Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Útban Jeruzsálem felé
  2016-03-24 15:23:34, csütörtök
 
  "Íme, felmegyünk Jeruzsálembe, és az Emberfia átadatik a főpapoknak és az írástudóknak. Halálra ítélik, és átadják a pogányoknak, hogy kigúnyolják, megkorbácsolják és keresztre feszítsék, de harmadnapon feltámad." (Máté 20:18-19)

Az út Jerikóból Jeruzsálembe mindössze 14 mérföld volt. Félnapi járás. Jézus a tanítványok csapata élén halad. Mint egy harcba induló ifjú katona. Amikor Jézus a küldetését fogalmazza meg, ne is gondoljunk arra, hogy szorult helyzetben érezte magát és rosszul mérte fel a helyzetet. Azt a feltevést is elfelejthetjük, hogy a kereszt egy utolsó elkeseredett kísérlet volt arra, hogy megmentsen egy halálra ítélt küldetést.

Ezekből a szavakból világosan kiderül, hogy Jézus tudta miért hal meg. Nincs meglepve, nem habozik és nem tétovázik. Az, ahogyan Jézus a halálba tart, nem hagy semmi kétséget: ezért a pillanatért kellett eljönnie a földre. A kereszt felé vezető út sokkal korábban elkezdődött, mint ahogy elindult Jerikóból. Amikor a gyümölcs roppanása még visszhangzott az édenkertben, Ő már a Golgota felé vette az irányt.

Jézus, Isten ígéretével a szívében menetelt Jeruzsálem felé. A Krisztusban lakó Isten meggyőzte a Krisztusban lakó embert, és elég hangosan beszélt ahhoz, hogy a pokol kapui is beleremegjenek: ,,de harmadnapon feltámad".

A te horizontodon is feltűnik egy Jeruzsálem? Egy fájdalmas veszekedést hagytál magad mögött? Vagy csak néhány lépésnyire vagy a saját szívfájdalmad falaitól? Tanulj a Mesteredtől. Legközelebb, amikor a Jerikótól Jeruzsálembe vezető úton találod magad, töltsd meg a szádat Isten ígéreteivel. Amikor a csüggedés sötét köde telepszik rád, meríts bátorságot Isten szavából. Isten Igéjével a szívedben menj Jeruzsálem felé.

Úr Jézus, nem találok szavakat, ha belegondolok, hogy önszántadból indultál el Jerikóból, teljes tudatában annak, hogy a kereszt vár Rád. Segíts nekem, hogy megragadjam az Atya ígéreteit, és bátorsággal éljem az életem a Te Szavad szerint. Jézus nevében, ámen.

Építő gondolatok Max Lucado
Link



 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Jézus imádkozik értünk
  2016-03-17 09:40:46, csütörtök
 
  Link

,,de én imádkoztam érted, hogy hited kiállja a próbát." (Lukács 22:32, EF)

A halála előtti éjszakán tette Jézus ezt a kijelentést: ,,Ott Jézus ezt mondta a tanítványainak: ,,Ma éjjel mindnyájan elveszítitek a hiteteket bennem, és elhagytok. Mert ezt mondja az Írás: > Megölöm a pásztort, és szétszóródnak a juhok.< De a feltámadásom után Galileába megyek, és előttetek fogok odaérni." (Máté 26:31-32, EF)

Mit jelent ez? Azt, hogy a bukásotok nagy lesz, de az Én kegyelmem még annál is nagyobb. Galileában fogok rátok várni.

Péter azonban fogadkozott: ,,Ha mindenki más el is fordul tőled, én akkor sem hagylak el!" (Máté 26:33) Nem éppen ez volt Péter legjobb pillanata. Arrogáns volt és öntelt. A saját erejében bízott. Azonban Jézus tudta, hogy ez az erő hamar le fog lankadni.

A Sátán megtámadta és próbára tette Pétert. De nem nyerte meg magának. Miért? Mert Péter olyan erős volt? Nem. Azért mert Jézus volt erős.

,,Imádkoztam érted."

Jézus imája hatástalanította az ördögöt.

Jézus érted is imádkozik (János 17:1, 17:20).

Vajon Isten meghallgatja Fiának a közbenjáró imáját? Természetesen! Péterhez hasonlóan, a mi hitünk is meggyengül, az elhatározásunk meginog, de nem fogunk elveszni. Minket ,,Jézus Krisztus megtartott" (Júdás 1) és ,,Isten hatalma őriz" (1 Péter 1:5). Ez pedig nem kis erő. Ez az örökké élő Megváltónak az elfogyhatatlan ereje, Aki imádkozik értünk.

Jézus imádkozik értünk

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Max Lucado * Legyél inkább szivacs, mint kő
  2016-02-18 13:59:27, csütörtök
 
  Soha nem fogsz odamenni, ahol Isten nincs. Képzeld el életed következő néhány óráját. Hol találod magad? Az iskolában? Isten ott van az osztályteremben. Az úton?

Isten a forgalomban is ott van. A kórház műtőjében, a főnök irodájában, a házastársad szüleinek a nappalijában, a ravatalozóban? Isten ott lesz.

,,Hiszen nincs is messzire egyikünktől sem" (Apostolok cselekedetei 17:27).

Egyikünktől sem. Istennek nincsenek kivételezettjei.

A zsúfolt városoktól az eldugott falvak, távoli dzsungelek lakóiig, mindenki élvezheti Isten jelenlétét. De sokan nem teszik. Végig kínlódják az életet, mintha nem létezne az Isten, Aki szereti őket. Mintha egyedül csak a saját erejükre számíthatnának. Mintha az egyetlen megoldás csak belőlük fakadna, nem pedig felülről. Isten-telen életet élnek.

Azonban, vannak közöttünk Józsefek - olyan emberek, akik érzékelik, látják és hallják Isten jelenlétét. Olyan emberek, akik Istent keresik, mint Mózes. Amikor hirtelen 2 millió egykori rabszolga lett a gondjaira bízva, a szabadító azon tűnődött: Vajon hogyan fogok gondoskodni ezekről az emberekről? Hogyan fogjuk megvédeni magunkat az ellenségektől? Hogyan fogjuk túlélni? Mózesnek szüksége volt forrásokra, vezetőkre, felszerelésre és tapasztalatra. Amikor Mózes segítségért imádkozott, azt mondta:

,,Ha nem jön velünk a te orcád, akkor ne is vigyél tovább bennünket!" (2 Mózes 33:15)

Mózes inkább sehova sem ment Istennel, minthogy bárhová menjen Nélküle.

Te is tégy így. Tedd Isten jelenlétét a szenvedélyeddé. Hogyan? Legyél inkább szivacs, mint kő. Tegyél egy követ az óceánba, és figyeld meg, mi történik? A felszíne vizes lesz. A külsejének a színe megváltozhat, de a belseje érintetlen marad.

Viszont, ha egy szivacsot helyezel az óceánba, az magába szívja a vizet. Az óceán a pórusai mélyére hatol és megváltoztatja a szivacs lényegét.

Isten ugyanúgy körülvesz minket, mint ahogy a Csendes-óceán körbeveszi a kavicsot az óceán fenekén. Ő ott van mindenhol - felettünk, alattunk, minden oldalon. Mi választjuk meg a válaszunkat - szivacs vagy kő? Ellenállunk vagy elfogadunk?

Minden azt súgja benned, hogy keményítsd meg a szívedet: Fuss el Istentől, állj ellent Istennek, Istent hibáztasd. De vigyázz! A kemény szívek soha nem gyógyulnak meg. A szivacsosak viszont igen. Nyisd meg lelked minden pórusát Isten jelenléte előtt.

,,Minden oldalról körülfogtál, kezedet rajtam tartod." (Zsoltárok 139:5)

Építő gondolatok Max Lucado
Link



 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Követni a csillagot
  2015-12-23 10:36:03, szerda
 
 

Tegyük fel, hogy adhatnál valamilyen ajándékot Jézusnak. Mi lenne az? Hogyan választanál ajándékot az Egyetlennek, akinek nem csak hogy mindene megvan, de aki mindent alkotott?

A napkeleti bölcsek megtették. Ők példa lehetnek számunkra. Az arany, a tömjén és a mirha mellett adtak még néhány ajándékot a Megváltónak: a reményüket, az idejüket és az imádatukat. Ezekkel mi is megajándékozhatjuk Őt.

A vándorló napkeleti bölcsek Jézusnak adták a reményüket. Amikor mindenki a sötét éjszakai eget látta, ez a maréknyi csapat a fényt látta. A csillag látványa felébresztette a vágyat a szívükben, majd elkezdtek csomagolni. Elindultak, hogy megkeressék Jézust.

Amikor leszáll az éjszaka a világodra, mit látsz? A sötétséget vagy a csillagokat? Reménytelenséget vagy reményt? Olykor, mint ahogyan nagyon régen is ezt tette, Isten a sötétséget használja, hogy a figyelmünket a csillagokra terelje: ,,A világosság a sötétségben fénylik" (János 1:5). Add Istennek a reményedet karácsonyra.

Miközben ajándékozol, add Istennek az idődet. A bölcsek ezt tették. Mielőtt Istennek adták volna az ajándékaikat, megajándékozták Őt a jelenlétükkel. Nagyon valószínű, hogy ezek az emberek két évig utaztak, mielőtt megtalálták a menny Hercegét. De mielőtt ez a jelentőségteljes pillanat elérkezett, amikor ott térdeltek Jézus előtt, a bölcsek, heteket, hónapokat, sőt talán éveket töltöttek kereséssel, miközben alig várták, hogy ez a momentum elérkezzen. Ahogyan a napkeleti bölcsek odaszántan keresték a Megváltót, te is ezt teheted: ,,De ha keresni fogod ott az Urat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívvel, lélekkel keresed" (5 Mózes 4:29).

És amikor megtalálták Őt, a napkeleti bölcsek egy másik ajándékot adtak Jézusnak: az imádatukat. Ezek a gazdagsággal, befolyással és intellektussal bíró férfiak mit tettek, amikor meglátták Jézust? ,,... és imádták" (Máté 2:11).

Imádat. Ez egy olyan ajándék, ami az ajándékozóra is hatással van. Az imádaton keresztül, még világosabban kezdjük el látni Istent.

Isten az imádaton keresztül meghív minket arra, hogy megláthassuk az arcát, és ezen keresztül átformálhassa a miénket. Az imádatban, egyszerűen Isten előtt állunk, nyitott szívvel és hagyjuk, hogy Isten munkálkodjon. És Ő munkálkodik. Letörli a könnyeket. Letörli a verítéket. Kisimítja az összeráncolt szemöldökünket. Megérinti az arcunkat. Megváltoztatja az arcvonásainkat, miközben imádjuk Őt. A bölcsek az Istengyermeket keresték, csakúgy, mint ahogy Isten keresi a gyermekeit. ,,... az igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres magának" (János 4:23).

A remény, az idő és az imádat ajándéka. Három ajándék, amiket a bölcsek ma is adnak.

Max Lucado

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Ma élj a mának
  2015-12-03 08:55:40, csütörtök
 
  Az aggódó elme egy megosztott elme. Az aggódás rátelepszik a gondolatainkra, kiszívja az energiánkat, elvonja a figyelmünket és eltérít a célunktól.

A Bibliában a leggyakrabban használt szó az aggódásra a görög ,,merimnate", mely a ,,merimnao"-ból ered. A jelentése pedig: megosztani az elmét.

Aggódunk a múlt miatt, amiatt, amit mondtunk vagy tettünk, vagy éppen nem mondtunk és nem tettünk. Aggódunk a jövő miatt: a holnapi teendők miatt, vagy amiatt, hogy mit hoz a következő évtized. Az aggódás a figyelmünket a jelenről a múltra, vagy a jövőre irányítja.

A jelenre összpontosítani a figyelmünket nagy kihívást jelent. A következő sorokat segítségnek szánom, és magam is sokszor elolvasom:

Ma a mának fogok élni.

A tegnap már elmúlt.

A holnap még várat magára.

Csak a ma marad számomra.

Ezért, ma megélem a mai napot.



Újraélni a tegnapot? Nem.

Tanulok belőle.

Irgalmat kérek hozzá.

Örülök neki.

De nem fogom újraélni.

A nap már lenyugodott a tegnapi nap fölött.



A nap még nem kelt fel a holnapra.

A jövő miatt aggodalmaskodni? Ez nem vezet sehova.

Egy futó pillantást érdemel és semmi mást.

Ma nem tudok változtatni a holnapon, hogy mit hoz, nem tudom.

Ma a mai napot fogom megélni.

A ma kihívásaival a mára kapott erővel fogok szembenézni.

A ma keringőjét a ma zenéjére fogom táncolni.

A ma lehetőségét a ma reményével fogom ünnepelni.

Ma.

Ma nevetek, hallgatok, tanulok és szeretek.

És majd ha eljön a holnap, újra ezt teszem.




Hagyd a problémáidat Istenre. Neki nincs szüksége a mi segítségünkre vagy tanácsunkra. Kérlek, most ismételd utánam ezt a mondatot: ,,Ezennel ünnepélyesen lemondok arról, hogy mindent én irányítsak." A világegyetemnek már van egy szeretetteljes, bölcs irányítója.

Tudjátok meg, hogy az Úr az Isten; ő alkotott minket és nem magunk; az ő népe és az ő legelőinek juhai vagyunk. (Zsoltárok 100:3)

Építő gondolatok Max Lucado
Link
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
A legelső terrorista
  2015-11-25 15:56:12, szerda
 
  Link

A képek megdöbbentőek: mozdulatlan testek Párizs utcáin, vérnyomok az éttermek padlóján, egy terhes nő egy épület második emeleti ablakában állva egyensúlyoz.

Mind arra emlékeztetnek, hogy egy gonosz világban élünk. Minden hírműsor ugyanazt a kérdést szegezi a terrorizmus szakértők felé: ,,Mit tehetünk?" ,,Mi a forrása ennek a hihetetlen gonoszságnak?" ,,Mikor számíthatunk újabb támadásra?" ,,Vége lesz valaha?"

A szakértők az erőszak forrását egy gonosz ideológiához kötik. A radikalizált muszlimokra mutogatnak. Miközben van igazság ebben, hibát követnénk el, ha nem mennénk tovább. Nézzük csak meg, mit ír a Biblia a terrorizmusról:

,,Hiszen mi nem emberek ellen harcolunk, hanem szellemi természetű uralkodók és fejedelmek ellen, a jelenlegi sötét világot irányító hatalmas és gonosz szellemek ellen, akik a magasságban vannak. Ezért szükséges, hogy vegyétek fel és használjátok mindazokat a fegyvereket, amelyeket Isten ad nektek. Így lesztek képesek ellenállni a gonosz napokon, és megtartani az állásaitokat a gonosszal szemben. Tehát álljatok erősen, és vegyétek körül magatokat az igazsággal, mint egy övvel! Vegyétek magatokra az igazságosságot, mint mellvértet! Legyetek állandóan készen rá, hogy a békesség örömüzenetét hirdessétek - ez legyen a saru a lábatokon! Minden körülmények között hordozzátok a hit pajzsát, amellyel kivédhetitek a Gonosz minden tüzes nyilát!" (Efezusi 6:12-16, EF)

A Biblia a hitünk egy valóságos és, jelenlévő ellenségét mutatja be. A neve Sátán, de ördögnek, Belzebubnak, Beliálnak, a pusztítónak, a kísértőnek, a gonosznak, a vádlónak, a démonok fejedelmének, e világ uralkodójának, a levegő fejedelmének is hívják. Bármilyen néven is nevezzük, ő az ellenség és ő valóságos.

Ha én lennék az ördög, akkor a terrorizmusért a rossz politikai rendszert okolnám, vagy kiábrándult emberek egy csoportját. Azt akarnám, hogy úgy érezd, egy meghatározhatatlan, megfoghatatlan erő támadott meg. Mert ugye, ha nem tudjuk meghatározni a betegség forrását, akkor hogyan tudnánk meggyógyítani? Ha én lennék az ördög, akkor a nevemet megpróbálnám elrejteni.

Viszont, Isten nem hagyja, hogy az ördög csak így megússza, és elárulja nekünk a nevét. Görögül az ördög ,,diabolos", ami szétdobálót, megosztót, szétválasztót jelent. Elválasztotta Ádámot és Évát Istentől az édenkertben, és minden szándéka, hogy veled is ezt tegye. Minden felfordulásnak, zavargásnak ő az oka. A gazdasági válság és a dühöngő öngyilkos merénylő csak eszköz a kezében.

Ő nem a rajzfilmek kedvesen mókás, ártalmatlan szereplője. Ő nem a Mikulás gonoszkodó segítője, a krampusz. Ő a, még egyenlőre láthatatlan, bukott angyal, aki arra a helyre pályázott, ami egyedül Istent illeti meg. Fellázadt és engedetlen volt, és azt akarja, hogy te és én ugyanezt tegyük. ,,Legyetek józanok, kiegyensúlyozottak, és vigyázzatok, mert ellenségetek, a Sátán, kerülget benneteket. Úgy járkál körbe-körbe, mint az ordító, éhes oroszlán, keresve, kit nyelhet el" (1 Péter 5:8, EF)

Link


Akarod látni a bűnlajstromát?

,,...A Sátán Izráel ellen támadt, és rávette Dávidot..." (1Krónikák 21:1)

,,Simon, Simon, íme, a Sátán kikért titeket, hogy megrostáljon, mint a búzát." (Lukács 22:31)

,,...az ördög már a szívébe sugallta Júdás Iskáriótesnek, Simon fiának, hogy árulja el őt." (János 13:2)

,,Nézzétek ezt az asszonyt, aki Ábrahámtól származik, és akit a Sátán tizennyolc évig megkötözve tartott!" (Lukács 13:16. EF)

,,Ezek a hitetlenek azért nem képesek az örömhírt megérteni, mert ennek a világnak az ,,istene", a Sátán elsötétítette a gondolkodásukat." (2 Korinthus 4:4, EF)

,,Ez a szellem működik mindazokon keresztül, akik nem engedelmeskednek Istennek." (Efezusi 2:2, EF)

A Sátán rászed, meggyőz, megrostál, megkötöz, elvakít, és uralkodik.

Egyetlen célja van: ,,hogy lopjon, öljön és pusztítson" (János 10:10). Soha egyetlen szava sem volt igaz. Hazudott Évának a kertben. Hazudik a hitetleneknek, azáltal, hogy megkötözi az elméjüket. Egy nagy hazudozó. ,,Ő kezdettől fogva gyilkos volt, és soha nem állt az igazság oldalán, mert nincs is benne semmi igazság. Amikor hazudik, akkor mutatja meg a valódi természetét: hogy hazug, és ő a hazugságok forrása." (János 8:44, EF)

Minden csata, végül is, szellemi csata. A Sátán nem passzív és nem fer, hanem nagyon is aktív és csalárd. Megvannak a tervei és a stratégiái. Ezért nekünk is stratégiára van szükségünk. ,,A mi fegyvereink nem ember alkotta eszközök, hanem szellemi fegyverek, amelyek Isten ereje által hatásosak! Ezekkel le tudunk rombolni minden büszke erődítményt, amelyet az ellenség azért épített, hogy Isten igazi megismerését akadályozza" (2 Korinthus 10:3-4, EF)

Világunknak óriási szüksége van olyan keresztényekre, akik korunk félelmeire hittel válaszolnak. Ha igent mondtál Krisztusnak, akkor Isten jelenléte veled van és benned van. ,,Ti Istentől valók vagytok, gyermekeim, és legyőztétek őket, mert nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van" (1 János 4:4).

Imádkozz. Egyedül nem tudunk megküzdeni a gonosszal. Ő egy ordító oroszlán, bukott angyal, tapasztalt harcos és jól felszerelt katona. Ráadásul dühös - dühös, mert tudja, hogy kevés ideje van (Jelenések 12:12), és hogy Istené a biztos győzelem. A jó hír az, hogy Krisztus uralkodik, mint védelmezőnk és gondoskodónk. Általa több mint hódítók vagyunk (Róma 8:37).

Vértezd fel magad Isten Szavával. Töltsd meg a pisztolyodat Igékkel, és tartsd az ujjad a ravaszon. És ne felejtsd el, hogy nem test és vér ellen harcolunk, hanem sötét szellemi erők ellen.

Ezek sötét, nehéz napok. Azonban, Krisztus nem hagyta el a trónt és Isten ígérete még mindig igaz: ,,... nagyobb az, aki bennetek van, mint az, aki a világban van" (János 4:4)


Építő gondolatok * Max Lucado * A legelső terrorista

Magyar fordítás: ahitatok.hu
Link Link Amikor a terror lecsap
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Élj mindig azzal a tudattal, hogy Isten szeret !
  2015-09-27 21:55:22, vasárnap
 
  Link

,,Az Örökkévaló kegyelme, hogy még élünk, mert hűséges szeretete soha nem fogy el! Sőt, megújul minden reggel! Bizony, nagy a te hűséged, Uram!" (Jeremiás siralmai 3:22-23, EF)

Jeremiás depresszióval küszködött, és le volt törve, mint egy nyakfájós zsiráf. Jeruzsálem ostrom alatt állt, országa pedig fogságban volt. Világa összeomlott, mint egy kártyavár a forgószélben. Istent okolta az érzelmi hullámvölgy miatt. És Istent okolta testi bajai miatt is.

,,Elsorvasztotta húsom és bőröm, összetörte csontjaimat." (Jeremiás siralmai 3:4)
Teste fájt. Szíve beteg volt. A hite gyenge... Rádöbbent, milyen gyorsan képes elsüllyedni, így másra emelte a tekintetét.

,,De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek:

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma:

minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!

Az Úr az én osztályrészem - mondom magamban -, ezért benne bízom." (Jeremiás siralmai 3:21-24)

,,De ha újra meggondolom..."

Az elcsüggedt Jeremiás megváltoztatta a gondolatait, másra terelte a figyelmét. Szemét levette viharos világáról, és Isten csodájára nézett. Gyorsan Isten ígéreteinek kvintettjét idézte. Szinte látom magam előtt, amint az öt ígéretet az ujjaival számolja le.

1. Isten rendíthetetlen szeretete soha nem fogy el.

2. Irgalma soha nem ér véget.

3. Minden reggel megújul.

4. Nagy a Te hűséged.

5. Az Úr az én örökségem.

A vihar nem múlt el, azonban Jeremiás csüggedtsége igen.

Köszönöm, drága Megváltóm, hogy szereteted rendíthetetlen irántam.
Köszönöm, hogy irgalmad minden reggel megújul.
Köszönöm a hűségedet, nem csak irántam, hanem az egész emberiség iránt, a teremtés első napjától kezdve.
Amikor megkísért, hogy depressziós és csüggedt legyek, dönthetek úgy, hogy Rád nézek.
Észben tartom, hogy Te vagy az örökségem.
A Te soha el nem múló szeretetedben reménykedem. Ámen.

,,Nincs hozzád hasonló, Uram! Nagy vagy te, s hatalmad által nagy a te neved." (Jeremiás 10:6) ,,Hű az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre." (1 Korinthus 1:9) ,,Ő az élő Isten, aki megmarad mindörökké. Az ő királysága megdönthetetlen, uralkodása végtelen." (Dániel 6:27)

Építő gondolatok Max Lucado
Link
 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Élj mindig azzal a tudattal, hogy Isten szeret !
  2015-07-10 08:08:07, péntek
 
  ,,Az Örökkévaló kegyelme, hogy még élünk, mert hűséges szeretete soha nem fogy el! Sőt, megújul minden reggel! Bizony, nagy a te hűséged, Uram!" (Jeremiás siralmai 3:22-23, EF)

Jeremiás depresszióval küszködött, és le volt törve, mint egy nyakfájós zsiráf. Jeruzsálem ostrom alatt állt, országa pedig fogságban volt. Világa összeomlott, mint egy kártyavár a forgószélben. Istent okolta az érzelmi hullámvölgy miatt. És Istent okolta testi bajai miatt is.

,,Elsorvasztotta húsom és bőröm, összetörte csontjaimat." (Jeremiás siralmai 3:4)
Teste fájt. Szíve beteg volt. A hite gyenge... Rádöbbent, milyen gyorsan képes elsüllyedni, így másra emelte a tekintetét.

,,De ha újra meggondolom, reménykedni kezdek:

Szeret az Úr, azért nincs még végünk, mert nem fogyott el irgalma:

minden reggel megújul. Nagy a te hűséged!

Az Úr az én osztályrészem - mondom magamban -, ezért benne bízom." (Jeremiás siralmai 3:21-24)

,,De ha újra meggondolom..."

Az elcsüggedt Jeremiás megváltoztatta a gondolatait, másra terelte a figyelmét. Szemét levette viharos világáról, és Isten csodájára nézett. Gyorsan Isten ígéreteinek kvintettjét idézte. Szinte látom magam előtt, amint az öt ígéretet az ujjaival számolja le.

1. Isten rendíthetetlen szeretete soha nem fogy el.

2. Irgalma soha nem ér véget.

3. Minden reggel megújul.

4. Nagy a Te hűséged.

5. Az Úr az én örökségem.

A vihar nem múlt el, azonban Jeremiás csüggedtsége igen.

Köszönöm, drága Megváltóm, hogy szereteted rendíthetetlen irántam.
Köszönöm, hogy irgalmad minden reggel megújul.
Köszönöm a hűségedet, nem csak irántam, hanem az egész emberiség iránt, a teremtés első napjától kezdve.
Amikor megkísért, hogy depressziós és csüggedt legyek, dönthetek úgy, hogy Rád nézek.
Észben tartom, hogy Te vagy az örökségem.
A Te soha el nem múló szeretetedben reménykedem. Ámen.

,,Nincs hozzád hasonló, Uram! Nagy vagy te, s hatalmad által nagy a te neved." (Jeremiás 10:6) ,,Hű az Isten, aki elhívott titeket az ő Fiával, Jézus Krisztussal, a mi Urunkkal való közösségre." (1 Korinthus 1:9) ,,Ő az élő Isten, aki megmarad mindörökké. Az ő királysága megdönthetetlen, uralkodása végtelen." (Dániel 6:27)

Áhítatok, szellemi táplálék az év minden napjára
Link



 
 
1 komment , kategória:  Max Lucado  
Isten hív, hogy gyere be !
  2015-04-25 22:47:24, szombat
 
  Ha azt mondaná neked valaki, hogy nyugodtan beléphetsz a Fehér Házba, biztosan a fejedet csóválnád, és azt mondanád az illetőnek: "Öregem, neked nincs ki a négy kereked."

Na most ezt a hitetlenkedést szorozd meg ezerrel, hogy képet kapj arról, hogy egy izraelita hogyan érezte volna magát, ha valaki azt mondja neki, hogy beléphet a Szentek szentjébe - a Templomnak abba a részébe, ahová csak a főpap léphetett be, és ő is csak évente egyszer. Miért? Mert Isten dicsősége volt jelen azon a helyen.

Isten szent, mi emberek pedig bűnösök vagyunk, és ez távolságot idéz elő Isten és közöttünk. Azonban hála Istennek van "közbenjáró ... Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus" (1 Timóteus 2:5).

Isten szeretettel vár téged. Nem akar elkerülni. Megszűnt a távolság. Az ajtó nyitva áll. Isten hív, hogy gyere be!

Építő gondolatok Max Lucado
Link



 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
Két advent között
  2014-12-19 10:21:23, péntek
 
  A történelem nem jelentéktelen történések végtelen sorozata, hanem egy irányított mozgás egy nagy esemény felé. Istennek van időrendje, és Betlehem miatt, tudjuk, hogy hol állunk.

A következő nagy esemény a második eljövetel. Egy szempillantás alatt Krisztus személyesen, látható módon, testben fog visszatérni. Jézus mondta: "ismét eljövök" (János 14:3). A Zsidókhoz írt levél szerzője pedig ezt írta: ,,Amikor pedig majd másodszor is megjelenik, akkor már nem a bűnök terhét hordozza, hanem azért jön, hogy az üdvösség teljességét hozza azoknak, akik őt várva-várják" (Zsidók 9:28, EF).

Ahogy egyszer már eljött, Krisztus újra el fog jönni. De nem úgy fog eljönni, ahogy annak idején eljött.

Csendben jött el Betlehembe. Dicsőségben és kiáltással fog visszatérni. "Ne csodálkozzatok ezen, mert eljön az idő, amikor minden halott meghallja a sírokban a Fiú hangját" (János 5:28,EF).

Betlehemben az újszülött Jézus szundikált. Visszajövetelekor ,,amint felhangzik a riadó hangja, a főangyal szava és az Isten harsonája, maga az Úr fog alászállni a mennyből" (1 Thesszalonika 4:16).

Első eljövetelét csak néhány ember vette észre. Azonban a második eljövetelekor ,,a Föld minden lakosát összegyűjtik trónja elé" (Máté 25:36, EF).

Betlehemben József jászolba helyezte Jézust. Második eljövetelekor elfoglalja trónját: ,,Az Emberfia vissza fog jönni nagy dicsőségben összes angyalával együtt. Akkor majd leül dicsőséges trónjára" (Máté 25:31, EF).

Most karácsonykor élvezd Jézus első eljövetelének gyümölcseit, miközben várakozással tekintesz második eljövetelére. Két advent között élünk. Az első szolgáljon étvágygerjesztőül a másodikhoz.

,,Isten ígérete szerint azonban Új Eget és Új Földet várunk, ahol igazságosság fog uralkodni" (2 Péter 3:13,EF)

Max Lucado

Áhitatok.hu
Link

 
 
0 komment , kategória:  Max Lucado  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2023.05 2023. Június 2023.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 380 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1887
  • e Hét: 6114
  • e Hónap: 17167
  • e Év: 78468
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.