Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/32 oldal   Bejegyzések száma: 318 
Lépj a világosságba
  2017-07-29 07:26:29, szombat
 
 

Az én lábamnak szövétneke a Te Igéd, és ösvényemnek világossága. - Zsoltár 119:105

Amíg Isten Igéje által élsz, addig nem kell újra a sötétségbe kerülnöd. Soha nem leszel összezavart azzal kapcsolatban, hogy melyik utat válaszd, ha döntened kell. Soha nem kell botorkálnod, és tapogatózva keresned az utadat.

Nem nagyszerű ez? Nem izgalmas tudni, hogy Isten Igéje meg fogja adni azt a világosságot, amire minden nap szükséged van az életedben, ha engeded?

Építsd fel a hited ebben az Igében, és újítsd meg iránta a fogalmadat, azzal, hogy megteszed ma e megvallást:

,,Atyám, Jézus nevében, elkötelezem magam, hogy az Igédben járok. Felismertem, hogy az Igéd maga a feddhetetlenség - szilárd, biztos, örök - és rábízom az életemet.

Te elküldted az Igét a szívembe. Hagyom, hogy gazdagon bennem lakozzon. Nem távozik el a számtól, éjjel és nappal erről elmélkedem, hogy szorgalmasan cselekedjem annak alapján. Az Igéd romolhatatlan mag, a szellememben él, hatalmasan növekszik bennem, és megteremti bennem a Te természetedet és életedet.

Köszönöm, Atyám, hogy az Igéd a tanácsadóm, védelmem, pajzsom, erős fegyverem a harcban. Lábam szövétneke és ösvényem világossága. Egyenessé teszi az utat előttem, soha nem botlom meg, mivel a lépéseimet a Te Igéd irányítja.

Felismerem a sátán stratégiáit és megtévesztéseit, és leállítom azzal, hogy hittel szólom az Igédet.

Biztosan tudom, Atyám, hogy Te munkálod bennem az akarást és a cselekvést a Te jókedvedből. Felmagasztalom az Igédet. Nagy becsben tartom, és első helyre teszem az életemben. Bátran és teljes bizonyossággal kimondom, hogy a szívem szilárd alapon áll - Isten élő Igéjén. Ámen!"

Kenneth Copeland * Igeolvasás: Zsoltár 119:89-105
Link





 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Győztesek vagyunk
  2017-07-28 10:08:09, péntek
 
  Csakhogy ne lázongjatok az Úr ellen, se ne féljetek annak a földnek a népétől; mert ők nekünk csak olyanok, mint a kenyér, eltávozott tőlük az ő oltalmuk, de az Úr velünk van: ne féljetek tőlük! - 4 Mózes 14:9

Több ezer évvel ezelőtt Isten azt mondta Izrael gyermekeinek, hogy menjenek, és foglalják el a földet, amit Ő nekik adott. Azt parancsolta nekik, hogy erővel foglalják el az ott élő istentelenektől, mégpedig félelem nélkül.

Ma is ez az üzenete a számunkra. Isten még mindig próbál rávenni bennünket, a népét arra, hogy elfoglaljuk azt a jó földet, amit nekünk adott. Még mindig próbál rávenni bennünket arra, hogy használjuk azt az erőt, amit nekünk adott, és űzzük el a gonoszt általa.

Tudod, a föld nem az ördögé. A föld Istené (Zsoltár 24:1). Az ördög csupán beköltözött, és átvette a hatalmat a dolgok felett, mert mi hívők nem állítottuk őt meg.

Tudniillik neked is ez a feladatod. Jézus elvette a sátán törvényes jogait a feltámadás reggelén. Majd bennünket bízott meg, hogy kikényszerítsük a sátán vereségét. Az Ige azt mondja, hogy az Atya jobbján ül, amíg az ellenségei lábának zsámolyául vettetnek (Zsidó 10:12-13). Tudod, ez mit jelent? Azt, hogy Jézus ránk vár, hogy az ördögöt és a csapatát kirúgjuk a földön zajló dolgokból. Vár ránk, hogy véghez vigyük azt a győzelmet, amit Ő megszerzett a Kálvárián, és, hogy elfoglaljuk ezt a földet.

De ahogy Izraelnek fizikailag fel kellett kelnie, hogy elfoglalja a Kánaán földjét, úgy nekem és neked is fel kell kelnünk a Szellemben, ha Isten uralmát meg akarjuk alapozni a földön. El kell indulnunk. Nem tudjuk ezt ülve megtenni!

Lehet, hogy nem tudod, de háborúban vagyunk. Szellemi harcban állunk - és győztesek vagyunk. Valójában, ha felismernéd, hogy a szellemi világban mi minden zajlott már le, akkor nevetnél az ördögön, amikor csak megjelenik.

Tehát ha az ördög uralmat gyakorol az életed valamely területén, a gyülekezetedben vagy a közösségedben, akkor kelj fel Szellemben, hit által, az ima és az Ige által, és kezdd el visszafoglalni azt a területet. Ne ijedj meg. A védelme eltávozott tőle. Nincsen olyan fegyvere, ami ellenállhatna neked.

Az Úr veled van. Kelj fel Jézus nevében, és foglald vissza a földet!

Gloria Kopeland * Igeolvasás: 2 Mózes 14:10-31
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Különülj el
  2017-07-27 14:58:51, csütörtök
 
  Annakokáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el (különüljetek el), azt mondja az Úr, és tisztátalant ne illessetek; és én magamhoz fogadlak titeket.-2 Korinthus 6:17


A körülöttünk lévő világot túlnyomórészt a sátán irányítja.

Hogyan kerülhetjük el, hogy ne keveredjünk bele? Hogyan különülhetünk el?

A választ a János 17:17-ben találod. Itt Jézus az Atyához szól mindazokról, akik Ő benne hinni fognak. ,,Szenteld meg őket a te igazságoddal..." mondta. ,,A te Igéd igazság." A megszentelni szó azt jelenti ,,elkülöníteni". Tehát Jézus azt mondta: ,,Különítsd el őket a Te Igéddel." Az Ige különít el!

Amikor a kezdetekkor elhitted Isten Igéjét, újjászülettél. Szellemileg el lettél különítve a sötétség országától - a világosság királysága számára. Itt sokan meg is állnak. Hagyják, hogy Isten Igéje elvégezze a kezdeti elkülönítő munkáját, aztán tovább mennek, és úgy élnek, mint bárki más. Szellemileg már el vannak különítve a haláltól. De fizikailag és mentálisan, nyakig benne vannak. Szegények. Betegek. Aggodalmaskodnak. Összezavartak. Nyugtalanok. Más szóval, épp olyanok, mint mindenki más a világban.

De ha az életedben első helyre helyezed Isten Igéjét, akkor az továbbra is el fog téged különíteni az előző ,,hazádban" lévő szegénységtől, aggodalomtól, betegségtől, gyűlölettől és sötétségtől.

Isten Igéje másvalamit is tenni fog érted. Nem csupán elkülönít e világ dolgaitól, hanem elkülönít Isten dolgai számára.

Nem tudsz elszakadni a régi, pusztító szokásoktól anélkül, hogy valami másnak ne különítenéd el magad. Nem tudsz elfordulni a világ dolgaitól, hacsak nem fordulsz valami erősebb felé. Elmondom neked, hogy kiáltozhatsz, ordítozhatsz, és gyötrődhetsz az oltárnál, megtehetsz bármi egyebet, hogy megszabadulj a bűntől az életedben. Ordíthatod, hogy ,,Drága Istenem, vedd el tőlem ezt a bűnt." De a világon semmilyen könyörgés nem különíthet el a bűnödtől. Az Ige az egyedüli, ami megteszi!

Határozd el, hogy első helyre teszed az Igét az életedben. Legyen ez egy minőségi döntés, olyan, ahonnan nincs visszaút. Vesd bele magad az Igébe, és hagyd, hogy az Ige elvégezze a munkáját.

Hadd különítsen el téged a világ dolgaitól, Isten dolgai számára.

Kenneth Copelkand * Igeolvasás: 2 Korinthus 6:14-18
Link





 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Semmi veszítenivalód nincsen
  2017-07-22 18:52:54, szombat
 
  Mondjátok az igaznak, hogy jól lészen dolga, mert cselekedeteik gyümölcsével élnek. Jaj a gonosznak, gonoszul lesz dolga, mert kezeinek cselekedete szerint fizetnek néki.- Ésaiás 3:10-11

Éreztél már félelmet azzal kapcsolatban, hogy teljesen átadd magad az Úrnak, mert úgy gondoltad, akkor meg leszel fosztva bizonyos kedvtelésektől ebben az életben? Valószínűleg éreztél. Ez azért van, mert a sátán túlórában dolgozik azon, hogy meggyőzzön: ő egy igazán valamirevaló életet tud neked adni. De egy percig se hidd el neki. Az igazság az, hogy ha teljesen az Úrnak engedelmeskedsz, akkor semmi olyan dolgot nem kell feladnod, amit érdemes lenne megtartani. Csak az történik, hogy a lehető legteljesebb életet fogod élni!

Jézus földi élete egy tökéletes példája volt a teljes engedelmességben való életnek. Élő példája volt az istenfélő élet előnyeinek. Bárhová is ment, a süketet hallóvá tette, a vakot látóvá, a béna pedig járni kezdett. Tökéletes békességben és teljes győzelemben járt.

Ez elég jól hangzik számomra. Jézus egyedül arról maradt le, hogy az ördög hatalmat szerezzen Fölötte azért, hogy lopjon, öljön és pusztítson. Valójában az ördög semmit sem tudott tenni Vele, amíg az Atya akaratából Jézus le nem tette az életét. Egészen addig Jézus teljes győzelemben járt az ellenség felett.

Szerinted sok mindenről lemaradnál, ha így élnél? Természetesen nem! Istennek ugyanabban a kenetében, erejében és dicsőségében járhatnál, amiben Jézus.

Az egész életedet fel kell adnod ehhez? Igen! A saját életedet Isten életére kell cserélned. A betegségedet az Ő általa való gyógyulásra, a szegénységedet az Ő benne való bővölködésre, az aggodalmadat az Ő békességére, a bűnödet az Ő megigazultságára.

Nos, miért hezitálsz? Valójában semmi veszítenivalód nincsen.

Gloria Copeland * Igeolvasás: Zsoltárok 37:7-23
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Kulcs a bizodalomhoz
  2017-07-21 20:58:43, péntek
 
  Szeretteim, ha szívünk nem vádol minket, bizodalmunk van az Istenhez. És akármit kérjünk, megnyerjük tőle, mert megtartjuk az Ő parancsolatait, és azokat cselekesszük, amik kedvesek Őelőtte.-1 János 3:21-22

Soha nem úszod meg szárazon, ha engedetlen vagy Istennel szemben.

Vannak, akik azt gondolják, hogy meg tudják. Azt gondolják, ha senki nem tudja meg, akkor nem lesz belőle baj. Végül is, Isten kegyelmes. Ő nem fogja ezt felróni nekik, ugye? És ha senki más nem tud róla... nem mindegy?

Nem ismerik fel azt, hogy a saját szívük fog problémát okozni nekik. A saját szívük fogja elkezdeni kárhoztatni őket. Mindenki más nagyszerűnek gondolhatja őket. Mindenhol hit-beszéd jöhet ki a szájukból, de amikor Isten elé mennek imában, akkor kétségekkel és félelmekkel lesznek teljesek, ami megakadályozza őket abban, hogy az imájukra választ kapjanak.

Ez az egyik oka annak, hogy miért olyan fontos az Úr felé engedelmességben élni. Az engedelmes élet olyan szellemi bátorságot ad neked, amilyet még nem tapasztaltál. Bátorságot ad az imában, bátorságot a hitben. Bizalmat ad Isten iránt - ahogy Pál apostol mondja -, amely nincsen meg azoknak, akik bűnben megpróbálják szárazon megúszni.

Nem azt mondom, hogy tökéletesnek kell lenned. Hogy soha nem követhetsz el hibát. De engedelmesnek kell lenned annak a világosságnak, ami már a tiéd. Szánj időt rá, hogy figyelj Isten Szellemére, és válaszolj Neki. Amikor azt mondja, hogy tegyél meg valamit, akkor tedd meg.

Amikor így teszel, akkor a bensődben bizodalmat kapsz. Ez nem olyan, amit az értelmeddel idézel elő, vagy bebeszéled magadnak. Egyszerűen csak ott lesz. Ahelyett, hogy elárasztanának a kétségek és olyan érzések, hogy Isten Igéje nem fog működni a számodra, azt fogod találni, hogy teljesen elhiszed, hogy az Ige működik a számodra. Bízni fogsz Istenben, és együtt fogsz vele áradni. Eljutsz arra a helyre, amit a Biblia így nevez: ,,az Úrban való nyugalom".

Emlékezz erre: bár a bűneidért való ár örökre meg lett fizetve, az engedetlen élet sokba fog neked kerülni. Abba a bátorságba fog kerülni, ami jog szerint a tiéd Jézusban. Meglopja a hitedet, és félelemmel bombáz.

Ne hagyd, hogy a szíved kárhoztatása megrövidítse a bizodalmadat. Cselekedd azokat a dolgokat, amelyek tetszésére vannak Istennek, és akkor bizodalommal teljesen járhatsz Isten országában.

Gloria Copeland * Igeolvasás: 1 János 3:21-22
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Rengesd meg a poklot
  2017-07-17 09:25:51, hétfő
 
  Azért jelent meg az Istennek Fia, hogy az ördög munkáit lerontsa.-1 János 3:8

Rád ijesztett ma az ördög? Lépten-nyomon problémát okoz neked?

Ha így van, borítsd rá az asztalt. Te tedd őt szerencsétlenné a változatosság kedvéért. Tudd, hogy megvan ehhez az erőd. Az erő benned van, hogy lerontsd az ördög munkáit, hogy minden gyógyíts, szabadíts, a foglyokat szabaddá tedd. Olyan sok erő van benned, hogy minden alkalommal, amikor az ébresztőórád megszólal, az ördögnek siránkoznia kellene: ,,Jaj ne! Ez a bajkeverő már megint felkelt!"

Néhány évvel ezelőtt egy levelet kaptam egy kislánytól, aki részt vett az egyik Los Angelesben tartott gyógyító alkalmamon. Annak ellenére, hogy túlságosan fiatal volt ahhoz, hogy megértse a teológiát vagy bármi ilyesmit, az Úr egy nagyon egyszerű és komoly kijelentést adott neki, ahogy figyelte a gyógyuló embereket.

A kislány elmesélte, hogy amikor felnézett az emelvényre, egyáltalán nem látott engem. Csak Jézust látta. És az ördögöt is látta. Tudod mit csinált az ördög? A földön feküdt, és így siránkozott: ,,Ez nem lehet! Ez nem lehet! Ez nem lehet!"

Most, ebben a pillanatban is, az Úr Jézus Krisztus ereje munkálkodik benned. És nem csupán azért, hogy egy napon elvigyen a mennybe. Azért van ott, hogy itt a földön ráijesszél az ördögre. Azért van ott, hogy Isten királyságát építhesd most - amíg még van idő.

Kerülj összhangba Isten életedre vonatkozó Igéjével és akaratával. Hadd áradjon ki Jézus kenete belőled. Az egész pokol reszketni fog. És már soha nem leszel teljesen ugyanaz, mint annak előtte.

Igeolvasás: 1 János 5:4-20
Link



 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Vesd bele magad az igazságba
  2017-07-16 10:25:14, vasárnap
 
  De mikor eljön Ő, az igazság Szelleme, elvezérel majd titeket minden igazságra. Mert nem magától szól, hanem azokat szólja, miket hall, és a bekövetkezendőket megjelenti néktek.- János 16:13

Jézus azt mondta, hogy a Szent Szellem elvezet bennünket minden igazságra. Nem csak annyi igazságra, ami éppen elég a túléléshez. Nem is csak alkalomadtán, hogy segítsen, mit tanítsunk a vasárnapi iskolában. Ő azt mondta, hogy minden igazságra!

Ha üzletember vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan növeld a nyereségedet, és hogyan csökkentsd a kiadásaidat. Ha édesanya vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan csendesítsd le a veszekedést a gyermekeid között. Ha diák vagy, ez azt jelenti, hogy a Szent Szellem megmutatja, hogyan jeleskedjél a tanórákon.

Valójában, ha ismered Jézus Krisztust, és meg vagy keresztelkedve a Szent Szellemben, akkor benned van a válasz minden létező pénzügyi nehézségre, minden létező szellemi és fizikai problémára. Nálad van a válasz olyan problémákra is, amelyekről még nem is tudsz!

Például a II. világháború alatt az Egyesült Államok belefutott néhány komoly problémába. Az ellenség gyorsabban elsüllyesztette a hajóikat, mint ahogy ők újakat tudtak volna építeni, mivel ez abban az időben egy évbe is beletelt.

A probléma megoldására tett erőfeszítéseik közben egy olyan módszert dolgoztak ki, amely által egyetlen nap alatt meg lehetett építeni egy hajót. Viszont probléma fakadt abból, hogy a folyamat közben a hajót a feje tetejére kellett állítani, és amikor visszafordították, a hegesztés tönkre ment, és a hajó szétesett.

Ezek után a kérdést egy szellemben jártas ember elé tárták, aki abban az időben híres iparos volt. ,,Kitalálom, hogyan oldjuk meg!" mondta. És valóban, napokig tartó ima és böjtölés után Isten megmutatta neki a hegesztési módszert, ami össze tudta tartani a hajót.

Ha valamilyen problémával nézel ma szembe, ne próbáld azt saját magad megoldani. Fogd a szaván Jézust, és kérd meg a Szent Szellemet, hogy adja meg neked a megoldáshoz szükséges tudást.

Használd a régi korok bölcsességét a munkádban, a családodban és mindenben, amiben jársz. Vesd bele magad azokba az igazságokba, amelyeket Ő a bensődbe helyezett.

Kenneth Copeland * Igeolvasás: János 14:6-17
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Bátortalanítsd el az ördögöt
  2017-07-14 22:12:14, péntek
 
  Boldogok lesztek, amikor titeket az emberek gyűlölnek, és kirekesztenek, és szidalmaznak titeket, és kivetik a ti neveteket, mint gonoszt, az embernek fiáért. Örüljetek azon a napon és örvendezzetek; mert ímé, a ti jutalmatok bőséges a mennyben, hiszen hasonlóképpen cselekedtek a prófétákkal az ő atyáik.- Lukács 6:22-23

Tudod, hogyan lehet elszomorítani az ördögöt? Csak kövesd az alábbi igevers utasításait. Amikor üldöztetés ér, amikor a barátok, és a család kritizál téged, mert betegekre teszed a kezedet, és hiszel a gyógyulásukban, vagy amikor a munkatársaid fanatikusnak neveznek, mert szereted Jézust, és nem félsz ezt ki is mondani, akkor örvendezz! Kiálts halleluját, és ugrándozz örömödben!

Biztosítalak, hogy ez végtelenül elbátortalanítja az ördögöt. Azt reméli ugyanis, hogy az üldöztetés bánt majd téged. Azt várja, hogy árt majd a hitednek, kikészít téged, és kétségbe ejt.

Nem azt mondom, hogy élveznünk kellene az üldöztetést magát. De meg lehet tanulni, hogy figyelmen kívül hagyjuk a kellemetlenséget azáltal, hogy a figyelmünket az eljövendő jutalomra fordítjuk és arra a tényre, hogy Jézus azt mondta, áldottak vagyunk.

Pál apostol nagyon tudta, hogyan kell ezt tenni. Szakértője volt az örvendezésnek az üldöztetések közepette is. A sátán állandóan problémákat görgetett az útjába. De tudod, mit mondott ezekről az üldöztetésekről? Azt, hogy nem is hasonlíthatóak ahhoz a dicsőséghez képest, ami meg fog jelenni.

Ha Pál tudott örvendezni a verések, megkövezések, hajótörések, bebörtönzések és szinte mindenféle üldöztetés közepette, akkor te is tudsz!

Csak tedd azt, amit ő. Amikor a Szent Szellem azt mondta neki, hogy fogságban és nyomorúságban lesz része, akkor ezt mondta: ,,De semmivel sem gondolok, még az én életem sem drága nékem, csak hogy elvégezhessem az én futásomat örömmel, és azt a szolgálatot, melyet vettem az Úr Jézustól, hogy bizonyságot vegyek az Isten kegyelmének Evangéliumáról." (ApCsel 20:24)

Ne azzal legyél elfoglalva, hogy mit gondolnak és mondanak az emberek itt lent a földön. Azzal legyél elfoglalva, hogy az Úrnak mi van a tetszésére. Azzal legyél elfoglalva, hogy bevégezd a futásodat örömmel. Az előtted lévő dicsőséges reménységgel legyél elfoglalva. Mert az a reménység elég arra, hogy általa bárki - bármilyen körülmények közepette - ugrándozzon örömében!

Gloria Copeland * Igeolvasás: ApCsel 16:16-35
Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
A halálos ellenséged
  2017-07-13 22:59:00, csütörtök
 
 

Nem akarom továbbá, atyámfiai, hogy tudatlanságban legyetek azok felől, akik elaludtak, hogy ne bánkódjatok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük. Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadott... -1 Thesszalonika 4:13

Bár hívők vagyunk, sokan annyira az élet természetes részének tekintjük a bánatot és a szomorúságot, hogy nem is kérdőjelezzük meg. Valójában, ha őszinték vagyunk, akkor be kell ismernünk, hogy előfordul, hogy szomorúak akarunk lenni, és sajnáltatni akarjuk magunkat.

De miért akarunk szomorúak lenni? Mert a szomorúságnak érzelmi töltete van. Olyan érzelmi fellobbanást ad, amely kezdetben szinte mámorító.

Azonban a fájdalom és a bánat veszélyes dolgok. Sok évvel ezelőtt Isten megmutatta nekem, hogy ezek nem olyan ártatlan érzelmek, mint amilyennek gondoltuk. Az ilyen érzelmek mögötti erő valójában szellemi lényeket jelent, akiket a sátán küldött, hogy lopjon, öljön és pusztítson.

Része annak a megsemmisítő, sátáni tehernek, amit Jézus magára vett, amikor meghalt a kereszten (Ésaiás 53). Magára vette a bánatot és szomorúságot, hogy nekünk ne kelljen ezeket átérezni. Ha kopogtatnak az ajtódon, akkor emlékezz rá, hogy ezek nem ártatlan érzelmek. Halálos ellenségek, amelyeket Jézus már elhordozott a Kálvárián.

Ne élj úgy, mint akiknek nincsen reményük. Hívő vagy. Tudod, hogy Jézus Krisztus meghalt érted, és feltámadt. Ez nem csak a fizikai halálra nézve ad neked reménységet, hanem minden helyzetben. Ezért ne szomorkodj!

Kenneth Copeland *Igeolvasás: Ésaiás 51:11-16
Link Link
 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
Lásd magad erősnek
  2017-06-23 10:35:37, péntek
 
  És olyanok valánk a magunk szemében, mint a sáskák, és az ő szemeikben is olyanok valánk.- 4 Mózes 13:33

Hogyan tekint rád az ördög? Isten félelmetes és hatalmas katonájaként... vagy egy gyáva emberként, akin egy perc alatt felül tud kerekedni?

A válasz tőled függ. Erre akkor jöttem rá, amikor Izrael gyermekeinek a történetét tanulmányoztam, azt, amikor nem tudtak bemenni az Ígéret Földjére. A bukásuk oka ezekben a szavakban rejlik: ,,És olyanok valánk a magunk szemében, mint a sáskák, és az ő szemeikben is olyanok valánk."

A zsidók nem azért féltek annyira szembeszállni a Kánaán földjén lakó óriásokkal, mert azok olyan nagyok voltak, hanem azért, mert olyan kicsinek látták magukat! Az győzte le őket, amilyennek önmagukat látták.

Ugyanez rád is igaz. A különbség mindig abban rejlik, hogy te milyennek látod magadat. Ha gyenge, erőtlen keresztényként tekintesz magadra, az ördög naponta háromszor-négyszer keresztül fog gázolni rajtad, ha nem túl elfoglalt. De amikor kezded magad úgy látni, ahogy Isten - vagyis a Mindenható Isten győztes gyermekeként, aki az Ő erejével van felruházva -, akkor az ördög távol akarja majd tartani magát tőled.

Az ördög bármit megtesz, hogy elkerülje a harcot egy bátor emberrel, mert ő maga is gyáva. Valójában mióta Jézus kijött a sírból, a sátán mindannyiszor megremeg, ha valaki hittel kiejti Jézus nevét.

Ha nem úgy tekintesz magadra, mint aki erős az Úrban, akkor változtatnod kell. Annyira teljesnek kell lenned Isten Igéjével és a Szent Szellemmel, hogy szellemi óriásként tudj járni-kelni. Borítsd az ördögre az asztalt - hadd érezze most ő, hogy milyen érzés sáskának lenni!

Gloria Copeland * Igei olvasmány: 4 Mózes 13:17-33
Link

Link

 
 
0 komment , kategória:  Kenneth & Gloria Copeland  
     2/32 oldal   Bejegyzések száma: 318 
2023.05 2023. Június 2023.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 40 db bejegyzés
e év: 380 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 792
  • e Hét: 3362
  • e Hónap: 11069
  • e Év: 60634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.