Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
Megvilágosodás
  2014-10-06 13:02:59, hétfő
 
 


"Megvilágosodás - ez az, amit nagyon sok ember keres! keresi az ,,igazi gurut", az ,,igazi" könyvet, az ,,igazi"gyakorlatot, az ,, igazi" tanfolyamot, stb. és alig akad olyan, aki ráakadna a rengeteg szeminárium, tanító és út keresése közben, arra, amire oly mélyen vágyakozik. Nem azzal van baj, hogy a tanítok, könyvek, a mostanában divattá vált channelingek, nem közvetítenek értékes tanításokat. A probléma (és itt a kulcs!), azzal van, hogy a közvetítőt általában fontosabbnak tartják, mint magát az üzenetet!!"

Forrás : Link...


 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
Jósors Tudattérkép
  2014-10-01 10:42:16, szerda
 
 



Az önismereti munka, és a Jósors-építés legfontosabb eszköze a Tudattérkép! Segít eligazodni a "zavarosban".
Amikor lélektani csapdákba, vagy zsákutcákba sodródunk, az tényleg olyan, mintha egy erdőrengetegben bolyonganánk térkép és iránytű nélkül. Hihetjük sokáig, hogy jó irányba megyünk, aztán mégis csak egy gödör, vagy szakadék szélén kötünk ki. Az itt látható tudattérkép eredetije a világhírű, megvilágosodott orvos-pszichológus, prof. David R. Hawkins találmánya. A jobb átláthatóság, és könnyebben kezelhetőség érdekében végeztem rajta kisebb átalakításokat. Jelen verziójában főleg 20 év feletti felnőttekre alkalmazható. Ebben a megközelítésben a Tudattérkép alsó szintjei un. ,,elakadásos" övezetnek tekinthetők - a normál személyiség-fejlődésben előállt blokkok miatt.

A tudatszintekhez a ,,mesterkód" az életerő, életenergia mértéke, és rezgésszintje. A teljes skálát 5 jól elkülöníthető övezetre oszthatjuk : az alsó négy szint (-7 és -4 között) a ,,szürke zóna", a szégyen, depresszió, fásultság és félelem szintjei.
Ezeken a lépcsőfokokon vészesen alacsony az életerő mértéke, és az energia rezgésszintje is... Szenvedés és fájdalom terheli az ,,itt élők" mindennapjait.
A legalsóbb szintekhez tartozó sorstársaink szinte ,,nyelik" a körülöttük lévők energiáit. Némelyikük igazi ,,energia-vámpirként" szívja el szeretteitől, segítőitől az életenergiát - a túléléséhez.
A ,,türkiz zóna" sajátos csoportokat foglal magába. Itt már magasabb szinten áll és rezeg életenergia, hisz itt vágyak, indulatok, önérzet és hiúság fűtik az embereket.
A -3., -2. és -1. szint ,,lakói" tehát már rendelkeznek jelentősebb mennyiségű energiával, ám ez az energia gyakran ellenséges, másokat sértő, hátrányt okozó módon nyilvánul meg.
Máskor pedig önromboló, önpusztító erőként teszi szenvedéstelivé gazdája életét. Ezeken a szinteken gyakori a veszekedés, ellenségeskedés, és bosszúállás. Az összeakaszkodók hamar kisütik, lemerítik egymás energia-készletét.
A negativisztikus gondolatok és az ellenséges indulatok tartósítják az alacsony rezgésszintet. Az energia-egyenleg a ,,szüke zónához" képest kevésbé, de ugyan csak negatív, deficites.
A határmezsgye a ,,homokszint", a 0. emelet, vagyis a ,,földszint". Az energia-szaldó itt nulla körül mozog. Az ide sorolható emberek magasabb energiszintje már bátor, kezdeményező tettekben nyilvánul meg. harcosként és bajtársként viszonyulnak embertársaikhoz - így aztán időnként bajba is kerülnek.
A 4. övezet (+1 és +4 közöt) a ,,kék zóna". Ez itt már a pozitív, és kellően magas rezgésű energiák szintje. A bizalom, a barátság, elfogadás és csúcsteljesítmények lépcsőfokait találhatjuk ebben az övezetben. Az ,,itt élő" emberek energia-egyenlege egyértelműen pozitív. Több energiát adnak társas környezetüknek, mint amennyit ,,elszívnak". A kék övezet képviselőivel jó együtt lenni. Az esetek többségében kölcsönös feltöltődéssel járnak a találkozások. Nincsenek fölösleges csatározások, a viták inkább a megoldásokat célozzák, mint mint a másik fél ,,legyűrését".
A legmagasabb övezet (+5., +6., +7. szintek) a ,,lila zóna". A szeretet, a béke és bölcsesség birodalma. Itt a szellemileg emelkedett kifinomult lelkületű sorstársainkat találjuk. Ha van szerencsénk találkozni velük a legmagasabb szintekről, pl. egy Mesterrel, az egy különleges élmény. Talán még megszólalnia sem kell, hogy érezzük a töményen áradó finom energiáit, és önfeledten töltődjünk tőlük.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
A tudatos ember, fő ismérvei
  2014-09-16 07:24:26, kedd
 
  A tudatos ember, melynek fő ismérvei:

- Attól függően, hogy a megvilágosodás melyik fokán áll, hisz a Teremtőben.
- Hiszi, tudja és éli azt, hogy minden az Egy Minden részét képezi,
- Hiszi, tudja és éli azt, hogy minden Élet Szent.
- A megvilágosodás fokának függvényében szépen beszél.
- Bármi amihez hozzányúl és elkezd szertettel épít,alkot és létrehoz.
- Tisztel mindent és mindenkit maga körül, s ebben a tiszteletben benne van a negatív pólus tisztelete, elfogadása és az ebből fakadó szeretete.
- Őszinte.
- Szellemi életet él,
- Rendszeresen meditál, s kommunikál az Égiekkel, Angyalokkal, Felemelkedett Mesterekkel, Földanyával s a Föld szent szellemivel, a Természettel.
- Minden erejét bevetve segít embertársainak.
- Nem egovezérelt.
- Nem veszekszik, gyűlölködik és irigykedik.
- Nem rombol, nem szemetel.
- Az emberek 10 %-a tartozik ide.

A fő cél tehát tudatos emberré válni kedves embertársaim megismerve a Fény és Sötétség pólusát, Fényemberré válni és nagyon figyelni az ellenpólusra mely téglaként beépülhet belűről rombolva a Fényt.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
MEGVILÁGOSODÁS témában minden
  2014-09-10 07:28:17, szerda
 
  ITT! : Link


Sohase felejtsd el: a megvilágosodás mindig akkor érkezik el valakihez, mikor léte legmélyebb sötétségében hiszi magát, s a fény reményéről is lemondott! Állapotát azonban élesen megkülönbözteti a valódi morális összeomlástól alázatos, kitartó szolgálata, amelyet a világosságból való látszólagos kirekesztettsége ellenére is tovább folytat, sokszor hosszú, vigasztalan éveken át.

Szepes Mária






Kery Ervin: Éber tudatosság : Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
Beavatás és megvilágosodás
  2014-08-18 08:37:56, hétfő
 
  A beavatás a szellemi út egyik kulcsfogalma. Azt tapasztalom, hogy mind az ezoterikus irodalomban, mind az emberek körében, akikkel előadásokon találkozom, nagyon sok félreértés és tévedés van ezzel a fogalommal kapcsolatban, ezért döntöttem úgy, hogy érdemes a témával behatóbban foglalkozni. A beavatást tökéletesen csak az értheti meg aki átélte, mégis megpróbálok valamilyen képet adni róla.

A beavatás egy tudatszintváltás, tudatállapot-váltás. Általa olyan tapasztaláson megy keresztül az ember, ami túlmutat az átlagember hétköznapi, öt érzékszervvel való tapasztalásán. Ez a nem anyagi világok megtapasztalása, az érzékfeletti világokba való belenövés; ahogy régen mondták: Ízisz fátylának szétszakítása. Van ugyanis egy szimbolikus fátyol, ami elzárja az ember elől azt a világot, ahová a beavatás által léphet be. A beavatás által az ember megláthatja az események mögött működő valós szellemi okokat és célokat. A beavatott a szellemi világ tanúja. Nem biztos, hogy egy beavatott - hiszen nagyon sokféle beavatás van - folyamatosan tapasztalja a beavatása után ezeket a nem anyagi létformákat, de legalább egyszer valóságos tapasztalatot szerez erről. Ha ezt valaki megtapasztalja, minőségileg megváltozik az egész élete.


Forrás : Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
A megvilágosodás
  2014-02-18 16:15:15, kedd
 
  Fórum : Link

A tudat teremti a világot?? - Index Fórum: : Link



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
Megvilágosodás kvíz
  2014-01-29 07:58:15, szerda
 
  forrás: James Swartz

Nem tartozik a széles körű ismeretek közé, hogy csak egy Én van, aminek a természete Tudatosság, illetve Tudat. Általános hiedelem, hogy a tudatosság minden lényre nézve egyedi. Egyedi... ha a tudatosságot szubjektív eseményekként, gondolatokként, érzésekként, emlékekként, álmokként, vágyakként, fantáziákként, stb. definiáljuk. De a szubjektív események ... tapasztalataink ... valójában a forma nélküli személytelen Tudatosságnak nevezett tudás princípiumban következnek be. Mivel a Tudatosság/ Tudat a tudás princípium, gyakran nevezik úgy a spirituális irodalomban, hogy 'a fény'. Nem az a fény, amely a fizikai látást lehetővé teszi, hanem az, ami miatt a fizikai fény... és minden, ami létezik... ismert. Ez a fény örök és nem teremtett. Mindent átható, és legbelső Énje minden élőlénynek. Ennél fogva minden lény megvilágosodott... a fényben.... alapértelmezésénél fogva. A megvilágosodás bizonyítéka azonban nem rejlik sem a megvilágosodás intellektuális helyeslésében, sem a megvilágosodás tapasztalatának az igénylésében, hanem annak szigorú merev megértésében rejlik, hogy a Tudat, az egyetlen lényegi identitás.

Ha e megértésnek nincs hatása az ember viselkedésére, mi az, amit tehet ... valamiféle egoista státusz-függő jó érzés tényezőjétől eltekintve? Éppen, hogy kimondhatatlan szenvedést okoztak az emberi fajnak a vallás nevében ... aminek az állítólagos célja az, hogy az emberi fajt megmentse önmagától... sok szenvedést okozva az úgynevezett 'megvilágosodott' lények kezébe került hiszékenyeknek.

Ezért szigorúbb megvilágosodás definícióra van szükség. Minden körülmények között te 'tapasztalod a megvilágosodást'... ami aligha kivételes, mivel csak egy Én van, és ezért a mindennek a tapasztalata a megvilágosodás tapasztalata, de akár intellektuális igényed is lehet, hogy tudatában légy, hogy te vagy az Én, a megvilágosodás csak akkor megvilágosodás, ha szabaddá tesz téged. Miféle szabadság ez?

Noha a valóban felvilágosult személy a tárgyak között mozog, és a világbeli szituációi olyanok, mint egy normális emberé, az ő boldogsága nem függ tárgyaktól vagy szituációktól. A 'tárgy' az, ami tapasztalása kerül, és az Én, a Tudat az, ami számára a tapasztalat megjeleníti magát. A tárgyaknak két kategóriája van, durva és finom. A durva tárgyak közé tartozik minden, ami az érzékek számára hozzáférhető, az ember saját testét is beleértve. A finom tárgyak az elme állapotai: emlékek, érzések, érzelmek, megérzések, hiedelmek, vélemények, álmok, vágyak, félelmek, fantáziák, és az emberekhez fűző kapcsolatok... abszolút minden olyan szubjektív tapasztalat, amely az ember Énjétől független.

Ha az individuum ily módon szabaddá válik, nem lesz hajlamos arra, hogy saját céljai érdekében másokat kihasználjon, vagy másokkal visszaéljen. Nem lesz arra szüksége, hogy bármit is tegyen a 'megkülönböztetés', vagy a 'világ megmentése', két legbecsesebb illúziónk terén; az ő szabad lényének puszta jelenléte mások szabadságkeresését fogja inspirálni. És mivel megszűnt a nem-teljesség és alkalmatlanság érzése, ami abból keletkezik, hogy az ember nem ismeri igazi természetét, nem fog szenvedést okozni másoknak a saját boldogságra való törekvésével.

Ez a kvíz az Én-tudomásodat teszteli. Tárgyaktól való függetlenségedet nem tudja tesztelni. Az Én-tudomás nélkülözhetetlen, mert e nélkül a személy nem tud szabaddá válni a tárgyaktól. Az Én-tudomás adományozta szabadság nincs azonnali hatással az egyén azon képességére, hogy ellenálljon a tárgyak vonzásának taszításának, de ha a tudás napi szinten kerül alkalmazásra, végül elvezet a függetlenséghez.

Az Én-ismeret olyan, mint a másállapot; másállapotban van az ember, vagy sem? Igen és nem. Egyfelől, ha valaki száz százalékig biztos a saját természete felől, és érti annak jelentőségét a tárgyakkal való kapcsolatára nézve, mi haszna belőle? Másfelől, noha az Én egyszerű, nem-kettős Tudat, és könnyen megismerhető, hiszen te vagy Az, a látszólagos valóságot ... az életet ... tekintve, a dolog nem ilyen egyszerű. Ha az életet tekintjük ... testünket és elménket, és a körülöttünk lévő világot... az Én-ismeret sokrétű tudássá válik. Ne feledd, az Én mindenütt van, így az individuum tudása, és a világ, szintén az Én. Ebben az értelemben ez is olyan, mint bármely más kialakult objektív tudás ... minél többet tudsz, annál jobb.

A kvíznek nem szándéka az Én-tudomás jóváhagyása vagy érvénytelenné nyilvánítása, habár a helyes válaszok túlsúlya utalhat arra, hogy te már megvilágosodott vagy, míg a helytelen válaszok túlsúlya utalhat az ellenkezőjére. A kvíz szándéka szerint leteszteli, mennyire vagy képes az Én nézőpontjából gondolkodni... ami akkor fog sikerrel járni, ha megvilágosodott vagy. Lehetséges, hogy tudod, hogy te az Én vagy, és tárgyaktól megszabadult életet élsz, és mégsem vagy képes kifejezni, amit tudsz. Ebben az esetben a kvíz lehetőséget biztosít arra, hogy finomítsd a megértésedet, és támogatást nyújt az önkifejezéshez... ami akkor lenne hasznos, ha hajlamot éreznél rá, hogy víziódat másokkal is közölnéd.

Bizonyos kérdésekre adott egyetlen helyes válasz megvilágosodásra utalhat, és más kérdésekre adott egyetlen rossz válasz mutathatja ennek az ellenkezőjét. Alaposan gondold át, mielőtt válaszolsz, nem csak azért, mert számos kérdés 'trükkös', hanem azért, mert a teszt a szándéka szerint a gondolkodási képességedet teszteli. Az értelem a belső Én legfinomabb eleme, és amit tudsz, hatalmas befolyással van arra, hogy milyen boldog az életed. . A legtöbb esetben kifejtettem, hogy a válasz miért helyes vagy helytelen. Egyes esetekben két vagy több helyes válasz is lehetséges.



Link...



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
A megvilágosodás
  2013-11-16 05:42:49, szombat
 
  A megvilágosodás sorszerű azoknak, akinek ez a karmája és lehetetlen azok számára, akiknek ez nem életük része. Ők ettől nem jók és nem rosszak, de nem ez a szerepük.



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
Megvilágosodás
  2013-11-02 08:28:15, szombat
 
  Kimutatható, hogy maga a megvilágosodás felé való haladás is növeli az ember ellenálló képességét az élet hányattatásaival szemben.

Dr. David R. Hawkins






Jelenlét : Link...

Tudatos jelenlét : ...Link...



Az ember hajlamos magát kiválasztottnak gondolni.

Minden ember szereti magát többnek és másnak gondolni, mint ami valójában.

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
Eckhart Tolle - Megvilágosodás
  2013-10-25 14:16:05, péntek
 
  Link....



 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria : Megvilágosodás  
     2/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 399
  • e Hét: 1421
  • e Hónap: 6949
  • e Év: 54861
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.