Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Esszénus Miatyánk
  2014-10-31 05:05:45, péntek
 
  Jézus TILTOTT tanításai - (apokrif, gnosztikus)

"Mi atyánk, univerzum teremtője, aki Bennünk vagy !
Tetteimmel akarom dicsőíteni a neved.
Országod Bennem és Általad jöjjön létre.
Akaratod testem és szellemem által valósuljon meg.
És testem és szellemem mindennapi eledelét add meg nekem ma.
És bocsásd meg a tévedéseimet, mert nem tudom, nem tudjuk, mit cselekszünk.
Miképpen mi is megbocsátjuk az emberek tévedéseit.
És angyalaid által vezess minket a Felismerés, a Tudás útjára.
Mert tiéd az univerzum, tiéd a Szeretet, és tiéd a Fény
Mindörökké.

Ámen."

(Forrás: youtube: Avatara - Az Esszénusok Titka: 124.33)


Link...




A Nag Hammadi Könyvtár - a Gnosztikus Evangéliumok : Link

Link : A Nag Hammadi Könyvtár gyűjteményéről

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
MI vagyunk az alfa és omega
  2014-10-17 12:35:57, péntek
 
 


MI vagyunk az alfa és omega, tőlünk indul ki minden a valagba, és bennünk is végződik! Ahhoz, hogy, másokat is megmentsünk, először talán magunkat kellene megmenteni, de IGAZAN! Mert:

"A varázspálca az én.

A varázspálca semmi olyat sem varázsolhat elő, ami nincs benne a varázslóban.

Amilyen a varázsló, olyan lesz az elővarázsolt dolog is.

Amilyen a tudatotok, olyan az énetek,

Amilyen az énetek olyan a világotok.

Ha az énetek világos és egyértelmű, akkor a világotok is világos és egyértelmű; akkor a szavaitok soha sem lesznek zavarosak, sem a tetteitek nem válnak a fájdalom fészkévé.

Ha az énetek homályos és bizonytalan; akkor a szavaitok zavarosak lesznek; tetteitek pedig a fájdalom melegágyává válnak.

Ha az énetek változatlan és állhatatos, a világotok is változatlan és állhatatos; akkor hatalmasabbak lesztek mint az idő és tágasabbak mint a tér."






Aki még a Talmud ismerete után is zsidónak vallja magát, vagy zsidóhoz húz akár faji, akár vallási alapon, az - Jézus szerint - ördög, akikről így szól az Úr Jézus: Aki az Istentől van, az az Isten igéjét hallgatja. Ti azért nem hallgatjátok, mert nem az Istentől vagytok. (János VIII. 47. ) Ha az Isten volna a ti atyátok, szeretnétek engem... (János ev. VIII. 42.)

János 8:44-46Hungarian Károli (KAR)

"Amint Istennek megvoltak az ő megváltásához szükséges előmunkálatai, úgy meglesznek a Sátánnak is. Amint Isten annak idején a zsidó népet használta fel megváltási műve előmunkálataihoz, úgy most --- golgotai istengyilkosság óta --- a Sátán is a zsidó népet használja fel az ő előmunkálataihoz, illetve terveihez."

Az, hogy a zsidók közé jött, lélektanilag nagyon is érthető. Mert, ha a sátánizmust akarom letörni, akkor nem a katolikusok között, hanem a hitetlenek között kell munkálkodnom. Jézus is ezért jött a zsidók közé és ezen szellemben küldte szét apostolait köztük. (Máté ev. X.) S amint látszik, azért jött Jézus is a zsidók közé, hogy belülről támadja meg a sátánizmust: bentről...

Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni.

János 8:44

,,Aki a bűnt cselekszi, az ördögtől van, mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa." (Szt. János I. lev. III. r. 8.) A zsidóság irodalma -- a Talmud -- de maga a Tóra is jó részben telve van gyűlölettel, mely kiirtani, kiölni tanítja híveit, kiölni minden pogányt...

,,Aki a bűnt cselekszi, az ördögtől van, mert az ördög kezdettől fogva bűnben leledzik. Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa." (Szt. János I. lev. III. r. 8.) A zsidóság irodalma -- a Talmud -- de maga a Tóra is jó részben telve van gyűlölettel, mely kiirtani, kiölni tanítja híveit, kiölni minden pogányt... Vagyis bűnre tanítja. Ezzel szemben az apostolok és az igazi szentek, nem pedig erőszakkal hódító és térítő álszentek! -- nem gyilokkal, hanem hittel, csodákkal, életükkel hódították meg az emberiséget, úgy, mint Jézus maga is!

Istennek egy Hitlert kellett kiválasztania, hogy a kereszténységet megmentse -- a zsidóság hazaküldése által -- a sátánizmus teljes diadalától...

Forrás :
Link.....
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
Én vagyok
  2014-10-17 12:29:07, péntek
 
  Tény azonban az, hogy mikor Jézus kijelentéseket tett mint: ,,Én vagyok az Út, az Igazság és az Élet", nem saját magára, saját személyére célzott, hanem az én vagyok-ra minden emberben. Ez ugyanaz, mint a "varázspálca" Mirdad könyvében.
A varázspálca az én =



"Én vagyok az élet kenyere" (Jn 6.48)

"Én vagyok a mennyből alászállott élő kenyér" (Jn 6.51)

"Én vagyok a világ világossága" (Jn 8.12)

"Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok" (Jn 8.58)

"Én vagyok a kapu" (Jn 10.9)

"Én vagyok a jó pásztor" (Jn 10.14)

"Én vagyok a feltámadás és az élet" (Jn 11.25)



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
Mit jelent pontosan a Krisztus?
  2014-10-12 03:57:23, vasárnap
 
  A "kristosz" görögül felkentet jelent, a "király" szó is innen ered, ugyanez a héberül "Messiaias". Ezt a szót Jézus megtestesülése óta használták egyetlen személyre, a Jézus szó héberül "Isten segítségét" jelenti. A feltámadás után kezdték Krisztusnak vagy Messiásnak nevezni

Mit jelent pontosan a Krisztus? - "Jézus válaszol" : Link

Mi Jézus Krisztus nevének a jelentése? : Link

VALLÁS témában keresel? - ITT mindent megtalálsz! >> : Link.. ...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... .........Link...
Biblia idézetek : Link

BRACO-a CSENDes gyógyító - Index Fórum: : Link...

Rózsakeresztesek - Index Fórum : Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
Én vagyok az út
  2014-10-12 03:49:49, vasárnap
 
  "Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam."



.Jézustól: Ján. 6.28-29 szerint: "Mondának azért néki: Mit csináljunk, hogy az Isten dolgait cselekedjük? Felelt Jézus és monda nékik: Az az Isten dolga, hogy higgyetek abban, a kit ő küldött."


"A Léleknek gyümölcse pedig szeretet, öröm, békesség, béketűrés, szívesség, jóság, hűség, szelídség, mértékletesség"


Szabó Ferenc oldala - 'Én vagyok az út, az igazság és az élet' (Ján. 14.6: : Link

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
Esszénus Miatyánk
  2014-10-06 10:53:00, hétfő
 
 

Mi Atyánk
(F. E. Eckard Sthrom féle Esszénus ima)

Mi Atyánk,

Univerzum Teremtője,

aki bennünk vagy.

Tetteimmel akarom dicsőíteni a neved,

Új Birodalmad bennem és általam jöjjön létre,

Akaratod testem és szellemem által valósuljon meg.

Testünk és szellemünk mindennapi eledelét add meg nekünk ma.

És bocsásd meg a mi vétkeinket,

mert mi nem tudjuk mit cselekszünk,

és ahogy mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek,

És Angyalaid által vezess minket a Felismerés Útjára.

Mert tiéd az Univerzum,

tiéd a Szeretet,

és tiéd a Fény

Örökkön örökké

Ámen






Esszénus Miatyánk - YouTube : Link...



Esszénus ima
Hétfő:
,,Mennyei Atyám! Küldd el Nap Angyalodat, hogy segítse építeni testem templomát. Mennyei Atyám! Áraszd rám kegyelmedet! Küldd el Kegyelmed Angyalát, hogy segítse építeni szellememet! Ahogyan a nap energiája élteti testem, úgy szellemed, kegyelmed ereje formálja szellememet, hogy teljesen a Te dicsőségedet szolgáljam."

Kedd:
,,Mennyei Atyám! Küldd el Levegő Angyalodat, hogy segítse építeni testem templomát. Mennyei Atyám! Küldd el Bölcsesség Angyalodat, hogy segítse építeni szellememet. Ahogyan a levegő átjárja testem, úgy járja át a bölcsesség szellememet."

Szerda:
,,Mennyei Atyám! Küldd el Víz Angyalodat, hogy segítse építeni testem templomát! Mennyei Atyám! Áraszd rám szereteted! Küldd el Szereteted Angyalát, hogy segítse formálni szellememet! Ahogyan a víz átjárja testem, úgy járja át a szeretet szellememet."

Csütörtök:
,,Mennyei Atyám! Küldd el Föld Angyalodat, hogy segítse építeni testem templomát. Mennyei Atyám! Küldd el Munka Angyalodat, hogy segítse formálni szellememet, hogy munkámmal mindenkor a Te teremtő akaratod eszköze legyek, hogy teljességemmel a Te dicsőségedet szolgáljam."

Péntek:
,,Mennyei Atyám! Küldd el Élet Angyalodat, hogy segítsen bekapcsolódni az élők közösségébe. Mennyei Atyám! Küldd el az Örök Élet Angyalát, hogy segítsen bekapcsolódni Krisztus titokzatos testébe.

Szombat:
,,Mennyei Atyám! Küldd el az Élet-Öröm Angyalát, hogy segítsen bekapcsolódni az emberi sorsközösségbe. Mennyei Atyám! Küldd el Béke Angyalodat, hogy segítse megteremteni belső békémet!"

Vasárnap:
,,Mennyei Atyám! Tudom, hogy testemmel Föld Anya gyermeke vagyok, lelkemmel pedig az én Mennyei Atyám gyermeke vagyok. Tudom, hogy halálom után testem visszakerül Föld Anyához, lelkem pedig hazaszáll az én Mennyei Atyámhoz."
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
Mit ír a Biblia, különböző dolgokról
  2014-09-24 07:15:02, szerda
 
  Link...







Szerinted mitől mindenható Isten ? : Link
Nekem tetsző vélemények :

1. Ennek a világnak nem Isten az ura.
Isten a benne hívők számára és a hitük által mindenható.

2. A szeretete teszi Őt mindenhatóvá. Istent csak a szeretet körén belül mindenható, azon kívül nem találod meg Őt.

3. Van egy szellemi látásmód amelyet az ember csak a szellemi szemeivel láthat csak. De a testivel nem. Ez a látásmód a láthatatlan világban minden teremtett lénynek látható módon ábrázolja rólunk, hogy mennyire vagyunk egyformák és mennyire különbözünk akár hatalom tekintetében.
Azt a hatalmat amelyet látnak, azt Jézus vérén át látják, mert meg van írva, hogy minden térd meghajol Jézus nevére a földön is és a föld alatt lévőké is és minden nyelv vallja, hogy Jézus az Úr!
Jézus vére pedig a megtért emberen van szellemi értelemben. Az engesztelés vére, a megbocsátásra épülő vér befedezi az embert aki elfordul a bűntől. Ebből kifolyólag hatalma lesz Jézus neve által minden teremtmény felett. S mivel a sátáni erőkkel kell harcolnia a keresztény embernek, természetesen Jézus nevébe vetett hit által harcol az ember. Hiten alapul az egész Isteni tudomány, az Ige.

4. Amennyiben te (és mindenki más) nem érsz el �--NERŐBŐL egy magas lét-energetikai faktort (lelkiszintet), ahol a lét-tudatosságod fokozatos de egyenesági természetes velejárója lesz a TISZTASÁG, addig nem válhat részeddé az, amit Jézus kért tőled. Addig milliószor és milliószor visszahuppansz a vétek állapotába, és a bűntudatba.
A lelki Tisztaság az ember által nagyon is keményen megdolgozott, és az élettapasztalásai által megérett hosszú-hosszú folyamat gyümölcse.
A Tisztaságot nem lehet bűnbánattal és hittel kiérdemelni. A megbocsájtás általi tisztaságnak semmi értéke nincs mert nem dolgoztál meg érte, mert az - amint a hétköznapi élet is mutatja - újra és újra beszennyeződik az emberi lényed lélek-tudatosságának hiányosságai következtében. A Tisztasághoz tehát fel kell nőni, sok-sok-sok keserves élettapasztalat izzadságos felismerésének tisztító hatása által.

A hibáinkat nekünk kell leraknunk egyenként, lépésről-lépésre - mindörökre - , mintegy felülírva önmagunkban a régebbi hibás (hiányos) programokat. Csakis a régi (hibás) berögződéseinktől fokozatosan (de végérvényesen) megszabadulván kerülhetünk abba az állapotba, amit Jézus kért (de ugye messze nem az ő kedvéért !!). Ez pedig nagyon-nagyon hosszútávú vállalkozás egy ember részére.
A lelki Tisztaságot másként nem lehet elérni.

5. Az emelkedett, lelkek a fény útját járják, és ebben segítenek embertársaiknak, s tetteik, gondolataik által egyre közelebb kerülnek Istenhez. A lelkük rezgésszáma egyre magasabb.

A sötétség útján haladóknak alacsony még a rezgésszáma. Őseink ezt tudták. Rengeteg szavunk , kifejezésünk utal erre. Amikor boldog vagy repülni tudnál, amikor szomorú, a padlón vagy. Az emelkedett embereknek világosabb az aurája, a gonosz gondolatok piszkos, sötét színnel jelzik azt. A fájdalom színe is sötét.

Isten, amikor segít, felemeli az energiaszinted, hogy több energiád legyen, képes legyél venni az akadályt. Ezt nem teheti akármilyen rezgésszinten, mert a túl nagy különbségbe is belehalsz. É itt magamnak mondtam ellent. Mert, ha valami korlátozza Őt, akkor már nem mindenható.

Tehát a két szemléletet egyeztetni kell.

=> Isten mindent áthat, maximális jóindulattal segít bennünket.
=> De tennünk kell a dolgunkat, fejlődnünk kell, mert ezzel növeljük a rezgésszintünket, így lehetőséget adunk magunknak, hogy leküzdjük az akadályokat, Neki, hogy magasabb szinten segíthessen.

6. Mi mindannyian isten részei vagyunk. Mivel isten (a Lélek)mindenben benne van,így a mindenhatóságának legékesebb bizonyítéka éppen az általunk ismert és nem ismert mindenség megléte,és alakulása!
A szerintünk bűnös vagy ártatlan,a halott vagy élő,ezek mind isten (A Lélek) részei és meglétének,mindenhatóságának bizonyítékai!
Már az is fura lenne ha mi határoznánk meg a mindenhatóságot! Hisz ha megtudnánk határozni akkor mi is úgy gondolkodnánk mint isten! Persze ez egy paradoxon,hisz bennünk van isten (A Lélek)tehát csak a tudásunk gátol a meghatározásban. De egyet azért kijelenthetünk,bennünk van isten (A Lélek)tehát MI vagyunk az ISTEN!!

7.A hit valóságos hatalom amely hegyeket mozgat. A láthatatlan világban pedig az egyes emberek hite csuda dolgokat visz végbe Jézus hatalma által amelyet az Ő benne hívőknek adatott.

8. Valamint addig van értelme egy-egy vitának, amíg azok érvekre épülnek, és nem berögződések általi ellenkezésre. Ezenkívül az is teljesen igaz, tehát hogy csak érveket ütköztetve lehet vitázni, és érzelmekkel szemben felesleges a vita.


9. Bizony mondom néktek: tisztánlátó, bölcs ember minden vallásban
meglátja az igazságot, a szüklátókörű ember csak abban amiben
hisz, de sokszor még abban sem. (2Tam.12.7)

10. Tisztánlátó, bölcs ember minden vallásban
meglátja az igazságot, a szüklátókörű ember csak abban amiben
hisz, de sokszor még abban sem.

11. A lét-energiák minden egyes lénynek, teremtménynek (még a tárgyaknak is) jellemzői (akár egy ujjlenyomat, csak hát ez "lét-lenyomat" ). Minden teremtmény önmagában hordozza a saját személyreszabott frekvenciájú (erejű) lét-energiáját (ez nem pedig nem más, mint a tudatosságunk, vagy ha úgy tetszik jobban, az egyéni lelkünk). És ezen energiák erőssége (frekvencia-szintje) határozza meg minden egyes lénynél, hogy ők mennyit, és milyen tisztán képesek érzékelni a Létezés tiszta valóságából (így Istenből is). Ez határozza meg az emberi cselekedeteinket, reakcióinkat, empátiánkat, és a gondolataink minőségét is.
Isten a Mindenséget betöltő leges-legnagyobb frekvenciát foglalja önmagában, azaz a Teremtő a legnagyobb energiahordozó (és információ hordozó) a Mindenségben, ezért is képes teremteni a Teremtő.
Az emberi lények valójában a Teremtő végtelenül nagy energiájának a töredékei, apró szikrái. Azonban az emberi lényekben nem egyforma mértékben (erősségben) van jelen a lét-energia itt a fizikai életben. És pedig akiben magasabb erejű (frekvenciájú) ez az energia, az egyszerű metafizikai törvényszerűségek (Lét törvények) következtében közelebbi "hullámsávon" rezonál a Teremtőhöz, azaz többet érzékel és ért Istenből.

12. Isten tesztel téged (és mindnyájunkat) minduntalan. A saját belső békédet, a lelked harmóniájának megőrzését teszi próbára minden alkalommal Isten a vitákban. Ez a te erőpróbád (mint ahogy mindannyiunké is).
Semmi nem történik véletlenül az életben, minden cselekményben és gondolatban benne van Isten jelenléte. Szólít téged, hogy maradj nyugalomban, és éljen benned a belső szent figyelem minden élethelyzetedben, mert a nyugalmad, a belső békéd tesz téged lélekben emelkedetté (ha úgy tetszik, Istenhez méltóvá).
Minden élethelyzeted Isten egy-egy üzenete feléd. Amíg ezt nem látod/érzékeled/ érted, addig semmit sem értesz.
Mindezt veheted most itt kioktatásnak is, személyeskedésnek is, de ha bölcs vagy, akkor isteni üzenetként éled meg elsősorban, ami téged hivatott építeni lélekben.
És hogy miért így nyilvánosan ?
Mert nem csak rád vonatkozik ez mint üzenet, hanem bármelyikünkre aki letér (néha vagy gyakran) a saját belső békéjének útjáról.
Minden ember, aki Istent, a Lelket, vagy akár a belső harmóniát keresi, csak egyetlen módon közelítheti meg azt. Ez pedig az éber belső FIGYELEM útja, mert Isten a szívünkön át szól hozzánk minduntalan.
" ...... mert ime az Isten országa ti bennetek van."


13. A vitában az emberek összecsapnak. Nyilván azért teszik, mert másban hisznek, mint itt is. Hitbéli dolgokat érveléssel körbeírni nehéz, mert másról szól.

14.
Nálad miben nyilvánul meg, hogy a szentlélek benned van?
A Szent Szellem vezetése hogy történik nálad?
Hogyan tudod, azaz miképp tudod megkülönböztetni, hogy a gyümölcsfa termése jó, vagy rossz?
Számodra mit jelent, hogy Jézus vére által?
Miből gondolod, hogy a Biblia olyan szövegezésű, hogy csak a tisztalelkű emberek érthetik meg, és miért kell a megértéséhez a Szent Szellem vezetése? Akit nem a Szentlélek vezet, az miért nem értheti meg a Bibliát?
Ki által lettél vízből és szentlélektől újjá születve, és hogy történt meg az eset?


15. A vitákban (bármineműekben és bárhol), nem maga a vita témája hangsúlyos az épülő lélek számára nagyáltalában, hanem csakis az, hogy miként, milyen belső állapotban éljük meg magunkban tudatosan a vitákat (mint élethelyzeteket). Minden vita egy-egy belső önvizsgálat kell hogy legyen a felszín alatt (a tudatos ember esetében). Tehát ha lecsúszunk a viták közben az önharmónia hullámsávjáról, azt tudnunk kell felismerni önmagunkban (még ha esetleg csak utólag is, hiszen már ez is jó eredmény). Tehát nem a nyugalom üres bizonygatása a mód, mert ez csak önbecsapás.

16. A bibliai isten a bibliában ellentmondásokkal terhelt((remélem nem kell felsorolnom,
rengeteg példa van rá))
A bibliában leírtak és a valóság között óriási a külön(m)bség.
Erre több ékes példa is kikivánkozik.
1-a Vatikáni bank(mit is tett a kufárokkal jézus))
2-az inkvizició--(A szeresd felebarátodat ilyenkor hol is van))
3-a ne készíts faragott képet (bálványimádás)A templomban mi is van a főhelyen?egy faragott bálvány,a haláltusáját vívó emberáldozatról!
4-olvass el egy-két biblia elemzést,és meglátod hogy az isten több embert ölt meg mint a sátán.
5-stb,stb.....
Ezek és még rengeteg más nem a hitedet kérdőjelezik meg!!
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
Kulcs az összes Bibliaszöveg megértéséhez
  2014-08-26 06:46:13, kedd
 
  Link





Megváltás

A sátán uralma alatt születünk és élünk, úgy, hogy annak a tulajdona vagyunk és Istenhez semmi közünk - mindaddig, míg el nem fogadjuk, hogy Jézus kifizette helyettünk a "vételárat".
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
Gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé
  2014-02-25 07:14:49, kedd
 
  "Ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat lábaikkal, és néktek fordulván, meg ne szaggassanak titeket." Máté 7.6


Az előbbi versekben meg van mondva, hogy különös hivatás nélkül ki ítélhet és taníthat, ki nem, t. i. csak az, ki előbb önmagát megítélte és megjavította; most előadatik, kit kell ítélni és tanítani, kit nem. T. i. nem kell ezt tenni a nyilvános, megátalkodott, eb- és disznó-természetű embereknél, vagyis, az oly megátalkodott vallás-gúnyolóknál, kik haragosak lévén, mint az ebek, minden természet- és érzékfölötti igazságot megugatnak, leszólnak; ilyenek a baromi kéjekbe jobbíthatlanúl egészen és teljesen elmerültek is. Ezek elé a fensőbb igazság és szent szeretet gyöngyeit nem kell vetni; mert nem lévén ahhoz érzésük, feldühűlnek, s a hit hirdetőjét széttépni akarják; mások az ő fertelmüket többre becsülik a gyöngyöknél, s ezeket abban gondatlanul eltapossák.

A szent dolog és a gyöngy jelenti az Isten igéjét és a magasabb hittitkokat. Általában szent és becses dolgokat nem szabad kutyákra és sertésekre pazarolni s ezáltal meggyalázni; mert ezek azokat, mint az oktalan állatok az áldozati húst vagy kenyeret és a gyöngyöt megérteni és megbecsülni nem tudják, hanem összemarcangolják és legázolják; sőt mivel csak koncot vártak, nekirontanak azoknak, kik e nekik értéktelen dolgokkal őket megcsalták. Különösen pedig a kutyák és a sertések a durva, hitetlen, piszkos lelkű és gonosz emberek, kik a vallási igazságokat meg nem értik és nem becsülik, mintegy megugatják és megmarják, az erényt megvetik és sárba tapodják. Azért az ős-egyházban úgynevezett titok-fegyelem volt, mely a keresztség előtt a magasabb vallási tanokat, szertartásokat és intézményeket titokban tartotta, nehogy az értelmetlen és ellenséges indulatú pogányok gúnyjának s a híveket az üldözésnek kitegye. Azért a szentségeket sem szabad méltatlanoknak kiszolgáltatni, hanem előbb meg kell őket javítani.

Jézus figyelmezteti a tanítványokat, hogy gondosan őrizzék a rájuk bízott hit igazságokat és kegyelmi eszközöket, s ne tegyék ki annak a veszélynek, hogy az istentelenek gúnyt űzzenek belőlük és megszentségtelenítsék azokat.

A szent dolgokat szentül kell kezelni. Eredetileg az áldozati húsra vonatkozik, melyet nem lehetett a kutyák elé vetni. Ezen a mondaton alapul az ős-egyházban a titok-tartás fegyelme. A hit nagy titkairól nem beszéltek a pogányok előtt, hogy ne tegyék ki gúnynak azok előtt, akik képtelenek megérteni.



János 8 : 44


Ti az ördög atyától valók vagytok, és a ti atyátok kívánságait akarjátok teljesíteni. Az emberölő volt kezdettől fogva, és nem állott meg az igazságban, mert nincsen ő benne igazság. Mikor hazugságot szól, a sajátjából szól; mert hazug és hazugság atyja.


Gnoszticizmus szerint a Teremtő Isten nem egyenlő a Mennyei Atyával. Előbbi egy nem tökéletes teremtmény, aki az anyagi világot teremtette. Az ő ivadékai a démonok, két fia pedig Élóhim és YHWH. A gnosztikusok szerint az Ószövetség Jahvéja nem más, mint a Sátán, és Jézus őt állította szembe a Mennyei Atyával az Újszövetségben (ti az ördög atyától származtok, mondta a zsidóknak).

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
Jézus TILTOTT tanításai !
  2014-02-24 08:07:19, hétfő
 
  A bíborosok a zsinatokon a 4. - 6. században. Ahol csak tudták, megsemmisítették az apokrifokat, de pl Tibetben megmaradtak, ezenkívül 1947-ben beszakadt egy földalatti raktár Nag Hammadi-ban, és ott találták az említett 30.000 méternyi anyagot. Bővebben "AVATARA - Ami a Bibliából kimaradt" című előadásában találod a youtube-on. Az egy Vallás-történész előadása.....Link


Barnabás evangéliuma itt olvasható :

Link
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Bibliamagyarázatok   
     2/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 77
  • e Hét: 620
  • e Hónap: 5026
  • e Év: 60959
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.