Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/770 oldal   Bejegyzések száma: 7696 
A kollektív bűnösség visszautasítása
  2020-06-07 01:03:03, vasárnap
 
  A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG ELVÉNEK ÉRVÉNYESÍTÉSÉT VISSZA KELL UTASÍTANI, DE NEM CSAK A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM MIATT, HANEM AZ UN. RENDSZER-VÁLTOZTATÁS MIATT IS

Ez a nemzetcsonkítás több szempontból is igazságtalan!

1. A SZARAJEVÓI MERÉNYLETNEK, mint PROVOKÁCIÓNAK, HÁBORÚ volt a célja, ami ÜRÜGYÜL szolgált a hatalmas közép-európai birodalomnak, a Monarchia - és ezen belül a Magyar Királyságnak a LEGYŐZETÉS UTÁNI FELSZABDALÁSÁRA ÉS SZÉTOSZTÁSÁRA.


2. KÖTELEZŐ hadrafoghatósági korhatár az egész Monarchiában 18-55 év volt!!!!. Ez azt jelentette, hogy aki nem teljesítette a behívó parancsot, azt statáriálisan (azonnal) kivégezték!


3. Ennek ellenére, mégis egyedül Magyarországot, (vagyis, nem a Magyar királyságot) büntették a háborúban való részvétele miatt. A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG-elvére hivatkozással!


4. 1918. október 16-án az osztrák császár kiáltványában kijelenti, hogy Ausztria szövetséges állammá alakul át és minden nép saját területén szövetséges államot hoz létre. A Kiáltványban hangsúlyozta, hogy az átalakulás nem vonatkozik a MAGYAR KORONA ORSZÁGAIRA!


5. Október utolsó napjaiban már kikiáltották az önálló délszláv- és csehszlovák államot.


6. Bécsben, a Reichsrat (Birodalmi Tanács) német képviselői bizottságot hoznak létre a Monarchia felszámolására. 1918. október 30-án az új állam címerét és zászlaját is megszavazták.


7. 1918. szeptember 31-én "Magyarországon" is győzött a ,,őszirózsás" forradalom. EZZEL, KIJELENTHETJÜK, HOGY MÁR MINDEN ELDŐLT 1918-BAN, amit 1920-ban a trianoni békediktátummal rákényszerítettek a magyarságra..

8. A MAGYAR KIRÁLYI KORONA ORSZÁGÁT és a benne élő magyarságot elárulta uralkodója, majd minden további ország-vezetője. A kollektív bűnösség-elve alapján hozott döntéseket vissza kell VISSZAMENŐLEG is utasítani!
*
(Folytatása következik.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki nem dolgozik, ne is egyék
  2020-06-06 01:22:43, szombat
 
  "AKI NEM DOLGOZIK, NE IS EGYÉK!" - szólt a rákosista szlogen az 1945 utáni években. Az alábbi linken látható fotóról ELHALLGATOTT TRAGIKUS TÖRTÉNELMI TÖRTÉNÉSEK jutnak eszembe, amiről nem tud az utókor!
http://xfree.hu/album_show.tvn?aid=278479
A II. világháborúban megözvegyült matrónákat neveztek a kommunisták ,,ingyenélőknek", mert ,,nem dolgoztak"!
- A háború előtt, többnyire férjeik vállalkozásába besegítve, ellátták a háztartást, elvégezték a ház körüli munkákat, gyermekeket neveltek, idős- beteg szülőket gondoztak, stb...
- A háború után, ezeket az özvegyeket is megfosztották minden vagyonuktól, majd az így kisemmizett asszonyok egészségügyi és minden ellátás nélkül maradtak.
- Ha a háborúból hazatérő fiaik, vagy vejeik magukhoz vették őket és miután kiállítottak számukra ,,NINCSTELENSÉGI BIZONYÍTVÁNY"-t, akkor járt nekik a fiúk, vagy vejük munkahelye utáni TB-ellátás. De még ekkor is, mint háztartásbelinek, htb-nek ,,ingyenélő" volt a társadalmi státusza.

Az ilyen lelketlenül végrehajtott ,,EGYENJOGÚSÍTÁSI" politika is hozzájárult ahhoz, hogy az emberek lelki analfabétákká váljanak. A háború után FELNŐTT IFJÚ nemzedék anyái azt hitték, ha: etetik, itatják, ruházzák, pénzelik gyerekeiket, és rábízzák, un szakemberekre a nevelésüket, míg ők "dolgoznak" már eleget is tettek szülői kötelezettségüknek.


Az apák is kirekesztettként élték meg saját szülővé válásukat. Azzal, hogy asszonyaik ugyanúgy részt vettek a társadalmi munkamegosztásban, mint ők, ugyanakkor továbbra is a nő feladata maradt a háztartás, a család körüli feladatok elvégzése: a férfiak valósággal feleslegessé váltak otthon és a kocsmákba menekültek. Ott azután, a többi presztízsvesztett cimborával jól meg lehetett tárgyalni a világ ilyetén alakulását. Miután a kocsmai "illendőség" alapján mindenki fizetett egy-egy kört, így hamar el lehetett jutni a mindent kirekesztő részegségig.


Így nőtt föl az anyátlan-apátlan nemzedékek sora. Az ilyen körülmények között fölnövekvő gyermekek - a szeretet utáni hiábavaló vágyakozás elviselhetetlen hiányérzetét mindenféle drogokkal, pótcselekvésekkel próbálták tompítani...
Közben, kihaltak a hitük, hivatásuk, szeretteik és hazájuk mellett kiálló férfiak; kipusztultak a családot- otthont teremtő erők, amelyek nélkül csak haldoklik nemzetünk!"
*
Bóna Mária Ilona
*
https://www.pecsma.hu/top/amikor-noktol-hemzsegtek-a-pecsi-szenbanyak/?fbclid=IwA R3X0dARCp8lxEIEYMvGhNTwpcvR8R_-uXvgFPWDmKghcwXHf0Dny5fQ0Y8
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elsikkasztott országrészek I. világháború ürügyén (Trianon)
  2020-06-05 01:24:25, péntek
 
  ELSIKKASZTOTT ORSZÁGRÉSZEK az I. VILÁGHÁBORÚ és a ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG" ÜRÜGYÉN
1867 és 1918 között fennállt különleges, kettős (dualista) állam, pontosabban államszövetség, reálunió volt Közép-Európában. Két fele a MAGYAR KIRÁLYSÁG és az OSZTRÁK CSÁSZÁRSÁG volt, melyek a közös uralkodó és a közös ügyként igazgatott külügy, hadügy és az ezekkel kapcsolatos pénzügyek által összekapcsolt önálló államok voltak. HATALMAS KÖZÉP-EURÓPAI BIRODALMAT alkotott a Monarchia!

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278217&kid=1051086&sort=

Ma már tudjuk, hogy mennyire érdeksérelmére volt ez más birodalmaknak. Nem véletlen a HÁBORÚS PROVOKÁCIÓ sem 1914-ben SZARAJEVÓBAN!

A MONARCHIA belépett a háborúba és ezzel egy-időben, beléptetve a MAGYAR KIRÁLYSÁGOT! Elgondolkodtató, hogy ezt a háborút a MONARCHIA veszítette el, akkor miért csak a MAGYARSÁGOT büntették a "KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"-elve alapján?
A vétlen magyarság KÖTELEZŐ hadrafoghatósági korhatára 18-55 év közötti férfiakra vonatkozott. Ha valaki nem teljesítette a behívó parancsot, statáriálisan (azonnal) kivégezhették!!! Pontosan ezért vissza kell utasítani a "kollektív bűnösség-elve alapján meghozott TRIANONI BÉKEDIKTÁTUMOT, melynek FELÜLVIZSGÁLATA SOHA NEM ÉVÜLHET EL!

Sajnos, a győztes nagyhatalmak - élén Wilson elnökkel - már 1918-ban ELDÖNTÖTTÉK a MAGYAR KIRÁLYSÁG FELDARABOLÁSÁT. A világháború csak ürügy volt, hogy megtehessék!

Károly király ezt követően már hajlandó lett volna a Monarchia szerkezetének megváltoztatására. Ettől a magyar miniszterelnök elzárkózott és minden olyan javaslattól, ami a Magyar Királyság területi integritását megbontotta volna.

Azonban, Bulgária kapitulációja után, a magyar miniszterelnök, 1918. szeptember 28-án konkrét békejegyzékkel fordult az antant-hatalmakhoz. Wilson október 18-án kijelentette, hogy már nem érvényesek a korábban megadott békejavaslatok pontjai, amely alapján elkészült magyar békejegyzék.

Október 16-án az osztrák császár ,,legfőbb kézirat" c. kiáltványában kijelenti, hogy Ausztria szövetséges állammá alakul át és minden nép saját területén szövetséges államot hoz létre. A lengyel területek, pedig csatlakoznak a néhány nappal korábban létrejött Lengyelországhoz.
A kiáltvány hangsúlyozta, hogy az átalakulás nem vonatkozik a MAGYAR KORONA ORSZÁGAIRA!

Viszont, miután Wilson elutasította a Monarchiával kötendő békét, a Monarchia különböző részeiben: Zágrábban, Prágában, Krakkóban megalakultak a nemzeti tanácsok, és kezdték végrehajtó hatalmi rendszerüket kiépíteni. Október utolsó napjaiban már kikiáltották az önálló délszláv- és csehszlovák államot.
Időközben, Bécsben, a Reichsrat német képviselői bizottságot hoznak létre a Monarchia felszámolására. 30-án az új állam címerét és zászlaját is megszavazták.
Miután mindez már lezajlott, szeptember 31-én Magyarországon is győzött a ,,őszirózsás" forradalom.

Október 16-án I. Károly osztrák császár kiáltványban bejelenti föderatív alapon való átalakítását. A föderalizálás (központosítás) nem vonatkozott a Magyar Korona országaira és nem érinti a magyar-horvát viszonyt.

Wekerle Sándor, a magyar képviselőházban bejelenti az 1867-es, XII-es kiegyezési törvénycikk módosítását és a personalunió alapjaira való helyezkedést. Ezzel hivatalosan is megszűnik az Osztrák-Magyar Monarchia.

MÁR MINDEN ELDŐLT 1918-ban! Mindaz, amit végül Trianonban aláírtak 1920-ban!

Mégis azt gondolom, hogy VISSZA KELL UTASÍTANI a - ,,KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG"- elve alapján hozott - TRIANONI BÉKEDIKTÁTUMOT!
Éppen ezért, a TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM FELÜLVIZSGÁLATA SOHA NEM ÉVÜLHET EL!
*
Bóna Mária Ilona
*


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország az egyetlen olyan ország,
  2020-06-05 01:16:45, péntek
 
  ... amelyik önmagával határos.

http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278217&kid=1022836&sort=

*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Pünkösd a Szentlélek eljövetelének ünnepe
  2020-05-31 21:11:45, vasárnap
 
  A pünkösdi ünnepkör

A pünkösdi ünnepkör áldozócsütörtöktől az Örökkévalóság napjáig tart.
Áldozócsütörtök: a húsvéti ünnepkör végének, Jézus mennybemenetelének napja. Az Örökkévalóság napja: november utolsó vasárnapja.

http://furaila.xfree.hu/275146

PÜNKÖSD a SZENTLÉLEK eljövetelének ünnepe

A pünkösd, a húsvét utáni ötvenedik nap. Görögül: pentékoszté, melyből a magyar ,,pünkösd" szó is származik. Az áldozócsütörtökre következő vasárnap a váróvasárnap.

Régi szép szokás volt az ifjúság által végzett nagytakarítás a református templomokban. Németeknél még most is szokás a takarítás után virággal és nyírfaággal díszíteni a templomokat.

A Szentlélek leszállását kísérő égi jelenséget, a lángnyelveket jelképezik a pünkösdi rózsa szirmai.

A Szentlélek jelképeként pedig fehér galambot repítettek szabadon a mise alatt.

A lányok és asszonyok erre az alkalomra bíborvörös ruhába öltözve, a férfiak ünneplőben mentek a mulatságba.


Zoboralján, Gimesen újra szokás a pünkösdölés, amikor leánycsoportok járják a házakat a pünkösdi királynéval, miközben ezt éneklik:
,,Elhozta az Isten,
Piros pünkösd napját.
Mi is meghordozzuk
Királyné asszonykát."

A falu legényei a vitézi katonák emlékére rendezett vetélkedő győztesét választják pünkösdi királynak egy évre.
"Rövid, mint a pünkösdi királyság!" szólás is innen ered.


Farádon újra szokás a pünkösdi törökbasázás. Egy tíz-tizenkét éves gyereket beöltöztetnek selyembugyogóba, és turbánt kötnek a fejére, kitömik a ruháját szalmával, törekkel, hogy ne fájjanak az ütések. Aztán összeláncolt kézzel vezetik végig a falun. Énekelnek, a basa ugrándozik, a fiúk meg zöld gallyakkal csépelik boldogan.

A lányok viszont nagy örömmel készülnek a pünkösdölésre. Kiskirálynénak, a legkisebbet választják. Fehér ruhába öltöznek, maguk elé kékfestő kötényt kötnek.
Elöl, ketten viszik a pántlikás zászlót, hátul meg többen kísérik a királykisasszonykát.
A tanárok, ismerősök, rokonok háza elé sétálnak, és kifeszítenek egy piros vállkendőt, az "umbellát" a kislány feje fölé. Aztán, eljárják a táncokat és széthintik a virágokat.


Vitnyéden a pünkösdölők menete szemet gyönyörködtető látvány. A nagylányok: piros bársonyszoknyában, totyában (blúzban) zöld, lila vagy piros taftból készült, fehér csipkés kötényben, fehér harisnyában vonulnak.
A kislányok: két-három kikeményített alsószoknyában, apró mintás, alul fodros batisztszoknyában, egy fehér, fodros, lekerekített szélű kötényben, fehér bokrosingben (puffos ujjú blúzban), piros, kék, zöld purucban (mellényben), amit flitterek díszítenek.

Az első pünkösdirózsát a falusiak évek óta, mindig ugyanarra a sírra viszik. Ott nyugszik a szép szokást felújító tanárnő.

A játék végén elmosolyodik a "királyné", de nem villantja ki a fogát, mert ettől lesz jó a termés. Végül: ajándékot kapnak.

A pünkösdi eső ritkán hoz jót - tartja a hiedelem.

A pünkösd az udvarlás, a párválasztás ideje is.

Azok a legények, akiket a kocsmában borral, pálinkával férfivá avattak, másnap már részt vehettek a pünkösdikirály-választáson.
A legényvirtus lovas versenyből, tűzugrásból, tekézésből állt. Aki a legderekabb volt, egy évig ingyen ihatott a kocsmában a falu kontójára, és minden mulatságra hivatalos volt.

Másutt a legény megladikáztatta szíve választottját, és májusfát állított neki.
*
A szokások ma már kihalóban vannak, de az ember érzi, ünnepre, pillanatnyi csöndre, játékra, társaságra szükség van most is. Üzenetet hordoznak ezek az ünnepek, az ember és a természet szeretetét hirdetik.
*
Összeállította és elmondta: Bóna Mária Ilona

Budapest, 2001.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
5. Az őszödi beszéd üzenete "nem csináltunk semmit"
  2020-05-28 01:15:51, csütörtök
 
  AZ ŐSZÖDI BESZÉD és az ellenzéki tüntetések REJTETT ÜZENETE A MÁNAK

https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

*
5. Kiemelés a beszédből:

,,És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig." (Gyurcsány Ferenc)


Komment, 5.1.-től 5.5-ig:
Nem derült ki semmi újdonság, hiszen ebben az országban 1945- de legfőképpen 1956- és sajnos 1989 óta is HAZUDNAK - a mindenkori felelősök - a tényeken alapuló IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁVAL!

5.1. Megtehették, hiszen megkötötték egymással a PAKTUMOT, ami leginkább a mindenkori politikailag felelős bűnösöket védi a vétlen áldozatok helyett.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

5.2. Például.: az 1956 óta eltelt 64 évben szóba sem jöhet, az a történelmi tény, az akkori miniszterelnökről: HEGEDÜS ANDRÁSRÓL és BATA ISTVÁN honvédelmi miniszterről, hogy a szovjet hadsereg újabb alakulatait magyar vezetői hívták be 1956-ban!!!!
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)

5.3. A Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa pl.: úgy tárgyalta a sortűz-pereket - ÉVEKIG hiába KERESVE azokat, akik kiadták a FEGYVERTELEN TÖMEGBE VALÓ LÖVETÉSI PARANCSOT - hogy közben, TUDTAK ARRÓL, már 1994. március 16-án, HEGEDÜS ANDRÁS VALLOMÁST TETT AZ ÜGYÉSZSÉGEN! Idézem:
,,... a mi am orf testületünk (K.E.: Központi Vezetőség) létrehozott egy Katonai Bizottságot, ami emlékezetem szerint egészen 28-ig, mint a Párt Katonai Bizottsága szerepelt.
Ebben a Katonai Bizottságban volt
- Apró Antal,
- Fehér Lajos,
- Bata (István),
- Piros (László),
- Földes László.
Mi a Katonai Bizottságot bíztuk meg, hogy megfelelő helyzetben adja ki a tűzparancsot, - tehát mi ez az amorf (K:E:: alaktalan, torz) vezetőség voltunk azok, akik felhatalmaztuk a Katonai Bizottságot, hogy a helyzet értékelésétől függően, az ő megítélése alapján, az ő szakmai tudásuk szerint adják ki a tűzparancsot. Ez meg is történt."
(Kéri Edit - Kik lőttek a Kossuth téren '56-ban?)
https://issuu.com/dorian07/docs/k__ri_edit_-_kik_l__ttek_a_kossuth_/23

5.4. A kádári suttyom-terrort megvalósító, hírhedt- volt III/III-as ügynökhálózatot is csak újjászervezték és az 1990 előtt legjobban bevált besúgókat mindenféle hatalom-közeli polgári állásokban helyezték el. Náluknál senki nem tudhatta jobban, hogy ki az, akit továbbra is meg kell figyelni és minden létező módon el kell lehetetleníteni! A továbbra is megfigyeltek, 1990-et követően sem tekinthettek be a róluk készült aktáikba, amit visszatartottak, mondván, hogy ,,NINCS ADAT"!
https://www.facebook.com/notes/b%C3%B3na-m%C3%A1ria-ilona/%C3%BCgyn%C3%B6klista/2 080387171997268/

http://www.utolag.com/BehalozottMagyarOrszaggyules.htm

http://mek.oszk.hu/15000/15047/15047.pdf

Gyurcsány Ferenc az őszödi beszédében IGAZAT MONDOTT, amikor azt mondta:.
- ,,Végighazudtuk az utolsó másfél-két évet." ÉS ,,Nem csináltunk semmit négy évig!"
Mi történt ez után a vallomás után? Egy egész ország felháborodva tüntetésbe kezdett. Kár volt, mert csupán PROVOKÁCIÓS CSAPDA volt a Gyurcsány-beszéd, meg a TV-székház ostroma, meg a Kossuth téri tüntetések is...
*
5.5. Természetesen, a 2006. október 23-át megelőzően történt események jórészt feltáratlanok. Nem tudjuk, ki vezette az MTV székházának szakmailag gyalázatos "védelmét", ugyanakkor rendőröktől nyert értesülések szerint az ottani eseményeket négy hétig az állomány "vadítására" használták. Például a rendőrség egyes szervezeti egységeinek állományát érthetetlen okokból összezárva tartották október 23-a előtt, közben pszichológiailag megalapozott módszerekkel "készítették fel" őket a 23-ai "randalírozók" elleni engesztelhetetlen fellépésre. A rendőröktől tapasztalt agressziónak ez volt az egyik oka. Ezért aztán, 2006. október 23-án a rendőrség kegyetlenül lecsapott a békés tüntetőkre a rájuk ,,nyomott" provokátorok ürügyén. . http://furaila.xfree.hu/43588

SEMMIT NEM ÉRTEK EL A TÜNTETÉSEKKEL. Hiszen, Gyurcsány bizalmi szavazást kért maga mellett 2006. október 6-án. Természetesen, 207-en 165 ellenébenBIZALMAT SZAAZTAK GYURCSÁNY MELLETT..
https://hirkozpont.magyarorszag.hu/hirek/bizalmi20061006.html
A szavazási eredmény ÜZENETE A MÁNAK:
NYUGODTAN TOVÁBB LEHET HAZUDNI és SEMMIT SEM CSINÁLNI, több milliós javadalmazásért az önkormányzatokban és az országgyűlésben!
*
(Vége a sorozatnak.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4. Őszödi beszéd üzenete a mának, melyik társadalmi csoport
  2020-05-28 01:12:17, csütörtök
 
  AZ ŐSZÖDI BESZÉD üzenete a mának

4.. KIEMELÉS a beszédből: 6.35-percnél:
https://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE_

,,"És persze még gondolkodhatunk nagyon sokáig, meg kib..ott sok elemzést el lehet végezni, hogy melyik társadalmi csoportot hogy fogja végezni(?), azt tudom nektek mondani...""
*

Ehhez a következőket fűzném:
Már akkor LEHETETT TUDNI, amikor NATO- és EU-tagország lettünk, hogy semmi és senki nem mentheti meg a LEPUSZTÍTÁSOS- ,,ÖNMAGÁTÓL" KIPUSZTULÓ MEGSEMMISÜLÉSTŐL azt a társadalmi csoportot, amelyikhez tartozóit MUNKÁS-PARASZT státuszban ért az 1990-es rendszer-változtatás.

Ezek a MUNKÁSOK eleinte még megnyerhetők voltak arra, hogy az MSZP-re szavazzanak, mert abban bíztak, hogy hátha még ÁTMENTHETŐ lehet számukra is valami a SZOCIALISTÁNAK sulykolt rendszerből! Amit valójában az új: 1945- de leginkább az 1956 után kinevelt MUNKÁS-PARASZTSÁGGAL hoztak létre..
Gyurcsány arra utal, hogy: már KIHALT ez az un. baloldaliságra szavazó választópolgár, mert számukra is egyre nyilvánvalóbbá kezdett válni, hogy a BALOLDALI politikusokra sem számíthatnak sorsuk jobbrafordulásában.

Ezt erősítette az EU-tagság is, hiszen 2004-től - hiába volt az összes nemzetmentő pártprogram, mert abból semmi nem valósulhatott és NE VALÓSULHAT MEG SEMMI, ami NEM EGYEZIK az EU NEMZETEKET GYENGÍTŐ- pl.: MIGRÁCIÓS BETELEPÍTÉSI programjával!

Végül is, az őszödi beszéddel KIPROVOKÁLT tüntetéseket kíméletlenül leverette Gyurcsány Ferenc és az őt támogató parlament.
2009- januárjáig kordonokkal vették körül az Országházat és magukat.

A JOBBOLDALINAK mondottak SEM ÁLLTAK KI a NEMZETMENTÉSÉRT TÜNTETŐK- és SZERVEZJKEDŐK MELLETT! Ez ma már érthető, hiszen akkor olyan POLGÁRHÁBORÚS helyzet jöhetett volna létre, mint amilyent később UKRAJNÁBAN sikerült kirobbantani!

Ma már tudjuk, hogy ez volt az ŐSZÖDI BESZÉD - és nyilvánosságra hozásának - EREDETI CÉLJA. Gondoljunk csak a BAJNAI GORDON által területfejlesztési törvénybe bújtatott (T/5311-es) 2008. április 22-én (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) a parlamenttel elfogadtatott törvénymódosításra!
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog_cim=V%E 9szhelyzet!!!
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
3 Az őszödi beszéd üzenete a mának, "annyival vagyunk túl"
  2020-05-28 01:07:42, csütörtök
 
  AZ ŐSZÖDI BESZÉD üzenete a mának

3. KIEMELÉS a beszédből:

,,Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi."

https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

Ki kellett tartaniuk, mert annyira rettegtek és rettegnek egy jogos ELSZÁMOLTATÁSTÓL, hogy az általuk proletarizált ÚJ ,,MUNKÁSOSZTÁLY" elárulására is képesek voltak.

Bizonyíték, hogy: az ,,ország lehetőségeinek" elveszítése után már csak a külföldi érdekeltségű felvásárlókra számíthattak MAGYARORSZÁG TELJES IARÁT ÉS MEZŐGAZDASÁGÁNAK KIÁRUSÍTÁSÁVAL.

Gátlástalanul megrendezték - RENDSZERVÁLTOZÁSNAK hazudva - a II. "Trianont"!
Mert, bizony,
- a szocialistának hazudott ÁLLAM becsődöltetése,
- a munkás-parasztságra épített rendszer fölszámolása az ezekben a gyárakban dolgozó munkások utcára kerülésével, akik nem rendelkeztek sem anyagi- sem ismereti, sem kapcsolati tőkével az újrakezdéshez;
- az 1945 utáni államosított gyárak és üzemek (az oly világhírű cégek, mint IKARUS, Ganz MÁVAG, Országos Gumiipari Vállalat Taurus Gumigyára, Hajdúsági iparművek Lehel Hűtőgépgyára, Május 1. Ruhagyár, Magyar Gyapjúfonó és Szövőgyár (The Woolmark Company), Habselyem Kötöttárugyár...Tungsram (1909) Egyesült Izzólámpa és Villamossági Művek, DCM: vagyis Dunai Cementművek, Magyar Gépipar és kohászat (1947) Csepel Művek...Kőfaragó- és Épület-szobrászipari Vállalat, a Herendi- és a Hollóházi Porcelángyártó Vállalat...stb)
1988-tól történő kiárusítása a maradék kis ország határain belül megmaradt magyarságot, a MUNKÁS-PARASZTSÁGHOZ tartozó rétegét érintette végzetesen!

MIÉRT NEM FÁJT SENKINEK A SZÍVE AZ 1989-RE MUNKÁSSÁ LEFOKOZOTT EMBEREKÉRT? Azért, mert 1945 után a Horthy rendszer középosztályát erőszakkal proletarizálták un. HELYCSERÉS TÁMADÁSSAL. Pontosabban fogalmazva: rajtuk valósult meg a PROLETÁRDIKTATÚRA!
Ezt, az új MUNKÁS-PARASZT státuszba került, tönkretett népcsoportot (,,osztályt", amelyik nevében hazudták a hatalmi képviseletet) szemrebbenés nélkül feláldozták az un. rendszerváltoztatásban!

Számonkérés helyett PAKTUMOT kötöttek egymással.
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/1637212192981437

Lehet érezni ennek a rettenetes PAKTUMNAK a kegyetlenségét? Igen, lehet!
ENNÉL KEGYETLENEBB ,,BÉKEKÖTÉS" CSAK TRIANONBAN VOLT!
Azt azonban idegen hatalmak erőltették Magyarországra.
Ezt a mostanit, viszont a saját, kalmár-lelkű, kufár vezetői!

A PRIVATIZÁCIÓVAL UTCÁRA KERÜLT MUNKÁSSÁGGAL ELLENTÉTBEN - a KOMMUNISTA VEZETŐKBŐL LETTEK A LEGVADABB KAPITALISTÁK!
Itt olvashatunk GYURCSÁNY FERENC CÉGEIRŐL- MILLIÁRDOS VAGYONÁRÓL:
https://www.facebook.com/mariailona.bona/posts/2130390503663601

Az 1990 előtti politikai vezetők 1990 után felhasználva INFORMÁCIÓS tőkéjüket anyagiakra váltva kiprivatizálhatták az állami vállalatokat magánvagyonaikat gyarapítandó. Nem véletlen, hogy egy volt ,,SZOCIALISTA" ipari miniszter lett 1994 után az ország leggazdagabb képviselője, KAPOLYI LÁSZLÓ személyében.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=828037&aid=257851

A fentiek miatt semmiféle baloldaliságnak nem lett volna létjogosultsága 1990-et követően! Ennek ellenére, mindezen történelmi tények ELHALLGATÁSÁVAL kampányolva VISSZASZAVAZTÁK ŐKET 1994-ben ismét - és ismét - a HATALOMBA!
30 év távlatából nyilvánvaló, hogy inkább feláldozták az egész magyar ipart, a mezőgazdaságot és az ebből élő - AKKORI VÉTLEN MUNKÁS-PARASZTSÁGOT.
MOST, PEDIG MÉG A TÉRKÉPRŐL IS ELTÖRÖLNÉK MAGYARORSZÁGOT!
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2. Az őszödi beszéd üzenete a mának... (Hazugságok)
  2020-05-26 12:55:38, kedd
 
  AZ ŐSZÖDI BESZÉD és az ellenzéki tüntetések REJTETT ÜZENETE A MÁNAK

2. Az őszödi beszéd rejtett üzenete a HAZUGSÁGRÓL

Kiemelések a beszédből:
2.1. ,,Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet." (Gyurcsány Ferenc)
2.2.. ,,Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz." (Gyurcsány Ferenc)
*
HAZUDTAK AZ EU-NAK IS
Az Európai Tanács rendeletének megfelelően a tagállamoknak minden évben be kell nyújtaniuk aktualizált makrogazdasági és költségvetési előrejelzéseiket, az úgynevezett konvergencia-programot. A Gyurcsány-kormány is benyújtotta határidőre, a valótlan adatokat tartalmazó konvergencia programját. A PÉNZ- ÉS GAZDASÁGI ÜGYEKÉRT FELELŐS spanyol szocialista biztos, JOAQUIN ALMUNIA nyomására azonban a Bizottság megengedte Magyarországnak, hogy a magyar gazdaság állapotát bemutató - újabb - jelentését tavasz helyett a magyar parlamenti választások után, szeptemberben nyújtsa be. Ezzel az Európai Bizottság a Gyurcsány-kormány cinkosává vált, alapvetően befolyásolva a 2006. áprilisi parlamenti választásokat, amit így újra az MSZP nyert meg.

Az történt, hogy Almunia megkérte Gyurcsány Ferencet, keresse őt fel Brüsszeli irodájában. Gyurcsány magával vitte két miniszterét is, de Almunia ragaszkodott a négyszemközti megbeszéléshez, amin még a tolmácsok sem vehettek részt.
A pénzügyi biztos kertelés nélkül kiterítette lapjait:
- Miniszterelnök úr, önök hamis adatokkal próbálták megtéveszteni az EU-t.
A megoldásra két lehetőséget látunk - mondta Almunia.
1. Az egyik, hogy az EU nyilvánosságra hozza, hogy önök alaposan meghamisították a makrogazdasági adatokat. Ebben az esetben azonban szankciót is kell alkalmaznunk, meg kell vonnunk Magyarországtól az uniós támogatásokat.
2. A másik lehetőség, ha ön vallja be, hogy manipulálták az adatokat, beismeri, hogy a csalásokat önök követték el. Magyarul, elismeri, hogy ,,MEG KELL ÉRTETNI A MAGYAROKKAL, hogy NINCS TÖBBÉ SZOCIALIZMUS, az ÁLLAM MR NEM KÉPES ELTARTANI ŐKET, a maguk lábára kell állniuk, önellátókká kell válniuk..." (Joaquin Almunia)

Gyurcsány nyomban elfogadta a feltételeket. Egyetlen kérése volt, hogy mindezt a (2006-os) választások után tehesse meg. Almunia bólintott. A találkozó véget ért. (NIF 2011.02.26. ,,Ki ez a Gyurcsány")
https://internetfigyelo.wordpress.com/2011/09/24/ki-ez-a-gyurcsany---avagy-,,gyur csanyt-az-ajulas-kerulgette"/
*
2018-ban hasonló kioktató kijelentést tett JUDITH SARGENTINI is - mint az Európa Parlament zöldpárti képviselője - az akkori, Magyarország elleni kötelezettszegési eljárás során:
,,MEG KELL VÉGRE ÉRTETNI A MAGYAROKKAL, HOGY VÉGET ÉRT A SZOCIALIZMUS, NINCS TÖBBÉ INGYEN KENYÉR!" (Judith Sargentini)
*
Visszatérve az ŐSZÖDI BESZÉDHEZ, ami valójában május 26-án hangzott el:
https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q
*
Bizony, nem tehettek mást, minthogy hazudják a szocialista voltukat, hazudják az ateista baloldaliságukat... Bizonyságul érdemes lenne nyilvánosságra hozni az MSZMP KB 1989-es jegyzőkönyveiből készült kivonatolt részleteket!
A fotó ezen kivonatolt részletekről itt is látható: http://furaila.xfree.hu/234611

A TITKOSÍTOTT jegyzőkönyvekből kivonatolt részletek, másolata itt olvasható: http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=126643&n=furaila&blog_MSZMP
*
1990 után, az un. BALOLDALI politikusok továbbra is sulykolni kezdték ,,demokratikus" baloldaliságukat, ezzel leplezve önnön politikai feleslegességüket.
*
Bizony, az IGAZSÁG ELHALLGATÁSÁNAK HAZUGSÁGÁVAL MEGSZERZETT HATALOM csak újabb és újabb HAZUGSÁGGAL TARTHATÓ MEG!
*
A képen: Gyurcsány Ferenc és csicskásai - kaján vigyorral - követik a 2006. október 23-án bűntelenül megvert magyar ember jóvátételi perének tárgyalását.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=1038347&aid=278373
*
(Folytatása következik.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
1. Az őszödi beszéd üzenete a mának
  2020-05-25 23:33:44, hétfő
 
  AZ ŐSZÖDI BESZÉD ÜZENETE A MÁNAK: POLGÁRHÁBORÚS USZÍTÁS
A 2006-os őszödi beszéd, mint PROVOKÁCIÓ, ÜRÜGYÜL szolgált - az egyébként jogos - népharag kiprovokálására.
1. KIEMELÉS: a beszédből:
https://www.youtube.com/watch?v=SQkl87o1JfE_ (2.29-nél)
,,Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."
*
Az, hogy mire készültek kiderült az elkövetkezendő hónapokban, években.
Valóban nehéz helyzetben voltak és vannak, mert attól a perctől fogva, hogy fölszámolták az osztálytársadalmat és a munkásosztályt... - mint baloldali- szocialista pártnak - megszűnt a politikai életbeli létjogosultságuk.
Az sem véletlen, hogy az MSZP-ből kiválva később a Demokratikus Koalíció nevet vették föl...
*
Az, amire készültek, az a PROVOKÁCIÓ, amivel minden áron ki akarták váltani az egyébként jogos népharagot.
Mint, ahogy az a tv-székház ,,ostrománál" megtörtént (kép mellékelve) és amiről nyilvánvaló, hogy megrendezett esemény volt... Gergényi Péter végig ott állt a tér szélén és onnan figyelte az eseményeket.
*
Valószínű, hogy az a TERÜLETFEJLESZTÉSI TÖRVÉNYBE BÚJTATOTT, a NATO-val kapcsolatos T/5311-es törvény-tervezete (a 2003. évi XXVI. Törvény módosításaként) már ,,le volt papírozva"... (Gyurcsány erre utalhatott a beszédében.) Arra gondolok, amit csak 2008. április 22-én tudtak a parlament elé terjeszteni és elfogadtatni.
Bővebben itt olvasható:
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=10145&n=furaila&blog_
*
IDÉZET A TÖRVÉNYMÓDOSÍTÁSBÓL:
,,"Az 1/4. sz. melléklet Országos jelentőségű logisztikai központok és térségek felsorolását tartalmazza. Összesen 11 nagy térségre osztva Magyarország területét. Ezen térségek a mellékletben a település közigazgatási területét és annak 10 km-es környezetét jelöli."
,,Logisztikai központok és térségek:
I. Nyugat-dunántúli körzet Sopron (részközpont: Szombathely).
II. Észak-dunántúli körzet: Győr - Gönyű.
III. Közép-dunántúli körzet: Székesfehérvár (részközpont: Dunaújváros, Veszprém).
IV. Dél-dunántúli körzet: Baja (részközpont: Mohács).
V. Budapest körzet: Dél-Pest (Soroksár),
Dél-Buda (Nagytétény),
Csepel Nemzeti Szabadkikötő.
VI. Közép-alföldi körzet: Szolnok.
VII. Dél-alföldi körzet: Szeged (részközpont: Kisszállás).
VIII. Észak-keleti körzet: Miskolc vagy Tiszaújváros.
IX. Észak-tiszántúli körzet: Záhony (részközpont: Nyíregyháza).
X. Délnyugat-dunántúli körzet: Nagykanizsa.
XI. Közép-tiszántúli körzet: Debrecen.""
*
Ennek a törvénynek azóta sem tudtak érvényt szerezni, mert megtévesztéssel - TERÜETFEJLESZTLSI TÖRVÉNYBE BÚJTATVA - lett megszavaztatva! Ezért a vég nélküli PROVOKÁCIÓ... amely ÜRÜGYÜL szolgálna a NATO európai támaszpontja kiépítésének szükségszerűségére!
*
Azt a POLGÁRHÁBORÚT, amit később sikerrel kirobbantottak UKRAJNÁBAN, eredetileg 2006-ban ide tervezték Magyarországra. Erre vonatkozó dokumentumok vannak a birtokomban.
*
Kép: TV-székház ,,ostrom" után.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?aid=278373&kid=1050629&sort=
*
(Folyt.köv.)
*
Bóna Mária Ilona
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/770 oldal   Bejegyzések száma: 7696 
2023.05 2023. Június 2023.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5353
  • e Hét: 6733
  • e Hónap: 7680
  • e Év: 43621
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.