Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
Eckhart Tolle
  2012-10-27 19:48:03, szombat
 
 
Az elfogadás nem gyengeség.
Hallatlan erő és spirituális hatalom rejlik benne. Az elfogadással belső szabadságot vívsz ki magadnak minden helyzetben.
Azt tapasztalod, hogy a változás nem kerül erőfeszítésedbe. Szabad vagy.




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Eckhart Tolle - Megvilágosodás
  2012-10-27 19:38:19, szombat
 
  Link...  
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
E. Tolle : Bármit is tartalmaz a jelen pillanat, fogadd el,
  2012-10-27 12:34:30, szombat
 
  Bármit is tartalmaz a jelen pillanat, fogadd el, mintha magad választottad volna azt!
Mindig vele működj, s ne ellene!
Tedd barátoddá és szövetségeseddé, ne pedig az ellenségeddé!
Csodálatosan át fogja ez alakítani az egész életedet.

E. Tolle


...... .....

 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Eckhart Tolle - Az emberi létezés legfontosabb dimenziója
  2012-10-27 12:32:22, szombat
 
 
A gondolatnál mélyebben

Azért vagyunk itt, hogy megtaláljuk azt a dimenziót magunkban, ami mélyebb a gondolatnál.

Ez a tanítás nem nyugszik tudáson, érdekes tényeken vagy új információkon. A világ már tele van ezekkel. Sokféle gombot meg tudsz nyomni megannyi eszközön, amik rendelkezésedre állnak és máris megkapod az információt. Fuldokolsz az információban.

És végső soron mi a lényege ennek? Több információ, több dolog, több ebből, több abból. Megfogjuk-e találni az élet teljességét több dolgon keresztül, valamint hatalmasabb és nagyobb bevásárló és sétáló utcákban?

Megfogjuk-e találni magunkat a gondolkodó és analizáló képességünkön keresztül és azzal, hogy felhalmozunk több információt és több dolgot? Ez a 'több' megfogja-e menteni a világot? Ezek csak formák.

Ezt soha nem tudod a forma szintjére hozni. Soha nem fogod eléggé jól megszervezni és felhalmozni a formákat, amikről azt hiszed, hogy szükséged van rájuk ahhoz, hogy teljesen önmagad legyél.

Néha azért ezt rövid időszakokra meg tudod tenni. Hirtelen megtalálsz mindent, ami működik az életedben. Az egészséged jó, a kapcsolataid nagyszerűek, van pénzed, tulajdonaid, szeretnek és tisztelnek mások.

De nemsokára valami elkezd eltűnni itt vagy ott, vagy az anyagiak vagy a kapcsolatok vagy az egészséged, munkád, élethelyzeted. Ez a természete a formák világának, itt semmi sem állandó sokáig - ezért az újra elkezd szétesni.

A hang a fejedben soha nem marad csendben és ez válik azzá a civilizációvá, ami a forma megszállottja. Ezért nem tud 'ez' semmit az emberi létezés legfontosabb dimenziójáról. A szenteltről, a csendről, a formanélküliről, az isteniről.

Mit nyersz azzal, ha megszerzed az egész világot, és elveszíted önmagadat?

Azt mondták egyszer: Két út vezet a boldogtalanság: ha nem kapod meg, amit akarsz, és ha megkapod, amit akarsz.

Amikor az emberek elérik azt, ami a világ szerint kívánatos - vagyon, elismertség, jólét és egyéb eredmények, még mindig nem boldogok, vagy ha még is, nem sokáig. Nincsenek békében önmagukkal. Nincs tökéletes biztonságérzetük, nincs bennük megnyugvás.

Az eredményeik nem adják meg számukra azt, amit igazán kerestek önmagukban. Nincs meg az az érzés, hogy gyökeret vertek az életben, vagy ahogy ezt Jézus nevezte az élet teljességében.

A jelen pillanat formája a bejárat a formamentes dimenzióba. Ez egy szűk kapu, amiről Jézus is beszélt, ami elvezet az élethez. Igen nagyon szűk, csak ez a pillanat az.

Ahhoz, hogy megtaláld szükséges felgöngyölítened az életed kéziratát, amin az élettörténeted íródott, a múlt és a jövő. - A könyvek létezése előtt ilyen tekercsek voltak, amiket elolvasás után egyszerűen csak feltekertél.

Tehát rakd félre a történetedet, ez nem az, aki te valójában vagy. Az emberek általában úgy élnek, hogy teherként cipelik a múltat és a jövőt, a személyes történetük terhét, és közben remélik, hogy beteljesítik magukat majd a jövőben. Ez nem fog megtörténni, tehát tekerd fel a régi kéziratokat. Legyél kész rá.

Ezt a problémát nem tudod megoldani gondolkozással, azzal csak további problémákat teremtesz. A megoldás mindig megjelenik, mikor kilépsz a gondolkodásból, csendessé válsz és teljesen jelen vagy, még ha csak egy pillanatra is. Majd egy kicsit később mikor a gondolat visszajön, hirtelen egy kreatív felismerés jön, ami előtte nem volt ott.

Engedd el a túlzott gondolkodást és meglátod, hogyan változik meg minden. A kapcsolataid megváltoznak, mert nincs igényed arra, hogy a másik személynek kellene tennie érted valamit, ami által megnövelheted az éntudatodat. Nincs szükséged arra, hogy összehasonlítsd magadat másokkal vagy, hogy próbálnál többé válni, mint valaki más ezáltal is megerősítve az azonosulásodat.

Megenged mindenkinek, hogy azok legyenek, akik már eleve is azok. Nincs szükséged arra, hogy megváltoztasd őket vagy másként viselkedj ahhoz, hogy boldog lehess.

Nincs semmi rossz az új dolgokban, tevékenykedsz, felfedezel új országokat, találkozol új emberekkel, elsajátítasz új tudást, fejlődsz testileg-lelkileg, teremthetsz bármit ebben a világban.

Csodálatos dolog teremteni a világban és itt mindig több van, mint amit te tudsz.

A kérdés most ez: keresed azt magadban, hogy mit tudsz tenni? Megkísérelsz hozzáadni többet ahhoz, akinek gondolod magadat? Megrögzötten igyekszel a következő pillanat felé és az az utánira, remélve, hogy találsz majd valami beteljesedés érzést?

A létezés értékessége a te valódi különlegességed. Amit az egos én keresett az ő története szintjén -azt, hogy különleges akarok lenni - ez elfedte azt a tényt, hogy nem tudsz már különlegesebb lenni, mint ami már most vagy. Nem azért vagy különleges, mert te sokkal boldogtalanabb vagy, mint bárki más, hanem mert te képes vagy érezni a szépséget, a drágaságot, az értékességet, az életteliséget mélyen magadban.

Mikor jelen vagy ebben a pillanatban, megszakítod a történeted folyamatosságát a múltat és a jövőt. Az igazi intelligencia felemelkedik, ami egyben a szeret is.

Az egyetlen út, amelyen a szeretet beáramolhat az életedbe, az nem a formán keresztül vezet, hanem a belső tágasságon, ami a jelenlét. A szeretet forma nélküli

 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
... valójában mindenki koldus,
  2012-10-20 05:19:05, szombat
 
  ... valójában mindenki koldus, aki még nem találta meg igazi
gazdagságát - a Lét sugárzó boldogságát és az ezzel járó mély,
rendíthetetlen békét - bármilyen anyagi bőségben éljen is.
Az emberek ,,kívül" keresik az élvezet és a kielégülés morzsáit
- a megbecsülést, a biztonságot vagy a szeretetet, - miközben
,,belül" kincset őriznek, amely nemcsak hogy tartalmazza az előbbieket,
hanem még mérhetetlenül hatalmasabb is, mint bármi, amit a
világ kínálhat!

(Eckhart Tolle: A most hatalma c. könyvéből)

 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Légy önmagad?!
  2012-03-28 16:42:46, szerda
 
 
Ha nem játszol szerepet, az az azt jelenti, hogy tetteidben nincs én ( ego), nincs hátsó szándék éned megvédésére illetve megerősítésére. Ennek eredményeképpen tetteidnek sokkal nagyobb az ereje. Teljesen a helyzetre összpontosítasz, eggyé válsz vele. Nem akarsz ez, vagy az lenni. Akkor vagy legerőteljesebb és leghatékonyabb, amikor teljesen önmagad vagy.

De ne akarj önmagad lenni, az megint csak egy szerep lenne. A "Hogyan lehetek önmagam"
Amint ez vagy az próbálsz lenni, már szerepet játszol. A "csak légy önmagad" jó tanács, ám félrevezető is lehet. az elme beindul, és azt mondja: "lássuk csak, hogy an lehetek önmagam?"Ez történetesen rossz kérdés: Feltételezi hogy tenned kell valamit azért hogy önmagad lehess. /Tolle/




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Most
  2012-03-28 16:41:36, szerda
 
 
Feszült vagy? Annyira lefoglal a jövő elérése, hogy a jelen csupán az odajutás eszközévé redukálódik? A feszültséget az okozza, hogy itt vagy, de ott szeretnél lenni, a jelenben vagy, de a jövőbe kívánkozol. Ez olyan szakadás, ami belül szétszakít.
Leköti a figyelmed nagy részét a múlt? Gyakran beszélsz és gondolsz-e rá, akár pozitívan akár negatívan? Azokra a nagy dolgokra, amelyeket elértél, a kalandjaidra, és az élményeidre, illetve az ,,áldozattörténeteidre", azokra a rettenetes dolgokra, amiket veled tettek, vagy amiket te követtél el másokkal szemben?
Gondolataid bűntudatot, büszkeséget, neheztelést, haragot, megbánást vagy önsajnálatot szülnek? Ez esetben nem csupán a hamis éntudatodat erősíted meg, hanem még a tested öregedését is előmozdítod, mert múltat halmozol föl a pszichédben. Megbizonyosodhatsz állításom igazáról ha megfigyeled magad körül azokat, akikben erős hajlam él a múlthoz való ragaszkodásra.

Minden pillanatban halj meg a múlt számára! Nincs rá szükséged: csak akkor utalj rá, ha az a jelen szempontjából múlhatatlanul szükséges! Érezd ennek a pillanatnak az erejét, és a lét teljeségét! Érezd a jelenlétet!




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
A Most hatalma
  2012-03-28 16:39:13, szerda
 
 
A megvilágosodás szó valamiféle emberfeletti teljesítményre utal, és az ego szereti is ily módon láttatni azt.
Valójában a megvilágosodottság a természetes állapotod, amelyben átérzed egységedet Léttel. Egységben vagy valamivel, ami mérhetetlen és elpusztíthatatlan, valamivel, ami - paradoxnak tűnő módon - lényegében te magad vagy, és ugyanakkor mégis sokkal nagyobb nálad. Ez azt jelenti, hogy megtalálhatod az elnevezéseken és a formán túli, igaz természetedet.Az egység érzékelésére való képtelenség az önmagadtól és a körülötted levő világtól való elkülönültség illúzióját okozza. Ekkor - tudatosan vagy tudattalanul - elkülönült részként éled meg önmagad. Ebből származik a félelem, amely mindennapossá teszi konfliktusokat.
Az elmével való azonosulás a gondolkodást kényszerré teszi. A gondolkodás megszakításának képtelensége rettenetes csapás, ám a legtöbben nincsenek ennek tudatában, Arra is rájössz, hogy minden , ami számít - a szépség, a szeretet, a kreativitás , az öröm, a lelki béke - az elmén túli birodalomból származik
Ez a szakadatlan mentális zaj akadályoz meg abban, hogy megleld a belső csönd birodalmát, amely pedig elválaszthatatlan a Léttől.
Az elme egy hamis énképet is létrehoz, amely a félelem és szenvedés árnyékát veti rád .
Az elméddel való azonosulás a fogalmak, jelölések, képek, szavak, értékítéletek és definíciók át nem látszó paravánját vonja eléd, amely aztán minden igazi kapcsolatot megakadályoz.
Beékelődik önmagad és belső éned, önmagad és embertársaid, önmagad és a természeted, önmagad és Isten közé. Ez a gondolatparaván szüli az elkülönültség illúzióját, azt a téveszmét, hogy vagy te , és van a teljesen különálló ,,másik" Így aztán elfelejted azt a z alapvető tényt, hogy a fizikai megjelenés és az elkülönült formák szintje alatt valójában egy vagy mindennel, ami van.
Megfelelően használva az elme elsőrangú eszköz! Helytelenül használva azonban rendkívül rombolóvá válik. Pontosabban fogalmazva: nem is elsősorban arról van szó, hogy rosszul használod az elmédet, hanem hogy általában egyáltalán nem használod. Ő használ téged!
Ez betegség!Azt hiszed,hogy te vagy az elméd! Ez tévhit. Az eszközöd átvette a hatalmat. Ez majdnem olyan, mintha tudatodon kívül megszállott lennél, és a téged megszálló lényről azt hinnéd, hogy az te vagy.
A szabadság kezdete annak a fölismerése, hogy te nem a megszálló lény, tehát nem a gondolkodó vagy. Ez az ismeret lehetővé teszi, hogy megfigyeld ezt a lényt. Abban a pillanatban, ahogy elkezded figyelni a gondolkodót, egy magasabb szintű tudatosság kapcsolódik be a folyamatba.
Ekkor elkezdesz ráébredni, hogy a gondolaton túl létezik az intelligenciának egy hatalmas birodalma, s hogy a gondolat csak parányi része ennek az intelligenciának.
Arra is rájössz, hogy minden , ami számít - a szépség, a szeretet, a kreativitás , az öröm, a lelki béke - az elmén túli birodalomból származik
Elkezdesz felébredni.
Jó hír, hogy függetlenítheted magad az elmédtől! Ez az egyetlen igazi fölszabadulás




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Megszabadulás a változáson keresztül
  2012-03-28 16:37:31, szerda
 
 
Az igazi üdvözülés beteljesülés, béke, az élet megélése a maga teljességében. Nem egy passzív élmény, hanem maradandó jelenlét. Tudod, hogy ki vagy, érzed magadban a jót, amelynek nincs ellentettje. megtapasztalod a Létezés örömét, amely nem függ semmitől.

/Eckart Tolle: A Most hatalma/




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
Az elfogadás bölcsessége
  2012-03-28 16:36:15, szerda
 
 
Az ellenszegülés merevvé teszi a lelkedet, megkeményíti éned burkát, s így elkülönít mindentől. A megengedéssel minden kapcsolatod alapjaiban változik meg, hiszen így mindenkit olyannak fogsz elfogadni, amilyen.

/Echatrt Tolle: A most hatalma/




 
 
0 komment , kategória:  Író - Eckhart Tolle   
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 50 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 65
  • e Hét: 674
  • e Hónap: 9344
  • e Év: 65277
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.