Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
Kinek szívében szeretet lakozik,...
  2023-06-09 09:33:57, péntek
 
 




Kinek szívében szeretet lakozik, nem tudja, hogyan kell másokat bántani
"Minden ember, aki Téged bánt, Önmaga boldogtalanságát és szeretetlenségét nyilvánítja Feléd."
/ismeretlen/
"Minél kegyetlenebb eszközökhöz nyúl valaki veled szemben, annál nyilvánvalóbb, milyen mély a másik gyűlölete ÖNMAGA FELÉ... Mert a bántás mértéke egyenes arányosságban van az önszeretetlenség mértékével.
Ám kérlek jól figyelj, mert ahogy pedig TE reagálsz a másiktól származó, téged ért bántásra, szintén kristálytisztán mutatja, TE mennyi szeretetet (vagy szeretetlenséget) dédelgetsz legbelül.
Jóllehet kevesen látják az irtózatos nagy KÜLÖNBSÉGET aközött, amikor még felébred bennünk a gyűlölet és a ,,visszabántás szándéka " , csupán diplomatikusan elfojtjuk,
s aközött, amikor már EGYÁLTALÁN NEM ébred fel bennünk negatív szándék.
Ha az Ego sugallatára meg szeretnénk mutatni, hogy ,,no majd most mi még bosszúsabban, még fájdalmasabban visszabántunk, mert ezt érdemli ", akkor valójában egy rossz szavunk sem lehet a másikról, mert ugyanazzal a megoldandó feladattal küzdünk még mi magunk is...
Vagy kibillenthetetlenül megmaradunk a békés önszeretetben és önbecsülésben, s így egyszerűen hagyjuk magunkról leperegni a bántást -- akkor egy rossz szavunknak sem kell lennie a másikról, hisz nekünk nincs vele dolgunk, nem szól rólunk, ez egyedül az ő megoldandó feladata lesz...
Neki csendben kívánunk sok sikert, mi pedig élvezzük, hogy belső békénk győzött, és nem a bosszús visszavágás.
Ám még egyszer szeretném hangsúlyozni: ha legbelül érezzük, hogy egyre felgyülemlik a rosszindulat, bosszúvágy, utálat, harag, csak jómodorral visszanyeljük ezeket, akkor még voltaképpen nekünk is rengeteg tanulnivalónk maradt, ami TÖKÉLETESEN RENDBEN VAN, amíg nem hisszük azt, hogy ez egyenlő azzal,
amikor AZÉRT nem bántunk vissza, mert valójában el sem ért minket a bántás, mert a béke érintetlen maradt bennünk. Egészen más rezgésszinten mozog e két helyzet -- az előbbivel a másikat ugyan nem bántjuk, de magunknak még ,,ártunk", az utóbbival pedig nem hogy nem ártunk senkinek, de látens módon még segítünk is a másiknak, ugyanis akaratlanul átsugárzik, eljut hozzá a belőlünk áradó békesség."

/ Namaste Facebook oldal szerkesztője /

Köszönöm szépen!

 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
A belső béke másokra is átterjed
  2023-05-29 10:07:21, hétfő
 
 




A belső béke másokra is átterjed


Az ego - a tudat félelmet ismerő része - konfliktust és különállást akar, mert ezek jelentik táplálékát a túléléshez. A béke, a belső nyugalom az ego halálos ellensége. A szeretet és a béke pedig annyira összefonódik egymással, hogy külön-külön nem használhatók. Nem élhetjük át a szeretet ölelését, amíg bensőnkben békét nem teremtünk. Csakhogy ennek a békének semmi köze sincs ahhoz, ami körülöttünk a világban történik.
Érezd meg, mit jelent Isten békéje.Jusson eszünkbe minden nap, minden percben, minden másodpercben, és kiváltképp jusson eszünkbe minden reggel, amikor felkelünk, hogy ha önmagunk számára elfogadjuk a békét,akkor a világon minden eleven lélek egy kis békéhez jut. Így alakul át a világ, nem pedig úgy,ha megtámadjuk azokat, akik a támadás pártján állnak.

Forrás:Dr. Gerald G. Jampolsky - A szeretete tanítása







"Ha ítéleteket alkotunk ennek a pillanatnak bármely aspektusáról is, már nem érzékeljük azt [a maga teljességében]. Az ego mindig azt keresi, hogy mi az, amit kritizálhatna. Ez mindig a múlttal való összehasonlítással jár. A szeretet azonban békésen tekint a világra, és elfogadja azt. Az ego a hiányosságokat és a gyengeségeket keresi. A szeretet az erő jeleit kutatja. Azt nézi, hogy a másik mennyit jutott ez idáig előre, és nem azt, hogy mennyit kell még mennie. Mily egyszerű dolog mindig szeretni, és mily kimerítő dolog mindig csak hibát találni! Hiszen minden alkalommal, ha hibát látunk, azon kezdünk gondolkodni, hogy mit lehetne ezzel kapcsolatban tenni. A szeretet viszont tudja, soha semmi más nem szükséges, mint még több szeretet.
Mindig az érinti meg legmélyebben a másik embert, amit teljes szívből végzünk. Nem a testünk mozgása vagy az elménkben lévő szavak közvetítik a szeretetet. Szeretetünk a szívből egyenest a szívbe tart."

Maharishi Mahesh Yogi




 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
Aranyos Zsolt: Egyszerűen szeretet
  2023-05-29 10:02:14, hétfő
 
 




Aranyos Zsolt: Egyszerűen szeretet


Bármennyire is háborog a világ, melynek végtelen sok problémája körülvesz minket, mindig találhatunk egy biztos pontot, ahol nyugalmat és feltöltődést kaphatunk: ez a szeretet.

Minden mulandó. A pénz, a szépség, a karrier, a használati tárgyaink. Mindent megemészt az idő, de a szeretet az egyetlen olyan emberi dolog, amely legyőzhetetlen. Először is azért, mert megfoghatatlan. Nem tudjuk a kezünkbe venni, megérinteni, megsimogatni, nincs formája, sem alakja, ezért sem lehet ketrecbe zárni, láncra verve fogolyként uralkodni felette. Nem lehet kihasználni, sem meggazdagodni birtoklásából. Másodsorban azért, mert alapvetően nem mi fejlesztettük ki magunkban, ezért amivel nem rendelkezhetünk, arra jogot sem formálhatunk. Úgy válik életünk részévé, hogy észre sem vesszük, úgy lesz ,,tulajdonunkká", hogy nem adtunk érte semmit. Ingyen kaptuk, és csak ingyen is tudjuk továbbadni.

A szeretet felemel. Hidat képez ég és föld között. Reményt ad, mely képes túlélni mindazt, ami sárba döntené emberi lényünket.

A szeretet képes lehajolni is. Észreveszi, mire van szüksége a másiknak. Nem azért cselekszik, hogy haszna legyen belőle, erre nem is gondol, mert - nem tudja hogyan - felülről vagy valaki más által kapta ezt az ajándékot. Akinek van, annak adatik, aki a keveset sem becsüli, attól az is elvétetik. Ha a keveset túl kevésnek találjuk, és ezért nem merünk adni belőle, mondván, ha így folytatom, nekem sem marad, és inkább magunkat szeretgetjük, akkor önzővé válunk. Így lehet a lelki világosságból sötétség.

A szeretet cselekszik a másikért. Nem egy olyan érzés, ami ha magával ragad, lebegtet, s ha nincs lebegés, - akkor talán úgy gondoljuk - szeretet sincs. Az élettel teli párkapcsolatot is a másikért való cselekedet működtetheti. Minden ebből táplálkozik, közös hagyományaink, szokásaink, időtöltéseink. Ahol a másikért való cselekvés, ez az önzetlen, belülről fakadó vágy nem található meg, ott önvizsgálatra, új utak felfedezésére van szükség. Nem a hiánypótló pótcselekvések hozzák a megoldást, mert az csak felszín.

A szeretet útja belülről indul, a párunkhoz, emberekhez vezet, és közös terveket szőve mindig felfelé tart, a magasba emel!




 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
A szeretetről
  2023-05-29 09:42:27, hétfő
 
 




Amikor mindent szeretsz, akkor semmihez sem vagy kötve.

A gonosz szívből kibocsátott gonosz szándék máshol fog fészket rakni magának, amikor visszatérve úgy találja, hogy a szív, amely kibocsátotta, szeretetteljes szándékokkal van tele.

Így hiúsítja meg a szeretet a gonosz szándék megismétlődését.







Amikor erő kell, hogy újra és újra talpra állj, amikor hit kell, hogy bízz magadban, amikor szeretet kell, hogy érzed, nem élsz hiába, akkor tudd, hihetetlen tartalékok rejlenek benned! Terjeszd ki önmagad határait, hívd be a gyógyító fényt, és emelkedj arra a szintre, ahol már nem fognak rajtad a negatív erők. Itt megtapasztalod azt a határtalan szeretetet, amely körbeölel, de nem csak téged, hanem egész világunkat. Meríts belőle, töltekezz fel, és szórd szét a világ minden pontjára a szeretet fényét, hogy mások is érezzék, mennyire boldog és szép világot élünk. Amikor a gondolat, a hit, az erő és a szeretet egymásra talál, egy új világ születik.







Ne szégyelld kimondani... Ember, ne szégyelld kimondani: SZERETLEK, Ne csak dajkádnak, kedvesednek mondd, szeretlek. . . De mondd a Holdnak, a Napnak is, hogy szeretlek, És mondd a szélnek, a fellegeknek, szeretlek, szeretlek! Mondd a forrásnak, a csermelynek, szeretlek, A tavaknak és a tengereknek, szeretlek. . . Mondd a hegyeknek, a fenyveseknek, szeretlek, És a virágoknak, a mezőknek, szeretlek, szeretlek! Mondd a delfinnek, a kismadárnak, szeretlek, A pillangóknak, az őzikéknek, szeretlek. . . Mondd a Földnek, Égnek, csillagoknak, hogy szeretlek, Minden népnek, összes gyermekének, szeretlek, szeretlek! Ám ha szégyellnéd kimondani, hogy szeretlek, Hát kiáltsák világgá tetteid, szeretlek. . . E szócskától megszépül a világ, SZERETLEK, És akkor meglátod, visszakiált, SZERETLEK, SZERETLEK! Meglátod, visszakiált!:)







A szeretet elég erőssé tesz ahhoz, hogy legnemesebb elveinkhez méltón éljünk. Hogy tanuljunk hibáinkból, hogy jobbak legyünk.

Stephanie Dowrick







A szeretet nélküli kötelességtudat: kedvetlen.
A szeretet nélküli felelősség: figyelmetlen.
A szeretet nélküli igazság: kemény.
A szeretet nélküli okosság: gőgös.
A szeretet nélküli barátságosság: hűvös.
A szeretet nélküli rend: kicsinyes.
A szeretet nélküli hatalom: kíméletlen.
A szeretet nélküli birtoklás: fösvény.
A szeretet nélküli adakozás: képmutató.
A szeretet nélküli vallásosság: bigott.
A szeretet nélküli hit: vakbuzgó.
A szeretet nélküli remény: fanatikus.
A szeretet nélküli élet: értelmetlen




 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
Az Ölelés
  2023-02-04 07:43:08, szombat
 
 




Juan Mann nevű ausztrál fiatalembertől indult az a mozgalom, melynek neve Free Hugs - szabad/ingyenes ölelés.
Azt mondja, hogy Londonban élt egy időben, mikor a feje tetejére állt az addigi élete és vissza kellett utaznia Ausztráliába.
Csak egy böröndöt vitt magával és a problémáit. Senki nem várta otthon, senkit nem tudott felhívni, hogy megérkezett.
Ott állt az érkezési oldalán a reptérnek és nézte a többi turistát, ahogy találkoznak a barátaikkal, családtagjaikkal és mosolyogva, tárt karokkal ölelkeznek és örülnek egymásnak . Arra vágyott, hogy őt is várja valaki, örüljön neki, mosolyogjon rá és főleg : átölelje.
Az az ötlete támadt, hogy keres egy forgalmas utcát és ott feltartva a papírt a Free Hugs szóval, megpróbálkozik, hogy hátha megkapja azt, amire a legjobban vágyik.
Az első 15 percben mintha keresztülnéztek volna rajta az emberek, aztán az első aki odament hozzá azt mondta neki, hogy aznap reggel halt meg a kutyája. Egy éve pedig a lánya halt meg autóbalesetben és ahhoz, hogy ne érezze olyan egyedül magát a világban nagy szüksége lenne egy ölelésre. Így hát átölelték egymást és mosolyogtak mindketten.

Így kezdődött tehát, és azóta Juan Mann kezdeményezésére született "Szabad ölelés" kampány a világ számos országában lelt követőkre. Ő sem gondolta, hogy világmozgalmat indít el, pedig így lett... Ebben akaratukon kívül is nagy szerepük van, a helyi hatóságoknak, akik megpróbálták betiltani Juan ténykedését, mondván hogy zavarja a járókelőket. Nemcsak hogy megtiltották, hogy tovább ölelgesse az embereket, de ráadásul elég komoly pénzbírságot is kiszabtak rá. Ahogy arra számítani lehetett, nemcsak jóérzésű emberek ezrei, de a média is Juan mellé állt.
Elkészült az a videóklipp - egy ausztrál együttes, a Sick Puppies segítségével - melyet 16 millióan láttak azóta a You Tube oldalán . Ez segítette azt is, hogy Juan petícióját több mint 10.000-en írják alá, és hogy elinduljon egy világmozgalom.
A kampány 2004-ben kezdődött, de világszerte ismertté 2006-ban vált.
Nagyon szimpatikus ez a mások iránti figyelmesség és önzetlenség, mert mint a videóból is kiderül, néha nagyon sokat ér egy ölelés. Felvidít, helyreráz, erőt ad vagy csak egyszerűen jólesik.

Csak egy ölelés !?


Az ölelés az egyik legbensőségesebb mozdulat két ember
között.

Érzékeltetjük vele a szeretetet, a szerelmet, a barátságot.
Szakemberek állítják, hogy napi húsz másodpercre lenne
szükségünk az érzelemdús szeretgetésből és sokkal
boldogabb emberek lehetnénk.

Az ölelés megnyugtat, növeli az önbizalmat, biztonságérzetet
ad, hogy van melletted valaki akire számíthatsz, segít legyőzni
a félelmet, erőt ad. Az ölelésben az egész testünket átjárja
egy finom, jóleső érzés, és semmilyen külső dolog nem kell
hozzá, mindig kéznél van.

Öleléskor a két szívcsakra összeér, ettől indul el az a bizonyos
bizsergető érzés. Ezért fontos hogy mikor megöleljük a másikat,
akkor a két mellkas simuljon össze. A szoros testi érintkezéskor
a két ember aurája szinte összeolvad, amikor bioenergiát adnak
át egymásnak. Kiegyenlítődik az aurájukban fellelhető hiányok
és feleslegek, mindegyikük azt adja a másiknak, amire szüksége
van.

Az ölelés lecsendesíti a lelket, megnyugtat. Egy pár pillanatra el
tudja feledtetni a világi dolgokat, a problémákat és erőt ad. Az
együvé tartozás olyan intenzív érzését váltja ki bennünk, ami
semmilyen más módon nem érhető el.

Igazán csodákra képes. Ha elég hosszú az ölelés és tiszta szeretet
árad feléd a másik emberből hihetetlen gyógyuló folyamatok
mehetnek végbe benned. Pl. megtanulsz újra bízni, tapasztalod,
hogy szeretnek téged, de nincs kényszer, nincs mitől félni, és így
előbb-utóbb minden ellenállás, védelem szertefoszlik és megnyílik
a szív a szeretet felé - és akkor csak vagy, és érzed a másikat,
ahogy a te szíved az övével találkozik és úgy érzed, hogy ismered
őt valahonnan és ő is téged - már nem idegen. Rájössz, hogy bárkit,
bármikor szerethetsz szabadon - csak úgy mert ő van, mert te vagy.

Egy bölcs ember mondta: Akit megölelnek, az önkéntelenül és majd
hogy nem minden ok nélkül boldog lesz. Ölelni és ölelve lenni. A bal
kéz fent, a vállán, a jobb kéz az Ő bal karja alatt, a mellkasok egy
máshoz simulnak. Milyen egyszerű és mégis milyen megfoghatatlan.
Elszáll a gondolat, s csak a pillanat él. Jótékony légüres tér. Isteni
extázis. A tündérek is mosolyognak ilyenkor körülöttünk

Link

 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
Únnep közelben
  2022-12-15 14:04:11, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
Tégy a gyűlölet ellen!
  2022-03-30 10:38:12, szerda
 
 




Tégy a gyűlölet ellen!


"Ki volna az, ki volna az az ütődött, aki szavakban a gyűlölet mellé állna? Szavakban mindannyian a szeretetet hirdetjük. Ki volna az, ki volna az az ütődött, aki a háború mellé állna? Aki a gyilkolás mellé állna? A halál mellé?
Szavakban mindannyian a békét hirdetjük. Még sincs béke, mégsem a szeretet regnál.
Könnyű azt szeretni, aki szeretetre méltó. Könnyű avval egyetértésre jutni, aki nem áll utunkba, akinek érdekei megegyeznek a miéinkkel. De a világ nagy, és mindenféle emberek vannak benne. Magyarország ugyan nem nagy, de azért ember van benne bőven. Ilyen, olyan. Ki ezt akarja, ki amazt.
Ez a bonyolult, ez a más, hogy mindenki más.
Szeresd felebarátod, mint tenmagad! így szól az Írás. De ez itt, így túl nagy volna, ez nem mozgalmi feladat, ezt fölfogni olykor egy egész élet kevés. Ki volnék én, hogy ilyesmit csak úgy ajánlgassak ? Komolytalan volna.
A Ne gyűlölködj! sokkal kevesebb a szeretet parancsánál, megfoghatóbb, gyakorlatiasabb.
Maradj nyugodt, ne hörögj, próbáld megérteni a másik szempontjait, tehát hogy vannak szempontjai, meglátni a korlátait és meglátni a magad korlátait.
Próbáld megőrizni az ép eszedet, miközben tudnod kell, hogy ésszel nem megoldható a világ, de ész nélkül bizonyosan elveszik. Dönteni kell, hogy a gyűlölet fennhatósága alá akarunk-e tartozni vagy sem.
A viszont-gyűlölet is gyűlölet. Az ún. jogos gyűlölet is gyűlölet. (A harag nem gyűlölet, viszont rossz tanácsadó.)
A gyűlölethez sok út vezet, a legrövidebb talán a megalázottságon át. Akit megaláztak, az tehetetlenségében sokszor csak a gyűlöletben talál menekvést, csak a gyűlöletben talál nagy megbántottságára írt, ott talál megnyugvást.
Egy ideig. Gyűlölet gyűlöletet szül, megaláztatás megaláztatást, sosincs vége. Megaláztatásban, megalázottságban nagy tartalékai vannak ennek az országnak.
Csak a szabad embernek van esélye a szeretetre.
A Légy szabad! felszólításnak ebben áll a nagysága, ebben az esélyben, ebben a súlyban. Szabadnak lenni az nem szabadságon lenni, az nem valami könnyű felhőtlenség, szabadnak lenni nehéz. Nehéz és jó.
Az ember szabadnak születik."

Eszterházy Péter: Egy kékharisnya följegyzéseiből(részlet)
 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
A szeretetről
  2021-06-01 08:29:22, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
Ha belelátnánk egymás szívébe...
  2020-12-01 16:43:19, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
Tudod e mi a lényeg?
  2020-06-06 09:42:05, szombat
 
 

























 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
     2/10 oldal   Bejegyzések száma: 98 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 1043 db bejegyzés
Összes: 12933 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 627
  • e Hét: 2887
  • e Hónap: 24787
  • e Év: 114397
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.