Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
HÁZI SZÚNYOG CSAPDA, hasznos lehet
  2013-11-22 04:39:02, péntek
 
 
Házi szúnyog csapda:
Szükséges elemek:
1 csésze víz
1/4 csésze barna cukor
1 gramm élesztő
1 2 literes palackban

Útmutató:
1.. Vágjuk le a műanyag palackot a felénél.
2.. Keverjük el a barna cukrot forró vízzel. Hagyjuk kihűlni. Amikor a kihűlt, öntsük a palack alsó felébe.
3.. Add hozzá az élesztőt. Nem kell keverni. Szén-dioxidot állít elő, amely vonzza a szúnyogokat.
4.. Helyezd a tölcséres részt, fejjel lefelé, az alsó palackba, szigetelő szalaggal, vagy celluxszal rögzítsd őket, ha szükséges.
5. Tekerd a palack alsó felét valamilyen fekete anyaggal, így a felső rész maradjon átlátszó , és rakd oda , ahol sokat tartózkodtok! (Szúnyogok is állítják, hogy sötét helyen jó a pihenés... :D.)

Németh György Tibor




 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Praktikus
  2013-11-18 23:09:40, hétfő
 
 







Ha reggel torokfájással ébredsz, egy óra alatt visszafordíthatod a betegséged, ha az alábbi teával kezded a napod. Minden alkalommal működik!

Meleg (de ne forró) vízben jól keverj el két evőkanál mézet, két evőkanál (???) ecetet (lehet almaecet is), két evőkanál citromlevet, és egy csipet fahéjat. Húzd le egyben, és egy órán belül elejét veszed a betegségnek. Próbáld ki, tényleg minden esetben működik.


Link...



 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Női konty készítés -Videók
  2013-11-18 09:10:07, hétfő
 
  Link...

Link...

Link...
 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Az öltözés művészei : a nők
  2013-10-15 10:29:30, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Hajvágás otthon...
  2013-10-15 10:18:06, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Jó tudni
  2013-10-10 17:15:38, csütörtök
 
  Link...

Praktikák tevékenység szerint : Link
 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Megfonnyadt a fejes saláta ? Még megmenthető !
  2013-09-22 11:14:39, vasárnap
 
 



Néhány evőkanálnyi citromlé + egy edény hideg víz. 20 perc áztatás után ismét friss és ropogós lesz.
 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Konyhai trükkök
  2013-09-22 11:09:22, vasárnap
 
  Link...



Laci bácsi konyhai trükkjei
(ugye tudjuk, hogy Laci bácsi Oszkár díjas mesterszakács?)

Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszurkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.

Amikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is. A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló!

citrom

A citrom levét kifacsarom, és jégkocka készítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó!


Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edényaljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

Fűszer

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre!

Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb...teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle!

A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, ), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata!

A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós. Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.

Kenyér
Ha a másnapos kenyeret párpercre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.

Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.

Ha megégetted a kezed, azonnal kend be tejföllel vagy szórj rá lisztet! Nem fog fájni, és nem lesz hólyagos sem!

A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst, húzzunk el folyó csapvíz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

Befőttesüveget úgy is kifertőtlenítünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

Tészta A főtt tészta nem áll össze, ha, mielőtt felforraljuk a vizet olajat teszünk bele, majd a kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.

A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk. (beszúrás - bocs, meg akkor, ha egy kanál tejfölt teszünk a tojásba)

Ha áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet!

Hogy a citrom kiadja az az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard!

Hogy ne legyen a káposztafőzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére!

Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát!

Sütibe való finomságok

Mazsola Ha egy éjszakán át sós vízben áztatjuk a héjas diót, másnap úgy törhetjük fel, hogy épen marad a belseje. Mazsolához reszelt citrom, vagy narancs héját keverjük, és így tároljuk, jobban eláll és finomabb lesz az íze.

Mire jó még a sütőpor? Csempe- járólap fugaközök tisztításához van egy új tippem!
Sütőport vízzel elkeverni és fogkefével a fugára kenni, kicsit hagyni, amíg hat a szer és utána felmosni. Nagyon szépen fehérít.

A sütőport elsősorban a függönymosáshoz ajánlom, de minden fehér mosáshoz jó. A mosópor mellé 2 zacskó sütőport kell belekeverni. Ettől minden gyönyörű hófehér lesz.

Ha a frottír törölköző már 1-2 mosás után is keménnyé válik és dörzsöli a bőrödet, akkor mosás után be kell locsolni és átvasalni mind a két oldalát és utána jobb lesz, mint új korában! Nincs olyan öblítő, amitől olyan puha lenne!!

Ha nincs otthon sütőpor, használjunk a sütemény tésztájához 40 %-os rumot: 2 evőkanál rum 1 tasak sütőport helyettesít, ráadásul gazdagabb ízt is ad a sütinek!

Lisztfélék tárolása

Gabonafélék tárolása
Vásárolt lisztféléket, gabonapelyheket, rizst, tegyük egy-két napra a mélyhűtőbe, csak ezután helyezzük a tároló helyükre. Ha e képen járunk el, nagy valószínűséggel nem fog megbogarasodni.

Zöldségek
Ha egy finom vasárnapi ebéd után maradt burgonyapüré, ki ne dobjuk. Kiválóan felhasználható pogácsához vagy akár kroketthez is.

A gombát - ha kénytelenek vagyunk egy-két napig tárolni - papírzacskóban tegyük a hűtő alsó polcára. A friss gombát ne áztassuk, tálba téve, váltott vízben mossuk. (Mosás után a gombát emeljük ki a vízből és ne a mosóvizet öntsük le róla!)

Ha a kelbimbót közvetlenül tálalás előtt sózzuk, megőrzi friss zöld színét.

Panírozás előtt a zöldségeket egy percig főzzük sós vízben, így sütés közben nem szívnak magukba sok olajat.
Ha kissé megfonnyadt a zöldségünk, áztassuk egy kanál ecettel elkevert hideg vízbe.

Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főzővizet leöntjük róla Ha a második főzővízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét. A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főzővizet leöntjük róla.
A káposztaszag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe.

Ha az újburgonyát forró vízben áztatjuk néhány percig és csipetnyi szódabikarbónát teszünk bele, könnyedén lekaparhatjuk a héját.

Ha zöld salátát készítünk, tartsuk be a következő sorrendet: először tegyük hozzá a hidegen sajtolt olajat, és a legvégén permetezzünk rá ecetet.

Hagymafélék Ha a vöröshagymát felhasználás előtt néhány órára tűzszekrénybe tesszük, nem fogunk könnyezni, amikor felszeleteljük, ugyanis a hideg nem kedvez az illóolajok párolgásának.
A vöröshagyma nem ég oda pirítás közben, ha egy kevés lisztet szórunk rá.
Az újhagyma szárát ne dobjuk el, apróra vágva felhasználhatjuk körözötthöz, szendvicsvajba keverve, salátákhoz.
A fokhagymát ne süssük nagyon forró zsiradékban, mert könnyen megkeseredik.
Ha a gerezdek közepéből kivágjuk a zöld, vagy sárga hajtást, nem marad kellemetlen utóíze.
Ha hámozatlanul főzzük az ételekbe, az érzékenyebb gyomrúan is panasz nélkül fogyaszthatják.

Olajban sütés fortélya
Sütés közben nem fog spriccelni az olaj, ha egy kis finomlisztet szórunk bele.
Ha nem akarjuk, hogy sütés közben az egész lakás olajszagban ússzon, az étolajba tegyünk néhány szál petrezselymet, héjas fokhagymát.

Fűszertippek Praktikus fűszerkockákat készíthetünk, ha friss petrezselymet felaprítunk, majd jégkocka adagolóba tesszük, kevés vízzel felöntjük, és így lefagyasztjuk. Étel készítésénél elég csupán egy kockát elővenni, s már fel is használhatjuk ételünkhöz.
A petrezselymet mindig a főzés végén adjuk az ételhez, így megtartja értékes tápanyagait.
Az őrölt fűszerpaprika jobban megőrzi a színét, és illatát, ha néhány egész babérlevelet teszünk a tartójába.

Mire kell figyelni, ha hétvégi vagy ünnepi menüt állítasz össze?
Nem boszorkányság, csak józan ész!
Főzz szezonális alapanyagokból: a friss zöldségek, gyümölcsök dúskálnak az értékes vitaminokban. Változatosan kövessék egymást az egyes fogások, hiszen csak egy igazán fanatikus burgonyaimádó kíván burgonyaleves után krumplifőzeléket.
 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Cipőfűzés
  2013-09-22 09:30:59, vasárnap
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
Laci bácsi konyhai turpisságai ...
  2013-05-31 02:44:30, péntek
 
 
- Ha a csirkemájat sütés előtt villával megszúrkáljuk, nem "köpköd" sütés közben.

- Mikor olcsóbb citromhoz jutok, bevásárolok belőle akár 1-2 kg-t is.
A jól megmosott gyümölcs héját lereszelem, és cukorral összekeverve egy műanyag, zárható tetejű edénybe teszem és lefagyasztom. Süteményekhez kiváló!
A citrom levét kifacsarom, és jégkocka készítőbe téve lefagyasztom. Bármikor elővehetem tea, limonádé ízesítéséhez. De a kézen lévő halszag eltüntetéséhez is nagyon jó!

- Fasírozott készítésekor a masszához tegyünk egy evőkanál étolajat, így nem ragad az edényaljához, és az olaj is kevésbé habosodik.

- A sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.

- A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad. Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.

Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor. Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűszereket szórunk, a húsok átveszik az aromás illatokat.

- A füstölt kolbászról úgy tudod a legkönnyebben eltávolítani a héját, ha előtte hideg vizet engedsz rá. Ezután pikk-pakk lejön a bőre!

- Ha túl világos, sápadt a tojás sárgája, piskótához, rántottához, nokedlihez, stb... teszek bele egy kis kurkumát. Nagyon szép színe lesz tőle!

- A bablevest rántás helyett úgy sűrítem, hogy a benne főtt zöldséget összeturmixolom. Így mindenki megeszi, finom és egészséges is!

- A szárított zeller- és petrezselyemlevelet mozsárban összetöröm, és amikor már majdnem kész a leves (gulyás, bab, stb.), csak akkor teszem bele. Finom az íze és az illata!

- A túrógombócot érdemes fagylaltos kanállal szaggatni a forró vízbe. Gyors és nem maszatolós. Muffin sütéskor is hasznos egy fagylaltos kanál. Meleg vízbe mártva szépen, egyenletesen osztható el a tészta a kapszlikba, amiben sütjük.

-Ha a másnapos kenyeret pár percre nedves konyharuhába csavarod, majd előmelegített sütőbe teszed 5-10 percre, olyan lesz, mintha friss lenne.

- Kovászos uborka készítésekor a kaprot és a kenyeret egy sűrű szövésű anyagban helyezem az üvegbe, így nem lesz zavaros a lé és egyben kiemelhető.

- A kávé zacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti kellemetlen szagokat.

- A mikróban újramelegíteni kívánt rántott húst, húzzunk el folyó csap víz alatt: nem lesz cipőtalp ha megmelegítjük. Ugyanez igaz bármilyen ételre, amit mikróban melegítünk, víz vagy tej rácsöpögtetésével nem szárad ki.

- Befőttes üveget úgy is kifertőtleníthetünk, hogy félig megtöltjük vízzel, és a fedele nélkül néhány percre a mikróba, a legmagasabb fokozatra betesszük.

- Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.

- A főtt tészta nem áll össze, ha, mielőtt felforraljuk a vizet olajat teszünk bele, majd a kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.

- A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.

- Ha áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet!

- Hogy a citrom kiadja az az összes levét, áztasd egy órát meleg vízben és csak utána csavard!

- Hogy ne legyen a káposzta főzéstől kellemetlen szag, tegyél egy szelet kenyeret a káposzta tetejére!

- Hogy a krumpli előbb főjön meg, hámozd meg, csak az egyik oldalát!


Sütibe való finomságok
Ha egy éjszakán át sós vízben áztatjuk a héjas diót, másnap úgy törhetjük fel, hogy épen marad a belseje.

-Mazsolához reszelt citrom, vagy naracshéját keverjük, és így tároljuk, jobban eláll és finomabb lesz az íze.


-Mire jó még a sütőpor?
Csempe- járó lap fuga közök tisztításához van egy új tippem! Sütőport vízzel elkeverni és fogkefével a fugára kenni, kicsit hagyni, amíg hat a szer és utána felmosni. Nagyon szépen fehérít.

-A sütőport elsősorban a függöny mosáshoz ajánlom, de minden fehér mosáshoz jó.
A mosópor mellé 2 zacskó sütőport kell belekeverni. Ettől minden gyönyörű hófehér lesz.

-Ha a frottír törölköző már 1-2 mosás után is keménnyé válik és dörzsöli a bőrödet, akkor mosás után be kell locsolni és átvasalni mind a két oldalát és utána jobb lesz, mint új korában! Nincs olyan öblítő, amitől olyan puha lenne!!

-Ha nincs otthon sütőpor, használjunk a sütemény tésztájához 40 %-os rumot:
2 evő kanál rum 1 tasak sütőport helyettesít, ráadásul gazdagabb ízt is ad a sütinek!

-Lisztfélék tárolása
Vásárolt lisztféléket, gabona pelyheket, rizst, tegyük egy-két napra a mélyhűtőbe, csak ezután helyezzük a tároló helyükre. Ha ekképpen járunk el, nagy valószínűséggel nem fog megbogarasodni.

-Zöldségvarázs
Ha egy finom vasárnapi ebéd után maradt burgonyapüré, ki ne dobjuk. Kiválóan felhasználható pogácsához vagy akár kroketthez is.

-A gombát - ha kénytelenek vagyunk egy-két napig tárolni - papírzacskóban tegyük a hűtő alsó polcára.

-A friss gombát ne áztassuk, tálba téve, váltott vízben mossuk. (Mosás után a gombát emeljük ki a vízből és ne a mosóvizet öntsük le róla!)

-Ha a kelbimbót közvetlenül tálalás előtt sózzuk, megőrzi friss zöld színét.

-Panírozás előtt a zöldségeket egy percig főzzük sós vízben, így sütés közben nem szívnak magukba sok olajat.

-Ha kissé megfonnyad a zöldségünk, áztassuk egy kanál ecettel elkevert hideg vízbe.

-Elvehetjük a karfiol kellemetlen szagát, ha főzés, párolás előtt sós vízzel leforrázzuk. Nem puffaszt, ha az első főző vizet leöntjük róla Ha a második főző vízbe pár csepp ecetet teszünk, megőrzi fehérségét.

-A kelkáposzta okozta puffadás is elkerülhető, ha az első főző vizet leöntjük róla.

-A káposzta szag is enyhíthető, ha egy kis fej vöröshagymát, vagy zellergumót teszünk a főzővízbe





 
 
0 komment , kategória:  ***** Praktikák  
     2/7 oldal   Bejegyzések száma: 62 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 98
  • e Hét: 1388
  • e Hónap: 10058
  • e Év: 65991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.