha ne téveszd a szemed elől, a lelki törekvéseidet.
Ha csak az anyagi világnak élsz, és vakságodban elutasítod magadban a Lélek késztetéseit, akkor csak időleges örömre lelsz, ami gyorsan tovaszáll.
Keresed és kutatod állhatatosan az újabbnál-újabb örömforrásokat az életed külsőségeiben, de Boldog sohasem lehetsz, mert az anyagi javak végtelen mennyisége sem fog véglegesen kielégíteni téged.
Fedezd fel hát magadban a tartós és örök Boldogság forrását. Ez nem más, mint a benned rejlő Lélek. Önmagad benső lénye a Boldogság, tehát csak nyiss egy kaput befelé, a Valós Önmagad felé.

seventhson 2011.11.27. 11:25
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Ha Jézust, vagy Istent szeretnétek..........seventhson
  2012-01-06 17:50:30, péntek
 
  Ha Jézust, vagy Istent szeretnétek közelebbről ismerni, akkor feletjsétek el örökre a dogmákat, és az elmétek minden intellektuális lehetőségét. Merüljetek el a saját lelketek belső valóságában, és azonnal megértitek Isten mibenállóságát. Isten ott él a saját belső Csendedben, a szíved mélyén, ha ott nem lelsz rá, akkor sehol máshol.
"Isten országa nem jön el szembetűnő módon. Nem lehet rá azt mondani, hogy - nézd itt van, vagy amott. Mert íme az Isten országa tibennetek van."
Szerintem elég beszédes ez a tanítás is.

seventhson 2011.10.14. 10:19




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus
  2012-01-05 06:53:00, csütörtök
 
 








 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
Jézus
  2012-01-05 06:46:57, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Jézus  
     2/12 oldal   Bejegyzések száma: 115 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 303
  • e Hét: 2691
  • e Hónap: 7097
  • e Év: 63030
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.